Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiesz, że na swoim aucie wozisz reklamę?

Featured Replies

Napisano

Chociaż większość z nas nie zwraca na to uwagi, nasze życie kręci się wokół reklamy. Co więcej, sami - często zupełnie nieświadomie - stajemy się jej częścią. (*)

źródełko !!!

Wiesz_swoim_aucie_wozisz_4991241.jpg

Napisano

Dlatego ramki na tablice mam z napisem "Autokacik.pl" zlosnik.gif

A na poważnie: dealer, u którego kupowałem samochód, na szczęście nie nakleił żadnych swoich naklejek ani napisów, jedynie wsadził ramki na tablice, które potem zmieniłem na autokącikowe. I to mi się podoba.

Natomiast podmianę ramek na tablice przy przeglądzie bez zgody właściciela uważam za chamstwo. Ojcu ostatnio tak zrobili w Hyundaiu, bo pojechał na przegląd gdzie indziej niż samochód został kupiony. Ja bym zrobił awanturę i zażądał zwrotu swoich ramek zlosnik.gif Ojcu się nie chciało tam jechać, bo zauważył to dopiero po kilku dniach

Napisano

Dwukrotnie już zdarzyło mi się zażądać usunięcia "fimowych" ramek na tablice, naklejki z szyb zerwałem sam. smile.gif Ramki raz musiałem kupić sobie sam, ponieważ u dilera nie mieli bez nadruku... facepalm.gif

Napisano

> Chociaż większość z nas nie zwraca na to uwagi, nasze życie kręci się wokół reklamy. Co więcej,

> sami - często zupełnie nieświadomie - stajemy się jej częścią. (*)

> źródełko !!!

ja wożę reklamę autokącika - kto mi za to zapłaci, no kto? grinser006.gif

Napisano

> naklejki z szyb

> zerwałem sam.

ja zawsze grzecznie pytałem, ile mi będą płacić za to, że nakleili mi naklejki. Mała konsternacja i zrywanie i przepraszanie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Chociaż większość z nas nie zwraca na to uwagi, nasze życie kręci się wokół reklamy. Co więcej,

> źródełko !!!

Janusz Weiss miał kiedyś audycję w takiej sprawie.

Wszyscy udawali zdziwienie jak chciał zapłaty za wykorzystanie powierzchni reklamowej na autku.

Nie pamiętam szczegółów było to już dawno.

Napisano
  • Autor

> ja zawsze grzecznie pytałem, ile mi będą płacić za to, że nakleili mi naklejki. Mała konsternacja i

> zrywanie i przepraszanie

3 razy kupowałem nowe auta i trzy razy była konsternacja i zrywanie ok.gifwink.gif

Napisano

> Dlatego ramki na tablice mam z napisem "Autokacik.pl"

To też w pewnym sensie reklama, ale nie widze nic złego w takowej smile.gif.

> Natomiast podmianę ramek na tablice przy przeglądzie bez zgody właściciela uważam za chamstwo. Ojcu

> ostatnio tak zrobili w Hyundaiu, bo pojechał na przegląd gdzie indziej niż samochód został

> kupiony. Ja bym zrobił awanturę i zażądał zwrotu swoich ramek Ojcu się nie chciało tam

> jechać, bo zauważył to dopiero po kilku dniach

W takiej sytuacji warto by grzecznie zapytać kogoś z serwisu, co jeszcze bez naszej wiedzy podmienili w naszym samochodzie, gdyż taki incydent daje dużo do myslenia, oraz czy to ich taki standard, aby podmieniac elementy wyposażenia w cudzych samochodach bez zgody własciciela i czy centrala (głowny przedstawiciel na Polskę) wie o tym?

Napisano

> ja zawsze grzecznie pytałem, ile mi będą płacić za to, że nakleili mi naklejki. Mała konsternacja i

> zrywanie i przepraszanie

Mi raz powiedzieli, że innych ramek nie mają i mieli w d... mój problem. zlosnik.gif Pan wydający auto uważał, że uczynił mi grzeczność bo "darmowe" ramki przyczepił... Na Dzikim Zachodzie pewnie bym go zastrzelił, ale tutaj nie mogłem wink.gif , więc pojechałem z tym co dali i po kilkudziesięciu minutach wróciłem z ramkami bez reklamy (czas + 14 zł + paliwo kosztowała mnie ta upierdliwość).

Napisano

Mnie bardziej smieszy jak każą sobie za takie ramki placic hehe.gifmlot.gif

Napisano
  • Autor

> ja wożę reklamę autokącika - kto mi za to zapłaci, no kto?

Autokacik to firma non profit no.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie bardziej smieszy jak karzą sobie za takie ramki placic

Z takim przegięciem to się jeszcze nie spotkałem no.gif

Napisano

> źródełko !!!

Tak

na Lali mam reklamę Mercedesa z szwablandii + saloon Toyoty z Tarnowa (popsiułem ramki szwabskiego dealera Reni, a te były za Free)

Na szczeniaku u żony przód reklama Mercedesa a na tyle Renia wszystko szwabskie

Napisano

> Mnie bardziej smieszy jak karzą sobie za takie ramki placic

Ale, że co? Że karę sobie jakąś wymyślają?

Napisano
  • Autor

> jestem konsekwentny , mam reklamę forum Alfa Romeo.pl

Ale tu nie chodzi tylko o te podkładki pod tablice rejstracyjne no.gif

Chodzi raczej o te wszystkie naklejki reklamujące dealera u którego nie dość ze kupujemy za ciężka kase auto to jeszcze go zupełnie za free reklamujemy ok.gifhehe.gif

I jeszcze pół biedy gdy jesteśmy zadowoleni z zakupu i serwisu ok.gifsmirk.gif

Napisano
  • Autor

> Ale, że co? Że karę sobie jakąś wymyślają?

Napisz wprost ok.gifhehe.gif

Napisano

> Ale tu nie chodzi tylko o te podkładki pod tablice rejstracyjne

> Chodzi raczej o te wszystkie naklejki reklamujące dealera u którego nie dość ze kupujemy za

> ciężka kase auto to jeszcze go zupełnie za free reklamujemy

> I jeszcze pół biedy gdy jesteśmy zadowoleni z zakupu i serwisu

hehe dokładnie... ja kupiłem moje auto u dealera w Gdyni - dostałem ich podkładki - rzecz jasna...

ale jako że jestem słoikiem = mieszkam w Warszawie, to na przegląd pojechałem na miejscu. Po kilku dniach zobaczyłem, że bestie wymienili podkładki pod tablice! Bez informacji, ani jakiegokolwiek pytania smile.gif

Już nie chciałem dymić, bo nie warto, ale jakim prawem sie dotkneli do tego? uzbroj_zlo.gif:D

Napisano

> źródełko !!!

Kolega kupował nowy samochód.

Diler na tylnej szybie od wewnątrz nakleił taką przezroczystą naklejkę z nazwą dilera itp.

Przy odbiorze przed ostatecznym podpisaniem papierów kolega powiedział, że nie chce żadnych naklejek.

Z wielką łaską zdjęli naklejkę.

Okazało się, że przy odklejaniu naklejki odkleili ją wraz z fragmentami ścieżek grzejnych, które znajdują się na tylnej szybie.

Kolega wozu nie odebrał, nie chciał też samochodu z wymienioną szybą.

Wynikła z tego spora sprzeczka.

Ostatecznie nowy wóz został zakupiony u innego dilera.

Napisano

Większość wozi jeszcze gorszą reklamę - - na szybach olbrzymie naklejki salonu i producenta.

Jak choćby właściciele KIA.

Dupny napis:

MAM 7 LAT GWARANCJI NA MOJE AUTO

Czy cos w ten deseń.

Co za nooby. facepalm.gif

Napisano

> Kolega kupował nowy samochód.

> Diler na tylnej szybie od wewnątrz nakleił taką przezroczystą naklejkę z nazwą dilera itp.

> Przy odbiorze przed ostatecznym podpisaniem papierów kolega powiedział, że nie chce żadnych

> naklejek.

> Z wielką łaską zdjęli naklejkę.

> Okazało się, że przy odklejaniu naklejki odkleili ją wraz z fragmentami ścieżek grzejnych, które

> znajdują się na tylnej szybie.

> Kolega wozu nie odebrał, nie chciał też samochodu z wymienioną szybą.

> Wynikła z tego spora sprzeczka.

> Ostatecznie nowy wóz został zakupiony u innego dilera.

To jest [motyla noga] skandal.

Napisano

> To jest [motyla noga] skandal.

no zachowanie kolegi to jest skandal... sam bym kopnal w d... takiego klienta...

gdybym mial salon... i klientów jakis zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Quote:

Już nie chciałem dymić, bo nie warto, ale jakim prawem sie dotkneli do tego?

Niestety większość naszych handlowców /czyt.dealerów/ została w głębokiej komunie,kiedy to klient musiał się w pas kłaniać chcąc coś nabyć ! smirk.gif

Napisano

> Quote:

> Już nie chciałem dymić, bo nie warto, ale jakim prawem sie dotkneli do tego?

> Niestety większość naszych handlowców /czyt.dealerów/ została w głębokiej komunie,kiedy to klient

> musiał się w pas kłaniać chcąc coś nabyć !

bo ja wiem?

w tym konkretnym wypadku bardziej interesujące jest - ze ktos włożył wysiłek w taki duperel z polecenia kogoś innego smile.gif to jest zabawne...

dla jaj powiniennem wrocic i poprosic - proszę mi oddac podkładki od zdunka z gdyni, i zabrac swoje smile.gif ciekawe jak by zareagowali

Napisano

> źródełko !!!

Nie wożę i nigdy nie woziłem bo nie chcą za nią płacić.

Raz do Pandy chcieli nam pozakładać oznaczenia (naklejki) dealera na boki auta w zamian za cały bak i dywaniki hehe.gif

Z tymi naklejkami mielibyśmy jeździć rok.

Kiedyś ojcu wrocławski dealer opla za wożenie reklamy płacił 100zł miesięcznie biglaugh.gif

Napisano

> Chociaż większość z nas nie zwraca na to uwagi, nasze życie kręci się wokół reklamy.

Tak z innej beczki.

Sytuacja powtarzalna za każdym razem.

Przychodzi klient do sklepu niezależnie którego.

- poproszę ramkę pod tablicę - 1 szt.

klient dostaje.

- ile?

Gratis od firmy.

- a mogę drugą poprosić. Wie Pan połamała mi się jedna, ale ładniej mieć dwie takie same.

Oczywiście z reklamą naszą i pewnego producenta oleju.

Sporo tego idzie.

A te kupne ładne, oj słabo się sprzedają zlosnik.gif

Napisano

Reklama AK - a po stłuczce, już nawet znaczka dealera nie wożę zlosnik.gif

Ltylz.jpg

Napisano

> Z takim przegięciem to się jeszcze nie spotkałem

Taki np. Feuvert , ichnie podkladki chyba z 10pln kosztuja hehe.gif

Napisano

> Ale, że co? Że karę sobie jakąś wymyślają?

mlot.gif ale byk oink.gifpanic.giffacepalm.gifkara.gif

Oczywiście każą wink.gif

Napisano

> Napisz wprost

Nie było czerwonego szlaczka to uznałem ,że waytogo.gifbow.gifmlot.gif

Napisano

>powinienem wrócić i poprosić - proszę mi oddać podkładki od Zdunka z Gdyni, i zabrać swoje

> ciekawe jak by zareagowali

mi kiedyś na przeglądzie założyli swoje ramki

a że nie mam ramek tylko tablice są przyklejone, żeby nie brzęczały to sprawa oparła się o kierownika warsztatu - musieli zdjąć swoje g00fno i przykleić mi tablice tak jak były - trwało to całą godzinę bo mechanik musiał lecieć do sklepu po pianką dwustronną

jako ciekawostkę dodam, że napisałem skargę na zachowanie warsztatu do producenta i otrzymałem nawet odpowiedź z przeprosinami i jakieś gadżety

Napisano

No i co z tego? 270751858-jezyk.gif ja takie ramki z własną reklamą instaluję za friko klientom, którzy naprawiają u nas auto a ich stare ramki są potrzaskane. 270751858-jezyk.gif

Poza tym tak mała czcionka jak na ramce jest niewidoczna już z niewielkiej odległości - no faktycznie chamska reklama. facepalm.gifsmirk.gif

Napisano

> jako ciekawostkę dodam, że napisałem skargę na zachowanie warsztatu do producenta i otrzymałem

> nawet odpowiedź z przeprosinami i jakieś gadżety

jako ciekawostkę dodam że ludzie chyba mają mało problemów...

ok kolego,zdjęli Ci tablice, założyli podkładki bez Twojej zgody, zrobili źle to fakt, byłeś u kierownika i co? Stan pojazdu wrócił do normy, niewierze że kierownic Cię nie przepraszał...

Tylko ludzie chyba patrzą jak zrobić aby drugiemu było źle i gorzej, a Ciebie powinni po nogach całować może cały zakład boś taki ważny....

Sprawa jak dla mnie powinna się skończyć u kierownika a nie pisać gdzieś dalej... Myślisz że kogoś tam na górze ruszyłeś? wątpię...

A tak szczerze, to nie masz innych zmartwień?

Co do tematu to reklamuje rodzinną firmę na ramkach.

Napisano

A ja przez cały okres eksploatacji Grande Punto, jeździłem z naklejką dealera, na tylnej szybie. Coś tam jeszcze na bocznej było.

Ta na tylnej mi się nawet podobała - "Mój Fiat z Carserwis" smile.gif Ramki miałem klubowe.

Na nowym samochodzie, dealer nic nie poprzyklejał. Mam tylko ramki z jego reklamą, bo klubowych brak crazy.gif

Napisano

Nie wiesz że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu?Po co kogos "uszczęśliwiać" na siłe? jak sobie ktoś nie życzy wozić za free reklamy na SWOIM aucie ma takie prawo a wszelkiego typu podmiany podkładek na rejestracje czy zakładanie bez poinformowania o tym właściciela to dziecinada i świadczy tylko o takim serwisie na jego niekorzyść bo skoro takie akcje potrafią robić z głupimi podkładkami to co z innymi tajlami zamontowanymi w aucie?

Napisano

a to mnie najbardziej rozsmieszyło:

Quote:

Pamiętajmy jednak, że - z drugiej strony - ich posiadanie może mieć również pozytywne skutki. Dla kolejnego właściciela,
naklejka z logo dealera to znak, że samochód kupiony został w kraju,
a co za tym idzie, w łatwy sposób sprawdzić można jego przeszłość.

Napisano

> źródełko !!!

j na golfie mam ramki centomanii biglaugh.gif

a na SC lokalnego warsztatu, ale musze do nich na przegląd autko podrzucić bo się ramki połamały biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> a to mnie najbardziej rozsmieszyło:

> Quote:

> Pamiętajmy jednak, że - z drugiej strony - ich posiadanie może mieć również pozytywne skutki. Dla

> kolejnego właściciela, naklejka z logo dealera to znak, że samochód kupiony został w kraju,

> a co za tym idzie, w łatwy sposób sprawdzić można jego przeszłość.

A to tak zwane motomity ok.gif

Napisano
  • Autor

> Taki np. Feuvert , ichnie podkladki chyba z 10pln kosztuja

Chyba taniej coś kole 5,99 za 2 szt ok.gif

Kupiłem kiedyś bo porządne były i zaraz sprejem zamalowałem reklame ok.gif

Napisano
  • Autor

> własnego projektu

Ja mam forumowe i myśle ze takie zakłada ktos kto tego chce ok.gif

Napisano
  • Autor

> No i co z tego? ja takie ramki z własną reklamą instaluję za friko klientom, którzy naprawiają u

> nas auto a ich stare ramki są potrzaskane.

> Poza tym tak mała czcionka jak na ramce jest niewidoczna już z niewielkiej odległości - no

> faktycznie chamska reklama.

Ale chyba pytasz się czy można ? hmm.gif

Napisano

> Mam tylko ramki z jego reklamą, bo klubowych brak

Oj tam zaraz "brak". Zgloś się, to się zobaczy czy brak. wink.gif

mar00ha

Napisano

> niewierze że kierownic Cię nie przepraszał...

kierownik zrobił wielką łaskę , że kazał pracownikowi zamontować tablice tak jak były

> A tak szczerze, to nie masz innych zmartwień?

nie lubię jak jakiś cham dokłada mi do mojej własności swoją tandetną reklamę bez mojej wiedzy i pozwolenia - jak tak sobie pozwalasz jeździć po sobie to twoja sprawa , ja nie muszę się na to godzić

Napisano

Z przodu nie mam ramki, a z tyłu wożę reklamę www.cbradio.pl z pozdrowieniem "Kulturalna 19stka". zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.