Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 301 - czyli tani sedan dla Europy Wschodniej...

Featured Replies

Napisano

Jest brzydki i na pewno będzie za drogi.

Napisano

Całkiem fajny, ciekawe jaka cena

Napisano

> Jest brzydki i na pewno będzie za drogi.

w porównaniu do jakiejś skody sedan z innego wątku , wygląda świetnie ok.gif , ładne autko

Napisano

Ciekawe z tymi sedanami - kiedyś klasyczne podstawowe nadwozie, dzisiaj tak trudno jest zaprojektować ładne hehe.gif. Ale jak mus, to mus - wschód i biedne kraje potrzebują sedanów z dużymi bagażnikami już od lat! zlosnik.gif

Napisano

> Jest brzydki i na pewno będzie za drogi.

Starczyłoby zmniejszyć atrapę by była równo z linią świateł. Wtedy byłby naprawdę ładny. Tył jest OK.

Napisano

Na zdjęciach wszystko ładnie... no może poza tyłem, bo mi się widzi jako skrzyżowanie Thalii i Sieny... Ale na żywo będzie pewnie jak zwykle - czyli tak sobie zlosnik.gif

Napisano

> Starczyłoby zmniejszyć atrapę by była równo z linią świateł. Wtedy byłby naprawdę ładny. Tył jest

> OK.

Brzydki.

Fuj.

I na pewno jest tak drogi, że japierniczę.

Za te pieniądze, to można kupić blagam.gif VOLKSWAGENA blagam.gif PASSATA blagam.gif z silnikiem blagam.gifTDI blagam.gif

Napisano

> Brzydki.

> Fuj.

> I na pewno jest tak drogi, że japierniczę.

> Za te pieniądze, to można kupić VOLKSWAGENA PASSATA z silnikiem TDI

Który ma atrapę chłodnicy równo z linią świateł old.gifsmile.gifok.gif

Przez co jest ładny cool.gif

Napisano

> Który ma atrapę chłodnicy równo z linią świateł

> Przez co jest ładny

blagam.gifVOLKSWAGEN blagam.gif PASSAT blagam.gif jest sam w sobie boski, kultowy, prestiżowy i ogólnie wymiatający.

Napisano

Bardzo ładny samochód. W porównaniu z rapidem wcale nie wygląda, że miałby się starać o wschodzące rynki. Rapid owszem. Afrykańskie.

Napisano

> Który ma atrapę chłodnicy równo z linią świateł

> Przez co jest ładny

Tutaj też ten sam błąd popełnili. Ach Ci Włosi facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

maserati-granturismo-1.jpg

Moje auto też ma grill nierówno ze światłami, a bym przysiągł że brzydkie nie jest zlosnik.gif

Napisano

> Tutaj też ten sam błąd popełnili. Ach Ci Włosi

Ale koszmarny... jak sie tak napatrzę na to brzydactwo i tak się naoglądam to potem spać nie będę mógł... podobno 18 baniek w totku jest do wygrania sleeping_2.gif

Napisano

Ja tak patrząc na nią nienawisć w sobie potęguje. Jak sie napatrze i w nocy sie przyśni, to jej tak nienawidzę, że strach!

> Moje auto też ma grill nierówno ze światłami, a bym przysiągł że brzydkie nie jest

bo Ty jesteś fiacikarski dżihadowiec.

zlosnik.gif

Napisano

... Bedzie sie sprzedawal zapewne jak cieple buleczki.

Polacy MUSZA miec duzy bagaznik, nawet jak nie jest im potrzebny, dlatego Thalia (wersja Clio z bagaznikiem) czy Octavia (taka wersja Golfa z bagaznikeim) bija rekordy sprzedazy...

Coz, co kraj to obyczaj...

Napisano

> Moje auto też ma grill nierówno ze światłami, a bym przysiągł że brzydkie nie jest

Brzydal, właśnie przez ten 'nosek'.

Napisano

Quote:

Peugeot 301 ma być samochodem wolumenowym. Francuski producent liczy, że auto zdobędzie wielu klientów na najważniejszych dla Peugeota rynkach.

Sedan o długości 4,44 metra będzie oferował 507 litrów pojemności bagażnika. Jego mocnym atutem ma być bardzo duża ilość miejsca z tyłu dzięki rozstawowi osi wynoszącemu 2,65 metra.

Pod maską Peugeota 301 będą pracowały silniki benzynowe lub diesle w zakresie mocy od 71 do 115 KM. Klienci będą mieli do wyboru skrzynię manualną, półautomatyczną lub automatyczną. Pod maskę samochodu trafi także nowa jednostka benzynowa 1,2 VTi o mocy 71 KM.

Na wyposażeniu auta znajdą się takie elementy jak klimatyzacja elektroniczna, radioodtwarzacz MP3 z zestawem głośnomówiącym Bluetooth i łączem USB, zdalne otwieranie bagażnika, tylne czujniki parkowania.

Samochód będzie produkowany w fabryce Vigo w Hiszpanii. Premiera odbędzie się podczas tegorocznych targów w Paryżu. Auto trafi do sprzedaży najpierw w Turcji, następnie będzie można je znaleźć w salonach w Europie Środkowej i Wschodniej. Następnie wejdzie na wszystkie kluczowe dla Peugeota rynki. Producent nie ujawnił jeszcze ceny pojazdu.

Napisano

> bo Ty jesteś fiacikarski dżihadowiec.

A Twój Fiat w ogóle grila nie ma z_lol1.gif

fiat500abarth1c.jpg

Napisano

> A Twój Fiat w ogóle grila nie ma

i dlatego się psuje! zlosnik.gif

Napisano

> i dlatego się psuje!

dusi sie bidula widać przytul.gif

Napisano

> ... Bedzie sie sprzedawal zapewne jak cieple buleczki.

> Polacy MUSZA miec duzy bagaznik, nawet jak nie jest im potrzebny, dlatego Thalia (wersja Clio z

> bagaznikiem) czy Octavia (taka wersja Golfa z bagaznikeim) bija rekordy sprzedazy...

> Coz, co kraj to obyczaj...

co złego jest w dużym bagażniku? hmm.gif

301 jest na biedne rynki, gdzie jedno auto ma być do wszystkiego, od jeżdzenia po bułki do wyjazdu na urlop

golf VI ma schowek nie bagażnik w porównaniu do octavii i nawet jeśli ma się przydać jego wielkość 5 razy w roku to jest to imo uzasadnione...

Napisano

> co złego jest w dużym bagażniku?

Przydaje się tylko czasem, a parkuje się z długim autem codziennie zlosnik.gif

> 301 jest na biedne rynki, gdzie jedno auto ma być do wszystkiego, od jeżdzenia po bułki do wyjazdu

> na urlop

> golf VI ma schowek nie bagażnik w porównaniu do octavii i nawet jeśli ma się przydać jego wielkość

> 5 razy w roku to jest to imo uzasadnione...

Chodzi o to że to sedan. Czyli coś co ma być "eleganckie"

Ja do swojego "eleganckiego" sedana nie zmieściłem fotelika dla dziecka. Nie wlazł do bagażnika, bo otwór jest za mały hehe.gif

Napisano

> Przydaje się tylko czasem, a parkuje się z długim autem codziennie

> Chodzi o to że to sedan. Czyli coś co ma być "eleganckie"

> Ja do swojego "eleganckiego" sedana nie zmieściłem fotelika dla dziecka. Nie wlazł do bagażnika, bo

> otwór jest za mały

dlatego lepszy jest sedan w wydaniu Skody zlosnik.gif

Napisano

> Przydaje się tylko czasem, a parkuje się z długim autem codziennie

bez przesady, parkowanie thalią czy inną fabią sedan to żaden wyczyn grinser006.gif

> Chodzi o to że to sedan. Czyli coś co ma być "eleganckie"

> Ja do swojego "eleganckiego" sedana nie zmieściłem fotelika dla dziecka. Nie wlazł do bagażnika, bo

> otwór jest za mały

kwestie niepraktyczności pomijam, ona jest oczywista, skoro ktoś się na to decyduje to świadomie mam nadzieje

dla mnie sedany odpadają bo rower w środku ciężko przewieźć zlosnik.gif i nie ważne czy to będzie vectra czy thalia

Napisano

1.2 71KM na takie auto? mlot.gif

Napisano

Nie mogliby zrobić taniego hatchbacka?? Wszędzie wciskają sedany. Ponoć w krajach trzeciego świata jest są pożądane i postrzegane jako prestiżowe. Tak czy siak emeryckie sedany no.gif, hatchback, liftback, kombi ok.gif.

Napisano

Polacy muszą mieć doklejony bagażnik bo wtedy to panie to jest limuzyna choćby to lanos był czy inna thalia old.gif

Napisano

> Nie mogliby zrobić taniego hatchbacka?? Wszędzie wciskają sedany. Ponoć w krajach trzeciego świata

> jest są pożądane i postrzegane jako prestiżowe. Tak czy siak emeryckie sedany , hatchback,

> liftback, kombi .

a ja lubię sedany - nie ciągną za sobą tak syfu (nie brudzi się tylna szyba), i jest wyraźnie ciszej (mniej słychać tylne koła). zlosnik.gif

Napisano

> a ja lubię sedany - nie ciągną za sobą tak syfu (nie brudzi się tylna szyba), i jest wyraźnie

> ciszej (mniej słychać tylne koła).

To są niezaprzeczalne plusy.....

Jak dla mnie jest to obojętne czy jest Kombi czy Sedan czy inny wytwór... Ja mam ponad 4,7 metrowe auto i daje rade zaparkować wszędzie a to, że mogę wrzucić wózek i rower do bagażnika często się przydaje

Ta 301 -nka jest ładna i to niezaprzeczalny fakt - bagażnik nie jest doklejony a stanowi integralną część nadwozia - wszystko się ładnie komponuje w jedną całość ok.gif

Napisano

> co złego jest w dużym bagażniku?

> 301 jest na biedne rynki, gdzie jedno auto ma być do wszystkiego, od jeżdzenia po bułki do wyjazdu

> na urlop

Nic, dopóki nie spuszczamy się nad litrami bagażnika w sedanie, a nie w kombi.

W sedanie można co najwyżej wozić buraki luzem. Praktyczność trójbryłowego auta oscyluje wokół wartości ujemnych.

Napisano

> bez przesady, parkowanie thalią czy inną fabią sedan to żaden wyczyn

Ale zawsze trudniej niż Clio, czy zwykłą Fabią.

No i czasem może być miejsce na Clio, ale na Thalię już nie.

U mnie pod blokiem zjawisko codziennie spotykane.

Napisano

> Nic, dopóki nie spuszczamy się nad litrami bagażnika w sedanie, a nie w kombi.

> W sedanie można co najwyżej wozić buraki luzem. Praktyczność trójbryłowego auta oscyluje wokół

> wartości ujemnych.

ok.gif dokładnie to samo napisałem w poprzednim moim wpisie

ale dla niektórych bagażnik w sedanie się sprawdzi do póki nie wożą czego mocno nie foremnego

Napisano

> a ja lubię sedany - nie ciągną za sobą tak syfu (nie brudzi się tylna szyba), i jest wyraźnie

> ciszej (mniej słychać tylne koła).

Ja też je lubię. Obecny samochód to pierwszy i mam nadzieje ostatni HB.

Napisano

> Brzydki.

> Fuj.

> I na pewno jest tak drogi, że japierniczę.

> Za te pieniądze, to można kupić VOLKSWAGENA PASSATA z silnikiem TDI

Ty masz jakies kompleksy ze tak zawsze wysmiewasz Passaty? niewiem.gif

Napisano

Bo Włosi produkuja prawie same brzydkie auta no.gif No jest pare ladnych (m.in. 159) ale to wyjatki no.gif

Napisano

> ... Bedzie sie sprzedawal zapewne jak cieple buleczki.

> Polacy MUSZA miec duzy bagaznik, nawet jak nie jest im potrzebny, dlatego Thalia (wersja Clio z

> bagaznikiem) czy Octavia (taka wersja Golfa z bagaznikeim) bija rekordy sprzedazy...

Ale tak jest wsrod tych osob ktore maja tylko jedno auto w rodzinie. Wtedy kupuja z duzym bagaznikiem, bo jak raz do roku od teściów wiozą kartofle i świniaka, to musi byc bagaznik.

Co innego jak ktos ma 2 samochody w rodzinie. Wtedy zwykle jest jeden duzy i jeden maly ok.gif

Napisano

Właśnie zdziwiłem się, że dopiero dzisiaj wrzuciłeś info odnośnie tego auta na MD. zlosnik.gif

Widziałem jakieś info nt. tego auta przedwczoraj chyba i szczerze, to mi się podoba. Ale ja to już ogólnie mam jakieś francuskie zboczenie, że prawie każde auto francuskie mi się podoba. zlosnik.gif

Napisano

Ten znaczek Peugeot na masce i ogólnie nowy styl marki kojarzy mi się z Koalą spineyes.gif IMO 407 fajnie wygladała

SuperStock_1526-53.jpg

551596_458428677516519_122374334455290_1718405_1859205359_n.jpg

Napisano

> Ty masz jakies kompleksy ze tak zawsze wysmiewasz Passaty?

Już nie wyśmiewam.

Czczę.

Napisano

> Polacy muszą mieć doklejony bagażnik bo wtedy to panie to jest limuzyna choćby to lanos był czy

> inna thalia

Trafiles w 10 !

Najlepszym przykladem Skoda Octavia boje_sie.gif

Golf juz nie, bo swiniak i pol metra ziemniakow od tesciow sie nie zmiesci!

Napisano

> Nic, dopóki nie spuszczamy się nad litrami bagażnika w sedanie, a nie w kombi.

> W sedanie można co najwyżej wozić buraki luzem. Praktyczność trójbryłowego auta oscyluje wokół

> wartości ujemnych.

Pol metra kartofli od tesciow wejdzie ! hahaha.gif

Napisano

> dlatego lepszy jest sedan w wydaniu Skody

Octavia czy inna fabia... hahaha.gif

Napisano

> Trafiles w 10 !

> Najlepszym przykladem Skoda Octavia

> Golf juz nie, bo swiniak i pol metra ziemniakow od tesciow sie nie zmiesci!

Kolega ma jakiś kompleks tej octavi??

Jeżdżąc praca-dom bagażnik jest zbędny, kilka razy w roku jeżdzę na dłuższe wyjazdy na narty, kaski buty i inne zabawki zajmują sporo miejsca, którego w golfie nie ma, 580l w octavii jest idealne na takie okazje, golf ma połowę z tego bagażnika

ale skoro dla kolegi duży bagażnik potrzeby jest tylko na świniaka i buraki to pozostaje współczuć

ps. box na dachu też wożę

Napisano

> Kolega ma jakiś kompleks tej octavi??

> Jeżdżąc praca-dom bagażnik jest zbędny, kilka razy w roku jeżdzę na dłuższe wyjazdy na narty, kaski

> buty i inne zabawki zajmują sporo miejsca, którego w golfie nie ma, 580l w octavii jest

> idealne na takie okazje, golf ma połowę z tego bagażnika

> ale skoro dla kolegi duży bagażnik potrzeby jest tylko na świniaka i buraki to pozostaje współczuć

> ps. box na dachu też wożę

Dla mnie okurat nie...

Jak widac z avatara nie posiadam Octavii czy innej Thalii.

A samochod kupuje nie ze wzgledu na bagaznik czy jego wielkosc...

Zakupy z Carrefour'a spokojnie wejda i do Golfa i do Opla...

PS. Nie jestem pracownikiem ania VW ani GM !

Napisano

> Octavia czy inna fabia...

Octavia, Fabia to nieporozumienie zlosnik.gif

Napisano

> Octavia czy inna fabia...

tak czytam i sie zastanawiam cfaniak.gif o co chodzi ? kupilem octavie ( liftback - nie kombi )a duzy bagaznik byl jedynie zaleta... kartofli ani swiniakow od ojca nie woze - za to nie mam problemow zapakowac sie na wakacje, wywiezc naraz 20 metrow paneli, przewiezc ( bez skladania siedzen z tylu) gorala z duza rama... nie mam zadnych problemow z parkowaniem. Co jest zlego w octavii ? rozjasnij bo nie ogarniam...

Napisano

> Polacy muszą mieć doklejony bagażnik bo wtedy to panie to jest limuzyna choćby to lanos był czy

> inna thalia

Generalnie duże samochody lepiej wyglądają z nadwoziem seden, a małe z nadwoziem HB. Upodobanie Polaków do sedanów to po prostu objaw tęsknoty za dużymi samochodami wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.