Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy samochód z LPG do około 50 tyś. pln

Featured Replies

Napisano

Chcę pomóc rodzince w wyborze auta.

Wymagania:

-nowy

-duży bagażnik

-możliwość założenia LPG

-segment C bo przecież na nic więcej kasy nie starczy

-sedan lub hatchback

-moc od około 100 KM

-klima

Poszukałem nieco w necie i widzę że można kupić przy tych wymaganiach octavię z zamontowaną instalacją gazową za około właśnie 50 tyś pln. ESP w tej cenie pewnie nie znajdę hmm.gif Coś innego warto brać pod uwagę ? hmm.gif

Napisano

Wpadło mi gdzieś w oko info, że Opel ma sprzedawać Astrę 1,4 140KM z LPG ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wpadło mi gdzieś w oko info, że Opel ma sprzedawać Astrę 1,4 140KM z LPG

III czy IV gen ?

Napisano

> Wpadło mi gdzieś w oko info, że Opel ma sprzedawać Astrę 1,4 140KM z LPG

Za 50kPLN? hehe.gif

Napisano

> III czy IV gen ?

IV, ale właśnie doczytałem, że ma kosztować 83 tys, a Meriva 77 icon_eek.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Tak jak piszesz.

Octa nr 1

Astra classic 1.4 90 KM chyba też podchodzi.

Fabia z 1.2 i 1.4 n/a sick.gif

Panda i innej maści fiaty zlosnik.gif

Z tych tańszych opcji to chyba wszytko.

Napisano

- Octavia

- Cruze

Osobiscie szukalbym cruza 1.8 z fabryczna instalacja. Bardziej dynamiczny i lepiej wyposazony.

Ewentualnie cos mniejszego

- fabia

- aveo

Napisano

Accord VII gen 2.0 150km ale sedan niestety....

Niestety upierdliwa czesta regulacja zaworow na LPG , forumowicze z accordklubpolska zalecaja co 10tys kmow....

EDIT... ja myslalem ze uzywanego szukaja oink.gifgrinser006.gif

Napisano

> Astra classic 1.4 90 KM chyba też podchodzi.

Ale to chyba będzie tylko gwarancja dilerska bo GM Polska się z tego wycofał.

Niech spytają w Renault czy do Clio combi 1.2 TCE wrzucą LPG bez utraty gwarancji? Lub Thalia jeśli brzydota nie poraża?

Napisano

Octa II tour z placu dilera bo zamowic nie zamowisz.

Octa II family ale ciezko bedzie za 50 wyrwac z lpg

Dejsja Duster

Ze slabszym silnikiem to jakies fiorino ,logan MCV.

Reszta ma "male" bagazniki

Napisano

Kolega ma Octavię 1.4T z LPG

LPG nie jest w tej Octavii fabryczne. Zakładane było w ASO wink.gif

Z tego co wiem, to jakieś tam przejścia małe kolega miał. COś mu szarpało na początku lekko.

Nikt nie chce mu powiedzieć kiedy to auto faktycznie jedzie na LPG a kiedy na benzynie. Nie wiedzą tego w ASO, zapytali więc dostawcę instalacji. Nie dostali odpowiedzi zlosnik.gif

Tak czy siak, podobno wychodzi jazda deko taniej niż jego poprzednią Octą 1.9TDI 90KM ok.gif

Inne auto jakie mi przychodzi do głowy to Chevi Cruze. Jednak instalka pewno też nie z fabryki, a domontowywana w ASO przed wydaniem auta wink.gif

Tutaj chyba jest zwykły silnik (znaczy normalny wtrysk), więc temat dużo prostszy w eksploatacji ok.gif

Napisano

> Kolega ma Octavię 1.4T z LPG

> LPG nie jest w tej Octavii fabryczne. Zakładane było w ASO

Poki co te instalki sa do kitu no.gif tylko lpdi a to niestety droogiieee i nie wiem czy ktos w pl ogarnia.

A no i octa 1.4T kosztuje duzo wiecej niz 50kpln frown.gif

Napisano

> Inne auto jakie mi przychodzi do głowy to Chevi Cruze. Jednak instalka pewno też nie z fabryki, a

> domontowywana w ASO przed wydaniem auta

> Tutaj chyba jest zwykły silnik (znaczy normalny wtrysk), więc temat dużo prostszy w eksploatacji

1,8 jest przystosowany do gazu.

Nie wiem jak teraz, ale do tej pory dieler montował dedykowaną instalkę BRC, z którą nie było raczej problemów. ok.gif

Napisano

> Nie wiem jak teraz, ale do tej pory dieler montował dedykowaną instalkę BRC, z którą nie było

> raczej problemów.

Nic się nie zmieniło.

Samochody opuszczają fabrykę only noPb,

gaz montowany jest u dealera....

Napisano

> 1,8 jest przystosowany do gazu.

> Nie wiem jak teraz, ale do tej pory dieler montował dedykowaną instalkę BRC, z którą nie było

> raczej problemów.

ale to raczej było poprzednie 1.8T teraz jest nowy 1.8TSI z bezpośrednim wtryskiem

Napisano

> ale to raczej było poprzednie 1.8T teraz jest nowy 1.8TSI z bezpośrednim wtryskiem

w Cruzie?? hahaha.gif

Napisano

> ale to raczej było poprzednie 1.8T teraz jest nowy 1.8TSI z bezpośrednim wtryskiem

Pisaliśmy o australijskim 1,8 by Holden montowanym przez GM Daewoo Auto & Technology w Chevrolecie Cruze zlosnik.gif

http://www.chevrolet.pl/samochody/cruze/

Napisano

> Tak jak piszesz.

> Octa nr 1

> Fabia z 1.2 i 1.4 n/a

> Panda i innej maści fiaty

> Z tych tańszych opcji to chyba wszytko.

i Daćka- widziałem plakat, że jest z fabrycznym LPG wink.gif

Napisano

> ok, ok, niedoczytałem, mój bład

bicie się w piersi przyjęte zlosnik.gifwink.gif

Napisano

> Tak jak piszesz.

> Octa nr 1

> Fabia z 1.2 i 1.4 n/a

> Panda i innej maści fiaty

> Z tych tańszych opcji to chyba wszytko.

A który z nich oprócz octavi ma duży bagażnik? grinser006.gif

Napisano

może trochę wyszło by więcej jak 50 tys. ale mogę polecić Seata Leona silnik 1.4 MPi 86KM gdzie do niego zakładają instalację BRC. Wg mnie bardzo dobrze się nim jeździ i spalanie gazu jest w okolicach 8,5-9,2l. wink.gif

Napisano
  • Autor

> - Octavia

> - Cruze

> Osobiscie szukalbym cruza 1.8 z fabryczna instalacja. Bardziej dynamiczny i lepiej wyposazony.

> Ewentualnie cos mniejszego

> - fabia

> - aveo

Gdzie w necie takiego cruze mogę zobaczyc ?

Napisano

> Gdzie w necie takiego cruze mogę zobaczyc ?

facepalm%5B1%5D.gif

www.chevrolet.pl się zepsuło?

Napisano

Renault Fluence po rabatach niewiele przekroczy Twój budżet, IMHO najfajniejsze auto przy twoich wymaganiach

Napisano

http://www.chevrolet.pl/samochody/cruze/ zlosnik.gif

Wersja 1,8 nadaje się do gazu.

A najlepiej podjechać do salonu - będziesz wiedział co aktualnie mają i za ile.

Chevrolet najczęściej ma spore zniżki.

Napisano

youtube wpisz cruze walkaround.

Napisano

Za te pieniądze to Octavii tour z gazem poszukaj w salonach.

Napisano

> Zobacz ten tekst artykuł sezon rabatów trwa

> może Cię to zainteresuje, zawsze to trochę inna perspektywa.

> Ciekawy tekst.

Kolega pisze o LPG, a w artykule poza maluchami wszystkie auta to diesle lub w ostatecznosci uturbione benzyny z mocno problematycznym i dyskusyjnym pod wzgledem finansowym montazem LPG.

Napisano
  • Autor

> www.chevrolet.pl się zepsuło?

A nie mogłeś od razu podać źródło informacji ?

Widzę w cenniku "LS 1.8 MT (z klimatyzacją) 155 g/km 141 KM/6200 obr./min.@104 kW Euro5 Norma: 2007/715/EC 55 790 zł przystosowany do montażu LPG". Jak rozumieć sformułowanie: "przystosowany do montażu LPG" ? Cena zawiera instalację lpg ?

Napisano
  • Autor

> http://www.chevrolet.pl/samochody/cruze/

> Wersja 1,8 nadaje się do gazu.

> A najlepiej podjechać do salonu - będziesz wiedział co aktualnie mają i za ile.

> Chevrolet najczęściej ma spore zniżki.

Podjadą zainteresowani wink.gif Sam jestem uziemiony obecnie. Ciekaw jestem jaką charakterystykę zawieszenia ma to auto oraz jak dobre jest w nim wyciszenie. Zastanawiam się także, ile kosztuje do wartości z cennika, montaż instalacji LPG.

Dziękuje za informacje ok.gif

Napisano
  • Autor

> Renault Fluence po rabatach niewiele przekroczy Twój budżet, IMHO najfajniejsze auto przy twoich

> wymaganiach

Który w nim silnik współpracuje z LPG ?

Napisano

> Jak rozumieć sformułowanie:

> "przystosowany do montażu LPG" ? Cena zawiera instalację lpg ?

Tylko tak, że do tego silnika można założyć instalację LPG, bo np do 1.6 nie można.

Cena instalacji w ASO - 3700 (BRC) - pełna gwarancja GM na całe auto wraz z instalacją przez 3 lata/100kkm.

Napisano

> Chcę pomóc rodzince w wyborze auta.

> Wymagania:

> -nowy

> -duży bagażnik

> -możliwość założenia LPG

> -segment C bo przecież na nic więcej kasy nie starczy

> -sedan lub hatchback

> -moc od około 100 KM

> -klima

> Poszukałem nieco w necie i widzę że można kupić przy tych wymaganiach octavię z zamontowaną

> instalacją gazową za około właśnie 50 tyś pln. ESP w tej cenie pewnie nie znajdę Coś innego

> warto brać pod uwagę ?

Astrę Classic III 1.6 dostaniesz w tej cenie z ESP.

Napisano

> A nie mogłeś od razu podać źródło informacji ?

> Widzę w cenniku "LS 1.8 MT (z klimatyzacją) 155 g/km 141 KM/6200 obr./min.@104 kW Euro5 Norma:

> 2007/715/EC 55 790 zł przystosowany do montażu LPG". Jak rozumieć sformułowanie:

> "przystosowany do montażu LPG" ? Cena zawiera instalację lpg ?

Nie.

Też namawiałem kumpla na cruza jak szukał auta wg podobnych kryteriów. Chevi poległ w cenowej konfontacji z Octavią o dobre 5 tys, plus cena instalacji. Inna sprawa że w porównywanych wersjach był lepiej wyposażony /np. Octavia z klimą ale bez radia/ ale różnica prawie 10 tys była dla kumpla nie do przejścia.

Napisano

Roznica w wyposazeniu i technologii jest ogromna. Skoda wygrywa tylko cena.

Napisano

> Roznica w wyposazeniu i technologii jest ogromna. Skoda wygrywa tylko cena.

Niby tak - ale jak kupujesz auto za około 50 tys i różnica zbliża się do 10 tys (tu 51 tys za auto z gazem, a tu 56 plus instalka) to ciut dużo jak za nowszą technologie. Do tego kumpel mając 3-kę dzieci /już nie fotelikową/ biegał z miarką i sprawdzał długość tylnej kanapy żeby dzieciaki miały jako taki komfort. Tu też podobno Octavia wygrała z Cruzem o 10 cm yikes.gif

Napisano

> Skoda wygrywa tylko cena.

No, ale jeśli ktoś szuka kompakta z LPG za 50k to cena jest głównym argumentem.

A DU przestało być tanie, bo Opel ma być premium hehe.gif Tyle że zmiana średniaka w premium poprzez jedynie podniesienie ceny to raczej słaby pomysł, stąd ani astra IV ani cruze nie zalało polskich dróg.

Napisano
  • Autor

> Astrę Classic III 1.6 dostaniesz w tej cenie z ESP.

Można do tego silnika LPG zamontować ?

Napisano
  • Autor

> www.chevrolet.pl się zepsuło?

newposen pisze że cena cruze z lpg będzie sporo wyższa niz zakładane około 50 tyś pln.

Skoro drwisz, to wypadałoby wiedzieć jaka kwota jest w temacie postu smirk.gif Blisko 60 tyś to jednak nie są okolice 50 tyś pln.

Napisano
  • Autor

> dzieciaki miały jako taki komfort. Tu też podobno Octavia wygrała z Cruzem o 10 cm

Aż o 10 cm ? icon_eek.gif Ciekawe jak on to mierzył hmm.gif

Napisano

> newposen pisze że cena cruze z lpg będzie sporo wyższa niz zakładane około 50 tyś pln.

> Skoro drwisz, to wypadałoby wiedzieć jaka kwota jest w temacie postu Blisko 60 tyś to jednak nie

> są okolice 50 tyś pln.

gdybyś odrobinę wysilił mózg, to odkryłbyś że nie polecałem Ci Cruze, tylko podawałem link do strony, której znalezienie Cię przerastało smirk.gif

odejdź w pokoju lizak.gif

Napisano
  • Autor

> gdybyś odrobinę wysilił mózg, to odkryłbyś że nie polecałem Ci Cruze, tylko podawałem link do

> strony, której znalezienie Cię przerastało

Za to Ty stanąłeś na wysokości zadania - nie licząc cynizmu czy spamu.

> odejdź w pokoju

Coś w temacie wątku jesteś w stanie napisać czy tylko będziesz spamować ? hmm.gif

Napisano

> Aż o 10 cm ? Ciekawe jak on to mierzył

Pewnie metrówką wink.gif spytałem raz jeszcze to z 10 cm zrobiło się 6. Octavia ma kanape szerokości 130 cm a Cruze 124.

Napisano
  • Autor

> Pewnie metrówką spytałem raz jeszcze to z 10 cm zrobiło się 6. Octavia ma kanape szerokości 130 cm

> a Cruze 124.

Długością siedziska może nadrabia ?

Napisano
  • Autor

Byliśmy u dilerów kilku marek samochodów. W skodzie o cenie w okolicach 50 tyś można na tę chwilę w Lublinie zapomnieć grinser006.gif Pozostają oferty z netu.

Co do cruze, to ostatni egzemplarz w Lublinie sprzedał się niedługo przed przyjazdem i następny będzie... ale nie wiadomo kiedy dokładnie wink.gif Nie znam tego auta i chciałem się przejechać wraz z osobą dla której to auto miałoby być.

Ceny w Lublinie, bez większych negocjacji nie zachwycają. Przejedziemy się cruzem, to będzie można coś więcej powiedzieć - tylko ciekawe kiedy to będzie możliwe. Po obmacaniu cruza, mogę jedynie potwierdzić że jego wnętrze nie jest za szerokie.

Napisano

siedziałem w cruzie, przytłoczyły mnie plastiki, nie jeżdziłem więc warto się przejechać. Może w jakimś komisie można pojeżdzić albo wyszukac ogłoszenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.