Napisano Poniedziałek o 10:591 dzień HejaPo przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.Kupilem VAGa z DSG i koszmar powrocil.Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 bieg Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru-jakie EV ktore nie bedzie wymagalo czestego kontaktu z inzynierami z serwisu?Nie premium,nie Tesla,nie wieksze niz 4,5m,nie Kia (fatalny serwis).
Napisano Poniedziałek o 11:001 dzień Teraz, wlad napisał:HejaPo przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.Kupilem VAGa z DSG i koszmar powrocil.Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 bieg Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaruWrzuć tryb sport
Napisano Poniedziałek o 11:121 dzień 12 minut temu, wlad napisał:HejaPo przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.Kupilem VAGa z DSG i koszmar powrocil.Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 bieg Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru-jakie EV ktore nie bedzie wymagalo czestego kontaktu z inzynierami z serwisu?Nie premium,nie Tesla,nie wieksze niz 4,5m,nie Kia (fatalny serwis).Może po prostu pojedź do byle tunera żeby ci zmienił punkty zmiany biegów w DSG. Każdy warsztat to robi
Napisano Poniedziałek o 11:331 dzień 29 minut temu, wlad napisał:HejaPo przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.Kupilem VAGa z DSG i koszmar powrocil.Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 bieg Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru-jakie EV ktore nie bedzie wymagalo czestego kontaktu z inzynierami z serwisu?Nie premium,nie Tesla,nie wieksze niz 4,5m,nie Kia (fatalny serwis).Nie wiem czy ja dobrze rozumiem.Ta Soul to EV, tak?To nie znajdziesz żadnej spalinówki, która będzie jakimś zwykłym autem i będzie miała zadowalającą dynamikę. Serio Musi być jakos wspomaga prądem, aby efekt jakiś był.Ja wyszedłem zniesmaczony z jazdy testowej Audi A4 (poprzedni model) z 2.0TFSI, a przyjechałem do salonu eGolfem który miał ledwie 136KM.No Audi zwyczajnie jechać nie chciało, chociaż po butowaniu widać było że na liczniku wskaźnik prędkości rośnie.Musiałbyś jeździć non stop z jakimś trybem sport z wyjącym silnikiem na 2-3 biegu.Skreślając Tesle i Koreę zwyczajnie robisz sobie krzywdę. Tego jest zwyczajnie najwięcej, najlepszy wybór, najlepiej rozpoznane w naprawach.
Napisano Poniedziałek o 12:271 dzień Autor 50 minut temu, kravitz napisał:Nie wiem czy ja dobrze rozumiem.Ta Soul to EV, tak?To nie znajdziesz żadnej spalinówki, która będzie jakimś zwykłym autem i będzie miała zadowalającą dynamikę. Serio Musi być jakos wspomaga prądem, aby efekt jakiś był.Ja wyszedłem zniesmaczony z jazdy testowej Audi A4 (poprzedni model) z 2.0TFSI, a przyjechałem do salonu eGolfem który miał ledwie 136KM.No Audi zwyczajnie jechać nie chciało, chociaż po butowaniu widać było że na liczniku wskaźnik prędkości rośnie.Musiałbyś jeździć non stop z jakimś trybem sport z wyjącym silnikiem na 2-3 biegu.Skreślając Tesle i Koreę zwyczajnie robisz sobie krzywdę. Tego jest zwyczajnie najwięcej, najlepszy wybór, najlepiej rozpoznane w naprawach.Nie skreslam Korei-tylko Kia.Mysle na serio o Ioniqu pierwszej generacji-opinie o nim sa bardzo w porzadku.No i tez mysle o e-Golfie.Bo jedyny serwis fabryczny jaki jest w mojej wiosce to wlasnie VW.Bedzie blisko w razie awarii.W UK nie ma czegos takiego jak dobre rozpoznanie w awariach .Bo zeby serwis byl dobry w naprawach to najpierw musi istniec-a tu jest klops pod tym wzgedemJak padla mi Kia to dzwonie to serwisu napraw aut elektrycznych w moim miescie."Hej,naprawiacie elektryki?Jasne,lepiej nie mogles trafic.Jakie auto?Kia Soul.A nie,Kia to tylko serwis fabryczny," Edytowane Poniedziałek o 12:331 dzień przez wlad
Napisano Poniedziałek o 12:361 dzień 9 minut temu, wlad napisał:Nie skreslam Korei-tylko Kia.Mysle na serio o Ioniqu pierwszej generacji-opinie o nim sa bardzo w porzadku.No i tez mysle o e-Golfie.Bo jedyny serwis fabryczny jaki jest w mojej wiosce to wlasnie VW.Bedzie blisko w razie awarii.W UK nie ma czegos takiego jak dobre rozpoznanie w awariach .Bo zeby serwis byl dobry w naprawach to najpierw musi istniec-a tu jest klops pod tym wzgedemJak padla mi Kia to dzwonie to serwisu napraw aut elektrycznych w moim miescie."Hej,naprawiacie elektryki?Jasne,lepiej nie mogles trafic.Jakie auto?Kia Soul.A nie,Kia to tylko serwis fabryczny,"To moze podpytaj w tym swoim serwisie EV, co oni polecaja i na czym znaja sie najlepiej
Napisano Poniedziałek o 14:401 dzień Autor 1 godzinę temu, Maciej__ napisał:To moze podpytaj w tym swoim serwisie EV, co oni polecaja i na czym znaja sie najlepiej Ale tutaj takie serwisy dzialaja na takiej zasadzie ze dajesz im auto z konkretna usterka.Jesli wiedza o co chodzi to naprawia -jesli nie to wysylaja do serwisu fabrycznego i kasuja za check up i lawete Zawsze sa do przodu tylko klient czasem jest zdumiony
Napisano Poniedziałek o 18:301 dzień 7 godzin temu, wlad napisał:HejaPo przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.Kupilem VAGa z DSG i koszmar powrocil.Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 bieg Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru-jakie EV ktore nie bedzie wymagalo czestego kontaktu z inzynierami z serwisu?Nie premium,nie Tesla,nie wieksze niz 4,5m,nie Kia (fatalny serwis).Budżet?Hyundai Ioniq 28 kWh w full opcji to mega wóz
Napisano Poniedziałek o 18:331 dzień 7 godzin temu, rwIcIk napisał:Wrzuć tryb sport Nie zrozumie ten, kto pojeździł więcej EV i musiał się przesiąść do spaliny na codzień To jak sypanie soli na otwarte rany Nawet 3 tryby sport nic tu nie zmienią.Sytuację paradoksalnie ratuje powrót do manuala, bo automaty irytują z podwójną mocą.
Napisano Poniedziałek o 19:031 dzień Hybryda (nie MH) ładnie imituje EV a plug-in to już ogólnie ciężko nazwać zamulaczem Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano Poniedziałek o 19:291 dzień Autor 57 minut temu, mrBEAN napisał:Budżet?Hyundai Ioniq 28 kWh w full opcji to mega wóz No wlasnie o takim mysle-pare razy slyszalem opinie ze w wersji 40kWh to paradoksalnie gorsze auto.
Napisano Poniedziałek o 19:341 dzień 3 minuty temu, wlad napisał:No wlasnie o takim mysle-pare razy slyszalem opinie ze w wersji 40kWh to paradoksalnie gorsze auto.Do jazdy w koło komina ten 38 kWh będzie trochę lepszy, lepsze mulimedia i zasięg.Natomiast one miały akcję serwisową na wymianę baterii, i trzeba sprawdzić czy została wymieniona.
Napisano Poniedziałek o 21:021 dzień 2 godziny temu, mrBEAN napisał:Nie zrozumie ten, kto pojeździł więcej EV i musiał się przesiąść do spaliny na codzień To jak sypanie soli na otwarte rany Nawet 3 tryby sport nic tu nie zmienią.1 godzinę temu, ppmarian napisał:Hybryda (nie MH) ładnie imituje EV a plug-in to już ogólnie ciężko nazwać zamulaczem Ja już nie mogę jeździć Toyotą Yaris Cross żony - po prostu muli i hałasuje.A kiedyś go lubiłem.Aby hybryda mogła imitować elektryka musi mieć naprawdę dużo mocy na prądzie i większą baterie, aby tego prądu na kilkanaście sekund starczyło, nim się silnik spalinowy wkręci na obroty.Pamiętam, że przed zakupem EV testowałem MG3 hybrid+ i ładnie przyśpieszał.Musze sobie pojechać do salonu i teraz ocenić, czy może ruszać jak elektryk, bo ma 100 kucy EV i 100 kucy spaliny.
Napisano Wczoraj o 05:47 1 dzień Najprościej i najtaniej to zrobić tuning DSG zmienia punkty zmian biegów i od razu odżyjesz Dodatkowo dodadza pare KM do silnika. A takto w UK chinole maja dobre wynajmy.
Napisano Wczoraj o 06:42 1 dzień Po przesiadce z „200KM” EV do „200KM” HEV nie czuje dyskomfortu i jakiego zamulania czy wycia wyszczególnię co d startu 0. Bardziej brakuje mi wtedy 4x4 w obecnym HEV Silnik praktycznie nie słyszalny podczas normalnego przspieszniacw granicach do 3/4 Powyżej rzeczywiście słychać sipnik ale czy dokuczliwe? Za to na S i A zdecydowana przewaga ICEEV powyżej 140 czuć ze juz zamulałSent from my iPhone using Tapatalk
Napisano Wczoraj o 06:52 1 dzień 19 godzin temu, wlad napisał:Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 biegCzyżbyś na D jeździł?
Napisano Wczoraj o 06:54 1 dzień 9 godzin temu, maras77 napisał:Ja już nie mogę jeździć Toyotą Yaris Cross żony - po prostu muli i hałasuje.A kiedyś go lubiłem.Aby hybryda mogła imitować elektryka musi mieć naprawdę dużo mocy na prądzie i większą baterie, aby tego prądu na kilkanaście sekund starczyło, nim się silnik spalinowy wkręci na obroty.Pamiętam, że przed zakupem EV testowałem MG3 hybrid+ i ładnie przyśpieszał.Musze sobie pojechać do salonu i teraz ocenić, czy może ruszać jak elektryk, bo ma 100 kucy EV i 100 kucy spaliny.Zenek lubi to
Napisano Wczoraj o 07:17 1 dzień 33 minuty temu, ppmarian napisał:Po przesiadce z „200KM” EV do „200KM” HEV nie czuje dyskomfortu i jakiego zamulania czy wycia wyszczególnię co d startu 0. Bardziej brakuje mi wtedy 4x4 w obecnym HEVKiedyś myślałem że sobie jaja robisz, ale teraz dopiero zrozumiałem jak beznadziejna musi być ta BRX3HWD czy jak ta Toyota się nazywa
Napisano Wczoraj o 08:17 1 dzień Jaja to sobie robi tesla z ACCOstatnio miałem nową 3 RWD z wypożyczalniNaprawdę to dupy nie urywa (dynamika) Tak jak szybko włączyłem ACC tak szybko wyłączyłem. To jest zwyczajnie niebezpieczne. Na ładowarce rozpędzała podobnie to mojej byłej samoladujacej sie toyoty EV Za krótko użytkowałem ale raczej do braku liczników za kiera też bym się nie przyzwyczaił. Na plus audio, responsywnosc ekranu i ładowarki SC using Tapatalk
Napisano 23 godziny temu23 godzin Godzinę temu, ppmarian napisał:Jaja to sobie robi tesla z ACCOstatnio miałem nową 3 RWD z wypożyczalniNaprawdę to dupy nie urywa (dynamika) Tak jak szybko włączyłem ACC tak szybko wyłączyłem. To jest zwyczajnie niebezpieczne. Na ładowarce rozpędzała podobnie to mojej byłej samoladujacej sie toyoty EV Za krótko użytkowałem ale raczej do braku liczników za kiera też bym się nie przyzwyczaił. Na plus audio, responsywnosc ekranu i ładowarki SC using Tapatalkjaka reakcja obronna ale zeby teselke atakowac ?
Napisano 22 godziny temu22 godzin Zwyczajnie dziel się wrażeniami bo wreszcie miałem okazję przejechać się tym cudem techniki using Tapatalk
Napisano 22 godziny temu22 godzin Godzinę temu, ppmarian napisał:Naprawdę to dupy nie urywa (dynamika)To prawda, Tesle nie jadą i w dodatku palą się co chwilę!
Napisano 22 godziny temu22 godzin 31 minut temu, format napisał:To prawda, Tesle nie jadą i w dodatku palą się co chwilę! Ja dwa razy jechałem Teslą i ani razu się nie spaliłem! Ale niesmak pozostał...
Napisano 18 godzin temu18 godzin 3 godziny temu, Ryb napisał:Ja dwa razy jechałem Teslą i ani razu się nie spaliłem! Ale niesmak pozostał...Nie czułeś palącego wstydu jadąc teslą?
Napisano 18 godzin temu18 godzin 4 minuty temu, janusz napisał:Nie czułeś palącego wstydu jadąc teslą? Nawet nie, chyba jestem gotowy na elektryka.
Napisano 18 godzin temu18 godzin 4 godziny temu, ppmarian napisał:Zwyczajnie dziel się wrażeniami bo wreszcie miałem okazję przejechać się tym cudem techniki using TapatalkAż chyba muszę pojechać przetestować tą Toyoę BRZ4Tx
Napisano 17 godzin temu17 godzin 7 godzin temu, ppmarian napisał:EV powyżej 140 czuć ze juz zamulałUmówmy się, że EV od Toyoty to nie EV, i wtedy dyskusje będą łatwiejsze
Napisano 17 godzin temu17 godzin 53 minuty temu, Ryb napisał:Nawet nie, chyba jestem gotowy na elektryka.Zawiodłem się na Tobie
Napisano 17 godzin temu17 godzin 59 minut temu, Ryb napisał:Nawet nie, chyba jestem gotowy na elektryka.No kącik do zamknięcia.
Napisano 16 godzin temu16 godzin Godzinę temu, komor napisał:Aż chyba muszę pojechać przetestować tą Toyoę BRZ4TxNie warto.
Napisano 15 godzin temu15 godzin Podwyższone Kombi380KM4s Wstydu nie ma https://pdf.sites.toyota.pl/spec_bz4x_touring_MY26_PY26.pdfusing Tapatalk
Napisano 13 godzin temu13 godzin 2 godziny temu, ppmarian napisał:Podwyższone Kombi380KM4s Wstydu nie ma https://pdf.sites.toyota.pl/spec_bz4x_touring_MY26_PY26.pdfusing TapatalkPiękny wóz na podróże.Z tą baterią 71 kWh i średnią 110 kW w przedziale 10-80% to przepis na blokowanie ładowarek i opowiadanie jak to EV się nie nadają w trasy
Napisano 13 godzin temu13 godzin 3 minuty temu, mrBEAN napisał:Piękny wóz na podróże.Z tą baterią 71 kWh i średnią 110 kW w przedziale 10-80% to przepis na blokowanie ładowarek i opowiadanie jak to EV się nie nadają w trasy Pojemność baterii nie ma znaczenia, liczy sie zasięg (pojemność/zużycie). Ten też jest kiepski.
Napisano 13 godzin temu13 godzin 3 minuty temu, HelixSv napisał:Pojemność baterii nie ma znaczenia, liczy sie zasięg (pojemność/zużycie). Ten też jest kiepski. Ma, ponieważ zużycia są zbliżone w tej klasie aut i nie ma sensu się nad tym rozwodzić.
Napisano 12 godzin temu12 godzin Godzinę temu, mrBEAN napisał:Piękny wóz na podróże.Z tą baterią 71 kWh i średnią 110 kW w przedziale 10-80% to przepis na blokowanie ładowarek i opowiadanie jak to EV się nie nadają w trasy Bluźnisz.Przecież średnia 110kW 10-80% to lepiej niż "teselka" 3/Y.
Napisano 11 godzin temu11 godzin 10 minut temu, iwik napisał:Bluźnisz.Przecież średnia 110kW 10-80% to lepiej niż "teselka" 3/Y.To jest w sumie całkiem zabawne, bo dajmy na to taki model 3 rwd lr z kołpakiem będzie miał pewno z 80-90kW 10-80%, przy czym zasięg będzie mu rósł szybciej niż u mnie w plaidzie gdzie jest chyba jednak trochę więcej niż 110.
Napisano 11 godzin temu11 godzin 3 minuty temu, format napisał:To jest w sumie całkiem zabawne, bo dajmy na to taki model 3 rwd lr z kołpakiem będzie miał pewno z 80-90kW 10-80%, przy czym zasięg będzie mu rósł szybciej niż u mnie w plaidzie gdzie jest chyba jednak trochę więcej niż 110.Już spieszę z pomocą :) Przy tych samych założeniach. TMS Plaid ma średnią 140 kW w przedziale 10-80% co daje narastanie 780 km/h, przy jego średnim zużyciu. TM3 RWD LR ma średnią 125 kW w przedziale 10-80%, co daje narastanie 870 km/h, przy jego średnim zużyciu.Wnioskowanie jest proste, Tesle są ułomne w tej kwestii Ale to nic nowego Skoro królowa wydajności się pojawiła, to zestawmy ją z równie dobrymi konkurentami.Merc CLA 250 w kombiaku ma średnią 230 kW co daje 1480 km/h.BMW i3 50 xDrive będzie mieć średnią 215-230 kW co daje 1360-1430 km/h.A perspektywę zakrzywia Xpeng X9 AWD.Ponad 5 metrowy VAN, ze średnią 350 kW i 1740 km/h.Jeszcze fajniejsze dane daje szacowany możliwy do pokonania dystans, po jednym 15 minutowym ładowaniu, ale to już na kiedy indziej
Napisano 11 godzin temu11 godzin 39 minut temu, iwik napisał:Bluźnisz.Przecież średnia 110kW 10-80% to lepiej niż "teselka" 3/Y.Aż tak to nie, Juniper AWD ma 125 kW. Przy tym lepsza wydajność trochę ( @HelixSv ) ;) Juniper AWD 710/km/h.Bz4x kombi: 550 km/h
Napisano 11 godzin temu11 godzin 19 minut temu, mrBEAN napisał:Już spieszę z pomocą :)Przy tych samych założeniach.Thank you mister obvious!
Napisano 10 godzin temu10 godzin 1 godzinę temu, mrBEAN napisał:Już spieszę z pomocą :)Przy tych samych założeniach.TMS Plaid ma średnią 140 kW w przedziale 10-80% co daje narastanie 780 km/h, przy jego średnim zużyciu.TM3 RWD LR ma średnią 125 kW w przedziale 10-80%, co daje narastanie 870 km/h, przy jego średnim zużyciu.Wnioskowanie jest proste, Tesle są ułomne w tej kwestii Ale to nic nowego Skoro królowa wydajności się pojawiła, to zestawmy ją z równie dobrymi konkurentami.Merc CLA 250 w kombiaku ma średnią 230 kW co daje 1480 km/h.BMW i3 50 xDrive będzie mieć średnią 215-230 kW co daje 1360-1430 km/h.A perspektywę zakrzywia Xpeng X9 AWD.Ponad 5 metrowy VAN, ze średnią 350 kW i 1740 km/h.Jeszcze fajniejsze dane daje szacowany możliwy do pokonania dystans, po jednym 15 minutowym ładowaniu, ale to już na kiedy indziej a KIA EV6 ? ile tam nam wychodzi ???
Napisano 10 godzin temu10 godzin Godzinę temu, mrBEAN napisał:Bz4x kombi: 550 km/h niezly zlom, to pewnie jakas stara konstrukcja z 1985 roku
Napisano 2 godziny temu2 godziny Nowy Y ze średnią ładowania +/- jak samoladujaca sie Toyota EV [emoji1787]Tak tak porownujcie dalej mydelniczkę z podwyższonym kombi które1 wyglada [emoji106]2 ma konkretny prześwitusing Tapatalk
Napisano 2 godziny temu2 godziny 7 godzin temu, PawelWaw napisał:a KIA EV6 ? ile tam nam wychodzi ??? 7 godzin temu, PawelWaw napisał:a KIA EV6 ? ile tam nam wychodzi ??? Więcej, jak przystało na teslakiller 😁
Napisano 2 godziny temu2 godziny 8 godzin temu, format napisał:Thank you mister obvious! Nie pochwaliłeś EV6 🥲😁
Napisano 2 godziny temu2 godziny 23 minuty temu, ppmarian napisał:Nowy Y ze średnią ładowania +/- jak samoladujaca sie Toyota EV [emoji1787]Tak tak porownujcie dalej mydelniczkę z podwyższonym kombi które1 wyglada [emoji106]2 ma konkretny prześwitusing TapatalkA z czym byś porównał? 😁
Napisano 2 godziny temu2 godziny 13 minut temu, mrBEAN napisał:A z czym byś porównał? 😁Toyotę? To zależy. Jeśli chodzi o komfort i prestiż to zapewne gdzieś pomiędzy Bentleyem, a Rolls-Roycem, jeśli chodzi o wrażenia z jazdy coś pomiędzy Lamborghini a Ferrari, a jeśli chodzi o prześwit i właściwości terenowe zapewne może się równać wyłącznie z Sherpą.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 9 godzin temu, mrBEAN napisał:Już spieszę z pomocą :)Przy tych samych założeniach.TMS Plaid ma średnią 140 kW w przedziale 10-80% co daje narastanie 780 km/h, przy jego średnim zużyciu.TM3 RWD LR ma średnią 125 kW w przedziale 10-80%, co daje narastanie 870 km/h, przy jego średnim zużyciu.Wnioskowanie jest proste, Tesle są ułomne w tej kwestii Ale to nic nowego Skoro królowa wydajności się pojawiła, to zestawmy ją z równie dobrymi konkurentami.Merc CLA 250 w kombiaku ma średnią 230 kW co daje 1480 km/h.BMW i3 50 xDrive będzie mieć średnią 215-230 kW co daje 1360-1430 km/h.A perspektywę zakrzywia Xpeng X9 AWD.Ponad 5 metrowy VAN, ze średnią 350 kW i 1740 km/h.Jeszcze fajniejsze dane daje szacowany możliwy do pokonania dystans, po jednym 15 minutowym ładowaniu, ale to już na kiedy indziej chociaż cieszy zestawienie Tesli z markami premium. No taki awans Tesli
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 6 minut temu, Rado_ napisał:chociaż cieszy zestawienie Tesli z markami premium. No taki awans TesliCzy tylko ja zauważam, że dzieci w piaskownicy przekrzykują się czy lepsze jest ładowanie z prędkością 800 czy 1000km zasięgu w ciągu godziny (tak jakby te auta były w stanie przejechać 800 czy 1000km na jednym ładowaniu) a pierwszy lepszy samochód spalinowy na te 800-1000km zatankuje się w niecałe dwie minuty. I jeszcze potem tyle przejedzie.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 minuty temu, Ryb napisał:Czy tylko ja zauważam, że dzieci w piaskownicy przekrzykują się czy lepsze jest ładowanie z prędkością 800 czy 1000km zasięgu w ciągu godziny (tak jakby te auta były w stanie przejechać 800 czy 1000km na jednym ładowaniu) a pierwszy lepszy samochód spalinowy na te 800-1000km zatankuje się w niecałe dwie minuty. I jeszcze potem tyle przejedzie.Ja cię kręcę. To musi być niesamowite przeżycie tak szybko tankować! Wyobrażam sobie jaki musisz być podniecony za każdym razem gdy wkładasz wilgotną rurę dystrybutora do gorącej dziurki swojego samochodu by po chwili przepuścić nią 70 litrów pachnącego dieselka. Po takim tankowaniu majtki zapewne nadają się już tylko do wyrzucenia, c'nie?