Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Clio 2026

Featured Replies

Napisano

Myślałem że to Mondeo...

Napisano
41 minut temu, Jan Winnicki napisał(a):

Obiecują wersję łączącą automat oraz LPG. Będzie HIT?

Jest w Daci, będzie i w Renault.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
16 godzin temu, Jan Winnicki napisał(a):

Wygląda rześko.

https://tvnturbo.pl/aktualnosci/nowe-renault-clio-oficjalnie-hybryda-160-km-lpg-i-wiecej-miejsca-st8640431

Ładny, jak to Renault, nie rozczarowuje designem. Poprawny mieszczuch.

Trzymają się tego LPG jak nikt inny, ale widać że to dalej im ciągnie sprzedaż. Zobaczymy jak będzie z Reno 5 konkurował.

Napisano
17 godzin temu, Jan Winnicki napisał(a):

Wygląda rześko.

renault-clio-68f15aafc942b.webp.209f41c67bbeb7310ca0332e6939fe16.webp

https://tvnturbo.pl/aktualnosci/nowe-renault-clio-oficjalnie-hybryda-160-km-lpg-i-wiecej-miejsca-st8640431

Wygląda jak Hyundai. Słabo, ostatnie auta Renault akurat robiły dobrą robotę jeśli chodzi o stylistykę. Tutaj jest oczywiście poprawnie ale bez polotu.

Edytowane przez Ryb

Napisano
22 godziny temu, Jan Winnicki napisał(a):

Wygląda rześko.

Nie wygląda rześko. Na siłę ciągną genialny projekt Clio 4 van der Ackera i średnio im to wychodzi. Psują tylko próbując unowocześnić to dzieło.

Napisano
5 godzin temu, Ryb napisał(a):

Wygląda jak Hyundai. Słabo, ostatnie auta Renault akurat robiły dobrą robotę jeśli chodzi o stylistykę. Tutaj jest oczywiście poprawnie ale bez polotu.

22 godziny temu, zzzz napisał(a):

Myślałem że to Mondeo...

A ja z kolei Mazdę w tym tęczu widzę.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, amazaque napisał(a):

Nie wygląda rześko. Na siłę ciągną genialny projekt Clio 4 van der Ackera i średnio im to wychodzi. Psują tylko próbując unowocześnić to dzieło.

Na czym polega "genialność" Clio 4? Pytam pod kątem walorów wizualnych. 

Napisano
W dniu 25.11.2025 o 19:39, Jan Winnicki napisał(a):

Cenowo to raczej nie.

Napisano
W dniu 25.11.2025 o 20:00, zzzz napisał(a):

Myślałem że to Mondeo...

moje pierwsze skojarzenie jak spojrzalem na przod to: Focus
wiec cos w tym musi byc :)

Napisano
13 godzin temu, Jan Winnicki napisał(a):

Miały ładny niebieski Iron - kolor ;]

20 godzin temu, Ryb napisał(a):

Poczekaj na wersję Life, grill spuchnie, felgi zmaleją :oki:

Te Esprit Alpine zawsze są trochę podkolorowane.

Napisano
4 godziny temu, komor napisał(a):

Miały ładny niebieski Iron - kolor ;]

Poczekaj na wersję Life, grill spuchnie, felgi zmaleją :oki:

Te Esprit Alpine zawsze są trochę podkolorowane.

Nie ma i nie bedzie🙄 To najtansza wersja

Image?databaseId=a5faf6bf-dd69-4257-8141
Image?databaseId=a5faf6bf-dd69-4257-8141

Napisano

Wygląda rześko.

Przy tych cenach raczej hitu nie bedzie... Jakas sensowna wersja z AT to pewnie min 100kPLN.

Juz teraz srodkowy wariant 115KM z manualem wyceniaja na 93k PLN.

Albo beda musieli solinie zrabatowac, albo nie bedzie tych aut za duzo na ulicach.

Wiekszosc klientow pewnie dolozy do Captura.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
18 godzin temu, Jan Winnicki napisał(a):

Światowa motoryzacja w swojej historii popełniła kilka spektakularnych modeli samochodów, które stylistycznie górowały nad konkurencją. Dla mnie są to między innymi Citroen DS, późniejsze Vectra 2, Laguna, Civic ufo, Peugeoty serii 6, Ceed 2. Clio 4 jest świetnie narysowanym samochodem, który jeszcze długo się nie zestarzeje stylistycznie. Jest to oczywiście moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. A czarny spojler to ode mnie odgapili, bo byłem pierwszy ;].

Zrzut ekranu 2025-11-27 153935.jpg

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał(a):

Nie ma i nie bedzie🙄 To najtansza wersja

No to jest gicio, jak będą klienci to się sprzedaje.

55 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Przy tych cenach raczej hitu nie bedzie... Jakas sensowna wersja z AT to pewnie min 100kPLN.

Juz teraz srodkowy wariant 115KM z manualem wyceniaja na 93k PLN.

Albo beda musieli solinie zrabatowac, albo nie bedzie tych aut za duzo na ulicach.

Wiekszosc klientow pewnie dolozy do Captura.

Clio za >100 k PLN, takie RS bym zrozumiał, ale wszystko inne to przesada.

16 minut temu, amazaque napisał(a):

Światowa motoryzacja w swojej historii popełniła kilka spektakularnych modeli samochodów, które stylistycznie górowały nad konkurencją. Dla mnie są to między innymi Citroen DS, późniejsze Vectra 2, Laguna, Civic ufo, Peugeoty serii 6, Ceed 2. Clio 4 jest świetnie narysowanym samochodem, który jeszcze długo się nie zestarzeje stylistycznie. Jest to oczywiście moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. A czarny spojler to ode mnie odgapili, bo byłem pierwszy ;].

Ładne, ale niebieska linia GT, RS mi najbardziej odpowiadała. Ciekawe czy w nowym zmienią mocno paletę kolorów czy będą konserwami. Ale porównując 4 i 5 z konkurencją to te auta nie straszą na ulicy :oki:

IMG_2397(1).jpg

Napisano
1 minutę temu, komor napisał(a):

Ciekawe czy w nowym zmienią mocno paletę kolorów czy będą konserwami.

Konfigurator Ci nie dziala?;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Wiekszosc klientow pewnie dolozy do Captura

To prawda. SUVy i crossovery trzęsą rynkiem.

Napisano
37 minut temu, komor napisał(a):

Ciekawe czy w nowym zmienią mocno paletę kolorów czy będą konserwami.

Cieszy mnie, że wraca zielony kolor samochodów :oki:. Kiedyś była "zielona butelka" nawet w klasie premium, przez dwie dekady mocno zapomniany i mój ulubiony seledynowy metalik :serducha:. Szkoda że nie wypuścili takiej serii 4 z tym lakierem tednq bo wyglądał by zjawiskowo.

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał(a):

Konfigurator Ci nie dziala?;]

Yyyy mam detoks od konfiguratorów jeszcze przez rok ;]

Napisano
W dniu 26.11.2025 o 13:00, Ryb napisał(a):

Słabo, ostatnie auta Renault akurat robiły dobrą robotę jeśli chodzi o stylistykę.

Wrócili do korzeni ;]

Renault-Thalia-I-30.jpg

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, amazaque napisał(a):

Clio 4 jest świetnie narysowanym samochodem, który jeszcze długo się nie zestarzeje stylistycznie.

Mnie się nigdy nie podobał. Do takich ponadczasowych aut z tego segementu zaliczam Audi A3 8P w 3 furtkach. Generalnie rzadko które auto francuskie mi się podoba. Może trochę Renault Megane III GT kombi po lifcie 2015 na ładnej feldze. Gdyby dali tam automat do silnika 2.0 TCe to może bym się nawet skusił, bo ten silnik lubi się z LPG. 

Napisano

Ogólnie Renault gdyby nie opinia ze awaryjne miałoby świetna ofertę, Clio mało komu sie podoba, ale bedac jakies takie okrągłe jest inne od lekko kwadratowego Captura, wiec sie nie kanibalizują, a napędy też maja być fajne bo w końcu bedzie LPG z automatem, a nawet LPG z automatem i hybrydą. Maja więc swoje unikalne atuty i kolejnym jest 7 letnia gwarancja

Napisano

Wygląda rześko.

840_560.jpeg.d65d2f8033ef3d91283cd71dfa48cc1d.jpeg

Z cyklu: "znajdź różnicę". 

Napisano

Jako osoba nie związana z projektowaniem widzę uderzające podobieństwo przodu. Do tego stylista nie mógł się zdecydować czy auto ma mieć miękkie linie czy ostre i wyszedł z tego pokemon z ostrym 'dziobem' ale miękkimi liniami na boku. Coś jakby AI skleiła 2 różne auta. 

Seat dużo bardziej konsekwentny stylistycznie jak dla mnie. Ale pewnie się nie znam. 

Napisano
  • Autor

Równie dobrze mógłbym napisać, że wszystkie auta są do sobie podobne, bo mają 4 koła, lampy, wlot powietrza i szyby.

Napisano
2 godziny temu, Jan Winnicki napisał(a):

Równie dobrze mógłbym napisać, że wszystkie auta są do sobie podobne

Mógłbyś tak napisać, ale jednak nie wszystkie mają przedni pas chamsko zerżnięty z seata leona. 

Wróć, przepraszam, chciałem napisać 'inspirowany' leonem. 🤣

Napisano
  • Autor
20 minut temu, iwik napisał(a):

Mógłbyś tak napisać, ale jednak nie wszystkie mają przedni pas chamsko zerżnięty z seata leona. 

Wróć, przepraszam, chciałem napisać 'inspirowany' leonem. 🤣

Chodzi o pas przedni, a właściwie grill skanibalizowany wcześniej z AUDI? Pocieszę, Mazda ma podobny ;]

2021-Mazda-3-Turbo-1-1152x648.jpg

Edytowane przez Jan Winnicki

Napisano
W dniu 27.11.2025 o 15:41, amazaque napisał(a):

Zrzut ekranu 2025-11-27 153935.jpg

A ja dodatkowo widzę w nim naleciałości Clio II.

Napisano

jak zobaczyłem to faktycznie pomyślałem że jakieś taki lifting Focusa lub Mazdy.
Dopiero po chwili ej przecież to jest podobne do Leona czy Colta.

Może się podobać lub nie, jest świerzy i jeszcze pojeździ ale jeżeli wycenią go poywżej 100 to sukcesów nie widzę.
Aha, każdy ma swoje upodobania. Poprawili coś przez co definitywnie bym samochodu nie kupił, światła mu już nie nachodzą na górną część przodu samochodu 🤪

Napisano
10 godzin temu, bengamin napisał(a):

i jeszcze pojeździ ale jeżeli wycenią go poywżej 100 to sukcesów nie widzę.

Dlatego większość co sprzedadzą, to te ponizej 100 tys😉

Napisano

Wygląda rześko.

No i normalny samochód, bez przesadyzmu, bez wodotrysków, normalny kształt. Nie trzeba nic więcej.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, fred77 napisał(a):

No i normalny samochód, bez przesadyzmu, bez wodotrysków, normalny kształt. Nie trzeba nic więcej.

To po prostu zwarta, agresywna bryła, która w połączeniu z metalizowanym, czerwonym lakierem nadaje Clio mocno sportowego pazura. Czasami pozbieranie pomysłów z kilku modeli, różnych producentów daje naprawdę świetne efekty dlatego twórcze kopiowanie wcale mi nie przeszkadza.

Napisano
moje pierwsze skojarzenie jak spojrzalem na przod to: Focus
wiec cos w tym musi byc [emoji4]
+1
Napisano
11 minut temu, Jan Winnicki napisał(a):

To po prostu zwarta, agresywna bryła, która w połączeniu z metalizowanym, czerwonym lakierem nadaje Clio mocno sportowego pazura. Czasami pozbieranie pomysłów z kilku modeli, różnych producentów daje naprawdę świetne efekty dlatego twórcze kopiowanie wcale mi nie przeszkadza.

W tym projekcie widzę cos z poprzednich Clio i głownie tyl nawiązujący do Rafale. Przod to juz jak napisałeś.