Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki z allegro

Featured Replies

Napisano

Koledzy,

Maice jakies doswiadczenia z wycieraczkami z allegro? musze kupic komplet a ceny na tym portalu sa duzo bardziej atrakcyjne niz w zwyklych sklepach. Myslalem zeby kupic Boscha. Za wszelkie informacje bede wdzieczny.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Koledzy,

> Maice jakies doswiadczenia z wycieraczkami z allegro? musze kupic komplet a ceny na tym portalu sa

> duzo bardziej atrakcyjne niz w zwyklych sklepach. Myslalem zeby kupic Boscha. Za wszelkie

> informacje bede wdzieczny.

> Pozdrawiam

> Paweł

Co Boscha to do kosza wink.gif

Kup Valeo ewentaulnie Alca.

Napisano

> Koledzy,

> Maice jakies doswiadczenia z wycieraczkami z allegro? musze kupic komplet a ceny na tym portalu sa

> duzo bardziej atrakcyjne niz w zwyklych sklepach. Myslalem zeby kupic Boscha. Za wszelkie

> Pozdrawiam

> Paweł

Równo rok temu kupowalem wycieraczki właśnie Boscha od tego sprzedawcy na allegro - PHU_EXITO ok.gif

Brałem 5 sztuk - dwie przód Passat + tył Passat oraz dwie przód Ibiza - wszystko Boscha.

Naprawde jestem zadowolony, wiec polecam ok.gif

Napisano

Z przesyłka ci może wyjdzie na to samo albo i nawet drożej jakbyś kupił w normalnym sklepie.

Zajdź do jakiegoś tesco czy innego gigamarketu.

W karfurze mają bosha (chyba jest linia eco albo twinair - chociaż to mogłem pomylić).

Alca - od dawna nie kupuję - one są dobre jak są nowe - po chwili nadają się do kosza. Już wolę polskie motgumy. Płaskie użytkuję już od 20 miesięcy - na razie nie zmieniam.

Napisano

w grudniu kupiłem Boscha, ładnie zbierały, szczególnie w zimę podczas mrozów

po 9miesiącach zaczęły robić straszne smugi, więc kupiłem za 24zł/2szt alca i założyłem z nich gumki na konstrukcję Boscha, Bosch ma jakiś lepszy docisk

teraz znowu zbierają super

Napisano

ja polecam wycieraczki alca, kosztowaly 18 zl za 2 sztuki a na prawde sa ciche i ladnie zbieraja ok.gif

Napisano

> Koledzy,

> Pozdrawiam

> Paweł

Ja od kilku lat kupuję na Allegro i nie narzekam, nawet z kosztami przesyłki wychodzą dużo taniej, niż w normalnym sklepie waytogo.gif.

Co do marek wycieraczek:

najlepsze i najtrwalsze (niestety najdroższe) - Champion;

bardzo dobre, ale trochę mniej trwałe - Valeo;

zadowalające i "zależy jak się trafi" - Bosch;

całkiem dobre, ale tylko jako nowe - Alca;

najgorsze jakie używałem - Motgum. Tych ostatnich kupiłem w swej karierze kilka sztuk (skuszony niską ceną i opiniami na tym forum), ale zawsze od początku źle ścierały. Ja na pewno już ich nie kupię.

Napisano

W Biednejdronce są płaskie po 9,99PLN.

Nabyłem drogą kupna sztuk cztery (Marycha i Scenic)

W obydwu samochodach sprawuja sie znakomicie (przynajmniej na razie).

A nawet jak się okaże fajans to nie szkoda kasy.

Poprzednio na allegro kupowałem Valeo silencio.

Cena dość wysoka (69PLN+wysyłka) ale wycieraczki pierwsza klasa

Napisano
  • Autor

no własnie poszukuje do 407 sw i sie zastanawiam nad valeo. ale moze sprobuje biedronkowych smile.gif

Pozdrawiam i dziękuję

Paweł

Napisano

> W Biednejdronce są płaskie po 9,99PLN.

> Nabyłem drogą kupna sztuk cztery (Marycha i Scenic)

klasa

Ja też kupiłem w Biedrze nowy komplet. Bardzo je sobie chwalę, gdyż poprzednie wytrzymały 2 lata - wymieniłem dla przyzwoitości :-)

Opakowanie i wykonanie to samo co wcześniej.

Napisano

> W obydwu samochodach sprawuja sie znakomicie (przynajmniej na razie).

> A nawet jak się okaże fajans to nie szkoda kasy.

> Poprzednio na allegro kupowałem Valeo silencio.

> Cena dość wysoka (69PLN+wysyłka) ale wycieraczki pierwsza klasa

Miałem te z biedronki i po jakism czasie nie było szału.

Kupiłem Valeo w Tesco za 50% ceny w dwa dni sie sprzedały wszystkie.

Jak założyłem Valeo i zobaczyłem jak wycierają to zrozumiałem czemu sa takie drogie

Napisano

W Maździe 626, którą mnie wożą już dwa sezony wytrzymały te z biedronki, nadal wycierają znakomicie, gdybym nie miał zapasu kupiłbym właśnie te płaskie waytogo.gif

Napisano

W 2008 kupilem plaskie Boscha do Octavii I, o dziwo do dzis zbieraja idealnie (auto zrobil tylko 40kkm wiec raczej malo, ale mimo wszystko jestem pod wrazeniem, motgumy, alca czy Valeo nigdy mi nie wytrzymaly wiecej niz rok - zwlaszcza motgumy, po pol roku w Matizie nadawaly sie do kosza).

Napisano

> Co Boscha to do kosza

> Kup Valeo ewentaulnie Alca.

masz ze gadasz takie bzdury? ja mam i we wszystkich swoich samochodach zakladalem boscha i jestem/bylem zadowolony, znakomicie zbieraja i nie piszcza

Napisano

Bosch Aerotwin naprawdę są rewelacyjne-jak na razie,

co do trwałości się nie wypowiem ale jako nowe to chyba najlepsze jakie do tej pory miałem więc polecam.

Napisano

> Bosch Aerotwin naprawdę są rewelacyjne-jak na razie,

> co do trwałości się nie wypowiem ale jako nowe to chyba najlepsze jakie do tej pory miałem więc

> polecam.

okolo 1,5roku wytrzymuja, jak dla mnie najlepsze i takie kupuje

Napisano

oo dzięki za info to jak będą mrozy i śniegi to może wymienię bosch-e na biedronkowe

Napisano

> Bosch Aerotwin naprawdę są rewelacyjne-jak na razie,

> co do trwałości się nie wypowiem ale jako nowe to chyba najlepsze jakie do tej pory miałem więc

> polecam.

Zgadzam sie w 100% mam dwa kpl lato/zima zlosnik.gif już w sumie od jakiegoś czasu i śmigaja az miło waytogo.gif

Napisano

> okolo 1,5roku wytrzymuja, jak dla mnie najlepsze i takie kupuje

dzięki-ja ogólnie lubię płaskie, może dlatego że fajnie wyglądają....wcześniej kupowałem tańsze np. "DIPP" i szybko padały-bez rewelacji, niestety jaka cena taka jakość....już ich nie kupię. Albo zwykłe tanie albo jak płaskie to minimum Bosch.

Napisano

> Zgadzam sie w 100% mam dwa kpl lato/zima

a czemu tak...?

Napisano

A nie lepiej kupic nowe auto. Tak jest latwiej i szybciej. oink.gifgrinser006.gif

Napisano

> a czemu tak...?

zlosnik.gifkiedyś miałem zwykłe i aero których troche mi było szkoda na zime ,potem na targach dostałem nowe aero więc mam na zmiane zlosnik.gif

Napisano

> Koledzy,

> Pozdrawiam

> Paweł

tylko MOTGUM ok.gif

sklep online

Napisano

Kupiłem Alhambrę z przebiegiem 150kkm .zrobiłem kolejne 120kkm i sprzedałem z wycieraczkami z chwili zakupu ,które spełniały swoją funkcję w 100%. w następnym aucie kupiłem valeo o podobnym profilu+czujnik zużycia co okazało się po 6-ciu miesiącach totalną lipą.

Napisano

Ja kupowałem Valeo i V-cap na allegro, jakieś 2 miechy temu zakupiłem MotGum i stwierdzam ze są najlepsze i za najmniejsze pieniądze.

Napisano

> Co Boscha to do kosza

> Kup Valeo ewentaulnie Alca.

Alca?

czerwona.gif

2 miesiące i po wycieraczkach. 2x się dałem nabrać.

Napisano

> Ja kupowałem Valeo i V-cap na allegro, jakieś 2 miechy temu zakupiłem MotGum i stwierdzam ze są

> najlepsze i za najmniejsze pieniądze.

zależy gdzie kupisz te motgumy. Poprzednio przez całą zimę szorowałem nimi po lodzie i działają do tej pory w jednym aucie. W drugim kupiłem na wiosnę i przed zimą pasowałoby zmienić (lekko zużyta szyba w starszym aucie). Stare jakieś trafiłem czy co te motgumy?

Kiedyś miałem przyjemność z prezesem tej firmy, powiedział, że ważniejsze od samego pióra wycieraczki jest:

-równy docisk ramienia i odpowiednio wyregulowany kąt ramienia

-czyszczenie rowków w piórach.

Polecam zwłaszcza to drugie jak wycieraczki zostawiają smugi. ok.gif

Napisano

icon_eek.gif

lecę do stoniki!

Dzięki palacz.gif

> W obydwu samochodach sprawuja sie znakomicie (przynajmniej na razie).

> A nawet jak się okaże fajans to nie szkoda kasy.

Jak do wiosny dadzą radę to już bardzo dobrze.

Napisano

> W Maździe 626, którą mnie wożą już dwa sezony wytrzymały te z biedronki, nadal wycierają

> znakomicie, gdybym nie miał zapasu kupiłbym właśnie te płaskie

jakie długości? Bo z doświadczenia wiem, że im dłuższa płaska tym gorzej.

Napisano

za 20zl mozna kupic orginalna gumke do bosza dedykowana dla das auto

cos jak auto na gaz z wlewem kolo bezyny.

jak pan za grosze.

Napisano

> za 20zl mozna kupic orginalna gumke do bosza ...

Gdzie mozna kupic gumke hmm.gif

Napisano

Hella. Teraz po ostatnim zakupie to marka której będę używał. Bosch to szmelc który "pierdzi" mi na szybach.

Napisano

Do tej pory testowałem różnej maści wycieraczki - Bosch, Valeo, Alca, Motgum... Wszystkie one poległy w starciu z Denso, które mogę z czystym sumieniem polecić.

Bosch i Valeo, polecane w tym wątku, były dobre na początku, ale miałem zastrzeżenia do trwałości i czasu po jakim pojawiały się pierwsze smugi i niewytarte powierzchnie.

Denso są ciche, zbierają dokładnie wilgoć i wodę, zużywają się wolno.

Z tego co widzę na ulicach, to wycieraczki Denso są aktualnie montowane na pierwszy montaż m.in. w Subaru, Toyota, Honda.

Napisano

> Koledzy,

> Pozdrawiam

> Paweł

Kupiłem przed zeszłą zimą komplet Bosha za cenę sporo niższą niż w InterCarsie nawet z max zniżką i przetrwały do obecnej zimy. 20 kkm wtrzymały.

Napisano

> do kupienia tez w aso...

Dzieki ok.gif

Wyslalem maila do dealera (w Niemczech - pracuja zlosnik.gif ) i dostalem info ze wracajac moge odebrac Boschreparatursatz 12.99 euro pro stuck (inkl. MwSt) biglaugh.gif

edit: gumki do passat b6 a nie hondy.

Napisano

Od nowości w hondzie 56kkm i dalej działają bez zarzutu ok.gif

Napisano

> Co Boscha to do kosza

Coś w tym jest zlosnik.gif

Ale wycieraczki Bosch ma dobre - pisze o Aero.... faktycznie baaardzo ciche i już ponad 40 tyś km....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.