Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OT 149pln

Featured Replies

Napisano

Meldują uprzejmie że przegląd na SKP ( bez gazu) wymienił wreszcie stawkę z nieśmiertelnych 99 na 149 :-(

Napisano
2 godziny temu, Fili_P napisał:

Meldują uprzejmie że przegląd na SKP ( bez gazu) wymienił wreszcie stawkę z nieśmiertelnych 99 na 149 :-(

Ale to juz prawie pol roku tak jest zlosnik

Napisano
3 godziny temu, Fili_P napisał:

Nie napisałeś najważniejszego. Czy wzrost ceny wpłynął na jakość przeglądu. Na mojej stacji niestety jest po staremu.

Napisano
10 minut temu, Marcinas napisał:

Nie napisałeś najważniejszego. Czy wzrost ceny wpłynął na jakość przeglądu. Na mojej stacji niestety jest po staremu.

Na co wpłynął?rotfl2

Napisano
3 godziny temu, Fili_P napisał:

Już 3 w tej cenie zrobiłem hehe

Napisano
21 minut temu, Marcinas napisał:

Podaj nr stacji, niektórzy szukają takich fajnych skp zlosnik

Napisano
1 minutę temu, bielaPL napisał:

Podaj nr stacji, niektórzy szukają takich fajnych skp zlosnik

Wbrew temu co się wydaje, to dobre przeglądy się przydają. Specjalnie pojechałem ponad 200km do "mojej" starej stacji, by sprawdzili starucha, bo to z czym mnie wypuścili w zeszłym roku na wsi to jakaś porażka. Dobrze, że serwis to wyłapał - tuż przed wyjazdem na długi rajd facepalm

Edytowane przez futrzak

Napisano
20 minut temu, futrzak napisał:

Na co wpłynął?rotfl2

Na cokolwiek. Jak zmienia się cena to oczekuje że chociaż pojawia się cukierki w poczekalni albo ciekawe czasopisma, coś jak u fryzjera.

Napisano
13 minut temu, Marcinas napisał:

Na cokolwiek. Jak zmienia się cena to oczekuje że chociaż pojawia się cukierki w poczekalni albo ciekawe czasopisma, coś jak u fryzjera.

Kolega jak widze naiwny rotfl2

Napisano
22 minuty temu, futrzak napisał:

Wbrew temu co się wydaje, to dobre przeglądy się przydają. Specjalnie pojechałem ponad 200km do "mojej" starej stacji, by sprawdzili starucha, bo to z czym mnie wypuścili w zeszłym roku to jakaś porażka. Dobrze, że serwis to wyłapał - tuż przed wyjazdem na długi rajd facepalm

Złoty środek to diagnosta który prawdę Ci powie co naprawić i podbije pieczątke... niestety takich coraz mniej.

Napisano
2 minuty temu, bielaPL napisał:

Złoty środek to diagnosta który prawdę Ci powie co naprawić i podbije pieczątke... niestety takich coraz mniej.

Jak samochód jest poprawnie utrzymany to nie ma takich przygód, na przypadkowe wtopy są albo 2 tygodnie i warunkowe badania, albo zrobienie w przyszłości - zalezy od "wady". Ze staruchami jak jadę to z pytaniem na co zwrócić uwage w przyszłości, bo z wiekiem to różne rzeczy się dzieją. Z grubszymi sprawami powinni zdecydowanie tylko warunkowo dać badania i niech klient to robi biegusiem, bo jak się go wypuści z informacją, to zbyt często naprawia informację i rok później jest tylko gorzej...

Napisano
7 godzin temu, Fili_P napisał:

kosmicznie niska cena wciąż ok

czy przegląd spalin* jest obowiązkowy?

*nie dotyczy elektryków zlosnik

Napisano
7 godzin temu, Fili_P napisał:

Ciekawe ile ja zapłacę zlosnik

Termin miałem jakoś w styczniu, ale gruzem w zimie nie wyjeżdżam, więc pewnie pojadę dopiero w kwietniu, jak sól zniknie z dróg zlosnik

Jakaś kara za takie przeterminowanie?

Napisano
2 godziny temu, Fili_P napisał:

Refleks godzien szacunku szczerze mówiąc. oki

2 godziny temu, bergerac napisał:

Zawsze był, a czy egzekwowany to inna para kaloszy

Napisano
9 godzin temu, Fili_P napisał:

chcałbyś dziś wykonywać swoja pracę przy zarobkach z 2004 roku?

Napisano

Generalnie ja bym to zlikwidował to i tak jest fikcja.

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał:

Może nie od razu likwidować, ale zrobić raz na dwa lata, jak TÜV w DE.

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał:

Zarejestruj na Ukrainie. Tam nie obowiązuje i potem tysiące aut jeździ po Polsce z popękanymi szybami itp.

Napisano
12 godzin temu, Fili_P napisał:

Ja już ten z LPG na jesieni płaciłem ;)

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał:

Czyli co - nie sprawdzają, co powinni sprawdzić? Bo ja żadnej fikcji jakoś nie widzę.

Napisano
9 godzin temu, bergerac napisał:

kosmicznie niska cena wciąż ok

Nie jest kosmicznie niska, szczególnie, że mamy co roku. Niska owszem, ale to inna para kaloszy.

9 godzin temu, bergerac napisał:

Zawsze był obowiązkowy, nawet dla diesli.

Napisano
7 godzin temu, lucash napisał:

chcałbyś dziś wykonywać swoja pracę przy zarobkach z 2004 roku?

Gdyby to się nie opłacało, to stacje by znikały jedna po drugiej.

Napisano
4 minuty temu, futrzak napisał:

Zawsze był obowiązkowy, nawet dla diesli.

Ostatni raz na SKP sprawdziali mi spaliny ponad 15 lat temu, jak mialem jeszcze auto na LPG ;)

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

Ostatni raz na SKP sprawdziali mi spaliny ponad 15 lat temu, jak mialem jeszcze auto na LPG ;)

Nie zmienia to faktu, że obowiązkowy jest.

Napisano
15 godzin temu, OPAL napisał:

Zarejestruj na Ukrainie. Tam nie obowiązuje i potem tysiące aut jeździ po Polsce z popękanymi szybami itp.

A niech jeżdżą.

Napisano
9 godzin temu, futrzak napisał:

Nie zmienia to faktu, że obowiązkowy jest.

Co tylko potwierdza, ze w obecnej formie, badania techniczne to w wielu przypadkach niestety fikcja.

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał:

Co tylko potwierdza, ze w obecnej formie, badania techniczne to w wielu przypadkach niestety fikcja.

Bo model funkcjonowania się gryzie z byciem mocnym sitem.

Jak stacja sie bedzie mocno czepiać i nie przymykać oka na pewne rzeczy to klienci nie będa przyjezdzac.

Ja od 25 lat posiadania aut, miałem badane spaliny tylko raz, na przeglądzie zerowym po imporcie ok a i tak był załatwiany po znajomości, bo auto było lekko uszkodzone (ale przyjechałem nim na kołach z Niemcowni), a przegląd był potrzebny, żeby ogarnąć formalności, akcyzę, rejestrację i na spokojnie ogarniać blacharkę.

Napisano

Pamiętam koło domu na przymorzu kiedyś pojechałem mégane po 3 latach na BT i wsadził mi do rury to coś ...... zdziwiłem się.

Później zaobserwowałem, że ruchu żadnego tam nie było i w każdym prawie ASO ich ulotki leżały )

Obecnie sporo starych aut u nich robi badania, ale patrząc na czas wykonania usługi to nie wiem czy pokrywę silnika zdążą otworzyć )

Zresztą będąc na Ranczo (wieś) KIA pojechałem na BT w sobotę bo w tygodniu mi się kończyło a bałem się kolejek. Ścieżka zdrowia była hamulce i amory i END pieczęć w dowód, dłużej do CEPIK-u wpisywali dane (bo nie mieli skanera QR) niż badanie przeprowadzali. Może, że auto miało 6 lat i dla nich młode ).

Napisano
Godzinę temu, Camel napisał:

Obecnie sporo starych aut u nich robi badania, ale patrząc na czas wykonania usługi to nie wiem czy pokrywę silnika zdążą otworzyć )

Przecież oni teraz, jak "za szybko robią przeglądy", to specjalnie czekają między klientami by odpowiedni czas na auto wyszedł.

Napisano
Godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Przecież oni teraz, jak "za szybko robią przeglądy", to specjalnie czekają między klientami by odpowiedni czas na auto wyszedł.

dokładnie..... czas odgrywa tam kluczową rolę skromny

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

To moze jak maja tylko 1 stanowisko i 1 diagnoste ;)

Napisano
6 godzin temu, Maciej__ napisał:

Co nie zmienia faktu, że obowiązkawe badanie spalin jest, a takie było pytanie. Z drugiej strony po co robić badanie spalin, skoro i tak wiadomo, że nic nie wykaże lub w ogóle się nie uda?

Napisano

1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

To moze jak maja tylko 1 stanowisko i 1 diagnoste ;)

Haloooo, tu nie Warszawa.

Jeszcze nie byłem na stacji co ma więcej niż 1 stanowisko, a raczej 1 "ścieżkę zdrowia", choć diagnostów czasami 2 potrafiło się kręcić.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor

Na co wpłynął?default_rotfl.gif
+1
:-D
Napisano
W dniu 28.02.2026 o 08:31, Maciej__ napisał:

Mi diagnosta powiedział, że nie bada spalin, bo od razu widzi czy jest OK. Jak się uparłem, to zbadał - wyniki były kilkukrotnie niższe od progów, więc nie blefował.

Napisano
W dniu 27.02.2026 o 04:17, Fili_P napisał:

Wczoraj pojechałem na przegląd samochodu żony.

Też posmakowałem nowej ceny.

Dziwię się tylko, że tak mało. 150zł to ewentualnie za przyczepę. Za osobówkę to z 300zł powinno być.

Edytowane przez fred77

Napisano
7 godzin temu, fred77 napisał:

Wczoraj pojechałem na przegląd samotnej żony.

Dziwię się tylko, że tak mało. 150zł to ewentualnie za przyczepę. Za osobówkę to z 300zł powinno być.

Kogo przeglądałeś?

Też się dziwię, że tak mało, pewnie zdesperowana była.

Napisano
15 godzin temu, fred77 napisał:

Wczoraj pojechałem na przegląd samotnej żony.

Z przeglądami samotnych żon ok, ale żeby za to płacić i chwalić się na AK? Pojechałeś rowerem, PKS-em czy Fiatem? Bo wiesz, Skodą do samotnej żony to tak słabo jakoś rotfl2

Dziwię się tylko, że tak mało.

Jakakolwiek cena to za dużo, dajesz się wykorzystywać...

150zł to ewentualnie za przyczepę. Za osobówkę to z 300zł powinno być.

A po ile te luksusowe chodzą? lol

Napisano
18 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Kogo przeglądałeś?

Też się dziwię, że tak mało, pewnie zdesperowana była.

Pieprzone poprawiacze, sugerowacze i inne suflery.

Nienawidzę tego.

Napisano
W dniu 7.03.2026 o 08:52, fred77 napisał:

Pieprzone poprawiacze, sugerowacze i inne suflery.

Nienawidzę tego.

Coż, zamiast spamować bez sensu, to czasem przeczytaj co tutaj wysyłasz. Najzabawniejsze jest to, że teraz się tłumaczysz z tych idiotyzmów, a jak napierniczysz błędów, to też zwalasz na "pomocników", a to jednak sprawdzają, czyli są to Twoje twórczości własne. No chyba, że pisze Keson, czyta Fred, a wysyła Zeb, to wtedy ta swoista schizofrenia i ekshibicjonizm lol