Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Test zimowych płynów do spryskiwaczy [AŚ]

Featured Replies

Napisano

W AŚ jest test zimowych płynów do spryskiwaczy. Wśród polecanych znalazły się:

Aura Nano z Biedronki /-26.5/, Adixol /-24.8/ (oba z Organiki), Pan Samochodzik /-26/ (Achtel) i Turtle Wax /-22.5/ (Amtra) - choć ten ma zapach "spirytusowo-techniczny" grinser006.gif

Z moich doświadczeń - biedronkowy wydaje się być najlepszym zakupem, tani, nie zamarza, przyzwoity zapach i nie zawiera metanolu.

Napisano

Również mogę potwierdzić że Biedronkowy daje radę ok.gif

Odkąd IncoVeritas przestało produkować Autowidol przesiadłem się na biedronkowy i jak do tej pory jest ok

Napisano

> W AŚ jest test zimowych płynów do spryskiwaczy.

Pan samochodzik jest ok ok.gif ale ja kupuję od dawien dawna jakiś płyn ze Shella i ten jest ok razy 2.

Napisano

> Pan samochodzik jest ok ale ja kupuję od dawien dawna jakiś płyn ze Shella i ten jest ok razy 2.

A ja jeżdżę na Autolandzie i jestem zadowolony.

Ostatnio miałem Sonaxa i uważam, że oba płyny są ok.

A były testowane tanie marketowe sygnowane marką własną?

Napisano
  • Autor

> A ja jeżdżę na Autolandzie i jestem zadowolony.

> Ostatnio miałem Sonaxa i uważam, że oba płyny są ok.

> A były testowane tanie marketowe sygnowane marką własną?

były - ocenione raczej na "przeciętne, nadaje się do użytku"

Autoland - dobra opinia /-28.8/ ale "płyn dość drogi"

Napisano

> Również mogę potwierdzić że Biedronkowy daje radę

> Odkąd IncoVeritas przestało produkować Autowidol przesiadłem się na biedronkowy i jak do tej pory

> jest ok

Przez pewien czas biedronkowy zostawiał ślady na lakierze i szybie, które trudno się usuwało, ale to było 2 lata temu. Teraz leje ,,śmierdziucha" z Reala jest ok cool.gif

Napisano

Myślę, że powinien przyjść Rusek i wyrazić swoją opinię na ten temat.

ZTCP pracuje w branży smile.gif Ja tam leję płyn z BP, Orlena albo z Shella.

Bardzo brakuje mi zapachu wiśniowego blush.giffrown.gif

Napisano

mi biedronkowy przymarzł ale było -22 akuratnie, leje zawsze na pusty zbiornik, dolalem 300 ml rozmrażacza do szyb i pomogło.

Fajny płyn maja słuzby mundurowe -40 stopni ale straciłem dostęp - ponoć do -33 działa ok

Napisano

> mi biedronkowy przymarzł ale było -22 akuratnie, leje zawsze na pusty zbiornik, dolalem 300 ml

> rozmrażacza do szyb i pomogło.

> Fajny płyn maja słuzby mundurowe -40 stopni ale straciłem dostęp - ponoć do -33 działa ok

Płyn nie zamarza, ale jak przejedziesz wycieraczkami to pozostaje zamarznięta smużka

Napisano

> Płyn nie zamarza, ale jak przejedziesz wycieraczkami to pozostaje zamarznięta smużka

tja, powiedz to grudkom lodu w baniaku 5 l w bagażniku, zostało 2 l i sa grudki lodu. Jestem z tych leniwych i jak juz ledwo psika to psikam do końca nigdy nie zostawiam odrobiny

Napisano

> Przez pewien czas biedronkowy zostawiał ślady na lakierze i szybie, które trudno się usuwało, ale

> to było 2 lata temu. Teraz leje ,,śmierdziucha" z Reala jest ok

mam dokładnie to samo. W zeszłą zimę używałem Aury z Biedronki. Fakt, że nie zamarza i nieźle czyści, ale na szybie w miejscach gdzie nie wycierają wycieraczki zostały jakieś takie dziwne smugi widoczne pod odpowiednim kątem. I utrzymywało się to do jesieni, mimo częstego mycia!

Napisano

Turtle Wax śmierdzi i zostawia "mgłę " po sobie. Obecnie używam Power Shine z Lidla i płynu K2 i jest miodzio ok.gif

Napisano

> na szybie w miejscach gdzie nie wycierają wycieraczki zostały jakieś takie dziwne

> smugi widoczne pod odpowiednim kątem. I utrzymywało się to do jesieni, mimo częstego mycia!

Potwierdzam, dobry płyn ale tego czegoś nie da się zmyć zwykłym myciem no.gif

Teraz mam tego shine coś tam, z lidla i powiem że jest ok, zapach mi się podoba.

"Pan samochodzik" miałem w zeszłym roku (może jeszcze na garażu trochę mam) ale strasznie śmierdzi denaturatem no.gif

W zeszłym roku zaobserwowałem że niektóre płyny "Aura" są produkowane przez achtel, ja używałem tylko organika car.

Napisano

Kiedyś w Stonce trafiłem chyba na lipną partię, bo przy -2 ledwo leciało ze spryskiwaczy. Po zmianie płynu, wsio działało jak dawniej. No i te białe zacieki frown.gif

Napisano

> jestem zadolony z plynu do spr z LIDLA

rowniez polecam...ladny zapach, lejek i cena ok.gif

Napisano

> Z moich doświadczeń - biedronkowy wydaje się być najlepszym zakupem, tani, nie zamarza, przyzwoity

> zapach i nie zawiera metanolu.

Kilka lat temu miałem okazję zweryfikować płyn Psik-psik. Po mroźnej nocy i temperaturze ok. -27/-28C płyn zachował płynność i nie zamarzł zarówno w pojemniku w bagażniku jak i w instalacji samochodu.

Napisano

> rowniez polecam...ladny zapach, lejek i cena

Cena to raczej sporo do góry poszła.

Napisano

> jestem zadolony z plynu do spr z LIDLA

Też jestem zadowolony, z tym że używam koncentratu kupionego w Lidlu jeszcze w ubiegłym roku. Oczywiście rozcieńczonego używam smile.gif

Napisano

> Również mogę potwierdzić że Biedronkowy daje radę

> Odkąd IncoVeritas przestało produkować Autowidol przesiadłem się na biedronkowy i jak do tej pory

> jest ok

Tez go kupuje i jest ok.

Napisano

> Przez pewien czas biedronkowy zostawiał ślady na lakierze i szybie, które trudno się usuwało, ale

> to było 2 lata temu. Teraz leje ,,śmierdziucha" z Reala jest ok

Nie zaobserwowałem tego zjawiska u siebie ale widziałem u innych na maskach takie ślady, z tym że nie wiem jaki płyn używali.

Aure z Biedronki kupiłem bo polecali kącikowicze ale robioną przez Organikę, a podobno jeszcze jakaś firma robi/robiła w takim samym opakowaniu dla Biedronki i ten podobno jest gorszy, osobiście nie trafiłem na tego drugiego producenta

Napisano

> Nie zaobserwowałem tego zjawiska u siebie ale widziałem u innych na maskach takie ślady,

"To coś" można też zaobserwować szybie gdzie nie dolega wycieraczka, czyli tam gdzie płyn zasycha.

Napisano

ja tam od dawna kupuje plyny z lodzkiej organiki. Tanie i smaczne wink.gif

Kupuje raz na rok, przesylka przy wiekszych zakupach gratis.

Napisano

> Kilka lat temu miałem okazję zweryfikować płyn Psik-psik. Po mroźnej nocy i temperaturze ok.

> -27/-28C płyn zachował płynność i nie zamarzł zarówno w pojemniku w bagażniku jak i w

> instalacji samochodu.

potwierdzam. Po "sparzeniu się" płynem z Biedronki przeszedłem na psik-psik. Kupiłem niedawno 2 opakowania w makro. Czyści bardzo dobrze, co do zamarzania to do końca nie wiem, bo na takie mrozy zawsze dolewam jeszcze koncentratu do -40 stopni do zbiornika. Czy zostaną twałe ślady na szybie lub na lakierze to się przekonam na wiosnę, jak dobrze umyję padakę

Napisano

> Czy zostaną twałe ślady

> na szybie lub na lakierze to się przekonam na wiosnę, jak dobrze umyję padakę

nie musisz czekać do wiosny, sprawdzone na mojej padace. zlosnik.gif Na lakierze przy spryskiwaczach robią się smugi mad.gif

Napisano

> a K2 testowali? od kilku lat używam i jestem bardzo zadowolony, a dodatkowo nie ma alk. metylowego

Potwierdzam. Kosztuje jakieś 13-15zł i się świetnie sprawuje.

Napisano

> Teraz leje ,,śmierdziucha" z Reala jest ok

Kosztuje to niecałe 10 zł za 4 l. rzeczywiście daje radę nawet jak jest nieco chrzczony wodą . Tylko smierdzi na kilometr bimbrem, więc nie wiadomo czy policja nie zacznie sie czepiać biglaugh.gif

Napisano

a ja poprzednią zimę objeździłem na denaturacie z wodą grinser006.gif teraz mam jakiś normalny ale jak się skończy to wlewam denaturat 30%/70% woda zlosnik.gif

Napisano

> a ja poprzednią zimę objeździłem na denaturacie z wodą teraz mam jakiś normalny ale jak się

> skończy to wlewam denaturat 30%/70% woda

Przecież to śmierdzi facepalm%5B1%5D.gif, no i gumy twardnieją od spirytusu!

Napisano

> Przecież to śmierdzi , no i gumy twardnieją od spirytusu!

to co zrobić kolego?? Wlałem 200 ml do tego cuda z biedronki. Niby najlepsze a mam zamrozony płyn w bagażniku a było tylko 24 jak odpalałem auto. tej nocy ma być przy gruncie ponad 30 ciekawe co sie stanie

Napisano

> to co zrobić kolego?? Wlałem 200 ml do tego cuda z biedronki. Niby najlepsze a mam zamrozony płyn w

> bagażniku a było tylko 24 jak odpalałem auto. tej nocy ma być przy gruncie ponad 30 ciekawe co

> sie stanie

to cudo z biedronki to płyn ORGANIKI palacz.gif

Napisano

> to cudo z biedronki to płyn ORGANIKI

No i wygrywa w testach. Na statoilu schowali płyn do środka bo zamarzł... a niby do minus 30 yikes.gif

Napisano

> to co zrobić kolego?? Wlałem 200 ml do tego cuda z biedronki. Niby najlepsze a mam zamrozony płyn w

> bagażniku a było tylko 24 jak odpalałem auto. tej nocy ma być przy gruncie ponad 30 ciekawe co

> sie stanie

No już teraz nic, ale przecież ten wyż co stoi sobie nad nami jest suchy!

Ja w taką pogodę nawet nie myślę żeby używać spryskiwaczy, zwyczajnie nie ma po co.

Napisano

> No już teraz nic, ale przecież ten wyż co stoi sobie nad nami jest suchy!

> Ja w taką pogodę nawet nie myślę żeby używać spryskiwaczy, zwyczajnie nie ma po co.

Wiesz mi ptaki narobią, coś leci spod kółauta przedemną, ktoś użyje spryskwiacza i trzeba się bawić. Jade do aso montowac elektryczne dysze spryskiwacza na przyszły sezon

Napisano

Nie dawno jadąc A2 kupiłem na Orlenie ichni płyn do spryskiwaczy za 30 pln facepalm%5B1%5D.gif Zapach prze okrutny , smród zajzajeru nie do opisania mlotek.gif

Napisano

> W AŚ jest test zimowych płynów do spryskiwaczy. Wśród polecanych znalazły się:

> Aura Nano z Biedronki /-26.5/, Adixol /-24.8/ (oba z Organiki), Pan Samochodzik /-26/ (Achtel) i

> Turtle Wax /-22.5/ (Amtra) - choć ten ma zapach "spirytusowo-techniczny"

> Z moich doświadczeń - biedronkowy wydaje się być najlepszym zakupem, tani, nie zamarza, przyzwoity

> zapach i nie zawiera metanolu.

Też używam biedronkowego i mogę polecić. Fajny jest też Psik-Psik zielona herbata - naprawdę przyjemnie pachnie, prawie jak Green Tea Elizabeth Arden. zlosnik.gif

Zdecydowanie nie polecam płynu dostępnego na Bliskiej (15 zł, ale po nazwę musiałbym wyjść do auta, a do tego mnie dziś nie zmusicie (za chwilę ma być -27) wink.gif Śmierdzi denaturatem tak straszliwie, że aż oczy pieką.

Napisano

> nie musisz czekać do wiosny, sprawdzone na mojej padace. Na lakierze przy spryskiwaczach robią

> się smugi

dziwne, odkąd pamiętam tylko zalewam spryski tylko psik psikiem....i nie widzę żadnych smug, ani na czarnym podszybiu, ani na masce,dachu czy czymkolwiek

Napisano

> dziwne, odkąd pamiętam tylko zalewam spryski tylko psik psikiem....i nie widzę żadnych smug, ani na

> czarnym podszybiu, ani na masce,dachu czy czymkolwiek

ja tez leje psik psika zlosnik.gif fajnie pachnie i nie zamarza

ostatnio skusiłem się na płyn z bp za 30zł sick.gif i myślałem że mnie szlak trafi smugi na szybach jak byk - NIGDY WiĘCEJ.

Niezły jest płyn lidlowy (zima i lato) oraz koncentrat marki skoda (miałem tylko letni) zapach fajny do tego zero smug na szybach.

Napisano

> Nie dawno jadąc A2 kupiłem na Orlenie ichni płyn do spryskiwaczy za 30 pln Zapach prze okrutny ,

> smród zajzajeru nie do opisania

eee... to wyście nie wąchali kupionego w GRENE o zapachu grapefruita (nazwy nie pamiętam) ale zapomnieli dopisać "zgniłego"! Boszszsz... jak on wali!!! Zajzajer z dyktą, przy tym to perfuma! sick.gif

Napisano

> Teraz leje ,,śmierdziucha" z Reala jest ok

Tego co ma nutę zapachową bazującą na bimbrze?

Napisano

> Wiesz mi ptaki narobią, coś leci spod kółauta przedemną, ktoś użyje spryskwiacza i trzeba się

> bawić. Jade do aso montowac elektryczne dysze spryskiwacza na przyszły sezon

na zamarzający płyn w zbiorniku to nie pomoże...

ja zazwyczaj leję jakiś markowy płyn (raczej nie schodze poniżej SONAXA) i dysze mi nie zamarzają. Dysze moim zdaniem zamarzają zwykle jak się leje plyny na spirytusie, spiryt odparowuje i pozostała woda zamarza.

Napisano

płyn który leje jest na bazie glikolu niby. Aczkolwiek przy tej temperaturze - za oknem jest teraz u mnie 25 stopni poniżej zera mało który da radę. Widziałem fajny patent - mata grzewcza z lusterka owienięta wokół zbiornika i daje to podobno radę

Napisano

A mi ostatnio skończył się płyn w okolicach biedronki, kupiłem to Nano i wypsikiwałem byle szybciej.

Pomijam zapach, kwestia gustu - pachniało choinką - ale płyn się strasznie mazał ( przy temp. rzędu 0-5 stopni)

Wole Orlenowy

Napisano

> płyn który leje jest na bazie glikolu niby. Aczkolwiek przy tej temperaturze - za oknem jest teraz

> u mnie 25 stopni poniżej zera mało który da radę.

Mój leje ale gęsty jak olej crazy.gif

> Widziałem fajny patent - mata grzewcza z

> lusterka owienięta wokół zbiornika i daje to podobno radę

to może być niezły patent ok.gif, myślałem oo jakimś podgrzewaczu do płynu ale nie chciałem za bardzo inwazyjnie pruć zbiornika hmm.gif

ale ten pomysł z matą idea.gif może się udać waytogo.gif

Napisano

> A mi ostatnio skończył się płyn w okolicach biedronki, kupiłem to Nano i wypsikiwałem byle

> szybciej.

bo teraz jak się dopisze "nano" albo 3D to połowa sukcesu marketingowego sick.gif

> Wole Orlenowy

też często używam zamiennie z schellowskim waytogo.gif dość drogie ale nie trzeba tyle lać i dobrze czyszczą ok.gif

Napisano

> Mój leje ale gęsty jak olej

> to może być niezły patent , myślałem oo jakimś podgrzewaczu do płynu ale nie chciałem za bardzo

> inwazyjnie pruć zbiornika

> ale ten pomysł z matą może się udać

w autach na gwarancji goście robią tak że przewód z kostki od lusterek podgrzewanych jest odgałęziony i podpięty pod mate. zero lutowania tylko wcisniete tak że da się zdemontować. Po 4 minutach gdy szyba jest odmrozona, podobnie jak lusterka, a ze spryskiwacza leci letni płyn. Mata daje zbyt mało ciepła by stopić zbiornik.

Napisano

> bo teraz jak się dopisze "nano" albo 3D to połowa sukcesu marketingowego

u mnie to była kwestia impulsu, pusto w zbiorniku, patrze biedronka i myk ... i zonk smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.