Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Multipla 2012r.

Featured Replies

Napisano

Fiat Multipla 2012r.

Fiat rezygnuje z pierwotnej linii Multipli pierwszej generacji i konfiguracji pasażerskiej w systemie 3+3.

Nowy Fiat Multipla będzie dostępny z 5 miejscami i 7 - te ostatnie według schematu 2+3+2, z ostatnim rzędem siedzeń składanych.

Silniki benzynowe:

2,0 MultiAir

2,4 MultiAir (Chrysler)

Diesel:

2.0 Multijet 160 KM

283622856-multipla.jpg

post-22218-14352507443358_thumb.jpg

Napisano

> Fiat Multipla 2012r.

> Fiat rezygnuje z pierwotnej linii Multipli pierwszej generacji i konfiguracji pasażerskiej w

> systemie 3+3.

> Nowy Fiat Multipla będzie dostępny z 5 miejscami i 7 - te ostatnie według schematu 2+3+2, z

> ostatnim rzędem siedzeń składanych.

> Silniki benzynowe:

> 2,0 MultiAir

> 2,4 MultiAir (Chrysler)

> Diesel:

> 2.0 Multijet 160 KM

Wyglada jak Ford no.gif

Napisano

Skąd news?

Toż to wykapany Ford, dawno nie widziałem tak ogromnego podobieństwa między autami różnych producentów icon_eek.gif (pomijając chińskie podróby)

Napisano

I w końcu wyszło im ładne auto, bo tamta wcześniejsza Multipla hahaha.gif nie wygląda biglaugh.gif

Napisano

> Fiat Multipla 2012r.

> Fiat rezygnuje z pierwotnej linii Multipli pierwszej generacji i konfiguracji pasażerskiej w

> systemie 3+3.

> Nowy Fiat Multipla będzie dostępny z 5 miejscami i 7 - te ostatnie według schematu 2+3+2, z

> Silniki benzynowe:

> 2,0 MultiAir

> Diesel:

> 2.0 Multijet 160 KM

To wygląda jak Focus C-Max.

Napisano

> I w końcu wyszło im ładne auto, bo tamta wcześniejsza Multipla nie wygląda

Przynajmniej byla nie do pomylenia z innymi samochodami icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> To wygląda jak Focus C-Max.

poczekaj na premiere bo jak na razie to tylko jakiś szkic jest skromny.gif

Napisano

Fiat Multipla 2012r.

Ciekawe co z tego zostanie ,bo fajny vanik ok.gif

Napisano

Jak C-Max z mordą Bravo. zlosnik.gif Zobaczymy co im wyjdzie na końcu. zlosnik.gif

Napisano

Bardzo ładna ok.gif

Napisano

> Fiat Multipla 2012r.

> systemie 3+3.

Czyli chcą zapełnić lukę po Cromie i Multipli

Napisano

i co to ma być. czy wszystkie samochody maja wyglądać na jedno kopyto.

tylko pierwsza multipla była fajna i miała to coś ok.gif

Napisano

> Fiat Multipla 2012r.

> systemie 3+3.

> Silniki benzynowe:

> 2,0 MultiAir

> Diesel:

> 2.0 Multijet 160 KM

Wygląda jak normalny Fiat, bez polotu (bez nerw). Pierwsza Multipla była .... niezapomniana i dlatego mogła się podobać, miała ten ... polot ? zlosnik.gif.

Napisano

Po Cromie to niestety nie ma co zapełniać, jakoś tak nie bardzo się sprzedaje. zlosnik.gif Aczkolwiek może trochę szkoda, tylko ten samochód jest nieco nijaki - ani kombi, ani limuzyna, ani VAN, coś jak Signum, które odniosło równie oszałamiający sukces handlowy. zlosnik.gif Aczkolwiek chyba więcej jak Crom widuję. hmm.gif

Napisano

> szkoda, 3+3 miało swój klimat i było oryginalne, a tak...

Urok trącania się okciami wink.gif

No chyba, żeby kierę dać na środek jak w McL F1 cfaniak.gif

Napisano

Wersja 1 i 2 to bylo to, ale toto to dno.

jakis ford z dziobem cromy no.gif

silniki w normie ok.gif

Napisano

sukcesu nie będzie, kopia dobrze znanych samochodów, nie będą tym świętować milionów sprzedaży... icon_rolleyes.gif

Napisano

pierwsza była ładna chociaż miała wielu przeciwników palacz.gif

generalnie w Fiacie brakuje takiej odmiany nadwoziowej ok.gif

Napisano

poczekajmy na jakies bardziej wiarygodne zdjecia, bo poki co to ktos polączyl dwa samochody w jeden i powstal taki oto szkic, dla mnie porazka, ale mówie poczekajmy

Quote:

In 2012, a new Multipla on scheduled, thanks to the alliance with Chrysler Group. Fiat claims that the Dodge Journey able to use platform for the development of the new Italian monovolumer. Fiat has no self-similar platform in house, as the Croma at a GM-mold and the Bravo base about its limit. Down with the 2x3 setup chairs, replacing a conventional seven-seat configuration. The engine is also largely considered to Chrysler. The 2.0 and 2.4 petrol engines from the Journey Multiair get a cure, while the 2.0 TDI, Volkswagen is replaced by a 2.0 Multijet from Fiat itself, good for 160 horsepower diesel.via

Napisano

> Wygląda jak normalny Fiat, bez polotu (bez nerw).

Co Ty? Fiat bez polotu? Niemiecka motoryzacja jest bez polotu, ginie w tłumie.

Pierwsza Multipla była .... niezapomniana i

> dlatego mogła się podobać, miała ten ... polot ? .

Tu się zgodzę w 101%

Napisano

Ładne auto.

Podobienastwa do Forda nie da sie ukryc , ale ma takze swoj charakter i przynajmniej w przedniej czesci nadwozia klimat Fiata : Grande, Croma, Bravo

Ciekawe ile zostanie w wersji produkcyjnej , ale raczej brzydszego modelu niz tego z poprzednich lat to i tak juz nie wymysla

Napisano

> Fiat Multipla 2012r.

> systemie 3+3.

łeee szkoda no.gif ta now amultipla brzydka jak kupa. Zero indywidualnosci w tym aucie no.gif

a najpiękniejsza multipla wyglada tak:

283627065-fiat_multipla_9.jpg

post-9193-14352507455202_thumb.jpg

Napisano

> Urok trącania się okciami

> No chyba, żeby kierę dać na środek jak w McL F1

siedziałeś? jechałeś?

jakoś nie trącaliśmy sie łokciami.. wink.gif i miejsca jest odpowiednio sporo wink.gif

Napisano

> Co Ty? Fiat bez polotu? Niemiecka motoryzacja jest bez polotu, ginie w tłumie.

Coś cię boli ? niewiem.gif

Napisano

i miała to coś

no, miała. Dar powodowania ataku wymiotnego. Ale OK, rozumiem i szanuję gusta innych.

Ta nowa, pomimo faktycznie rażącego podobieństwa do modeli innych marek IMO może się dobrze sprzedawać własnie z powodu tego że nie budzi skrajnych emocji.

Napisano

A Ciebie coś boli?

> Coś cię boli ?

Napisano

> Po Cromie to niestety nie ma co zapełniać, jakoś tak nie bardzo się sprzedaje. Aczkolwiek może

> trochę szkoda, tylko ten samochód jest nieco nijaki - ani kombi, ani limuzyna, ani VAN

Jako właściciel Cromy muszę się nie zgodzić z tą wypowiedzią. Croma nie sprzedawała sie i nie sprzedaje bo to mit FIATA .... nikt nie da 140 tyś zł za FIATA bo może mieć za to Paska ..... ot taka mentalność i kojarzenie fiata z 126, 125..... a to już inne czasy.

283623419-Croma4.jpg

Napisano

piekna furka

mialem w podobnym kolorze fiacika ale uno

Napisano

> łeee szkoda ta now amultipla brzydka jak kupa. Zero indywidualnosci w tym aucie

> a najpiękniejsza multipla wyglada tak:

eee kupa... no.gifwink.gif

najpękniejsza Multipla wygląda tak zlosnik.gif

Fiat%20600%20Multipla%20sv.jpg

Napisano

> eee kupa...

> najpękniejsza Multipla wygląda tak

właśnie :-)

Napisano

> eee kupa...

i co ciekawe mimo iż niewiele większa od malucha jest na 6 pasażerów (3 rzędy po 2 siedzenia) icon_eek.gif

Napisano

Kiedy ja nic do Cromy nie mam, ale ten samochód naprawdę nie sprzedaje się przez to że nie można go przypisać do żadnej klasy, podobnie jak Signum. Technologia Vectry C w dużej mierze, silniki to znane 1.9, a benzynki jakie w Cromie siedziały? Były V6 z Opla?

Napisano

> Croma nie sprzedawała sie i nie sprzedaje bo to mit FIATA

Raczej mocno wątpię w to, że akurat z tego powodu grinser006.gif - już tu kiedyś opisywałem, czym się skończyła próba zakupu Cromy. sick.gif

Napisano

> Raczej mocno wątpię w to, że akurat z tego powodu - już tu kiedyś opisywałem, czym się skończyła

> próba zakupu Cromy.

Jak będę miał wolne $$$ to kupię Cromę używaną bo można tanio wyrwać młody samochód z fajnym silnikiem diesla food.gifpalacz.gifzlosnik.gif

Lubię fiaty, że tak tracą na wartości hehe.gif

Napisano

> Jak będę miał wolne $$$ to kupię Cromę używaną

I ja taką nabyłem hehe.gif 1,9 MJTD 150 KM

Napisano

> Kiedy ja nic do Cromy nie mam, ale ten samochód naprawdę nie sprzedaje się przez to że nie można go

> przypisać do żadnej klasy,

Croma faktycznie jest inna .... podwozie, płyta i zawieszenie to SAAB 9-3 i OPEL Vectra C.... silniki benzynowe są z Opla a Disle to znane konstrukcje Fiata 1,9 od 120 KM do 150 KM i 2,4 200 KM .... te same są w Saabie i Oplu ....CDTi

Ale tak naprawde to kombi i tyle .... ok.gif co tu kombinować... nie jest to van..... ja myślę że to fatum marki FIAT ..... Fiaty mają być tanie i kiepskie a jesli nie są to yikes.gif i kupujemy Paska hehe.gif

Nowa multipla jak najbardziej ok.gif mi osobiście sie podoba smile.gif jest to van .... sylwetka faktycznie podobna do forda ale to na + dla niej zlosnik.gif

Ps..

Ta na zdjęciu nie jest moją takie poprostu na szybko wkleiłem....

Napisano

> I ja taką nabyłem 1,9 MJTD 150 KM

synu i czemu zes ten blad popelnil zlosnik2.gifzlosnik.gif

Napisano

> synu i czemu zes ten blad popelnil

Ojcze bo żem czekał i czekał i sie nie doczekał Bravo w combi.... hehe.gif

Napisano

> A Ciebie coś boli?

> > Coś cię boli ?

A mogę mieć własne zdanie ? Czy mam nastawiać się na głupkowaty dżihad w twoim wykonaniu ? Fiaty mi się nie podobają (oprócz Multipli starej i Stilo) i koniec, Fałweje zresztą też tak sobie. Poza tym to co się użytkuje wcale nie musi wynikać z tego, że się to coś podoba i jest się w tym czymś zakochany.

Napisano

Dokładnie. food.gifI co najważniejsze to ona była założycielem klasy van a nie Renault swoim Espace ........30 lat później. tuk.gif

Napisano

> I ja taką nabyłem 1,9 MJTD 150 KM

Do niej tylko wirus na 180KM i pełnia szczęścia serduszka.gif

Napisano

> Ojcze bo żem czekał i czekał i sie nie doczekał Bravo w combi....

a bo nigdy nie powstanie zapewne biglaugh.gif

mysle ze w manualu zes to cos zanabyl zeby.GIF

Napisano

> Do niej tylko wirus na 180KM i pełnia szczęścia

waga i tak zrobi swoje ale bedzie juz ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> waga i tak zrobi swoje ale bedzie juz

ale zbyt ciężka nie jest ;p

1500kg to dużo icon_eek.gif skoro punto waży 1000kg zlosnik.gif

Napisano

> ale zbyt ciężka nie jest ;p

jest zeby.GIF

> 1500kg to dużo skoro punto waży 1000kg

duzo, zupelnie inaczej jezdzi ten motor w NB po sofcie na 180KM z 1360kg wagi auta zlosnik.gif

i to nie jest 1500kg tylko dokladnie 1530kg-1540kg w zaleznosci od wersji zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie. I co najważniejsze to ona była założycielem klasy van a nie Renault swoim Espace

> ........30 lat później.

Troszkie OT: Espace nie był założycielem klasy, założycielem był Chrysler Voyager (nie wiem czy Grand)

Napisano

> duzo, zupelnie inaczej jezdzi ten motor w NB po sofcie na 180KM z 1360kg wagi auta

> i to nie jest 1500kg tylko dokladnie 1530kg-1540kg w zaleznosci od wersji

Ale do NB nie zmieścisz tyle gratów co do Cromy zlosnik.gif

Jak chcesz sportowe auto to nie szukasz tego w Cromie, już mając 150KM ten samochód się odpycha zlosnik.gif

A te 30-40kg byś sobie podarował, pewnie różnica jest większa w masie do katalogu hehe.gif

Niby Punto II ma ważyć 875kg (katalogowo) a ze mną i bakiem do połowy waga pokazała 1080kg icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.