Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za ile wystawic, zeby sprzedac a nie sprzedawac - Astra J 1,4T

Featured Replies

Napisano

Daj znać jak się sprzeda/je..

Ja sprzedawałem niedawno żony Ypsilon z LPG i... było zero telefonów prywatnych-a opuszczalem regularnie cene, tylko AAA auto I lokalny handlarz, któremu w końcu oddałem to auto ok 3kpln poniżej średniej ceny...

Auto specyficzne więc tym sobie to tłumacze (raczej tylko dla kobiety)

Edytowane przez Pado

Napisano
W dniu 10.08.2024 o 07:50, Pado napisał(a):

Daj znać jak się sprzeda/je..

Ja sprzedawałem niedawno żony Ypsilon z LPG i... było zero telefonów prywatnych-a opuszczalem regularnie cene, tylko AAA auto I lokalny handlarz, któremu w końcu oddałem to auto ok 3kpln poniżej średniej ceny...

Auto specyficzne więc tym sobie to tłumacze (raczej tylko dla kobiety)

było na AK wrzucić, ktoś by się może skusił...

Napisano
7 godzin temu, nikt-znany napisał(a):

było na AK wrzucić, ktoś by się może skusił...

Taaa ... na pewno się rzucą, jakiś czas temu wrzuciłem swoją Astrę J za myślę dobra cena to pies z kulawą nogą się nie zainteresował. Co prawda z najgorszym wg niektórych silnikiem 1.6, ale młode auto od pierwszego właściciela z polskiego salonu. Synonim poszukiwanego auta ... I co ? I psinco 😁. Nadal jeżdżę Astrą 😉

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Randar napisał(a):

Taaa ... na pewno się rzucą, jakiś czas temu wrzuciłem swoją Astrę J za myślę dobra cena to pies z kulawą nogą się nie zainteresował. Co prawda z najgorszym wg niektórych silnikiem 1.6, ale młode auto od pierwszego właściciela z polskiego salonu. Synonim poszukiwanego auta ... I co ? I psinco 😁. Nadal jeżdżę Astrą 😉

Z ciekawosci, ktory rok i ile ceniles?

Napisano
1 godzinę temu, Randar napisał(a):

Jakiego typu ogłoszenie? Z podbijaniem oferty?

Napisano
37 minut temu, ochkarol napisał(a):

OT wiem, że pusty parking i pewnie tylko do zdjęcia, ale auto "fajnie" zaparkowane (gorzej niż moja żona, chociaż ja mistrzem nie jestem, to staram się zmieścić w liniach nawet na pustym) 🫤;]

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Z ciekawosci, ktory rok i ile ceniles?

Już ktoś podał link do giełdy, nawet nie wiedziałem, że jeszcze wisi tam. 

tak z ciekawości sprawdziłem ceny mojej wersji silnikowej, rocznika i przebiegg podobnego do mojej astry i na OTOMOTO najtańsza jest za 41900 w białym kolorze, najdroższy 48900 ale ma gaz, mniejszy przebieg i lekko wyższa wersja wyposażenia.  

Napisano
17 minut temu, janusz napisał(a):

OT wiem, że pusty parking i pewnie tylko do zdjęcia, ale auto "fajnie" zaparkowane (gorzej niż moja żona, chociaż ja mistrzem nie jestem, to staram się zmieścić w liniach nawet na pustym) 🫤;]

LEORY MERLIN w niedzielę ;) .. z myjni wracałem i na szybko zajechałem cyknąc fotki :skromny:

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

Jakiego typu ogłoszenie? Z podbijaniem oferty?

tylko na AK wrzusiłem bo nie miałem ciśneinia na zmienę. Pomyślałem,, że jak ktoś weźmie to dołoże "pare zł" i wezmę dwulatka z dobrych rąk w dobrej cenie ale nie pykło to jeżdzę dalej ;)

Edytowane przez Randar

Napisano
38 minut temu, Randar napisał(a):

tylko na AK wrzusiłem bo nie miałem ciśneinia na zmienę. Pomyślałem,, że jak ktoś weźmie to dołoże "pare zł" i wezmę dwulatka z dobrych rąk w dobrej cenie ale nie pykło to jeżdzę dalej ;)

Z tym silnikiem i sedan to trzeba amatora niestety. 

Napisano
11 minut temu, wujek napisał(a):

Z tym silnikiem i sedan to trzeba amatora niestety. 

Rzecz gustu, mi sedany bardzo odpowiadają i ubolewam że jest ich tak mało do wyboru. A silnik ... jak silnik, stary klamot bez nadmiaru mocy. Jeżdże nim 25 km dziennie po mieście i mocy starcza. Dwie trasy w roku po kraju ogarniam bez problemu. Do tego każdy mechanik go kocha bo jest prosty jak budowa cepa i tani w naprawach. Dla kogoś kto liczy się z groszem jest to ważne. Ja ma teraz dylemat bo mam chęc go sprzedać i wziać coś nowszego (2-3 lata max), ale jak pomyśle o tych wydumkach napakowanych elektroniką to mam mieszane uczucia. Do tego poszło w niego trochę grosza w ostatnim roku - rozrząd, opony, hamulce przód ... trochę szkoda oddać to komuś :hmm:

Napisano
2 godziny temu, Randar napisał(a):

No to słabo - na OtoMoto dajesz ogłoszenie z automatycznym podbijaniem za 150 zł i pójdzie szybko. Ale trzeba chcieć sprzedać, a nie sprzedawać. 😁

Napisano

Rzecz gustu, mi sedany bardzo odpowiadają i ubolewam że jest ich tak mało do wyboru. A silnik ... jak silnik, stary klamot bez nadmiaru mocy. Jeżdże nim 25 km dziennie po mieście i mocy starcza. Dwie trasy w roku po kraju ogarniam bez problemu. Do tego każdy mechanik go kocha bo jest prosty jak budowa cepa i tani w naprawach. Dla kogoś kto liczy się z groszem jest to ważne. Ja ma teraz dylemat bo mam chęc go sprzedać i wziać coś nowszego (2-3 lata max), ale jak pomyśle o tych wydumkach napakowanych elektroniką to mam mieszane uczucia. Do tego poszło w niego trochę grosza w ostatnim roku - rozrząd, opony, hamulce przód ... trochę szkoda oddać to komuś :hmm:

Niby starczy ale za podoba kasę jest A3 lub starsze A4 niestety. A tam turbinki i premium niestety. Dlatego chętnych brak. A i dla amatorów LPG się nie nada. Albo zejść z ceny albo jeździć ile się da.

Napisano
9 godzin temu, wujek napisał(a):

Niby starczy ale za podoba kasę jest A3 lub starsze A4 niestety. A tam turbinki i premium niestety. Dlatego chętnych brak. A i dla amatorów LPG się nie nada. Albo zejść z ceny albo jeździć ile się da.

Dlatego pewnie zostanie w salonie w rozliczeniu 

Napisano
1 godzinę temu, Randar napisał(a):

Dlatego pewnie zostanie w salonie w rozliczeniu 

Nie rób tego tylko wystaw na otomoto.

Każde auto sprzedałem tam za 1 ogłoszeniem a ceny dawałem najwyższe.

Napisano
W dniu 9.08.2024 o 14:48, Tilok napisał(a):

Jak chciałbyś zmieniać to szukaj 205/55 R16. Są tańsze niż o profilu 60, jest ich zdecydowanie więcej i zapewne mają homologację producenta.

Różnica w obwodzie to ponad 3%, trochę za dużo...

Napisano
Teraz, volf6 napisał(a):

Ale skoro producent dopuszcza taki rozmiar to widać nie ma to większego znaczenia.

Napisano
Teraz, Tilok napisał(a):

Ale skoro producent dopuszcza taki rozmiar to widać nie ma to większego znaczenia.

Jesteś pewien, ze dopuszcza, bo wątpię:hmm:

Chyba, ze idą za tym jakieś zmiany serwisowe dotyczące prędkościomierza i drogomierza...

Napisano
3 minuty temu, volf6 napisał(a):

Chyba, ze idą za tym jakieś zmiany serwisowe dotyczące prędkościomierza i drogomierza...

Tak jest na stronie oponeo, więc chyba musieli jakoś to zweryfikować :nie_wiem:

Astra J.png

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Tilok napisał(a):

Tak jest na stronie oponeo, więc chyba musieli jakoś to zweryfikować :nie_wiem:

Astra J.png

W Astrze J byly rozne rozmiary opon 16 cali, w zaleznosci od silnika i nie tylko.

U mnie fabrycznie bylo 205/60/16 bo sa felgi stalowe, przy alusach bylo 205/55/16 a diesel mial chyba 215/55/16.

Tylko, ze z tego nie wynika, ze te opony mozna sobie stosowac zamiennie jak sie komu podoba ;)

Pewnie licznik byl jakos kalibrowany pod to na jakich kapciach wyjechala z fabryki.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
10 minut temu, Maciej__ napisał(a):

W Astrze J byly rozne rozmiary opon 16 cali, w zaleznosci od silnika i nie tylko.

U mnie fabrycznie bylo 205/60/16 bo sa felgi stalowe, przy alusach bylo 205/55/16 a diesel mial chyba 215/55/16.

Tylko, ze z tego nie wynika, ze te opony mozna sobie stosowac zamiennie jak sie komu podoba ;)

Pewnie licznik byl jakos kalibrowany pod to na jakich kapciach wyjechala z fabryki.

Czyli rodzaj materiału, z którego została wykonana felga świadczy w Oplu o rozmiarze opon :bzik:.

A jak ktoś ma 16" stal na zimę i 16" alu na lato, to musi jeździć na kalibrację licznika przy zmianie ;]

Napisano
1 minutę temu, Tilok napisał(a):

Czyli rodzaj materiału, z którego została wykonana felga świadczy w Oplu o rozmiarze opon :bzik:.

A jak ktoś ma 16" stal na zimę i 16" alu na lato, to musi jeździć na kalibrację licznika przy zmianie ;]

W Fordzie jest podobnie, Focus 3 na aluminiowych ma 215/55r16 a stalowych 205/55r16, chodzi tu też o szerokość felgi 6,5 cala vs 7 cali + różne odsadzenie 

Napisano
  • Autor
56 minut temu, Tilok napisał(a):

Widze, ze nadal nie rozumiesz, zimowki zakladasz taki rozmiar, jaki miales letnie.

Auta, ktore fabrycznie wyjezdzaly na stali 16, maja homologacje na 205/60/16.

Auta, ktore fabrycznie wyjezdzaly na alu 16, mialy homologacje na 205/55/16.

Te opony nie sa zamiennnikami 1:1, wiec licznik bedzie troche przeklamywal i tyle.

Napisano
4 godziny temu, volf6 napisał(a):

Ale opona będzie mniejsza, więc licznik przekłamie w górę, czyli w bezpieczną stronę.

Napisano
5 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Nie rób tego tylko wystaw na otomoto.

Każde auto sprzedałem tam za 1 ogłoszeniem a ceny dawałem najwyższe.

A ja radzę zapytać ile płaci salon.

Dopiero co oddałem swojego Yarisa i dali naprawdę dobrą cenę w porównaniu do Otomoto. Dodatkowo wzięli na siebie kontakt z kosmitami :phi:

Dla mnie to warte te 2-3 tysiące, które pewnie bym miał więcej przy sprzedaży bezpośredniej.

Napisano
17 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Dopiero co oddałem swojego Yarisa i dali naprawdę dobrą cenę w porównaniu do Otomoto. Dodatkowo wzięli na siebie kontakt z kosmitami :phi:

Dla mnie to warte te 2-3 tysiące, które pewnie bym miał więcej przy sprzedaży bezpośredniej.

gratuluje jak 3k mozesz sobie wyrzucic do smietnika za przyjecie kilkunastu telefonow i ustawienie wszystkich na jedna godzine spotkania :)

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

gratuluje jak 3k mozesz sobie wyrzucic do smietnika za przyjecie kilkunastu telefonow i ustawienie wszystkich na jedna godzine spotkania :)

Wiesz, może mam pecha ale ostanie auta sprzedawałem bardzo wnikliwym klientom.

Jeden oglądał auto 3h, drug 4h.

Żeby było śmieszniej, to nic nie znaleźli mimo komputerów, mierników lakieru, wizyt na podnośniku i zaglądaniu w każdą dziurę.

Po prostu nie chcę kolejnego spektaklu pt. "niemożliwe, że ktoś sprzedaje dobre auto".  Dla mnie to warte tych pieniędzy.

Napisano
27 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Kto bogatemu zabroni? 3k piechotą nie chodzi. 

Napisano
4 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

Żeby było śmieszniej, to nic nie znaleźli mimo komputerów, mierników lakieru, wizyt na podnośniku i zaglądaniu w każdą dziurę.

Po prostu nie chcę kolejnego spektaklu pt. "niemożliwe, że ktoś sprzedaje dobre auto".  Dla mnie to warte tych pieniędzy.

bo sie ustawia wszystkich na jedna godzine, niech se ogladaja te 3h, wpadnie taki co po 15 minutach powie kupuje i juz tamci nie beda mieli co ogladac ;]

Napisano
2 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

I dokładnie tak zrobiłem, dziś rozmawiałem telefoniczne z jednym salonem co ma swieżutką używke ile by dali za Astrę jak zostawię w rozliczeniu. Wstępne podali trochę poniżej 40, ale trzeba podjechać na wycenę co jest oczywiste. Jak wrócę z krótkiego urlopu to podjadę i zobaczę co zaproponują i moze będzie deal 😁

Edytowane przez Randar

Napisano
8 godzin temu, volf6 napisał(a):

W Insigni mam 225/55/17, homologacja dopuszcza też 225/50/17, przy czym powinno się w kompie przestawić inny rozmiar.

Może tak samo jest w Astrze?

Napisano
48 minut temu, Randar napisał(a):

I dokładnie tak zrobiłem, dziś rozmawiałem telefoniczne z jednym salonem co ma swieżutką używke ile by dali za Astrę jak zostawię w rozliczeniu. Wstępne podali trochę poniżej 40, ale trzeba podjechać na wycenę co jest oczywiste. Jak wrócę z krótkiego urlopu to podjadę i zobaczę co zaproponują i moze będzie deal 😁

Oby z <40 nie zrobiło się <30.

Co do samego auta, to teraz ludzie są wybredni, z 1,4T pewnie by łyknęli.

Miałem tego 1,6 w Astrze H i to na LPG, ale jak w używce cena 1,4T łykającym LPG jak pelikan pewnie podobna i osiągi lepsze to każdy woli 1,4T (czuję, że niegnieciony 1,4T też mniej spali niż 1,6).

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Czemu nie chcesz dać ogłoszenia na OtoMoto?

Napisano
30 minut temu, ZUBERTO napisał(a):

Oby z <40 nie zrobiło się <30.

Co do samego auta, to teraz ludzie są wybredni, z 1,4T pewnie by łyknęli.

Miałem tego 1,6 w Astrze H i to na LPG, ale jak w używce cena 1,4T łykającym LPG jak pelikan pewnie podobna i osiągi lepsze to każdy woli 1,4T (czuję, że niegnieciony 1,4T też mniej spali niż 1,6).

To wtedy podziękuję i wyjdę.

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Bo nic nie jest jeszcze przesądzone, nawet nie widziałem na żywo auta, które bym miał wziąć. Bo to najwygodniejsze, podjechać jednym i wyjechać innym z jednego miejsca, bo nie trzeba kopać się z kosmitami i wyłączac rękojmi 🤪

Napisano
54 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Bo gość nie chce sprzedać auta. Przywiązał się za bardzo i robi wszystko żeby dalej nim jeździć.

Napisano
22 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

Czyli wychodzi 1000 zł zarobku za godzinę stania przy samochodzie. Bogatyś jak nie podejmujesz się pracy za taką stawkę :)

Napisano
  • Autor
6 minut temu, OPAL napisał(a):

Czyli wychodzi 1000 zł zarobku za godzinę stania przy samochodzie. Bogatyś jak nie podejmujesz się pracy za taką stawkę :)

Tylko nigdy nie wiesz, czy takich ogladaczy bedzie 1 czy moze 20...

Czasem swiety spokoj jest warty wiecej niz te 2-3k PLN.

Kazdy musi sobie sam ocenic i zrobic jak uwaza za sluszne.

Napisano
12 minut temu, OPAL napisał(a):

Czasem zdrowie psychiczne jest ważniejsze. Dorabiałem sobie parę lat kupując i sprzedając samochody i wierz mi trafiają się klienci którzy odbierają ochotę do życia.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Tylko nigdy nie wiesz, czy takich ogladaczy bedzie 1 czy moze 20...

Czasem swiety spokoj jest warty wiecej niz te 2-3k PLN.

Kazdy musi sobie sam ocenic i zrobic jak uwaza za sluszne.

Jak sprzedaje się stare auto to na pewno jest ich więcej, ale zakładam, że przy aucie jak Twoje to kupi je w najgorszym wypadku 3 oglądający. Kto nie ryzykuje, ten szampana nie pije :)

Sam sprzedawałem Aveo przez 3 miesiące i na początku dawali mi od ręki 16 000zł, aż znalazł się piąty oglądający, który kupił za 19 500zł, bo utargował 500zł. Pokazywanie zajęło mi pewnie w sumie jakąś całą dniówkę, ale było warto.

Napisano
13 minut temu, OPAL napisał(a):

Niby na AK sami bogacze, a jak napisałem że cenie sobie święty spokój i jestem w stanie za to zapłacić, to nagle każdy by się dla tych 2-3 tysięcy użerał z kosmitami i narażał na ciąganie po warsztatach.

Może ustalmy, że trzymam poziom AK i te kilka złotych życia mi nie uratuje a stać mnie by kupić sobie za nie szybką i bezstresowa transakcje. 

Napisano
3 minuty temu, bizz napisał(a):

Czasem zdrowie psychiczne jest ważniejsze. Dorabiałem sobie parę lat kupując i sprzedając samochody i wierz mi trafiają się klienci którzy odbierają ochotę do życia.

Jak w każdej pracy z klientem, ale tu mówimy o jednorazowej sprzedaży w ciągu pewnie kilku lat.

Napisano
3 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

Niby na AK sami bogacze, a jak napisałem że cenie sobie święty spokój i jestem w stanie za to zapłacić, to nagle każdy by się dla tych 2-3 tysięcy użerał z kosmitami i narażał na ciąganie po warsztatach.

Może ustalmy, że trzymam poziom AK i te kilka złotych życia mi nie uratuje a stać mnie by kupić sobie za nie szybką i bezstresowa transakcje. 

To się zmienia na potrzeby konkretnego wątku :smirk:

Napisano
6 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

Przy takim przebiegu?

Na przeglądzie gwaranyjnym sugerowali, że się kończą i trzeba powoli myśleć o wymanie a po niecałym roku mój mechanik potwierdził, no to zrobiłem. Mówią, że Astra J to starsznie cięzki kloc, może dlatego zjadło tarcze po ok. 60 tys.km. 

Napisano
Na przeglądzie gwaranyjnym sugerowali, że się kończą i trzeba powoli myśleć o wymanie a po niecałym roku mój mechanik potwierdził, no to zrobiłem. Mówią, że Astra J to starsznie cięzki kloc, może dlatego zjadło tarcze po ok. 60 tys.km. 

Jak miałem J-tke tarcze z przodu poleciały przy 56 kkm. Tyl jak pamiętam dobił do 80 kkm.
Napisano
No to słabo - na OtoMoto dajesz ogłoszenie z automatycznym podbijaniem za 150 zł i pójdzie szybko. Ale trzeba chcieć sprzedać, a nie sprzedawać. [emoji16]
Iiiiiillllleeeee?
Napisano
8 godzin temu, Fili_P napisał(a):
W dniu 12.08.2024 o 21:31, rwIcIk napisał(a):
No to słabo - na OtoMoto dajesz ogłoszenie z automatycznym podbijaniem za 150 zł i pójdzie szybko. Ale trzeba chcieć sprzedać, a nie sprzedawać. emoji16.png

Iiiiiillllleeeee?

Dużo? Mało?

IMO innych ogłoszeń nie ma sensu dawać, bo zginą w głębinie systemu i internetu.