Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Kzak] auto dające radość z jazdy

Featured Replies

Napisano

Sam nie wiedziałem jak zatytuowac ten post... bo sam nie wiem do końca czego chcę. Szukam czegoś na 2-3 lata wygodnego ale za razem ciekawego...dającego radość z jazdy. Spalanie gora 10-12l/100km(nie LPG) raczej diesel ale nie wykluczam benzyny.

Budżet 40 tys +/- 10 kzl.

Myślałem o czymś pseudo-sportowym nawet 3 drzwiowym ale bmw e92 poza zasięgiem zadbany egz. Inne albo poza zasięgiem albo nie bardzo wygląd i jakość albo paliwozerne (infiniti g35 podoba sie)... przeszła mi myśl a może terenowe jak pajero itp choć na trasie jakoś pajero 160 km/h pewno się telepie Wiec tak raczej odpada ... zresztą po polach nie mam zamiaru jeździć i topić się w błocie więc bez sensu.

Myślałem że e91 po lifcie to złoty środek jednak ostatnio jeździłem i oglądałem 4 sztuki(po lifcie z 167km) i auto rozczarowywuje przede wszystkim jest strasznie male...poza tym że same trupy na rynku.

Podoba mi sie laguna coupe ... zewnetrznie...wewnętrznie to ciągle renault... które teraz mnie nudzi ...(ale i tak zrobili krok do przodu i powiedział bym ze nie nudzi mnie tak bardzo jak kiedys)

No i znowu życie sprowadzili mnie na tatowozy i korpo-wageny czyli:

Mondeo oraz insignie ....oraz c5 . Wygodne są ale zabawy z nimi zadnej. Wyposażenie bogate to plus i bezpieczeństwo też na plus

C5 mam w rodzinie często jeżdżę więc nawet nowości nie będzie. Mondeo bardzo oklepane a insignia ociezala.

Choć z tej ostatniej puli tatowozow najbardziej chyba insygnia 160km w dyszlu mi najblizsza (miałem 10 lat ople )i w niezłym stanie można wyrwać.

Coś doradzicie bo przeglądam otoalegro i coraz gorsze pomysły mi wpadają do głowy.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Citroen C5, Insignia, Mondeo i "radość z jazdy"... :hmm: , Infiniti g35 i spalanie "góra 10-12/100km" ... :hmm:  BMW e91 "strasznie małe" ... :hmm: (siedziałem, jeździłem nie raz i pomimo 179cm wzrostu, jak odsunę fotel do końca, to nie sięgam pedałów) Insignia jest mniejsza w środku.

Kup se Hondę Accord w manualu, z silnikiem K24A3, olej te 10-12/100km i miej choć trochę frajdy z jazdy i miejsca w środku.

Napisano

Nie rozumiem trochę twierdzenia, że e91 jest ciasne...choć zależy jaki jest punkt odniesienia. W tej kasie można znaleźć już coś przyzwoitego. Jest ładne 330d ale z tego co pamiętam 54 się ceni do negocjacji czarna bixenon 09 rok. 225 nalotu za przebieg właściciel oddaje nerke podobno..

Może laguna 3 gt 2.0d 180 KM kombiak? 

Insignia fajne auto ale troszke ocieżałe.

159 sportwagon 2.4?

Edytowane przez Rylu

Napisano
  • Autor
Citroen C5, Insignia, Mondeo i "radość z jazdy"... :hmm: , Infiniti g35 i spalanie "góra 10-12/100km" ... :hmm:  BMW e91 "strasznie małe" ... :hmm: (siedziałem, jeździłem nie raz i pomimo 179cm wzrostu, jak odsunę fotel do końca, to nie sięgam pedałów) Insignia jest mniejsza w środku.
Kup se Hondę Accord w manualu, z silnikiem K24A3, olej te 10-12/100km i miej choć trochę frajdy z jazdy i miejsca w środku.

Hondy odpadaja predzej Lexus myslalem o is 250 choc troche taki ubogi. I serwis ciezko z czesciami.

Napisano
  • Autor
Nie rozumiem trochę twierdzenia, że e91 jest ciasne...choć zależy jaki jest punkt odniesienia. W tej kasie można znaleźć już coś przyzwoitego. Jest ładne 330d ale z tego co pamiętam 54 się ceni do negocjacji czarna bixenon 09 rok. 225 nalotu za przebieg właściciel oddaje nerke podobno..
Może laguna 3 gt 2.0d 180 KM kombiak? 
Insignia fajne auto ale troszke ocieżałe.
159 sportwagon 2.4?

E91 siedzialem na szybie krótka deska potęguje to wrażenie ...z boku zaraz drzwi naprawdę źle mi się siedziało... śmiem twierdzić że w kompatach typu astry lepiej się siedzi. A szkoda bo auto naprawdę mi się podobało i oglądam się za nim.

Może opiszę że nie chodzi mi o super osiągi do 100 i rajdy od świateł. Wolę np popatrzeć sobie przez szyberdach na swiatlch ...siedząc w wygodnym fotelu z poparciem ledzwiowym i mieć komfort podrozowania... więc wyposażenie jak najbardziej odgrywa rolę.

Myślałem że bmw mi to zapewni ... ale zonk... jest jeszcze audi ..i myślałem o a4 jednak jak jeżdżę to większość wypierdziale i zużyte sztrucle mimo różnych przedziałów cen. Dlatego tak zerkam w segment tatowozow w stylu insygnii ... bo tam te samochody jakoś mniej trafiają w rynek handlarzy imho.

Nad e61 muszę się zastanowić choć trochę już wielka locha z tego samochodu i tak jak e9x już mi się nie podoba.

Niby jest ale... mercedes o tym myślałem że za 2lata ... i napewno nie cls a napewno nie suv ... podoba mi się e classa w coupe po F-lifcie 2012... ale to kasa inna.

Z tego zestawienia to xf najlepiej choć w tym przedziale cenowym to pewno szorty[emoji12]

Napisano

No to jak e91 ciasne to tym bardziej a4. 

Napisano
  • Autor
No to jak e91 ciasne to tym bardziej a4. 

Powiedział bym ze a4 dla kierowcy daje więcej miejsca ... deska dłuższa itp choć muszę to zweryfikować bo już dawno nie siedziałem w a4b8

Napisano

a mondeo 2.2 tdci biturbo rozważałeś? przy 200km myślę, że może dawać nieco frajdy z jazdy

Napisano
  • Autor
a mondeo 2.2 tdci biturbo rozważałeś? przy 200km myślę, że może dawać nieco frajdy z jazdy

Jest na liscie... fajne te najnowsze z zewnątrz choć inna kasa ...w środku starsze lepsze ale zewnętrznie tak sobie mondeo nie zachwyca wyglądem no ale mam je na liście przemyslen.

Napisano

Citroen C6.

Napisano
5 minut temu, spad napisał:

Citroen C6.

Nie doceni. Chyba nie o taką radość z jazdy mu chodzi. ;)

Napisano
  • Autor

Nie doceni. Chyba nie o taką radość z jazdy mu chodzi. [emoji6]

Faktycznie zimno . Za duży tapczan. Zresztą jedynie head up display mi się w nim podobał i schowki w drzwiach ...jak już to bliżej mi c5 ...jak swego czasu w c6 siedzialem...fotele słabe ... Auto fajne ale dla starszego pana...

Napisano
2 godziny temu, Oberon napisał:

dającego radość z jazdy

Maluch. Bo jedzie...

Napisano
11 godzin temu, Oberon napisał:

Szukam czegoś na 2-3 lata wygodnego ale za razem ciekawego...dającego radość z jazdy.

To znaczy szukasz klasyka/youngtimera. Budżet odpowiedni, żeby poczuć smak lat 80-tych i 90-tych.

11 godzin temu, Oberon napisał:

Choć z tej ostatniej puli tatowozow najbardziej chyba insygnia 160km w dyszlu mi najblizsza (miałem 10 lat ople )i w niezłym stanie można wyrwać.

Insignia jest wygodna jak kołnierz ortopedyczny, ciekawa jak reklama suplementu diety, a radość to daje...np. otwieranie maski silnika (lubię ten rygiel przesuwany na bok), pompowanie kół (jak widzisz na oponie napis 245/45R18 to myślisz, że masz supersamochód klasy GT) i oślepianie innych kierowców (masz poczucie, że nie tylko Twoje życie jest ciężkie).;]

Mnie nawet radość dała ostatnia f-ra z ASO...gdyż wyniosła tylko 555 zł za wymianę przewodu wspomagania kierownicy. Każda, 3-cyfrowa f-ra budzi uśmiech, a to poczucie jak pracownicy serwisu rozpoznają Twoją twarz jest bardzo miłe. Mało tego. Przewodu nie trzeba było zamawiać, był na miejscu! Diagnoza i wymiana w 24h.:ok:

Pozdrawiam i powodzenia.

Napisano

Widzę, że chcesz rodzinne auto, ale trochę się wyróżnić spośród insigni, c5 i mondeo...zatem-Mazda 6 II. Komfort na naprawdę fajnym poziomie, dobre wyciszenie, dobre wyposażenie. Przykładowe foto:

6.jpg

35.jpg

Napisano
1 minutę temu, AkuQ napisał:

Widzę, że chcesz rodzinne auto, ale trochę się wyróżnić spośród insigni, c5 i mondeo...zatem-Mazda 6 II. Komfort na naprawdę fajnym poziomie, dobre wyciszenie, dobre wyposażenie. Przykładowe foto:

ten model nie ma juz problemow z rudzielcem? ;]

Napisano

ten model nie ma juz problemow z rudzielcem? ;]

Ma, wystarczy poczytać forum modelu

Z silnikami dizla też ma problem

I z jakością wnętrza bo jedzie tam plastikiem niemiłosiernie.

Radość z jazdy? Hmm

Napisano
Teraz, hefi napisał:

Ma, wystarczy poczytać forum modelu

Widocznie moja i 2 inne, które oglądałem dla klienta niedawno o tym nie wiedzą :hush: Proponuję pooglądać, a nie sugerować się opiniami z netu, wtedy będzie opinia bardziej miarodajna i okaże się, że nie jest wcale gorzej niż w mondeo czy insigni...Z pewnością nie można powiedzieć, że rdzewieje tak jak poprzedniczka, gdzie był dramat, a spokojnie można powiedzieć, że nie ustępuje konkurencji a nawet droższym odpowiednikom.

6 minut temu, hefi napisał:

Z silnikami dizla też ma problem

A jaki, którego nie mają obecne diesle w innych firmach?:hm: Znasz jakiś nowoczesny silnik czy to benzynowy, czy to diesla, którego nie trapią żadne problemy?Bo ja nie.

8 minut temu, hefi napisał:

I z jakością wnętrza bo jedzie tam plastikiem niemiłosiernie.

No nie powiedziałbym...Jeśli w maździnie II narzekasz na plastiki, to jak nazwać te montowane w insigni?:O Mam wrażenie, że albo odnosisz się do auta, którego nie widziałeś/nie użytkowałeś, albo masz jakiś uraz do marki, bo sprawy o których piszesz są, no dziwne są, bo samochód jest dobrze wykonany, nie trzeszczy, jest cichy, komfortowy, natomiast nie jest pewnie bez wad, bo takie auta obecnie najzwyczajniej nie istnieją. Druga sprawa, choć ta dotyczy wszystkich używanych, to odpowiedni serwis.

Napisano
13 godzin temu, Oberon napisał:

Coś doradzicie bo przeglądam otoalegro i coraz gorsze pomysły mi wpadają do głowy.

Ma być prędkie - Subaru Impreza GD STi albo GH WRX (tu na styk albo może braknąć)

Ma być szybkie i wygodne - Honda Legend

Ma być po prostu dziwne - Suzuki Kizashi

Napisano

Tak, nie rdzewieje jak m6 1 gen ale niestety nie jest idealna.
Wystarczy zajrzeć pod spód.

Silnik bez problemow? 1,6 idtec

Nie mam porównania do insi.
No niestety w porównaniu do nawet accorda to wykończenie leży.
Masz wersję z keyless? Fajna robią zaślepke stacyjki jak w latach 90. Guziki i reszta podobnie
- bez szału. Do niemca jej jeszcze dalej.
Jedynie co ma na plus to prowadzenie ale i tak jedzie gorzej niż 6stka pierwszej gen.
Miałbym kupić to tylko sporta lifta 2,2 ale już z wycietym dpf.

I tak oceniam te auto na podstawie onetu, nigdy nie siedziałem nawet w gh.

Napisano
22 minuty temu, AkuQ napisał:

Znasz jakiś nowoczesny silnik czy to benzynowy, czy to diesla

hdi ?

Napisano
1 minutę temu, ppmarian napisał:

hdi ?

Który?Ten w którym zapychają się smoki olejowe i panewki uwala, czy ten w którym się potrafi zawór urwać i narozrabiać? :)  Są tylko lepsze i gorsze wybory, natomiast bezawaryjność odeszła w siną dal. Bezawaryjnym HDI można było nazwać 2.0 90KM. Załóż oddzielny temat to podyskutujemy. 

Napisano

HDI 2.0 163KM jest bardzo malo awaryjny na tle konkurencji.

Ale co do założenia nowego tematu. Zaraz bedzie...

wysłane z tel.

Napisano
  • Autor

subaru - myslalem nad legacy outbackiem 2.5MT.. ale troche asceza w srodku i gaz odpada wiec tak sobie bo silnik pod gaz ok.... diezel wiadomo odpada w subaru

starych (przelom lat 80/90) nie biore pod uwage ... nie mam takiej pasji ... co najmniej rocznik 2007> no chyba ze cos naprawde fajnego to moze 2005r 

Suzuki Kizashi i legend to ten sam silnik 3.6 ... troche paliwozerny a gazu nie bede montowal bo w robocie nie wjade do hali ale komfortu odmowic nie mozna

mazda 6 ladna i srodek ok ... ale temat rdzy choc nie przygladalem sie im blizej bo temat troche z gory potraktowalem. 

w204 ... chyba nie choc moze coupe ...ale podobnie w tych pieniadzach nic ciekawego nie znajde imho.

Edytowane przez Oberon

Napisano
Godzinę temu, AkuQ napisał:

Znajomy ma to na taksówce,a drugi mój kolega to serwisuje u siebie.Oglądałem to na podnośniku od spodu i jakby to powiedzieć...szału nie ma,rudo wszędzie;];];]

Napisano
13 minut temu, Prozaq napisał:

Znajomy ma to na taksówce,a drugi mój kolega to serwisuje u siebie.Oglądałem to na podnośniku od spodu i jakby to powiedzieć...szału nie ma,rudo wszędzie;];];]

Podnieś 3 letniego opla, zobaczysz czy jest szał :) Obecnie to chyba jedynie francuzi od kilku lat trzymają dobry poziom zabezpieczenia antykorozyjnego, u reszty poziom jest podobny-bez szału, ALE należy zauważyć również, że nie jest to jakaś tragedia, nie wiem z czego to wynika, ale np Polo gnije dość głęboko, a taki passat CC ma pryszczyki, ale takie pod lakierem tylko, samochody z tych samych lat :hmm: Temat rzeka z korozją w nowszych autach, a przecież technika jest taka, że rdzy mogłoby wcale nie być, widocznie nie opłaca się koncernom.

Napisano

Mam podobny problem, ale budżet sobie zwiększylem.

W rezultacie frajda jak dla mnie zaczyna sie gdzieś między Megane RS (trophy) a Mustang 3.7 V6

Napisano
  • Autor

@elciapekmustang byl by super ale za ta cene 40-50 to trup mysle ze kolo 70 by cos wyrwal 

@noras zbyt ekstremalnie jak dla mnie zbyt ekstremalnie ... to juz jest zabawa jazda... a pewno bym na pierwszym drzewie skonczyl czyms takim ... choc ostatnio raczej juz zmadrzalem i mam respekt do kolek ...raczej cruise mode mi sie wlacza :)... czyli powiedzmy <250 KM

Edytowane przez Oberon

Napisano
34 minuty temu, Oberon napisał:

zbyt ekstremalnie jak dla mnie zbyt ekstremalnie ... to juz jest zabawa jazda... a pewno bym na pierwszym drzewie

Wcale nie - znam delikwenta, który ujeżdżał coś takiego jako auto codzienne. Ponoć w 15l/100 się mieści. 

Napisano
  • Autor

a ja znam kogos kto na nartach jechal za samochodem ;) 

Napisano

Frajda z jazdy i max.12 litrów/100km= nie da się.

Napisano
Godzinę temu, Oberon napisał:

@elciapekmustang byl by super ale za ta cene 40-50 to trup mysle ze kolo 70 by cos wyrwal 

Tak właśnie celuje, tyle, że starując z 60 skończy sie pewnie pod 100 :(

Auto oprócz, że do "zabawy" ma też służyć na codzień

3.7 V6 brzmi rewelacyjnie, ale polskie realia są nieubłagane, więc LPG nie wykluczam

Ktoś jeździ może siakimś amerykańcem na codzień?

Napisano

10-12 normalna jazda :) i nie mówię o LPG 

Lanos mi palił 10-11 i to był tylko wolnossący 1.5L  - to przy uturbionym 1.8 nie narzekam ;) 

Napisano
3 godziny temu, RSSSS napisał:

Frajda z jazdy i max.12 litrów/100km= nie da się.

da się, frajda to nie tylko osiągi, niektórzy się jarają że auto jest super wyciszone i komfortowe, znałem takiego kolesia, rzadko kiedy cisnął, miał saaba 2.0T i się jarał zapachem skóry i jazdą na wolnych obrotach

Napisano
15 minut temu, bielaPL napisał:

da się, frajda to nie tylko osiągi, niektórzy się jarają że auto jest super wyciszone i komfortowe, znałem takiego kolesia, rzadko kiedy cisnął, miał saaba 2.0T i się jarał zapachem skóry i jazdą na wolnych obrotach

To się wtedy nie nazywa jazda tylko zamulanie/cruising/itd.

Gdyby pytanie było o auto dające frajdę z zamulania i palące mniej niż 12L to powiedziałbym, że się da i odesłał do Freda... ;)

Napisano
  • Autor

Ktoś tu już proponował 159 alfe .... a może berra ? Duży to dziwak takie 2.4 jtd?

Napisano
34 minuty temu, bielaPL napisał:

Też mam Saaba 2.0T - aktualnie ponad 320Hp i średnie spalanie oscyluje w granicach 12l 50/50 ;) Do zamulaczy nie należy :D

Napisano
40 minut temu, analyzer64 napisał:

W tym budżecie rozważyłbym prędzej jakiegoś hot hatcha.

Po zapoznaniu się z preferencjami autora wątku, skłaniałbym się bardziej w stronę Volvo S60 II

Z automatem jest jedno, do tego najtańsze, więc nawet nie ma co się zastanawiać.

Edytowane przez camel00

Napisano
12 godzin temu, camel00 napisał:

Po zapoznaniu się z preferencjami autora wątku, skłaniałbym się bardziej w stronę Volvo S60 II

Z automatem jest jedno, do tego najtańsze, więc nawet nie ma co się zastanawiać.

S60 II to raczej cieżko w budżecie co podał kolega.

Coś sensownego kupisz od 60 i wyżej

Niemniej jednak wozidło dość fajne :ok:

Napisano
Dnia 2/19/2017 o 20:40, Oberon napisał:

Sam nie wiedziałem jak zatytuowac ten post... bo sam nie wiem do końca czego chcę. Szukam czegoś na 2-3 lata wygodnego ale za razem ciekawego...dającego radość z jazdy. Spalanie gora 10-12l/100km(nie LPG) raczej diesel ale nie wykluczam benzyny.

Budżet 40 tys +/- 10 kzl.

na 100% mamy inne postrzeganie radości z jazdy. nic z segmentu D na który patrzysz Ci jej nie zapewni... Ok C5 na hydrozawiasie - da pewne doznania niedostępne u innych. czy cos z napędem na 4 łapy - też.

ale FWD Insignia? wielka krowa, której zawias musieli ratować Flexride a nadwaga powoduje ze 220 konna benzyna usypia. 

ja np teraz powożę autem, które miesci sie w 1/3 Twojego budzetu i jestem uchachany :) 

kup wypasione E46 328 z końca produkcji - kasy Ci zostanie na drugie. spalanie srednie osiągalne bez problemu na tym poziomie :)

Napisano
Dnia 19.02.2017 o 20:40, Oberon napisał:

Dla mnie z aut którymi jeździłem i zawsze dawał fun był Subaru Outback. Szczególnie H6, super prowadzenia, frajda zimą, 250KM pozwalało na sprawne przemieszczanie się. Nie było to auto sportowe, ale za to wszędzie dojechało i dowiozło rodzinę. LPG dawało niskie koszty eksploatacji.

Sprzedałem za kwotę z twojego budżetu.

Napisano
Dnia 21.02.2017 o 10:52, jimbo22 napisał:

na 100% mamy inne postrzeganie radości z jazdy. nic z segmentu D na który patrzysz Ci jej nie zapewni... Ok C5 na hydrozawiasie - da pewne doznania niedostępne u innych. czy cos z napędem na 4 łapy - też.

ale FWD Insignia? wielka krowa, której zawias musieli ratować Flexride a nadwaga powoduje ze 220 konna benzyna usypia. 

ja np teraz powożę autem, które miesci sie w 1/3 Twojego budzetu i jestem uchachany :) 

kup wypasione E46 328 z końca produkcji - kasy Ci zostanie na drugie. spalanie srednie osiągalne bez problemu na tym poziomie :)

No ale są Insignie 4x4 BiTurbo a to już lepiej, co prawda lekka dalej nie jest. ;]

Napisano
2 godziny temu, AstraC napisał:

No ale są Insignie 4x4 BiTurbo a to już lepiej, co prawda lekka dalej nie jest. ;]

To się kłóci z tytułem wątku.

Chociaż z drugiej strony dzięki Insigni w robocie mieliśmy możliwość pojeżdżenia chyba wszystkimi modelami kl D :phi:. Nawet Mercedes nowiutki dwa razy się trafił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.