Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Symbioz vs. VW T-Cross

Featured Replies

Napisano

Cześć, przychodzę dziś z tematem wyboru między konkretnymi autami.

Renault Symbioz Techno 1.6 E-Tech 145 KM (121 - 123 k PLN brutto)

obraz.png.595df51ce04360f84beb5476573b69f2.png

obraz.png.d52b00c4c1569b66c5c6b5dee6a3c1bd.png

vs

Volkswagen T-Cross 1.5 TSI ACT R-Line DSG (112 - 115 k PLN brutto).

obraz.png.381504bbdbd53e556f0022d8034d84e8.png

obraz.png.bcf6aa31768ad21050e71de932bd023e.png

Do wymiany jest drugi samochód w domu, robiący 6-10 k km rocznie.

Obecnie miejsce to zajmuje Renault Clio IV. Dzieciaki rosną, miejsca tam coraz mniej. Bardziej już obecnie zależy mi żeby auto nie szpeciło garażu, stąd też brzydkie nie może być, Renault na pewno ma więcej polotu niż VW.

Ilość miejsca w środku jest w sumie zbliżona, T-Cross jest do bólu praktyczny. Symbioz oparty na płycie Captura i trochę wydłużony, bagażnik większy, osobiście chyba wygodniej mi w Symbioz.

Symbioz wygrywa napędem, choć to kontrowersyjna hybryda na pewno będzie się nią przyjemniej jeździć niż 1.5 z DSG, Spalanie również niższe, pakiet Easy Service na 5 lat za połowę ceny, darmowy leasing. Za dużo jest na jego korzyść. T-Crossa testowałem w tej wersji i trochę przeraziło mnie jak dziwnie narowiście się prowadzi, jedzie poprawnie choć start ze świateł to średnio mu wychodzi.

Symbioza biorę za 2 dni na cały dzień i wtedy będę mógł ocenić całość, jeździłem tym napędem w Captur i sam wtedy pisałem że dziwny jest, ale jednak wygodny.

Ma ktoś doświadczenia z jednym albo drugim?

Napisano

Nie jezdzilem, ale T-Cross to wg mnie jedno z paskudniejszych i nijakich aut w tym segmencie...

Bralbym bez zastanowienia Symbiona, ewentualnie Captura jesli nie potrzebujecie az tak duzo miejsca.

Symbioz ma prawie 4.4m wiec to duzo wieksze auto niz VW, nawet chyba wieksze od rownie paskudnego T-Roca.

Napisano
  • Autor
18 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nie jezdzilem, ale T-Cross to wg mnie jedno z paskudniejszych i nijakich aut w tym segmencie...

Bralbym bez zastanowienia Symbiona, ewentualnie Captura jesli nie potrzebujecie az tak duzo miejsca.

Symbioz ma prawie 4.4m wiec to duzo wieksze auto niz VW, nawet chyba wieksze od rownie paskudnego T-Roca.

Ja osobiście VW nie trawię, żonie się podoba, ale woli Audi :phi:

Captur w podobnej konfiguracji to te same pieniądze, nierozsądnym byłoby brać mniejsze auto w cenie większego. Te 30 cm dłuższe auto zawsze się przyda ;]

Napisano

Idealne zastosowanie dla elektryka :jem: może R5? Po dopłatach wyjdzie podobnie. Ja bym brał VW pod warunkiem że isa da się łatwo wyłączyć jak nie to Renault. 

Napisano

"Drugi samochód" i "mały przebieg" więc wystarczy spokojnie 1.0 do T-crossa, a to urwie z 8k z ceny jak nie wiecej. W efekcie to bardziej wybór między mniejszym i tańszym, a większym, lepszym, ładniejszym i droższym

Napisano

Przywołam wątek żony naszego kolegi i perypetii z fabią , wnioski wyciągnij sam w temacie kupowania auta żonie  😜😂😁

Pod domem mam tcrossa jako drugie, jest jaki jest , ale praktyczny, wchodzi szafa z ikei  2 m z kawałkiem, auto jest krótki zaleta w mieście.

Pali mało , wygodne to , zwrotne , a że brzydkie no cóż.

Napisano

T cros z wyglądu auto dla emeryta +75 do tego najsłabsza kabina pod względem jakości plastiku w tej klasie- plastik fantastik 

Edytowane przez vanice77

Napisano

To w tej cenie podrzucę jeszcze arkanę

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-arkana-renault-arkana-ID6H62Tc.html

Trąci już myszką ale środek podobny do Symbioza. Do tego patrząc po danych jest większym autem, a skoro zależy Ci na wielkości...?

Napisano

Ja porównywałem między innymi T-crossa i T-Roca do Captura (Symbioza jeszcze nie było wtedy).

Wybierając z powyższych wziąłbym T-Roca 1.0 (bieda wersja T-crossa w smutnym kolorze odrzucała wyglądem i wtedy ceną, bo nowych nie było, a za ubogiego 2 latka z Das Welt Auto chcieli jak za złoto, koło 100kzł), ale wybierała żona i jest Captur 1.0. Co widzę Atecę, to jej wypominam, że byłaby lepsza. ;]

Do miasta 1.0 w zupełności styka.

Może jeszcze Taigo warto zobaczyć?

Ja się musiałem przyzwyczaić do Renault, gdzie w VW czułem się jak w domu nigdy go nie mając na dłużej (ostatnim VW, którym dłużej jeździłem był Golf 3).

Bierz co Ci/żonie bardziej podchodzi.:ok:

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
2 godziny temu, komor napisał(a):

Captur w podobnej konfiguracji to te same pieniądze, nierozsądnym byłoby brać mniejsze auto w cenie większego. Te 30 cm dłuższe auto zawsze się przyda ;]

Nie może być, że Captur i Symbioz kosztują tyle samo "za to samo".

Serio?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
32 minuty temu, ZUBERTO napisał(a):

Ja porównywałem między innymi T-crossa i T-Roca do Captura (Symbioza jeszcze nie było wtedy).

Wybierając z powyższych wziąłbym T-Roca 1.0 (bieda wersja T-crossa w smutnym kolorze odrzucała wyglądem i wtedy ceną, bo nowych nie było, a za ubogiego 2 latka z Das Welt Auto chcieli jak za złoto, koło 100kzł), ale wybierała żona i jest Captur 1.0. Co widzę Atecę, to jej wypominam, że byłaby lepsza. ;]

Ja się musiałem przyzwyczaić do Renault, gdzie w VW czułem się jak w domu nigdy go nie mając na dłużej (ostatnim VW, którym dłużej jeździłem był Golf 3).

To fakt, że do parcerwagena wsiadasz jak do "domu" bo nawet w większości manetki mają niezmienne od 20-30 lat :)  Patrząc na serie T, gdzie plastiki są do wyrzygu :) 

Przy wyborze kolejnego auta, żona nie była w stanie się przełamać :) a brać drugiego paśnika było bez sensu :) 

Ale wracając do wsiadania jak do domu, to toykaaa jest jak budowa kapiszona (lub młotka) po prostu działa :)  

Napisano
4 godziny temu, komor napisał(a):

Cześć, przychodzę dziś z tematem wyboru między konkretnymi autami.

obraz.png.595df51ce04360f84beb5476573b69f2.png

obraz.png.d52b00c4c1569b66c5c6b5dee6a3c1bd.png

vs

obraz.png.381504bbdbd53e556f0022d8034d84e8.png

obraz.png.bcf6aa31768ad21050e71de932bd023e.png

Obecnie miejsce to zajmuje Renault Clio IV. Dzieciaki rosną, miejsca tam coraz mniej. Bardziej już obecnie zależy mi żeby auto nie szpeciło garażu, stąd też brzydkie nie może być, Renault na pewno ma więcej polotu niż VW.

Ilość miejsca w środku jest w sumie zbliżona, T-Cross jest do bólu praktyczny. Symbioz oparty na płycie Captura i trochę wydłużony, bagażnik większy, osobiście chyba wygodniej mi w Symbioz.

Symbioz wygrywa napędem, choć to kontrowersyjna hybryda na pewno będzie się nią przyjemniej jeździć niż 1.5 z DSG, Spalanie również niższe, pakiet Easy Service na 5 lat za połowę ceny, darmowy leasing. Za dużo jest na jego korzyść. T-Crossa testowałem w tej wersji i trochę przeraziło mnie jak dziwnie narowiście się prowadzi, jedzie poprawnie choć start ze świateł to średnio mu wychodzi.

Symbioza biorę za 2 dni na cały dzień i wtedy będę mógł ocenić całość, jeździłem tym napędem w Captur i sam wtedy pisałem że dziwny jest, ale jednak wygodny.

Mam T-crossa z końcówki 24r polift z DSG i 1.5 R-line Plus, z t lat gwarancją, serwisami itp. zrobiłem 2kkm dopiero, co tam chciałbyś wiedzieć? Do Capturka się przymierzaliśmy...

Napisano
3 godziny temu, komor napisał(a):

Właśnie mieliśmy z małżonką wczoraj objazd po salonach. T-Cross różni się od T-Roc na zewnątrz. W środku to taki sam plastik. Zegary te same, fotele też. T-Cross chyba jest spoko z 1.0TSI. Kiedys wzielismy do testow i byl dosc glośny i taki sobie. Ceny za te auta są absurdalne przy konfiguracji żeby jakoś to wyglądało. Dla mnie T-Cross odpada bo nie ma Auto Hold. W T-Roc jest ale to +30 kPLN wtedy to budżetu. 

Napisano
4 godziny temu, komor napisał(a):

vs

Z tych dwóch VW, bo gdybym miał się codziennie ocierać o jakoś i pomysły Renault to bym się pociął nożyczkami ;] Ale to moja osobista preferencja.

Możesz zerknąć na Cupra/Seat Ateca albo Formentor :) W tym budżecie będzie 1.5 dsg z jakimś wyposażeniem.

Napisano
2 minuty temu, lucash napisał(a):

Właśnie mieliśmy z małżonką wczoraj objazd po salonach. T-Cross różni się od T-Roc na zewnątrz. W środku to taki sam plastik. Zegary te same, fotele też. T-Cross chyba jest spoko z 1.0TSI. Kiedys wzielismy do testow i byl dosc glośny i taki sobie. Ceny za te auta są absurdalne przy konfiguracji żeby jakoś to wyglądało. Dla mnie T-Cross odpada bo nie ma Auto Hold. W T-Roc jest ale to +30 kPLN wtedy to budżetu. 

Witamy w pancerwagenie, że czasami lepiej przeskoczyć na model wyższy z bieda większym wyposażeniem :) 

Napisano
11 minut temu, Camel napisał(a):

Witamy w pancerwagenie, że czasami lepiej przeskoczyć na model wyższy z bieda większym wyposażeniem :) 

model wyższy to Tiguan więc nie bardzo. Małżonka upiera się przy Mini, Audi Q2/Q3 lub XC40. W piątek jazda próbna maluchem. XC40 ma słabe finansowanie i fotele z tyłu są jakieś stołkowate. Jej w sumie nie przeszkadza. Ja wolałbym hybrydę bo to ja tankuję nie ona :zgryz:

Napisano
5 minut temu, lucash napisał(a):

model wyższy to Tiguan więc nie bardzo. Małżonka upiera się przy Mini, Audi Q2/Q3 lub XC40. W piątek jazda próbna maluchem. XC40 ma słabe finansowanie i fotele z tyłu są jakieś stołkowate. Jej w sumie nie przeszkadza. Ja wolałbym hybrydę bo to ja tankuję nie ona :zgryz:

U mnie też miała być hybryda, ale po przeliczeniu bez sensu było, ja mam od sierpnia 2800km a żona z miesiąc ma auto i może z 1000km przekroczy z odbiorem auta z w-wy :) 

Napisano
25 minut temu, Camel napisał(a):

U mnie też miała być hybryda, ale po przeliczeniu bez sensu było, ja mam od sierpnia 2800km a żona z miesiąc ma auto i może z 1000km przekroczy z odbiorem auta z w-wy :) 

Moja robi 15 kkm rocznie i zdarzało nam się awaryjnie na tygodniowy urlop pojechać jak drugie auto nawaliło. Kurde za dużo jeździmy bo ja robię też ze 20-25 kkm. 

Napisano
Godzinę temu, lucash napisał(a):

Dobre finansowanie to ma VAG. Na placach stoi sporo Q5 z rabatem 25% i leasingiem 105-108.

Napisano

W podobnej cenie będzie promocyjna Honda H-RV i Toyota C-HR.

Obie hybrydy, co prawda początek cennika, ale podstawowe wyposażenie jest. Na pewno będą bardzo dobrze trzymać wartość w najbliższych latach.

Napisano
4 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

W podobnej cenie będzie promocyjna Honda H-RV i Toyota C-HR.

Obie hybrydy, co prawda początek cennika, ale podstawowe wyposażenie jest. Na pewno będą bardzo dobrze trzymać wartość w najbliższych latach.

HR-V zaskakująco duża w środku. Muszę też obejrzeć bo cena jest fajna.. 

Napisano
7 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Toyota C-HR

To jest auto dla bardzo małych ludzi. 

Napisano
Teraz, KYRTAP napisał(a):

To jest auto dla bardzo małych ludzi. 

dokładnie, moja żona co ma 17x wzrostu, po prostu czuła się osaczona w środku jak ja. Sam sprzedawca mówił, że to auto kocha się lub nienawidzi. Z zewnątrz piękne a w środku ciasne i opakowany człowiek jest sardynka w puszce - nam nie pasował taki układ.

Napisano
4 minuty temu, Camel napisał(a):

Sam sprzedawca mówił, że to auto kocha się lub nienawidzi.

Coś w tym jest. Kocham to auto 🥰 😍 i świetnie się w nim czuję.

Napisano
Godzinę temu, lucash napisał(a):

Moja robi 15 kkm rocznie i zdarzało nam się awaryjnie na tygodniowy urlop pojechać jak drugie auto nawaliło. Kurde za dużo jeździmy bo ja robię też ze 20-25 kkm. 

Kup jej miesięczny i zainstaluj ubera 👍

Napisano
32 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Kup jej miesięczny i zainstaluj ubera 👍

Dobre :nono: Niestety uber nie dojezdza :P 

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, wujek napisał(a):

Idealne zastosowanie dla elektryka :jem: może R5? Po dopłatach wyjdzie podobnie. Ja bym brał VW pod warunkiem że isa da się łatwo wyłączyć jak nie to Renault. 

Taka była pierwotna myśl, ale w testach widać małą ilość miejsca dla pasaźerów tylnej kanapy. Za małe. ISA się źle wyłącza w VW. 5 kliknięć w rozbudowanym menu.

10 godzin temu, zenek111 napisał(a):

"Drugi samochód" i "mały przebieg" więc wystarczy spokojnie 1.0 do T-crossa, a to urwie z 8k z ceny jak nie wiecej. W efekcie to bardziej wybór między mniejszym i tańszym, a większym, lepszym, ładniejszym i droższym

1.0 TSI skreśliłem, nie lubie tego warkotu.

8 godzin temu, bielaPL napisał(a):

To w tej cenie podrzucę jeszcze arkanę

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-arkana-renault-arkana-ID6H62Tc.html

Trąci już myszką ale środek podobny do Symbioza. Do tego patrząc po danych jest większym autem, a skoro zależy Ci na wielkości...?

Arkana nie odpowiada naszym standardom wizualnym. ;]

8 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Jeździłem Taigo, nie podszedł mi, T-Cross był bardziej praktyczny.

8 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Nie może być, że Captur i Symbioz kosztują tyle samo "za to samo".

Serio?

A no jednak, na capturki dają od cennika 6 k PLN rabatu, na Symbiozy +- 20. To właśnie robi różnice i praktycznie kosztują tyle samo.

Porówujmy te same/zbliżone wersje, te same napędy z rocznika 2024.

obraz.png.5ff862f899cd77740df3d35587f4d194.png

,

7 godzin temu, Pipper napisał(a):

Mam T-crossa z końcówki 24r polift z DSG i 1.5 R-line Plus, z t lat gwarancją, serwisami itp. zrobiłem 2kkm dopiero, co tam chciałbyś wiedzieć? Do Capturka się przymierzaliśmy...

Spalanie, średnie, po mieście. Ile taki maluch pali?

5 godzin temu, sdss napisał(a):

Dobre finansowanie to ma VAG. Na placach stoi sporo Q5 z rabatem 25% i leasingiem 105-108.

Dobre finasowanie to 105-108 % ? No jednak to standard. Dobre to 100-101|%;]

Edytowane przez komor

Napisano
4 minuty temu, komor napisał(a):

Taka była pierwotna myśl, ale w testach widać małą ilość miejsca dla pasaźerów tylnej kanapy. Za małe. ISA się źle wyłącza w VW. 5 kliknięć w rozbudowanym menu.

A no jednak, na capturki dają od cennika 6 k PLN rabatu, na Symbiozy +- 20. To właśnie robi różnice i praktycznie kosztują tyle samo.

,

Normalne , w Volvo jest dobrze ponad 10% . 100-101 dostaniesz ale bez rabatu i obecnie na chińczyka. Jak myślisz o Renault to bierz i nie zawracaj sobie głowy Vag.

Austral 120 https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-austral-renault-austral-1-3-tce-mhev-evolution-ID6GUTiN.html

Napisano
12 minut temu, komor napisał(a):

,

Spalanie mam między 5 a 7 na 100km, tylko że mieszkam na zadupiu i z automatu jest jazda mieszana. Jak spala poniżej 10l benzyny na 100km, to mnie pasuje ;)

Z trójki Kamiq/. Arona/T-cross VW miał najlepsze finansowanie, był na miejscu, no i handlowiec był ogarnięty, nie próbował ciąć na krzywo przy rozmowie i dokumentach. Czy bym kupił drugi raz? Nie wiem, Ateca z 1.5 i DSG w wersji style i kilka opcji była UK drożej. Renault i Dacia odpadły, bo handlowcy byli zbyt mocno zajęci komputerami i telefonami...

Braliśmy pod uwagę Capturka i Dustera nowego. 

Napisano
Godzinę temu, komor napisał(a):

,

O matkobosko 5 kliknięć? To uciekaj jak najdalej od tej padliny. W chinolu dwa :panic: 

Napisano
Jeśli w Clio im ciasno to popatrz co wklejakem przy porównaniu Instera i R5..w R5 to trudno będzie dzieciaki wozić a co dopiero młodzież z butem Tommiego ;-)))
Napisano

Jak rozważasz Captura to popatrz jeszcze na ASXa
No i tak jak kolega podpowiadał HRV pomacac koniecznie!

Napisano
9 minut temu, Fili_P napisał(a):

Droższa wersja tego samego, no chyba że liczyć na legendarny serwis.

Napisano
Droższa wersja tego samego, no chyba że liczyć na legendarny serwis.
Kolega pisał o 6k rabatu na Captura
Na ASX reklamują się że 10
No i gwara chyba lepsza
Napisano
5 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Kolega pisał o 6k rabatu na Captura
Na ASX reklamują się że 10
No i gwara chyba lepsza

Nie wiem jak jest teraz. Wcześniej w ASX dłuższa gwara była w cenie, w Capturze trzeba było dopłacić, ale i tak ASX drożej wychodził, za to można było japońcem jeździć nie francuzem. ;] Były też jakieś minimalne różnice w wyposażeniu. Dodatkowo jak to u mnie, jak Captur to LPG, w ASX brak. Oczywiście to ostatnie nie w temacie, bo w wątku, w przypadku Renault ,mowa była o hybrydzie.

Napisano
43 minuty temu, ZUBERTO napisał(a):

Nie wiem jak jest teraz. Wcześniej w ASX dłuższa gwara była w cenie, w Capturze trzeba było dopłacić, ale i tak ASX drożej wychodził, za to można było japońcem jeździć nie francuzem. ;] Były też jakieś minimalne różnice w wyposażeniu. Dodatkowo jak to u mnie, jak Captur to LPG, w ASX brak. Oczywiście to ostatnie nie w temacie, bo w wątku, w przypadku Renault ,mowa była o hybrydzie.

Obecnie w Renault jest chyba gwarancja do 7 lat, ktora sie przedluza o kolejny rok po przegladzie w ASO.

Napisano
10 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Honda to mam wrażenie , że się zwija. Wiem, że to japońskie auto które się nie psuje🤪, ale warto sprawdzić czy serwis mamy pod ręką. 

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, Fili_P napisał(a):

ASX odpada, za dużo zdrapywania tych literek ;]

4 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Obecnie w Renault jest chyba gwarancja do 7 lat, ktora sie przedluza o kolejny rok po przegladzie w ASO.

A to fakt, choć tu mam opcje 5 lat gwary z przeglądami za 3500 zł, więc dobra cena.

Jutro po jazdach będę wiedział coś więcej.

Napisano

Znajomy mechanik od Francuzów powiedział mi kiedyś: jak Renault to tylko po liftingu… Z tego co słyszałem to jakiś prototypową skrzynię zainstalowali więc może być ciekawie 🙂

Napisano
22 minuty temu, pejus1982 napisał(a):

Znajomy mechanik od Francuzów powiedział mi kiedyś: jak Renault to tylko po liftingu… Z tego co słyszałem to jakiś prototypową skrzynię zainstalowali więc może być ciekawie 🙂

Podpisuje się pod tym obiema rękami. Zawsze brałem po lifcie i było OK. A co do skrzyni, to ta ich skrzynia w hybrydach jest wynalazkiem, niby działa, ale w warunkach gwarancji odnawialnej (po wykonaniu przeglądu) ta skrzynia jest w wyłączeniach. Czyli cos jest na rzeczy.

Napisano
41 minut temu, pejus1982 napisał(a):

Nie ma różnicy, pisze po dwóch Megane 2 "żelazkach" i Lagunie 2 przed fl... Captura 1 przed fl mam obecnie w garażu.

Nie było i nie ma z nimi kłopotu :oki:

Co do bardziej współczesnych, nie wiem, szukałem automatu i silnika bez elektryfikacji, Dacia/Renault nie miały w nowych modelach...

Napisano

t-cros jest dziwnym samochodem, w sensie pozytywnie praktycznym, duży jestem i w symbioz mi ciasno... w t-cros siedzi mi sie wygodniej i z przodu, i z tyłu, mało tego w t-cross mam więcej miejsca niż w t-roc... patrząc na siebie i kobiete, brałbym t-cors, kamiq za podobny hajs masz Ateca....dużo większe, ale już wiekowo auto.

Napisano

Symbioz 1.6 (hybryda) ma wtrysk pośredni, natomiast T-Cross ma wtrysk bezpośredni.

Dlatego ten pierwszy powinien lepiej znosić częste jazdy na krótkich odcinkach.

Napisano
9 godzin temu, donpedro napisał(a):

Symbioz 1.6 (hybryda) ma wtrysk pośredni, natomiast T-Cross ma wtrysk bezpośredni.

Dlatego ten pierwszy powinien lepiej znosić częste jazdy na krótkich odcinkach.

Testuję 1.5tsi na dystansach 2x1,5km codziennie i raz lub 2x w tygodniu dłuższą trasa 100km+ żadnych negatywów, czy majonezu pod korkiem. 

Napisano

W VW 1.5 problem nagaru to przy ok 100 tys czyszczenie to ok 1000 zł problem rozwiązuje 

Napisano
Godzinę temu, jakubek napisał(a):

W VW 1.5 problem nagaru to przy ok 100 tys czyszczenie to ok 1000 zł problem rozwiązuje 

Przy moich przelotach, to jeszcze na przedłużonej gwarancji będzie problem zlikwidowany... 

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, 62545tomasz napisał(a):

t-cros jest dziwnym samochodem, w sensie pozytywnie praktycznym, duży jestem i w symbioz mi ciasno... w t-cros siedzi mi sie wygodniej i z przodu, i z tyłu, mało tego w t-cross mam więcej miejsca niż w t-roc... patrząc na siebie i kobiete, brałbym t-cors, kamiq za podobny hajs masz Ateca....dużo większe, ale już wiekowo auto.

Dziwny, ale w tym wszystkim najpraktyczniejszy. Ale odpadł mimo wszystko.

Jutro decyzja odnośnie symbioza, oferta w porządku, w tej cenie ciężko o coś innego jeśli chodzi o wygląd/komfort/koszty eksploatacji.

Napisano
14 godzin temu, jakubek napisał(a):

jednym autem z 1.5 tsi zrobiłem pod 200 000 i nic nie czyściłem, nie było problemu, teraz drugim z 1.5 tsi dobijam 70 kkm i tez jest ok, znane mi sztuki mają pod 300 kkm i tez jest ok

Napisano
8 godzin temu, 62545tomasz napisał(a):

jednym autem z 1.5 tsi zrobiłem pod 200 000 i nic nie czyściłem, nie było problemu, teraz drugim z 1.5 tsi dobijam 70 kkm i tez jest ok, znane mi sztuki mają pod 300 kkm i tez jest ok

Wystarczy nie zamulać 😎

Napisano
3 godziny temu, sdss napisał(a):

Wystarczy nie zamulać 😎

aaaa to nie ;) nie zamulam;) w życiu;) CC704 i SC 899 też nie zamulałem jak miałem;)