Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najwygodniejsze fotele - z jakiego auta??

Featured Replies

Napisano

Poradzcie mi jakie auto ma najwygodniejszy fotel kierowcy. Musi być w skórze , najlepiej beżowej, bez elektryki, z regulowanym zagłówkiem.

Chce sobie takie cudo sprawić do domu jako fotel do komputera.

Napisano

brak elektryki moze być problemem, bo zwykle te najwygodniejsze są własnie elektryczne.

tu moim zdaniem wazniejsza wygoda, niż trzymanie boczne, więc moze jakiś stary merc w skórze?

Napisano

> Poradzcie mi jakie auto ma najwygodniejszy fotel kierowcy. Musi być w skórze , najlepiej beżowej,

> bez elektryki, z regulowanym zagłówkiem.

> Chce sobie takie cudo sprawić do domu jako fotel do komputera.

Sportsitze w bmw

Napisano

> Poradzcie mi jakie auto ma najwygodniejszy fotel kierowcy. Musi być w skórze , najlepiej beżowej,

Lancia Kappa, Lancia thesis...

Napisano
  • Autor

> Volvo S60

Luks ale zagłówki nieregulowane.

Napisano

AR 159 Ti zlosnik.gifok.gif

KliK

Napisano

> AR 159 Ti

> KliK

też bym sie skłaniał ku AR, ewentualnie Citroen XM?

Napisano

Vel Satis. Najwygodniejsze, w jakich siedziałem. Jak ma być do domu to bym gdzieś schował aku 12V ze skutera i się cieszył grinser006.gif

Napisano

> też bym sie skłaniał ku AR, ewentualnie Citroen XM?

Nie siedziałem w XM wink.gif

Napisano

> to chyba jest towar nie do dostania

Chyba nie jest tak źle, gorzej będzie z jedną sztuką zlosnik.gif

Napisano

> Chyba nie jest tak źle, gorzej będzie z jedną sztuką

szukalem ostatnio nie znalazlem kompletu do TI frown.gif

Napisano

A tak na marginesie, masz jakiś ciekawy patent/pomysł jak to zmontować? Rozumiem że dół wykorzystujesz od zwykłego fotela biurowego. Chyba trzeba wyspawać jakiś stelaż?

Napisano

> Nie siedziałem w XM

żałuj, ja siedziałem i nie tylko oink.gif

Napisano

Volvo S80 I generacji, nieprzyzwoicie wygodne moim zdaniem ok.gif

Napisano

> szukalem ostatnio nie znalazlem kompletu do TI

A ktoś chwalił się że cały środek kupił w śmiesznych pieniądzach na Ah grinser006.gif

Napisano

> żałuj, ja siedziałem i nie tylko

Może będę mieć jeszcze okazję zlosnik.gif

Napisano

> też bym sie skłaniał ku AR, ewentualnie Citroen XM?

Fotele z AR 166 są z fajnej, grubej skóry zrobione. Na fotel idealne będą ok.gif

Napisano

> Volvo S80 I generacji, nieprzyzwoicie wygodne moim zdaniem

w 960 są lepsze zlosnik.gif

Napisano

nie ma wygodniejszych foteli w żadnym samochodzie, niestety minusem jest brak jakiegokolwiek trzymania bocznego

renault__vel_satis_2_2_dci150_privilege_ba_2007_11_lgw.jpg

Napisano

Ja polecam od volvo s40 I.

Napisano

Rozmawiałem kiedyś z gośćmi pracującymi w centrum technicznym irmy produkującej fotele samochodowe. Zapytałem dlaczego nie mają takich foteli w biurze. Powiedzieli mi, że kiedyś próbowali ale okazało się, że sa cholernie niewygodne. frown.gif

Napisano

> Rozmawiałem kiedyś z gośćmi pracującymi w centrum technicznym irmy produkującej fotele samochodowe.

> Zapytałem dlaczego nie mają takich foteli w biurze. Powiedzieli mi, że kiedyś próbowali ale

> okazało się, że sa cholernie niewygodne.

Trzeba by dopasować biurka i zrobić je na wysokość 40 - 50 cm. a fotele stawiać bezpośrednio na podłodze.

Wtedy byłyby wygodne.

wink.gif

Napisano

W XC90 fotel pasazera skorzany, regulowany recznie, (wysokosc, kat siedziska, kat oparcia, ledzwia).

Napisano

Jeśli cena nie gra roli i regulację można przeżyć to krzesełko od starszej 911-tki. Spisuje się wyśmienicie.

Napisano

zdajesz sobie sprawę ile to będzie ważyło? palacz.gif

Napisano

Fiat Uno. Tylko, że nie ma skóry. Jeżeli chodzi o mnie to nie lubię skórzanych foteli.

Napisano

> Fiat Uno. Tylko, że nie ma skóry. Jeżeli chodzi o mnie to nie lubię skórzanych foteli.

Prawie udlawilem sie kawa hehe.gif

Przeciez te zydle w UNO to sie do niczego nie nadaja...

Mogles jeszcze zaproponowac 126p ok.gif

Napisano

> Prawie udlawilem sie kawa

> Przeciez te zydle w UNO to sie do niczego nie nadaja...

> Mogles jeszcze zaproponowac 126p

ale tylko "lotnicze"

zlosnik.gif

Napisano

Nie wiem co Cię tak rozśmieszyło grinser006.gif

Przecież na AK są asceci co im do życia wygodnego wystarcza panda z gazem bo jest wygodniejsza i pakowniejsza od aut klas D czy E, ojcowie klasztorni co to do umartwiania się kupują uno, 126 i chwalą pana za dobrobyt motoryzacyjny oraz tacy co szukają młodego mieszczucha klasy A czy B a odpowiedź jest BMW e39 lub E38.

Napisano

najgorsze jest to że on może mieć rację, że do konkretnego celu jakim jest zbudowanie fotelu do domu taki prosty stołek będzie wygodniejszy bo jest najbardziej zbliżony do wyglądu zwykłych biurowych foteli zlosnik.gif

Napisano

> najgorsze jest to że on może mieć rację, że do konkretnego celu jakim jest zbudowanie fotelu do

> domu taki prosty stołek będzie wygodniejszy bo jest najbardziej zbliżony do wyglądu zwykłych

> biurowych foteli

Tylko, ze zwykle fotele biurowe zazwyczaj maja niewiele wspolnego z wygoda i komfortem wink.gif

Napisano

Może to będzie dziwne, ale fotele z citroena c15 były dla mnie super zaskoczeniem. Jechało sie super wygodnie jakby w wygodnym fotelu w domu.

Ps. widzę że są różne, siedziałem akurat w takich jakby skórzanych.

Napisano
  • Autor

> W XC90 fotel pasazera skorzany, regulowany recznie, (wysokosc, kat siedziska, kat oparcia,

> ledzwia).

I znowu luks bo fotele z Volvo, sam jeżdze i wiem że są luks ale ten nieszczęsny nieregulowany zagłówek, który ma chronić w czasie wypadku. Przed kompem jednak nie planuje spotkania z Tirem grinser006.gif

Napisano

A co z podłokietnikami?

Ja bym długo nie wysiedział, jakby nie było o co rąk oprzeć.

Napisano
  • Autor

> a odpowiedź jest BMW e39 lub E38.

Mam faworyta, orientujesz się czy to ma regulowane lędźwia i zagłówek??

Fotel

A może jednak Alfa, kształt ma fajniejszy, oczywiście skóra do pomalowania.

Alfa

Napisano

> najgorsze jest to że on może mieć rację, że do konkretnego celu jakim jest zbudowanie fotelu do

> domu taki prosty stołek będzie wygodniejszy bo jest najbardziej zbliżony do wyglądu zwykłych

> biurowych foteli

Fotel z Uno Turbo wcale nie byłby złym rozwiązaniem, wiadomo, ile kręgosłupów i czterech liter, tyle opinii zlosnik.gif

155716825_2_644x461_fiat-uno-16-80km-na-dokladkach-turbo-dodaj-zdjecia.jpg

Napisano

> Fiat Uno. Tylko, że nie ma skóry. Jeżeli chodzi o mnie to nie lubię skórzanych foteli.

hehe.gif

icon_eek.gif, równie dobrze można było napisać, że w maluchu. Jedyny plus Uno, że siedzi się wysoko, ale te wyprofilowanie, kiepska gąbka przez którą czuć druty, krótkie siedzisko na długo zapamiętałem

Napisano
  • Autor

> Fotel z Uno Turbo wcale nie byłby złym rozwiązaniem, wiadomo, ile kręgosłupów i czterech liter,

> tyle opinii

Błagam, spójrz na fotele powyżej i poprostu porównaj.

Napisano

> Fotel z Uno Turbo wcale nie byłby złym rozwiązaniem, wiadomo, ile kręgosłupów i czterech liter,

> tyle opinii

NAwet na zdjęciu widać, że są krótkie, prawie bez wyprofilwoania i dotego plastkiwoy, twardy zagłowek tongue.gif. Może w latach 90' w grupie aut małych były to wygodne fotele ale nie dziś.

Imho jznacznie wygodniejsze były nawet w Punto 2, miałem wersję sound z lepszymi fotelami, chyba takimi jak w HGT, miały jako takie wyprofilowanie, podpierały całkiem całkiem kolana i były znacznie dłuższe, no i miękki zagłówek.

Napisano

> AR 159 Ti

> KliK

Też bym chętnie takie wykorzystał tylko skąd wziąć taki fotel za normalne pieniądze biglaugh.gif

Napisano

> Też bym chętnie takie wykorzystał tylko skąd wziąć taki fotel za normalne pieniądze

To już problem kupującego zlosnik.gif trzeba szukać zlosnik.gif