Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hybryda, co kupić?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, jestem nowy na forum, założyłem konto ponieważ mam dylemat i Państwo może pomogą podjąć decyzję, aktualnie z żoną użytkujemy passata b7 aczkolwiek auto czas zmienić, passat sedan 2.0 tdi manual 530 tys przelotuz służył dobrze ale przebieg robi swoje, szukamy hybrydy dla rodziny 2+1 , jeździ głowie żona ponieważ pracuje za granica , żona jeździ większość czasu na drogach podmiejskich, rano dziecko do przedszkola 4km , 2km miasto (50tys) 2 km drogi podmiejskie, następnie 15-20 km do pracy również drogo pod miejskie, wiejsko przelotowe, max 100km/h. 

Typów jest parę: 

Toyota corolla kombi 2023/24 r 

Toyota corolla cross (trochę drogo) 

Toyota raczej z 1.8 140km 

Hyundai kona 1.6 hybrid 

Honda hrv 1.5 130km hybrid 

Auto roczne bądź nowe (max 15 tys przebiegu) maksymalna kwota 140 tys.

Dla mnie kombi spoko bo praktyczne żona chce małego suva, dodam iż auto stoi w garażu,  żona chce auto mniejsze niż passat i wiadomo nie sedan xd 

Myślę że auto 4.4m bd w sam raz, lubię też wygodnie jeździć,  najlepiej żeby auto było dość zrywne/szybkie ale mimo wszystko wolę aby mało paliło, rozważałem też Hyundaia tucsona 230km hybryda ale obawiam się o koszty serwisu , wybieram ekonomię i bezawaryjność. 

Jakieś rady? Propozycje co do może innego auta ? 

Dodam, że dla mnie auto mogłoby być 2 letnie jeśli było by naprawę spooro lepsze. 

Dziękuję za pomoc.

Napisano

Jak jeździ żona i chce SUVa to za 140 000 zł możesz sobie kupić spokój w cenie nowego C-HRa.

Otomoto

Pewnie się spodoba, więc masz niezawodne i oszczędne auto na lata.

Tylko przy przesiadce z Passerati to sprawdźcie czy wystarczy Wam bagażnika i miejsca na tylnym siedzeniu.

Edytowane przez OPAL

Napisano
  • Autor

Nie jechałem chrem właśnie, siedziałem z tylu 1 gen i nie wsadziłbym tam swojej córki, za karę to tak, jeśli 2 gen jest podobna a podobno jest to odpada. Sprawdzę... 

Myślałem dziś jeszcze nad mazda cx-30 2.0 150km, podobno cicho, wygodnie, materiały super, ciekawy jestem aczkolwiek jakie spalanie by wychodziło u nas rzeczywiście. 

Tak naprawdę to niewiem też jakie by wychodziło z np honda hrv 1.5 hybryda 130km, myślę że 5 ale nie mam pojęcia, bo nie miałem hybrydy nigdy. 

Napisano
Godzinę temu, mikgri91sa napisał(a):

Nie jechałem chrem właśnie, siedziałem z tylu 1 gen i nie wsadziłbym tam swojej córki, za karę to tak, jeśli 2 gen jest podobna a podobno jest to odpada. Sprawdzę... 

Myślałem dziś jeszcze nad mazda cx-30 2.0 150km, podobno cicho, wygodnie, materiały super, ciekawy jestem aczkolwiek jakie spalanie by wychodziło u nas rzeczywiście. 

Tak naprawdę to niewiem też jakie by wychodziło z np honda hrv 1.5 hybryda 130km, myślę że 5 ale nie mam pojęcia, bo nie miałem hybrydy nigdy. 

Tylko, ze mazda CX-30 to nie jest pelna hybryda a mild-hybrid, nawet centymetra nie przejedzie na pradzie. 

Napisano
  • Autor

To prawda... zważywszy że 60/70 % czasu użytkowania auta żona jedzie z dzieckiem to bardziej skłaniam się ku hrv / kona 

Wyższe auto 

Miejsce z tylu 

Honda podobno to ogromna przód tył 

Bagaznik maly za to , przeżyje to nie auto na dalekie podróże. 

Żona nie będzie wykazywała chęci posiadania corolli kombi, chr z tylu lipa (opieram się na recenzjach) 

Napisano

Hrv będzie najlepsza do tych założeń

Ewentualnie jak się uda wyrwać corollę cross

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Corolle cross również rozważam, muszę się przejechać, nie ukrywam, że chciałbym aby auto mi również pasowało. Po recenzjach dziennikarzy obawiam się,  że to auto faktycznie jest skrojone na potrzeby kobiet, ciężko znaleźć facetowi dobra pozycje, zła regulacja kierownicy, krótkie siedzenia (bardzo) , podobno auto typowo dla niskich osób xd 

Przejadę się i będę mógł coś więcej powiedzieć, ale jak kolega wyżej wspomnnial czuje , że wybor padnie na hrv bądź kona, aczkolwiek hrv z racji że to honda i brak skrzyni biegów gwarantuje bezproblemową eksploatację,  a autem zapewne będę jeździć absolutne minimum 5 lat... w konie mamy dwasprzegla co oznacza duży koszt prędzej czy później... 

Napisano
Corolle cross również rozważam, muszę się przejechać, nie ukrywam, że chciałbym aby auto mi również pasowało. Po recenzjach dziennikarzy obawiam się,  że to auto faktycznie jest skrojone na potrzeby kobiet, ciężko znaleźć facetowi dobra pozycje, zła regulacja kierownicy, krótkie siedzenia (bardzo) , podobno auto typowo dla niskich osób xd 
Przejadę się i będę mógł coś więcej powiedzieć, ale jak kolega wyżej wspomnnial czuje , że wybor padnie na hrv bądź kona, aczkolwiek hrv z racji że to honda i brak skrzyni biegów gwarantuje bezproblemową eksploatację,  a autem zapewne będę jeździć absolutne minimum 5 lat... w konie mamy dwasprzegla co oznacza duży koszt prędzej czy później... 

Popatrz jeszcze na Miśka Eclipse phev

Jak masz gdzie ładować plug-in i zaakceptujesz wygląd to może być fajna alternatywa dla hybrydy

Napisano
7 godzin temu, ppmarian napisał(a):

Popatrz jeszcze na Miśka Eclipse phev

Jak masz gdzie ładować plug-in i zaakceptujesz wygląd to może być fajna alternatywa dla hybrydy

190 kPLN. Chyba że porównujesz do CHR w topowej wersji która pewnie zahacza o 200 kPLN. 

Napisano
W dniu 28.10.2024 o 19:41, mikgri91sa napisał(a):

Dziękuję za pomoc.

CHR jest chyba nadal w promce za 119 kpln. 

IMO świetne auto.

Napisano
  • Autor

Ładna jest to fakt, z 1.8 140km spokój na lata , sprawdzone kosmicznymi przebiegami na lpg nawet, 2.0 różnie bywa podobno... pytanie tylko jak przedstawia się ilosc miejsca z tylu. 

Napisano
7 godzin temu, mikgri91sa napisał(a):

Ładna jest to fakt, z 1.8 140km spokój na lata , sprawdzone kosmicznymi przebiegami na lpg nawet, 2.0 różnie bywa podobno... pytanie tylko jak przedstawia się ilosc miejsca z tylu. 

Z tyłu szału nie ma.

To auto jest podporządkowane wyglądowi, nie praktyczności. Praktyczna jest Corolla Cross. Technicznie to bliźniaki.

Napisano
W dniu 31.10.2024 o 09:07, mikgri91sa napisał(a):

Ilość miejsca z tyłu w 1 gen. jest taka, że przy 180cm wzrostu i komfortowo odsuniętym fotelu, siadam za sobą i mam  miejsce na nogi.

Napisano

Propozycje co do może innego auta ? 

Może kuga?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-kuga-nowa-kuga-fhev-180km-ID6GzeT4.html

Duże auto, duży silnik, ubezpieczenie w cenie i pakiet serwisowy na 4 lata.

Pytanie czy po ten rabat flotowy podpadasz, albo jak duże mają ciśnienie, żeby sprzedać za tyle co w ogłoszeniu bez fochów.

Napisano

Honda hrv 1.5 130km hybrid 

to najlepszy wybór, najprzestronniejsze w tej wielkości SUVów, mają trochę wyprzedaży, honda dobrze trzyma potem cenę

a jak chcecie zaoszczędzić kasę i być trochę królikiem doświadczalnym to MG ZS hybrid :)

https://www.mgmotor.pl/model/nowy-mg-zs-hybrid

Napisano

jestem ciekawy bo nigdy nie miałem nowego auta ile kosztuje roczne utrzymanie takiego nowego auta OC+AC + coroczny przegląd w ASO (bo chyba co roku jest taki przegląd?) albo po 3 latach lub iluś tam przejechanych kilometrach ?

Napisano

OC+AC pewnie z 4-5 tysięcy,  przegląd coroczny 1200-2000zł. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zamiennikiem do za drogiej corolli cross może być yaris cross (ale po lifcie, 130KM)- sam byłem w szoku po przesiadce ze zwykłego yarisa, bliżej mu do mojej RAV 4 niż zwykłego yarisa. I cena jest w założeniach, za swojego wszystkomajacego YC dałem 137 kzł

Napisano

Jakieś rady? Propozycje co do może innego auta ? 

Dodam, że dla mnie auto mogłoby być 2 letnie jeśli było by naprawę spooro lepsze. 

Dziękuję za pomoc.

Może mało pomogę, ale czy ktoś zna i użytkuje dłużej jednostkę od Renault E-Tech 1.6 145 KM ?

Jeździłem tym w Capturze i sprawował się całkiem znośnie. Ale nie znam awaryjności.

Napisano
8 godzin temu, komor napisał(a):

Może mało pomogę, ale czy ktoś zna i użytkuje dłużej jednostkę od Renault E-Tech 1.6 145 KM ?

Jeździłem tym w Capturze i sprawował się całkiem znośnie. Ale nie znam awaryjności.

To dosc nowa jednostka, wiec pewnie za wiele dlugodystansowych testow nie ma.

@r1sender chyba na AK ma najdluzej.

Napisano
9 godzin temu, komor napisał(a):

na razie 20 tyś.km w niecałe 2 lata i odpukać nic się nie dzieje z autem. Jak interesowałem się przed zakupem to na zagranicznych forach było kilka egzemplarzy dobijających bez większych problemów pod 200 tyś. km

Napisano

Mówimy o tych ze skrzynią kłową?

Napisano
W dniu 17.11.2024 o 12:45, jarodebesciak napisał(a):

Zamiennikiem do za drogiej corolli cross może być yaris cross (ale po lifcie, 130KM)- sam byłem w szoku po przesiadce ze zwykłego yarisa, bliżej mu do mojej RAV 4 niż zwykłego yarisa. I cena jest w założeniach, za swojego wszystkomajacego YC dałem 137 kzł

co on ma wspólnego z rav4 ? 

IMO tylko spalanie i znaczek ;)

rav jest znacząco większa, cichsza, ma lepszy napęd

na prawdę nie widzę w czym yaris cross może być zbliżona do rav'ki

jedyne co było lepsze to multimedia, ale moja rav'ka ma 3lata i wersja bida, więc ciężko porównać do nowego full wyposażonego yarisa 

Napisano
20 godzin temu, Koonrad napisał(a):

co on ma wspólnego z rav4 ? 

IMO tylko spalanie i znaczek ;)

rav jest znacząco większa, cichsza, ma lepszy napęd

na prawdę nie widzę w czym yaris cross może być zbliżona do rav'ki

jedyne co było lepsze to multimedia, ale moja rav'ka ma 3lata i wersja bida, więc ciężko porównać do nowego full wyposażonego yarisa

No cóż, RAV jeżdzę 8 rok, Yarisem zwykłym 4 lata i do tych dwóch samochodów się odniosłem że bliżej mu do  RAV niż Yaris i to podtrzymuję ( co nie zmienia faktu że i tak RAV jest lepsza i nie mówię o wyposażeniu czy multimediach)

Napisano
W dniu 22.11.2024 o 19:31, jarodebesciak napisał(a):

No cóż, RAV jeżdzę 8 rok, Yarisem zwykłym 4 lata i do tych dwóch samochodów się odniosłem że bliżej mu do  RAV niż Yaris i to podtrzymuję ( co nie zmienia faktu że i tak RAV jest lepsza i nie mówię o wyposażeniu czy multimediach)

No weź, oba Yarisy mam "pod domem" praktycznie, oba niczym się nie różnią oprócz wyglądu zewnętrznego co oczywiste. Te same kiepskie materiały wykończeniowe, ten sam brak wygłuszenia, świetny napęd i niskie spalanie. 

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 25.11.2024 o 12:00, bizz napisał(a):

No weź, oba Yarisy mam "pod domem" praktycznie, oba niczym się nie różnią oprócz wyglądu zewnętrznego co oczywiste. Te same kiepskie materiały wykończeniowe, ten sam brak wygłuszenia, świetny napęd i niskie spalanie. 

Czy to już powód do niepokoju dla yarisa, czy jeszcze nie? 😎

Screenshot_20241219_221620.jpg

Napisano
4 minuty temu, iwik napisał(a):

Czy to już powód do niepokoju dla yarisa, czy jeszcze nie? 😎

Tego to nie wiem, ale w życiu bym nie dopłacił 30k do Yarisa mając taki wybór.

Napisano

Rodzice właśnie teraz na koniec roku szukał auta teoretycznie swojego ostatniego czyli na 10 lat możliwie maksymalnie wyposażonego ale wazna była przestronność środku żeby zrobić z niego mikrovana czyli kombi, Sub coś co po złożeniu tylnych foteli na możliwość wyjmowanej zabudowy i ew. wyspania się

Po analizie Suzuki Toyoty MG i innych chińskich marek, na placu boju praktycznie została Dacia bo walorami użytkowymi jest nie do pobicia

sam układ hybrydowy Dacia-Renault oceniłbym jako 4+mając punkt odniesienia jako Toyota 5-

to co jest lepsze:

to cztery fizyczne biegi w automacie

Rzeczywisty zasięg witrynie EV do 4km
W toyocie nigdy mi się nie udało jechać 1.5-2km w EV tu bez problemu mamy podwójny ten wynik

to co na minus

Spalanie około 0,5 l do 1l więcej w ciężko zakorkowanym mieście Toyota bez problemu wchodziła do niskiej trójki tutaj mamy cztery

Na trasach podmiejskich i autostradach bardzo podobnie czyli czwórka piątka do szóstki więcej raczej ciężko spalić

Sama płynność układu hybrydowego na podobnym poziomie jak Toyoty z lekkim minusem. Przy bardzo dynamicznej jeździe czuć przejścia między trybami

I na koniec coś co z perspektywy rodziców było ważne to obsługa w salonie o ile w Suzuki było ok ale bez fajerwerków to w MG bardzo średnio i chłodno to w daci czuli się jakby byli w Lexusie ;)

Do tego niezły rabat + gratisy + umowa Serwisowa z przedłużonym gwarancją do pięciu lat no i jogger hybryda poniżej 100kPN stoi pod domem

Napisano
Rodzice właśnie teraz na koniec roku szukał auta teoretycznie swojego ostatniego czyli na 10 lat możliwie maksymalnie wyposażonego ale wazna była przestronność środku żeby zrobić z niego mikrovana czyli kombi, Sub coś co po złożeniu tylnych foteli na możliwość wyjmowanej zabudowy i ew. wyspania się

Po analizie Suzuki Toyoty MG i innych chińskich marek, na placu boju praktycznie została Dacia bo walorami użytkowymi jest nie do pobicia

sam układ hybrydowy Dacia-Renault oceniłbym jako 4+mając punkt odniesienia jako Toyota 5-

to co jest lepsze:

to cztery fizyczne biegi w automacie

W toyocie nigdy mi się nie udało jechać 1.5-2km w EV tu bez problemu mamy podwójny ten wynik

to co na minus

Spalanie około 0,5 l do 1l więcej w ciężko zakorkowanym mieście Toyota bez problemu wchodziła do niskiej trójki tutaj mamy cztery

Na trasach podmiejskich i autostradach bardzo podobnie czyli czwórka piątka do szóstki więcej raczej ciężko spalić

Sama płynność układu hybrydowego na podobnym poziomie jak Toyoty z lekkim minusem. Przy bardzo dynamicznej jeździe czuć przejścia między trybami

I na koniec coś co z perspektywy rodziców było ważne to obsługa w salonie o ile w Suzuki było ok ale bez fajerwerków to w MG bardzo średnio i chłodno to w daci czuli się jakby byli w Lexusie default_wink.gif

Do tego niezły rabat + gratisy + umowa Serwisowa z przedłużonym gwarancją do pięciu lat no i jogger hybryda poniżej 100kPN stoi pod domem

@Tomo masz zamiast Riftera
Napisano

Tyle że yariske wyrwiesz za 85
Napisano
13 godzin temu, Fili_P napisał(a):
W dniu 19.12.2024 o 22:34, bizz napisał(a):

Tyle że yariske wyrwiesz za 85

Z tego co oglądałem z miesiąc temu to najtańsza podstawowa wersja hybrydy kosztuje 100kpln.

Chyba że chcesz porównać benzynową wersję Yarisa z manualem do MG z hybrydą, automatem i mocą 195KM. Można, ale czy ma to sens?

Napisano
W dniu 20.12.2024 o 07:26, ppmarian napisał(a):

to co na minus

Czyli widać, że w napędzie hybrydowym nie chodzi o dystans przejechany na prądzie, tylko o efektywność napędu.

Co ci z dłuższej jazdy na prądzie, jak sumarycznie auto spali wiecej?

W dniu 20.12.2024 o 07:26, ppmarian napisał(a):

No i super opcja, niech służy.

W tej kasie oferta nie do pobicia. Ogromny bagażnik, napęd hybrydowy i do tego nie-chińczyk. :oki:

Napisano

Z tego co oglądałem z miesiąc temu to najtańsza podstawowa wersja hybrydy kosztuje 100kpln.
Chyba że chcesz porównać benzynową wersję Yarisa z manualem do MG z hybrydą, automatem i mocą 195KM. Można, ale czy ma to sens?
Mówię o hybrydzie w automacie
Napisano
2 minuty temu, Fili_P napisał(a):
3 godziny temu, bizz napisał(a):

Mówię o hybrydzie w automacie

Pokaż proszę przykładową nową Yariskę hybrydę w automacie za 85 kpln.

Napisano
No i super opcja, niech służy.
W tej kasie oferta nie do pobicia. Ogromny bagażnik, napęd hybrydowy i do tego nie-chińczyk. :oki:

Z tym zasięgiem w hev jest różnie

Ogólnie lepiej więcej niż mniej

Tu jest dodatkowo tryb e-save co oznacza wymuszenie doładowania aku pod korek np gdy się spodziewamy większego zapotrzebowania np przed wjazdem pod dużą górę / serpentyny

To jest bardzo pomocne bo normalnie hec trzyma ok 1/2 poziomu nakadowania baterii

Taka Toyota bez tego po drogiej agrafce już wyje swoja skrzynia ecvt i wolnossącym silnikiem

W Renault Dacia nie dosyć że masz automat z fizyczne biegi to prądu starczy na „całą Przełęcz” do wspomagania wolnossącego spalinaka

Napisano

Pokaż proszę przykładową nową Yariskę hybrydę w automacie za 85 kpln.
.c69a067bc7b77b1437c8acf2fbc03164.jpg
Napisano
13 godzin temu, Fili_P napisał(a):

.c69a067bc7b77b1437c8acf2fbc03164.jpg

Używki to wiadomo. Mówiliśmy o nowych autach. 

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał(a):

Używki to wiadomo. Mówiliśmy o nowych autach. 

Jakie znowu uzywki?

Napisano

To oferty nowych aut, ale raczej wirtualne "wabiki" na klientów.

W cenniku promocyjnym hybryda od 90 000zł, więc raczej na 85 000zł ciężko liczyć.

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Jakie znowu uzywki?

Rok produkcji 2023. Pewnie się okaże że zarejestrowany albo demo. I tak warto rozważyć ale to nie nówka 

Edytowane przez wujek

Napisano

10 grudnia wysłałem emaila do serwisu MG, na adres podany w salonie. Dodatkowo w salonie powiedzieli, że nie dadzą numeru telefonu do serwisu, bo kontakt tylko emailem i nie gadają z klientami.

Taka treść:

Dzień dobry.

Chciałem kupić samochód MG 3 w waszym salonie grupy Bemo w Falentach.

Samochód jest fajny, ale przed zakupem wzbrania mnie kwestia dostępności części i serwisu.

Dlatego mam  kilka pytań:

1. Ile jest w Polsce serwisów, gdzie można serwisować wasze samochody (nie tylko grupy BEMO)?

2. Czemu części do MG nie są dostępne w sieciach sprzedaży, np w InterCars. Nawet na Allegro nie ma żadnej części do żadnego nowego MG.

3. Czy auta można serwisować poza waszymi punktami?

4. jak mechanik nieautoryzowany może pozyskiwać dokumentację oprogramowanie i części, czy jakość obsługi jest taka, jak np w intercars, gdzie kurier w kilka godzin dowozi zamówione elementy a potem niewykorzystane można oddać?

5. Czemu nie sprzedajecie części np na Allegro?

6. Ile kosztują przykładowe części:

- Wahacz przedni

- sworzeń wahacza

- tłumik tylny

- tarcza hamulcowa przednia

- komplet klocków hamulcowych

7. Czy typy części, np filtry są to powszechnie dostępne w Europie, czy raczej wersje na rynek Azja i Pacyfik?

8. Ile się czeka na nietypową część. przykładowo - mam awarie i nie ma części zamiennej w serwisie - ile czeka się na zamówienie i czy w tym czasie dajecie samochód zastępczy?

9. Jaka jest dostępność części blacharskich, typu błotnik, zderzak, maska lub reperaturki progów? Czy w ogóle w Polsce możliwa jest naprawa blacharska nowych MG?

Odpowiedz na powyższe pytania pomogła by mi z czystym sumieniem zakupić pojazd MG bez obawy o jego działanie w najbliższych latach.

Minęło prawie 2 tyg i brak odpowiedzi.

jakieś części do kupienia samemu są na aliexpress.

W kąciku MG posiadacz pisał, że czeka, aż zderzal z Chin przypłynie.

Więc sorki - ja dziękuję za potencjalną przyjemność wtopienia kilkudziesięciu klocy z nieruchomość z kołami.

Jak będzie do tego sift dla warsztatów niezależnych, części dostępne w powszechnaj dystrybucji - to OK, fajna oferta, fajne autka.

A ja nie mam zamiaru sprowadzać części z ChRL lub Australii.

Edytowane przez maras77

Napisano
To oferty nowych aut, ale raczej wirtualne "wabiki" na klientów.
W cenniku promocyjnym hybryda od 90 000zł, więc raczej na 85 000zł ciężko liczyć.
Jesteś handlowcem w Toyce?72781059474ca2c383a65c666e97aff8.jpg
Napisano
6 godzin temu, maras77 napisał(a):

10 grudnia wysłałem emaila do serwisu MG, na adres podany w salonie. Dodatkowo w salonie powiedzieli, że nie dadzą numeru telefonu do serwisu, bo kontakt tylko emailem i nie gadają z klientami.

Taka treść:

Dzień dobry.

Chciałem kupić samochód MG 3 w waszym salonie grupy Bemo w Falentach.

Samochód jest fajny, ale przed zakupem wzbrania mnie kwestia dostępności części i serwisu.

Dlatego mam  kilka pytań:

1. Ile jest w Polsce serwisów, gdzie można serwisować wasze samochody (nie tylko grupy BEMO)?

2. Czemu części do MG nie są dostępne w sieciach sprzedaży, np w InterCars. Nawet na Allegro nie ma żadnej części do żadnego nowego MG.

3. Czy auta można serwisować poza waszymi punktami?

4. jak mechanik nieautoryzowany może pozyskiwać dokumentację oprogramowanie i części, czy jakość obsługi jest taka, jak np w intercars, gdzie kurier w kilka godzin dowozi zamówione elementy a potem niewykorzystane można oddać?

5. Czemu nie sprzedajecie części np na Allegro?

6. Ile kosztują przykładowe części:

- Wahacz przedni

- sworzeń wahacza

- tłumik tylny

- tarcza hamulcowa przednia

- komplet klocków hamulcowych

7. Czy typy części, np filtry są to powszechnie dostępne w Europie, czy raczej wersje na rynek Azja i Pacyfik?

8. Ile się czeka na nietypową część. przykładowo - mam awarie i nie ma części zamiennej w serwisie - ile czeka się na zamówienie i czy w tym czasie dajecie samochód zastępczy?

9. Jaka jest dostępność części blacharskich, typu błotnik, zderzak, maska lub reperaturki progów? Czy w ogóle w Polsce możliwa jest naprawa blacharska nowych MG?

Odpowiedz na powyższe pytania pomogła by mi z czystym sumieniem zakupić pojazd MG bez obawy o jego działanie w najbliższych latach.

Minęło prawie 2 tyg i brak odpowiedzi.

jakieś części do kupienia samemu są na aliexpress.

W kąciku MG posiadacz pisał, że czeka, aż zderzal z Chin przypłynie.

Więc sorki - ja dziękuję za potencjalną przyjemność wtopienia kilkudziesięciu klocy z nieruchomość z kołami.

Jak będzie do tego sift dla warsztatów niezależnych, części dostępne w powszechnaj dystrybucji - to OK, fajna oferta, fajne autka.

A ja nie mam zamiaru sprowadzać części z ChRL lub Australii.

Szczerze to nie dziwie sie, ze nikomu nie chcialo sie pisac wypracowania na taka ilosc pytan ;)

Szanse, ze taki "upierdliwy" klient cos kupi, oscyluja penwie kolo zera ;]

Natomiast w 100% rozumiem obawy, dopoki wieksze floty w to nie wejda to moze byc roznie w PL.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
57 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Szczerze to nie dziwie sie, ze nikomu nie chcialo sie pisac wypracowania na taka ilosc pytan ;)

Szanse, ze taki "upierdliwy" klient cos kupi, oscyluja penwie kolo zera ;]

Natomiast w 100% rozumiem obawy, dopoki wieksze floty w to nie wejda to moze byc roznie w PL.

Wysłałem też to redaktorowi Rygasowi, może zrobi z tego jakiś wartościowy materiał, tzn sam sprawdzi odpowiedzi.

Napisano

@maras77 szczerze jakbym zobaczył tak długiego maila to bym nie odpisał. :phi: 
image.png.08e520a694a69f96183920a1812e4ff3.pngimage.png.3179f50b4bd76ac773ac4e973fc2a000.png

Napisano
7 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Jesteś handlowcem w Toyce?

A co źle napisałem?

Przecież sam pokazałeś to samo w cenniku.

Wiem co ludzie piszą o rabatowaniu aut z cennika promocyjnego-ciężko coś ugrać. 

Może ktoś dostanie 5 000zł rabatu, ale to raczej rzadkość dlatego napisałem że ciężko a jie ze niemożliwe. 

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

@maras77 szczerze jakbym zobaczył tak długiego maila to bym nie odpisał. :phi: 
image.png.3179f50b4bd76ac773ac4e973fc2a000.png

Na tym AutoDoc są do starych wersji MG3, nie tych chińskich.