Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niemcy za darmo samochody rozdają

Featured Replies

Napisano

Chyba sie nie znajdzie tak taniego chińczyka w automacie?

otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen Taigo 2026 - 73 300 PLN, 1 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen Taigo? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.
Napisano

pytanie czy to dostepna oferta...

gdyby nie chiny to by obnizek nie bylo )

Napisano
  • Autor

Nawet w cenniku VW ten samochód jest za 77 390 pln bez rabatu na grupę zawodową choćby, więc to normalna cena teraz u Niemca, tylko ze jak sie chce coś więcej w wyposażeniu to sie bajka kończy

No image preview

Cennik

Edytowane przez zenek111

Napisano
15 minut temu, PawelWaw napisał:

pytanie czy to dostepna oferta...

gdyby nie chiny to by obnizek nie bylo )

VW tańszy od Dacii hmmzlosnik

Napisano
  • Autor

Najtańszy z wyprzedazy 2025 w manualu - 90tys

Najtańszy na rok 2026 w automacie - 77 tys

To ich przycisnęło

Napisano

Dlaczego nie brać chińczyka ? Podobno takie super auta

Napisano
14 godzin temu, zenek111 napisał:

Nadal łykasz jak pelikan. Który klient Audi a6 poleci po chińczyka? U nas pewnie 99% sprzedaży to firmy dla managerow.

Napisano
17 godzin temu, KYRTAP napisał:

Bo ergonomia gorsza 😁

Napisano
  • Autor

5 godzin temu, wujek napisał:

Nadal łykasz jak pelikan. Który klient Audi a6 poleci po chińczyka? U nas pewnie 99% sprzedaży to firmy dla managerow.

Bardziej wklejałem to z myślą ze i moze w Europie poleca ceny premium tak jak teraz poleciała cena Taigo

Napisano
  • Autor
W dniu 11.03.2026 o 21:33, wujek napisał:

Dlaczego nie brać chińczyka ? Podobno takie super auta

Nie stać cie na chińczyka, idziesz do salonu VW, proste

Napisano
W dniu 11.03.2026 o 20:35, KYRTAP napisał:

Ciekawe co na to MG :) bo ZS z manualem i stalowymi felgami szału nie robi :)

Napisano
  • Autor
W dniu 16.03.2026 o 23:08, Konrad` napisał:

Ciekawe co na to MG :) bo ZS z manualem i stalowymi felgami szału nie robi :)

Balkan twierdzi ze chińczycy nie dopłacaja do samochodów (jak KE twierdzi) , tylko przeciwnie, maja gigantyczne marze przy obecnych cenach (2 minuta 10 sekunda) wiec maja z czego zejsc jak zechcą

Napisano
W dniu 19.03.2026 o 16:28, zenek111 napisał:

Balkan twierdzi ze chińczycy nie dopłacaja do samochodów (jak KE twierdzi) , tylko przeciwnie, maja gigantyczne marze przy obecnych cenach

Producenci zapewne nie dopłacają. Ale mogą wyprodukować tak tanio i mieć dużą marżę na cenie europejskiej, bo dostają dotacje rządowe u siebie.

Na spalinówkach nie wiem jaką mają marżę, ale można przecież sprawdzić za ile sprzedają konkretny model w Chinach i porównać z ceną w Europie uwzględniając nasze podatki.

Elektryki na pewno sprzedają u siebie ponad 2x taniej niż u nas.

Napisano
  • Autor
W dniu 21.03.2026 o 09:38, iwik napisał:

Producenci zapewne nie dopłacają. Ale mogą wyprodukować tak tanio i mieć dużą marżę na cenie europejskiej, bo dostają dotacje rządowe u siebie.

Ok, czyli dalej wierzymy ze chińćzycy potrafia kazdy sprzet agd i inne badziewie na prad wyprodukowac 3-5 razy taniej bez dopłat,

ale z jakiegoś tajemniczego powodu samochody sa wyjątkiem jest wnich coś tajemniczego i mistycznego co powoduje ze akurat samochodu nawet 1,5 raza taniej chińcyzki zrobic nie potrafia i rzad musi im dopłacać żeby było taniej ze 30%.

Jakby mi jeszcze ktoś zdradził na czym ta "tajemnica samochodowa" polega bym sie ucieszył. Ciekaw jestem jeszcze ile rzad Niemiec dopłaca VW do tego Taigo w automacie za 73tys.

Na dziś zacytuje powiedzenia które są są podobno z USA ale usłyszałem je po Polsku:

"Jeśli chińczycy wchodzą do jakiegoś pokoju to marża z niego wychodzi"

a drugie:

"Jeśli prowadzisz biznes i własnie zabierasz się do konkurowania z chińczykami to coś poszło mocno nie tak w Twoim życiu"

Napisano
45 minut temu, zenek111 napisał:

Ok, czyli dalej wierzymy ze chińćzycy potrafia kazdy sprzet agd i inne badziewie na prad wyprodukowac 3-5 razy taniej bez dopłat,

ale z jakiegoś tajemniczego powodu samochody sa wyjątkiem jest wnich coś tajemniczego i mistycznego co powoduje ze akurat samochodu nawet 1,5 raza taniej chińcyzki zrobic nie potrafia i rzad musi im dopłacać żeby było taniej ze 30%.

Jakby mi jeszcze ktoś zdradził na czym ta "tajemnica samochodowa" polega bym sie ucieszył.

Ile trwa i kosztuje zaprojektowanie i uruchomienie produkcji auta a ile kubka termicznego?

Jeśli nie widzisz różnicy, to nie zgłębisz tej tajemnicy

Napisano
  • Autor
10 minut temu, ghost2255 napisał:

Ile trwa i kosztuje zaprojektowanie i uruchomienie produkcji auta a ile kubka termicznego?

Jeśli nie widzisz różnicy, to nie zgłębisz tej tajemnicy

Kubka termicznego krócej, ale zaprojektowanie piły łańcuchowej moze dłuzej, zaprojektowania automatycznego odkurzacza jeszcze dłuzej, a zaprojektowania ekranu do Iphone które Apple klupuje od chińczykówpewnie tez dłuzej, w kazdym, przypadku mimo rosnacego czasu chińczyk jest wielokrotnie tańszy. No ale jak samochód to nagle tendencja sie "zagina"

No dobra a teraz dowód ze jednak tak nie jest, to chińczycy projektuja szybciej i ucza tego Europę:

"Renault, jeden z czołowych producentów samochodów, coraz bardziej czerpie inspiracje z chińskiego rynku motoryzacyjnego. Dzięki temu skrócono proces konstruowania i rozwoju nowego modelu z czterech lat do 23 miesięcy. Ostatnio Francuzi zdradzili, co takiego się zmieniło w tym procesie, że dziś może szybciej tworzyć samochody.

16848016554925651973?Renault skróciło czas rozwoju nowych modeli z czterech lat do 23 miesięcy dzięki nauce u Chińczyków

Francuski producent stworzył w Chinach zespół 150 ekspertów, aby zrozumieć mechanizmy efektywności tamtejszych firm

Chińskie podejście do pracy wpłynęło na organizację procesów w Renault"

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/chinczycy-ucza-europe-jak-szybciej-i-efektywniej-pracowac-efekty-juz-ma-renault/mv3fd8y

Edytowane przez zenek111

Napisano
11 godzin temu, zenek111 napisał:

Kubka termicznego krócej, ale zaprojektowanie piły łańcuchowej moze dłuzej, zaprojektowania automatycznego odkurzacza jeszcze dłuzej, a zaprojektowania ekranu do Iphone które Apple klupuje od chińczykówpewnie tez dłuzej, w kazdym, przypadku mimo rosnacego czasu chińczyk jest wielokrotnie tańszy. No ale jak samochód to nagle tendencja sie "zagina"

No dobra a teraz dowód ze jednak tak nie jest, to chińczycy projektuja szybciej i ucza tego Europę:

"Renault, jeden z czołowych producentów samochodów, coraz bardziej czerpie inspiracje z chińskiego rynku motoryzacyjnego. Dzięki temu skrócono proces konstruowania i rozwoju nowego modelu z czterech lat do 23 miesięcy. Ostatnio Francuzi zdradzili, co takiego się zmieniło w tym procesie, że dziś może szybciej tworzyć samochody.

16848016554925651973?Renault skróciło czas rozwoju nowych modeli z czterech lat do 23 miesięcy dzięki nauce u Chińczyków

Francuski producent stworzył w Chinach zespół 150 ekspertów, aby zrozumieć mechanizmy efektywności tamtejszych firm

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/chinczycy-ucza-europe-jak-szybciej-i-efektywniej-pracowac-efekty-juz-ma-renault/mv3fd8y

Może dlatego pracują szybciej , że pracują troszkę więcej niż my, i raczej niekoniecznie dostają wynagrodzenie za nadgodziny.

12 godzin temu, zenek111 napisał:

Jakby mi jeszcze ktoś zdradził na czym ta "tajemnica samochodowa" polega bym sie ucieszył. Ciekaw jestem jeszcze ile rzad Niemiec dopłaca VW do tego Taigo w automacie za 73tys.

Na dziś zacytuje powiedzenia które są są podobno z USA ale usłyszałem je po Polsku:

"Jeśli chińczycy wchodzą do jakiegoś pokoju to marża z niego wychodzi"

a drugie:

"Jeśli prowadzisz biznes i własnie zabierasz się do konkurowania z chińczykami to coś poszło mocno nie tak w Twoim życiu"

A niby dlaczego bez dopłat?

Skoro bez dopłat, to skąd nadprodukcja?

Napisano
otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen Passat 2025 - 143 524 PLN, 3 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen Passat? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

Paski darmo rozdajo phi

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Kolejka chętnych tak długa ze ponoc obecnie sprzedawane samochody maja termin na grudzień :)

Napisano
W dniu 24.03.2026 o 12:12, iwik napisał:
otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen Passat 2025 - 143 524 PLN, 3 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen Passat? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

Paski darmo rozdajo phi

Odpowiedź godna AK jak 143 koła to jak za darmo 😁

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 22.03.2026 o 20:58, zenek111 napisał:

Renault skróciło czas rozwoju nowych modeli z czterech lat do 23 miesięcy dzięki nauce u Chińczyków

Francuzi, mistrzowie niezawodności i jakości zrobili wielkie cięcia ucząc się od Chińczyków. Co może pójść źle?

rotfl2

Napisano

Balkan twierdzi ze chińczycy nie dopłacaja do samochodów (jak KE twierdzi) , tylko przeciwnie, maja gigantyczne marze przy obecnych cenach (2 minuta 10 sekunda) wiec maja z czego zejsc jak zechcą

takie mają marże że nawet sami chińczycy mówią że za chwilę będzie rzeź i większość marek zniknie. Sektor bardzo przeinwestowany podobnie jak chińska deweloperka kilka lat temu.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ghost2255 napisał:

Zrzut ekranu 2026-05-18 o 17.00.20.png

Pewnie, ale zeby nie było to będzie o Taigo i z komentarzy na peperku pod tą okazją:

• Jak to chińczyk, nastawiony na wygodę. Raczej nie poszalejesz na zakrętach. Ogólnie teraz kupiłbym tego zamiast Taigo (co chwilę się psuje)

• Tylne tarcze (temat na forach Taigo znany). Sam będę się sądził z dealerem.

• Taigo się psuje? Bo właśnie negocjuje coś podobnego do tej promki za 74 a ten 1.0 to pancerniak. Co ci się psuje w tym taigo? Serio pytam.

• Po 4 tys kilometrów całe tylne tarcze zniszczone, a serwis ma wszystko gdzieś, do tego skrzynia czasem nie chce wbić wstecznego. Silnik akurat w tych autach podobno jest pancerny.

• To mnie zmartwiłeś, bo mam odbiór w tym roku. Mogę jeszcze anulować

• Nie chcę straszyć ale chyba rzeczywiście są za twarde klocki z tyłu. Chcesz to na priv wyślę Ci zdjęcia tarcz.

• Cięgle się psuje a problem z tylnymi hamulcami to trochę dziwne pojęcie.

• Nie no, już jesteś kolejną osobą, która straszy czymś - wcześniej pisali, że dsg szybko pada w jeździe miejskiej

• Skrzynia biegów też jest problematyczna. Drobne usterki takie jak parujące reflektory, wywalanie błędów z czytaniem znaków i świateł drogowych, gdy jest idealnie czysta szyba również. Infotaintmet też cały czas się wiesza. Auto ma zaledwie 3 miesiące i zdążył mi obrzydzić VW, że zrezygnowałem z zamówienia drugiego.

• No trochę aż niewiarygodne jest to co mówisz... Mam dwa auta z VAG i zero problemów. Ok, był wymieniany jeden czujnik parkowania w aronie a skoda dużo pali ale bez jaj...

• Może taki egzemplarz trafiłem ale na grupach taigo na FB temat tarcz jest powszechny. Też na początku byłem zachwycony tym autem, ze prawie zamówiłem drugi w wersji pure. Ogólnie nie jestem tu po to aby kogoś zniechęcać, ot wyraziłem swoją opinię. Nie moje pieniądze wydajesz, więc to nie moja sprawa. Ogólnie muszę tylko wyrazić opinię o serwisie, który jest fatalny. Powołują się na jakieś wewnętrzne procedury przy odmowie (zgłaszałem niezgodność towaru z umową) i nie chcą tych procedur pokazać.

• No to norma w każdym salonie VW z tego co wiem. Pycha kroczy przed upadkiem. miałem wcześniej mazdę i tam to miałem problemow - blokujące się lusterka,wyciek jakiej mazi z tychże, pogięte tarcze hamulcowe z przodu ( serwis twierdzi że po ostrym hamowaniu nie można w wodę wjeżdżać), parujące szyby, skrzypiące fotele, pierdzące głośniki Bose.. ale serwis faktycznej wszystko wymieniał ( nawet te tarcze. Po tym jak zapytałem czy napisza mi oficjalnie że nie mogę jeździć w deszczu ;). Napisałem, że trudno uwierzyć, bo ja nie mam od 7 lat problemów praktycznie żadnych z autami VW (ale fakt drobnice ciężko u nich wywalczyc żeby coś zrobili). Sąsiad po jednej stronie ma dwa seaty po drugiej dwa VW. Gadamy. Nic się nie dzieje. Może dobrze że na tego taigo mi podnieśli cenę i nie kupiłem.

A no i tarcze o których mowa:

28059509_1.jpg

• Co tam się podziało coś wzlazlo między klocek, a tarcze ?

• Wątpię, bo druga tarcza jest podobna.

Edytowane przez zenek111

Napisano

Wypowiedzi ludzi na Peperze to trzeba umiejętnie cedzić bo czasem głowa puchnie od tych opowieści.

Co to Bestune to ciekawa jest jego ładowność - 375kg. Czyli jeżeli jest 5 osobowy to średnio każda z osób może ważyć maksymalnie 75kg . Przejrzałem jego instrukcje obsługi i faktycznie nie wspominają o pojemności bagażnikahehe

Natomiast wracając do VW zaciekawiła mnie promocja na Polo i zacząłem czytać i wyczytałem że produkcja odbywa się w RPA, więc taki kawał drogi sobie ta Polówka płynie i jeszcze obniżyli cenę o 10 tys.zł, lekko zubożając wersję. Ciekawe jak tam jakością wykonania, bo jakość zabezpieczenia antykorozyjnego to pewnie zweryfikuje sól morska podczas podroży zlosnik

Napisano
1 godzinę temu, zenek111 napisał:

Pewnie, ale zeby nie było to będzie o Taigo i z komentarzy na peperku pod tą okazją:

• Jak to chińczyk, nastawiony na wygodę. Raczej nie poszalejesz na zakrętach. Ogólnie teraz kupiłbym tego zamiast Taigo (co chwilę się psuje)

• Tylne tarcze (temat na forach Taigo znany). Sam będę się sądził z dealerem.

• Taigo się psuje? Bo właśnie negocjuje coś podobnego do tej promki za 74 a ten 1.0 to pancerniak. Co ci się psuje w tym taigo? Serio pytam.

• Po 4 tys kilometrów całe tylne tarcze zniszczone, a serwis ma wszystko gdzieś, do tego skrzynia czasem nie chce wbić wstecznego. Silnik akurat w tych autach podobno jest pancerny.

• To mnie zmartwiłeś, bo mam odbiór w tym roku. Mogę jeszcze anulować

• Nie chcę straszyć ale chyba rzeczywiście są za twarde klocki z tyłu. Chcesz to na priv wyślę Ci zdjęcia tarcz.

• Cięgle się psuje a problem z tylnymi hamulcami to trochę dziwne pojęcie.

• Nie no, już jesteś kolejną osobą, która straszy czymś - wcześniej pisali, że dsg szybko pada w jeździe miejskiej

• Skrzynia biegów też jest problematyczna. Drobne usterki takie jak parujące reflektory, wywalanie błędów z czytaniem znaków i świateł drogowych, gdy jest idealnie czysta szyba również. Infotaintmet też cały czas się wiesza. Auto ma zaledwie 3 miesiące i zdążył mi obrzydzić VW, że zrezygnowałem z zamówienia drugiego.

• No trochę aż niewiarygodne jest to co mówisz... Mam dwa auta z VAG i zero problemów. Ok, był wymieniany jeden czujnik parkowania w aronie a skoda dużo pali ale bez jaj...

• Może taki egzemplarz trafiłem ale na grupach taigo na FB temat tarcz jest powszechny. Też na początku byłem zachwycony tym autem, ze prawie zamówiłem drugi w wersji pure. Ogólnie nie jestem tu po to aby kogoś zniechęcać, ot wyraziłem swoją opinię. Nie moje pieniądze wydajesz, więc to nie moja sprawa. Ogólnie muszę tylko wyrazić opinię o serwisie, który jest fatalny. Powołują się na jakieś wewnętrzne procedury przy odmowie (zgłaszałem niezgodność towaru z umową) i nie chcą tych procedur pokazać.

• No to norma w każdym salonie VW z tego co wiem. Pycha kroczy przed upadkiem. miałem wcześniej mazdę i tam to miałem problemow - blokujące się lusterka,wyciek jakiej mazi z tychże, pogięte tarcze hamulcowe z przodu ( serwis twierdzi że po ostrym hamowaniu nie można w wodę wjeżdżać), parujące szyby, skrzypiące fotele, pierdzące głośniki Bose.. ale serwis faktycznej wszystko wymieniał ( nawet te tarcze. Po tym jak zapytałem czy napisza mi oficjalnie że nie mogę jeździć w deszczu ;). Napisałem, że trudno uwierzyć, bo ja nie mam od 7 lat problemów praktycznie żadnych z autami VW (ale fakt drobnice ciężko u nich wywalczyc żeby coś zrobili). Sąsiad po jednej stronie ma dwa seaty po drugiej dwa VW. Gadamy. Nic się nie dzieje. Może dobrze że na tego taigo mi podnieśli cenę i nie kupiłem.

A no i tarcze o których mowa:

28059509_1.jpg

Coraz większą fantazję mają te ejaje.

rotfl2

Napisano
8 minut temu, lukaszek1207 napisał:

Wypowiedzi ludzi na Peperze to trzeba umiejętnie cedzić bo czasem głowa puchnie od tych opowieści.

Co to Bestune to ciekawa jest jego ładowność - 375kg. Czyli jeżeli jest 5 osobowy to średnio każda z osób może ważyć maksymalnie 75kg . Przejrzałem jego instrukcje obsługi i faktycznie nie wspominają o pojemności bagażnikahehe

Natomiast wracając do VW zaciekawiła mnie promocja na Polo i zacząłem czytać i wyczytałem że produkcja odbywa się w RPA, więc taki kawał drogi sobie ta Polówka płynie i jeszcze obniżyli cenę o 10 tys.zł, lekko zubożając wersję. Ciekawe jak tam jakością wykonania, bo jakość zabezpieczenia antykorozyjnego to pewnie zweryfikuje sól morska podczas podroży zlosnik

Przecież to w kontenerze płynie.

skromny

Napisano

Balkan bardzo wiarygodnym dziennikarzem jest. Podobnie jak Zientarski. Ja mu wierzę.

Napisano
12 minut temu, PawelWaw napisał:

mozna tez fiata, minimalnie drozej zlosnik

Chińczyk marki noname, albo fiat na indyjskiej platformie z 1.2 nie-puretech pod maską. Co tu może pójść nie tak? hehe

Napisano
2 minuty temu, iwik napisał:

Chińczyk marki noname, albo fiat na indyjskiej platformie z 1.2 nie-puretech pod maską. Co tu może pójść nie tak? hehe

no wiadomo ze fiat to spore ryzyko, altek padnie jeszcze w tym samym miesiacu co zakup ale jednak nazwe latwo wymowic zlosnik

Napisano
23 godziny temu, Ryb napisał:

Przecież to w kontenerze płynie.

skromny

A nie samochodowcem?

Kontener (swoją drogą) zbyt szczelny nie jest. Pomijając otwory wentylacyjne, jak oglądam co poniektóre po rozładunku to się dziwię, że towar suchy dopływa.

Napisano
10 minut temu, ochkarol napisał:

A nie samochodowcem?

Kontener (swoją drogą) zbyt szczelny nie jest. Pomijając otwory wentylacyjne, jak oglądam co poniektóre po rozładunku to się dziwię, że towar suchy dopływa.

Bo woda dociera tylko do tych z brzegu.

phi

Napisano
W dniu 18.05.2026 o 19:50, zenek111 napisał:

28059509_1.jpg

Tarcze z tylu po przejechaniu kilkuset km

IMG_1563.jpeg

Napisano

A zgadnijcie (pytanie retoryczne) jaki samochod za 120 tys zl w cenniku nie ma w standardzie nawet najprostszego tempomatu?rotfl2

Napisano
13 minut temu, Rado_ napisał:

A zgadnijcie (pytanie retoryczne) jaki samochod za 120 tys zl w cenniku nie ma w standardzie nawet najprostszego tempomatu?rotfl2

Audi lub BMW? zlosnik

Napisano
8 minut temu, Maciej__ napisał:

Audi lub BMW? zlosnik

Premium w to nie mieszajmyrotfl2 Zreszta tak tanio chyba nic nie kupisz od nichhmm

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał:

Premium w to nie mieszajmyrotfl2 Zreszta tak tanio chyba nic nie kupisz od nichhmm

fiat

Napisano
W dniu 18.05.2026 o 22:01, PawelWaw napisał:

no wiadomo ze fiat to spore ryzyko, altek padnie jeszcze w tym samym miesiacu co zakup ale jednak nazwe latwo wymowic zlosnik

U mojej żony w P2 Classic 2011 altek oryginalny trzyma ładowanie , nawet obudowa cała... He profilaktycznie zakupie drugi na podmianę 🥳

Napisano
14 minut temu, Cinos napisał:

skonczylo sie

Nazbierali już pewnie zamówień na pół roku do przodu.

Teraz się okaże, że zabranie im limitu CO2 na spalinówki i będą chcieli upychać ev, żeby to zbić.

Napisano

Tydzień temu sprzedawca mówił, ze tetaz zamawiając odbior marzechehe

Mówił, że są wsciekli bo im sprzedaż VW popsul

Napisano
W dniu 21.05.2026 o 16:19, HARDTECHNO napisał:

U mojej żony w P2 Classic 2011 altek oryginalny trzyma ładowanie

U mnie w P2 Classic alternator pękł pierwszej zimy po odbiorze z salonu - huk, piszczenie - ale się ułożyło i pęknięty działał jeszcze ze dwa lata. To, że był pęknięty wyszło dopiero w czasie wymiany, jak padł zupełnie. Ale wymiana wraz z zamiennikiem kosztowała ze 250 zł w najbliższym warsztacie.

Więc te altki we fiacie może nie są trwałe, ale są tanie w wymianie na porządny zamiennik ok

Napisano
W dniu 22.05.2026 o 12:10, Cinos napisał:

skonczylo sie

Taigo Pure 84 prawie

sie musieli ludzie rzucic

https://cenniki.volkswagen.pl/Taigo.html

Cena promocyjna okazała się hitem, nagle na ulicach widuję sporo Taigo (Wrocław). Nawet pod blokiem pojawiły się dwa nowe w ostatnim czasie.

Napisano
5 minut temu, Tre-Bor napisał:

Teraz Ibiza jest na tapecie w promocji. Co tam siedzi 1.0 TSI czy wolnyssak?

na stronie Seata nic nie widze

ale wolnossak 1.0 MPI jest :)