Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedać AUDI i kupić porsche ?

Featured Replies

Napisano

Nie, nie myslę o cayenie w świniaku...
​Myślę konkretnie o tym: http://allegro.pl/porsche-944-2-5-1983r-piekny-klasyk-felgi-gotti-i6000686609.html

​Na co dzień jeżdżę służbowym, byłby to samochód tylko na weekend do zabawy i przejażdzki do Wisły/Ustronia :D

​Co myślicie o takiej zmianie?

​Pomijamy fakt że samochód 100 razy mniejszy...

Napisano

Wolałbym nowsze audi z mniejszym przebiegiem, no chyba że lubisz ładować kasę w klasyki. Tanie to hobby nie jest ale zawsze jakaś przyjemność.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Ani to szybkie ani ladnie gada ani wyjatkowe czy kultowe. poszukaj czego innego

Napisano
  • Autor

szczerze to nie spodziewałem się krytyki tylko aprobaty na ten pomysł :(

Napisano

IMO ulep :no:

I do tego te wpisy :no:

Auto zostało profesjonalnie poszerzone w Niemczech.

Opony jak nowe

Porsche od fana marki, zarejestrowane w Niemczech ...

Podwozie w stanie bardzo dobrym, bez rdzy. Pod maską rozpórka firmy Wichers. Auto jest po wymianie oleju, filtrów, nowy akumulator.

Napisano

​Myślę konkretnie o tym: http://allegro.pl/porsche-944-2-5-1983r-piekny-klasyk-felgi-gotti-i6000686609.html

​Na co dzień jeżdżę służbowym, byłby to samochód tylko na weekend do zabawy i przejażdzki do Wisły/Ustronia :D

To już lepiej Boxtera, chociaż to dalej nie Porsche... 

Napisano

Bo to fajne auto jest. Ale ja bym jednak szukal bardziej "kultowej" wersji. Nie tylko nie bedzie utraty wartosci ale najpewniej wzrost.

Napisano

Uwielbiam ten model Porsche. Ja poszedłbym w oryginała, ale ten też jest dobry :)

Pamiętaj jednak, że tak zmodyfikowane auto można prowadzić tylko w jednym stroju:

2005_miami_vice_season_1_005.jpg

Napisano

jeśli wystarczy Ci do przekonania sameog siebie że znaczek jest - to bierz. ale generalnie: to tzw VW Porsche... szkoda czasu na pakowanie kasy premium w coś co nie odwdzięczy się niczym, poza posiadaniem znaczka i wyglądem... IMHO w porsche chodzi o coś więcej....

poszukaj 928 np. jeśli ma być tanie w zakupie i być porsche... i mieć "coś" wyjątkowego :)

Napisano

jeśli wystarczy Ci do przekonania sameog siebie że znaczek jest - to bierz. ale generalnie: to tzw VW Porsche... szkoda czasu na pakowanie kasy premium w coś co nie odwdzięczy się niczym, poza posiadaniem znaczka i wyglądem... IMHO w porsche chodzi o coś więcej....

poszukaj 928 np. jeśli ma być tanie w zakupie i być porsche... i mieć "coś" wyjątkowego :)

944 to VW Porsche?? 914, 924 tak... ale 944??

Napisano

944 to VW Porsche?? 914, 924 tak... ale 944??

pisząc VW miałem na myśli: najtańsze - dla ludu...

przeciez 944 to następca 924... bazował na nim i dalej był najtanszy... zmiana to był silnik - wywalili starocia z Audi i zrobili swoje 2,5 litra (z oszałamiającymi 140 KM) :) to nie wypada porsche :)

Napisano

pisząc VW miałem na myśli: najtańsze - dla ludu...

przeciez 944 to następca 924... bazował na nim i dalej był najtanszy... zmiana to był silnik - wywalili starocia z Audi i zrobili swoje 2,5 litra (z oszałamiającymi 140 KM) :) to nie wypada porsche :)

Jakieś auto w ofercie musi być najtańsze... Kiedy najtańsze było 911 (bo jedyne). Dla mnie to nie jest argument przeciw.

944 to fajne auto. Wszyscy fascynują się 911, a 944 jest "nielubiane" i moim zdaniem to jego ogromna zaleta :)

Napisano

Nie kupować. Po co Ci to ? Nie lepiej za te kase kupic Touarega albo X5 ?

Napisano
  • Autor

Myślę też o w124 coupe.

Coś ciekawego.

Teraz mam nudne 3.0tdi

Napisano

A mnie się 944 bardzo podoba.

Akurat ten egzemplarz niekoniecznie, ale model jak najbardziej.

Jak ci się podoba, to nie słuchaj innych, tylko kupuj.

W końcu to ty będziesz jeździł PORSCHE, a inni Skodami i Oplami. ;]

Napisano

kurna, ale mnie się najnormalniej podoba ten "ulep" :hmm:

To idź i poczekaj aż ci przejdzie. potem siądź do neta jeszcze raz i poszukaj coś w stanie ORI a nie dłubane.

Przy okazji musisz zapytać kolegę Ryb, czy cię stać. Dobrze ci radzę.

Napisano

jezdzilem takim gratem ktoregos razu

ani to nie jedze ani nie wyglada, panda w gazie jest lepiej zrobiona

Napisano

ani to nie jedze ani nie wyglada, panda w gazie jest lepiej zrobiona

Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych ;l  ;l ;l  ;l  ;l  

Na AK już dawno udowodniono, że Panda w gazie jest najlepsza w każdej dziedzinie i żadne PORSCHE nie ma szans.

Napisano

z takich starych "sportowych" wybralbym esprit

jest imo duzo fajnieszy niz te porsze 

Napisano

Na co dzień jeżdżę służbowym, byłby to samochód tylko na weekend do zabawy i przejażdzki do Wisły/Ustronia :D

dawno  temu  znajomy  ( zreszta  siedzi  na  tym  forum)   zadał  mi  proste  pytanie  

jak  nie  teraz to  kiedy,  jak  bede  miał  50kę, a jak nie  dożyje ? 

tak  wiec masz  chęć to co Cię  ogranicza ? 

swoja  drogą  fajny  ulep :ok:;] 

Napisano

Jak chcesz jakiegokolwiek "youngtimera" to lepiej rozejrzec sie za czyms w jak najlepszym stanie i jak najbardziej oryginalnym. :)

Napisano

IMO ulep :no:

I do tego te wpisy :no:

Auto zostało profesjonalnie poszerzone w Niemczech.

Opony jak nowe

Porsche od fana marki, zarejestrowane w Niemczech ...

Podwozie w stanie bardzo dobrym, bez rdzy. Pod maską rozpórka firmy Wichers. Auto jest po wymianie oleju, filtrów, nowy akumulator.

a ja miałem trochę do czynienia z 924 i 944 i biorąc pod uwagę naprawdę niską jakość wykonania tych modeli to 944 nie wygląda źle za tą kasę.

natomiast to auto nie ma w sobie nic specjalnego, wolałbym głupie E30 325i

Napisano

Jeździłem takim tylko 2.0 i osobiście szału to nie robi żadnego ani pod względem osiągów, prowadzenia czy wykonania ;] Dobre jako baza na kompleksową przebudowę i swapa o ile buda zdrowa. Jedynym plusem jest to że to prosiak no i ceny niskie ;l

Napisano

Konkurencyjne auto japońskie imho wygląda o wiele bardziej interesujące a ponadto jest o wiele bardziej egzotyczne:

IMG_1428.jpg

Napisano

hehe to porsche objechal bym moim malutkim mitsu, wez sobie odpusc, lepiej kup boxtera

Napisano

A mnie się 944 bardzo podoba.

Akurat ten egzemplarz niekoniecznie, ale model jak najbardziej.

Jak ci się podoba, to nie słuchaj innych, tylko kupuj.

W końcu to ty będziesz jeździł PORSCHE, a inni Skodami i Oplami. ;]

To trochę jak kupienie używanego, zaplamionego garnituru Armaniego z lumpexu i tłumaczenie ze sie chodzi w Armanim a nie Wólczance.

Allah Jahve Amen Alleluja Tortellini!