Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy Szybkie taczki 300KM +

Featured Replies

Napisano

Życie się zmienia, czasami niespodziewanie.

Generalnie - A>>>B auto. Budget max 180k PLN.

Generalnie ja nie chce nic kupować ale z nowa praca - jeśli zaakceptuje oczywiście - dostaje bonus $60k/180k PLN na dzień dobry na auto...

Jako ze IMVHO to jest strata $$$ - to próbuje zminimalizować stratę - auta tylko z placu, a najlepiej demo. Wszelkie coupé niestety nie mogą być.

Poszlem wczoraj do Audi. Mój wsiowy lokalny dealer 17x S3 na placu, A3 na zamówienie [emoji38], witamy na wsi.

Jeździłem dokładnie tym, zaczęliśmy negocjacje - moje oczekiwania -20% - w końcu to Audi. Siedzimy narazie na ok -13%...

f1cfcd79e17611e08b7cabbaed77c478.jpg

adc7a7f1673f7add95d5ee340ed07674.jpg

b3f0b54dae23563f112e734a6f03f0b1.jpg

29288604ae39c19a4d4306320587aedc.jpg

Ale ... patrzę co jest w okolicy i może jednak ‘M’ ????

Zaleta - 6 cylinder, [emoji106]

Minus - 20% w BMW nie osiągnę , 15% może...

75980efdefe839cb50563d8c13ee455e.jpg

21c92584604a98e27d679de4487ba1fd.jpg

2994603bcb6cd97ab02210a97721aee3.jpg

ed9d6d3bc945c89c41b92268fe862537.jpg

89c90e9398c87eefbc2f2787165ad1b1.jpg

Z drugiej strony ... Missus OZI mi mowi idź sobie kup to co zawsze chciałeś ... SRT8

127c1e34b96383a0dfac0096b89d61ac.jpg

993af5b9816fba6629070c080126538a.jpg

9df02274e69c5a1a59ddb57b6684d8c1.jpg

3982846e262b927cd5120e89a77abc24.jpg

Problem to Q - a raczej jej brak. Na pytanie czy Missus Ozi będzie spać z lokalnym Service Mgr - odpowiedz była nie... [emoji30] - czyli trzeba będzie się z FCA męczyć.

No i nie chce wyglądać jak [emoji61][emoji1573]‍♀️

b653bd55be9cc8e62c19df2de48e88c8.jpg

Chodzi mi tez ... Golf ... R .

f64d6bfd9ab01a4dc40255be95eef35d.jpg

Niestety na Wolfsburg Edition jest ok 900 luda przede mną...

Patrząc na VAG zawsze mnie ciągnęło do tego...

2c97d478ac3515f4b433f6a841751e0f.jpg

W okolicy na płacach jest na dziś 248 Golf GTI 7.5 ... - wiec można przyjść i ... wyjechać.

Nie ma tego żeby wciskał w siedzenie ... ale 1/3 ceny mniej ..

caa6b148a6f59e6cdb06c085999b2ed0.jpg

Jakieś inne opcje.. ?

Chrysler już odpadł... za duże ryzyko ze będzie u dealera siedział... [emoji90][emoji30]

Sent from my iCrap using Tapacrap

Napisano
  • Autor
cła amg ?

A45.

Nie mieści się $$$. Jest lista - długa oczekujących - płace są puste niestety.

793508690b5eb31776a8cbf8f118c1ed.jpg

Napisano

Ja się może tylko spytam nie o konkretne auto a o warunki panujące u Ciebie.

Co Ty chcesz robić z tymi samochodami ze nowy samochód ma ciagle stać w serwisie?

Nawet Fiat do 100tys km zaliczy najwyżej trzy serwisy w tym czasie. Dwa razy alternator i raz przednie zawieszenie.

A drugie pytanie to właśnie o zawieszenie.

Serio chcesz się skazać na tak twarde taczki?

Napisano

Z tego co pamiętam to miałeś już BMW i narzekałeś na nie?

Ja w takim razie myślę, że nie kupuj nic europejskiego, będziesz potem narzekał i marudzil jak to przepłaciłes za kupę :poo:

Tym bardziej VW, którego odniosłem wrazenie, że wrecz nienawidzisz?

Kup se coś z niezawodnej Toyoty, chyba coś mocnego oferują w OZI?

Nawet tego SRT z HEMI, tylko nie europejczyka.

Swoją droga, marudzisz na nie, ale pcha Cię do europejskich aut, posiadanie takiego wyznacznikiem wyzszego statusu w spoleczenstwie jest?

Napisano

A weź ty się nie pchaj w motoryzację autorstwa naszych sąsiadów z za Odry... 

To audi w środku wygląda jak qpa.

Macie tam u siebie KIA Stinger.

Krawiec

Edytowane przez krawiec

Napisano

U mnie auta z 2 roznych biegunow. 

Focus rs albo infiniti red sport rwd chyba ze u was jest z awd.

Napisano
  • Autor
Ja się może tylko spytam nie o konkretne auto a o warunki panujące u Ciebie.

Co Ty chcesz robić z tymi samochodami ze nowy samochód ma ciagle stać w serwisie?
Nawet Fiat do 100tys km zaliczy najwyżej trzy serwisy w tym czasie. Dwa razy alternator i raz przednie zawieszenie.

A drugie pytanie to właśnie o zawieszenie.
Serio chcesz się skazać na tak twarde taczki?

1. FCA jest wręcz legendarny, tak gorszy niż VAG... - mam paru ludzi z SRT8 w robocie - wszystkie Jeep, najlepszy był tylko w Service raz, nowa transfer case.

Pozostałe 2-3 - dokładnie co 15k km jest pare innych - rzeczy wymieniane, a często nawet na Service te dwa same nie dojeżdżają.

Wiec FCA ...

2. Taczki - No widzisz [emoji106] tego nie wziąłem pod uwagę, raczej patrzę z widzenia 40latka który nie może mieć coupé ...

Napisano
  • Autor
Z tego co pamiętam to miałeś już BMW i narzekałeś na nie?
Ja w takim razie myślę, że nie kupuj nic europejskiego, będziesz potem narzekał i marudzil jak to przepłaciłes za kupę :poo:
Tym bardziej VW, którego odniosłem wrazenie, że wrecz nienawidzisz?
Kup se coś z niezawodnej Toyoty, chyba coś mocnego oferują w OZI?
Nawet tego SRT z HEMI, tylko nie europejczyka.
Swoją droga, marudzisz na nie, ale pcha Cię do europejskich aut, posiadanie takiego wyznacznikiem wyzszego statusu w spoleczenstwie jest?

Miałem pare... tak narzekałem - ale zawsze po 2-3 latach, to jest na 3 lata..

VeeDud- nie ja nienawidzę obsługi klienta [emoji33][emoji90][emoji90][emoji90] ale ta się poprawia powoli. [emoji106] - a nie aut.

Toyota - ileż ich można mieć? Hilux zostaje w domu, Lexus zostaje.

Status? [emoji51] nie - przeciez napisałem ze powszechne taczki.

Jak mówię, chcesz A3 od mojego wsiowego klienta Audi ma tylko demo i nic na placu na dziś. Musi ściągnąć z dealera obok jak chcesz.

S3 - 17 sztuk stało obok siebie, od 0k km do demo z 3-4K km - Ot po prostu to się sprzedaje.

A4 mi nie podchodzi - mogę wyjechać w dwie godziny z 22% discount za mniej niż S3 - płac stoi...

Takie auto nie ma nic wspólnego ze status - Ot ma dawać frajdę kierowcy - czyli mnie i ... ginąc w tłumie.

Status to to...

f950a4b27ae7eb1a9b75f396d7292126.jpg

Napisano
  • Autor
U mnie auta z 2 roznych biegunow. 
Focus rs albo infiniti red sport rwd chyba ze u was jest z awd.

Focus jest tylko manual. Odpada.

Infiniti [emoji106] - dobry pomysł - popatrzę co na płacach [emoji106] Tks

Napisano
9 minut temu, OZI napisał:

raczej patrzę z widzenia 40latka który nie może mieć coupé ..

Ja tez i wiem ze to co bylo dla mnie fajne 15 lat temu, nie jest fajne teraz.

40 latek ktory jedzie i glowa mu podskakuje nie wyglada fajnie.

Dojezdzasz zmeczony na miejsce i jedziesz duzo wolniej niz czyms co jest jako tako komfortowe.

Jakbym mial sie decydowac na te auta ktore pokazales, to z silnikami o jeden poziom slabszymi, bo z reguly oznacza normalne zawieszenie i osiagi gorsze o 0,5s do setki.

Inna sprawa, ze mieszkajac w takich kraju jak Ty mieszkasz, to raczej bym sie nie zastanawial nad kompaktami. Nawet jak to jest premium, to i tak wyciszenie i telepanie w czyms takim jest gorsze niz w wiekszym aucie nieco gorszej marki. A wiekszy silnik w wiekszym aucie masz niejako w gratisie. Patrz ten SRT.

Nie wiem co tam u Was jest na rynku w tej cenie. Zupelnie inne warunki. Cokolwiek bym nie wskazal bedzie strzelaniem na oslep, bo albo nie wystepuje, albo cena za wysoka. A pewnie jest wiele samochodow ktorych nie widzimy u nas.

Jakies Volvo S60 Polestar sie miesci w budzecie? Wystepuje w ogole to na rynku?

PS. Transfer case to jest gear box? :)

Napisano
9 minut temu, OZI napisał:

Status to to...

Nie wiem jak w reszcie kraju, ale u nas takie cos ma zawsze rosyjskie numery. Warszawa ;]

Edytowane przez kravitz

Napisano
  • Autor
A weź ty się nie pchaj w motoryzację autorstwa naszych sąsiadów z za Odry... 
To audi w środku wygląda jak qpa.

Macie tam u siebie KIA Stinger.

Krawiec

Stinger
[emoji106] ciężko. Dopiero miesiąc sprzedaży a jest ponad 2,000 zamówień. Przy 300-400 sztuk na miesiąc jakie dostaje Kia Oz zajmie im 6-8 miesięcy.

Dwa - chce coś lekkiego...

Trzy - Kia to raczej pospolite auto rodzinne... coś jak Skoda Octavia na AK [emoji6]

7640746f46c9f75a02102e9f15f3f4af.jpg

Ja chce coś sportowego.

Napisano

W kraju gdzie jezdzi duzo wysokich samochodow pchanie sie w compact to IMO zly pomysl. Ja bym poszedl w strone GLA 45AMG.  Troche trzeba dolozyc ale wiadomo jak to na ak zawsze trzeba polecic cos drozszego https://www.carsales.com.au/dealer/details/Mercedes-Benz-GLA45-2017/OAG-AD-14838605/?Cr=0

Z plusow wyzsze, nie beda razic swiatlami a i latwiej sie wsiada i wysiada. 

Napisano

Kolega przesiadł się właśnie z G6 GTI na nowe S3. Jest bardzo zadowolony, jeździ super, niesamowite przyspieszenie i dobrze wykonane auto. Niestety nie dane było mi jeszcze jeździć (odebrane auto 3 tyg temu). Jak nie potrzebne większe auto to IMHO dobry wybór, tym bardziej że nie trzeba czekać.

Osobiście wybrał bym jednak Stinger'a.

Napisano

Golf R jest u Was dostępny tylko w Wolfsburg edition? Bo w sumie z tego zestawu R i S3 to najciekawsze opcje. R w Variant jest genialny.

Audi to niezły wybór.

BMW 1 niestety jest wiekowe i IMO to bardzo widać jak się wsiądzie do środka - miejsca jak w samochodzie o klasę mniejszym, jakość wykończenia niestety gorsza niż nawet w pospolitym Golfie, o A3 już nie wspominając. Jeżeli to ma być samochód tylko dla funu z jazdy i nie ty płacisz za niego, to można rozważyć. Markę lubię, ale za swoje bym 1-series nie kupił.

Napisano
15 minut temu, wujekcybul napisał:

W kraju gdzie jezdzi duzo wysokich samochodow pchanie sie w compact to IMO zly pomysl. Ja bym poszedl w strone GLA 45AMG.  Troche trzeba dolozyc ale wiadomo jak to na ak zawsze trzeba polecic cos drozszego https://www.carsales.com.au/dealer/details/Mercedes-Benz-GLA45-2017/OAG-AD-14838605/?Cr=0

Z plusow wyzsze, nie beda razic swiatlami a i latwiej sie wsiada i wysiada. 

ale OZI jest po 40-ce a nie po 60-ce ;)

Jeżeli A45 nie mieści się w budżecie, to GLA45 tym bardziej się nie zmieści.

Napisano
55 minut temu, OZI napisał:

Trzy - Kia to raczej pospolite auto rodzinne

Nie marka, lecz model wyznacza, czy auto jest rodzinne, czy nie.

A Stinger akurat za bardzo pospolity nie jest.

Patrzże trochę na inne rzeczy niż na znaczek.

Napisano

Widzę ciągnie do premium ;) wszystkie są fajne poza tym Chryslerem - bez urazy, ale to naprawdę wiocha ;)

Rozumiem, że budzetu nie wystarczy na A5 lub BMW 4 ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor
Nie marka, lecz model wyznacza, czy auto jest rodzinne, czy nie.
A Stinger akurat za bardzo pospolity nie jest.
Patrzże trochę na inne rzeczy niż na znaczek.

@polarny - totalnie nie patrzę na znaczek - Stinger jest klasyfikowane jako ‘auto rodzinne’. [emoji848]

EU chyba dostaje V6 z wersja ze wszystkim - top.

U mnie V6 masz od szmaty na siedzeniach - masz 3 wersje wyposażenia od wersji bieda - kierownica, silnik, szmata z V6 - cena jak Golf GTI.

To jest do wożenia rodziny 2+2.

Ja chce do wożenia 1 dupci 5 dni w tygodniu.... + ewentualnie odebrać dzieciaki ze szkoły jak sie ‘ school bus’ spoznia.

Stad potrzebuje 4 drzwi.

b8878f4b5e8c70106572a27c52ddede5.jpg

Miałem Mustang i niestety coupé z paru względów przy 2 dzieciakach w wieku szkolnym odpada... [emoji27]

Napisano
  • Autor
ale OZI jest po 40-ce a nie po 60-ce [emoji6]

Jeżeli A45 nie mieści się w budżecie, to GLA45 tym bardziej się nie zmieści.

Budget jest nie przekraczałby - chyba dokładnie $62,290 (względy podatkowe)- reszta muszę wyłożyć z własnej kieszeni - a nie mam zamiaru [emoji854]

A45 spoźniłem się z rok, kiedy był wysyp na rynku. Mercedes się wziął za to żeby klienci byli zadowoleni - czyli trzymanie cen - I oprócz jednego demo na salon - place są puste - każdy AFAIK jest robiony BTO z gwarantowana dostawa 90 dni od zamówienia... ( przynajmniej tak forum Merc twierdzi)

Napisano
  • Autor
Widzę ciągnie do premium [emoji6] wszystkie są fajne poza tym Chryslerem - bez urazy, ale to naprawdę wiocha [emoji6]

Rozumiem, że budzetu nie wystarczy na A5 lub BMW 4 ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wystarczy na 4 series czy 5 ale z jakieś 200KM wersja 420.

Ja chce coś co się odpycha i klimatyzacja nie zdycha [emoji51]

Napisano
  • Autor
Takie kompaktowe, sportowe autko nie będzie zbyt ciasne dla Ciebie?
Po 40 człek jednak potrzebuje trochę komfortu i przestrzeni :]

Hmm, nie wiem szczerze - jedna D do wożenia w ciagu tygodnia.

Lexus IS jest wygodny. Z dziś wiem ze A3 poza tylnymi siedzeniami ma w zasadzie tyle samo miejsca [emoji848][emoji106] Porównując S3 z 4 cyl silnikiem vs Missus Ozi V6 - to jak żółw vs atleta. Lexus nawet z tylu nie zostawał, ja go w lusterku nie widziałem. [emoji6][emoji18]

Generalnie jak mówię - narazie nic nie podpisałem tylko robię przymiarkę. [emoji848]

Mieliśmy plany zamienić IS na RX za jakieś 50-60k km jak się gwarancja w 2018 skończy.

Perspektywa przeprowadzki 1,300km zmienia trochę te plany. [emoji267][emoji267][emoji267][emoji267][emoji266][emoji475][emoji1341]‍♀️

Napisano
45 minut temu, OZI napisał:

Hmm, nie wiem szczerze - jedna D do wożenia w ciagu tygodnia.

Lexus IS jest wygodny. Z dziś wiem ze A3 poza tylnymi siedzeniami ma w zasadzie tyle samo miejsca emoji848.pngemoji106.png Porównując S3 z 4 cyl silnikiem vs Missus Ozi V6 - to jak żółw vs atleta. Lexus nawet z tylu nie zostawał, ja go w lusterku nie widziałem. emoji6.pngemoji18.png

Generalnie jak mówię - narazie nic nie podpisałem tylko robię przymiarkę. emoji848.png

Jeśli IS jest wygodny, to i S3 będzie. ;]

A nie zastanawiałeś się nad czymś wygodniejszym, a mniej sportowym?

Ja przesiadłem się do Tucsona z dieslem i automatem i relaksuję się w czasie jazdy do pracy :ok:

To akurat jest kanapowóz. Ale i wśród SUVów można znaleźć coś o bardziej sportowym zacięciu - choćby od OOOO.

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

@polarny - totalnie nie patrzę na znaczek - Stinger jest klasyfikowane jako ‘auto rodzinne’. emoji848.png

EU chyba dostaje V6 z wersja ze wszystkim - top.

U mnie V6 masz od szmaty na siedzeniach - masz 3 wersje wyposażenia od wersji bieda - kierownica, silnik, szmata z V6 - cena jak Golf GTI.

To jest do wożenia rodziny 2+2.

Ja chce do wożenia 1 dupci 5 dni w tygodniu.... + ewentualnie odebrać dzieciaki ze szkoły jak sie ‘ school bus’ spoznia.

Stad potrzebuje 4 drzwi.

Miałem Mustang i niestety coupé z paru względów przy 2 dzieciakach w wieku szkolnym odpada... emoji27.png

Patrz jaka glupia polityka. Jakby sprzedawali to w biedniejszych wersjach to bylby hit takto kupi pare napalencow a reszta pojdzie do VW czy Premium.

Napisano
  • Autor
3 hours ago, kravitz said:

Ja tez i wiem ze to co bylo dla mnie fajne 15 lat temu, nie jest fajne teraz.

[...]

PS. Transfer case to jest gear box? :)

Zgadza sie - ale auta sie zmieniaja - masa elektroniki sprawia ze nie jest jak dawniej - da sie to calkiem wygodnie ustawic IMVO.

Problem taki ze 15 lat temu nie mialem $$$ na S3 ;] no i ponad 15 lat temu to ja szukalem pracy a nie mnie lowili ....

Transfer case - w 4WD i AWD przekazuje moc ze skrzyni na osie... Jak sie po PL nazywa?

four-wheel-drive-simple.jpg[

Napisano

Commodore V8. ;] Ech... człowiek się rozmarzył... Ciekawe że u Was Astre V sprzedają - ale czemu tylko 1.6T 200KM, brakuje OPC z 2.0T.

Napisano
  • Autor
27 minutes ago, wujekcybul said:

Patrz jaka glupia polityka. Jakby sprzedawali to w biedniejszych wersjach to bylby hit takto kupi pare napalencow a reszta pojdzie do VW czy Premium.

Nie wiem dlaczego, pewnie pojemnosc zabija - podatki???

U mnie w stanie masz liczone od masy auta - ciezszy niszczy droge bardziej. Nie sadze zeby to sie kiedys zmienilo, ci kretynscy politycy ktorzy zaczeloi cos wolac o  np wjazd do City i $$$ juz z nami nie sa ;]

Napisano
2 minuty temu, OZI napisał:

Nie wiem dlaczego, pewnie pojemnosc zabija - podatki???

U mnie w stanie masz liczone od masy auta - ciezszy niszczy droge bardziej. Nie sadze zeby to sie kiedys zmienilo, ci kretynscy politycy ktorzy zaczeloi cos wolac o  np wjazd do City i $$$ juz z nami nie sa ;]

Tak u nas wieksza akcyza powyzej 2l. IMO powinni liczyc od normy spalin i masy. 

Napisano
  • Autor
1 minute ago, AstraC said:

Commodore V8. ;] Ech... człowiek się rozmarzył... Ciekawe że u Was Astre V sprzedają - ale czemu tylko 1.6T 200KM, brakuje OPC z 2.0T.

Ciekawe jest to ze przeciez  'nowa insygnia' ktora jest klepana w EU doplywa do mnie z 3.6l V6 ... w EU max masz 2.0l

2018-holden-commodore-drive-day-1.jpg.as

Generalnie nie zdawalem sobie sprawy jak downsizing  EU dorwal auta....

Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

Ciekawe jest to ze przeciez  'nowa insygnia' ktora jest klepana w EU doplywa do mnie z 3.6l V6 ... w EU max masz 2.0l

W Insignii A było chociaż 2.8 V6T, teraz prawdopodobnie i jego nie będzie, teraz najmocniejsza Insignia to będzie jakies GSi chyba jak na razie mające 2.0T, jedyna szansa że jakby powstało OPC to mogłoby mieć V6, ale nie wierze w to bo musiałoby być to specjalnie dla OPC, a oni jednak zwykle polepszali najmocniejszą wersję seryjną.

Napisano

EU jest tak najogolniej rzecz biorac rynkiem skrajnosci.

A doszedlem do takiego wniosku patrzac na to co sie u nas produkuje i co moga kupic majetni ludzie, jak i to co moga kupic ludzie biedniejsi.

Ojciec ma Chevy Aveo 1.2. Taka doslownie taczka. Nawet klimy nie ma. Auto ma 10 lat i pomyslal zeby moze cos nowszego mu poszukac.

Poszukalem nowego Aveo bo w sumie byl zadowolony.

I co ja znalazlem? Ano to, ze jak jest wypasiona wersja tego auto, to import z USA. Bez wyjatku.

Nie to ze ze Szwajcarii, albo z Niemiec. W EU widac takie nie wystepuja :)

A w USA 1.4 turbo, wentylowana skora i automatyczna skrzynia biegow.

Stad w Oplu masz 2.0, a jak chcesz wiecej, to niestety jakas marka premium. Nawet jak u nas klepia te samochody, to ich nie kupisz.

Napisano
  • Autor
51 minutes ago, rwIcIk said:

A nie zastanawiałeś się nad czymś wygodniejszym, a mniej sportowym?

Zastanawiam sie  - jak zamienic ten bonus n $$$ :hehe:.

Czyli de facto w ogole mi auto nie potrzebne narazie.

52 minutes ago, rwIcIk said:

Ja przesiadłem się do Tucsona z dieslem i automatem i relaksuję się w czasie jazdy do pracy :ok:

Tuscon calkowicie niezle jezdzi z tymi 185KM w Diesel. Ja dobilem do 70k km w Santa Fe i problemow zero, nowy komplet opon poszedl po 60k km.

Nie licze plastiku zrobionego z kubla na smieci  - ale przynajmniej poskladany porzadnie - nic nie chce trzeszczec - BMW moze to zanotowac ;]

Dodatkowo duzo stanowej floty przechodzi na Santa Fe - szanowane nie sa...

r0_218_4288_2630_w1200_h678_fmax.jpg

Napisano
  • Autor
10 minutes ago, AstraC said:

OPC to mogłoby mieć V6,

Ale przeciez produkuja.  Wiec ciekawe dlaczego pare sztuk ktore zamiast do Oz poplynac nie moze trafic do dealerow w EU...

Polityka

Napisano
5 minut temu, OZI napisał:

Zastanawiam sie  - jak zamienic ten bonus n $$$ :hehe:.

Czyli de facto w ogole mi auto nie potrzebne narazie.

Tuscon calkowicie niezle jezdzi z tymi 185KM w Diesel. Ja dobilem do 70k km w Santa Fe i problemow zero, nowy komplet opon poszedl po 60k km.

Ja mam tego mniejszego diesla 1,7 141 KM, ale ze skrzynią 7 DCT - i jako tako daje radę ;]

Plastiki nie są takie złe - u mnie w wersji Design trochę pozmieniane i dodatkowo ładniejsza tapicerka i obszycie kierownicy oraz trochę dodatków do wyglądu na zewnątrz :ok:

Jakbym miał bonus, to też bym chciał zaszaleć - a tak wygrał rozsądek - do niedawna nie pomyślałbym, że wezmę SUVa z dieslem :hehe:

No i co mało spotykane u nas - dają 5 lat gwarancji - z małymi wyjątkami ;]

Napisano
  • Autor
16 minutes ago, kravitz said:

wentylowana skora i automatyczna skrzynia biegow.

Widzisz - ja dawno odkrylem ze i moze EU ma 1,000 opcji w autach, ale jak auta porzadnie nie wypoazysz to ci nikt tego nie kupi.

Skoda u mnie jest tego najlepszym przykladem. Prawie 10 lat i dalej 4,000 sztuk na rok. Mialo byc 40,000 w ciagu 5 lat ...

Dwa rynek - wezmy np Cops.

Stan obok wlasnie sie przesiada na dwa auta....

Merc AMG E43 & BMW 5. R6 .... Diesel.

Teraz auta sa specjalnie klepane dla Victoria Police z fabryczna Police Pack - zawieszenie, plastic, hamulce, krata z tylu etc etc

Szmata na siedzeniach ;] ... i silnik z AMG.

mercedes-amg-e43-guardian-v2-vic-police-

Teraz wyobazmy sobie flote Highway Patrol w PL w takich autach. Tu nikt nie robi z tego problemu, takie sa wymagania - Merc jes spelnil, BMW je spelnilo.

Napisano
6 minut temu, OZI napisał:

Ale przeciez produkuja.  Wiec ciekawe dlaczego pare sztuk ktore zamiast do Oz poplynac nie moze trafic do dealerow w EU...

Polityka

Bo kierownica jest po drugiej stronie ;)

Napisano
Teraz, OZI napisał:

Widzisz - ja dawno odkrylem ze i moze EU ma 1,000 opcji w autach, ale jak auta porzadnie nie wypoazysz to ci nikt tego nie kupi.

Kupi, ale raczej nie w klasie B. Tam glownie liczy sie cena.

Napisano
  • Autor
2 minutes ago, rwIcIk said:

Ja mam tego mniejszego diesla 1,7 141 KM, ale ze skrzynią 7 DCT - i jako tako daje radę

Nawet nie wiedzialem ze taki jest. 8]

U mnie nie masz w ogole manuala.

Napisano

Nawet nie wiedzialem ze taki jest. 8]

U mnie nie masz w ogole manuala.

Europa ;]

Ja już stwierdziłem, że w moim wieku przyszedł czas na automat :ok:

A propos Stingera: http://moto.onet.pl/aktualnosci/rafael-nadal-przesiada-sie-do-stingera/ys34k4

IMO wygląda pospolicie :)

Napisano
13 minut temu, OZI napisał:

Polityka

Tylko i wyłącznie polityka, niektóre kraje (poczynając bodaj od Norwegii w 2025) chcą aby u nich sprzedawać nowe tylko elektryczne samochody. :(

U was jest normalniej pod tym względem. :ok: 

8 minut temu, Maciej__ napisał:

Bo kierownica jest po drugiej stronie ;)

W ogólnym rozrachunku przystosować wersję RHD do LHD różniącą się tylko silnikiem to raczej nie wiele zabawy, parę wtyczek, kilka przewodów i tyle. To tylko i wyłącznie polityka nawiedzonych ludzi. :no: 

Napisano
  • Autor
2 hours ago, Manx said:

Golf R jest u Was dostępny tylko w Wolfsburg edition? Bo w sumie z tego zestawu R i S3 to najciekawsze opcje. R w Variant jest genialny.

Audi to niezły wybór.

BMW 1 niestety jest wiekowe i IMO to bardzo widać jak się wsiądzie do środka - miejsca jak w samochodzie o klasę mniejszym, jakość wykończenia niestety gorsza niż nawet w pospolitym Golfie, o A3 już nie wspominając. Jeżeli to ma być samochód tylko dla funu z jazdy i nie ty płacisz za niego, to można rozważyć. Markę lubię, ale za swoje bym 1-series nie kupił.

Nie Golf R jest dostepny w 3 wersjach.

Grid  - okrojona wersja jak EU - brak skory, i Acive Info Display

R - normalna wersja

Wolfsburg Edition - 300 sztuk sprzedane w ciagu jednego dnia..

Nasz rynek jest dosc specyficzny 25% wszystkich sprzedawanych Golf to albo GTI albo R czyli za zeszly miesiac na 1,592 sztuki Golf jakie sprzedali u mnie 406 bylo albo GTI albo R.

BMW ma gajny rozklad masy - mielismy kiedys 130 i to byla rakieta.

Co do wykonczenia, niestety zgoda - materialy w BMW sa ostatnio odpadami. :b_01:

2018-volkswagen-golf-gti-performance-631

-

Napisano

SRT8 - owszem jest paskudny ale

6.4 to 6.4 - to łabędzi śpiew takich silników, być może ostatnia szansa

sam piszesz że zawsze chciałeś ;]

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

Transfer case - w 4WD i AWD przekazuje moc ze skrzyni na osie... Jak sie po PL nazywa?

skrzynia redukcyjna/skrzynia rozdzielcza

Edytowane przez koNik

Napisano
46 minut temu, OZI napisał:

Polityka

bo taka sprzedaż to nie tylko postawienie auta w salonie na zasadzie "a może ktoś kupi". To homologacje, to zapewnienie rynku części zamiennych, szkolenia dla serwisów itd. To koszty, które pewnie się nie zwrócą

Napisano
  • Autor
Kolega przesiadł się właśnie z G6 GTI na nowe S3. Jest bardzo zadowolony, jeździ super, niesamowite przyspieszenie i dobrze wykonane auto. Niestety nie dane było mi jeszcze jeździć (odebrane auto 3 tyg temu). Jak nie potrzebne większe auto to IMHO dobry wybór, tym bardziej że nie trzeba czekać.
Osobiście wybrał bym jednak Stinger'a.

Audi jest rzeczywiście dobrze poskładane. Pare lat temu już sieborzymierzalem do S3 ale wtedy wygrał Lexus.

S3 miał tez masę problemów - ale lud twierdzi ze duża ilość została wyeliminowna.

Patrząc jak auto jeździ to mysle ze jeśli nic nie znajdę lepszego to S3 jest faworytem...

Napisano
  • Autor

bo taka sprzedaż to nie tylko postawienie auta w salonie na zasadzie "a może ktoś kupi". To homologacje, to zapewnienie rynku części zamiennych, szkolenia dla serwisów itd. To koszty, które pewnie się nie zwrócą

To fakt, jakoś nigdy nie myślisz o tym przy zakupie. Czyli jaki klient taki rynek ...

Napisano
  • Autor
SRT8 - owszem jest paskudny ale

6.4 to 6.4 - to łabędzi śpiew takich silników, być może ostatnia szansa
sam piszesz że zawsze chciałeś ;]

Może to się w PL wydać dziwne ale naprawdę nie chce ze względu na cops.

600 sztuk maja zamówione - czyli jak leasing za 2-3 lata pójdzie to rynek oceni wartość. Aukcje pokazują ze wszędzie gdzie rząd bądź federalny lub stanowy ma flotę - ceny nie są najlepsze - Ergo po 3 latach masz masywny spadek wartości.

Napisano
  • Autor
Europa ;]
Ja już stwierdziłem, że w moim wieku przyszedł czas na automat :ok:
A propos Stingera: http://moto.onet.pl/aktualnosci/rafael-nadal-przesiada-sie-do-stingera/ys34k4
IMO wygląda pospolicie [emoji4]

Ostatni manual miałem jak na AK przypelzlem ... 18 lat temu [emoji51]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.