Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień Ano okazuje się że ogniwa Panasonic 2170L montowane w Teslach Model 3 LR i Performance w Q3 2021 mają wadę fabryczną i padają jak muchy po ~4 latach A teraz zgadnijcie jaki mam pakiet w swojej trójce Dla podpowiedzi dodam zdjęcie ekranu wykonane w piątek przez moją małżonkę. Auto stoi na podjeździe z SoC 32%, a BMS nie przyjmuje ani pół nowego elektrona
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień Nic tylko się cieszyć. Wymienia na gwarancji i możesz od nowa katować Wrzuc to na HP, hieny zaraz się zleca Edytowane 11 Sierpnia 202511 Sierpień przez zinger
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień 3 minuty temu, format napisał(a): Ano okazuje się że ogniwa Panasonic 2170L montowane w Teslach Model 3 LR i Performance w Q3 2021 mają wadę fabryczną i padają jak muchy po ~4 latach A teraz zgadnijcie jaki mam pakiet w swojej trójce Dla podpowiedzi dodam zdjęcie ekranu wykonane w piątek przez moją małżonkę. Auto stoi na podjeździe z SoC 32%, a BMS nie przyjmuje ani pół nowego elektrona bedzie nowa, ty to masz szczescie
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień Autor Teraz, PawelWaw napisał(a): bedzie nowa, ty to masz szczescie Refurb co najwyżej. Jeśli mi nie anulują gwarancji ze względu na tuningi
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień 1 minutę temu, format napisał(a): Refurb co najwyżej. Jeśli mi nie anulują gwarancji ze względu na tuningi A Ty nie miałeś już kiedyś baterii wymienianej? Coś mi się kołacze po głowie, że jakąś fakturę z chorą kwotą wrzucałeś
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień Autor 1 minutę temu, kravitz napisał(a): A Ty nie miałeś już kiedyś baterii wymienianej? Coś mi się kołacze po głowie, że jakąś fakturę z chorą kwotą wrzucałeś Nic takiego nie pamiętam, więc musiałem być po prostu pijany
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień 28 minut temu, format napisał(a): Refurb co najwyżej. Jeśli mi nie anulują gwarancji ze względu na tuningi wykrecaj wszystko
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień Autor Teraz, PawelWaw napisał(a): wykrecaj wszystko No nie będę zawiasu swapował dwa razy żeby pojechać na naprawę. Anulują gwarancję to zapłacę za nową baterię, a sprawa trafi do sądu.
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień Godzinę temu, format napisał(a): Ano okazuje się że ogniwa Panasonic 2170L montowane w Teslach Model 3 LR i Performance w Q3 2021 mają wadę fabryczną i padają jak muchy po ~4 latach Auto stoi na podjeździe z SoC 32%, a BMS nie przyjmuje ani pół nowego elektrona Tylko szaleńcy kupowali przed obniżkami w 2022-2023 Dojedzie na własnych kołach do serwisu na dłuższy postój, ja bym się zbytnio nie przejmował, pytanie czy jeszcze mają jakieś zastępczaki czy wszystko w użyciu...
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień 43 minuty temu, komor napisał(a): Tylko szaleńcy kupowali przed obniżkami w 2022-2023 Dojedzie na własnych kołach do serwisu na dłuższy postój, ja bym się zbytnio nie przejmował, pytanie czy jeszcze mają jakieś zastępczaki czy wszystko w użyciu... gdyby jeszcze wiedzial to wczesniej ze padnie to by sie nieograniczal i ladowal zawsze do 100%
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień To ja pierwszy, bo jakoś nikt sie nie kwapi, albo jest gupi. Zgaduję, ze masz pakiet z ogniwami Panasonic 2170L. 💫
Napisano 11 Sierpnia 202511 Sierpień 2 godziny temu, format napisał(a): Ano okazuje się że ogniwa Panasonic 2170L montowane w Teslach Model 3 LR i Performance w Q3 2021 mają wadę fabryczną i padają jak muchy po ~4 latach A teraz zgadnijcie jaki mam pakiet w swojej trójce Dla podpowiedzi dodam zdjęcie ekranu wykonane w piątek przez moją małżonkę. Auto stoi na podjeździe z SoC 32%, a BMS nie przyjmuje ani pół nowego elektrona Trochę kiepsko, jak coś takiego stałoby sie po gwarancji...
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 17 godzin temu, HelixSv napisał(a): Trochę kiepsko, jak coś takiego stałoby sie po gwarancji... Jak to jest oficjalnie potwierdzona przez producenta wada fabryczna to chyba jest niezależnie od stanu gwarancji powinien się producent poczuć.
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 8 minut temu, iwik napisał(a): Jak to jest oficjalnie potwierdzona przez producenta wada fabryczna to chyba jest niezależnie od stanu gwarancji powinien się producent poczuć. Ja to nie pamiętam żeby (poza akcjami przywoławczymi w przypadku raczej tanich elementów lub zwykłych poprawek serwisowych) producenci kiedykolwiek poczuwali się do czegokolwiek po zakończeniu gwarancji. To raczej działa w drugą stronę, czasem nawet w trakcie gwarancji próbują się wykręcać od odpowiedzialności za ewidentne fakapy po ich stronie.
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 8 minut temu, Ryb napisał(a): Ja to nie pamiętam żeby (poza akcjami przywoławczymi w przypadku raczej tanich elementów lub zwykłych poprawek serwisowych) producenci kiedykolwiek poczuwali się do czegokolwiek po zakończeniu gwarancji. To raczej działa w drugą stronę, czasem nawet w trakcie gwarancji próbują się wykręcać od odpowiedzialności za ewidentne fakapy po ich stronie. Zalezy, jak to były elementy związane z bezpieczeństwem, patrz afera Takata z poduchami i napinaczami to wymieniają nawet w autach kilkunastoletnich.
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 34 minuty temu, Filipfm napisał(a): Zalezy, jak to były elementy związane z bezpieczeństwem, patrz afera Takata z poduchami i napinaczami to wymieniają nawet w autach kilkunastoletnich. Bo jak chodzi o bezpieczeństwo to (słusznie) boją się pozwów.
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 1 minutę temu, Ryb napisał(a): Bo jak chodzi o bezpieczeństwo to (słusznie) boją się pozwów. Nie tylko bezpieczenstwa sensu stricte. Wymieniaja tez np wadliwe pompy paliwa, z jakiejs fabrycznej serii covidowej. Tez po gwarancji. No ale to tez ryzyko, ze w trakcie jazdy Ci auto przestanie działać i jak bedzie bum to słabo. Pytanie jakie sa skutki tej wady w teseluńce. Bo zdaje sie dwubiegowe audi w Rayó tez czeka na wymiane baterii tylko nie wiem czy gwarancyjnie czy w ramach recalla
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień Godzinę temu, Ryb napisał(a): Ja to nie pamiętam żeby (poza akcjami przywoławczymi w przypadku raczej tanich elementów lub zwykłych poprawek serwisowych) producenci kiedykolwiek poczuwali się do czegokolwiek po zakończeniu gwarancji. To raczej działa w drugą stronę, czasem nawet w trakcie gwarancji próbują się wykręcać od odpowiedzialności za ewidentne fakapy po ich stronie. To znowu fakt z Automobilowni : Gosciu przyjechal do serwisu Hondy 22-letnia Acura.Po wpisaniu do kompa okazalo sie ze jego ASB byla objeta akcja serwisowa .Poniewaz po tych 22-latach slad po tych skrzyniach zaginal wiec pan dostal gotowke za auto i zostalo ono komisyjnie zezlomowane.No ale to nie europejski producent
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 8 minut temu, wlad napisał(a): To znowu fakt z Automobilowni : Gosciu przyjechal do serwisu Hondy 22-letnia Acura.Po wpisaniu do kompa okazalo sie ze jego ASB byla objeta akcja serwisowa .Poniewaz po tych 22-latach slad po tych skrzyniach zaginal wiec pan dostal gotowke za auto i zostalo ono komisyjnie zezlomowane.No ale to nie europejski producent to sie musial ucieszyc ze mu zezlomowali ulubione auto
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 9 minut temu, wlad napisał(a): To znowu fakt z Automobilowni : Gosciu przyjechal do serwisu Hondy 22-letnia Acura.Po wpisaniu do kompa okazalo sie ze jego ASB byla objeta akcja serwisowa .Poniewaz po tych 22-latach slad po tych skrzyniach zaginal wiec pan dostal gotowke za auto i zostalo ono komisyjnie zezlomowane.No ale to nie europejski producent Super! Przyjeżdżasz do serwisu autem, wracasz pieszo bo Ci je zezłomowali. Musimy to u nas wprowadzić.
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 2 minuty temu, PawelWaw napisał(a): to sie musial ucieszyc ze mu zezlomowali ulubione auto @koNik nie wybieraj się czasem do serwisu bo ani jedna perełka się nie ostanie!
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 17 minut temu, Ryb napisał(a): Super! Przyjeżdżasz do serwisu autem, wracasz pieszo bo Ci je zezłomowali. Musimy to u nas wprowadzić. Mial wybor oczywiscie.
Napisano 12 Sierpnia 202512 Sierpień 40 minut temu, wlad napisał(a): Mial wybor oczywiscie. Teraz poważnie: super historia. I wielkie brawa dla producenta.
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień W dniu 11.08.2025 o 08:35, format napisał(a): Ano okazuje się że ogniwa Panasonic 2170L montowane w Teslach Model 3 LR i Performance w Q3 2021 mają wadę fabryczną i padają jak muchy po ~4 latach A teraz zgadnijcie jaki mam pakiet w swojej trójce Dla podpowiedzi dodam zdjęcie ekranu wykonane w piątek przez moją małżonkę. Auto stoi na podjeździe z SoC 32%, a BMS nie przyjmuje ani pół nowego elektrona Może teraz przeszło z @kravitz na Ciebie ☹️ Dostaniesz sprawną 👍🏻
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień 5 godzin temu, HanYs napisał(a): Może teraz przeszło z @kravitz na Ciebie ☹️ Dostaniesz sprawną 👍🏻 Tak, a zepsutą baterię z auta @format dostanie @kravitz ...
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień Godzinę temu, slawekw napisał(a): Tak, a zepsutą baterię z auta @format dostanie @kravitz ... Na spokojnie. Mi bateria padnie zaraz po gwarancji i nie będzie się kwalifikować na żaden zbiorowy fakap. Ot, przypadek szczególny.
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień 3 godziny temu, kravitz napisał(a): Na spokojnie. Mi bateria padnie zaraz po gwarancji i nie będzie się kwalifikować na żaden zbiorowy fakap. Ot, przypadek szczególny. 8 lat zamierzasz trzymac zloma ?
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień 11 minut temu, PawelWaw napisał(a): 8 lat zamierzasz trzymac zloma ? Jestem biedny i stary, więc zmieniam już priorytety na co innego....jachty, helikoptery, młode dupy A nie wszystko da się finansować z KPO
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień 19 minut temu, PawelWaw napisał(a): 8 lat zamierzasz trzymac zloma ? Znalazl w koncu auto, w ktorym mu wszystko pasuje to trzyma
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień 9 godzin temu, Maciej__ napisał(a): Znalazl w koncu auto, w ktorym mu wszystko pasuje to trzyma Cerata na fotelach przeważyła
Napisano 14 Sierpnia 202514 Sierpień Autor 32 minuty temu, mrBEAN napisał(a): Cerata na fotelach przeważyła Pewnie po cichu marzy o wentylu i łopatkach... Jak wszyscy, zazdrośnicy
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień W dniu 12.08.2025 o 12:40, Ryb napisał(a): Super! Przyjeżdżasz do serwisu autem, wracasz pieszo bo Ci je zezłomowali. Musimy to u nas wprowadzić. Zależy ile mu za nie zapłacili.
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 19 godzin temu, mrBEAN napisał(a): Cerata na fotelach przeważyła Kompleks spoconych pośladów? 🤣
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 22 minuty temu, HanYs napisał(a): Kompleks spoconych pośladów? 🤣 Przypuszczalnie tak to u Was wygląda, ale wolę nie zagłębiać się w temat 😬
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 19 godzin temu, format napisał(a): Pewnie po cichu marzy o wentylu i łopatkach... Jak wszyscy, zazdrośnicy Zapomniałeś o 800V 😱
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 23 minuty temu, mrBEAN napisał(a): Przypuszczalnie tak to u Was wygląda, ale wolę nie zagłębiać się w temat 😬 U mnie jest trochę cieplej niż w Polsce i nie ma najmniejszego problemu z niewentylowanymi fotelami więc to tylko Twoje fantazje. 🤣
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 24 minuty temu, mrBEAN napisał(a): Zapomniałeś o 800V 😱 Niesamowicie skuteczne szczególnie zimą ! 🤣 Ach jak żałuję, że nie nagrałem smutnych twarzy ludzi którym się takie super auta nie chciały ładować. 😁
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Godzinę temu, HanYs napisał(a): U mnie jest trochę cieplej niż w Polsce i nie ma najmniejszego problemu z niewentylowanymi fotelami więc to tylko Twoje fantazje. 🤣 Na pewno, dlatego w polifcie zrobili już wentylowane 😁👌
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Godzinę temu, HanYs napisał(a): Niesamowicie skuteczne szczególnie zimą ! 🤣 Ach jak żałuję, że nie nagrałem smutnych twarzy ludzi którym się takie super auta nie chciały ładować. 😁 Tak było! 👍😎
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Autor 17 minut temu, mrBEAN napisał(a): Na pewno, dlatego w polifcie zrobili już wentylowane 😁👌 To tak samo istotna zmiana jak dodanie ambientu.
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Teraz, format napisał(a): To tak samk istotna zmianą jak dodanie ambientu. To fakt, bo bez zmiany ceraty na jakąś alcantarę czy welur to psu w dOOpę
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Godzinę temu, mrBEAN napisał(a): Na pewno, dlatego w polifcie zrobili już wentylowane 😁👌 Powinni robić downgrade ? 🤣
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Godzinę temu, mrBEAN napisał(a): Tak było! 👍😎 Nie no co Ty ! 🤣 Kija i Ford masakrują Teslę pod każdym względem… 🤣
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 49 minut temu, mrBEAN napisał(a): To fakt, bo bez zmiany ceraty na jakąś alcantarę czy welur to psu w dOOpę Lubisz się upokarzać 🤣
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 3 minuty temu, HanYs napisał(a): Powinni robić downgrade ? 🤣 Pogubiłeś się już
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Teraz, mrBEAN napisał(a): Pogubiłeś się już Nie kupiłem Kiły . 🤣
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień Autor 1 godzinę temu, HanYs napisał(a): Nie kupiłem Kiły . 🤣 Przestań opowiadać głupstwa w merytorycznym wątku ! Kiła jest najlepsza!
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień 19 minut temu, format napisał(a): Przestań opowiadać głupstwa w merytorycznym wątku ! Kiła jest najlepsza! No… to nie odbieram auta od hitlera. 🤪
Napisano 15 Sierpnia 202515 Sierpień W dniu 11.08.2025 o 15:35, format napisał(a): Auto stoi na podjeździe z SoC 32%, a BMS nie przyjmuje ani pół nowego elektrona Jaki auto ma przebieg ?
Napisano 16 Sierpnia 202516 Sierpień Autor 6 godzin temu, Maxit napisał(a): Jaki auto ma przebieg ? 79