Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mapa cen paliw w Polsce – ponad 7000 stacji

Featured Replies

Napisano

Cześć, stworzyłem stronę z mapą stacji paliw w całej Polsce.
Można sprawdzić ceny paliw, filtrować stacje po sieciach oraz znaleźć najtańsze paliwo w okolicy.

Ceny są aktualizowane przez społeczność (zmiany są weryfikowane), a w bazie jest już ponad 7000 stacji paliw. Można też dodać brakującą stację lub zobaczyć najnowsze aktualizacje cen.

Jeśli ktoś chce sprawdzić gdzie tankować najtaniej:

https://paliwomapa.pl/

Chętnie też przyjmę sugestie co można jeszcze dodać 🙂

Napisano

fajny projekt jem

ile aktualizacji dziennie w sumie wchodzi ?

BTW niezla roznica po dwoch stronach ulicy

image.png

Napisano
15 minut temu, PawelWaw napisał:

niezla roznica po dwoch stronach ulicy

Niekoniecznie muszą być ceny z tego samego dnia.

Napisano

wychodzi ze najtaniej w calej PL to w Lesznowoli zlosnik

image.png

Napisano
3 minuty temu, ochkarol napisał:

fakt jest brak daty czyli ceny wymyslone...

image.png

Napisano

Teraz to prosta sprawa wystarczy na pale wpisać cenę max jak np 6.21 z dzisiaj i gotowe.

Btw a gdzie ceny pradu na ładowarkach ?

Napisano
20 godzin temu, Bizmut napisał:

Cześć, stworzyłem stronę z mapą stacji paliw w całej Polsce.
Można sprawdzić ceny paliw, filtrować stacje po sieciach oraz znaleźć najtańsze paliwo w okolicy.

Ceny są aktualizowane przez społeczność (zmiany są weryfikowane), a w bazie jest już ponad 7000 stacji paliw. Można też dodać brakującą stację lub zobaczyć najnowsze aktualizacje cen.

Jeśli ktoś chce sprawdzić gdzie tankować najtaniej:

https://paliwomapa.pl/

Chętnie też przyjmę sugestie co można jeszcze dodać 🙂

Dziadostwo strona. Nie pokazuje prawdziwych danych. Wczoraj miałem trase i też chwilę sie wieczorem kręciłem po mieście i całą drogę obserwowałem ceny na stacjach. Różnice ze strony a tym co wczoraj było rzeczywiście to nawet 25 groszy różnicy. Chyba autor tej pseudoaplikacji powinien się zająć hodowlą ziemniaków niż pisanem aplikacji.

EDIT: widzę że 10 minut temu pokazywało 6:01 a teraz pokazuje 6:15

20260403_093915.jpg

Image1.jpg

Edytowane przez bengamin

Napisano

Sens takiej strony jest wyłącznie gdy dane są uzupełnianie na bieżąco. Ale nikt tego nie robi.

Było już wiele takich projektów i żaden na dłuższą metę nie sprawdził się.

Napisano
16 godzin temu, ochkarol napisał:

Do tego nie muszą być nawet ceny paliwa hehe

Napisano

Czy Wy serio uwierzyliście, że konto założone wczoraj, za którego pomocą ktoś dodał jeden, jedyny post z nową stroną którą "stworzył" zawierającą mapę stacji i ta strona będzie prezentowała rzetelnie i na bieżąco ceny ze stacji z całego kraju, a nie miało to np. na celu, żeby część z nas, tak samo jak część użytkowników innych for i grup na FB gdzie gość pewnie to wrzucił sama zaczęła aktualizować pobliskie stacje robiąc głównie gościowi darmowy update na stronie?

Edytowane przez klaudio

Napisano

A myślałeś że jak działają takie strony? Że jej twórca sam objeżdża codziennie 7 tys. stacji, żeby jaśnie pan miał aktualne ceny? To wszystko opiera się na społeczności, która korzysta a w zamian dodaje informacje. Przecież ta strona jest bezpłatna, jeśli jej nie rozpropaguje to wiadomo że ceny nie będą aktualne.

Napisano
8 godzin temu, klaudio napisał:

Czy Wy serio uwierzyliście, że konto założone wczoraj, za którego pomocą ktoś dodał jeden, jedyny post z nową stroną którą "stworzył" zawierającą mapę stacji i ta strona będzie prezentowała rzetelnie i na bieżąco ceny ze stacji z całego kraju, a nie miało to np. na celu, żeby część z nas, tak samo jak część użytkowników innych for i grup na FB gdzie gość pewnie to wrzucił sama zaczęła aktualizować pobliskie stacje robiąc głównie gościowi darmowy update na stronie?

Tak, oczywiście, uwierzyliśmy rotfl2

Napisano
W dniu 2.04.2026 o 23:33, sherif napisał:

Teraz to prosta sprawa wystarczy na pale wpisać cenę max jak np 6.21 z dzisiaj i gotowe.

W elocity )

Napisano

obraz.png

Napisano
  • Autor

Witam,

Tak jak niektórzy zauważyli - strona jest darmowa i polega na uzupełnianiu cen przez społeczność.

Nie mam z tego nic, prócz satysfakcji gdy widzę, że napływają zmiany cen do zaakceptowania.

Wczoraj strona miała 3,54 tys. wyświetleń i 688 unikalnych wejść, było ponad 100 wysłanych próśb o zaakceptowanie zmiany cen na wielu stacjach w Polsce (Grodzisk Mazowiecki, Wrocław, Częstochowa itd.), z czego tylko niektóre były próbami "trollingu".

Jeśli gdzieś ceny są nieaktualne to zachęcam do kliknięcia na ikonę stacji na mapie i wysłania zaktualizowanych cen do weryfikacji :)

Odnośnie innych projektów - wiem, że były takie i im się nie udało, ale czy to znaczy, że mój "projekt" też jest skazany na porażkę?

Gdybyśmy w Polsce mieli ogólnodostępne informację o aktualnych cenach paliw na stacjach (tak jak w Google Maps w zachodniej europie), to nawet bym nie myślał o zakładaniu tej strony.

W niedalekiej przyszłości postaram się wdrożyć cenę prądu na ładowarkach, myślę, że nawet dodanie tych z supermarketów nie będzie problematyczne :)

Napisano
W dniu 3.04.2026 o 12:46, iwik napisał:

Sens takiej strony jest wyłącznie gdy dane są uzupełnianie na bieżąco. Ale nikt tego nie robi.

Było już wiele takich projektów i żaden na dłuższą metę nie sprawdził się.

bo to powinna byc jakas apka do kamerki w autach ktora juz duzo osob ma ktora po prostu z gps widzi ze jedzie obok stacji, kamerka widzi pylon z cenami, AI rozpoznaje ceny 95,95,ropa,lpg,ev i wrzuca przez net automatycznie do bazy.

to by bylo online i z calego kraju.

jezu, zdradzilem pomysl na super biznes zlosnik

jak ktos chetny to na priv zapraszam jem

Napisano
14 godzin temu, Bizmut napisał:

Witam,

Tak jak niektórzy zauważyli - strona jest darmowa i polega na uzupełnianiu cen przez społeczność.

Nie mam z tego nic, prócz satysfakcji gdy widzę, że napływają zmiany cen do zaakceptowania.

Wczoraj strona miała 3,54 tys. wyświetleń i 688 unikalnych wejść, było ponad 100 wysłanych próśb o zaakceptowanie zmiany cen na wielu stacjach w Polsce (Grodzisk Mazowiecki, Wrocław, Częstochowa itd.), z czego tylko niektóre były próbami "trollingu".

Jeśli gdzieś ceny są nieaktualne to zachęcam do kliknięcia na ikonę stacji na mapie i wysłania zaktualizowanych cen do weryfikacji :)

Odnośnie innych projektów - wiem, że były takie i im się nie udało, ale czy to znaczy, że mój "projekt" też jest skazany na porażkę?

Gdybyśmy w Polsce mieli ogólnodostępne informację o aktualnych cenach paliw na stacjach (tak jak w Google Maps w zachodniej europie), to nawet bym nie myślał o zakładaniu tej strony.

W niedalekiej przyszłości postaram się wdrożyć cenę prądu na ładowarkach, myślę, że nawet dodanie tych z supermarketów nie będzie problematyczne :)

kibicuje i podpowiadam.

ci ludzie cos z tego musza miec ze dodaj te ceny zlosnik dogadaj sie z orlenem i jak dostana znizke 10 gr to beda klepac od rana do wieczora...

tylko nie wiem czy orlenowi to na reke bo juz jeden fajny startup wyr....

Napisano

Na obecną chwilę, gdy cena paliw jest regulowana przez ministra energetyki ( i Orlen) to takie strony są bez sensuhehe

Napisano
W dniu 5.04.2026 o 10:03, volf6 napisał:

Na obecną chwilę, gdy cena paliw jest regulowana przez ministra energetyki ( i Orlen) to takie strony są bez sensuhehe

Cena maksymalna nie oznacza ze ceny mogą byćbardzo różne

Edytowane przez Łukasz___F

Napisano
  • Autor

Cześć,

Dzisiaj dodałem wszystkie ładowarki EV dostępne w PL, wraz z filtrami dotyczącymi operatora, mocy maksymalnej oraz ceny za kWh :)

Dodałem również geolokalizację (kropkę na mapie pokazującą naszą lokalizację)

image.png

image.png

Co do stacji paliw to dodałem również kilka nowości np. ustawianie nawigacji do najtańszej stacji w pobliżu (5 km), ulepszone filtry.

image.png

Samą stronę internetową można "zainstalować" na komputerze z Windowsem lub telefonie z Androidem/iOS jako aplikację PWA.

Edytowane przez Bizmut

Napisano
Godzinę temu, Bizmut napisał:

Cześć,

Dzisiaj dodałem wszystkie ładowarki EV dostępne w PL, wraz z filtrami dotyczącymi operatora, mocy maksymalnej oraz ceny za kWh :)

Dodałem również geolokalizację (kropkę na mapie pokazującą naszą lokalizację)

image.png

image.png

Co do stacji paliw to dodałem również kilka nowości np. ustawianie nawigacji do najtańszej stacji w pobliżu (5 km), ulepszone filtry.

image.png

Samą stronę internetową można "zainstalować" na komputerze z Windowsem lub telefonie z Androidem/iOS jako aplikację PWA.

fajnie, kibicuje )

jakim AI robisz ?

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, PawelWaw napisał:

fajnie, kibicuje )

jakim AI robisz ?

Różnie, wspomagam się kilkoma naraz + sam trochę piszę kodu.

Napisano
  • Autor

Cześć,

wrzucam kolejną aktualizację projektu mapy cen paliw i ładowarek EV https://paliwomapa.pl/

Doszło kilka nowych rzeczy:

📊 średnie ceny paliw w całej Polsce – szybki podgląd sytuacji

🏷️ kącik oszczędnego kierowcy – lista promocji i zniżek na stacjach

ulubione stacje – możliwość zapisywania

🏆 ranking + odznaki – punkty za aktywność

🔑 profil bez rejestracji – nick + klucz odzyskiwania

Dodatkowo nadal działa:

• mapa 8000+ stacji paliw i 4200+ ładowarek EV

• ceny od społeczności (z weryfikacją)

• filtry + nawigacja

Jeśli ktoś korzystał, to chętnie przyjmę feedback 👍

Napisano
7 minut temu, Bizmut napisał:

Cześć,

wrzucam kolejną aktualizację projektu mapy cen paliw i ładowarek EV https://paliwomapa.pl/

Doszło kilka nowych rzeczy:

📊 średnie ceny paliw w całej Polsce – szybki podgląd sytuacji

🏷️ kącik oszczędnego kierowcy – lista promocji i zniżek na stacjach

ulubione stacje – możliwość zapisywania

🏆 ranking + odznaki – punkty za aktywność

🔑 profil bez rejestracji – nick + klucz odzyskiwania

Dodatkowo nadal działa:

• mapa 8000+ stacji paliw i 4200+ ładowarek EV

• ceny od społeczności (z weryfikacją)

• filtry + nawigacja

w PL jest 4000+ ladowarek do EV ???

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, PawelWaw napisał:

w PL jest 4000+ ladowarek do EV ???

Z tego co mi wiadomo to jest 12 431 ogólnodostępnych ładowarek samochodów elektrycznych (https://www.rynekelektryczny.pl/infrastruktura-ladowania-pojazdow-elektrycznych/) - będę pracował nad rozszerzeniem sieci na mapie, aczkolwiek wymaga to konwersji danych na jednolite dane :)

Napisano
20 minut temu, Bizmut napisał:

Z tego co mi wiadomo to jest 12 431 ogólnodostępnych ładowarek samochodów elektrycznych (https://www.rynekelektryczny.pl/infrastruktura-ladowania-pojazdow-elektrycznych/) - będę pracował nad rozszerzeniem sieci na mapie, aczkolwiek wymaga to konwersji danych na jednolite dane :)

nie wpisujesz tego recznie ? totalszok

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, PawelWaw napisał:

nie wpisujesz tego recznie ? totalszok

Nope

Napisano
Godzinę temu, Bizmut napisał:

Nope

Nie wiem jak w Warszawie ale w Białymstoku z dupy rzeczy pokazuje.

Stację nieczynną od minimum 5 lat z pełnym obłożeniem cenami paliw gdzie jak przybytek działał to było tylko LPG. Cenę LPG na stacji, gdzie go nie ma, ceny wszystkiego na stacji gdzie jest tylko LPG i takie tam.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Nie wiem jak w Warszawie ale w Białymstoku z dupy rzeczy pokazuje.

Stację nieczynną od minimum 5 lat z pełnym obłożeniem cenami paliw gdzie jak przybytek działał to było tylko LPG. Cenę LPG na stacji, gdzie go nie ma, ceny wszystkiego na stacji gdzie jest tylko LPG i takie tam.

No i to jest konkretny feedback 👍

Strona jest świeża, więc takie błędy w danych się niestety trafiają. Jak możesz, wrzuć która stacja, to ogarnę temat.

Im więcej takich zgłoszeń, tym szybciej to się doprowadzi do porządku.

Napisano
6 godzin temu, Bizmut napisał:

No i to jest konkretny feedback 👍

Strona jest świeża, więc takie błędy w danych się niestety trafiają. Jak możesz, wrzuć która stacja, to ogarnę temat.

Im więcej takich zgłoszeń, tym szybciej to się doprowadzi do porządku.

Poklikałem na www.

Napisano
  • Autor

Cześć,

Wprowadziłem kilka usprawnień, które ułatwią Wam śledzenie cen paliw i podejmowanie decyzji, gdzie zatankować taniej. Oto co nowego:

📷 Skanuj ceny z pylonu – szybka aktualizacja
Dodawanie cen jeszcze nigdy nie było tak proste! Wystarczy kliknąć przycisk 📷 Skanuj w oknie stacji, zrobić zdjęcie pylonu cenowego, a nasz system automatycznie odczyta ceny paliw. Możecie je potem szybko zatwierdzić i wysłać – to dosłownie kilka sekund. Zachęcamy do aktualizowania cen w swojej okolicy – każda pomoc buduje społeczność!

📊 Nowa historia cen
W oknie każdej stacji pojawił się przycisk Historia cen. Po kliknięciu otworzy się czytelny wykres liniowy, na którym możecie sprawdzić, jak zmieniały się ceny paliw w ciągu ostatnich 30 dni. Możecie wybrać kilka rodzajów paliw jednocześnie (PB95, ON, LPG itd.) i porównać ich trendy.

🔍 Najniższa cena z 30 dni
W głównym oknie stacji wyświetlamy teraz informację o najniższej cenie wybranego paliwa z ostatniego miesiąca – wraz z datą. Od razu widzicie, czy obecna cena jest atrakcyjna na tle ostatnich tygodni.

🟢 Oznaczenie świeżych cen
Stacje, których ceny zostały zaktualizowane w ciągu ostatnich 5 dni, są oznaczone na mapie zielonym znaczkiem ✓. W panelu bocznym pojawiła się też czytelna legenda – od razu wiecie, gdzie dane są naprawdę aktualne.

🛒 Stacje Auchan i E.Leclerc – zawsze aktualne ceny
Dzięki stałej współpracy i regularnym aktualizacjom, ceny na stacjach Auchan oraz E.Leclerc są zawsze świeże i możecie na nich polegać planując tankowanie.

Mam nadzieję, że nowe funkcje ułatwią Wam codzienne tankowanie. Dajcie znać w komentarzach, jak się sprawdzają! :)

Edytowane przez Bizmut
Dodanie ważnych zmian

Napisano
2 godziny temu, Bizmut napisał:

Stacje Auchan i E.Leclerc – zawsze aktualne ceny
Dzięki stałej współpracy i regularnym aktualizacjom, ceny na stacjach Auchan oraz E.Leclerc są zawsze świeże i możecie na nich polegać planując tankowanie.

Jak to ogarnales ?

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, PawelWaw napisał:

Jak to ogarnales ?

Tego już nie mogę powiedzieć, ale ceny są automatycznie aktualizowane między 10 a 11 :)

Tak samo będzie ze stacjami Citronex, Baltic Trade oraz kilka stacji omega

Napisano
13 minut temu, Bizmut napisał:

Tego już nie mogę powiedzieć, ale ceny są automatycznie aktualizowane między 10 a 11 :)

oj juz nie rob takich tajemnic, napisz ze pobierasz od nich ceny screen scrapingiem...

image.png

Napisano

Na telefonie (S23), w przeglądarce (Chrome), nie da się otworzyć okienka ze szczegółami - pojawia się i znika. Nie dotyczy stacji LPG.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, motomouse napisał:

Na telefonie (S23), w przeglądarce (Chrome), nie da się otworzyć okienka ze szczegółami - pojawia się i znika. Nie dotyczy stacji LPG.

O jakich szczegółach mówisz?

Napisano
O jakich szczegółach mówisz?
O tych ...

a8f79fb27e670183cfcce03ae9826587.jpg

Ale dzisiaj już działa.

Napisano
  • Autor
W dniu 15.04.2026 o 10:04, motomouse napisał:

O tych ...

a8f79fb27e670183cfcce03ae9826587.jpg

Ale dzisiaj już działa.

Jak działa to ok :)

kolejny update mapy cen paliw 👉 https://paliwomapa.pl/

🔔 powiadomienia:

• spadek ceny w okolicy

• zmiana na ulubionej stacji

• brak aktualizacji

• akceptacja zgłoszenia

• odznaki

📊 doszła historia cen (30 dni) + najniższa cena

stacje z automatycznymi cenami (Auchan, E.Leclerc, Citronex itd.)
🟢 ✓ oznaczenie świeżych cen (do 3 dni)

📷 OCR (zdjęcie pylonu → ceny)
🏷️ promocje
🏆 ranking

Napisano

duzo odwiedzin masz teraz ?

Napisano
W dniu 10.04.2026 o 17:51, Bizmut napisał:

Zrobiłbym sortowanie jeszcze od najwyższej/najniższej ceny.

Przykładowo chciałbym widzieć, czy gdzieś jest już LPG powyżej 4 zł ;)

Napisano
  • Autor
W dniu 16.04.2026 o 17:40, PawelWaw napisał:

duzo odwiedzin masz teraz ?

Około 300 użytkowników dziennie

Napisano

Sugestie:

• ceny starsze niż miesiąc usunąłbym ze statystyk i pinesek

• zweryfikuj asortyment na stacjach - stacje opisane jako only LPG podają Ci wszystkie ceny paliw

• adresy stacji nie zgadzają się z mapą - przynajmniej u mnie w rejonie wiedzę 2-3 takie stacje

Napisano

Jest jakaś szansa na aplikację mobilną, która ze zdjęcia pylonu i lokalizacji sama wrzucałaby dane na stronę?

Napisano
  • Autor
W dniu 22.04.2026 o 13:38, Ozarek napisał:

Sugestie:

• ceny starsze niż miesiąc usunąłbym ze statystyk i pinesek

• zweryfikuj asortyment na stacjach - stacje opisane jako only LPG podają Ci wszystkie ceny paliw

• adresy stacji nie zgadzają się z mapą - przynajmniej u mnie w rejonie wiedzę 2-3 takie stacje

Cześć!

Póki co dodałem możliwość zgłoszenia błędnych danych stacji benzynowych )

Napisano
  • Autor
W dniu 23.04.2026 o 17:29, bolekis napisał:

Jest jakaś szansa na aplikację mobilną, która ze zdjęcia pylonu i lokalizacji sama wrzucałaby dane na stronę?

Aktualnie pracuje nad stabilnością strony oraz jakością danych (automatyczne aktualizacje na stacjach itd.) - aplikacja pojawi się w przyszłości :)

Napisano
  • Autor
W dniu 25.04.2026 o 20:45, alexdombrowski9 napisał:

A czy tej aplikacji nie ma w Apple Store?

Póki co możesz mieć aplikacje jak w przeglądarce wejdziesz w ustawienia i klikniesz "Dodaj do ekranu głównego"

Napisano
  • Autor

Cześć! Na stronie wdrożyłem sporo konkretnych zmian i nowości, którymi chciałem się z Wami podzielić. Przede wszystkim mocno postawiłem na automatyzację i wygodę użytkowników.

Oto co nowego pojawiło się w serwisie:

Automatyzacja cen: W systemie mamy już ponad 118 stacji z w pełni automatycznymi aktualizacjami cenników. Dodatkowo dołączyły do nas stacje benzynowe (m.in. ze Skierniewic, Kutna, Gostynina), które bezpośrednio same aktualizują swoje ceny na stronie.

Logowanie przez Google: Dla oszczędności czasu i wygody dodałem możliwość szybkiego logowania za pomocą konta Google (OAuth).

Ranking i system ról: Pojawił się nowy system rankingowy dla społeczności. Aktywni i rzetelni zgłaszający mogą zdobyć rangę Zaufanego Użytkownika.

Aktualizacje bez weryfikacji: Posiadanie rangi "Zaufanego Użytkownika" pozwala na wrzucanie nowych cen bez konieczności oczekiwania na weryfikację przez administratora. (Zastosowałem tu oczywiście filtry bezpieczeństwa – ceny publikują się od razu, o ile nie przekraczają określonych, logicznych progów, co ma chronić przed literówkami czy trollowaniem).

Zachęcam do odwiedzenia strony, testowania nowych funkcji i dzielenia się uwagami. Konstruktywny feedback z Elektrody zawsze w cenie! :) Pozdrawiam.

image.png

Napisano
W dniu 14.04.2026 o 22:33, Bizmut napisał:

Brakuje E.Leclerc Jerozolimskie Warszawa

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, OPAL napisał:

Brakuje E.Leclerc Jerozolimskie Warszawa

Są aktualizowane na bieżąco )

Wczoraj występowały problemy techniczne od naszego usługodawcy, ale dzisiaj już wszystko działa poprawnie :)