Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Limuzyna (sedan) za 50-55tyś?

Featured Replies

Napisano

Ostatnio przymierzam się do kolejnej zmiany samochodu (tzn za ok 2miesiące) i własnie pada pytanie jakie auto wybrać? Wymagania to:

- diesel (50tyś rocznie)

- minimum 2005r

- minimum 140KM ale to jest już takie prawdziwe minimum

- spalanie max w okolicach 10l

- auto musi być wygodne i bezpieczne...

- raczej sedan

- oczywiście auto musi być mało awaryjne (chociaż wiem że dużo zależy od danego egzemplarza)

Jakie typu mnie osobiście przychodzą do głowy:

- BMW seria 5 E60 - dużym minusem jest wnętrze....

- Audi A6

- MB e-klasa

- Fiat croma - minus to to że jest tylko w kombi.

- AR 159 - minusem jest bardzo mało miejsca w środku.

coś jeszcze jest godnego uwagi?

P.S Audi A4 i passat B6 odpadają....

Napisano

> Ostatnio przymierzam się do kolejnej zmiany samochodu (tzn za ok 2miesiące) i własnie pada pytanie

> jakie auto wybrać? Wymagania to:

> - diesel (50tyś rocznie)

> - minimum 2005r

> - minimum 140KM ale to jest już takie prawdziwe minimum

> - spalanie max w okolicach 10l

> - auto musi być wygodne i bezpieczne...

> - raczej sedan

> - oczywiście auto musi być mało awaryjne (chociaż wiem że dużo zależy od danego egzemplarza)

> Jakie typu mnie osobiście przychodzą do głowy:

> - BMW seria 5 E60 - dużym minusem jest wnętrze....

> - Audi A6

> - MB e-klasa

> - Fiat croma - minus to to że jest tylko w kombi.

> - AR 159 - minusem jest bardzo mało miejsca w środku.

> coś jeszcze jest godnego uwagi?

> P.S Audi A4 i passat B6 odpadają....

rotfl.gif

W tym budżecie i z założonymi parametrami to będą jakieś zajeżdżone trupy a nie samochody.

Jeśli jeździsz 50kkm rocznie i chciałbyś tym autem jeździć nie tylko do serwisu to nie masz szans nic takiego znaleźć.

Jak będziesz miał dużo szczęścia to być może znajdziesz niezajeżdżone Mondeo albo Vectrę. Ale nie Audi, BMW czy MB.

Napisano

> Ostatnio przymierzam się do kolejnej zmiany samochodu (tzn za ok 2miesiące) i własnie pada pytanie

> jakie auto wybrać? Wymagania to:

> - diesel (50tyś rocznie)

> - minimum 2005r

> - minimum 140KM ale to jest już takie prawdziwe minimum

> - spalanie max w okolicach 10l

> - a

> - MB e-klasa

lanos, stilo, panda, fabia albo jakies nowe lancetti lub kia rotfl.gifhahaha.gifhahaha.gif

530d ok.gif lub a6 3,0 tdi ok.gif

Napisano
  • Autor

> W tym budżecie i z założonymi parametrami to będą jakieś zajeżdżone trupy a nie samochody.

> Jeśli jeździsz 50kkm rocznie i chciałbyś tym autem jeździć nie tylko do serwisu to nie masz szans

> nic takiego znaleźć.

> Jak będziesz miał dużo szczęścia to być może znajdziesz niezajeżdżone Mondeo albo Vectrę. Ale nie

> Audi, BMW czy MB.

kolego jedną vectrę już mam i wcale mnie nie kosztowała 50tyś.

Wszystko idzie znaleźć tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie szukać / poza tym mieć trochę możliwości i chęci...

Napisano

> np: http://otomoto.pl/skoda-superb-2-0-tdi-pd-dsg-elegance-C19748767.html

Quote:

INFORMACJE DLA MNIE KONTAKT TYLKO AT: topcars4sale (@) gmail.com

NIE kontakt za pomoca forum, poniewaz nie otrzymam wiadomosci.

My być z Africa i pisać przez skrzynka w Londyn. Ty zrobić interes życia i przysłać nam zaliczka przez Western Union dla potwierdzić transakcja z Polska.

hehe.gif

Napisano
  • Autor

> lanos, stilo, panda, fabia albo jakies nowe lancetti lub kia

pande miałem... bardzo fajna grinser006.gif

> 530d lub a6 3,0 tdi

a możesz mi powiedzieć coś o żywotności 530d chodzi o sam silnik, bo kogo się nie spytam to każdy mówi aby kupować 3.0?Czy on rzeczywiście jest taki super?

Napisano

> kolego jedną vectrę już mam i wcale mnie nie kosztowała 50tyś.

No to pogratulować.

> Wszystko idzie znaleźć tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie szukać / poza tym mieć trochę możliwości i

> chęci...

Może. Ale w dwa miesiące będzie Ci ciężko znaleźć dobre auto. Jak ma mieć niski przebieg (a zakładam, skoro chcesz 50kkm rocznie dokładać), być z polskiego salonu i bez przygód (bezpieczeństwo) to się naszukasz. Najłatwiej będzie wśród tych aut, które kupowały floty - największa podaż, najłatwiej o części itp. Czyli jeśli nie Vectra to Mondeo, Passat, Avensis, Superb itp.

Napisano
  • Autor

> Może. Ale w dwa miesiące będzie Ci ciężko znaleźć dobre auto. Jak ma mieć niski przebieg (a

> zakładam, skoro chcesz 50kkm rocznie dokładać)

auto i tak zazwyczaj mam ok 6miesięcy wiec zrobię nim stosunkowo mało...

, być z polskiego salonu i bez przygód

> (bezpieczeństwo) to się naszukasz.

z pl nie chce, szukam auta w de które jest lekko uszkodzone nie wpływa to akurat na bezpieczeństwo a można naprawdę trafić fajny samochód za dobrą kase, ale jeśli ktoś odpuszcza auto bo miało malowane drzwi i błotnik no to niech szuka szcześcia w salonach.

Najłatwiej będzie wśród tych aut, które kupowały floty -

> największa podaż, najłatwiej o części itp. Czyli jeśli nie Vectra to Mondeo, Passat, Avensis,

> Superb itp.

Mondeo też w sumie nie jest głupim przykładam...

Napisano

> Jak ma być z polskiego salonu

A to jakaś zaleta jest?

Napisano

> pande miałem... bardzo fajna

> a możesz mi powiedzieć coś o żywotności 530d chodzi o sam silnik, bo kogo się nie spytam to każdy

> mówi aby kupować 3.0?Czy on rzeczywiście jest taki super?

Nie jest super ale jest lepszy od 4 garowego 2,0.

Moj mechanik potwierdzil i rozwial moje watpliwosci co do zakupu 520, wiekszosc aut tej marki, ktore do niego trafiaja to wlasnie 520d. Dlaczego niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Nie jest super ale jest lepszy od 4 garowego 2,0.

> Moj mechanik potwierdzil i rozwial moje watpliwosci co do zakupu 520, wiekszosc aut tej marki,

> ktore do niego trafiaja to wlasnie 520d. Dlaczego

tylko tak jak mówie, E60 straszy mnie wnętrzem... oslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano

> auto i tak zazwyczaj mam ok 6miesięcy wiec zrobię nim stosunkowo mało...

To zmienia postać rzeczy. Myślałem że pojeździsz ze 2 lata i dorzucisz 100kkm.

> z pl nie chce, szukam auta w de które jest lekko uszkodzone nie wpływa to akurat na bezpieczeństwo

Jeśli potrafisz takie znaleźć.

> a można naprawdę trafić fajny samochód za dobrą kase, ale jeśli ktoś odpuszcza auto bo miało

> malowane drzwi i błotnik no to niech szuka szcześcia w salonach.

Problem w tym, że w przytłaczającej większości sprowadzonych aut nie kończyło się na błotniku.

> Mondeo też w sumie nie jest głupim przykładam...

Mi się stary Superb podoba. Gdyby nie badziewiasty klimatronik to auto z benzynowym silnikiem (np. 1,8T) byłoby w sam raz.

waytogo.gif

Napisano

> A to jakaś zaleta jest?

Jest szansa, że uda się poznać jego prawdziwą przeszłość.

Napisano

a co z tym klimatronikiem jest nie tak?

Napisano

> a co z tym klimatronikiem jest nie tak?

Robi co chce i nie raczy Cię o tym informować. I na dodatek zwykle robi to źle.

Napisano
  • Autor

> Problem w tym, że w przytłaczającej większości sprowadzonych aut nie kończyło się na błotniku.

dlatego wole sam znaleśc auto uszkodzone - wiem jak było uszkodzone i to jest bardzo duży plus i strasznie ułatwia poszukiwania.

> Mi się stary Superb podoba. Gdyby nie badziewiasty klimatronik to auto z benzynowym silnikiem (np.

> 1,8T) byłoby w sam raz.

mamy trochę inne gusta w takim razie wink.gif

Napisano

> dlatego wole sam znaleśc auto uszkodzone - wiem jak było uszkodzone i to jest bardzo duży plus i

> strasznie ułatwia poszukiwania.

Jeśli umiesz takie wyszukać i masz możliwość je później naprawić to faktycznie warto.

waytogo.gif

> mamy trochę inne gusta w takim razie

Możliwe. wink.gif

Mi się to auto nie podoba ze względu na wygląd, ale dlatego że jest wielkie, wygodne, proste i w miarę popularne (części).

smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli umiesz takie wyszukać i masz możliwość je później naprawić to faktycznie warto.

ok.gif

> Możliwe.

> Mi się to auto nie podoba ze względu na wygląd, ale dlatego że jest wielkie, wygodne, proste i w

> miarę popularne (części).

no to passat w tdi grinser006.gif

sory ale nie mogłem się powstrzymać wink.gif

Napisano

> no to passat w tdi

> sory ale nie mogłem się powstrzymać

Od silników TDI boli mnie głowa. Zwłaszcza że miałem okazję jeździć turbobenzynami grupy VAG. Te zaś są na tyle dobre, że kontrast w stosunku do diesli jest tak ogromny jak nigdzie indziej.

wink.gif

Napisano

> Quote:

> INFORMACJE DLA MNIE KONTAKT TYLKO AT: topcars4sale (@) gmail.com

> NIE kontakt za pomoca forum, poniewaz nie otrzymam wiadomosci.

> My być z Africa i pisać przez skrzynka w Londyn. Ty zrobić interes życia i przysłać nam zaliczka

> przez Western Union dla potwierdzić transakcja z Polska.

Skoda = limuzyna zlosnik.gif

Napisano

> ktoś ma jakieś inne propozycje?

W zasadzie odnoszę wrażenie że jeździsz właśnie najlepszą propozycją zlosnik.gif

Napisano

> Jest szansa, że uda się poznać jego prawdziwą przeszłość.

Do tej pory nigdy nie miałam problemów z uzyskaniem historii aut z zachodu w przeciwieństwie do krajowych... 893goodvibes.gif

Napisano

jak znajdziesz w miarę dobry egzemplarz

merc/a6/bmw to bierz

jak nie to myślę że warto się przymierzyć do

avensis/accorda/passata

na lexusa is za mało jeszcze kasy

Napisano

Jak dobrze poszperasz, to kupisz w tej cenie A6 - początkowy model C6.

Tylko, że musisz się liczyć z tym, że będzie to auto z przebiegiem nie mniejszym niż 200 tys. km.

Przebieg da się zweryfikować - musiałbym poszperać po forach, ale z tego co pamiętam to za mniej więcej 50-100 zł można się dowiedzieć co się działo z autkiem.

Napisano

W tej cenie i rocznikowo powinieneś dostać MB E220CDI w wersji CLASSIC i nie będzie to trup ok.gif

Napisano

> Na wiosnę można było kupić zeszłorocznego Cruze sedan z dieslem 2.0 za 56kzł.

> Teraz u Chevroleta już zaczynają się promocje letnie.

> Tak, ale to taka namiastka lymuzyny

Jak Chevrolet to już bardziej Epica. Za 50-55kpln będzie full wypas z dieslem z końca produkcji albo świetne benzynowe R6.

Tylko że przy odsprzedaży cena poleci na pysk. Jeśli autor wątku ma zamiar nim jeździć pół roku to się nie kalkuluje.

Napisano

> A to jakaś zaleta jest?

sama w sobie nie... ale podnosi realne szanse, ze nie bylo uszkodzone (w przeaciwienstwie do "importowanych" od dziadka co to do koscioła...).

Napisano

Coś podejrzanie niska cena tej skody..

Napisano
  • Autor

> W tej cenie i rocznikowo powinieneś dostać MB E220CDI w wersji CLASSIC i nie będzie to trup

bardziej mnie kreci 2.7cdi ale z tym bedzie cieżko w tej kasie sick.gif

Napisano

> W tym budżecie i z założonymi parametrami to będą jakieś zajeżdżone trupy a nie samochody.

Przyznam, że nie kumam ogólnej tendencji wiecznie za małego budżetu zlosnik.gif

Jak ktoś chce kupić miejskie coś do 20k z >2005 to 'może zapomnieć' choć bez problemu można kupić np. Getz'a i zostanie jeszcze na pół kolejnego. Jak potrzebna jest klasa średnia to z założenia zawsze będzie to 'przystanek' i lepiej sobie odpuścić - chociaż nie wierzę, że wszystko co jeździ po drogach jest powypadkowe. Jak facet szuka samochodu wielkości A6 i ma do wydania równowartość połowy kawalerki (takiej niedużej zlosnik.gif) to piszecie, że 'się nie da' spineyes.gif kurde... skoro można za tyle kupić np. Chevrolet Cruze z 2010r który spełnia wszystkie założone wymagania, to tym bardziej można sprawić sobie 6 letniego strucla zza zachodniej granicy zlosnik.gif

Napisano

> Na wiosnę można było kupić zeszłorocznego Cruze sedan z dieslem 2.0 za 56kzł.

> Teraz u Chevroleta już zaczynają się promocje letnie.

> Tak, ale to taka namiastka lymuzyny

Hmmm nie wiem o co biega ale z chęcią się dowiem. Proszę o więcej info. ok.gif

Napisano

> Jak Chevrolet to już bardziej Epica. Za 50-55kpln będzie full wypas z dieslem z końca produkcji

> albo świetne benzynowe R6.

> Tylko że przy odsprzedaży cena poleci na pysk. Jeśli autor wątku ma zamiar nim jeździć pół roku to

> się nie kalkuluje.

Nie widzę tego modelu na stronie chevroleta.

A cruze ma MANUALNĄ klimę za dopłatą w wersji podstawowej. Dziękuję, postoję.

Napisano

volvo s60 D5

P.S.

nie siadzialem na lepszych fotelach (lacznie z nowa s-klasa)

Napisano
  • Autor

skoro można za tyle kupić np. Chevrolet Cruze z 2010r który spełnia wszystkie

> założone wymagania, to tym bardziej można sprawić sobie 6 letniego strucla zza zachodniej

> granicy

wyobraź sobie taką sytuacje... przyjeżdża do ciebie gość który chce zrobić z |Tobą jakiś tam interes, wysiada z A6 lub z BMW 5 a wysiada z chevroleta...

Niestety ale chodzi też o prestiż sick.gif

Napisano

> skoro można za tyle kupić np. Chevrolet Cruze z 2010r który spełnia wszystkie

> wyobraź sobie taką sytuacje... przyjeżdża do ciebie gość który chce zrobić z |Tobą jakiś tam

> interes, wysiada z A6 lub z BMW 5 a wysiada z chevroleta...

no wyobrazam sobie...

czyli parafrazując wysiada koles z wiekowego BMW z nalotem w poprzedniej budzie (czyli pewnie troche lansik, bo nie stac na nowe, a znaczek musi byc), a wysiada sobie kolo z nowego Chevroleta (czyli ma ustawiony poprawnie priorytet) facepalm%5B1%5D.gif

> Niestety ale chodzi też o prestiż

niestety niektorzy wiążą samochod z tym "prestiżem".

Napisano

> wyobraź sobie taką sytuacje... przyjeżdża do ciebie gość który chce zrobić z |Tobą jakiś tam

No zwłaszcza jak BMW ma 10 lat, to prestiż że łaaaał hehe.gif

Napisano

Przyjmując że wysiada z nowego A6 czy BMW 5. Bo jak przyjeżdża parolatkiem z dużym przebiegiem, to ja tu nie widzę prestiżu. No chyba że gdzieś na wsi.

Jak widzę że klient przyjeżdża nowym samochodem, to jednak prestiż większy.

Napisano

każdy postrzega to inaczej.

Kiedy do mnie przyjeżdza gość autem klasy premium które ma 10 lub więcej lat (często w takim przypadkach łatwo zauważyć łyse 18 calowe opony, jakiś pęknięty reflektor i inne oznaki oszczędności) to nie robi to na mnie żadnego wrażenia o prestiżu już nie wspominając.

Dodatkowo nie podobają mi się stare samochody oklejone reklamami. Jak widzę np. Golfa IV albo Vectre B wylepione reklamą jakieś firmy to działa to na mnie mało zachęcająco

Napisano

> Przyjmując że wysiada z nowego A6 czy BMW 5. Bo jak przyjeżdża parolatkiem z dużym przebiegiem, to

> ja tu nie widzę prestiżu. No chyba że gdzieś na wsi.

> Jak widzę że klient przyjeżdża nowym samochodem, to jednak prestiż większy.

zależy jak na to patrzeć, koszty utrzymania i ogólne koszty (licząc wydatki na paliwo i zakup) powiedzmy po 2-3 latach i przejechaniu 50kkm rocznie jednak są większe dla tego używanego auta, więc jak ktoś ma używane Audi A6 z dużym silnikiem i nim dużo jeździ to znaczy że na brak $ nie narzeka zlosnik.gif

a koleś z nowym chevy - dusigrosz co uciułał i wziął na raty bo nowe to rozsądne a teraz zbiera na paliwo hehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No zwłaszcza jak BMW ma 10 lat, to prestiż że łaaaał

bmw 5 produkowana jest od 2005r jak dobrze pamiętam... z matmy średni byłem ale ni jak mi 10lat nie wychodzi....

Napisano

> bmw 5 produkowana jest od 2005r jak dobrze pamiętam... z matmy średni byłem ale ni jak mi 10lat nie

> wychodzi....

od 2003

Napisano

> od 2003

od 1972 smile.gif

Napisano

> bmw 5 produkowana jest od 2005r jak dobrze pamiętam... z matmy średni byłem ale ni jak mi 10lat nie

> wychodzi....

Wszystko jedno, chodzi o przykład. 10-letnie BMW czy Audi nie robi na nikim żadnego wrażenia, podobnie jak nowy Chevrolet. Ale jednak nowy samochód to nowy samochód, w przypadku spotkań biznesowych (i nie mówimy o sprzedawaniu rzodkiewek) to się liczy. I lepsza jest nowa Fabia, niż 10-letnie Audi. Co innego na dyskotekach wiejskich, tam znaczek to faktycznie "prestiż", wiek pojazdu nie gra roli hehe.gif

Napisano

> No zwłaszcza jak BMW ma 10 lat, to prestiż że łaaaał

umówmy się że jak prywatne to większy prestiż niż bankowa Octa na firmę z kratownicą hehe.gifzlosnik.gif

oczywiście jak ktoś myśli takimi kategoriami, zamiast np przyjemnścią z jazdy bo wtedy obawiam sie że 30 letnie E23 wygrywa z nowym sztruclem zlosnik.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.