Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czajniki atakuja - 6 miesiecy sprzedazy 2025 - 70,000 sztuk

Featured Replies

Napisano
1 godzinę temu, PawelWaw napisał:

doloze swoja oczy

nowiutka skoda fabia (2000 km przebiegu) i wlasnie na autostradzie we wloszech podczas mega deszczu padly wycieraczki totalszok

podczas jazdy zatrzymaly sie po srodku, wyskoczyl pomaranczowy trojkacik i jakis komunikat po wlosku...

Może wycieraczki byly od Fiata zlosnik.

Mialem podobnie w Mustangu. Pierwszy raz (w tym aucie) złapał mnie deszcz, dwa obroty i wycieraczki zatrzymały sie po drodze szyby. Idealnie na początek rajdu ).

Cóż po 50 latach zabrudziły sie styki w wyłącznik. Wystarczyło wyczyścić.

Napisano

Cioteczny szwagier zakupił

Rzeczpospolita
No image preview

Chińska ofensywa premium: Denza Z9 GT wchodzi do Europy b...

Na papierze wygląda jak kolejny śmiały projekt z Chin. W praktyce – jak auto, które wejdzie w europejską klasę premium z przytupem, pewnością siebie i arsenałem

Napisano
3 godziny temu, ochkarol napisał:

i jak wrazenia ?

Napisano
40 minut temu, PawelWaw napisał:

i jak wrazenia ?

Szwagier ma frajdę i cieszy się jak małolat. Dla mnie - użytkownika 16-letniego puga - to kosmos.

Moc jest. oczy

Zastanawia mnie tylko zakup auta za 300 tyś zł, które nawet nie jest sprzedawane w Polsce (sprowadzone z Chin) a do serwisu jest 160 km.

Ale... Kto bogatemu zabroni...

Napisano
SAMOCHODY ELEKTRYCZNE - www.elektrowoz.pl
No image preview

Prezes Hondy po wizycie w chińskiej fabryce: Nie mamy z t...

Prezes Hondy, Toshihiro Mibe, odwiedził chińską fabrykę dostawcy części z branży motoryzacyjnej. Zaimponowało mu tempo i poziom organizacji placówki w Szanghaju....
Napisano
W dniu 5.04.2026 o 19:40, ochkarol napisał:

Rzeczpospolita
No image preview

Chińska ofensywa premium: Denza Z9 GT wchodzi do Europy b...

Na papierze wygląda jak kolejny śmiały projekt z Chin. W praktyce – jak auto, które wejdzie w europejską klasę premium z przytupem, pewnością siebie i arsenałem

Artykuł sponsorowany.

hehe

Napisano
5 godzin temu, zenek111 napisał:
SAMOCHODY ELEKTRYCZNE - www.elektrowoz.pl
No image preview

Prezes Hondy po wizycie w chińskiej fabryce: Nie mamy z t...

Prezes Hondy, Toshihiro Mibe, odwiedził chińską fabrykę dostawcy części z branży motoryzacyjnej. Zaimponowało mu tempo i poziom organizacji placówki w Szanghaju....

Taa.... oczywiście Chiny były zamknięte od 200 lat i nikt nie wiedział co się tam dzieje.

Napisano
23 minuty temu, Sylwester napisał:

Taa.... oczywiście Chiny były zamknięte od 200 lat i nikt nie wiedział co się tam dzieje.

Przecież większość uwaza do dziś ze tylko kopiują i są ogólnie gorsi we wszystkim, czyli inaczej - ze tam sie nic ciekawego nie dzieje.

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

Artykuł sponsorowany.

hehe

W życiu Leona. Dopóki szwagier się nie pochwalił to nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje.

Poza tym nie jest dostępny w sprzedaży w PL i trzeba sprowadzać, więc co to za reklama.

Napisano
1 godzinę temu, zenek111 napisał:

Przecież większość uwaza do dziś ze tylko kopiują i są ogólnie gorsi we wszystkim, czyli inaczej - ze tam sie nic ciekawego nie dzieje.

To nie jest już prawda.

Ani, że większość tak uważa, ani że są gorsi.

Napisano
32 minuty temu, ochkarol napisał:

W życiu Leona. Dopóki szwagier się nie pochwalił to nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje.

Poza tym nie jest dostępny w sprzedaży w PL i trzeba sprowadzać, więc co to za reklama.

Ale ja się nie czepiam Twojego posta tylko tego jak pan redaktor w artykule tak mocno rozpływa się w pochwałach, że się mało nie zatrze.

ok

Napisano
29 minut temu, rwIcIk napisał:

To nie jest już prawda.

Akuratnie to, że większość uważa że są gorsi (robią gorsze auta), to prawda.

Napisano
29 minut temu, rwIcIk napisał:

To nie jest już prawda.

Przepraszam, on pewnie odnosił się do tego, że ja tak uważam a to oznacza, że wszyscy pozostali są w mniejszości.

zlosnik

Tylko że ja nie uważam, że Chińczycy są gorsi we wszystkim a tylko w niektórych rzeczach.

skromny

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

Ale ja się nie czepiam Twojego posta tylko tego jak pan redaktor w artykule tak mocno rozpływa się w pochwałach, że się mało nie zatrze.

ok

Aaaaaaaaa...

Artykuł, jak artykuł. Wiadomo.

Fakt, że fura robi wrażenie na mnie - posiadaczu 16-letniego Puga. Ale pomimo wrażenia nie kupiłbym. Sprzedawane w PL chińskie auta mają duże problemy z częściami a co dopiero takie niszowe.

Po drugie chyba mi niepotrzebne tysiąc kuni.

Napisano
1 minutę temu, ochkarol napisał:

Aaaaaaaaa...

Artykuł, jak artykuł. Wiadomo.

Fakt, że fura robi wrażenie na mnie - posiadaczu 16-letniego Puga. Ale pomimo wrażenia nie kupiłbym. Sprzedawane w PL chińskie auta mają duże problemy z częściami a co dopiero takie niszowe.

Po drugie chyba mi niepotrzebne tysiąc kuni.

Mi też, mi najwięcej frajdy sprawiają najwolniejsze z moich aut.

ok

Napisano
2 godziny temu, zenek111 napisał:

Być może sporo klientów tak uważa ale ludzie siedzący w branży (a już zwłaszcza zarządy dużych firm jak Honda) musieli sobie od kilku lat zdawać sprawę co się dzieje w w Chinach. Owszem było tam trochę kopiowania ale do tego doszło wsparcie rządowe i wyżyłowana wydajność firm. W efekcie Chińczycy są w stanie produkować znacznie taniej.

Nie należę do panikarzy, którzy twierdzą, że Chiny nas zaleją samochodami ale "tradycyjni" producenci z EU czy Japonii muszą się wziąć porządnie do roboty

Napisano
Godzinę temu, Sylwester napisał:

Być może sporo klientów tak uważa ale ludzie siedzący w branży (a już zwłaszcza zarządy dużych firm jak Honda) musieli sobie od kilku lat zdawać sprawę co się dzieje w w Chinach. Owszem było tam trochę kopiowania ale do tego doszło wsparcie rządowe i wyżyłowana wydajność firm. W efekcie Chińczycy są w stanie produkować znacznie taniej.

Nie należę do panikarzy, którzy twierdzą, że Chiny nas zaleją samochodami ale "tradycyjni" producenci z EU czy Japonii muszą się wziąć porządnie do roboty

Mnie zastanawia gdzie był ten prezes Hondy przez ostatnie lata, biorąc pod uwagę,że

1. Honda ma kilka fabryk w Chinach

2. Honda te fabryki ma w JV z dwoma chinskimi firmami - GAC Group i Dongfeng Motor Group

3. Honda projektuje wspolnie z powyższymi auta nie sprzedawane na innych rynkach - głównie elektryki

4. Honda produkuje w Chinach część modeli sprzedawanych w Europie

5. Honda wlasnie wprowadza do swojej oferty w Japonii model dostępny dotychczas na rynku Chińskim i zaprojektowany we współpracy z Chińczykami (zdaje sie z Dongfeng)

i nagle wielkie zdziwienie jak wygląda sytuacja w Chinach rotfl2

Wczesniej nie wychodził z gabinetu? hehe

Napisano
4 godziny temu, rwIcIk napisał:

To nie jest już prawda.

Wystarczy poczytac ten wątek i wyjdzie ze jednak większosc z nich kpi.

Inny test: posty w których ktoś sie nabioja z chińczyków maja dużo lajków, posty w których ktoś mówi ze maja coś fajnego mają mało, więc sorry ale sie nie zgadzam

Napisano

2 godziny temu, Filipfm napisał:

i nagle wielkie zdziwienie jak wygląda sytuacja w Chinach rotfl2

Wczesniej nie wychodził z gabinetu? hehe

A po co miał wychodzić skoro z założenia chińczycy są gorsi? Japończycy od setek lat maja chińczyków za podludzi. Teraz oficjalnie tak nie mówia bo polityczna poprawność, ale po cichu dalej tak uważaja

Napisano
14 godzin temu, zenek111 napisał:

A po co miał wychodzić skoro z założenia chińczycy są gorsi? Japończycy od setek lat maja chińczyków za podludzi. Teraz oficjalnie tak nie mówia bo polityczna poprawność, ale po cichu dalej tak uważaja

Toyota tez juz otwiera oczy

666510504_1314340563894052_1197153836469

Napisano
17 godzin temu, zenek111 napisał:

Wystarczy poczytac ten wątek i wyjdzie ze jednak większosc z nich kpi.

Inny test: posty w których ktoś sie nabioja z chińczyków maja dużo lajków, posty w których ktoś mówi ze maja coś fajnego mają mało, więc sorry ale sie nie zgadzam

Nie. Kpią z Twojego zachwytu nad chińskimi autami. Mimo że nie użytkujesz. Nie z Ciebie tylko Twojego zachwytu. Te auta mają póki co kupę wad. A jedną z największych jest kiepski dostęp do serwisu i części zamiennych. Jak to ogarną to będzie inna rozmowa. Ale póki co tak jest i żadne filmiki tego nie zmienią.

Napisano
2 godziny temu, marcindzieg napisał:

Nie. Kpią z Twojego zachwytu nad chińskimi autami. Mimo że nie użytkujesz. Nie z Ciebie tylko Twojego zachwytu.

Zmyślasz, nigdy nigdzie nie zachwycałem sie chińczykiem. Co najwyzej pisałem o wadach i zaletach jak o kazdym innym samochodzie.

Widze teraz próba odwrócenia kota ogonem, teraz nagle wszyscy unzaja ze te chińczyki moze nie są takie złe, zły jest tylko zenek111 co mówił ze oprócz wad maja też zalety. Cóz za niespodziewany zwrot akcji.

p.s. Zróbmy tak, jak Ty wklej teksty gdzie ja sie zachwycam chińćzykiem, a ja wkleje teksty które staną w kontrze do twierdzenia ze jakoby sie tu z nich nie kpi, zobaczymy kto da radę wkleić wiecej :)

Napisano
W dniu 10.04.2026 o 15:49, marcindzieg napisał:

Nie z Ciebie tylko Twojego zachwytu.

A przepraszam, ja kpię z obu rzeczy bo on w innych tematach jest równie zaangażowany przy podobnym poziomie kompetencji. Dlaczego to jakoś dziwnie idzie w parze?

nie_wiem

Napisano
W dniu 10.04.2026 o 18:06, zenek111 napisał:

Zmyślasz, nigdy nigdzie nie zachwycałem sie chińczykiem. Co najwyzej pisałem o wadach i zaletach jak o kazdym innym samochodzie.

Widze teraz próba odwrócenia kota ogonem, teraz nagle wszyscy unzaja ze te chińczyki moze nie są takie złe, zły jest tylko zenek111 co mówił ze oprócz wad maja też zalety. Cóz za niespodziewany zwrot akcji.

p.s. Zróbmy tak, jak Ty wklej teksty gdzie ja sie zachwycam chińćzykiem, a ja wkleje teksty które staną w kontrze do twierdzenia ze jakoby sie tu z nich nie kpi, zobaczymy kto da radę wkleić wiecej :)

Wklej te posty, gdzie piszesz o ich wadach. Szybciej pójdzie.

rotfl2

Napisano

13 minut temu, Ryb napisał:

Wklej te posty, gdzie piszesz o ich wadach. Szybciej pójdzie.

Prosze bardzo, mój obecnie ostatni post jaki napisałem o chińskim samochodzie który uwazam za jeden z najlepszych w chińskiej stajni (Hongqi HS3) i kilka razy doklejałem o nim filmy wyglada wyglada tak:

W dniu 30.03.2026 o 20:23, zenek111 napisał:

Problem niskiej ceny da sie lekko poprawic jak weźmiemy wersję z wentylacja foteli, prawdziwymi skórami, 2.0T i 250KM, do tego 4x4 i hydrokinetyka zamiast dwusprzegłówkki, robi się 160k wiec niby drozej ale jak za takie dodatki to chyba jeszcze taniej )

Sam bym znaczka nie potrzebował, innym tez czesto chodzi o oryginalnośc a nie koniecznie znaczek, tyle ze to "premium" ma oprócz zalet sporo konkretnych "wad" które premium nie przystoją, jak brak możliwości zamówienia HUD-a, jakiegoś lepszego zawieszenia, brak czegoś choćby zbliżonego do Matrixów czy moze najgorszy na rynku asystent świateł drogowych

Niektórzy są jak stereotypowa baba, tworzą sobie jakiś obraz nie majacy nic wspólnego z rzeczywistoscią i się tego trzymaja, w tym przypadku wymyślono sobie mój "zachwyt" nad chińczykami :)

Edytowane przez zenek111

Napisano
45 minut temu, zenek111 napisał:

Prosze bardzo, mój obecnie ostatni post jaki napisałem o chińskim samochodzie który uwazam za jeden z najlepszych w chińskiej stajni (Hongqi HS3) i kilka razy doklejałem o nim filmy wyglada wyglada tak:

Niektórzy są jak stereotypowa baba, tworzą sobie jakiś obraz nie majacy nic wspólnego z rzeczywistoscią i się tego trzymaja, w tym przypadku wymyślono sobie mój "zachwyt" nad chińczykami :)

No, mówiłem że szybciej pójdzie. Znalazł się jeden.

rotfl2

Napisano

2 godziny temu, Ryb napisał:

No, mówiłem że szybciej pójdzie. Znalazł się jeden.

Prosze, drugi, specjalnie wyszukałem z tego watku i do Ciebie:

W dniu 26.12.2025 o 23:31, zenek111 napisał:

No opisałes "w punkt" swoja próbę wyśmiania chińskiego silnika - zero polotu i finezji, po prostu zwykły hejt żadnego powodu.

Czep sie tego tego co nie działa najlepiej, czyli tych ich wszystkich systemów/elektroniki, wtedy to moze sie nawet przyłączę, ale jak sie czepiasz czegoś co nie zgłasza problemów to niestety tak wychodzi. Nie wszyscy będą bezkrytycznie, tylko klakierzy.

To teraz dla odmiany Ty w końcu wklej jakiś mój zachwyt, bo na razie jest 2:0 dla mnie.

Napisano

Zenek kup w końcu chińczyka. Ja wynajmuje dwa i chinol to wyjątkowe kupsko nawet radia nie potraja dobrze zrobić.

Napisano
36 minut temu, zenek111 napisał:

Prosze, drugi, specjalnie wyszukałem z tego watku i do Ciebie:

No, no, jużdwa. Nieźle się musiałeś naszukac.

rotfl2

36 minut temu, zenek111 napisał:

To teraz dla odmiany Ty w końcu wklej jakiś mój zachwyt, bo na razie jest 2:0 dla mnie.

A po co, skoro zachwyt to wszystkie pozostałe?

hehe

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał:

A po co, skoro zachwyt to wszystkie pozostałe?

2:0 przegrałeś, mnie taki wynik satysfakcjonuje, wiec nie będę Ci juz strzelał kolejnych bramek

Napisano
4 minuty temu, zenek111 napisał:

2:0 przegrałeś, mnie taki wynik satysfakcjonuje, wiec nie będę Ci juz strzelał kolejnych bramek

Możesz z dumą nosić miano hejtera chińskich samochodów.

skromny

Napisano

Jako że czytam z ciekawością internety o chińczykach to trafiłem na ciekawy wątek gdzie jeden cymbał chciał iść do sądu z dealerem BYD bo nie uznał mu reklamacji na opony które mocno się zużyły w pół roku. Dopytałem z ciekawości jakie auto - okazało się że to elektryk co ma 530KM i 670Nm zlosnik

Posiadacze chińczyków to też specyficzna grupa póki co

Napisano
17 godzin temu, Jaruga napisał:

Jako że czytam z ciekawością internety o chińczykach to trafiłem na ciekawy wątek gdzie jeden cymbał chciał iść do sądu z dealerem BYD bo nie uznał mu reklamacji na opony które mocno się zużyły w pół roku. Dopytałem z ciekawości jakie auto - okazało się że to elektryk co ma 530KM i 670Nm zlosnik

Posiadacze chińczyków to też specyficzna grupa póki co

Ale może on te pół roku stał tylko w garażu?

zlosnik

• 2 tygodnie później...
Napisano
27 minut temu, zenek111 napisał:

Rząd dopłaca wtedy kiedy rząd dopłaca, a nie wtedy, kiedy akurat Tobie nie wychodzi logika.

Napisano
Godzinę temu, zenek111 napisał:

Mydło nie artykuł o obniżkach, 0 konkretów, poza ceną EV2, czymkolwiek to jest.

Napisano
3 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Mydło nie artykuł o obniżkach, 0 konkretów, poza ceną EV2, czymkolwiek to jest.

To ze nic konkretnego w zupełnosci sie zgadzam, ale to ze jakiś prezes gada o wojnie cenowej to już daje nadzieje

Napisano

"Podczas podsumowania pierwszego kwartału 2026 roku prezes koncernu Volkswagena, Oliver Blume, ostrożnie zapowiedział możliwość wprowadzenia większej liczby samochodów z Chin do Europy. Firma szukałaby miejsc na rynku, w których nie jest dziś obecna. Gdyby to nie wypaliło, kolejnym krokiem ku zwiększeniu stabilności finansowej byłoby użyczanie lokalnych fabryk chińskim koncernom, z którymi Volkswagen współpracuje w ramach joint-venture (MG, SAIC).

....

Obydwa samochody powstały w oparciu o rozwiązania Xpenga (platforma, architektura, oprogramowanie), obydwa też zostały stworzone w ciągu zaledwie 2 lat. Volkswagen ID. Unyx 08 jest blisko spokrewniony z Xpengiem G9, ale w przeciwieństwie do tego ostatniego, nie jest oferowany w Europie. Volkswagen ID. Unyx 09 to zupełnie nowy sedan, nie wszystko o nim jeszcze wiadomo, ponieważ wersja produkcyjna ma zostać zaprezentowana w drugiej połowie roku. Wiele wskazuje na to, że powstał w oparciu o Xpenga P7."

To sie dzieje juz - najlepsze samochody VW kopiują technologie od Xpengów

https://elektrowoz.pl/auta/vw-id-unyx-09-moze-trafic-do-europy-a-europejskie-fabryki-volkswagena-moga-zostac-uzyczone-chinskim-firmom/

• 2 tygodnie później...
Napisano
otomoto.pl
No image preview

Nowy GAC AION V 2025 - 125 000 PLN, 10 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię GAC AION V? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.
Napisano

Daniel Grzyb.

Bardzo wiarygodny recenzent. lol

Napisano
13 godzin temu, zenek111 napisał:
otomoto.pl
No image preview

Interesuje Cię GAC AION V? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

Kiedy kupujesz żonie hmm

Napisano
15 godzin temu, ghost2255 napisał:

Daniel Grzyb.

Bardzo wiarygodny recenzent. lol

hmm mozna sie nabijac ale gosciu zrobil pewnie EV wiecej niz ty spalinowymi zlosnik

Napisano
W dniu 16.05.2026 o 11:33, zenek111 napisał:
otomoto.pl
No image preview

Łaaał,odkryli, że można zrobić leżankę jak w Twingo w 1993 roku hehe

Ale auto mnie się podoba, zobaczymy czy marka nadal będzie istnieć za 2-3 lata i czy w salonach dalej będą dostępne roczniki 2025 zlosnik.

Napisano
2 godziny temu, PawelWaw napisał:

hmm mozna sie nabijac ale gosciu zrobil pewnie EV wiecej niz ty spalinowymi zlosnik

Na pewno więcej ode mnie spał w aucie na ładowarkach phi

No i to nie HP, wiec wyjaśnię że mi nie chodzi o jego doświadczenie z BEV tylko o wiarygodność jego opinii.

Napisano
23 godziny temu, iwik napisał:

Łaaał,odkryli, że można zrobić leżankę jak w Twingo w 1993 roku hehe

Ale auto mnie się podoba, zobaczymy czy marka nadal będzie istnieć za 2-3 lata i czy w salonach dalej będą dostępne roczniki 2025 zlosnik.

Też mi coś podpowiada, że mógłbym zrobić taką konfigurację. Nawet nie chcę tego sprawdzać. W przypadku zdrowych ludzi pytanie brzmi po co?

Napisano
W dniu 16.05.2026 o 11:33, zenek111 napisał:
otomoto.pl
No image preview

Zenek, a co na Twoja żona? Bo żona grzybiarza to mało wiarygodna

Napisano
W dniu 17.05.2026 o 00:55, Artur_W_wa napisał:

Kiedy kupujesz żonie hmm

Ona lubi prowadzić, ja nie mam nic przeciwko byciu wożonym, musiałbym kupić więc sobie i zeby ona mnie woziła a ja bym ksiązkę czytał czy może kimał sobie, no ale tez nie bardzo bo to elektryk i trzeba co 1,5 godziny sikac