Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niezawodność używanych w USA

Featured Replies

Napisano

Samochody w wieku 5-10 lat. Rynek USA więc niektóre marki nie są reprezentowane w Europie. Ale jak zwykle potwierdza się że jak chcesz mieć samochód który się nie psuje to kup Toyotę albo Hondę (lub ostatecznie Mazdę). 

IMG_4927.jpeg.7a13c63c56880d6baee24b134a031ac3.jpeg

Napisano

Widać, że Tesla w rankingach niezawodności wypada podobnie jak flagowce Samsung w rankingach fotografii smartfonowej. Pozycja o oczko niżej niż włoski Jeep... Poproszę o komentarz @PawelWaw ;] 

Napisano
52 minuty temu, Florydzialski napisał(a):

Samochody w wieku 5-10 lat. Rynek USA więc niektóre marki nie są reprezentowane w Europie. Ale jak zwykle potwierdza się że jak chcesz mieć samochód który się nie psuje to kup Toyotę albo Hondę (lub ostatecznie Mazdę). 

Wrzuć rutinoscorbin, bo ledwo Mazdę widzę 😎

Napisano
5 minut temu, bochumil napisał(a):

Widać, że Tesla w rankingach niezawodności wypada podobnie jak flagowce Samsung w rankingach fotografii smartfonowej. Pozycja o oczko niżej niż włoski Jeep... Poproszę o komentarz @PawelWaw ;] 

skomentowalbym ale to MK a nie HP ;]

Napisano
1 godzinę temu, Florydzialski napisał(a):

Z tego co widzę to Mazda jest przed dowolną Hondą :hmm:

Napisano
Godzinę temu, futrzak napisał(a):

Florydziak zsumował "Hondy".

Napisano
Teraz, ZUBERTO napisał(a):

Bardzo mi się podoba ta metoda "liczenia" ;l

Napisano
7 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

"Hondy" i "Toyoty" są najlepsze i mają ponad 100% samochodów bez usterek 😄

Napisano
11 godzin temu, futrzak napisał(a):

Honda od lat ma problemy z tożsamością, a więc i jakością. Z Europy się faktycznie wycofali, na resztę świata nie potrafią zaproponować niczego ciekawego. Myślę, że wkrótce ktoś ich wchłonie. 

Napisano
Godzinę temu, wladmar napisał(a):

Honda od lat ma problemy z tożsamością, a więc i jakością. Z Europy się faktycznie wycofali, na resztę świata nie potrafią zaproponować niczego ciekawego. Myślę, że wkrótce ktoś ich wchłonie. 

To samo będzie z Mitsubishi.

Napisano
3 minuty temu, wujek napisał(a):

Przecież już z 7 lat temu kupiło ich Renault-Nissan. 

Napisano
1 godzinę temu, wladmar napisał(a):

To nie ma znaczenia bo nadal klepią auta pod szyldem Mitsubishi. Wkrótce przestaną. 

Napisano

Dziwne to miejsce Tesli skoro elektryki się nie psują, bo tam nie się co zepsuć (według autokącikowych ekspertów):totalszok:

Napisano
10 minut temu, wujek napisał(a):

To nie ma znaczenia bo nadal klepią auta pod szyldem Mitsubishi. Wkrótce przestaną. 

Oczywiście. Podobnie jak Skoda, Volvo, Audi, Dacia czy Jeep ;] 

Napisano
20 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

A miałem kupić Priusa, ewentualnie A4…

Napisano
6 godzin temu, kravitz napisał(a):

A miałem kupić Priusa, ewentualnie A4…

i co poszlo nie tak ? :panic:

Napisano
W dniu 28.08.2024 o 10:48, wujek napisał(a):

A to nie jest już Renault?

Napisano
2 godziny temu, grogi napisał(a):

A to nie jest już Renault?

Renault nie ma np w USA czy innych a tam

oferta słaba zaorają IMO.

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 27.08.2024 o 13:52, bochumil napisał(a):

Kupując Teslę odbierasz auto praktycznie bez "zerowego" przeglądu. 

Wszelkie drobne niedoróbki załatwia zdalny serwis i to już jest ujęte w tych statystykach.

Ja miałem na przykład ułamany plastikowy uchwyt do sterowania fotelem i ciulatą geometrię. 

Załatwione od ręki i poza tym przez dwa lata nic się nie dzieje. 

Znajomi którzy mają Tesle tak samo. Nie znam osobiści nikogo kto by miał jakieś większe problemy.

Napisano
W dniu 27.08.2024 o 23:51, grogi napisał(a):

"Hondy" i "Toyoty" są najlepsze i mają ponad 100% samochodów bez usterek 😄

Mi się w pick-upie przez 7 lat spaliła tylko jedna żarówka w tylnej lampie.

Prius mojej :piekna: ma 6 rok i oprócz tego, że oblazła farba z plastikowych kołpaczków to działa bezawaryjnie. 

Teściowa miała w tym czasie 3 nowe Hondy (Fit, Civic, HRV) i każda zaliczyła lawetę. 

Napisano
W dniu 28.08.2024 o 05:59, volf6 napisał(a):

Dziwne to miejsce Tesli skoro elektryki się nie psują, bo tam nie się co zepsuć (według autokącikowych ekspertów):totalszok:

Przeczytaj mojego przedniego posta powyżej.

Jeśli Cię to interesuje to na przykład Model 3 można znaleźć używane nawet z 300 tysięcy mil czyli 480 tysięcy kilometrów z "jednym silnikiem" i nadal jeżdżące.

Dla prostego przykładu silnik 2.0 TFSI :hehe:

Golf 7R 125 tys km przebiegu.

Uwaga wulgaryzmy.

Napisano
28 minut temu, HanYs napisał(a):

Wszelkie drobne niedoróbki załatwia zdalny serwis i to już jest ujęte w tych statystykach.

Ja miałem na przykład ułamany plastikowy uchwyt do sterowania fotelem i ciulatą geometrię. 

Znajomi którzy mają Tesle tak samo. Nie znam osobiści nikogo kto by miał jakieś większe problemy.

Wiesz, ja odebrałem Forda i nie miał nic połamane i geometrię jak należy. Wiesz to tylko Ford. W moim odczuciu jednak to jest wtopa. Acz nie odniosę się do całego rankingu bo nie znam jego realiów.

Napisano
17 minut temu, AstraC napisał(a):

Wiesz, ja odebrałem Forda i nie miał nic połamane i geometrię jak należy. Wiesz to tylko Ford. W moim odczuciu jednak to jest wtopa. Acz nie odniosę się do całego rankingu bo nie znam jego realiów.

Myślę, że Ford ma jednak więcej lat doświadczenia w produkcji niż Tesla. Nadwozia i spasowanie mają lepsze. :ok:

Tesla jak na kompletnie nową firmę która nigdy nie produkowała samochodów idzie mocno do przodu.

Stąd też ciągle dostajemy coś nowego w kolejnych uaktualnieniach softu, nowsze modele są już lepiej poskładane i mają nowsze wersje drobiazgów które potrzebowały poprawek.

Drobne sprawy które wychodzą "w praniu" poprawiają w bardzo krótkim czasie.

Przykładowo przymarzające klamki czy woda wpadająca do bagażnika to były problemy wieku dziecięcego. 

Zmienili wzór uszczelki, dodali w klamce możliwość ruchu w drugą stronę i problem nie istnieje.

Poza tym wymieniają to za darmo jeśli tylko się z tym zgłosisz.

Najlepszym przykładem może być to, że konkurencja myślała, że EV to tylko buda, bateria i silnik, a okazało się inaczej.

Napisano
Przeczytaj mojego przedniego posta powyżej.
Jeśli Cię to interesuje to na przykład Model 3 można znaleźć używane nawet z 300 tysięcy mil czyli 480 tysięcy kilometrów z "jednym silnikiem" i nadal jeżdżące.
Dla prostego przykładu silnik 2.0 TFSI :hehe:
Golf 7R 125 tys km przebiegu.

Uwaga wulgaryzmy.

Wiesz. Mozna znalezc tfsi z przebiegiem 800k
Zabic mozna kazdy silnik.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
5 minut temu, WaWeR napisał(a):

Wiesz. Mozna znalezc tfsi z przebiegiem 800k
Zabic mozna kazdy silnik.

Teslę znajdziesz z ponad 2 mln kilometrów ale ilość silników pierwszej generacji powala. ;]

Żaden TFSI nie przejedzie 800k bez remontu. 

Goście naprawiają od lat ten shit więc coś chyba wiedzą w tym temacie.

Napisano
W dniu 28.08.2024 o 10:52, wladmar napisał(a):

W dniu 28.08.2024 o 12:50, wujek napisał(a):

Jako ciekawostka, Nissanowi alians z Francuzami sie troche odbija czkawka i szukaja innych opcji. 

Wiosna zawarli porozumienie z Honda a wspolne R&D i uzupelnianie gamy modelowej. W sierpniu dolaczylo do nich Mitsubishi.

Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Bo Honda widac dywersyfikuje wysilki o przetrwanie. W US wzieli elektryki od Gm i juz chyba zaluja, w JP mieli partnerstwo z Sony i mam wrazenie, ze nic sie z tego nie urodzi- poza 2ma prototypami. A Europe to chyba tylko z przyzwyczajenia ogarniaja. 

Napisano
Teslę znajdziesz z ponad 2 mln kilometrów ale ilość silników pierwszej generacji powala. ;]
Żaden TFSI nie przejedzie 800k bez remontu. 
Goście naprawiają od lat ten shit więc coś chyba wiedzą w tym temacie.

Przeciez nawet tu na forum wrzucal ktos info. Skody z orlen za przebiegami pod 800(?)
Jak dmuchniesz 2bary w silnik to co sie dziwic ze sie wykicha?
Ile w tych teslach przez te 2mln km wymieniono alumulatorow? I ile czasu w tym czasie staly pod ladowarka?

Napisano
2 minuty temu, WaWeR napisał(a):

Ile w tych teslach przez te 2mln km wymieniono alumulatorow? I ile czasu w tym czasie staly pod ladowarka?

A ile pożarów? :jem:

Napisano
W dniu 27.08.2024 o 20:00, Florydzialski napisał(a):

W ciągu pierwszego pół roku użytkowania Mazdy zgłosiłem do serwisu 13 usterek. Z czego do dziś, 60 dni po opuszczeniu serwisu, usuniętych zostało zero. W tym samym czasie w Tesli zgłosiłem zero usterek.

Napisano
  • Autor
58 minut temu, format napisał(a):

W ciągu pierwszego pół roku użytkowania Mazdy zgłosiłem do serwisu 13 usterek. Z czego do dziś, 60 dni po opuszczeniu serwisu, usuniętych zostało zero. W tym samym czasie w Tesli zgłosiłem zero usterek.

Twoja Tesla jest pewnie z Chin? Dlatego jest niezawodna. Te robione w USA to inna sprawa. 

Napisano
Godzinę temu, WaWeR napisał(a):

Przeciez nawet tu na forum wrzucal ktos info. Skody z orlen za przebiegami pod 800(?)
Jak dmuchniesz 2bary w silnik to co sie dziwic ze sie wykicha?

Proszę Cię. Zejdź na Ziemię. 

Ten filmik jest tylko jednym wielu z przykładów które możesz znaleźć w polskim Internecie. 

Napisano
9 minut temu, Florydzialski napisał(a):

Twoja Tesla jest pewnie z Chin? Dlatego jest niezawodna. Te robione w USA to inna sprawa. 

Jako posiadacz Audi wiesz tyle co zjesz. 

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Zaraz przeczytasz, że po prostu jeździsz popsutym autem.  ;]

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Ale to są usterki typyu trzeszczy plastik czy bardziej stuka na zimnym?

Napisano
3 godziny temu, HanYs napisał(a):

No bez jaj, 300KM podkręcone przez właściciela dodatkowo i do kogo on ma pretensje?

Napisano
1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

No bez jaj, 300KM podkręcone przez właściciela dodatkowo i do kogo on ma pretensje?

Obejrzyj inne filmiki Coobcia z seryjnymi TFSI.

Napisano

No to prosze wklejajacie takie z sensem, bo w tym gośc z wyzyłowanego silnika zrobił jeszcze bardziej wyzyłowany i narzeka ze po juz 4 latach (sic!) coś się posypało. Można sie tylko domyślać jak on jeździł tym golfem. Bym powiedział ze to świetny dowód ze nawet jak sie wariat do silnika dorwie to on i tak 4 lata pojeździ

Napisano
1 godzinę temu, zenek111 napisał(a):

No to prosze wklejajacie takie z sensem, bo w tym gośc z wyzyłowanego silnika zrobił jeszcze bardziej wyzyłowany i narzeka ze po juz 4 latach (sic!) coś się posypało. Można sie tylko domyślać jak on jeździł tym golfem. Bym powiedział ze to świetny dowód ze nawet jak sie wariat do silnika dorwie to on i tak 4 lata pojeździ

Wygląda na to, że nie widziałeś jeszcze wyżyłowanych silników. 

Napisano
5 godzin temu, HanYs napisał(a):

Myślę, że Ford ma jednak więcej lat doświadczenia w produkcji niż Tesla. Nadwozia i spasowanie mają lepsze. :ok:

Nie problem w tym, że takie coś się wydarzyło, staży producenci przecież święci nie są, ale jednak wydanie klientowi ewidentnie uszkodzonego samochodu, stanowi raczej o błędzie w samym procesie.

Napisano
Proszę Cię. Zejdź na Ziemię. 
Ten filmik jest tylko jednym wielu z przykładów które możesz znaleźć w polskim Internecie. 

Ale ja jestem na ziemi. W kosmosie nie widać spalonych tesli i tych co im się akumulatory koncza.
Ba. Nie widac tam zadnych tesli. Ba. Nawet zaden elektryk tam nie polecial. I nie mowieno ladunku tylko o pojezdzie wynoszacym.

A teraz koniec spamu

Napisano
2 minuty temu, AstraC napisał(a):

Nie problem w tym, że takie coś się wydarzyło, staży producenci przecież święci nie są, ale jednak wydanie klientowi ewidentnie uszkodzonego samochodu, stanowi raczej o błędzie w samym procesie.

Zawsze można to zrobić i wliczyć w cenę. Jak widać istnieją ludzie którzy wolą dostać najlepszy na rynku napęd zamiast pięknie wyglądającej budy.

Podejrzewam, że z czasem będzie lepiej. 

Napisano
1 minutę temu, WaWeR napisał(a):

Ale ja jestem na ziemi. W kosmosie nie widać spalonych tesli i tych co im się akumulatory koncza.
Ba. Nie widac tam zadnych tesli. Ba. Nawet zaden elektryk tam nie polecial. I nie mowieno ladunku tylko o pojezdzie wynoszacym.

Historie o trwałości obecnych silników spalinowych powtarzasz nie z tej Ziemi.

To logiczne jeśli nie spałeś na lekcjach w szkole podstawowej. 

Napisano
6 godzin temu, HanYs napisał(a):

Nie powinienem, bo znam Twój fanatyzm wobec Tesli, ale jednak wtrącę coś od siebie. Przez jakiś czas, jako dodatek do standardowej pracy, zajmowałem się dostarczaniem nowych Tesli do klientów. Zdecydowana większość z nich to były samochody z usterkami. Oczywiście drobnymi ale jednak. Mówisz brak PDI? Naturalnie, stąd te usterki. Ale mimo wszystko brakiem przygotowania samochodu dla klienta nie można później tłumaczyć tego jakie zastrzeżenia mają użytkownicy.

Napisano
1 minutę temu, Igorek napisał(a):

Nie powinienem, bo znam Twój fanatyzm wobec Tesli, ale jednak wtrącę coś od siebie. Przez jakiś czas, jako dodatek do standardowej pracy, zajmowałem się dostarczaniem nowych Tesli do klientów. Zdecydowana większość z nich to były samochody z usterkami. Oczywiście drobnymi ale jednak. Mówisz brak PDI? Naturalnie, stąd te usterki. Ale mimo wszystko brakiem przygotowania samochodu dla klienta nie można później tłumaczyć tego jakie zastrzeżenia mają użytkownicy.

Negowanie bzdur w temacie to nie jest fanatyzm. :hehe:

Sam potwierdzasz dokładnie to co napisałem odnośnie statystyk usterkowości. :ok: Jesteś fanatykiem ? :hehe:

System sprzedaży z pominięciem zdzierców/oszustów którymi są sprzedawcy sprawdza się doskonale.

Kupujesz auto bezpośrednio od producenta, odbierasz w punkcie odbioru i potencjalne "muki" masz naprawione od ręki. 

Cena zakupu jest ustalona z góry i nie ma żadnych niepotrzebnych negocjacji.

Napisano
4 godziny temu, format napisał(a):

To Ty pisałeś kiedys ze w do ASO tesli mozna zgłaszać wszystko a oni nie odpowiadaja?

jakie to były usterki w Mazdzie?

Napisano

Tesla nr 1  razem z BMW ale od końca 😊

Tesla Prawie 15% gdzie dacia i reszta kóło 10% to dramat

Screenshot_2024-09-21-23-01-26-194_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-09-21-23-01-19-474_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez vanice77

Napisano
6 minut temu, vanice77 napisał(a):

Tesna nr 1  razem z BMW ale od końca 😊

Tesla Prawie 15% gdzie dacia i reszta kóło 10% to dramat

Screenshot_2024-09-21-23-01-26-194_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-09-21-23-01-19-474_com.android.chrome.jpg

Mówisz, że trudno pojąć ? 😁

Napisano
24 minuty temu, HanYs napisał(a):

Negowanie bzdur w temacie to nie jest fanatyzm. :hehe:

Sam potwierdzasz dokładnie to co napisałem odnośnie statystyk usterkowości. :ok: Jesteś fanatykiem ? :hehe:

System sprzedaży z pominięciem zdzierców/oszustów którymi są sprzedawcy sprawdza się doskonale.

Kupujesz auto bezpośrednio od producenta, odbierasz w punkcie odbioru i potencjalne "muki" masz naprawione od ręki. 

Cena zakupu jest ustalona z góry i nie ma żadnych niepotrzebnych negocjacji.

OK, to nie ma sensu :skromny: