Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MG MG3 Promocja?

Featured Replies

Napisano
20 godzin temu, ghost2255 napisał(a):

No właśnie. Ani nie ma rewelacyjnej ceny, ani nie wybujają się niczym szczególnym.

Za 71k mamy:

- wyjątkowo duża baterię pozwalajaca na wyjątkowo długie odcinki w miescie na silniku elektrycznym

- silnik elektryczny o mocy 136KM który nie wspomaga spalinowego tylko robi za główny napęd

- 7 sekund do setki, przy spalani 5 litrów /100km

Prosze o europejskie azjatyckie  propozycje z takimi parametrami skoro "nie wybija sie niczym szczególnym"

Edytowane przez zenek111

Napisano
20 godzin temu, wujek napisał(a):

O tym już Zenek nie wspomina :phi: tak samo o tym, że te auta kiepsko się prowadzą i kiepsko hamują. Jakby takie mg3 było znacznie tańsze od np Clio to mialoby sens a takto kupa. 

Ależ wspominam ze samochód nie jest bez wad, ma ich sporo, natomiast ma cechy którymi przewyższa modele znacznie droższe.

Jak ktoś sobie chce wyrobić opinie moze obejrzec testy i polskie i zagraniczne i wyjdzie mu ze to jest średnio średni samochód, ale wyróżniajacy sie ukłądem napędowym, dodatkami typu autohold za bardzo niska cenę

p.s. Odnosnie "złego prowadzenia" Balkan, znany krytyk samochodów którzy znajduje wady tam gdzie ich nie ma:

Edytowane przez zenek111

Napisano
34 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Za 71k mamy:

- wyjątkowo duża baterię pozwalajaca na wyjątkowo długie odcinki w miescie na silniku elektrycznym

A mimo to pali więcej od Yarisa hybrydowego.

35 minut temu, zenek111 napisał(a):

- silnik elektryczny o mocy 136KM który nie wspomaga spalinowego tylko robi za główny napęd

- 7 sekund do setki, przy spalani 5 litrów /100km

To podobnie jak z elektrykami-no ma moc, tylko kto jej szuka w aucie klasy B do miasta? Tutaj spokojnie wystarczają silniki o mocach 100-120KM i nikt nie narzeka na osiągi.

Jeśli wyrób jest rzeczywiście taki dobry, to zdominuje rynek. Poczekajmy, zobaczymy czy MG3 wyprze Yarisa Hybrid. Osobiście wątpię.

Napisano
2 godziny temu, wladmar napisał(a):

Rezygnując z samochodów spalinowych Europa pozbywa się przewagi nad konkurentami.

Raczej uzależnienie od eksporterów ropy. Tępe europejskie koncerny pakowały miliardy w rozwój turbo kibli zamiast w napędy elektryczne i teraz to się mści.

Napisano
5 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Samochody o większej mocy pala wiecej niz samochody o mniejszej mocy, więc tego nie mozna uznac za wadę.

To podobnie jak z elektrykami-no ma moc, tylko kto jej szuka w aucie klasy B do miasta? Tutaj spokojnie wystarczają silniki o mocach 100-120KM i nikt nie narzeka na osiągi.

Niektórzy szukają, "hot hatch" wiec jest taka nisza, ale od razu dodam ze z testów wynika ze ten samochód sie do tego nie nadaje, ma zbyt miekkie/komfortowe zawieszene i wychala sie mocno na szybko branych zakretach.

Jeśli wyrób jest rzeczywiście taki dobry, to zdominuje rynek. Poczekajmy, zobaczymy czy MG3 wyprze Yarisa Hybrid. Osobiście wątpię.

Nie ma mowy zeby wyparł, musieliby lepsze hybrydy robić przez 10 lat jak nie dłuzej by nawiazac walkę z tak wyrobioną marką, a kazda ewentualna wpadka z trwałością przekreśli wysiłki natychmiast.

Edytowane przez zenek111

Napisano

Ja szukam mocy w aucie klasy b bo chcę mieć jeden uniwersalny samochód, a nie tylko do miasta.

Napisano
6 minut temu, Citric napisał(a):

Ja szukam mocy w aucie klasy b bo chcę mieć jeden uniwersalny samochód, a nie tylko do miasta.

Czyli MG3 jest dla ciebie :oki:

Bo jakby np. Toyota miała jakąś mocną wersję Yarisa, a ona by jeszcze miała napęd na 4 koła.....;]

Napisano
8 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Czyli MG3 jest dla ciebie :oki:

Bo jakby np. Toyota miała jakąś mocną wersję Yarisa, a ona by jeszcze miała napęd na 4 koła.....;]

Czekam raczej na elektryka klasy b z osiągami zbliżonymi do Tesli model 3.

Napisano
1 godzinę temu, Citric napisał(a):

Czekam raczej na elektryka klasy b z osiągami zbliżonymi do Tesli model 3.

Kupiłbyś takie nowe? 

Napisano
10 minut temu, wladmar napisał(a):

Kupiłbyś takie nowe? 

Ja bardzo chętnie. Model Q Performance będzie zapewne następnym autem dla małżonki.

Napisano
2 godziny temu, Citric napisał(a):

Raczej uzależnienie od eksporterów ropy. Tępe europejskie koncerny pakowały miliardy w rozwój turbo kibli zamiast w napędy elektryczne i teraz to się mści.

Dlaczego turbo kibli? Nawet 3 cylindry turbo jest lepsze od niedoładowanych jednostek. A kiedyś były tylko takie. Jakieś 2.0 z lat dziewięćdziesiątych jest pod każdym względem gorsze od 1.0T

Napisano

A co to za Q performance? 

19 minut temu, format napisał(a):

Ja bardzo chętnie. Model Q Performance będzie zapewne następnym autem dla małżonki.

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Dlaczego turbo kibli? Nawet 3 cylindry turbo jest lepsze od niedoładowanych jednostek. A kiedyś były tylko takie. Jakieś 2.0 z lat dziewięćdziesiątych jest pod każdym względem gorsze od 1.0T

A aktualny silnik Mazdy 2.0 w porównaniu np. do 1.0T od Renault?

Napisano
18 minut temu, wladmar napisał(a):

A aktualny silnik Mazdy 2.0 w porównaniu np. do 1.0T od Renault?

Wyjątek od reguły. Należałoby porównać silnik Mazdy z 1999 a wtedy to już nie jest kolorowo.

Napisano
1 godzinę temu, wujek napisał(a):

Jakieś 2.0 z lat dziewięćdziesiątych jest pod każdym względem gorsze od 1.0T

Taki F3R od Renault jest akurat pod każdym względem lepszy. Jechał od dołu jak diesel i rozpędzał Lagunę do 205/h. A ty było tylko 115 KM. Tylko ekologia go zabiła.

Napisano
29 minut temu, wujek napisał(a):

Wyjątek od reguły. Należałoby porównać silnik Mazdy z 1999 a wtedy to już nie jest kolorowo.

No bo Japonia nadal stawia na postęp w silnikach. Europa nie. 

Napisano

2.0 z typeR gorsze od kibla 1.0T R3 ???

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
5 godzin temu, wladmar napisał(a):

Kupiłbyś takie nowe? 

Jakby cena była przyzwoita to oczywiście. Po Lanosie mam uraz do używek.

4 godziny temu, wujek napisał(a):

W trwałości lepsze? Nie rozśmieszaj mnie. Trzycylindrowe turbo kible jak dociągną do 100 000 km bez grubszej naprawy lub zmiany rozrządu x razy to już jest dobrze.

Edytowane przez Citric

Napisano
12 godzin temu, koNik napisał(a):

Cóż Europie jest na tyle dobrze ze postanowiła po prostu podążyć dobrze znana ścieżka upadku imperiow, kryzys motoryzacji to tylko jeden z mało istotnych elementów ogólnego kryzysu tożsamości ;)

I tak w Krakowie dawniej było lepiej. Można było walić wino z gwinta na planach i ogólnie dobrze się bawić. Dziś to kolejny skansen do którego nawet nie ma po co jeździć (do centrum znaczy) ;] A w knajpach leci disko-polo ;]

Faktycznie w latach 90tych było znacznie lepiej. Jak szedłem na imprezę z kumplami to najpierw coś w akademiku wypiliśmy, potem piwko w autobusie i flaszka z gwinta pod Rotunda i można było spokojnie pójść do Remontu czy Stodoły. Nie to co teraz, Uber i zarezerwowany stolik w knajpie, smutek i nuda :oslabiony:

Napisano
43 minuty temu, MarcG napisał(a):

Faktycznie w latach 90tych było znacznie lepiej. Jak szedłem na imprezę z kumplami to najpierw coś w akademiku wypiliśmy, potem piwko w autobusie i flaszka z gwinta pod Rotunda i można było spokojnie pójść do Remontu czy Stodoły. Nie to co teraz, Uber i zarezerwowany stolik w knajpie, smutek i nuda :oslabiony:

W Warszawie to akurat zły przykład bo tam to dawniej zupełnie nic się nie działo, knajpy zamykaliscie o 22 ;]

Napisano
1 minutę temu, koNik napisał(a):

W Warszawie to akurat zły przykład bo tam to dawniej zupełnie nic się nie działo, knajpy zamykaliscie o 22 ;]

Nie wiem o której zamykali, zwykle koło 3-4 nad ranem się zwijałem :hehe:

Napisano
Teraz, MarcG napisał(a):

Nie wiem o której zamykali, zwykle koło 3-4 nad ranem się zwijałem :hehe:

To ja chyba w jakiejś innej Warszawie mieszkałem te naście lat temu bo jak się szło do centrum to wiatr hulał aż niemiło było. Tak wiem mieliście te jakies dziwne osiedlowe speluny ale to trzeba było być wtajemniczonym ;]

W Krakowie za to było dość prosto, wino czy flaszka na plantach i hulaj dusza z knajpy do knajpy bez końca. A teraz skansenik, nawet na Kazimierzu już w zasadzie to samo... zresztą dzieciaki to chyba i tak teraz wola tiktoka niż knajpę ;]

Napisano
Niestety nie w każdym przypadku.
Często różnica cenowa jest minimalna lub żadna.
Ale jak to? przecież dopiero co wykazałes że najtańszy hybrydowy Yaris to 90 koła a MG 71 na kąciku hybrydowym czy ev już nie pamiętam....
Napisano
13 godzin temu, ppmarian napisał(a):

2.0 z typeR gorsze od kibla 1.0T R3 ???

2.0 type r vs 3 cylindrowy yaris GR albo Fiesta ST pewnie ze 3 cylindrowe lepsze. 

Napisano
2.0 type r vs 3 cylindrowy yaris GR albo Fiesta ST pewnie ze 3 cylindrowe lepsze. 

1.0 ?

Napisano
Teraz, ppmarian napisał(a):

1.0 ?

Podajesz ekstremalny przypadek. Honda miała też jakieś inne 1.4 1.6 itd. Wtedy te wszystkie 3 cylindrowe Fordy i VW są lepsze. Oszczędniejsze bardziej elastyczne i szybsze. Jakby go zestawić z 2.0 170KM z Fordem 150KM to różnice będą minimalne. 

Napisano
12 godzin temu, koNik napisał(a):

To ja chyba w jakiejś innej Warszawie mieszkałem te naście lat temu bo jak się szło do centrum to wiatr hulał aż niemiło było. Tak wiem mieliście te jakies dziwne osiedlowe speluny ale to trzeba było być wtajemniczonym ;]

W Krakowie za to było dość prosto, wino czy flaszka na plantach i hulaj dusza z knajpy do knajpy bez końca. A teraz skansenik, nawet na Kazimierzu już w zasadzie to samo... zresztą dzieciaki to chyba i tak teraz wola tiktoka niż knajpę ;]

Ja wiem, że krakusy to poza swoją wsią świata nie widzą ale żeby mieszkając w Warszawie mówić, że Stodoła czy Remont to osiedlowe spelunki to już rekord jakiś :hehe:

Napisano
12 godzin temu, Fili_P napisał(a):
W dniu 23.12.2024 o 15:27, ghost2255 napisał(a):
Niestety nie w każdym przypadku.
Często różnica cenowa jest minimalna lub żadna.

Ale jak to? przecież dopiero co wykazałes że najtańszy hybrydowy Yaris to 90 koła a MG 71 na kąciku hybrydowym czy ev już nie pamiętam....

Różnica zrobiła się jak MG zrobił promocję.

Porównaj sobie ceny Beijing, Omoda, Jaecoo. 

Jak sprawdzisz ceny popularnych marek jak Seat, Skoda, Citroen itd... To okaże się że chińczyki takie tanie nie są.

Ja pisałem w tamtym wątku ogólnie o chińskich markach i ich cenach a nie o konkretnej parze MG3/Yaris. 

Edytowane przez ghost2255

Napisano
41 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Różnica zrobiła się jak MG zrobił promocję.

Porównaj sobie ceny Beijing, Omoda, Jaecoo. 

Jak sprawdzisz ceny popularnych marek jak Seat, Skoda, Citroen itd... To okaże się że chińczyki takie tanie nie są.

Ja pisałem w tamtym wątku ogólnie o chińskich markach i ich cenach a jie o konkretnej parze MG3/Yaris. 

No i ta promkka to bazowe wersję na wyprzedaży rocznika... 

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Który? K20A2, K20Z4 czy może K20C1 😄 

Napisano
Podajesz ekstremalny przypadek. Honda miała też jakieś inne 1.4 1.6 itd. Wtedy te wszystkie 3 cylindrowe Fordy i VW są lepsze. Oszczędniejsze bardziej elastyczne i szybsze. Jakby go zestawić z 2.0 170KM z Fordem 150KM to różnice będą minimalne. 

Ale mowa była o 2.0 a nie 1.4 czy 1.6…

Wolnosace 2.0 czy to Renault czy hondy czy Toyota, Mazda itp z mocą +150KM będzie przyjemniej jeździć niż seryjny 1L turbodoładowany karton mleka.

Napisano
48 minut temu, Filipfm napisał(a):

Który? K20A2, K20Z4 czy może K20C1 😄 

Posiadacz 3 cylindrowego yarisa nie musi się doktoryzować z kodów silnika. 

Napisano
17 minut temu, wujek napisał(a):

Posiadacz 3 cylindrowego yarisa nie musi się doktoryzować z kodów silnika. 

Aha :)

Ale ktos kto porownuje silniki z innych epok moglby porownywac jablka do jablek ;)

Napisano
25 minut temu, Filipfm napisał(a):

Aha :)

Ale ktos kto porownuje silniki z innych epok moglby porownywac jablka do jablek ;)

W latach 90 civic mial 1.6 jaki type r. I takie 1.0 150KM będzie w każdym calu lepsze. Później było 2.0 ale jest też 1.5 3 cylindry 200KM.  Wtedy należałoby porównać do tego silnika. 

Napisano
16 minut temu, wujek napisał(a):

W latach 90 civic mial 1.6 jaki type r. I takie 1.0 150KM będzie w każdym calu lepsze. Później było 2.0 ale jest też 1.5 3 cylindry 200KM.  Wtedy należałoby porównać do tego silnika. 

Jak mowimy o Europie to TypeR w Civicu pojawil sie w 2001 jako 2.0 200KM. Chyba, ze mowimy o Integrze to faktycznie byl wczesniej i mial w EUDM 1.8 190KM (JDM mial 200). Wczesniejszy to byl JDM 1.6 180KM.

I zarowno Civic EK9 jak i integra DC2 to byly silniki B serie, ktore na tamte czasy byly o pare krokow przed konkurencja. Ale byly tez silnikami zbudowanymi pod wyczyn a moc sie brala z obrotow, wiec do codziennego uzytku wygodniejszy bedzie jakis wspolczesny kibel z turbo. Bo dmuchnie od dolu. Ale czy jest lepszym silnikiem w ogole? To mozna by dyskutowac. Na pewno nie bedzie tak pancerny i tak trwaly. 

A co do porownania do 2 litrowego tajpa, nawet wolnossaka z poczatku lat 2000nych, to te silniki sa wrecz legendarne, NA mozna je zrobic i pod 300KM, a z Turbo hamburegery dmuchaja i po 800WHP. Pancerna konstrukcja majaca w 80% momentu juz od 2 tys obrotow i sa przyjemne w jezdzie na codzien - dołem male turbo bedzie szybsze ale spuchnie gora, gdzie K20 dostanie drugiego oddechu. 

Natomiast oczywiste jest, ze prownanie wolnossaka z poczatku lat 2000nyvh z 200KM ze wspolczesnym 280KM z turbo daje jednoznacznego faworyta. Ale ja postawisz obok silnika Yarisa wspolczesne K20 z turbo juz nie bedzie rozowo. 

Napisano

W latach 90 miałeś np 2.0 puga i cytrynę 167KM

Pokaż „w każdy calu” lepszy silnik seryjny 1.0T R3

Napisano
W dniu 19.12.2024 o 21:28, KYRTAP napisał(a):

Czy to jest w ogóle możliwe?

Możliwe, gdy sie chce zarabiać na samochodzie normalną marżę, a nie przycinać kilkadziesiąt % jak europejskie koncerny (bo covid, bo komponenty, bo wojna, bo... można było). 

Napisano
W dniu 22.12.2024 o 21:32, wujek napisał(a):

Oczywista oczywistość. W MG jest jakieś kupsko 3 biegowe o ile dobrze pamiętam. 
image.png.6b088c1282f8c9dfe150696c9e5b3a69.png

Porównywać można ewentualnie do clio 1.6 hybryda, a nie do jakiegoś 1.0.

A to "kupsko 3 biegowe" to najprawdopodobniej klasyczny automat 3 biegowy z tym, że jakby posiadający tylko biegi 3,4,5, bo start od zera jest realizowany elektrykiem, a silnik spalinowy pracuje jako generator tylko. 

IMO bardzo sprytne rozwiązanie, jeśli to pracuje tak jak mi się wydaje. Do tego dobrze rokuje jesli chodzi o trwałość, bo to klasyczny wolnossacy silnik 1.5z pośrednim wtryskiem, klasyczny 3-biegowy automat i silnik elektryczny z baterią 1.8 kWh z czego dostępna połowa, także duże bufory 😆

Ale dopóki ktoś tej skrzyni nie rozbierze i nie potwierdzi to tylko przypuszczenia. Nawet w aso nie mają pojęcia co sprzedają, a w materiałach handlowych piszą raz, że to CVT, raz że klasyczny hydrokinetyk. 😂

Jeśli chińczycy zrobili to z głową i nie z gównolitu, to będzie jeździć.

Napisano
9 minut temu, iwik napisał(a):

Porównywać można ewentualnie do clio 1.6 hybryda, a nie do jakiegoś 1.0.

A to "kupsko 3 biegowe" to najprawdopodobniej klasyczny automat 3 biegowy z tym, że jakby posiadający tylko biegi 3,4,5, bo start od zera jest realizowany elektrykiem, a silnik spalinowy pracuje jako generator tylko. 

IMO bardzo sprytne rozwiązanie, jeśli to pracuje tak jak mi się wydaje. Do tego dobrze rokuje jesli chodzi o trwałość, bo to klasyczny wolnossacy silnik 1.5z pośrednim wtryskiem, klasyczny 3-biegowy automat i silnik elektryczny z baterią 1.8 kWh z czego dostępna połowa, także duże bufory 😆

Ale dopóki ktoś tej skrzyni nie rozbierze i nie potwierdzi to tylko przypuszczenia. Nawet w aso nie mają pojęcia co sprzedają, a w materiałach handlowych piszą raz, że to CVT, raz że klasyczny hydrokinetyk. 😂

Jeśli chińczycy zrobili to z głową i nie z gównolitu, to będzie jeździć.

To jest bez znaczenia przy drodze hamowania ponad 50 metrów. Nie ma co porównywać do hybrydy Clio inni klienci inny target. 

Napisano
53 minuty temu, ppmarian napisał(a):

W latach 90 miałeś np 2.0 puga i cytrynę 167KM

Pokaż „w każdy calu” lepszy silnik seryjny 1.0T R3

Jakby był taki dobry to nadal by go sprzedawali. Zwykle 2.0 miało 130KM np w 406z 

Napisano
4 minuty temu, wujek napisał(a):

To jest bez znaczenia przy drodze hamowania ponad 50 metrów. Nie ma co porównywać do hybrydy Clio inni klienci inny target. 

Nie wiem gdzie widzisz target clio, ale dla mnie to zwykły dupowóz do miasta dla kobitki, której zależy, żeby auto "było fajne i mialo ładny kolor" 🥰.

MG3 jak dla mnie ma ten sam target. Jakbym kupował :piekna: autko do miasta to pewnie MG3 byłby teraz pierwszym wyborem (za 7x k pln) tylko musiałby mieć ładny kolor. A jeszcze jakby się nim przejechała i po wciśnięciu gazu zrobila setkę w 7s to miałbym "dzień chłopaka" przez cały miesiąc. :swinka:

Napisano
Jakby był taki dobry to nadal by go sprzedawali. Zwykle 2.0 miało 130KM np w 406z 

Jakby nie eko oszołomy to pewnie tak

Co to znaczy zwykły? Każdy Kowalski mógł wejść w latach 90 do salonu cytryny i wyjechać ZX vulcan 2.0 167KM

Napisano
16 minut temu, ppmarian napisał(a):

Jakby nie eko oszołomy to pewnie tak

Co to znaczy zwykły? Każdy Kowalski mógł wejść w latach 90 do salonu cytryny i wyjechać ZX vulcan 2.0 167KM

A najczęściej bral mniejsze silniki. 

Napisano
A najczęściej bral mniejsze silniki. 

A co to ma do Twojego stwierdzenia „w każdym calu” lepsze jest współczesne 1.0T od 2.0 z lat 90 ?

Napisano
24 minuty temu, ppmarian napisał(a):

A co to ma do Twojego stwierdzenia „w każdym calu” lepsze jest współczesne 1.0T od 2.0 z lat 90 ?

Odwracajc wątek, w czym są gorsze?

Pala mniej.

Zapewniają takie same jak nie lepsze osiągi.

Ja są dobrze zrobione to mają taką samą kulturę pracę

300kkm to nie problem. Wiadomo fuckupy zdarzały się w latach 90(zrace olej ople) jak i teraz (zrace olej 1.2pt)

Patrząc z perspektywy mojej starej Hondy Civic 1.4 90km ktora kiedyś jeździłem.

Ok fajnie się to kręciło, jak na 2006rok nawet jechało, ale sorry, dużo lepiej mi się jeździło z 1.2 tsi Leonem który miał jakoś 100 koni i w życiu bym do wolnossacej wiertarki nie wrócił.

Oczywiści zaraz wyskoczy ortodoks hondowy @Filipfm i zacznie spać kodami silnika że ten 1.4 to gofno nie vtec, ale to dobre dla pryszczatych nastolatków.

W pugu 206 2.0 136/180 też fajnie jeździło, ale teraz 2.0 tsi to wciąga nosem

Napisano
4 minuty temu, Chalek napisał(a):

Odwracajc wątek, w czym są gorsze?

Nie o tym. 2.0 wolnossące można porównywać z dobrym 1.2t albo 1.4t. Ale nie 1.0. Oczywiście były straszne kible jak mój w Kii ale to samo można powiedzieć o współczesnych. Oczywiście piszemy o przyjemności z jazdy bo wiadomo że współczesne mniej palą.

Napisano
2 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Nie o tym. 2.0 wolnossące można porównywać z dobrym 1.2t albo 1.4t. Ale nie 1.0. Oczywiście były straszne kible jak mój w Kii ale to samo można powiedzieć o współczesnych. Oczywiście piszemy o przyjemności z jazdy bo wiadomo że współczesne mniej palą.

Ale w czym jest przyjemna jazda 2 litrową wolnossaca benzyna o mocy 150koni przy 6500 obrotow i jakimś dychawicznym momentem pojawiającym się przy 4000kprm?

Nie licząc jakiegos wyczynowego Yarisa, to są jakieś litrówki o mocy 130-150koni? 

1.0 tsi chyba ma max 115?

Tego się nie powinno w ogóle porównywać. W sensie silników z turbo do wolnossakow.

Napisano
48 minut temu, ppmarian napisał(a):

Ano to że tak dobrze się to sprzedawało, że nie ma w ofercie 2 litrowych aut. 

Napisano
8 minut temu, Chalek napisał(a):

Ale w czym jest przyjemna jazda 2 litrową wolnossaca benzyna o mocy 150koni przy 6500 obrotow i jakimś dychawicznym momentem pojawiającym się przy 4000kprm?

Nie licząc jakiegos wyczynowego Yarisa, to są jakieś litrówki o mocy 130-150koni? 

1.0 tsi chyba ma max 115?

Tego się nie powinno w ogóle porównywać. W sensie silników z turbo do wolnossakow.

Ford ma nawet 170 hybrydowe. A takto 150 standard. Yaris to 1.5

Napisano
4 minuty temu, Chalek napisał(a):

Zależy do czego porównujesz. Silnik z Renault o którym wspomniałem miał tylko 115. A o wiele fajniej rozwijał moc od 1.0 tsi. Jeździłem jednym i drugim. Porównujmy jabłka z jabłkami.