Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podbijał ktoś przegląd ostatnimi czasy?

Featured Replies

Napisano

Podobno miały w tym roku już być jakieś naklejki zamiast pieczątek a mojemu bratu gość przybił pieczątkę. Wie ktoś coś więcej na ten temat czy sie coś zmieniło?

Napisano

> Podobno miały w tym roku już być jakieś naklejki zamiast pieczątek a mojemu bratu gość przybił

> pieczątkę. Wie ktoś coś więcej na ten temat czy sie coś zmieniło?

miesiąc temu, pieczątka + kwit a4

Napisano

> Podobno miały w tym roku już być jakieś naklejki zamiast pieczątek a mojemu bratu gość przybił

Koniec sierpnia, pieczątka + kwit a4

Napisano

> miesiąc temu, pieczątka + kwit a4

U mnie to samo ok.gif

Napisano

> U mnie to samo

co Wy z tymi kwitami a4? po co to?

Napisano

Nic się nie zmieniło. Normalnie jest jak dotychczas (od początku roku) czyli pieczątka i zaświadczenie.

Napisano

> co Wy z tymi kwitami a4? po co to?

mi sie przydaje do robienia notatek na szybko smile.gif a tak na powaznie, to zaraz po wyjsciu z SKP utylizuje te karteczke, na co ja magazynowac niewiem.gif

Napisano

> mi sie przydaje do robienia notatek na szybko a tak na powaznie, to zaraz po wyjsciu z SKP

> utylizuje te karteczke, na co ja magazynowac

Kupujący lubią dostawać dużo makulatury wraz z kupowanym samochodem biglaugh.gif

Napisano

> Kupujący lubią dostawać dużo makulatury wraz z kupowanym samochodem

Trzeba iść z duchem czasu. Ja całą dokumentację okołosamochodową ładuję na pendraka, który później przypnę do kluczyków grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

przecież go nie zamawiałem, dał to przyjąłem. Chyba w schowku leży

Napisano

Nw, dostałem to wziąłem, po przyjeździe do domu wyrzuciłem grinser006.gif

Napisano

W zeszłym tygodniu po przeglądzie była pieczątka w DR + naklejka na szybę z datą następnego badania oraz wydruk na A4.

Napisano

> naklejka na szybę z datą następnego badania

To jakaś nowość, czy lokalny wynalazek? W mojej stacji (jak ktoś chce) przysyłają SMS-a na tydzień przed upływem terminu badań.

Napisano

wczoraj skromny.gif.Pieczątka w DR oraz kartka A4 z informacją o przebiegu,datą przeglądu i informacją o aucie

Napisano

> To jakaś nowość, czy lokalny wynalazek? W mojej stacji (jak ktoś chce) przysyłają SMS-a na tydzień

> przed upływem terminu badań.

Nie pytałem o to.

Napisano

> W zeszłym tygodniu po przeglądzie była pieczątka w DR + naklejka na szybę z datą następnego badania

> oraz wydruk na A4.

oo naklejki na szybe to bym nie przyjął no.gif nie uznaje zadnych naklejek na samochodach no.gif

jakbym kupowal nowy samochod i salon by mi nakleil swoja reklamę albo nie daj Boże by mi dał ramki z reklama salonu - to bym zaraz dym zrobił zlosnik.gifno.gif

Napisano

> oo naklejki na szybe to bym nie przyjął nie uznaje zadnych naklejek na samochodach

> jakbym kupowal nowy samochod i salon by mi nakleil swoja reklamę albo nie daj Boże by mi dał ramki

> z reklama salonu - to bym zaraz dym zrobił

Co do ramek to się nie zgodzę. Często ramki są z logo producenta auta i wyglądają bardzo fajnie na aucie. Do tego są gratis chociażby jak wymieniasz olej.

Przełknę tą nazwę dealera i nr telefonu.

Z resztą przyznam szczerze, ze parę razy jak potrzebowałem z ASO to szybciej wyszedłem przed dom na podjazd i spisałem numer z ramki szybciej , niż by trwało odpalenie kompa i szukanie w gogole ok.gif

Napisano

> oo naklejki na szybe to bym nie przyjął nie uznaje zadnych naklejek na samochodach

Tej z n-rem rej. na przedniej szybie też nie masz? hmm.gifgrinser006.gif

Napisano

yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gif

Oj Mirek, Mirek.

Napisano

5 września robiłem - tradycyjna pieczątka.

Napisano

Ja też nie! Nie mam nawet tej rejestracyjnej naklejonej na szybie blush.gif. Ale te z przeglądów mają być podobno naklejane na tablice, a tutaj już nic nie zrobimy grinser006.gif, bo to jest dokument państwowy i będzie je naklejał diagnosta pod rygorem old.gifzlosnik.gif.

Napisano

> Tej z n-rem rej. na przedniej szybie też nie masz?

Mam crazy.gif

Napisano

> Ja też nie! Nie mam nawet tej rejestracyjnej naklejonej na szybie . Ale te z przeglądów mają być

> podobno naklejane na tablice, a tutaj już nic nie zrobimy , bo to jest dokument państwowy i

> będzie je naklejał diagnosta pod rygorem .

na tablice mogą być ok.gif

Napisano

> Co do ramek to się nie zgodzę. Często ramki są z logo producenta auta i wyglądają bardzo fajnie na

> aucie. Do tego są gratis chociażby jak wymieniasz olej.

A po co mi gratisowe z czyjąś reklamą. Ja sobie kupuje ramki srebrne albo czarne cool.gif

> Z resztą przyznam szczerze, ze parę razy jak potrzebowałem z ASO to szybciej wyszedłem przed dom na

> podjazd i spisałem numer z ramki szybciej , niż by trwało odpalenie kompa i szukanie w gogole

Ja numer mojego mechanika mam w szybkim wybieraniu rotfl.gif

Napisano

> Mam

Ustawodawca nakazuje umieścić tą naklejkę w prawym dolnym rogu przedniej szyby. Nie mówi nic o jej naklejaniu grinser006.gifbiglaugh.gif.

Napisano

Póki co klasyczne pieczątki nadal obowiązują. A co do formularza A4 - wszedł po prostu nowy system który rejestruje dane badań technicznych w CEPIK'u.

Teoretycznie można sobie tam coś przez neta sprawdzać, ale na razie same ogólnikowe informacje więc jak do tej pory - miliony na ten system wyrzucone w błoto (patrząc z perspektywy szarego kierowcy). icon_rolleyes.gif

Napisano

> W zeszłym tygodniu po przeglądzie była pieczątka w DR + naklejka na szybę z datą następnego badania

> oraz wydruk na A4.

9 września, pieczatka i A4, 11 września, pieczatka i talon na 3l paliwa.

Napisano

> oraz wydruk na A4.

Jak wygląda taka naklejka?

Napisano

> Jak wygląda taka naklejka?

No i czy przy zapomnieniu dr ratuje od mandatu? Te naklejki to jakis krok do tego , ze nie trzeba bedzie papierow ze sobą

wozic?

Edit.ja 3wrzesnia robilem przegląd i dostalem poza pieczatka ta kartke a4 z potwierdzeniem danych i przebiegu tylko

Napisano

> No i czy przy zapomnieniu dr ratuje od mandatu? Te naklejki to jakis krok do tego , ze nie trzeba

> bedzie papierow ze sobą wozic?

Papiery to chyba trzeba wozić, choćby po to by stwierdzić, czy auto nie kradzione.

Napisano

> Papiery to chyba trzeba wozić, choćby po to by stwierdzić, czy auto nie kradzione.

W Wielkiej Brytanii chyba nie trzeba wozić ze sobą żadnych papierów, nawet prawa jazdy .na autokaciku ktoś kiedys pisal o tym nawet.z tym ze tam system cepik rozbudowany porządnie a u nas dopiero raczkuje...

Napisano

A kiedy miały wejść te naklejki? Ktoś wie, jak one w ogóle będą wyglądać? Zbliża mi się termin przeglądu w październiku, ciekawe czy już będą te naklejki.

Napisano

> To jakaś nowość, czy lokalny wynalazek?

Chyba lokalny, bo tylko on dostał takie coś. Dziś robiłem i też tylko pieczątka i A4.

Napisano

Robiłem, w lipcu w Pandzie i tez dostałem naklejkę na szybę z zaznaczonym terminem następnego badania technicznego - leży gdzieś w schowku bo Pandą rzadko jeżdżę, jak nie zapomnę to jutro zrobię foto i wstawię - IMO bardzo przydatny wynalazek nareszcie dotarł do PL - w UK była naklejka z datą MOT i INSURANCE zlosnik.gif

Napisano

> Robiłem, w lipcu w Pandzie i tez dostałem naklejkę na szybę z zaznaczonym terminem następnego

> badania technicznego

Jak w Anetpolu grinser006.gif, to tylko "reklamówka" zlosnik.gif. Sporo SKP daje od dawna takie naklejki hehe.gif.

Napisano

> Robiłem, w lipcu w Pandzie i tez dostałem naklejkę na szybę z zaznaczonym terminem następnego

> badania technicznego - leży gdzieś w schowku bo Pandą rzadko jeżdżę, jak nie zapomnę to jutro

> zrobię foto i wstawię - IMO bardzo przydatny wynalazek nareszcie dotarł do PL

Całkowity bezsens w obecnych czasach, kiedy wszystko jest w CEPiK, UFG itd. dostępne online.

> - w UK była

> naklejka z datą MOT i INSURANCE

To jest zaszłość i za jakiś czas już tego nie będzie. W Niemczech też się wycofują z umieszczania daty przeglądu na tablicach rejestracyjnych.

Napisano

> A kiedy miały wejść te naklejki?

Nie miały wejść i o ile mi wiadomo również nie mają.

Napisano

> badania technicznego - leży gdzieś w schowku bo Pandą rzadko jeżdżę, jak nie zapomnę to jutro

> zrobię foto i wstawię - IMO bardzo przydatny wynalazek nareszcie dotarł do PL - w UK była

> naklejka z datą MOT i INSURANCE

to ciekawe co piszesz bo niedalej jak wczoraj byłem na SKP coś sprawdzić w samochodzie i diagnosta nic nie słyszał o takowej naklejce

Napisano

> to ciekawe co piszesz bo niedalej jak wczoraj byłem na SKP coś sprawdzić w samochodzie i diagnosta

> nic nie słyszał o takowej naklejce

U mnie też. Może to jakaś aukcja promocyjna jakiego SKP? Mi np. przysyłają SMSy z przypomnieniem. Może inna daje naklejkę?

Przegląd wczoraj, zero wiedzy o naklejkach.

Napisano

> to ciekawe co piszesz bo niedalej jak wczoraj byłem na SKP coś sprawdzić w samochodzie i diagnosta

> nic nie słyszał o takowej naklejce

Kiedyś słyszałem o tych naklejkach w radiu. Taka naklejka to własna inicjatywa niektórych SKP. Wtedy w radiu jak słuchałem, wypowiadał się właściciel jakiejś SKP i mówił że on popiera by taka naklejka była kiedyś obowiązkowa, narzucona przepisami.

Napisano

Wczoraj podbijałem przegląd.

Bez zmian. o żadnych naklejkach nie było mowy.

zapisuja jedynie stan licznika.

pzdr.

robert