Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mistrzowie jazdy o kropelce, przyjmiecie mnie do klubu?

Featured Replies

Napisano

Tyle dzis uzyskalem:

286138993-11072012203.jpg

Teraz mozecie zgadywac co to za auto (choc zagatka raczej z tych prostych).

post-61568-14352516982845_thumb.jpg

Napisano

chwilowe? zlosnik.gif

Napisano

> Tyle dzis uzyskalem:

> Teraz mozecie zgadywac co to za auto (choc zagatka raczej z tych prostych).

Jakieś Reno? zlosnik.gif

Napisano

> Tyle dzis uzyskalem:

Jakiś renuar.

Jaka średnia prędkość, jaki dystans i jeśli diesel, to do klubu wstępu brak, bo wynik żenua zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> chwilowe?

to auto chwilowego nie pokazuje, pomiar z 30km od zimnego silnika

Napisano

> to auto chwilowego nie pokazuje, pomiar z 30km od zimnego silnika

z 30km????????????????? żadnego przyjmowania do klubu, na zbiorniku taki w Fabii 1.6 TDI zrobiłem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Jakiś renuar.

Prawie

> Jaka średnia prędkość

Nie sprawdzilem, ale niewielka, bo "8-ka" w remoncie

> jaki dystans i jeśli diesel, to do klubu wstępu brak, bo wynik żenua

30km

Jak na mnie to uwazam wrecz za cudowny biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> dacia dci

ok.gif

MCV 85KM

Napisano

> Prawie

Logan.

> Nie sprawdzilem, ale niewielka, bo "8-ka" w remoncie

> 30km

> Jak na mnie to uwazam wrecz za cudowny

Wynik żaden w zasadzie 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Poniżej 3,5l zaczniemy rozmawiać i dystans oczywiście dłuższy old.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Logan.

> Wynik żaden w zasadzie

> Poniżej 3,5l zaczniemy rozmawiać i dystans oczywiście dłuższy

Pewnie da sie (zwlaszcza jakby zaczac w trakcie mierzyc), ale nerwow by nie starczylo, normalnie mam wyniki w granicach 5 w gore zlosnik.gif

Napisano

> Tyle dzis uzyskalem:

chyba wynik nie kwalifikuje do klubu zlosnik.gif 3.9 w lekkim clio to słabo, 3.7 w 300kg cięższym stilo zrobiłem kiedyś na dystansie 50km, jednostajna jazda w sznurku prędkość 60-70km/h zlosnik.gif zasięg komp pokazał 1743

286139063-range.jpg

reszty fot nie mam niestety

post-16913-14352516983903_thumb.jpg

Napisano

> MCV 85KM

wynik z licznika osiągalny a nawet do poprawy, ten silnk w clio, meg II, sandero, mcv tak wlasnie pali zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> wynik z licznika osiągalny a nawet do poprawy, ten silnk w clio, meg II, sandero, mcv tak wlasnie

> pali

Benzynki w Loganie troche zanizaja (tak z 0,5l/100), tego ja raczej nie tankuje to nie wiem jak toto wskazuje.

Napisano
  • Autor

> chyba wynik nie kwalifikuje do klubu 3.9 w lekkim clio to słabo, 3.7 w 300kg cięższym stilo

> zrobiłem kiedyś na dystansie 50km, jednostajna jazda w sznurku prędkość 60-70km/h zasięg

> komp pokazał 1743

> reszty fot nie mam niestety

Nie wiem ile wazy clio ale ten MCV w DR ma 1255 i ksztalt czolgu.

Napisano
  • Autor

> wynik z licznika osiągalny a nawet do poprawy, ten silnk w clio, meg II, sandero, mcv tak wlasnie

> pali

Nie spodziewalem sie 3,9 z klima, ale dodam, ze po powrocie z ponad 300km bylo juz 6,0 hehe.gif

Napisano

bez szalu zobacz co wlosi wymyslili - tylko trzeba sobie przeliczyc - bo to podane jest ile na 1 litrze przejade zlosnik.gif

286139093-DSC00194.jpg

post-36134-14352516984333_thumb.jpg

Napisano

> bez szalu zobacz co wlosi wymyslili - tylko trzeba sobie przeliczyc - bo to podane jest ile na 1

> litrze przejade

Ale nie rozmawiamy o jeździe z górki zlosnik.gif

Napisano

> Jakiś renuar.

> Jaka średnia prędkość, jaki dystans i jeśli diesel, to do klubu wstępu brak, bo wynik żenua

to ja ni umiem jeździć bo poniżej 5,3 dizlem jeszcze nigdy nie zszedłem icon_rolleyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem ile wazy clio ale ten MCV w DR ma 1255 i ksztalt czolgu.

Kiedyś poleciałem w trasę z kolesiem. Megane II 1.5dci, dwóch dorosłych chłopa w środku, pełny bak. Na dachu CymBałka - bo to była jazda Wrc-Krk-Wrc, umówiona ze znajomym tirmanem. Trzymaliśmy się cały czas za nim, czyli 90km/h max, ale po drodze Święta Anka, bramki i inne przyjemności na A4. W Kraku tylko chwila krążenia na jakiś parking, bo tam musieliśmy poczekać na powrót tirmana (poszliśmy coś zjeść). Wynik z komputera i z tankowania po powrocie we Wrocku: 2,9L/100.

Napisano

> Nie wiem ile wazy clio ale ten MCV w DR ma 1255 i ksztalt czolgu.

a to przepraszam, nie doczytałem że jednak o logana chodzi, niech inni ocenią wstęp do klubu smile.gif myślałem że to wynik clio osiągnięty

Napisano

Niedługo zacznie komuś w baku samo przybywać zlosnik.gif

Napisano

> Kiedyś poleciałem w trasę z kolesiem. Megane II 1.5dci, dwóch dorosłych chłopa w środku, pełny bak.

> Na dachu CymBałka - bo to była jazda Wrc-Krk-Wrc, umówiona ze znajomym tirmanem. Trzymaliśmy

> się cały czas za nim, czyli 90km/h max, ale po drodze Święta Anka, bramki i inne przyjemności

> na A4. W Kraku tylko chwila krążenia na jakiś parking, bo tam musieliśmy poczekać na powrót

> tirmana (poszliśmy coś zjeść). Wynik z komputera i z tankowania po powrocie we Wrocku:

> 2,9L/100.

Jechaliście całkowicie lub częściowo w tunelu aerodynamicznym za ciężarówką czy nie ?

Wynik przyjemny ok.gif

Napisano
  • Autor

> a to przepraszam, nie doczytałem że jednak o logana chodzi, niech inni ocenią wstęp do klubu

> myślałem że to wynik clio osiągnięty

Daloby sie nizej, ale droga w remoncie, czeste wahadla i nioczekiwane stopy.

Z drugiej strony gdyby nie remont predkosc bylaby wieksza i po ptokach.

Napisano

> Jeśli dobrze widzę to jest 60km/1l, czyli spalanie ok. 1,7l/100km.

aha. spokojnie dlugo to nie trwalo. a i silnik dlubniety i olej drogi wiec dla typowego narodowego kierowcy to nie na jego nerwy.

srednio jezdzac wg GPS'a 70 do 90 km/h to spalanie dla tego auta wychodzi 4 litry na 100 km benzyny. nie zawsze tak plynnie i jednostajnie da sie u nas jechac. jazda po warszawie ale nie w korkach to mi wychodzi srednio 5,5 litra/100 km.

Napisano

> aha. spokojnie dlugo to nie trwalo. a i silnik dlubniety i olej drogi wiec dla typowego narodowego

> kierowcy to nie na jego nerwy.

> srednio jezdzac wg GPS'a 70 do 90 km/h to spalanie dla tego auta wychodzi 4 litry na 100 km

> benzyny.!!!!!

W takim razie po co wrzucasz takie wyniki niewiem.gif

Skoro nie było z górki, to może pod górkę tyle spalił? hehe.gif

Litości zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Współczesne to musi jakieś małe autko ... a ze staroci to jakiś TDI

Juz bylo co to jest, ale powtorze Dacia Logan MCV 1,5 dCi 85KM. silnik wspolczesny raczej, a czy samo auto to niewiem.gif

Napisano

> Tyle dzis uzyskalem:

Renault Megane-żelazko?

Napisano

> W takim razie po co wrzucasz takie wyniki

> Skoro nie było z górki, to może pod górkę tyle spalił?

> Litości

zeby zatkalo kakalo dziadkow w tdeiku zlosnik.gif

Napisano

> to auto chwilowego nie pokazuje, pomiar z 30km od zimnego silnika

To jeżeli robimy takie podejścia, to nie dalej jak chyba we wtorek na małoekonomicznym 150KM dieslu w 1,5 tonowej budzie ukręciłem 3,2 (trzy-przecinek-dwa)...

Napisano

Na dwa dni dostaliśmy Merca C-sportcoupe z 2.2l silnikiem diesla i automatem. Dzisiejszy dojazd do Wawy pokazał wynik 6.9l/100km (około 30km). Chwilę potem wsiadła małżonka i na odcinku 6km (już stricte w Wawie) wykręciła 10.9l/100km cool.gif. Teść (właściciel, mistrz jazdy o kropelce) się załamał.

Średnia za cały dzień wyszła 7.7, więc to nas uratowało.

A tak BTW to do miasta widzę tylko automat, możliwie wielo-biegowy (5 to mało).

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Jechaliście całkowicie lub częściowo w tunelu aerodynamicznym za ciężarówką czy nie ?

Generalnie, nie trzymaliśmy się totalnie na zderzaku. Odległość to kilka-kilkanaście metrów. Na dobrą sprawę, przeciętna osobówka mogła się w miarę bezpiecznie wcisnąć między ciężarówkę a nas.

W momencie gdy tirman musiał wyprzedzić wolniejszego kolegę po fachu, my zostawaliśmy z tyłu i czekaliśmy na sygnał, że wyprzedził i odjechał na tyle, że będziemy w stanie się bezpiecznie za niego schować. Wtedy, zgodnie z zasadami ekodrajwingu, but stanowczo w dół, szybkie wyprzedzenie, schowanie się i znów 90km/h.

Napisano

> To jeżeli robimy takie podejścia, to nie dalej jak chyba we wtorek na małoekonomicznym 150KM dieslu

> w 1,5 tonowej budzie ukręciłem 3,2 (trzy-przecinek-dwa)...

Nadal słabo, Fiat w tym wątku spalił niecałe 1,7l/100km grinser006.gif

Napisano

> Tyle dzis uzyskalem:

ja dzis zrobilem trase Bydgoszcz Wejherowo nie szczedząc paliwa 270751858-jezyk.gif( wypalalem dpf-a) srednia wyszla 11,4 On , nie ma to jak TDI 270751858-jezyk.gif , ten sam odcinek moim standardowym tempem wychodzi ok 8,5 litra 270751858-jezyk.gif prawie 100 km autostrady 40 km drogi szybkiego ruchu reszta miasto

Napisano

> ja dzis zrobilem trase Bydgoszcz Wejherowo nie szczedząc paliwa ( wypalalem dpf-a) srednia wyszla

> 11,4 On , nie ma to jak TDI , ten sam odcinek moim standardowym tempem wychodzi ok 8,5 litra

> prawie 100 km autostrady 40 km drogi szybkiego ruchu reszta miasto

hmm, najmniej ile "osiągłem" to 7,5 litra, w trasie, nie przekraczajac 100, muskajac gaz itp.

ja i moj Outek nie nadajemy sie do tego klubu tongue.gif

Napisano

> Nadal słabo, Fiat w tym wątku spalił niecałe 1,7l/100km

Gdzież mi się tam równać do tak kultowych konstrukcji ;-)

Napisano

> w 1,5 tonowej budzie ukręciłem 3,2 (trzy-przecinek-dwa)...

2 Tonowe Vito (163KM) - 3,7. Długo tak nie dałem rady hehe.gif

Podobno są magicy robiący 3,3.

Napisano

> hmm, najmniej ile "osiągłem" to 7,5 litra, w trasie, nie przekraczajac 100, muskajac gaz itp.

> ja i moj Outek nie nadajemy sie do tego klubu

ale masz benzynke ?

Napisano

> ale masz benzynke ?

tak, 2 litry + turbo

Napisano

to mają być hektolitry? w weekend goniliśmy po Krakowie kumpla E32 750i i wyszła nam średnia 33l z 90km hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nadal słabo, Fiat w tym wątku spalił niecałe 1,7l/100km

mniej niz skuter 50 shocked.gif

Napisano

> aha. spokojnie dlugo to nie trwalo. a i silnik dlubniety i olej drogi wiec dla typowego narodowego

> kierowcy to nie na jego nerwy.

> srednio jezdzac wg GPS'a 70 do 90 km/h to spalanie dla tego auta wychodzi 4 litry na 100 km

> benzyny. nie zawsze tak plynnie i jednostajnie da sie u nas jechac. jazda po warszawie ale nie

> w korkach to mi wychodzi srednio 5,5 litra/100 km.

patrz a mojej babie takie samo pali ostatnio 7 zlosnik.gif

Napisano

> to mają być hektolitry? w weekend goniliśmy po Krakowie kumpla E32 750i i wyszła nam średnia 33l z

> 90km

jak na diesla 270751858-jezyk.gif od VW toz to porownywalne z Twoim wynikiem , jak mazde w 2 litrowej benzynie pogodnilem tak samo wyszlo tylko 2 litry wiecej

Napisano

> tak, 2 litry + turbo

to bardzo dobry wynik patrzac na mase, naped itd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.