Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czajniki atakuja - MG 10 lat, 250,000 km gwarancji

Featured Replies

Napisano

MG od 1/8/2024 daje nowa gwarancje na swoje wyklepane produkty....

I kto mowi, ze konkurencja jest zla...

10 lat

Screenshot_20240805_144610_SamsungInternet.jpg.cbf1f7dc54a0a509d5d7a67449c61460.jpg

250,000km gwarancji...

Screenshot_20240805_144745_SamsungInternet.jpg.180ea1770bb1dd0fe322a7ea9c988605.jpg

standard od 1/8/2024.

Za zeszly miesiac sprzedazy

1. Toaleta 22,705

2. Mazda 8,476

3. Ford 7,749

4.Kia 6,620

5.Hyundai 6,021

6. Mitsubishi 5,718

Screenshot_20240805_150212_Firefox.jpg.35c88254d190347a5b7efc9cb705116f.jpg

7. Czajnik MG 4,101

8.Isuzu 3,821

9.Subaru 3,601

IMG_20240805_145844_591.jpg.bf0b5a642d793d50f52bd03cfa7512d5.jpg

10. Czajnik GWM 3,319

Zobaczymy czy 10 lat gwarancji ulepszy sprzedaz... 

Oczywiscie  - zawsze nozna 'Der Pasnik' kupic z 5 letnia gwarancja 😆 zanim totalnie upadna ....

Napisano

To pelna gwarancja czy nie obejmuje elementów eksploatacyjnych ?

Napisano
6 minut temu, PawelWaw napisał(a):

A co za różnica? Taki na przykład Seres też mógł wejść do Polski z 10-letnią gwarancją. I gdzie dziś jest ten Seres i ta jego gwarancja? Mogą obiecać co tylko chcą, jak coś pójdzie nie tak to się po prostu zwiną i włala.

:skromny:

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

A co za różnica? Taki na przykład Seres też mógł wejść do Polski z 10-letnią gwarancją. I gdzie dziś jest ten Seres i ta jego gwarancja? Mogą obiecać co tylko chcą, jak coś pójdzie nie tak to się po prostu zwiną i włala.

To Australia tam pewnie za zwinięcie sie bez utrzymania tej gwarancji wywołają wojnę z Chinami.

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

To Australia tam pewnie za zwinięcie sie bez utrzymania tej gwarancji wywołają wojnę z Chinami.

Będą w stronę Chin rzucać bumerangami przez ocean.

;]

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

Dokładnie tak. I tego bym się bał. Jak jeszcze są tu fabryki to jest szansa na realizacje. A tak to są jak dla mnie pobożne życzenia.

Napisano
3 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Dokładnie tak. I tego bym się bał. Jak jeszcze są tu fabryki to jest szansa na realizacje. A tak to są jak dla mnie pobożne życzenia.

Dla mnie problemem tej chińskiej motoryzacji są przede wszystkim głupie i nic nikomu nie mówiące nazwy marek i modeli. IMO jednym ze składników sukcesu MG jest właśnie to, że się głupio nie nazywa, tylko kojarzy z czymś znanym. Gdybym siedział w zarządzie BYD to kupiłbym jakąś markę, np. Saab i słupki sprzedaży poszybowałyby w górę. Ludzie w Europie nie chcą jeździć czymś co się nazywa BYD, Sedes... wróć, Seres czy Lynk&Co.

:facepalm:

Napisano

W AU mają jakieś męskie silniki? MG mi się podoba ale nie mają mocnych silnikow.

Napisano
22 minuty temu, wujek napisał(a):

W AU mają jakieś męskie silniki? MG mi się podoba ale nie mają mocnych silnikow.

mocny silnik pewnie wybiera jakis promil kupujacych

Napisano
28 minut temu, wujek napisał(a):

Mocne silniki są dla tych, którzy chcą kupić drogo. A chińskie auta są dla tych, którzy chcą kupić tanio. Jak na razie to się wyklucza.

Napisano
3 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

ciekawe ile seres mial salonow w PL

Napisano
Teraz, PawelWaw napisał(a):

ciekawe ile seres mial salonow w PL

Sedesów się chyba dużo sprzedaje ;]

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Sedesów się chyba dużo sprzedaje ;]

przez jednego to nawet rozwod byl :totalszok:

Napisano
46 minut temu, Ryb napisał(a):

Mocne silniki są dla tych, którzy chcą kupić drogo. A chińskie auta są dla tych, którzy chcą kupić tanio. Jak na razie to się wyklucza.

Ja chce tanio i mocno. Co co chcą drogo kupują premium ze słabymi silnikami. 

Napisano

Ja chce tanio i mocno.

Teselkę kup.

;]

Co co chcą drogo kupują premium ze słabymi silnikami. 

To ci, co chcą tylko drogo. Ci co chcą drogo i mocno kupują premium z mocnymi silnikami.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

UE powinna też zainteresować się właśnie tematem napraw i gwarancji zarówno koszt jak i dostępność 

żeby te 10lat nie było pustą deklaracją, to by bardziej wpłynęło na ekologię niż kolejne normy euro

a tak jeżeli będzie problem z chińczykiem, wyląduje na złomie bo nie będzie jak tego naprawić - np po kolizji 

Napisano
3 godziny temu, OZI napisał(a):

10 lat

Screenshot_20240805_144610_SamsungInternet.jpg.cbf1f7dc54a0a509d5d7a67449c61460.jpg

250,000km gwarancji...

Screenshot_20240805_144745_SamsungInternet.jpg.180ea1770bb1dd0fe322a7ea9c988605.jpg

standard od 1/8/2024.

1. Toaleta 22,705

2. Mazda 8,476

3. Ford 7,749

4.Kia 6,620

5.Hyundai 6,021

6. Mitsubishi 5,718

7. Czajnik MG 4,101

8.Isuzu 3,821

9.Subaru 3,601

10. Czajnik GWM 3,319

Oczywiscie  - zawsze nozna 'Der Pasnik' kupic z 5 letnia gwarancja 😆 zanim totalnie upadna ....

Bardzo dobry zabieg- mogą konkurować na rynku AU gdzie zdaje się długość gwarancji jest mocną kartą przetargową. Mogą też powoływać się na jakość produktu, który musi być dobry, skoro na niektórych rynkach oferuje się aż tyle gwarancji.

Ja tylko mam tylko obawy czy samochód przeżyje te 10 lat serwisowania. Mi po pierwszym przeglądzie MG zapomniano przykręcić tylną osłonę podwozia i  sobie tak jeździłem aż zobaczyłem, że coś zwisa od spodu. Jeśli co roku mają być takie kwiatki to samochód nie dotrwa w całości...

Napisano
52 minuty temu, Ryb napisał(a):

Teselkę kup.

;]

To ci, co chcą tylko drogo. Ci co chcą drogo i mocno kupują premium z mocnymi silnikami.

Nie w PL.

Napisano
10 minut temu, wujek napisał(a):

Nie w PL.

Aha, a najlepiej sprzedającym się w PL SUVem swego czasu było BMW X6.

Rozglądam się po znajomych i mamy tam:

- Panamera Hybrid

- S-klasa AMG

- AMG gt

- A-klasa 43 AMG

- GLS V8

- BMW 850 (dwie sztuki)

- BMW M3

- Audi RS3

- Audi RSQ8

- Lexus LS V8

:hmm:

Edytowane przez Ryb

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Ja chce tanio i mocno. Co co chcą drogo kupują premium ze słabymi silnikami. 

195KM za 87 tysiecy nie odpowiada?

Napisano
5 minut temu, zenek111 napisał(a):

195KM za 87 tysiecy nie odpowiada?

Jakby bylo 295KM to bym rozważał. 

Napisano
2 minuty temu, wujek napisał(a):

A nie da się tych 195KM zaczipować na 400?

;]

Napisano
8 minut temu, wujek napisał(a):

Te 195KM w małym samochodzie i połowa mocy z elektryka wiec pewnie jeździ jak spalinowe 295KM w dużym

Edytowane przez zenek111

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał(a):

A nie da się tych 195KM zaczipować na 400?

;]

Śmieszny jesteś, idź sobie na hp.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

Aha, a najlepiej sprzedającym się w PL SUVem swego czasu było BMW X6.

Rozglądam się po znajomych i mamy tam:

- Panamera Hybrid

- S-klasa AMG

- AMG gt

- A-klasa 43 AMG

- GLS V8

- BMW 850 (dwie sztuki)

- BMW M3

- Audi RS3

- Audi RSQ8

- Lexus LS V8

:hmm:

myślę że wśród wszystkich znajomych AK takie auta to std 

a szczególnie u Kolegi, nikt się nie spodziewał daci duster ;)

a tak faktycznie 

image.png.8d4c7c4f3b9ca2e02af3f904ef23bc41.png

Edytowane przez Koonrad

Napisano
14 minut temu, Koonrad napisał(a):

myślę że wśród wszystkich znajomych AK takie auta to std 

a szczególnie u Kolegi, nikt się nie spodziewał daci duster ;)

Przeoczyłeś kontekst postu, na który odpowiadałem. Kolega twierdzi, że sprzedawane w Polsce auta premium mają słabe silniki, co kłóci się z moimi obserwacjami. Przykład Dacii byłby tu od czapy, bo to nie premium chyba.

W tym kontekście wymieniłem więc te auta premium wśród moich znajomych, które mają mocne silniki. Aut premium bez mocnych silników mógłbym wymienić trochę więcej ale nadal liczba tych mocnych jest na tyle znacząca, że przeczy teorii o braku mocnych silników. A aut niepremium mógłbym oczywiście wymienić jeszcze więcej ale byłoby to już odpowiadaniem nie na temat.

Edytowane przez Ryb

Napisano
5 godzin temu, Ryb napisał(a):

Dla mnie problemem tej chińskiej motoryzacji są przede wszystkim głupie i nic nikomu nie mówiące nazwy marek i modeli. IMO jednym ze składników sukcesu MG jest właśnie to, że się głupio nie nazywa, tylko kojarzy z czymś znanym. Gdybym siedział w zarządzie BYD to kupiłbym jakąś markę, np. Saab 

Albo Volvo 

Napisano
Teraz, Jettison napisał(a):

Albo Volvo 

Volvo to nie do końca bo kupili żywą markę a dopiero teraz stopniowo wprowadzają do niej chińskie części mimo utrzymywania na zewnątrz płaszczyka europejskiego premium. Miałem na myśli bardziej MG bo tu kupili tylko znaczek, przykleili na swoje wynalazki i od razu zadziałało.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

Volvo to nie do końca bo kupili żywą markę a dopiero teraz stopniowo wprowadzają do niej chińskie części mimo utrzymywania na zewnątrz płaszczyka europejskiego premium. Miałem na myśli bardziej MG bo tu kupili tylko znaczek, przykleili na swoje wynalazki i od razu zadziałało.

Znajomy kupił "europejskie Volvo", a potem po wypadku czekał dwa miesiące aż mu dopłyną drzwi z Chin

Napisano
10 godzin temu, wujek napisał(a):

Mają w EV jeno i taki xpower hmmm jak to.bedzie cenowo bardziej sensowne to bym przytulił

Napisano
24 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Mają w EV jeno i taki xpower hmmm jak to.bedzie cenowo bardziej sensowne to bym przytulił

Mogą sporo namieszać. Zresztą to MG z zewnątrz jest bardzo ładne.

Napisano
36 minut temu, wujek napisał(a):

Mogą sporo namieszać. Zresztą to MG z zewnątrz jest bardzo ładne.

Sprzedaje się doskonale na naszym rynku👍

Napisano
  • Autor
16 hours ago, PawelWaw said:

Od zderzaka do zderzaka - ale... z wylaczeniem na farbe 🤡, 7 lat na to. 

Lud podchodzil do MG - kupie, pojezdzr 5-6 lat, wywale - gearancja jeszcze jest.

Ergo, nie wiem czy I'm to cos zmieni, (pod wzgledem ilosci sprzedazy), czy nie.

Ale, jak mowie,  konkurencja dobra jest, bo wymusza (pozytywne) zmiany. 

Mamy juz Mitsubishi z 10 letnia gwarancja, jest MG. Tak bylo z 5 letnia... dzis nie ma, zadnej marki na rynku nie oferujacej 5 letniej gwarancji od zderzaka do zderzaka...

Napisano
  • Autor
16 hours ago, Ryb said:

Przyjdzie imvho... salon MG jest na w wiekszosci pierdzilolkow, pare lat temu tak nie bylo...

Daewoo tez kiedys przyszlo 😆

Napisano

Fajną reklamę słyszałem - i nazwa marki BiŁajDi - dopiero po chwili skojarzyłem, że to BYD ;]

Dzisiaj widziałem dostawczaka SAIC na polskich blachach - wyglądał jak pospolity bus francuskiej marki 8]

Napisano
16 godzin temu, OZI napisał(a):

Mamy juz Mitsubishi z 10 letnia gwarancja, jest MG

U nas jest SsangYong Torres z 10 letnią gwarancją i na ulicach jakoś nie widać, bo cena zaczyna się od 150k za normalną wersję.

Zobaczymy, czy na nowe MG HS dadzą 10 lat, ale w PL chyba lepiej działa niższa cena niż dłuższa gwarancja.

Sam jestem ciekaw na ile wycenią phev'a HS.

Napisano
W dniu 5.08.2024 o 07:34, OZI napisał(a):

10 lat

250,000km gwarancji...

standard od 1/8/2024.

1. Toaleta 22,705

2. Mazda 8,476

3. Ford 7,749

4.Kia 6,620

5.Hyundai 6,021

6. Mitsubishi 5,718

7. Czajnik MG 4,101

8.Isuzu 3,821

9.Subaru 3,601

10. Czajnik GWM 3,319

Brat w MG HS po 3kkm za obowiązkowy przegląd i wymianę oleju by nie stracić gwarancji zapłacił 1.300 czy 1.600zl ( już nie pamiętam) i czekał 25min  aż zrobią bo się spieszył , ciekawe czy w ogóle zdążyli olej zlać nalać nowy 😂. Muszą odbić sobie tanią sprzedaż 

Napisano
17 minut temu, mmaciejosss napisał(a):

Brat w MG HS po 3kkm za obowiązkowy przegląd i wymianę oleju by nie stracić gwarancji zapłacił 1.300 czy 1.600zl ( już nie pamiętam) i czekał 25min  aż zrobią bo się spieszył , ciekawe czy w ogóle zdążyli olej zlać nalać nowy 😂. Muszą odbić sobie tanią sprzedaż 

Fajna historia, tylko chyba taka nie do konca prawdziwa ;]

MG ma interwal 15kkm, wiec nie ma zadnego obowiazku robic przegladu po 3kkm.

Przeglad po pierwszym roku to ok 1kPLN.

Napisano
7 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Fajna historia, tylko chyba taka nie do konca prawdziwa ;]

MG ma interwal 15kkm, wiec nie ma zadnego obowiazku robic przegladu po 3kkm.

Przeglad po pierwszym roku to ok 1kPLN.

I teraz pytanie czy autor czy brat to wymyślił.

Napisano
3 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Może brata też wymyślił ;]

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

może nie wymyślił tylko ASO szuka frajerów żeby dorobić i takie głupoty im próbują wmówić.

Napisano
18 minut temu, maro_t napisał(a):

może nie wymyślił tylko ASO szuka frajerów żeby dorobić i takie głupoty im próbują wmówić.

Wiele ASO sugeruje pierwszą wymianę oleju po 2-3 kkm. Oczywiście to zwykłe naciąganie, nie ma o tym nic w instrukcji obsługi. 

Napisano
2 minuty temu, wladmar napisał(a):

Wiele ASO sugeruje pierwszą wymianę oleju po 2-3 kkm. Oczywiście to zwykłe naciąganie, nie ma o tym nic w instrukcji obsługi. 

co innego jak sugerują/zalecają a co innego jeśli komuś próbują wmówić że to jest obowiązkowe

Napisano
5 minut temu, maro_t napisał(a):

co innego jak sugerują/zalecają a co innego jeśli komuś próbują wmówić że to jest obowiązkowe

No jak widzą, że człowiek niezbyt się interesuje tematem i do instrukcji nie zagląda, to zalecenie jest bardzo sugestywne, ludzie dają się manipulować. Dziwne teksty o bylejakim oleju zalanym fabrycznie, o opiłkach (!) i temu podobne bdzury. 

Napisano
Godzinę temu, wladmar napisał(a):

Tak, ale taka wymiana nie kosztuje 1,3-1,6 kPLN w zadnej popularnej marce ;)

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Tak, ale taka wymiana nie kosztuje 1,3-1,6 kPLN w zadnej popularnej marce ;)

Fakt, tyle to nie. Tyle kosztuje piewszy mały przegląd gwarancyjny po 15/20 kkm. 

Napisano
5 minut temu, wladmar napisał(a):

Fakt, tyle to nie. Tyle kosztuje piewszy mały przegląd gwarancyjny po 15/20 kkm. 

Otoz to :ok: Oczywiscie jest mozlwie, ze mityczny brat kolegi zrobil przez rok oszalamiajace 3kkm i pojechal na przeglad gwarancyjny.

Przy okazji doplacil do wymiany filtra kabiny + jakies ozonowanie i wtedy tyle wyjdzie.

Niepowazne jest tylko wtedy pisanie, ze to byla sama wymiana oleju po 3kkm...

Edytowane przez Maciej__

Napisano
Godzinę temu, maro_t napisał(a):

Przy odbiorze nowego auta możesz usłyszeć takie coś, że zalecane jest przyjechać, silnik dłużej pożyje i będzie równiej pracował.

Naganiactwo

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał(a):

Moje ASO sugeruje wymianę oleju 2x częściej niż jest w instrukcji. Wielu z tych co uznali to za naciąganie potem wybuchły silniki.

;]