Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiesz, że na swoim aucie wozisz reklamę?

Featured Replies

Napisano

> a za naklejkę reklamową salonu na szybie płaciłeś ? może uważasz, że też trzeba ?

Piszę o ramkach, nie naklejkach. Nie spinaj się tak. Zawsze można powiedzieć, że naklejki sobie nie życzysz i tyle. Po co się pienić i robić problemy z niczego.

Napisano

> Idiotyczny argument. Tak samo płaciłem jak za kierunkowskazy.

Można przykręcić bez ramki

Napisano

> I już mamy odpowiedź, dlaczego gófrem jeździsz :-)

HOLZWAGEN GOFR jest najlepszym autem i nie potrzebuje reklamy! Miliony Polaków nie mogą się mylić biglaugh.gif

Napisano

> HOLZWAGEN GOFR jest najlepszym autem i nie potrzebuje reklamy! Miliony Polaków nie mogą się mylić

Miliony jak miliony - Maruha_ nie może się mylić :-)

Napisano

> Miliony jak miliony - Maruha_ nie może się mylić :-)

A Wam, Panowie, chodzi konkretnie o co, że tak się miziacie po pytongach?

mar00ha

Napisano

Żadnych reklam na prywatnym samochodzie no.gif

Nic za darmo... grinser006.gif

Napisano

właśnie zobaczyłem jak dealer zamontował mi tablice w nowym aucie pad.gif

przypierniczył bez pytania ramkę blachowkrętami do klapy bagażnika facepalm.gif

jak to można uratować/zabezpieczyć ? poratujcie bo załama...

20110208125.jpg

20110208133.jpg

jak mniemam to są otwory techniczne do tablic a te pozostały nie naruszone

20110208132.jpg

p.s. oczywiście poszedł dzisiaj mail do centrali marki i do dealera ale pewnie skończy się jak zwykle...

Napisano

Ja z kolei oddalem auto na przyciemnienie tylnej szyby w sc. Firma bez mojej zgody wsadzila miedzy folie a szybe biala naklejke 3x4cm z ich reklama (tlem byla czarna folia yikes.gif). Gdy zrobilem awanture oddali pieniadze (150zl - chcialem drozej zaplacic ale miec 100% dobrze) i przy zrywaniu folii gratis specjalnie uszkodzili nitki ogrzewania (3 na srodku) angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Napisano
  • Autor

> właśnie zobaczyłem jak dealer zamontował mi tablice w nowym aucie

> przypierniczył bez pytania ramkę blachowkrętami do klapy bagażnika

> jak to można uratować/zabezpieczyć ? poratujcie bo załama...

> jak mniemam to są otwory techniczne do tablic a te pozostały nie naruszone

> p.s. oczywiście poszedł dzisiaj mail do centrali marki i do dealera ale pewnie skończy się jak

> zwykle...

Do dealera i niech to na własny koszt zabezpieczy ok.gif

Napisano

> A Wam, Panowie, chodzi konkretnie o co, że tak się miziacie po pytongach?

> mar00ha

No już, już, nie rób tu scen zazdrości.

Twojego pytonika kofciam najbardziej na świecie i tylko jego miziam, obce pytongi FUJJJ. Wiesz przecież, że lubię tylko takie malutkie...

Napisano

> p.s. oczywiście poszedł dzisiaj mail do centrali marki i do dealera ale pewnie skończy się jak

> zwykle...

W C15 w białostockim salonie citroena na "kwadratową" wnękę montowali ramki pod tablice jednorzędowe (może innych nie mieli) i mocowali je po bokach tej wnęki, oczywiście na blachowkręty. Najdziwniejsze, że klientom to nie przeszkadzało. A gdyby nawet - sprzedawcy tłumaczyliby pewnie, że inaczej się nie da, bo auto musi mieć przecież ramkę od dealera, reszta jest nieistotna 275123014-zielony.gif

Napisano

> Lepiej.

> Bo

> 1. Nie brzęczy

> 2. Trudniej ukraść tablice

> 3. Nie uszkadza lakieru.

> Ramki to jeden z najgówniańszych wynalazków jakie znam...

Dokładnie.

Swoje przynitowałem i mam rami w d...

Napisano

> Jak już to cb-radio.pl

> Reklamować forum, które stworzono wyłącznie dla szmalu to imho lekka przesada. No chyba, że reklama

> też za kasę

Ale które jest to dla szmalu ?

Napisano

> Ale które jest to dla szmalu ?

cb-radio.pl

gut nigdy nie ukrywał, że traktuje swoją stronę jak maszynkę do zarabiania kasy. Teraz pewnie już tak nie zarabia bo serwis zdaje się przestał być tak popularny jak był kiedyś.

Napisano

> zwykle...

Jak kupiłem 206, tablice były również blachowkrętami przykręcone do klapy alien.gif

Zauważyłem to dopiero po roku przy zmianie ramek i była już rdza facepalm.gif

• 5 lat później...
Napisano

Ale kotleta odgrzebałem przy okazji szukania czegoś inneggo

Cos się zmieniło w temacie w serwisach czy dalej robią co chchą z "ramkami" i "kupą na tylnym siedzeniu"...

U mnie ostatnio zapytali i zaproponowali, że będzie 15 rabatu na materiały i 5 na robocizne za "wozenie reklamy" - marka ta sama, diler inny

Napisano

Pierwsze co zrobiłem to poodklejałem nalepki dealera, że Mitsu ma super-hiper gwarancję i inne podobne bzdury. Ramki pod tablicami zostawiłem.

A propos ramek - jak auto ma na ramkach "Autohaus Schleswig-Holstein" to od razu wiadomo że odkąd jest w Polsce to serwisu raczej nie widziało.

Napisano

Odebralem w zeszlym tygodniu Opla, jedyna reklama ASO na ramce tablic.Na szybach zero naklejek.

Napisano

Dwa lata temu odebrany z salonu Hyundai miał naklejkę na klapie bagażnika + ramki pod tablicę z nazwą dealera i adresem. Właściciel na to uwagi nie zwraca, ale ja bym nie chciał, żeby ktoś na nowe auto naklejał mi jakieś badziewia ;)

Napisano

Gdy ostatnio robiłem przegląd w ASO pracownik przyjmujący samochód do serwisu zapytał, czy "mogą reklamować swoją firmę na moim samochodzie i założyć swoje ramki do tablic".

Ładnie, że o to zapytał. Niektóre firmy wymieniają ramki bez pytania.

Napisano

Mam Skodę od nowości, naklejki zerwałem już dawno, przeszła 4 serwisy w ASO i nikt nic nie nakleił. Ramki cały czas dilerowe, chociaż jak zmieniłem na inne ASO to pytali czy dać swoje.

Napisano

@@fred77

flachę Tobie stawiam jak taką naklejką oderwiesz scieżkę z szyby :oki:

Kiedyś starą szybę potraktowałem śrubokrętem kilkakrotnie po niej jeżdżąc góra dół, ubytki nie w każdym miejscu i nie większe niż milimetr :skromny:

Napisano

@@fred77

flachę Tobie stawiam jak taką naklejką oderwiesz scieżkę z szyby :oki:

Kiedyś starą szybę potraktowałem śrubokrętem kilkakrotnie po niej jeżdżąc góra dół, ubytki nie w każdym miejscu i nie większe niż milimetr :skromny:

Ale o co chodzi, bo nie pamiętam.

Napisano

Pierwsze co zrobiłem to poodklejałem nalepki dealera, że Mitsu ma super-hiper gwarancję i inne podobne bzdury. Ramki pod tablicami zostawiłem.

jak w zeszłym roku kupowałem Kiję, to po zamówieniu zaznaczyłem, że ma nie być żadnych naklejek na aucie. Oczywiście były. Więc pan sprzedawca odklejał je przy mnie zanim odebrałem auto ;]

Napisano

Chociaż większość z nas nie zwraca na to uwagi, nasze życie kręci się wokół reklamy. Co więcej, sami - często zupełnie nieświadomie - stajemy się jej częścią. (*)

źródełko !!!

Wiesz_swoim_aucie_wozisz_4991241.jpg

wiem, woze wlasna :-D

Napisano

Większość wozi jeszcze gorszą reklamę - - na szybach olbrzymie naklejki salonu i producenta.

Jak choćby właściciele KIA.

Dupny napis:

MAM 7 LAT GWARANCJI NA MOJE AUTO

Czy cos w ten deseń.

Co za nooby. facepalm.gif

Widziałem i zawsze do tego powarzałem, a mój golf ma 300tys bez remontu :)

Napisano

Kiedyś ojcu wrocławski dealer opla za wożenie reklamy płacił 100zł miesięcznie

Za takie coś to mogę wozić komuś reklamę :)

Napisano

> Natomiast ramka pod tablicę stanowi raczej

> konieczny wydatek dla posiadacza samochodu

Dlaczego konieczny? Równie dobrze można mieć nr rejestracyjne na aucie bez ramek.

mar00ha

Nie zupełnie, robiąc dziurę w ramce pod wkręty trwale ją uszkadzasz, teoretycznie jest to niszczenie dokumentu a tym jest owa tablica, na szczęście nikt na to nie zwraca uwagi inaczej posypały by się mandaty :) Taki paradoks prawny

Napisano

Najważniejsza jest naklejka legalizacyjna- na środku- jej nie można przedziurawić

Napisano

Nie zupełnie, robiąc dziurę w ramce pod wkręty trwale ją uszkadzasz, teoretycznie jest to niszczenie dokumentu a tym jest owa tablica, na szczęście nikt na to nie zwraca uwagi inaczej posypały by się mandaty :) Taki paradoks prawny

Troszkę zamotałeś. Ale moim zdaniem przecież kupiłeś te tablice i są twoje. Masz je zamontować na aucie tak żeby były czytelne. To że je przewiercisz żeby zamontować nie ma wpływu na ich czytelność. No chyba że w tablicy masz litrę C i tak dasz wkręta że jak ściemnieje to będzie z daleka wyglądało jak G.;)

Historia tablic jest dłuższa niż ramek i wtedy też musiały być jakoś montowane. Dlatego nie uważam żeby ich przewiercenie było,ich niszczeniem.

Napisano

Ale w czym problem? W sensie zawsze można sobie wymienić ramki za nieduży koszt. Albo nawet zamalować reklamę za jeszcze mniejszy koszt. Chociaż w sumie zwróciłeś moją uwagę i faktycznie reklamę mam, a wcześniej nie zwróciłem uwagi. Ale samochód jest w rodzinie od tylu lat, że gdzieś to zniknęło w pomroce dziejów

Napisano

No chyba że w tablicy masz litrę C i tak dasz wkręta że jak ściemnieje to będzie z daleka wyglądało jak G.

Albo malujesz wkręta pod kolor tła - na czarno lub biało ;]

Napisano

A propos ramek - jak auto ma na ramkach "Autohaus Schleswig-Holstein" to od razu wiadomo że odkąd jest w Polsce to serwisu raczej nie widziało.

że jak?

to tylko sprowadzane mogą mieć takie ramki?

no bez jaj.

kolega widzę z tych, co to widząc auto na blachach KR twierdzi, że w środku kierowca z krakowa, hehe.

Napisano

Ale w czym problem? W sensie zawsze można sobie wymienić ramki za nieduży koszt. Albo nawet zamalować reklamę za jeszcze mniejszy koszt. Chociaż w sumie zwróciłeś moją uwagę i faktycznie reklamę mam, a wcześniej nie zwróciłem uwagi. Ale samochód jest w rodzinie od tylu lat, że gdzieś to zniknęło w pomroce dziejów

ludzie nie mają problemów to szukają na siłę.

a już opowieść o tym koledze, co to czekał na inne auto przez reklamę na tylnej szybie itp... no sory, nie chce mi się wierzyć, ale jeśli to prawda to... bez komentarza.

Napisano

że jak?

to tylko sprowadzane mogą mieć takie ramki?

no bez jaj.

kolega widzę z tych, co to widząc auto na blachach KR twierdzi, że w środku kierowca z krakowa, hehe.

Myślisz że polskie serwisy hurtowo importują ramki z niemieckich komisów tylko po to żeby je dla zmyły instalować klientom? No, no... Udała Ci się całkiem prawdopodobna teoria.

;l

Napisano

ludzie nie mają problemów to szukają na siłę.

a już opowieść o tym koledze, co to czekał na inne auto przez reklamę na tylnej szybie itp... no sory, nie chce mi się wierzyć, ale jeśli to prawda to... bez komentarza.

Czyli wg Ciebie płacę np. 40 tysi za nowe auto, w którego specyfikacji nie ma mowy o żadnych dodatkowych naklejkach, a potem mam się godzić na jakieś naklejone g...o?

Edytowane przez Pietro_M

Napisano

Czyli wg Ciebie płacę np. 40 tysi za nowe auto, w którego specyfikacji nie ma mowy o żadnych dodatkowych naklejkach, a potem mam się godzić na jakieś naklejone g...o?

a w specyfikacji tego auta znajdziesz ile oleju jest w silniku w momencie sprzedaży? albo ile paliwa w baku (i czy wogóle)? która stacja radiowa jest ustawiona?

Napisano

precyzyjniej: ASO nie widziało. serwis mogło wielokrotnie.

Napisano

precyzyjniej: ASO nie widziało. serwis mogło wielokrotnie.

Racja. Z zastrzeżeniem że co lepsze serwisy też wiedzą że reklama się przyda i swoje ramki robią. Widziałem już takie nie raz.    :ok:

Napisano

a w specyfikacji tego auta znajdziesz ile oleju jest w silniku w momencie sprzedaży? albo ile paliwa w baku (i czy wogóle)? która stacja radiowa jest ustawiona?

Zakładam, że olej w silniku jest wlany w ilości przewidzianej przez producenta.

Ilość paliwa w baku jest zwykle minimalna.

Stacja radiowa - jak odbierałem nówkę, to nie była żadna ustawiona.

Napisano

Zakładam, że olej w silniku jest wlany w ilości przewidzianej przez producenta.

Ilość paliwa w baku jest zwykle minimalna.

Stacja radiowa - jak odbierałem nówkę, to nie była żadna ustawiona.

a gdzie jest napisane w specyfikacji że ma być paliwo? że "masz się godzić na coś takiego"?

Napisano

a gdzie jest napisane w specyfikacji że ma być paliwo? że "masz się godzić na coś takiego"?

Jeśli by nie było paliwa, to zostałbym o tym poinformowany przy odbiorze auta. :skromny:

Napisano

U mnie zostały ramki od dealera - tylko dlatego, że są naprawdę estetycznie zrobione ;)

Napisano

Jeśli by nie było paliwa, to zostałbym o tym poinformowany przy odbiorze auta. :skromny:

zobacz - zupełnie jak z naklejkami. tez zobaczyles przy odbiorze :)

Napisano

zobacz - zupełnie jak z naklejkami. tez zobaczyles przy odbiorze :)

Tyle że paliwo jest niezbędne do jazdy, a naklejki są kompletnie zbędne. ;)

Napisano

Tyle że paliwo jest niezbędne do jazdy, a naklejki są kompletnie zbędne. ;)

no. ale mozesz sobie sam przywiezc paliwo, skoro tak bardzo powołujesz się na "brak naklejek w specyfikacji" :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.