Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polska Policja

Featured Replies

Napisano

> http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/106466,Nowe-samochody-w-Policji.html

> Opel Corsa a myslałem że po Fiacie Cinquecento nic mnie już nie zdziwi, a jednak...

> p.s. popatrzcie na montaż "kogutów"

popraw linka, bo zamieniłeś url z opisem smile.gif

Napisano

> nowe samochody w Policji

> Opel Corsa a myslałem że po Fiacie Cinquecento nic mnie już nie zdziwi, a jednak...

aerodynamiczne, przy tej mocy to dość istotny element zlosnik.gif

Napisano

czy ja dobrze widze ze pierdut nawet nie w blendzie na relingi tylko przez dach-szkoda ze nie ma foty tego elementu od wewnatrz-ciekawe czy przez podsufitke tez tak pojechali po chamsku...

Napisano

Nie rozumiem co jest złego w tanim w zakupie i eksploatacji samochodzie, który nie ma z zasady służyć do pościgów?

Napisano
  • Autor

> czy ja dobrze widze ze pierdut nawet nie w blendzie na relingi tylko przez dach-szkoda ze nie ma

> foty tego elementu od wewnatrz-ciekawe czy przez podsufitke tez tak pojechali po chamsku...

bardzo dobrze widzisz ok.gif ot wygrała najtańsza oferta

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem co jest złego w tanim w zakupie i eksploatacji samochodzie, który nie ma z zasady

> służyć do pościgów?

a do czego ma służyć takowy pojazd? do zamówień jedzenia np? wink.gif

Napisano

> a do czego ma służyć takowy pojazd? do zamówień jedzenia np?

A to do patrolowania miasta nie wystarczy ??? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A to do patrolowania miasta nie wystarczy ???

a co podczas gdy trzeba bedzię podjąć pościg? wink.gif

- zero zero do zero trzynaście, słuchajcie, dajce dwa patrole bo zgubiłem gościa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mogło byc gorzej

nie no Rado, tu widać ewidentnie poczucie humoru grinser006.gif w moim linku jednak tego nie widzę sick.gif

Napisano

> a co podczas gdy trzeba bedzię podjąć pościg?

> - zero zero do zero trzynaście, słuchajcie, dajce dwa patrole bo zgubiłem gościa

A to takie duzo wolniejsze jest od np tych busów co jeżdzą teraz ?? Nie popadajmy w paranoje imho do miasta spokojnie styknie , inna sprawa czy funkcjonariuszom w tym wygodnie będzie ...

Napisano

> A to takie duzo wolniejsze jest od np tych busów co jeżdzą teraz ?? Nie popadajmy w paranoje imho

> do miasta spokojnie styknie , inna sprawa czy funkcjonariuszom w tym wygodnie będzie ...

Latem na skuterach sobie radzą to i w tym jakoś zimę przecierpią.

Napisano

> nie no Rado, tu widać ewidentnie poczucie humoru w moim linku jednak tego nie widzę

Wydaje mi sie, że jeżeli rozpisali przetarg na takie auta to, będą spełniać ich wymagania. Nie wydaje mi się, aby zrobiono to na pałę. Nie znam się na pracy Policji, wiec nie wiem, czy takie auta są OK.

Nie mniej nie sadze, ze wydajać np 50 % więcej na większe i mocniejsze auta, skuteczność tej formacji zwiększyła by się tez o 50 % niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A ci co robią?

eee pilnuja porządku, patrolują? ok.gif aa widział Pan konia w pościgu? niewiem.gif

Napisano

Zakup samej Corsy uważam za słuszny. Auta powinny trafić głównie do dzielnicowych , lub służb patrolujących centrum miasta. Co do samego montażu belki sygnałowej to jest DRAMAT ! sama belka jest bardzo dobrej jakości i porządna. Z doświadczenia powiem że tak gdzie kończy się logika, tam zaczyna się policja hehe.gif

Napisano

jak cieżko jest zadać sobie trud przeczytania kilku zdań pad.gif

Quote:

Pojawi się także 149 tanich w eksploatacji pojazdów małolitrażowych z segmentu „A” oraz „B”. Mają być przeznaczone nie tylko dla dzielnicowych, ale także dla policjantów, którzy będą je wykorzystywali je do wykonywania zadań administracyjnych i pomocniczych, czyli np. do przewożenia akt do prokuratur lub sądów. Będą przydatne szczególnie w miastach, gdzie jest duży ruch i trudno znaleźć miejsce do parkowania. Pojazdy tego typu są używane przez policje z państw Unii Europejskiej.

niech ktoś to na HaPe wyrzuci skromny.gif

Napisano

a chciało ci się przeczytać link ktory sam wkleiłeś? napisane jest

Napisano

A co Ci montaż przeszkadza? niewiem.gif

Przynajmniej nie odpadnie.

Napisano

Naprawdę jako podatnik chciałbyś płacić za paliwo do 250 KM Opla, który przywiózł dzielnicowego z wezwaniem?

Napisano

Ogolnie fajnie ze małe auta kupuja dla Policji, do wielu zadań bez sensu jest jezdzic dużymi pojazdami ok.gif

A co do montażu - nie wiem, montaż może nie jest zbyt elegancki, ale w czym problem niewiem.gif

Napisano

Jeśli tylko nakrętki się same nie będą odkręcały, to spełni zadanie. Zawsze można dodać jeden klucz więcej do zestawu narzędzi grinser006.gif

Napisano

A co było złego w Cinquecento? Do przewożenia policjanta i psa tropiącego to było bardzo dobre auto.

Napisano

> jak cieżko jest zadać sobie trud przeczytania kilku zdań

Po co czytać? News medialnie chwytliwy, mało kto w ogóle się meritum zainteresuje, motywem przewodnim będą psy i nakrętki na dachu busted.gifhahaha.giffacepalm%5B1%5D.gif

> Quote:

> Pojawi się także 149 tanich w eksploatacji pojazdów małolitrażowych z segmentu

> „A” oraz „B”. Mają być przeznaczone nie tylko dla

> dzielnicowych, ale także dla policjantów, którzy będą je wykorzystywali je do wykonywania

> zadań administracyjnych i pomocniczych, czyli np. do przewożenia akt do prokuratur lub sądów.

> Będą przydatne szczególnie w miastach, gdzie jest duży ruch i trudno znaleźć miejsce do

> parkowania. Pojazdy tego typu są używane przez policje z państw Unii Europejskiej.

Z głową jak widać ok.gif

> niech ktoś to na HaPe wyrzuci

Popieram ok.gif

Napisano
  • Autor

Według ciebie jest to dobrze zamonotowane? Wiercenie w dachu, profi montaż, nie ma co claps.gif

Napisano
  • Autor

> jak cieżko jest zadać sobie trud przeczytania kilku zdań

> Quote:

> Pojawi się także 149 tanich w eksploatacji pojazdów małolitrażowych z segmentu

> „A” oraz „B”. Mają być przeznaczone nie tylko dla

> dzielnicowych, ale także dla policjantów, którzy będą je wykorzystywali je do wykonywania

> zadań administracyjnych i pomocniczych, czyli np. do przewożenia akt do prokuratur lub sądów.

> Będą przydatne szczególnie w miastach, gdzie jest duży ruch i trudno znaleźć miejsce do

> parkowania. Pojazdy tego typu są używane przez policje z państw Unii Europejskiej.

> niech ktoś to na HaPe wyrzuci

Czytałem na samym początku, nie martw się, poprostu nie zrozumiales, wcale się nie dziwię a gość by się nawet nie przyznawał że za moje pieniądze kupili auta do wozenia akt sciana.gif

Napisano

A co zlego w Corsie? Do miasta super! Nie musza miec klasy D czy C. A i pasnika f tdiku dogoni a jak nie to wezwa posilki.

Napisano

> Według ciebie jest to dobrze zamonotowane? Wiercenie w dachu, profi montaż, nie ma co

Ale gdzie widzisz problem ?? niewiem.gif

Napisano

> Czytałem na samym początku, nie martw się, poprostu nie zrozumiales,

Jestem innego zdania jest dokładnie odwrotnie skromny.gif

>a gość by

> się nawet nie przyznawał że za moje pieniądze kupili auta do wozenia akt

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

zadzwoń poproś żeby oddali twoja część rotfl.gif

Napisano

> Opel Corsa

Żadna nowość, u mnie już chyba z 10 lat jeździ Corsa C SRS R005 jako nieoznakowany pojazd, z wydziału kryminalnego grinser006.gifhehe.gifhahaha.gif

Napisano

ja bym im jeszcze wpakował instalacje LPG zeby nie mozna było se spuścic z baku grinser006.gif

Napisano

> A to takie duzo wolniejsze jest od np tych busów co jeżdzą teraz ?? Nie popadajmy w paranoje imho

> do miasta spokojnie styknie , inna sprawa czy funkcjonariuszom w tym wygodnie będzie ...

patrzac na obecne huhra zatrudniane w policja to bedzie duzo miejsca

Napisano

> Żadna nowość, u mnie już chyba z 10 lat jeździ Corsa C SRS R005 jako nieoznakowany pojazd, z

> wydziału kryminalnego

bardziej bym sie spodziewał policji w duzym aucie - np insignia niz w małym

Napisano

z tych nowych dostaw pojazdów dla policji to dziś widziałem u mnie nową skodę yeti, ale belka była całkiem znośnie zamontowana ok.gif

P1060864.JPG

Napisano

> z tych nowych dostaw pojazdów dla policji to dziś widziałem u mnie nową skodę yeti, ale belka była

> całkiem znośnie zamontowana

Mnie swojego czasu zaskoczyło coś takiego (nie mam na myśli księdza) biglaugh.gif

217_26012007.jpg

Napisano
  • Autor

> z tych nowych dostaw pojazdów dla policji to dziś widziałem u mnie nową skodę yeti, ale belka była

> całkiem znośnie zamontowana

I to ja rozumiem i koguty też dobrze na relingach zamontowane, ale jak widzę innym wiercenie w dachu nie przeszkadza, profi wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jestem innego zdania jest dokładnie odwrotnie

A zauwazyles analogię do fiata w moim poście? Myślisz że tym fiatem co robili wink.gif

Napisano

> A zauwazyles analogię do fiata w moim poście? Myślisz że tym fiatem co robili

Akta wozili tak ? Dobrze rozumiem ??

Napisano
  • Autor

> Akta wozili tak ? Dobrze rozumiem ??

A co tym autkiem mogli robić wink.gif

Napisano

niby czytales artykul, ale chyba nie zalapales wink.gif

Napisano
  • Autor

> A co to kaplica na kółkach ?

> HanYs

a co w USA tez montują "koguty" w dachu poprzez wiercenie? icon_eek.gif

Napisano

Mały i oszczędny samochód. Wystarczający do drobnych interwencji, kontroli czy podjechania np.: na skrzyżowanie celem kierowania ruchem.

A co do montażu "kogutów" to większość pojazdów uprzywilejowanych ma tak montowane. Też mnie to dziwi, że nie wykorzystuje się fabrycznych mocowań na dachu. Ale tak podobno jest szybciej i taniej.

Napisano

> Według ciebie jest to dobrze zamonotowane? Wiercenie w dachu, profi montaż, nie ma co

Jaki widzisz problem? Do anten jakoś dziury można wiercić? Skutecznie, to są samochody "specjalne", a nie cierpiarskie bryki, w których się później ukrywa do czego były używane.

Napisano

Jakby kupili 140 porshe to byłoby że marnują pieniądze.

Jak rozsądnie ktoś podszedł do tematu i do zadań niewymagających prędkości świetlnej kupili tańsze i oszczędne samochody to też źle ...

Ehhh Polacy grinser006.gif

Napisano

> A co tym autkiem mogli robić

A Ty codzien lodowki wozisz ze espace masz?

Napisano

> Jakby kupili 140 porshe to byłoby że marnują pieniądze.

> Jak rozsądnie ktoś podszedł do tematu i do zadań niewymagających prędkości świetlnej kupili tańsze

> i oszczędne samochody to też źle ...

> Ehhh Polacy

Mnie tylko dziwi dlaczego nie robia przetargow na caly kraj. Zamiast 200 dla Lodzi 100 dla Warszawy + jakies dla UM czy strazy miejskiej. Dalbym przetarg np auto klasy B max 45k na kolach calorocznych np 1000 sztuk i wyslac na cala Pl. Nie byloby taniej?

Napisano

> Mnie tylko dziwi dlaczego nie robia przetargow na caly kraj.

Myślę, że czasami robią ale często zakupy są ze środków miejskich i to miasta decydują...