Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MG MG3 Promocja?

Featured Replies

Napisano

Przed przypadek trafiłem na taką promocję MG3. Nowe auto za 71450 zł. Czy to jest w ogóle możliwe? 

Napisano
12 minut temu, KYRTAP napisał(a):

Czy to jest w ogóle możliwe? 

Mam nadzieję. To właściwa cena za samochód.

Konto wygląda na dealera MG. 

Napisano
8 godzin temu, KYRTAP napisał(a):

Przed przypadek trafiłem na taką promocję MG3. Nowe auto za 71450 zł. Czy to jest w ogóle możliwe? 

To nie jest nowe auto, to jest chińskie nowe auto, czyli niewiadoma jakość w perspektywie czasu, niewiadomo jak będzie z dostępnością części i również z ich jakością, z każdą pierdołą, których w sumie też niewiadomo ile będzie, do ASO bo Mirek zobaczy cudaka I wyśle cię na drzewo. Na leasing w okresie gwarancji może być, na dłużej imo ryzykowny wybór. 

A tak poza tym wygląda po chińsku czyli paskudnie, co ma też swoją zaletę - przynajmniej nikt tego nie ukradnie. 

Napisano
40 minut temu, gilbert3 napisał(a):

To nie jest nowe auto, to jest chińskie nowe auto, czyli niewiadoma jakość w perspektywie czasu, niewiadomo jak będzie z dostępnością części i również z ich jakością, z każdą pierdołą, których w sumie też niewiadomo ile będzie, do ASO bo Mirek zobaczy cudaka I wyśle cię na drzewo. Na leasing w okresie gwarancji może być, na dłużej imo ryzykowny wybór. 

A tak poza tym wygląda po chińsku czyli paskudnie, co ma też swoją zaletę - przynajmniej nikt tego nie ukradnie. 

Akurat MG jest juz tak dlugo na rynku EU, ze ryzyko raczej minimalne. Sprzedaja ponad 250tys aut rocznie w Europie.

Co do tej sztuki z ogloszenia, to wyglada na wyprzedaz rocznika, przy czym to bazowa wersja.

Gdyby schodzily na pniu, to by tak nie przeceniali ;)

Napisano
9 godzin temu, KYRTAP napisał(a):

Przecie jest tel do PGD Warszawa więc zadzwoń i się zapytaj czy cena z ogłoszenia aktualna do zapłacenia.

Napisano
Godzinę temu, gilbert3 napisał(a):

Znam 2 użytkowników HS.

Pierwszy wziął w leasing więc jemu to lotto. Zadowolony bo spełnia jego oczekiwania.

Drugi kupił za cash jako ostanie auto w życiu- też zadowolony. Nie wiadomo kto pierwszy ulegnie utylizacji?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, gilbert3 napisał(a):

Na leasing w okresie gwarancji może być, na dłużej imo ryzykowny wybór. 

Na dłużej z każdą marką może być problem. Takie czasy nastały. 

Napisano

O Hyundaio i20 Focuso lifting.

Napisano
2 godziny temu, gilbert3 napisał(a):

dostępność części? Do Opla Astry K po liftingu czyli z roczników 2020-2021 nie idzie dostać niektórych części nawet w ASO. Ludzie piszą na grupach, a potem ściągają jakąś używkę z ogłoszenia z Rumunii. Na przewód paliwowy do Nissana QashQai ktoś czeka już dwa miesiące, a tu ktoś miałby się martwić o dostępność części w Chińczyku? Gorzej na pewno nie będzie. Tak naprawdę jedyna niewiadoma na dziś to ta wartość auta za kilka lat

Napisano
6 minut temu, maro_t napisał(a):

Tak naprawdę jedyna niewiadoma na dziś to ta wartość auta za kilka lat

Przede wszystkim to trwalosc napedu hybrydowego...Toyota ma 30+ lat doswiadczenia w tym temacie.

Poki co za wiele tego MG 3 na ulicach nie widac, glownie HS bo wyglada na drozszy niz jest w rzeczywistosci ;]

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Poki co za wiele tego MG 3 na ulicach nie widac, glownie HS bo wyglada na drozszy niz jest w rzeczywistosci ;]

To fakt trójki nie miałem okazji jeszcze zobaczyć ale ogólnie samego MG jeździ co raz więcej jak i innych chińczyków... 

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Przede wszystkim to trwalosc napedu hybrydowego...Toyota ma 30+ lat doswiadczenia w tym temacie.

tak, ta hybryda to kolejny specyficzny wynalazek, coś trochę chyba jak te wynalazki od Renault. Ale takie HS ze zwykłym benzynowym silnikiem, to już żadne ryzyko jeśli chodzi o częsci czy samą konstrukcję. Niektórym się chyba wydaje że to jakaś egzotyka, a to są silniki, skrzynie, których pół świata używa, a osprzęt dostarcza tak samo bosh czy inne delphi

Napisano

He he  w latach 70/80 świat śmiał się z aut japońskich, w latach 80/90 z koreańskich a teraz wszyscy się śmieją z aut chińskich i się ich boją. Zarówno klienci jak i konkurencja.

Napisano
12 godzin temu, KYRTAP napisał(a):

jest

image.png.3e4546ad690705a9d81fcce1c519f0d3.png

najtańsze 195KM na rynku ;] 

Napisano
57 minut temu, zinger napisał(a):

Na pepperze jest gorąco dyskutowane 

https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/958364

Jeszcze większe brednie tam opowiadają niż na grupkach facebookowych.

Napisano
5 godzin temu, Tre-Bor napisał(a):

Znam 2 użytkowników HS.

Pierwszy wziął w leasing więc jemu to lotto. Zadowolony bo spełnia jego oczekiwania.

Drugi kupił za cash jako ostanie auto w życiu- też zadowolony. Nie wiadomo kto pierwszy ulegnie utylizacji?

ja znam jednego, też użytkownik nowego HS

wcześniej jeździł dwoma avensisami (1 i 2 gen) a służbowo jeździ corollą...

jak na razie wewnątrz błoga cisza, nic nie skrzypi, dobre materiały, pali mniej niż diesel toyoty przy jego użytkowaniu, no i cena bezkonkurencyjna jak za full wypas suva ;) 

na razie zadowolony...

jak pierwszy raz na parkingu widziałem tego HSa z profilu to w pierwszej chwili przyszło mi do głowy - Jag ;) 

ponoć silnik to coś pochodnego od koreańskich marek ale na ile to prawda to nie wiem...

Napisano
1 minutę temu, muzz napisał(a):

ponoć silnik to coś pochodnego od koreańskich marek ale na ile to prawda to nie wiem...

Nie, to silnik wywodzacy sie z GM.

Ludzie myla z Korea bo ma identyczne oznaczenie kodowe T-gdi.

Napisano
25 minut temu, format napisał(a):

Jeszcze większe brednie tam opowiadają niż na grupkach facebookowych.

Możliwe, nie czytałem, widzę tylko, że jest w gorących.

Napisano
11 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nie, to silnik wywodzacy sie z GM.

z ciekawostek podobny parametrowo silnik jest w ssangyoung i biorą go od Hindusów

Napisano

Ciekaw czy te silniki są kopią jakichś tam GMów czy Mitsubishi o standardzie jakości Made in China tak jak te kopie silniczków Hondy Cub.

Napisano
W dniu 20.12.2024 o 13:20, lukaszek1207 napisał(a):

Ciekaw czy te silniki są kopią jakichś tam GMów czy Mitsubishi o standardzie jakości Made in China tak jak te kopie silniczków Hondy Cub.

Całkiem możliwe że są lepsze od silników ori GM.

Napisano

Czytałem porównanie w motorze.gorsze hamulce i gorsze prowadzenie od Yarisa. Cena dobra jak na hybrydę. Tyle samo kosztuje Clio bez hybrydy. Ja kupiłbym clio. 

Napisano
2 minuty temu, wujek napisał(a):

Czytałem porównanie w motorze.gorsze hamulce i gorsze prowadzenie od Yarisa. Cena dobra jak na hybrydę. Tyle samo kosztuje Clio bez hybrydy. Ja kupiłbym clio. 

Tez mysle, ze te 190KM to jest tam potrzebne jak swini siodlo ;)

Jezeli cala reszta (prowadzenie, hamulce, wnetrze, systemy) jest przecietna, to sam naped to moze byc zdecydowanie za malo, zeby zachecic ludzi.

Szczegolnie, ze wyglada to jak wyglada i oczami sie tego nie kupi ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Tyle samo kosztuje Clio bez hybrydy. Ja kupiłbym clio. 

Clio w tych pieniądzach jest w automacie? 

Napisano
1 minutę temu, KYRTAP napisał(a):

Clio w tych pieniądzach jest w automacie? 

Oczywista oczywistość. W MG jest jakieś kupsko 3 biegowe o ile dobrze pamiętam. 
image.png.6b088c1282f8c9dfe150696c9e5b3a69.png

Napisano
  • Autor
7 minut temu, wujek napisał(a):

W MG jest jakieś kupsko 3 biegowe o ile dobrze pamiętam. 

No to byłby dylemat zakupowy bo MG hybryda jest jednak tańszy o dyszkę. Z drugiej strony mam jakiś sentyment do Clio bo dwa lata wstecz jeździłem takim z trzy miesiące i powiem krótko że to świetne auto. 

Napisano
Xtronic to nie był jakiś robot do zmienia ia biegów?
Napisano
5 godzin temu, Fili_P napisał(a):
9 godzin temu, wujek napisał(a):

Xtronic to nie był jakiś robot do zmienia ia biegów?

IMO to cvt z wirtualnymi biegami. 

Napisano
10 godzin temu, KYRTAP napisał(a):

No to byłby dylemat zakupowy bo MG hybryda jest jednak tańszy o dyszkę. Z drugiej strony mam jakiś sentyment do Clio bo dwa lata wstecz jeździłem takim z trzy miesiące i powiem krótko że to świetne auto. 

w środku clio jest 2 klasy wyżej niż mg 

Napisano
W dniu 19.12.2024 o 21:28, KYRTAP napisał(a):

Auto w cenie 1,5 markowego  ebika.

Ciekawe kogo bardziej piorun poraził.  Producenta rowerów czy samochodu ?

Jako dziadkowo byl brał ... Auto tanie i całkiem ładnie . W chinch pewnie miliony tych aut jeździ. 

Części i tak pewnie w Chinach większość jest klepana.  Np kolega do x5 czekał 3 tygodnie na wahacz . Inny znajomy na części do stingera w.aso , kilka miesięcy  ;)

Wczoraj wziąłem Punto 3 , 3d .. Piękne to były auta ... UE uwaliło je przez normy euro.  Moze dzięki chińskiej motoryzacji bedzie otrzeźwienie w Brukseli. 

Napisano
11 minut temu, Marcin79 napisał(a):

Wczoraj wziąłem Punto 3 , 3d .. Piękne to były auta ... UE uwaliło je przez normy euro.  

Co niby maja normy spalin do konca produkcji Punto? Raczej wlodarze Fiata podejmuja idiotyczne decyzje.

Inni producenci nadal z powodzeniem oferuja auta w segmencie B. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

w środku clio jest 2 klasy wyżej niż mg 

Nie siedziałem w MG ale na filmikach na YT nie widać takiego przeskoku w klasach patrząc na wnętrze. 

Napisano
4 minuty temu, KYRTAP napisał(a):

Nie siedziałem w MG ale na filmikach na YT nie widać takiego przeskoku w klasach patrząc na wnętrze. 

ja siedziałem, nie jest źle, porównałbym to może do corsy E czyli mocno twardo plastikowo

w clio po prostu jest bardzo przyjemnie i elegancko

Napisano

Nagle 3 cylindry już nikomu nie przeszkadzaja, nagle 10tys złotych droższa pierdziawka majaca 100KM mniej jest super :)

Zeby porównywać z tym MG3 to trzeba wziac cenę Clio E-tech, ale wciaz pamietając ze ten E-tech jest wyraźnie słabszy i dużo rzadziej jeździ na pradzie wiec i tak naped stoi klase niżej mimo ze duzo droższy

Jasne ze chińczyk nie ma renomy i strach brać, ale wyobraźmy sobie ze jakis europejski koncern w tej cenie sprzedaje samochód o takich parametrach. Byłyby zapisy jak na mieszkania w PRL-u, wiec  jedyne co złe w tej ofercie to brak pewnosci co do chińczyka.

Napisano
1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

Nagle 3 cylindry już nikomu nie przeszkadzaja, nagle 10tys złotych droższa pierdziawka majaca 100KM mniej jest super :)

Zeby porównywać z tym MG3 to trzeba wziac cenę Clio E-tech, ale wciaz pamietając ze ten E-tech jest wyraźnie słabszy i dużo rzadziej jeździ na pradzie wiec i tak naped stoi klase niżej mimo ze duzo droższy

Jasne ze chińczyk nie ma renomy i strach brać, ale wyobraźmy sobie ze jakis europejski koncern w tej cenie sprzedaje samochód o takich parametrach. Byłyby zapisy jak na mieszkania w PRL-u, wiec  jedyne co złe w tej ofercie to brak pewnosci co do chińczyka.

Kupiles juz MG?

Napisano
Nagle 3 cylindry już nikomu nie przeszkadzaja, nagle 10tys złotych droższa pierdziawka majaca 100KM mniej jest super [emoji4]

Rozwiń proszę temat „dużo zadziej jeździ na prądzie”

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Kupiles juz MG?

Nie, w lutym tego roku kupiłem inny nowy samochód, ale sam to MG uważam za okazje i nie wiem czy bym się nie zdecydował gdyby akurat w tej klasie samochodu nie potrzebował. Znaczy gdyby nie strach przed chińczykiem zdecydowałbym się na pewno, ale widac człowiek musi się oswoić tak jak ludzie oswajali się z chińskimi smartfonami.

p.s. Jak się interesowałem Clio E-tech to ludzie generalnie krytykowali francuza na tej samej zasadzie co chińczyka, ze mało pewny bo jakiś nowy wymysł francuski z kilkunastoma przełożeniami i skrzynią kłową wiec pewnie bedzie awaryjny

Edytowane przez zenek111

Napisano
32 minuty temu, ppmarian napisał(a):

Rozwiń proszę temat „dużo zadziej jeździ na prądzie”

Clio ma mniejszą baterie i słabszy silnik, więc ten silnik spalinowy musi działac dużo czesciej niz w MG w którym według recenzji ponad połowę czasu jedzie tylko na prądzie, a jak sie spalinowy odpala to najczesciej tylko po to by podładowac akumulator. W miescie przy spokojnej jeździe ten samochód nie używa żadnego z trzech biegów.

Edytowane przez zenek111

Napisano
18 minut temu, zenek111 napisał(a):

Nie, w lutym tego roku kupiłem inny nowy samochód, ale sam to MG uważam za okazje i nie wiem czy bym się nie zdecydował gdyby akurat w tej klasie samochodu nie potrzebował. Znaczy gdyby nie strach przed chińczykiem zdecydowałbym się na pewno, ale widac człowiek musi się oswoić tak jak ludzie oswajali się z chińskimi smartfonami.

p.s. Jak się interesowałem Clio E-tech to ludzie generalnie krytykowali francuza na tej samej zasadzie co chińczyka, ze mało pewny bo jakiś nowy wymysł francuski z kilkunastoma przełożeniami i skrzynią kłową wiec pewnie bedzie awaryjny

Tak myslalem, wszystko super, do momentu jak trzeba wydac na chinczyka swoje ciezko zarobione $$$ ;]

Napisano
8 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Tak myslalem, wszystko super, do momentu jak trzeba wydac na chinczyka swoje ciezko zarobione $$$ ;]

No to zobacz tylko tytuły tych filmów, jakoś jednak Polacy wydaja "ciezko zarobione pieniadze" i to w kwotach ponad 100k na MG HS-y

Co do mnie to jeszcze raz powtarzam ze kupiłem w tym roku samochód, to co mam napisać. Nawet gdyby to był jakiś sprawdzowny mercedes czy inna toyota też by nie kupił bo nie potrzebuje teraz, ale ofertą bym sie interesował tak jak interesuje sie teraz.

Edytowane przez zenek111

Napisano
8 minut temu, zenek111 napisał(a):

No to zobacz tylko tytuły tych filmów, jakoś jednak Polacy wydaja "ciezko zarobione pieniadze" i to w kwotach ponad 100k na MG HS-y

Co do mnie to jeszcze raz powtarzam ze kupiłem w tym roku samochód, to co mam napisać. Nawet gdyby to był jakiś sprawdzowny mercedes czy inna toyota też by nie kupił bo nie potrzebuje teraz, ale ofertą bym sie interesował tak jak interesuje sie teraz.

Na chwile obecna udzial chinskich marek w rynku PL to ok 2%....

https://www.superauto.pl/artykuly/rejestracje-chinskich-samochodow-w-polsce

Naganiasz na te MG, jak by ci placili od kazdego posta. A jak przyszlo co do czego, to kupiles jednak cos innego ;]

Trzyma sie to kupy :ok:

Napisano
21 minut temu, Maciej__ napisał(a):

W przypadku motocykli nie mam żadnych oporów, bo mniejsza wartość rezydualna to kwestia zaledwie kilku tysięcy, niezawodność jest na przyzwoitym poziomie, części bez problemu są dostępne. W przypadku samochodu na razie nie wiadomo za ile sprzedasz 5-7-latka, a to jednak poważne kwoty. 

Napisano
25 minut temu, Maciej__ napisał(a):

To tak jak dyrektor generalny Huawei. Dla swojej rodziny kupował iPhone ;l

Cytat

Rosnące napięcia handlowe wywołały w Chinach bojkot urządzeń Apple na rzecz telefonów Huawei, ale iPhone ma jednego, ale za to dość ważnego fana: samego dyrektora generalnego Huawei, który przyznaje, że kupuje iPhony dla swojej rodziny.

„Nie można wąsko myśleć, że miłość do Huawei powinna oznaczać kochanie telefonów Huawei”, powiedział dyrektor generalny i założyciel Ren Zhengfei.

Według South China Morning Post, Ren w rozmowie z chińską telewizją stwierdził, że „iPhone ma dobry ekosystem, a kiedy jego rodzina jest za granicą, nadal kupuje iPhone’y”.

Niektóre urządzenia Apple należące do jego rodziny trafiły na pierwsze strony gazet w tym roku. Kiedy córka Ren’a, Meng Wanzhou – która jest dyrektorem finansowym Huawei – została aresztowana w Kanadzie w zeszłym roku, miała przy sobie iPhone’a, MacBooka i iPada.

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał(a):

No wiesz, nie sądzę by prezes Fiata jeździł Fiatem ;]

Napisano
16 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Na chwile obecna udzial chinskich marek w rynku PL to ok 2%....

https://www.superauto.pl/artykuly/rejestracje-chinskich-samochodow-w-polsce

Naganiasz na te MG, jak by ci placili od kazdego posta. A jak przyszlo co do czego, to kupiles jednak cos innego ;]

Samochody w Polsce kupuja głównie floty i oni chińczyków wiadomo ze teraz nie biorą

Wśród klientów indywidualnych MG jeśli chodzi o procent sprzedaży ma dużo lepszy wynik, a wybory klientów indywidualnych sa bardziej racjonalne i mniej "poustawiane" niz flotowe

MG dopiero w Polsce zadebiutowało, wiec dziwne zeby zaczeli od przejecia połowy rynku. W drugim filmie jednak facet na podstawie statystyk mówi ze tempo rozwoju sprzedazy to jest najwieksze wejscie smoka od czasu Lanosa gdy nie było prawie zadengo wyboru a teraz przeciez jest ogromny.

Tak wiec jest odwrotnie niz myslisz, my tu moze na forum chińczykom nie ufamy, ale przecietny Polak leci z kasa do chińczyka bez problemu.

16 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Zamówiłem samochód w 2023 i wtedy jeszcze chińczyki nie były dostępne, wiec nie było tematu.

Chińczycy mi płacą, ale wybieram inne marki, no zamiast gadac ze kupiłem juz dwa chińczyki to mówie ze kupiłem Skodę -  to sie dopiero trzyma kupy, taki nieudolny lobbysta ze mnie 😄

Edytowane przez zenek111

Napisano
3 minuty temu, wladmar napisał(a):

W przypadku motocykli nie mam żadnych oporów, bo mniejsza wartość rezydualna to kwestia zaledwie kilku tysięcy, niezawodność jest na przyzwoitym poziomie, części bez problemu są dostępne. W przypadku samochodu na razie nie wiadomo za ile sprzedasz 5-7-latka, a to jednak poważne kwoty. 

Ja to doskonale rozumiem :ok:

Gdyby chinskie auta kosztowaly polowe tego co konkurencja, to wielu by zaryzykowalo bez zastanowienia.

Natomiast przy roznicach rzedu 20-30% to jednak troche inaczej sie to kalkuluje.

Szczegolnie, ze prawie 4 na 5 aut i tak w PL kupuja firmy.

Napisano
2 minuty temu, wladmar napisał(a):

No wiesz, nie sądzę by prezes Fiata jeździł Fiatem ;]

Może jeździć Ferrari albo Maseratti. Natomiast nie sądzę żeby jeździł BMW :)

Napisano
7 minut temu, marcindzieg napisał(a):

To akurat oczywiste, w chinach niektóre zachodnie marki maja wyzszy status, wiec jako facet na wysokiej pozycji musi o status dbac i kupowac to co status daje nawet jeśli byłoby gorsze.

Dawnymi czasy w chinach włąściele lokalów potrafili płacić białym, równiez Polakom za to ze przychodzili do lokalu i w nim siedzieli bo obecność "długich nosów" (tak mówili na białych) podnosiła status lokalu.

Edytowane przez zenek111