Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najtańsze używane 200 KM ?

Featured Replies

Napisano

Panowie,

jakie będzie najtańsze używane auto mające 200KM

zdatne do jazdy w budżecie do powiedzmy 8 tys?

MUSI BYĆ KLIMA.

Zakładamy auto 4 osobowe. Ilość drzwi dowolna. Bagażnik dowolny.

Raczej tylnonapędowe niż 4x4 ale nie wykluczam.

Raczej chodzi mi coś w stylu Gran Turismo, ale nie wykluczam terenówki byle nie jakieś 4 tonowej

Auto miało by robić koło 10-20km w mieście dziennie wiec spalanie jest kwestią wtórną. Może być gaz.

Jakiś

Nissan 200SX

Omega MV6 ?

Jaguar/Daimler XJ6

inne propozycje?

co da największy fun i nie zażre kosztowo ?

Napisano

E32 740i

E34 535i

E34 540i

jest jeszcze 750i V12 ale to hardcore w utrzymaniu. Najtaniej utrzymać 535i na M30 R6

Napisano
  • Autor

> E32 740i

> E34 535i

> E34 540i

W126?

Napisano

A może:

Volvo 850?

Renault Safrane z V6? albo biturbo

Alfa 155/164?

Scorpio 2.9?

Mercedes W124? (tu może być ciężko znaleźć w stanie odpowiednim)

Ale chyba do założeń najlepiej pasuje BMW. I to ze wskazaniem na E34.

Napisano

> co da największy fun i nie zażre kosztowo ?

Coś mniejszego i lżejszego i nie koniecznie musi mieć 200KM.

Omegą lub Jaguarem to na autostradzie się można pobawić.

I teraz najważniejsze czy "fun" dla Ciebie to szybki start ze świateł ??

Napisano

> W126?

dużo droższe w utrzymaniu

dużo gorzej się prowadzi

inny charakter auta, niezbyt "sporty" zlosnik.gif

ja bym szukał zdrowego 540i - "beleco" Ci tyłka w tym nie skopie zlosnik.gif

w dodatku to jest dość nowoczesny silnik i przy spokojnej jeździe jak na moc/pojemność nie zabije Cie spalaniem

Napisano
  • Autor

> Coś mniejszego i lżejszego i nie koniecznie musi mieć 200KM.

> Omegą lub Jaguarem to na autostradzie się można pobawić.

> I teraz najważniejsze czy "fun" dla Ciebie to szybki start ze świateł ??

raczej moc dostepna w kadej chwili pod pedałem

Napisano
  • Autor

> A może:

> Volvo 850?

Musiałby być T5. Zwykła 2.5 20v nie daje tyel fanu. Jest ok. ale to nie to. Zreszta miałem.

> Renault Safrane z V6? albo biturbo

Boje sie awaryjnosci. Zreszta biturbo 4x4 wyszło chyba tylko 1500 sztul.

> Alfa 155/164?

164 starsznie awaryjne a trafic 155 w fajnym stanie to chyba 8k nie starczy

> Scorpio 2.9?

Wyglad i srodek wyglada jak porażka inżynier stylisty

> Mercedes W124? (tu może być ciężko znaleźć w stanie odpowiednim)

Miałem. Poniżej 3.2 nie jedzie.

> Ale chyba do założeń najlepiej pasuje BMW. I to ze wskazaniem na E34.

540i na patyku było by moim marzeniem

Napisano

S40 i V40 T4. w budzecie i często na niezłym wypasie...

no ale to FWD.

no i moje e38 dokładnie tyle kosztowało wink.gif

Napisano
  • Autor

> Peugeot 406 3.0 V6

ale to FWD to bedzie płużyć przodem bo ciezki silnik pomijam słabe fotele.

Napisano

> ale to FWD to bedzie płużyć przodem bo ciezki silnik pomijam słabe fotele.

Ty chcesz sie tym bawic na torze czy jezdzic po miescie?

IMHO przy takim budzecie to brac cokolwiek, co bedzie trzymac sie kupyok.gif

Napisano

> Panowie,

> jakie będzie najtańsze używane auto mające 200KM

> zdatne do jazdy w budżecie do powiedzmy 8 tys?

> MUSI BYĆ KLIMA.

> Zakładamy auto 4 osobowe. Ilość drzwi dowolna. Bagażnik dowolny.

> Raczej tylnonapędowe niż 4x4 ale nie wykluczam.

> Raczej chodzi mi coś w stylu Gran Turismo, ale nie wykluczam terenówki byle nie jakieś 4 tonowej

Fiat Coupe 2.0 20VT?

Seryjne 6.5s do setki i Vmax 250km/h wink.gif

Nie wiem jak wyglądają ceny tego sprzętu, ale auto jest już dosyć leciwe. Najnowsze mają 12 lat.

Napisano

XM 2.9 V6 bez tylnego napędu ale fun z komfortu i auto z duszą smile.gif

Napisano

> Panowie,

> jakie będzie najtańsze używane auto mające 200KM

> zdatne do jazdy w budżecie do powiedzmy 8 tys?

> MUSI BYĆ KLIMA.

> Zakładamy auto 4 osobowe. Ilość drzwi dowolna. Bagażnik dowolny.

> Raczej tylnonapędowe niż 4x4 ale nie wykluczam.

> Raczej chodzi mi coś w stylu Gran Turismo, ale nie wykluczam terenówki byle nie jakieś 4 tonowej

> Auto miało by robić koło 10-20km w mieście dziennie wiec spalanie jest kwestią wtórną. Może być

> gaz.

> Jakiś

> Nissan 200SX

> Omega MV6 ?

> Jaguar/Daimler XJ6

> inne propozycje?

> co da największy fun i nie zażre kosztowo ?

156v6

Napisano

skoro rozważasz nissana 200sx to dlaczego nikt jeszcze nie zaproponował 328?

raptem 7 koni mu do 200 brakuje

Napisano
  • Autor

> XM 2.9 V6 bez tylnego napędu ale fun z komfortu i auto z duszą

I zrąbaną głowicą.

Dzieki miałem Xantie i nigdy więcej aut na F.

Napisano

> skoro rozważasz nissana 200sx to dlaczego nikt jeszcze nie zaproponował 328?

> raptem 7 koni mu do 200 brakuje

Ja właśnie miałem zaproponować biglaugh.gif

A jeśli ma być z gazownią to jeszcze lepiej 325i cool.gif

Napisano

> Musiałby być T5. Zwykła 2.5 20v nie daje tyel fanu. Jest ok. ale to nie to. Zreszta miałem.

> Boje sie awaryjnosci. Zreszta biturbo 4x4 wyszło chyba tylko 1500 sztul.

> 164 starsznie awaryjne a trafic 155 w fajnym stanie to chyba 8k nie starczy

> Wyglad i srodek wyglada jak porażka inżynier stylisty

> Miałem. Poniżej 3.2 nie jedzie.

> 540i na patyku było by moim marzeniem

poddałem Ci tylko propozycje, nie ukrywam że i tak szukałbym BMW, ale zawsze warto znać i inne opcje wink.gif

Napisano

Albo ja zyje na innej planecie ( W koncu niszcze zegarki, zajezdzam droge SAABem, wyrzucam smieci z Toyoty i parkuje nieprzepisowo pod ZOO ) albo za 8k mozna kupic conajwyzej w miare nie zjechane starsze wozidlo.

Cos w rodzaju corolli 1.4 z okolic 2000 roku ...

Wymieniacie tutaj coraz szybsze fury, 200 koni, 286, 300, jaguary, saaby turbo, cuda na kiju.

A ktos zastanowil sie ile kosztuja amortyzatory do tego ? Tarcze ?

Bo nie wierze, ze za 8k mozna kupic cokolwiek co ma 200 koni nadaje sie do szybszego jezdzenia ( i nie jest hot hatchem lekko nadgryzionym ) bez wsadzenia kolejnych 8 jesli nie 18.

Gowno, mech i wodorosty.

Napisano

> Albo ja zyje na innej planecie ( W koncu niszcze zegarki, zajezdzam droge SAABem, wyrzucam smieci z

> Toyoty i parkuje nieprzepisowo pod ZOO ) albo za 8k mozna kupic conajwyzej w miare nie

> zjechane starsze wozidlo.

> Cos w rodzaju corolli 1.4 z okolic 2000 roku ...

> Wymieniacie tutaj coraz szybsze fury, 200 koni, 286, 300, jaguary, saaby turbo, cuda na kiju.

> A ktos zastanowil sie ile kosztuja amortyzatory do tego ? Tarcze ?

> Bo nie wierze, ze za 8k mozna kupic cokolwiek co ma 200 koni nadaje sie do szybszego jezdzenia ( i

> nie jest hot hatchem lekko nadgryzionym ) bez wsadzenia kolejnych 8 jesli nie 18.

> Gowno, mech i wodorosty.

Ah, i oczywiscie wszystkie turbo-burbo wozy beda mialy sprawne turbiny w tym budzecie ? zlosnik.gif

Napisano

> Albo ja zyje na innej planecie ( W koncu niszcze zegarki, zajezdzam droge SAABem, wyrzucam smieci z

> Toyoty i parkuje nieprzepisowo pod ZOO ) albo za 8k mozna kupic conajwyzej w miare nie

> Wymieniacie tutaj coraz szybsze fury, 200 koni, 286, 300, jaguary, saaby turbo, cuda na kiju.

> Bo nie wierze, ze za 8k mozna kupic cokolwiek co ma 200 koni nadaje sie do szybszego jezdzenia ( i

> nie jest hot hatchem lekko nadgryzionym ) bez wsadzenia kolejnych 8 jesli nie 18.

http://allegro.pl/bmw-e34-540i-v8-jedyna-taka-max-wyposazona-i2374583695.html

a to? zlosnik.gif

tarcze, amory, klocki, wahacze, gałki - trochę droższe niż do lanosa zlosnik.gif

Napisano

Pozostaje się tylko zgodzić. Budżet w strefie stanów niskich (i to na niskim poziomie), wymagania wręcz przeciwne (moc dostępna w każdej chwili, Scorpio nie bo brzydkie, przedni napęd nie, bo będzie źle jechał).

Echh.... Dowolny "zwykły" samochód w tej cenie będzie wymagał jakichś nakładów po kupnie, bo będzie dość wyeksploatowany, nie mówiąc o samochodach, które jako nowe kosztowały kilkunastokrotnie więcej od tych 8 tys.

dranio

Napisano

Odpowiadam Saab 900NG. Koledze z forum sprzedałem takiego z nieco mniejszą kwotę, z instalacją gazową. Auto było w pięknym stanie ( z tego co wiem to szwankował body comp i tyle usterek). Części (jak nie kupujesz w ASO tylko na allegro) są bardzo tanie.

PS auto było z roku 1994 - miało idealny nie zniszczony środek który wygląda lepiej niż w obecnmy Megane z 2008r.

Napisano

> ale to jest chyba licytacja więc on może kosztować i 15kzł

myślę że idzie go kupić taniej niż to za ile jest wystawiony

Napisano

> http://allegro.pl/bmw-e34-540i-v8-jedyna-taka-max-wyposazona-i2374583695.html

> a to?

> tarcze, amory, klocki, wahacze, gałki - trochę droższe niż do lanosa

Jak powszechnie wiadomo kazde 18 letnie V8 jest tanie w utrzymaniu. zlosnik.gif

300 PLN minimum sam olej.. A tu budzet na samochod jest 8k.

Opony mozna oczywiscie kupic uzywane, albo jezdzic na lysych zlosnik.gif

Napisano

> myślę że idzie go kupić taniej niż to za ile jest wystawiony

no to niezły z ciebie negocjator zlosnik.gif

Napisano

> Jak powszechnie wiadomo kazde 18 letnie V8 jest tanie w utrzymaniu.

> 300 PLN minimum sam olej.. A tu budzet na samochod jest 8k.

> Opony mozna oczywiscie kupic uzywane, albo jezdzic na lysych

koszty takiego auta w główniej mierze zależą od tego co kupimy na starcie. Przedział cenowy takiego E34 to w tej chwili od 3 do 12-15 tys zł(za "ideały"). IMO za 8 da się znaleźć coś rozsądnego. Ten silnik jest na tyle bezawaryjny na ile w dobrym stanie się go kupi zlosnik.gif A opony? Toż to zwykła 15" Jedyne czego bym się bał to automatu (w sensie awaryjności).

Napisano

> koszty takiego auta w główniej mierze zależą od tego co kupimy na starcie. Przedział cenowy takiego

> E34 to w tej chwili od 3 do 12-15 tys zł(za "ideały"). IMO za 8 da się znaleźć coś rozsądnego.

> Ten silnik jest na tyle bezawaryjny na ile w dobrym stanie się go kupi A opony? Toż to zwykła

> 15" Jedyne czego bym się bał to automatu (w sensie awaryjności).

Cheap/Fast/Reliable - You can only pick two.

Napisano

> no to niezły z ciebie negocjator

nie znam szczegółów ale po to auto PRAWIE juz jechał mój kumpel i wiem że cena za którą się wstępnie umówił była zbliżona do tego co stoi na aukcji

Napisano

> Cheap/Fast/Reliable - You can only pick two.

Cheap nie będzie nigdy - ze względu na spalanie głównie. Ale tego ponoć nie mamy brac pod uwagę. zlosnik.gif

Napisano

> Jak powszechnie wiadomo kazde 18 letnie V8 jest tanie w utrzymaniu.

> 300 PLN minimum sam olej.. A tu budzet na samochod jest 8k.

> Opony mozna oczywiscie kupic uzywane, albo jezdzic na lysych

Rozumiem, że jak kupi dwuletnie V8 to te koszty w magiczny sposób zmniejszą się o połowę?

Napisano

> Rozumiem, że jak kupi dwuletnie V8 to te koszty w magiczny sposób zmniejszą się o połowę?

No wlasnie nie, tylko jak ktos kupil 2-letnie to pewnie na utrzymanie tez bedzie mial hehe.gif

Kupno takiego szrota za 8kPLN w 99% przypadkow konczy sie druciarnia...

Spytaj sie Konika ile dolozyl do swojego BMW? wink.gif

Napisano

> No wlasnie nie, tylko jak ktos kupil 2-letnie to pewnie na utrzymanie tez bedzie mial

> Kupno takiego szrota za 8kPLN w 99% przypadkow konczy sie druciarnia...

Widzę, że znasz stan konta autora wątku. Skoro tak to kończę temat.

ok.gif

> Spytaj sie Konika ile dolozyl do swojego BMW?

czyli skoro dołożył i utrzymuje w nienagannym stanie to tylko wyjątek potwierdzający regułę będzie idąc tym tokiem myślenia. palacz.gif

Napisano

> Widzę, że znasz stan konta autora wątku. Skoro tak to kończę temat.

Jak ktos chce wydac 8 kola na samochod to znaczy, ze zapewne nie chce dolozyc kolejnych 18 od razu i z miejsca

> czyli skoro dołożył i utrzymuje w nienagannym stanie to tylko wyjątek potwierdzający regułę będzie

> idąc tym tokiem myślenia.

Konik to fetyszysta, budowanie obrazu calej populacji na jego podstawie to nienajlepsze zalozenie zlosnik.gif

Napisano

> No wlasnie nie, tylko jak ktos kupil 2-letnie to pewnie na utrzymanie tez bedzie mial

> Kupno takiego szrota za 8kPLN w 99% przypadkow konczy sie druciarnia...

> Spytaj sie Konika ile dolozyl do swojego BMW?

to nie jest tak do końca

1) ja dołożyłem trochę juz $ ale głównie ze względu na brak doświadczenia z marką przy zakupie - teraz kupiłbym 740iL to raz, a dwa wiedziałbym gdzie zajrzeć żeby nie dokładać. I nie jest to mission impossible kupić takie auto w niezłym stanie - raz ze wzgledu na jego ponadprzeciętną trwałość a dwa że relatywnie auta te mają często mniejsze przebiegi (niż analogiczne BMW 3 czy 520i) bo często było tak że któregoś z kolei właściciela średnio było stać na tankowanie auta. Relatywnie najwięcej nalatał pierwszy szkop po szkoplandii zlosnik.gif

2) wiem że ciężko to sobie wyobrazić, ale powoli ulegnie zmianie rynek tych samochodów tzn - podrożeją. Szczególnie auta w typie tego E34 - czyli z górnej półki wypasu wink.gif Nie są to już typowe dresowozy ponieważ na przeciętnej lasce pod remizą nie robią już żadnego wrażenia. O wiele lepsze jest teraz E39 i E46 zlosnik.gif

3) ze względu na powyższe oraz ze względu na wiek auta te sa teraz w okresie przejściowym. Minie 5-10 lat i nagle okaże się że nie da się kupić tak łatwo takiego BMW - a ceny będą zupełnie inne. Na chwilę obecną nie da się wycenić takiego auta - jest warte tyle ile ktoś zapłaci. Jeden nie da za to nawet 2kzł, a drugi da 10.

Napisano

> to nie jest tak do końca

> 1) ja dołożyłem trochę juz $ ale głównie ze względu na brak doświadczenia z marką przy zakupie -

> teraz kupiłbym 740iL to raz, a dwa wiedziałbym gdzie zajrzeć żeby nie dokładać. I nie jest to

> mission impossible kupić takie auto w niezłym stanie - raz ze wzgledu na jego ponadprzeciętną

> trwałość a dwa że relatywnie auta te mają często mniejsze przebiegi (niż analogiczne BMW 3 czy

> 520i) bo często było tak że któregoś z kolei właściciela średnio było stać na tankowanie auta.

> Relatywnie najwięcej nalatał pierwszy szkop po szkoplandii

> 2) wiem że ciężko to sobie wyobrazić, ale powoli ulegnie zmianie rynek tych samochodów tzn -

> podrożeją. Szczególnie auta w typie tego E34 - czyli z górnej półki wypasu Nie są to już

> typowe dresowozy ponieważ na przeciętnej lasce pod remizą nie robią już żadnego wrażenia. O

> wiele lepsze jest teraz E39 i E46

> 3) ze względu na powyższe oraz ze względu na wiek auta te sa teraz w okresie przejściowym. Minie

> 5-10 lat i nagle okaże się że nie da się kupić tak łatwo takiego BMW - a ceny będą zupełnie

> inne. Na chwilę obecną nie da się wycenić takiego auta - jest warte tyle ile ktoś zapłaci.

> Jeden nie da za to nawet 2kzł, a drugi da 10.

Zgadzam sie i zaczyna mi chodzic nawet po glowie kupno jakiejs starszej 5 lub 7-kiok.gif

Mysle, ze za 10kPLN cos by sie znalazlo, ale bylaby to jedynie weekendowa zabawka...

Nie wierze w legendarna bezawaryjnosc pelnoletnich aut wink.gif

Musze jeszcze tylko mulher.gif przekonac, zeby zaczela jezdzic grinser006.gif

Bo dwa samochody tylko dla mnie to troche przesada wink.gif

Napisano

> Nie wierze w legendarna bezawaryjnosc pelnoletnich aut

Ale tu nie ma nic do wierzenia - jest to tylko i wyłącznie kwestia podejścia. Po zakupie E12 oddałem je do mechanika. Wymieniłem całe zawieszenie i hamulce łącznie z amortyzatorami, linkami ręcznego i cały dookólnym stuffem. Kosztowało mnie to ok 5,5tys. Niby dużo - ALE użyłem praktycznie wszystkich częsci z ASO. Nawet amorki mam BOGE takie jak szły w fabryce. Idę o zakład że więcej nie dotknę tego zawieszenia. I to się nazywa bezawaryjność pełnoletniego auta dla mnie. Dlatego że oryginalne części zawieszenia w takim aucie wytrzymują naście lat bez problemu ok.gif

i wiem że mogę przycisnąć jak mam ochotę bez obaw że poodpadają mi koła hehe.gif

Napisano

> i wiem że mogę przycisnąć jak mam ochotę bez obaw że poodpadają mi koła

Na pewno cała oś Ci odpadnie bo jest zardzewiała smile.gif

Napisano

> Na pewno cała oś Ci odpadnie bo jest zardzewiała

stara zardzewiała i brzydka zlosnik.gif

która oś, bo nie rozumiem? cała oś, półoś? chciałbym się przygotować psychicznie zlosnik.gif

Napisano

> ale to FWD to bedzie płużyć przodem bo ciezki silnik pomijam słabe fotele.

W mieście będzie to pewno bardzo przeszkadzać...

Napisano

> Ah, i oczywiscie wszystkie turbo-burbo wozy beda mialy sprawne turbiny w tym budzecie ?

Kupiłem, była w bardzo dobrym stanie-kwota 8500 zł

Kolega kupił, również bez problemu. coś koło 10.000 zł

Jednak da się.

Napisano

Lancia Delta HF - z tym budżetem da się kupić zdrowe auto. Trzeba tylko trochę poszukać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.