Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Crossover za około 120 tys

Featured Replies

Napisano
8 godzin temu, bergerac napisał(a):

kurde, Ford to jeszcze żyje???

Ciezko uwierzyć, oboje mnie diler zaczal

chinczykami handlować. 

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za ogromny odzew 😀

Krótko o poleceniach:
Mitsubishi ASX - to chyba strzał w dziesiątkę. Wygląda bardzo ładnie, cenowo przystępnie i gwarancja 5 lat. W tych warunkach to naprawdę bomba. Ciekawe jak u nich z rabatami, dzisiaj byłem w salonie, to nie bardzo chcieli cokolwiek opuścić.

Captur - oglądam najpierw ASX, potem Captur i widzę praktycznie te same samochody. Ciekawe. Mam dość blisko do Renault, podjadę zobaczyć.

Vitara - kurde, trochę już staro wygląda (indywidualne odczucie), jak mam zapłacić 120tys. to niech samochód też wygląda jak nowy a nie jakby był z drugiej ręki 😉 

VW T-Cross, Taigo, T-Roc - VW też odwiedzę.

Arona - do zastanowienia.

Xceed - raczej wolałbym coś wyższego.

Puma - Stawiałbym raczej na komfort niż na usportowienie.

MG - nie chcę nic chińskiego, wolę dać zarobić komuś z EU, ewentualnie Japonia.

Qashqai - za duży, jednak preferuję coś mniejszego, żeby było łatwiej po mieście śmigać.

No i  ten Kamiq dość wysoko w notowaniach, dostałem dobrą ofertę, 115tys w mojej konfiguracji :)

Napisano
11 minut temu, Henzir napisał(a):

Mitsubishi ASX - to chyba strzał w dziesiątkę. Wygląda bardzo ładnie, cenowo przystępnie i gwarancja 5 lat. W tych warunkach to naprawdę bomba. Ciekawe jak u nich z rabatami, dzisiaj byłem w salonie, to nie bardzo chcieli cokolwiek opuścić.

Captur - oglądam najpierw ASX, potem Captur i widzę praktycznie te same samochody. Ciekawe. Mam dość blisko do Renault, podjadę zobaczyć.

To jest ten sam samochód, produkowany w tej samej fabryce, różnią się tylko znaczkiem. 

Napisano
W dniu 1.10.2024 o 08:29, Henzir napisał(a):

Wszelkie uwagi o powyższych, bądź propozycje czegoś innego mile widziane 🙂

Seat Ateca 1.5 dsg - mam chwilowo takie coś jako auto zastępcze (żeby było śmiesznie za mojego Seata Ateca 2.0). Wersja jakaś podstawowa, ale względnie wystarczalna, jakoś się odpycha, siedzi się wygodnie. Seat jak to VW, ceny pewnie ma umowne.

Suzuki S-cross - bardziej młotek niż samochód, ale będzie jeździł aż mu kółka odpadną

Nie polecam w ciemno, ale polecam sprawdzić ;)

Napisano
33 minuty temu, wladmar napisał(a):

To jest ten sam samochód, produkowany w tej samej fabryce, różnią się tylko znaczkiem. 

Przy czym to jest Renault ze znaczkiem Mitsubishi, nie odwrotnie ;)

Napisano
10 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Przy czym to jest Renault ze znaczkiem Mitsubishi, nie odwrotnie ;)

Tak. Jedyna możliwa różnica to jakość obsługi w ASO Mitsubishi no i dłuższa gwarancja (i droższe przeglądy). 

Napisano
1 minutę temu, wladmar napisał(a):

Tak. Jedyna możliwa różnica to jakość obsługi w ASO Mitsubishi no i dłuższa gwarancja (i droższe przeglądy). 

NIby tak, ale nie wiem czy poza duzymi miastami to jeszcze gdziekolwiek sie znajdzie ASO Mitsubishi ;)

Napisano

Gwarancję można dokupić , fabryczna w większości marek.

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

NIby tak, ale nie wiem czy poza duzymi miastami to jeszcze gdziekolwiek sie znajdzie ASO Mitsubishi ;)

Ten sam problem jest z seatem.

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nie sądzę by było dużo klientów prywatnych spoza dużych miast, zainteresowanych Capturem czy ASX. Ludzie spoza dużych miast będą zainteresowani rocznikiem 2024 gdzieś za 10 lat, a komisów w Polsce powiatowej nie brakuje ;]

Napisano
31 minut temu, wladmar napisał(a):

Gdzies mi mignelo, ze napędy hybrydowe (nie wiem jak czysta bena) to ich wlasne dzieło. Tylko teraz nie pamietam czy chodzilo blizniakow captur/asx czy clio/colt

Napisano

Przymierzam się do zakupu nowego crossovera.

Spójrz na Kia Stonic. Używam. Polecam 

Napisano
26 minut temu, Filipfm napisał(a):

Gdzies mi mignelo, ze napędy hybrydowe (nie wiem jak czysta bena) to ich wlasne dzieło. Tylko teraz nie pamietam czy chodzilo blizniakow captur/asx czy clio/colt

Chyba pomyliłeś z duetem Nissan-Renault. Mitsubishi teraz robi wyłącznie pickupy na rynki azjatyckie bez żadnych hybryd, reszta to Renault z innym znaczkiem. 

Napisano

Chyba pomyliłeś z duetem Nissan-Renault. Mitsubishi teraz robi wyłącznie pickupy na rynki azjatyckie bez żadnych hybryd, reszta to Renault z innym znaczkiem. 

https://www.mitsubishi.pl/?_gl=1*exb7wk*_up*MQ..*_ga*NTk2MDE4NDYwLjE3Mjc4ODA3OTM.*_ga_FP2XBZBZXS*MTcyNzg4MDc5MC4xLjEuMTcyNzg4MDc5MC4wLjAuMA..*_ga_D33YRE6FKT*MTcyNzg4MDc5MC4xLjAuMTcyNzg4MDc5MC4wLjAuMA..*_ga_GGWJC4N4HW*MTcyNzg4MDc5MC4xLjAuMTcyNzg4MDc5MC4wLjAuMA..

Na pięć modeli „tylko” dwa są renault

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
51 minut temu, Filipfm napisał(a):

Elipse PHEV ma naped Mitsubishi i chyba nowy Outlander jak sie pojawi, to tez bedzie mial ich autorki PHEV.

Napisano
46 minut temu, wladmar napisał(a):

Nope, widocznie dałem się złapać na mgliste tłumaczenie na ich social mediach. 

19 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Elipse PHEV ma naped Mitsubishi i chyba nowy Outlander jak sie pojawi, to tez bedzie mial ich autorki PHEV.

No tak, ale Eclipse jest 100% Mitsu a Outlander bazuje na Xtrailu.

Pamietam, jak sie tłumaczyli na fb po publikacji fotek i hejcie, ze to francuski pomiot, coś tam pisali, że jakaś technologia jest od nich. Ale moze po prostu inaczej nazwali 😄

zerkając w tabelki silniki wyglądają na te same - pojemnosci te same a moce bardzo zblizone. 

Edytowane przez Filipfm

Napisano

Skoda Kamiq - oglądałem, jeździłem, wydaje się rozsądnym wyborem. Wycenili na 118tys. więc mieści się w budżecie.

To ile procent rabatu teraz na Skodę mozna wyrwac?

Napisano
16 godzin temu, wladmar napisał(a):

Nie sądzę by było dużo klientów prywatnych spoza dużych miast, zainteresowanych Capturem czy ASX. Ludzie spoza dużych miast będą zainteresowani rocznikiem 2024 gdzieś za 10 lat, a komisów w Polsce powiatowej nie brakuje ;]

Jeśli chodzi o moją rodzinną Częstochowę (takie średnie miasto, 13. w Polsce) to zauważyłem że kto miał pieniądze to po prostu wyprowadził się z miasta na wieś budując przy okazji piękną willę z dala od miejskiego zgiełku. Byłbyś zdziwiony jakie auta można spotkać na terenach podmiejskich. Do tematu: w powiecie częstochowskim nie ma komisów, owszem istnieją ale w samej Częstochowie. Może w Krakowie czy Warszawie mieszkać to jakaś nobilitacja, ale w Polsce mało i średniomiasteczkowej już nie.

Edytowane przez pejus1982

Napisano
W dniu 1.10.2024 o 10:39, wujek napisał(a):

Czego z tego brakuje tej Pumie? 

Napędu AWD.

Napisano
9 godzin temu, zenek111 napisał(a):

To ile procent rabatu teraz na Skodę mozna wyrwac?

5-7 było w wakacje , końcem roku rabaty rosną .

Napisano

Niezła promka

image.png.7cba0cd22b28c479ec4ac187b04ba46d.png

Napisano
W dniu 2.10.2024 o 15:42, wladmar napisał(a):

Serwisy możesz robić w Renault. Naprawy gwarancyjne tylko w Mitsubishi. Nie widzę szansy, zeby mogli zakwestionować jakość obsługi w Renault, skoro to te same samochody.

Napisano
26 minut temu, sdss napisał(a):

Niezła promka

Gdzies czytalem, ze Atec wylatuje w najblizszym czasie z oferty w Cupra i zostanie tylko w Seacie.

Podobniez ma przejsc kolejny lifting i jeszcze jakis czas zostanie w sprzedazy.

Napisano
45 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Gdzies czytalem, ze Atec wylatuje w najblizszym czasie z oferty w Cupra i zostanie tylko w Seacie.

Dziś jakiś dealer Cupry pisał, że ma ostatnie sztuki. Zatem te tanie to pewnie są w cenniku tylko ;)

Edytowane przez bartekm

Napisano
2 minuty temu, bartekm napisał(a):

Dziś jakiś dealer Cupry pisał, że ma ostatnie sztuki. Zatem te tanie to pewnie są w cenniku tylko ;)

Ta oferta jest juz od kilku ladnych tygodni i nawet mozna bylo zamawiac do produkcji :ok:

Przy czym ten najwyzszy rabat byl przy zakupie za gotowke o dziwo, w kredycie ok 10kPLN mniej.

Napisano

To i tak poniżę 200 za 300KM i 4x4. 

Napisano
Godzinę temu, grogi napisał(a):

Serwisy możesz robić w Renault. Naprawy gwarancyjne tylko w Mitsubishi. Nie widzę szansy, zeby mogli zakwestionować jakość obsługi w Renault, skoro to te same samochody.

Oczywiście że mogą. Inna sprawa, czy w sądzie wygrają. I jeszcze inna czy będzie Ci się chciało w to bawić. Ciekawe czy serwisując VW w Skodzie uznają gwarancję czy nie.

Edytowane przez wladmar

Napisano
26 minut temu, sdss napisał(a):

To i tak poniżę 200 za 300KM i 4x4. 

Moze i tak, tylko do czego to potrzebne w takim aucie? :nie_wiem:

Napisano
45 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Tak, żeby mieć , czasem poświrować… 

Tak jak , za wielki TV, za duży dom itd…..

Edytowane przez sdss

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Omg kiepsko myślałem ze zamiast Leona kupie.

Napisano
32 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

For fun :sex: 

Napisano
1 minutę temu, wujek napisał(a):

Omg kiepsko myślałem ze zamiast Leona kupie.

Kupuj teraz :ok:

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Kupuj teraz :ok:

Teraz to mam urządzenie segmentu :phi: 

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Kuchnia i łazienka poczeka. Meble nie znikną a Ateca może ;) 

Napisano
13 godzin temu, wujek napisał(a):

O Panie to i M3 by kupił 🤪🤣

Napisano
W dniu 3.10.2024 o 04:18, pejus1982 napisał(a):

Byłbyś zdziwiony jakie auta można spotkać na terenach podmiejskich

Zwykle ci co mają dom za ponad bańkę i 3 mieszkania jeżdżą starym rzęchem i nie muszą udowadniać żadnemu sąsiadowi, ze ich stać na nowe auto. 🤣

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał(a):

Zwykle ci co mają dom za ponad bańkę i 3 mieszkania jeżdżą starym rzęchem i nie muszą udowadniać żadnemu sąsiadowi, ze ich stać na nowe auto. 🤣

Są i tacy, natomiast są i inni 😁

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał(a):

Nie potwierdzam tej Twojej teorii. Ładny domek to prawie zawsze drogie auto. I sąsiad nie ma tu znaczenia. Pół kilometra od mojego domu powstała okazała willa, na działce wolnostojący garaż na jakieś 5-6 samochodów. Chyba nie powiesz, że będzie tam parkowało Uno, Daewoo Matiz, Audi 80 oraz Multipla 🙂

Napisano
Godzinę temu, pejus1982 napisał(a):

Nie potwierdzam tej Twojej teorii. Ładny domek to prawie zawsze drogie auto. I sąsiad nie ma tu znaczenia. Pół kilometra od mojego domu powstała okazała willa, na działce wolnostojący garaż na jakieś 5-6 samochodów. Chyba nie powiesz, że będzie tam parkowało Uno, Daewoo Matiz, Audi 80 oraz Multipla 🙂

Są ulice, gdzie auta raczej bogate parkują. :ok:

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał(a):

W tych czasach jakikolwiek dom w sensownej okolicy wart jest ponad bańkę.

Nie ma co zaglądać do kieszeni sąsiadom czy komukolwiek innemu.

Możesz jeździć rzęchem lub wypasioną bryką, mogę się obejrzeć za tym wypasem, ale nic mi do tego kto czym jeździ i kogo na co stać.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
12 godzin temu, iwik napisał(a):

jasne ;l

Napisano
18 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

jasne ;l

U mnie segmenty prawie 2 mln są fury luksusowe ale i biedna cupra czy megane rs.

Napisano

Nowa propozycja, MG ZS Hybrid +

Za 120 koła jest w tym samochodzie wszystko, a pierwsze zagraniczne recenzje bardzo pozytywne

Napisano
33 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Nowa propozycja, MG ZS Hybrid +

Za 120 koła jest w tym samochodzie wszystko, a pierwsze zagraniczne recenzje bardzo pozytywne

Zaraz na początku wątku rzuciłem pomysł z MG ale bez zainteresowania po drugiej stronie ;)

Napisano
16 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

No to u mnie bieda, tanie domy, ale za to fury wypasione 😁

Wiesz - znam trochę zamożnych ludzi. I o ile niektórzy mają gdzieś prestiż to auta którymi jeżdżą nie są na pewno starymi trupami. Tylko nowymi, popularnymi modelami typu Skoda, Toyota czy Kia. Bo zwykle taki nie ma czasu na jeżdżenie po mechanikach. A jeśli ktoś jeździ starym trupem to albo hobbistycznie i raczej nie daily albo to zwykły glonojad. Który najbardziej płacze jak wprowadzają SCT.

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Wiesz - znam trochę zamożnych ludzi. I o ile niektórzy mają gdzieś prestiż to auta którymi jeżdżą nie są na pewno starymi trupami. Tylko nowymi, popularnymi modelami typu Skoda, Toyota czy Kia. Bo zwykle taki nie ma czasu na jeżdżenie po mechanikach. A jeśli ktoś jeździ starym trupem to albo hobbistycznie i raczej nie daily albo to zwykły glonojad. Który najbardziej płacze jak wprowadzają SCT.

Popularne modele, nowe w leasingu, to też MB, BMW, Volvo, Porsche, Audi, Lexus ... kolejność przypadkowa :]

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

ja też znam trochę zamożnych ludzi i nikt nie jeździ Skodą ani Kią ;] 

Napisano
25 minut temu, bergerac napisał(a):

Może najpierw ustalcie sztywną definicję zamożności, będzie wiadomo w jakim środowisku się poruszamy. :oki:

Napisano
46 minut temu, bergerac napisał(a):

Nie wiem na co się licytujemy, ale ja znam kilku obrzydliwie bogatych i każdy ma w garażu jakiegoś trupa, którego wyciąga jak jedzie coś kupić :)