Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TSI - czy jest coś lepszego?

Featured Replies

Napisano
3 minuty temu, Polarny napisał:

Octavia 1.4 TSi paliła ok. 1.5 l  mniej przy takiej samej jeździe.

Czyli 6.5 litra przy mega ostrej jeździe?

Napisano
3 minuty temu, format napisał:

może to chodzi o mpg?

Napisano
1 minutę temu, koNik napisał:

może to chodzi o mpg?

Swoją drogą, astra pali mi całe pół litra więcej od kury.

Napisano
2 minuty temu, format napisał:

Swoją drogą, astra pali mi całe pół litra więcej od kury.

czyli pewnie z 7.5 przy ostrej jeździe najeźdźca germańskiego ;]

Napisano
Teraz, koNik napisał:

czyli pewnie z 7.5 przy ostrej jeździe najeźdźca germańskiego ;]

Mniej trochę. Przy normalnej jeździe.

HjiHzTA.png

Napisano
Teraz, format napisał:

Mniej trochę. Przy normalnej jeździe.

Mało 8]

Mój diesel obecnie pali wg komputera 6,5 ON.

Cruze z wolnossąca benzyną 141 KM palił mi średnio 8.

No ale Astra pewnie sporo lżejsza. :ok:

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał:

Mało 8]

To jest generalnie tryb mieszany, ja zazwyczaj jeżdżę jednak dość szybko, rzadko ktokolwiek mnie wyprzedza. Używam jednak przy okazji mózgu, dojeżdżając do świateł czy innych zdarzeń na drodze na cutoffie. W ten sposób kurę sprzedałem na oryginalnych klockach przy przebiegu 90kkm.

Napisano
6 minut temu, rwIcIk napisał:

to bardziej kwestia konstrukcji głowicy i jej sprawnego napełniania. Trzeba też mieć świadomość że te nowoczesne turbopierdziawki jak sie jedzie delikatnie pod względem AFRa to jada na granicy spływu tłoków ;) stąd takie wyniki ;)

Napisano
1 minutę temu, koNik napisał:

to bardziej kwestia konstrukcji głowicy i jej sprawnego napełniania. Trzeba też mieć świadomość że te nowoczesne turbopierdziawki jak sie jedzie delikatnie pod względem AFRa to jada na granicy spływu tłoków ;) stąd takie wyniki ;)

Anom, dość precyzyjnie można dawkować paliwo w bezpośrednim wtrysku.

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał:

No niestety nie dane mi było potestować ani TSI, ani nowego oplowskiego 1,4T.

Różnica w spalaniu między B14XFT i B16SHT jest pomijalna.

Napisano
10 minut temu, format napisał:

Nie zdecydowałem się też na 1,6T od Hyundaia, bo po pierwsze był droższy od diesla, a po drugie podobno sporo żłopie.

Jednak Koreańce mają jeszcze sporo do nadrobienia w kwestii spalania.

Napisano
37 minut temu, Polarny napisał:

Ale 11.5 to jakaś masakra - i nie jest to spalanie średnie z jakiegoś korka, tylko z tysięcy km. Nie wiem, jak trzeba jeździć, żeby tyle osiągnąć.

37 minut temu, Polarny napisał:

Jest jeszcze opcja, że delikwent butuje od początku, później hamulec i tak w kółko - wtedy by się pewnie dało tyle osiągnąć.

39 minut temu, Polarny napisał:

Pisałem o jeździe po krajówce z wyprzedzaniem z butem w podłodze wszystkiego, co się da. Zdarzały się oczywiście momenty, że trzeba było się wlec za wszystkimi.

Nikt (a przynajmniej ja ) nie powiedział że się nie da zrobić spalania 8L w starym 1.8 TSI ale taka jazda nie ma nic wspólnego z tym co wypisywałeś, cytuję "...but w podłodze i wyprzedzanie wszystkiego co się da..."

Napisano
38 minut temu, format napisał:

Ciekawe ile wiecej ten silnik pali w takiej Zafirze.

Napisano
59 minut temu, rwIcIk napisał:

Mało 8]

Juz byl taki co sie ze mna sprzeczal, ze jego kiosk ruchu (Outlander III) jest sporo cieższy od mojej Insigni.

Wyszlo, ze wedlug DR Insignia jest 13kg ciezsza;l

Choc Astre K odchudzono, wiec pewnie masz racje.

Napisano
9 minut temu, ZUBERTO napisał:

Juz byl taki co sie ze mna sprzeczal, ze jego kiosk ruchu (Outlander III) jest sporo cieższy od mojej Insigni.

Wyszlo, ze wedlug DR Insignia jest 13kg ciezsza;l

Choc Astre K odchudzono, wiec pewnie masz racje.

Mój Tucson waży 1,6 tony, a Cruze - bliźniak Astry J ważył 1,4 t.

Napisano
Mój Tucson waży 1,6 tony, a Cruze - bliźniak Astry J ważył 1,4 t.

Mój też tyle waży, acz to trochę większe auto jednak. Swoją drogą sprawdziłem ostatnio - AK ST ma każdy wymiar większy od Vectry C liftback którą miałem wcześniej. Auta bardzo urosły przez ostatnie 10 lat.

tapatalked

Napisano
17 minut temu, format napisał:

Mój też tyle waży, acz to trochę większe auto jednak. Swoją drogą sprawdziłem ostatnio - AK ST ma każdy wymiar większy od Vectry C liftback którą miałem wcześniej. Auta bardzo urosły przez ostatnie 10 lat.

Cruze hatch miał 4,5 m długości i 1,4 masy 8]

Tucson też ma prawie 4,5 m.

Dlatego nie szukałem dłuższego auta i Kodiaq odpadł w przedbiegach.

Napisano
Cruze hatch miał 4,5 m długości i 1,4 masy 8]
Tucson też ma prawie 4,5 m.
Dlatego nie szukałem dłuższego auta i Kodiaq odpadł w przedbiegach.
AK ST 4.7 długości i 2.04m szerokości z lusterkami.

tapatalked

Napisano
Mnie już tak długie auto nie jest potrzebne. Jeżdżę głównie z żoną, czasem z psem :hehe:

Jasne, ja natomiast mam drugiego dzieciaka w drodze.

tapatalked

Napisano
7 minut temu, format napisał:

Jasne, ja natomiast mam drugiego dzieciaka w drodze.

Najgorsze w moim przypadku było to, że na rodzinne wypasione auto nie było mnie stać wtedy, gdy było mi potrzebne :hehe:

Gdy rodziło mi się drugie dziecko, zamieniłem CC na Astrę bieda wersja z silnikiem 1,4 60 KM  ;]

Napisano
1 godzinę temu, rwIcIk napisał:

Najgorsze w moim przypadku było to, że na rodzinne wypasione auto nie było mnie stać wtedy, gdy było mi potrzebne :hehe:

Gdy rodziło mi się drugie dziecko, zamieniłem CC na Astrę bieda wersja z silnikiem 1,4 60 KM  ;]

Szczerze powiedziawszy to tego tak nie odczułem. Polonez był wystarczający dla 2+2 +pies. Corolla Compact zjeździła z nami dużo, włącznie z 4 rowerami. :ok:

1 godzinę temu, rwIcIk napisał:

Mnie już tak długie auto nie jest potrzebne. Jeżdżę głównie z żoną, czasem z psem :hehe:

Wiesz, z tym to różnie bywa. Kiedyś się w 4 osoby (+ pies często) + rowery jakoś mieściliśmy na wakacje i było fajnie. Teraz z żonką (bez psa) bywa, że są problemy z zapakowaniem w takie 4.7m czy 500l bagażnika. Jest tylko jedna drobna różnica - teraz wrzucamy co pasuje (co potrzebne i niepotrzebne) i jedziemy, a kiedyś trzeba było selekcję zdrową robić. 

W sumie zgodzę się, że w większości i tak powietrze wozimy :hehe:

Napisano
5 godzin temu, format napisał:

W mieście 1.5 l mniej - na trasie różnica ok. litra.

Więc prawie dobrze przewidziałeś, chociaż pewnie nie do końca to chciałeś osiągnąć.

Napisano
W mieście 1.5 l mniej - na trasie różnica ok. litra.
Więc prawie dobrze przewidziałeś, chociaż pewnie nie do końca to chciałeś osiągnąć.
Czyli 5 litrów przy ostrym pałowaniu w mieście?

tapatalked

Napisano
5 godzin temu, Piotrus napisał:

Nikt (a przynajmniej ja ) nie powiedział że się nie da zrobić spalania 8L w starym 1.8 TSI ale taka jazda nie ma nic wspólnego z tym co wypisywałeś, cytuję "...but w podłodze i wyprzedzanie wszystkiego co się da..."

Zapewne w spalaniu pomagały momenty, gdzie trzeba było się wlec za wszystkimi. O czym wyraźnie napisałem.

Napisano
Teraz, format napisał:

Czyli 5 litrów przy ostrym pałowaniu w mieście?

Stało się na matmie z czerwonymi uszami przed całą klasą, co?

Napisano
4 minuty temu, Polarny napisał:

Zapewne w spalaniu pomagały momenty, gdzie trzeba było się wlec za wszystkimi. O czym wyraźnie napisałem.

To w końcu wyprzedzaleś wszystkich czy się za wszystkimi wlokłeś bo chyba sam się w tym pogubileś ?

Napisano

29 minut temu, format napisał:

Szóstka z matematyki na maturze. A jak u ciebie?

To chyba bardzo musiałeś się o tę szóstkę starać, bo nie potrafisz prostego odejmowania zrobić. Pomijając fakt, że nigdzie nie napisałem, ile mi pali przy ostrej jeździ w mieście.

27 minut temu, Piotrus napisał:

To w końcu wyprzedzaleś wszystkich czy się za wszystkimi wlokłeś bo chyba sam się w tym pogubileś ?

Trzeci raz piszę, że wyprzedzałem, ale były momenty, że wyprzedzić się nie dało. Pytasz, jak byś nigdy samochodem nie jeździł.

Załączam obiecane zdjęcia. Jak widać, do 11.5 trochę daleko.

20171006_213404.jpg

20171006_213357.jpg

Napisano

poprzednia Giulietta 1.4 TB z 2,5 roku i 80 tkm pokazywała 7,8 z tego 50% to autostrady- reszta miasto, więc jak pisałem- zużycie turbobenzyn przy podobnych modelach aut jest podobne.

Napisano
45 minut temu, Polarny napisał:

Trzeci raz piszę, że wyprzedzałem, ale były momenty, że wyprzedzić się nie dało. Pytasz, jak byś nigdy samochodem nie jeździł.

Aha, to może jeszcze doprecyzuj jaki udział miały te momenty gdzie się nie dało wyprzedzić do tej jazdy pełnym butem (tylko nie w % bo byłem słaby z matmy).

52 minuty temu, Polarny napisał:

Załączam obiecane zdjęcia. Jak widać, do 11.5 trochę daleko.

A co chcesz niby tym udowodnić? Jeśli to że zamulasz za kierownicą to już wiemy od momentu kiedy wyskoczyłeś z 8L/100 przy pełnym bucie ale dzięki.

Napisano
Dnia 5.10.2017 o 10:23, Maciej__ napisał:

A ile sie tego sprzedalo, w porownaniu z takimi TSI? ;]

:hmm: Trzeba by popatrzec wiekszosc to Indie i Azja wiec ciezko poworwnac bo tam nie wchodze na fora. Moze @OZI cos powie.

Napisano
6 minut temu, Piotrus napisał:

Aha, to może jeszcze doprecyzuj jaki udział miały te momenty gdzie się nie dało wyprzedzić do tej jazdy pełnym butem (tylko nie w % bo byłem słaby z matmy).

To jest raczej niemożliwe do weryfikacji, nawet jak coś doprecyzuje. Fizyka to weryfikuje w sposób jednoznaczny. Bajkopisarstwo i tyle. Nie wspomnę, że wskazania komputera mogą dość mocno odbiegać od rzeczywistości. 

6 minut temu, Piotrus napisał:

A co chcesz niby tym udowodnić? Jeśli to że zamulasz za kierownicą to już wiemy od momentu kiedy wyskoczyłeś z 8L/100 przy pełnym bucie ale dzięki.

Spoko, mogłem wkleić wskazania z komputera, gdzie przy baku 60 litrów zasięg był 1500 w górach 8] :ok: 

No, ale my się bawiliśmy jaki da się wynik osiągnąć :hehe:

Napisano
11 godzin temu, futrzak napisał:

Szczerze powiedziawszy to tego tak nie odczułem. Polonez był wystarczający dla 2+2 +pies. Corolla Compact zjeździła z nami dużo, włącznie z 4 rowerami. :ok:

Wtedy człek się cieszył, że miał POldka, czy nową Astrę.

Ale w porównaniu ze współczesnymi, to była straszna bieda ;]

Dzisiaj moi nie chcą słyszeć o jeździe samochodem np. do Bułgarii, a kiedyś śmigało się bez klimy do Chorwacji :hehe:

Napisano
16 godzin temu, koNik napisał:

Tylko, że ciężko jechać delikatnie. Przy 80 km/h masz coś koło 1500 rpm na szóstce przy 1,0. Nawet jak jedziesz ze stałą prędkością to obciążenie przy tych obrotach jest spore na pojedynczy cykl. A w 1,5 masz jeszcze większe po pracują tylko dwa cylindry.

Napisano
11 godzin temu, Dareek napisał:

poprzednia Giulietta 1.4 TB z 2,5 roku i 80 tkm pokazywała 7,8 z tego 50% to autostrady- reszta miasto, więc jak pisałem- zużycie turbobenzyn przy podobnych modelach aut jest podobne.

ile razy będziesz jeszcze pisał takie rzeczy? choć jeśli 1.5L różnicy czyli 23% więcej to dla Ciebie podobnie to w sumie rozumie

alfa 7,89 link

gol 6,51 link

w domu było bravo 1.4 t-jet, paliło jak smok przy tsi, awaryjność? tak, padło UPG w bravo przy 40kkm

Napisano
11 godzin temu, Piotrus napisał:

Fajny przykład, jak pisząc drugie zdanie zapomniałeś, co napisałeś w pierwszym.

Przy jeździe w Polsce mam średnią (głównie ekspresówka, ale zawiera też jazdę po mieście) ok. 110 km/h, na krajówce na dystansie ok. 200 km wyprzedzają mnie może 3 auta.

Na DK7 do Płońska często zdarza się, że w ogóle nie jestem wyprzedzany.

Tyle odnośnie zamulania przeze mnie.

Uporządkuj więc chaos w swojej głowie, zanim zabierzesz głos.

11 godzin temu, futrzak napisał:

Spoko, mogłem wkleić wskazania z komputera, gdzie przy baku 60 litrów zasięg był 1500 w górach

To spróbuj osiągnąć odpowiednią średnią na dystansie 4,5 tys. km - jak na zdjęciu, które załączyłem.

Napisano
8 minut temu, Polarny napisał:

Przy jeździe w Polsce mam średnią (głównie ekspresówka, ale zawiera też jazdę po mieście) ok. 110 km/h, na krajówce na dystansie ok. 200 km wyprzedzają mnie może 3 auta.

Na DK7 do Płońska często zdarza się, że w ogóle nie jestem wyprzedzany.

Tyle odnośnie zamulania przeze mnie.

Odpowiesz na pytanie ktore zadałem czy będziesz odwracał kota ogonem żeby uniknąć odpowiedzi?

Co do Twojej wypowiedzi to idealnie się składa bo codziennie jeżdżę do pracy tą samą trasą. Może pokażesz mi na żywo te 8l przy bucie w podłodze i wyprzedzaniu wszystkiego co się da?

Napisano
36 minut temu, Polarny napisał:

Przy jeździe w Polsce mam średnią (głównie ekspresówka, ale zawiera też jazdę po mieście) ok. 110 km/h,

Taa... Średnia 110 km/h wychodzi, jak jedziesz autostradą 150 km/h bez większego ruchu. A spędzam na A4 80% moich tras. Jeżeli zawarta jest w tym jazda po mieście, to te austostradowe prędkości muszą być rzędu 200. Tak więc bzdury piszesz z tą średnią w Polsce, zwłaszcza w kontekście spalania.  

Napisano
1 godzinę temu, TomekD000 napisał:

ile razy będziesz jeszcze pisał takie rzeczy? choć jeśli 1.5L różnicy czyli 23% więcej to dla Ciebie podobnie to w sumie rozumie

alfa 7,89 link

gol 6,51 link

w domu było bravo 1.4 t-jet, paliło jak smok przy tsi, awaryjność? tak, padło UPG w bravo przy 40kkm

Czyli znaczy ze Tobie padło UPG to pada wszystkim? ;l

Napisano
58 minut temu, Piotrus napisał:

Odpowiesz na pytanie ktore zadałem czy będziesz odwracał kota ogonem żeby uniknąć odpowiedzi?

Twoje pytanie jest zwyczajnie durne. Nie odpowiem, bo nie robiłem statystyk, ile czasu wyprzedzałem a ile jechałem za wszystkimi. Spróbuj sam odpowiedzieć sobie na nie przy okazji ostatniej trasy krajówką.

Godzinę temu, Piotrus napisał:

Co do Twojej wypowiedzi to idealnie się składa bo codziennie jeżdżę do pracy tą samą trasą. Może pokażesz mi na żywo te 8l przy bucie w podłodze i wyprzedzaniu wszystkiego co się da?

Ty naprawdę masz problemy z rozumieniem tego, co czytasz. Pisałem o 8 na KRAJÓWCE. Konkretnie była to trasa z Brodnicy do Sierpca (to akurat wojewódzka) + DK 10 do Płońska. Wyprzedzanie kolizyjne z wjazdem na pas dla przeciwnego ruchu - jeżeli tylko było miejsce i widoczność.

Na 7 od Płońska z butem w podłodze musiałbym z 200 jechać.

Normalnie na tej trasie mam 7.2 - 7.6, włącznie z miastem (które akurat spalanie zmniejsza).

53 minuty temu, wladmar napisał:

Średnia 110 km/h wychodzi, jak jedziesz autostradą 150 km/h bez większego ruchu.

Wtedy wychodzi ponad 130. 110 mam z miastem i chłodzeniem turbiny na postoju.

56 minut temu, wladmar napisał:

Tak więc bzdury piszesz z tą średnią w Polsce, zwłaszcza w kontekście spalania.

Wszystko zależy od dystansu. Skoro na Słowacji mam 107 km/h i nie przekraczam 135 licznikowych (a nie tylko autostradą jadę), to jaki problem mieć w PL 110 przy niewiele wyższej prędkości?

Zresztą - tak na logikę - skoro na zdjęciu jest 7.4 z 4.5 tys. km, to wiadomo, że jest to średnia ze spalania i wyższego z miasta na krótkich dystansach i z trasy. Jak w takim razie wg ciebie jadę po autostradzie? 70?

Piszę, jakie są fakty, a jeżeli wy nie umiecie jeździć albo zapominacie zwalniać hamulec ręczny, to już nie do mnie pretensje.

Napisano
20 minut temu, Dareek napisał:

Czyli znaczy ze Tobie padło UPG to pada wszystkim? ;l

:facepalm:

Czyli jak Twojemu sąsiadowi padł rozrząd w tsi to pada wszystkim? ;l

W kwestii spalania rozumie,  że przyjąłeś do wiadomość w co ile pali :ok:

Napisano
13 minut temu, Polarny napisał:

Twoje pytanie jest zwyczajnie durne. Nie odpowiem, bo nie robiłem statystyk, ile czasu wyprzedzałem a ile jechałem za wszystkimi. Spróbuj sam odpowiedzieć sobie na nie przy okazji ostatniej trasy krajówką.

Pytanie jest bardzo precyzyjne i pozwoli ocenić jak wyglądała ta ostra jazda o której wspominałeś. Zaraz się okaże że but w podłodze to miałes 5 minut na 2h jazdy.

15 minut temu, Polarny napisał:

Ty naprawdę masz problemy z rozumieniem tego, co czytasz. Pisałem o 8 na KRAJÓWCE. Konkretnie była to trasa z Brodnicy do Sierpca (to akurat wojewódzka) + DK 10 do Płońska. Wyprzedzanie kolizyjne z wjazdem na pas dla przeciwnego ruchu - jeżeli tylko było miejsce i widoczność.

Do jakich prędkości się rozpędzałeś podczas tych manewrów?

Napisano
1 godzinę temu, Piotrus napisał:

Pytanie jest bardzo precyzyjne i pozwoli ocenić jak wyglądała ta ostra jazda o której wspominałeś.

Durnowatość pytania nie wynika z jego braku precyzji. Sam sobie odpowiedz, czy podczas ostatniej jazdy po krajówce wyprzedzałeś przez 4/31 czasu, czy może przez 8/37.

Do prędkości rozpędzałem się - załóżmy - powyżej autostradowych.

Napisano
4 minuty temu, Polarny napisał:

Durnowatość pytania nie wynika z jego braku precyzji. Sam sobie odpowiedz, czy podczas ostatniej jazdy po krajówce wyprzedzałeś przez 4/31 czasu, czy może przez 8/37.

Do prędkości rozpędzałem się - załóżmy - powyżej autostradowych.

Podczas ostatniej jazdy nikogo nie wyprzedziłem. 

Jesteś mitomanem.

Napisano
2 godziny temu, Polarny napisał:

Wtedy wychodzi ponad 130. 110 mam z miastem i chłodzeniem turbiny na postoju.

Bajki opowiadasz.

Napisano
42 minuty temu, Piotrus napisał:

Podczas ostatniej jazdy nikogo nie wyprzedziłem. 

A jaki ułamek czasu wyprzedzałeś w stosunku do całej jazdy przy ostatniej jeździe na krajówce, gdzie kogokolwiek wyprzedzałeś?

Bardzo precyzyjne pytanie.

43 minuty temu, wladmar napisał:

Bajki opowiadasz.

Z Rabki do W-wy (ale bez samej jeździe po W-wie) miałem średnią 95 jadąc łagodnie, bo auto było na dotarciu jeszcze. Wg ciebie naprawdę to wielki problem podnieść ją o 15 km/h na długiej trasie?

Napisano
30 minut temu, Polarny napisał:

A jaki ułamek czasu wyprzedzałeś w stosunku do całej jazdy przy ostatniej jeździe na krajówce, gdzie kogokolwiek wyprzedzałeś?

Bardzo precyzyjne pytanie.

Odpowiem,jak wykażesz że ta odpowiedź dotycząca mojego stylu jazdy ma związek z Twoją bajeczką jaką probujesz nam serwować, dotyczącą spalania 8l na 100km w Superbie 1.8TSI podczas jazdy z butem w podłodze na trasie Brodnica-Płońsk, nie chcę robić offtopa.

Napisano
33 minuty temu, Piotrus napisał:

Odpowiem,jak wykażesz że ta odpowiedź dotycząca mojego stylu jazdy ma związek z Twoją bajeczką jaką probujesz nam serwować, dotyczącą spalania 8l na 100km w Superbie 1.8TSI podczas jazdy z butem w podłodze na trasie Brodnica-Płońsk, nie chcę robić offtopa.

Twoja odpowiedź dot. stylu jazdy ma taki związek, że zmusza cię do zastanowienia się, jak w ogóle na tak durne pytanie można odpowiedzieć. Jak już ten etap przejdziesz, to powinieneś się zastanowić, jak w ogóle można tak durne pytanie zadać.

Właśnie po to je zadałem, byś sobie jego durnotę uświadomił. Pomimo niewątpliwej precyzyjności samego pytania.

Napisano
Godzinę temu, Polarny napisał:

Rabki do W-wy (ale bez samej jeździe po W-wie) miałem średnią 95 jadąc łagodnie,

Nie brnij już. Takie bajki to nie tu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.