Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[ZaAK] wycieraczki z B.

Featured Replies

Napisano

Cena 10 zeta, więc za pół ceny "bezfirmówek" na allegro.

Warto to kupić? Bo, dziś spojrzałem na nie i wyglądają przyzwoicie. Ale nie zauważyłem wśród klientów, jakiegokolwiek zainteresowania nimi.

Chyba były rok temu, też w tym samym sklepie, więc mam nadzieję że znajdzie się ktoś, kto podzieliłby się opinią.

Napisano

> Cena 10 zeta, więc za pół ceny "bezfirmówek" na allegro.

> Warto to kupić? Bo, dziś spojrzałem na nie i wyglądają przyzwoicie. Ale nie zauważyłem wśród

> klientów, jakiegokolwiek zainteresowania nimi.

> Chyba były rok temu, też w tym samym sklepie, więc mam nadzieję że znajdzie się ktoś, kto

> podzieliłby się opinią.

cena nie duza wiec mozesz brac i spróbowac.

Napisano

> Warto to kupić? Bo, dziś spojrzałem na nie i wyglądają przyzwoicie. Ale nie zauważyłem wśród

> Chyba były rok temu, też w tym samym sklepie, więc mam nadzieję że znajdzie się ktoś, kto

10zl za 2?

Napisano

Ja kupiłem smirk.gif 20 zł wyrzucone w błoto, miałem IDENTYCZNE kupione 3 LATA temu w Selgrosie, opakowanie inne ale budowa wycieraczek identyczna, kupione 2 szt za niecałe 40 zł były zacne jak za te pieniądze , ale te to szmelc totalny...

Napisano

> Ja kupiłem 20 zł wyrzucone w błoto, miałem IDENTYCZNE kupione 3 LATA temu w Selgrosie, opakowanie

> inne ale budowa wycieraczek identyczna, kupione 2 szt za niecałe 40 zł były zacne jak za te

> pieniądze , ale te to szmelc totalny...

Ja dzisiaj zamówiłem VISEE , klasyczne:

http://www.visee.pl/search/ECONO/?category=28,30

Obecnie mam Negotti listwowe - ale już skaczą i nie zbierają środkiem.

Zobaczymy co to za kolejny wynalazek smile.gif

Napisano

Z artykułów motoryzacyjnych to w B. kupuje jedynie zimowy płyn do spryskiwaczy z Organiki.Myslę że na te wycieraczki to szkoda kasy.

W sklepie motoryzacyjnym kupiłem oryginalne "Alca" za 10 zł sztuka.Chodzą rok i nadal ścierają rewelacyjnie.Poszukaj je u siebie.

Napisano

na 1 miesiąc dają radę, potem do kosza

Napisano

> Z artykułów motoryzacyjnych to w B. kupuje jedynie zimowy płyn do spryskiwaczy z Organiki.Myslę że

> na te wycieraczki to szkoda kasy.

> W sklepie motoryzacyjnym kupiłem oryginalne "Alca" za 10 zł sztuka.Chodzą rok i nadal ścierają

> rewelacyjnie.Poszukaj je u siebie.

Alca są chyba też w castoramie jak mnie pamięć nie myli. Tam właśnie kupiłem ojcu i bez problemów jeździ już z pół roku.

Napisano

2m-ce temu kupiłem do Picanto w Juli za 12 zł/szt. Trochę wielkie mocowanie (uchwyt-adapter do standardowych ramion) i niestety ta dłuższa po stronie pasażera zostawia na środku cienki pasek wody. Do wiosny muszą polatać, dramatu nie ma.

Napisano

Alca są super, kupisz je w Tesco albo w Castorama (tu większy wybór), przynajmniej tak jest w Sosnowcu.

Napisano

Ja obecnie kupuję tylko standardowe wycieraczki Motgum. Cena podobna do Alci, za to trwałość i długość działania porównywalna z Championami, których używałem wcześniej. Spokojnie wystarczają na rok jazdy (ja robię 15 - 20kkm rocznie). A co do Alci to te standardowe w jasnoniebieskich kartonach to najgorszy chłam na rynku, te w ciemnoniebieskich są lepsze ale szału nie ma. To tak z moich obserwacji. Typowo marketowych nie kupuję, bo tak do końca nie wiadomo co to ...

Napisano

> 10zl za 2?

10zł za cztery sztuki. ok.gif

Napisano

> 10zł za cztery sztuki.

pomyłka, za cały karton tongue.gif

No oczywiście żart. Też się niad nimi zastanawiałem ale chyba odpuszczę po Waszych opniinach

Napisano

Kiedyś kupiłem wycieraczki w Selgrosie po niecałe 6zł za sztukę - 3 rok służą ok.gif

Napisano

> ..... mam nadzieję że znajdzie się ktoś, kto

kupiłem jedną na próbę, następnej nie kupię - totalna qpa no.gif

deszczyk zgarniała b. ładnie tylko jak szła do góry, przy ruchu powrotnym na szybie zostawała niezgarnięta woda

próby "profilowania" spełzły na niczym

po godzinie wróciłem do rocznego Motgumu

Napisano

> W matizie płaskie wycieraczki sie nie sprawdzają

coś w tym jest ok.gif

choć parę ładnych lat temu nabyłem płaskiego Boscha to służył mi wiernie jakieś 2 lata

zachęcony tym zjawiskiem kupiłem następnego, który czyścił szybę podobnie jak wątkowy wycieruch z B. oslabiony.gif

jest to 3-cia płaska wycieraczka jaką nabyłem - do tego wozu ostatnia

Napisano

> Z artykułów motoryzacyjnych to w B. kupuje jedynie zimowy płyn do spryskiwaczy z Organiki.Myslę że

> na te wycieraczki to szkoda kasy.

> W sklepie motoryzacyjnym kupiłem oryginalne "Alca" za 10 zł sztuka.Chodzą rok i nadal ścierają

> rewelacyjnie.Poszukaj je u siebie.

Największy syf jaki jest wsrod wycieraczek, takie oryginalne germany made in china... oslabiony.gif

Napisano

> Największy syf jaki jest wsrod wycieraczek, takie oryginalne germany made in china...

alca kupuję w tesco - dają radę przez rok ok.gif

Napisano

> Ja obecnie kupuję tylko standardowe wycieraczki Motgum. Cena podobna do Alci, za to trwałość i

> długość działania porównywalna z Championami, których używałem wcześniej. Spokojnie

> wystarczają na rok jazdy (ja robię 15 - 20kkm rocznie). A co do Alci to te standardowe w

> jasnoniebieskich kartonach to najgorszy chłam na rynku, te w ciemnoniebieskich są lepsze ale

> szału nie ma. To tak z moich obserwacji. Typowo marketowych nie kupuję, bo tak do końca nie

> wiadomo co to ...

motgumy jakiś czas temu spsuły się strasznie - nie dały rady dwóch miesięcy w lecie wytrzymać

może poprawiły sie niewiem.gif

Napisano

Motgumy się zepsuły, ostatnio ja i znajomy narzekalismy.

Założyłem Alca przed zeszłą zimę, na test, okazało się że i po zimie dobrze zbierają... Teraz tylko ich używam, 20zł za komplet. Kolega ma już prawie rok i dalej śmigają. Ja zmieniam co 3 miesiące, żeby szyb starymi nie rysować. Wolę 4 razy w roku zmienić, niż raz zapłacić ze 120zł i jeździć "bo szkoda wymienić" jak rysują...

Tylko Alca trzeba sprawdzić otwierając opakowanie, niektóre mają luzy - i wybrać dobre sztuki smile.gif

Napisano

> alca kupuję w tesco - dają radę przez rok

wiem, wiem gust jest jak pewna część ciała, każdy ma swoją wink.gif

od momentu gdy przesiadłem się na wycieraczki 'champion' to nie chcę widzieć innych

Napisano

Odradzam... Nabylem do Doblo i od wyjecia z pudelka smuzyly...

Napisano

Te z B. mam w drugim aucie(kupione z zeszłym roku), auto mało jeździ, ale z tego co zauważyłem to niezbyt mocno trzyma się w ramieniu, a tak to ścierają wg. mnie ok. Jedynie "skaczą" gdy szyba jest lekko mokra, bo gdy pada deszcz jest ok.

A co sądzicie nt. wycieraczek KAGER ?

Napisano

> Motgumy się zepsuły, ostatnio ja i znajomy narzekalismy.

taka prawda oslabiony.gif

ale byłem w Józefowie i poprosiłem o pióra z najstarszej produkcji i nie dedykowane tylko "z długości"

facet z magazynu znalazł mi piórka z 2008 roku i jest yay.gif

Napisano

> wiem, wiem gust jest jak pewna część ciała, każdy ma swoją

> od momentu gdy przesiadłem się na wycieraczki 'champion' to nie chcę widzieć innych

próbowałem championów boszy i innych wynalazków firmowych - alco i motgumy najlepsze , oststnio na orlenie kupiłem płaskie jakieś nieznane - też zbierają super

Napisano

> próbowałem championów boszy i innych wynalazków firmowych - alco i motgumy najlepsze , oststnio na

> orlenie kupiłem płaskie jakieś nieznane - też zbierają super

Od wielu lat stosuję Alca i potwierdzam. Były Bosche, Valeo a Alca wytrzymuje przynajmniej 75% przebiegu drogich firmówek, zbierając bardzo dobrze i kosztując przy tym 6 zł/szt.

Napisano

> Od wielu lat stosuję Alca i potwierdzam. Były Bosche, Valeo a Alca wytrzymuje przynajmniej 75%

> przebiegu drogich firmówek, zbierając bardzo dobrze i kosztując przy tym 6 zł/szt.

Ja się zraziłem do wycieraczek Boscha, jeszcze dwa lata temu był to dobry towar, teraz wytrzymywały mi jakieś 2 miesiące.

Napisano

Mam już drugi miesiąc w Combo, jestem bardzo zadowolony. Jeśli zimę przejeżdżą w dobrym stanie, to na wiosnę kupię drugi komplet.

Napisano

> Alca są chyba też w castoramie jak mnie pamięć nie myli. Tam właśnie kupiłem ojcu i bez problemów

> jeździ już z pół roku.

Alca kupuje na Orlenie i se chwale.

Polecilem koledze, kupil w Castoramie i stwierdzil, ze sie jezdzic nie da ("nie zbieraja i skrzypia").

Stare trafil czy jak?

Napisano

> Alca kupuje na Orlenie i se chwale.

> Polecilem koledze, kupil w Castoramie i stwierdzil, ze sie jezdzic nie da ("nie zbieraja i

> skrzypia").

> Stare trafil czy jak?

Właśnie to jest ciekawe, bo mi też się parę razy trafiły bardzo fajne, a parę razy nie nadające się do niczego.

Tym samym niestety przestałem je kupować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.