Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za ile wystawic, zeby sprzedac a nie sprzedawac - Astra J 1,4T

Featured Replies

Napisano

Musze sie w koncu zebrac do sprzedazy swojej bylej Astry, po zmarlym ojcu...

Astra J sedan 1,4T 140KM, noPB, manual rej 2017 produkcja 2016, przebieg 86kkm.
Wyposazenie raczej bazowe: klima manualna, tempomat, elektryka szyb, lusterek, podgrzewane fotele + kierownica i to chyba tyle. 

Mechanicznie wydaje sie sprawne, wizualnie troche gorzej ale nic powaznego ;)

W kliku miejscach lekko zarysowane lub przytarte, przydaloby sie pomalowac tylny zderzak. 

Do wymiany sa opony.

Za ile to mozna wystawic, zeby nie byc za duzo stratnym, ale tez sprzedac w miare szybko...

Na otomoto rozstrzal od 25 do 45k PLN.  Auto raczej dla handlarza na zarobek, albo kogos kto nie kupuje oczami ;]

Z gory dzieki za propozycje, zebym mial jakis punkt odniesienia.

Napisano
22 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Auto raczej dla handlarza na zarobek, albo kogos kto nie kupuje oczami ;]

To jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy silnik w tym modelu. Spróbuj drożej żeby było z czego zbijać. Ewentualnie daj do detailingu. Wtedy to już możesz ze 40 krzyczeć.

I oczywiście nie zapomnij o wyłączeniu rękojmi ;]

Napisano
58 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Do wymiany sa opony.

Ja bym wymienił, bo kupisz za 1500zł jakieś nowe, a kupujący będzie chciał zbić ze 3000zł na to.

No i zderzak też pomalować.

Auto od nowości w rodzinie?

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, ghost2255 napisał(a):

Ja bym wymienił, bo kupisz za 1500zł jakieś nowe, a kupujący będzie chciał zbić ze 3000zł na to.

No i zderzak też pomalować.

Auto od nowości w rodzinie?

Tak, od nowosci w rodzinie. Najpierw ja nim jezdzilem 3 lata, potem ojciec.

No wlasnie myslalem, zeby najpierw sprobowac sprzedac tak jak stoi...

Nie bardzo mam czas i checi odstawiac teraz jeszcze do mechanikow/lakiernikow.

Ale jak nie bedzie wyjscia, to najwyzej tak zrobie. 

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Tak, od nowosci w rodzinie. Najpierw ja nim jezdzilem 3 lata, potem ojciec.

No wlasnie myslalem, zeby najpierw sprobowac sprzedac tak jak stoi...

Nie bardzo mam czas i checi odstawiac teraz jeszcze do mechanikow/lakiernikow.

Ale jak nie bedzie wyjscia, to najwyzej tak zrobie. 

Ja bym usunął takie wady jak opony czy lakier i sprzedawał drogo.

Polacy kochają auta od pierwszych właścicieli. Do tego jeszcze poszukiwany silnik.

No chyba, że kilka/kilkanaście tysięcy nie robi Ci różnicy. :phi:

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Njoy wersja? Wrzuc foto na pw. 

Sprawy spadkowe zalatwione?

Edytowane przez deszczowyRoman

Napisano
  • Autor
9 minut temu, ghost2255 napisał(a):

No chyba, że kilka/kilkanaście tysięcy nie robi Ci różnicy. :phi:

To wlasnie probuje ustalic ;) 

Kilka kPLN jestem sklonny opuscic, za klikanascie to juz zdecydowanie moge podzialac :ok:

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Kilka kPLN jestem sklonny opuscic, za klikanascie to juz zdecydowanie moge podzialac

Pierwszy właściciel+dobry silnik=wysoka(lub bardzo wysoka)cena transakcyjna.

Ja bym celował w najwyższe rejony cenowe dla rocznika. Zdziwiłbyś się, jak bardzo ludzie są skłonni dużo zapłacić za bycie drugim właścielelm

Edytowane przez ghost2255

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

To jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy silnik w tym modelu. Spróbuj drożej żeby było z czego zbijać. Ewentualnie daj do detailingu. Wtedy to już możesz ze 40 krzyczeć.

I oczywiście nie zapomnij o wyłączeniu rękojmi ;]

Jeśli na zwykły wtrysku, to się nawet gazuje :ok:

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Za ile to mozna wystawic, zeby nie byc za duzo stratnym, ale tez sprzedac w miare szybko...

Na otomoto rozstrzal od 25 do 45k PLN.  Auto raczej dla handlarza na zarobek, albo kogos kto nie kupuje oczami ;]

Jak nie chcesz za długo się bujać, to wystaw trochę powyżej średniej.

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Jest. To zwykłe MPI. I też m.in. dlatego jest poszukiwany :oki:

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Jak nie chcesz za długo się bujać, to wystaw trochę powyżej średniej.

Nie chce sie wlasnie dluzej bujac.

Prawie od 6 miesiecy stoi w garazu i musze chodzic przepalac od czasu do czasu, zeby sie nie zastalo.

Probowalem siostre namowic, zeby wziela i jezdzila ale nie daje rady, bo jej za bardzo ojca przypomina :(

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Nie chce sie wlasnie dluzej bujac.

Prawie od 6 miesiecy stoi w garazu i musze chodzic przepalac od czasu do czasu, zeby sie nie zastalo.

Probowalem siostre namowic, zeby wziela i jezdzila ale nie daje rady, bo jej za bardzo ojca przypomina :(

A masz już sprawy spadkowe załatwione?

Jeśli tak, to umyć, odkurzyć, przetrzeć plastiki jakimś szuwaksem, zrobić zdjęcia i wystawić.

Ja swojego wystawiłem ciut powyżej średniej i sprzedał się w dwa dni. 

Opuściłem tysiąca.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, rwIcIk napisał(a):

A masz już sprawy spadkowe załatwione?

Jeśli tak, to umyć, odkurzyć, przetrzeć plastiki jakimś szuwaksem, zrobić zdjęcia i wystawić.

Ja swojego wystawiłem ciut powyżej średniej i sprzedał się w dwa dni. 

Opuściłem tysiąca.

Tak, wszystkie formalnosci zalatwione. Czekalem tylko pol roku, zeby nie placic podatku.

Gdyby nie to, ze jest troche poobijany to by tego watku nie bylo ;)

Ale moze faktycznie zaczne od sredniej i zobaczymy ile beda chcieli targowac...

Jak za duzo, to najwyzej poszukam lakiernika i ogarne :ok:

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Wyposazenie raczej bazowe: klima manualna, tempomat, elektryka szyb, lusterek, podgrzewane fotele + kierownica i to chyba tyle. 

W kliku miejscach lekko zarysowane lub przytarte, przydaloby sie pomalowac tylny zderzak. 

Do wymiany sa opony.

Daję 5 koła i już jadę 👍

Ale moment, gdzie 🤔

😂

Napisano
22 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Łyka LPG jak bociek żabę. Opel z fabryczną wypuszczał instalacją. Ja bym wolał sam zamontować, większe możliwości ustawień. 

Jeździłem taką Astrą po wyjeździe z salonu 8 lat do 140tyś km. LPG zakładałem przy 35tyś. Tylko ja miałem muła 1,4 100KM.

Najbardziej niezawodne auto jakie miałem, sprzedałem bo znudziła mi się mułowatość silnika.

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
Godzinę temu, Tre-Bor napisał(a):

Łyka LPG jak bociek żabę. Opel z fabryczną wypuszczał instalacją. Ja bym wolał sam zamontować, większe możliwości ustawień. 

W tym wypadku fabryczna instalacja to raczej zło.

Bez dostępu do sterownika LPG, bo komunikacja tylko przez OBD i kompa serwisowego. Większość ASO umiejące tylko autoadaptację puścić.

Do tego szybko padająca listwa wtryskowa i nietania jej wymiana w ASO.

Ja sam zakładałem Staga do Insigni 1,4, w tej chwili mam 120kkm na LPG z całościowych prawie 150kkm i nic w instalacji jeszcze nie ruszane, choć liczę sie z tym, że w każdej chwili wtryski czy reduktor mogą być do wymiany.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
12 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

Jakie wtryskiwacze i reduktor?

Ja po 80 tys km wymienialem wtryski

Barracudy, AC R01.

Napisano
6 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Do wymiany sa opony.

w benzynie to perełka. wystawiaj jak najwięcej. do mojego kolegi przyjechał jakiś motocontroler, ale to było 1.6 turbo 200KM i zachwalał. wszystkie wady lakieru zostawił i to było na + :) 

Napisano

Gamonie kupują oczami. Napraw zderzak kup używane opony ale w lepszym stanie. Później ze 300-400zl na myjnię z woskiem, ładne zdjęcia i wystawić. 

W przeciwnym wypadku IMO lekko 5-7k będziesz stratny przez handlarzy i negocjatorów. To już jest kasa na fajną wycieczkę. 

Napisano
2 minuty temu, wujek napisał(a):

Gamonie kupują oczami. Napraw zderzak kup używane opony ale w lepszym stanie. Później ze 300-400zl na myjnię z woskiem, ładne zdjęcia i wystawić. 

W przeciwnym wypadku IMO lekko 5-7k będziesz stratny przez handlarzy i negocjatorów. To już jest kasa na fajną wycieczkę. 

tu sie zgadzam, niewielka inwestycja a wyciagnie sporo wiecej, ja bym po takich modyfikacjach wystawil powyzej, najwyzszej ceny na otomoto. tak zrobilem z c4 i jeszcze sie bili bo pierwszy wlasciciel, stan idealny.

Napisano

Ja to jestem jednak frajer, nie pasuje tu. Dustera sprzedałem prawie pod najniższą mojego modelu a byłem 1 i przebieg po 5 latach 50 000km, telefonów w sumie było 5. Stan igła i oryginalny lakier. Merca nie puściłem bo każdy chciał FV a ja fizol i zostawiłem w rozliczeniu 5 koła mniej. Ja piiipppppp nie pasuje tu.😭

Napisano
3 minuty temu, Camel napisał(a):

Ja to jestem jednak frajer, nie pasuje tu. Dustera sprzedałem prawie pod najniższą mojego modelu a byłem 1 i przebieg po 5 latach 50 000km, telefonów w sumie było 5. Stan igła i oryginalny lakier. Merca nie puściłem bo każdy chciał FV a ja fizol i zostawiłem w rozliczeniu 5 koła mniej. Ja piiipppppp nie pasuje tu.😭

Sprzedałeś za tyle bo nikt więcej nie chciał dać. Tak to działa😆

Napisano
16 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Sprzedałeś za tyle bo nikt więcej nie chciał dać. Tak to działa😆

yooooo :)

A mogłem założyć stare "laczkiiii", używany zderzak i zamiast puścić za 60 taczkę wziąć za nią 68 ;) 

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Camel napisał(a):

yooooo :)

A mogłem założyć stare "laczkiiii", używany zderzak i zamiast puścić za 60 taczkę wziąć za nią 68 ;) 

Sprzedales 5-letniego Dustera za 60k PLN i jeszcze marudzisz, ze malo? ;] 

Napisano
29 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Sprzedales 5-letniego Dustera za 60k PLN i jeszcze marudzisz, ze malo? ;] 

Bo tu sprzedają powyżej najwyższej, a najwyższe były oferty po 68 :( (nawet żona mnie piiip, że dbałem chuchałem a jak piz..........a tanio sprzedałem :)

Edytowane przez Camel

Napisano
Godzinę temu, Camel napisał(a):

Bo tu sprzedają powyżej najwyższej, a najwyższe były oferty po 68 :( (nawet żona mnie piiip, że dbałem chuchałem a jak piz..........a tanio sprzedałem :)

Za wcześnie sprzedałeś :)

Ja 7 letniego Tucsona sprzedałem od ręki za średnią cenę :)

Napisano
W dniu 5.08.2024 o 16:04, Maciej__ napisał(a):

Jak zawęzisz do aut pochodzących z PL to najtańsza z 2016 jest dzisiaj za 34 tys a najdroższe dochodzą do 50 koła. Ja bym wystawił za 45 nic nie robiąc, zobacz czy wogóle ktoś będzie dzwonił.

Napisano

Do wymiany sa opony.

W zeszłym roku sprzedałem identyczną - silnik, rocznik, przebieg, wyposażenie kropka w kropkę, jedynie miał fabryczne LPG - poszła za 46 kpln

Plus że byłem jedynym właścicielem od nowości i serwis tylko w ASO - to przeważyło decyzję kupującego - jego słowa.

Napisano
W dniu 5.08.2024 o 21:10, ZUBERTO napisał(a):

W tym wypadku fabryczna instalacja to raczej zło.

Bez dostępu do sterownika LPG, bo komunikacja tylko przez OBD i kompa serwisowego. Większość ASO umiejące tylko autoadaptację puścić.

Do tego szybko padająca listwa wtryskowa i nietania jej wymiana w ASO.

Ja sam zakładałem Staga do Insigni 1,4, w tej chwili mam 120kkm na LPG z całościowych prawie 150kkm i nic w instalacji jeszcze nie ruszane, choć liczę sie z tym, że w każdej chwili wtryski czy reduktor mogą być do wymiany.

Miałem na fabrycznej od nowości, faktycznie poszła najpierw listwa a później po kolei wszystkie wtryski - jakoś rok od zakupu. Wymienione na gwarancji i do sprzedaży zero awarii.

Baaardzo mało to pali. W trasie spokojnie okolice 5 litrów na Pb, 6.5 na LPG. W mieście max 10 gazu w zimie na krótkich odcinkach, ale to rzadkość. Średnią z tych lat na bank miałem poniżej 8 gazu.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, bizz napisał(a):

W zeszłym roku sprzedałem identyczną - silnik, rocznik, przebieg, wyposażenie kropka w kropkę, jedynie miał fabryczne LPG - poszła za 46 kpln

Plus że byłem jedynym właścicielem od nowości i serwis tylko w ASO - to przeważyło decyzję kupującego - jego słowa.

Dzieki, z tego co kojarze to miales wyzsza wersje, na alusach, z automatyczna klima, etc.

Co nie zmienia faktu, ze cena dosc absurdalna wg mnie. 

Napisano
6 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Dzieki, z tego co kojarze to miales wyzsza wersje, na alusach, z automatyczna klima, etc.

Co nie zmienia faktu, ze cena dosc absurdalna wg mnie. 

Tak, była klima automatyczna, tempomat, aluminiowe felgi i podgrzewana kierownica i fotele. Choć na przykład nie miałem dziennych led. 

Z tipów - zainteresowania nie było dopóki nie oddałem na detailing - zapłaciłem 500 zł za jakąś podstawową polerkę.

Pierwsi mi też marudzili na opony, ale ja zrobiłem to tak że kupiłem komplet nowych zimowych i dodałem do auta nie zmieniając letnich. Dla mnie to było jakieś 1200 zł chyba, a dla kupującego już zapalona lampka że nie musi inwestować. Zakładam że sprzedałbym za jakieś 38-39 kpln bez tych inwestycji więc opłacało się, szczególnie że zaangażowanie z mojej strony to jedno kliknięcie na opony na Allegro i jeden telefon do gościa od polerki najbliżej mnie - przyjechał i odwiózł auto.

Edytowane przez bizz

Napisano

Do wymiany sa opony.

Poszukaj podobnych na otomoto. Tam pod ceną masz taki mały wskaźnik informujący czy dana cena mieści się w, poniżej lub powyżej średniej. To da Ci pogląd jakie są przedziały.

:ok:

Napisano
15 minut temu, bizz napisał(a):

Zakładam że sprzedałbym za jakieś 38-39 kpln bez tych inwestycji więc opłacało się, szczególnie że zaangażowanie z mojej strony to jedno kliknięcie na opony na Allegro i jeden telefon do gościa od polerki najbliżej mnie - przyjechał i odwiózł auto.

To samo pisałem wyżej. Zrobić prosty detailing i raz że sprzeda szybciej a dwa że kilka tysięcy piechotą nie chodzi.

Napisano

Do wymiany sa opony.

Sprzedawałem chyba rok temu z 2015 z gazem i przebiegiem 185kkm. Z tego co pamiętam to dostałem przeszło 30kpln.

Napisano
Jakie wtryskiwacze i reduktor?
Ja po 80 tys km wymienialem wtryski
U mnie w Tipo Barracudy mają przejechane 150tkm i bez problemów.

Wysłane z mojego RMX3771 przy użyciu Tapatalka

Napisano

1 właściciel, silnik idealny pod LPG aczkolwiek ma swoje bolączki ale do przeżycia. Kupić nowe opony, oddać do studia detailingu jak nie chcesz się bawić i wystawić w górnych widełkach z OtoMoto. No chyba że auto wygląda z zewnątrz jakby było na misji w Ukrainie, wtedy puścić po brzytwie w dolnych widełkach tego rocznika lub nawet niżej.

Napisano
16 godzin temu, steyr napisał(a):

1 właściciel, silnik idealny pod LPG aczkolwiek ma swoje bolączki ale do przeżycia. Kupić nowe opony, oddać do studia detailingu jak nie chcesz się bawić i wystawić w górnych widełkach z OtoMoto. No chyba że auto wygląda z zewnątrz jakby było na misji w Ukrainie, wtedy puścić po brzytwie w dolnych widełkach tego rocznika lub nawet niżej.

Nowe bez sensu, kupić lepsze używane popsikać czernidlem i będą jak nowe. 

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Nowe bez sensu, kupić lepsze używane popsikać czernidlem i będą jak nowe. 

Używane ale bieżnikowane😁

Napisano
14 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Bieżnikowane to pozna. Lepiej jakieś premium z wysokiej półki. Żeby było widać że właściciel nie oszczędzał na aucie ;]

Napisano
51 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Tam jest pewnie 255/55 R16 używek w dobrym stanie do wyboru do koloru. W Warszawie jest sporo składów można jechać i oglądać. Bez sensu kupować nowe opony do auta na sprzedaż. 

Napisano
10 minut temu, wujek napisał(a):

Tam jest pewnie 255/55 R16 używek w dobrym stanie do wyboru do koloru. W Warszawie jest sporo składów można jechać i oglądać. Bez sensu kupować nowe opony do auta na sprzedaż. 

Kto pisał o nowych?😱

😂

Napisano

Do wymiany sa opony.

Astra sedan... na to trzeba specjalnego amatora...

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Raczej 205/55 R16

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Tilok napisał(a):

Raczej 205/55 R16

Konkretnie to 205/60 R16. 

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Konkretnie to 205/60 R16. 

Jak chciałbyś zmieniać to szukaj 205/55 R16. Są tańsze niż o profilu 60, jest ich zdecydowanie więcej i zapewne mają homologację producenta.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Tilok napisał(a):

Jak chciałbyś zmieniać to szukaj 205/55 R16. Są tańsze niż o profilu 60, jest ich zdecydowanie więcej i zapewne mają homologację producenta.

Tak, wiem ze sa troche tansze bo mam 205/55/16 w Citroenie C3 ;)

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Tak, wiem ze sa troche tansze bo mam 205/55/16 w Citroenie C3 ;)

To wrzuć z C3 na Astrę a na C3 nowe.

Chyba, że na cytrynie też śmietniki to nie ma sensu ;].