Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Keyless

Featured Replies

Napisano

Ja mam ac ze stala wartoscia i mam w pompce. Oby kradli pod koniec polisy to jestem zarobiony. 

Napisano
23 minuty temu, iwik napisał:

Jak tam właściciele aut z systemami bezkluczykowymi - owijacie już karty folią i trzymacie je w domu w lodówce? :hehe:

Metoda "na walizkę" za 22$ ;]

https://niebezpiecznik.pl/post/80-zlotych-wystarczy-aby-w-kilka-sekund-ukrasc-nowy-samochod/

FobGuard.

Napisano
5 minut temu, johnson napisał:

Ja mam ac ze stala wartoscia i mam w pompce. Oby kradli pod koniec polisy to jestem zarobiony. 

A wiesz że taka beztroska może zostać podciągnięta pod nienależyte zabezpieczenie pojazdu?!

Napisano
13 minut temu, johnson napisał:

To przeczytaj 3x OWU swojego AC. Żeby się potem nie okazało, że drobnym drukiem wpisano, iż z kompletem dokumentów i kluczyków, masz dostarczyć również próbkę włosów łonowych 7mej kochanki ojca złodzieja. I to zebraną w noc świętojańską, między 02:35:56, a 02:35:59.

Napisano
9 minut temu, kenickie napisał:

To przeczytaj 3x OWU swojego AC. Żeby się potem nie okazało, że drobnym drukiem wpisano, iż z kompletem dokumentów i kluczyków, masz dostarczyć również próbkę włosów łonowych 7mej kochanki ojca złodzieja. I to zebraną w noc świętojańską, między 02:35:56, a 02:35:59.

Miałem taką polisę.

Rąbnęli auto - ubezpieczyciel wypłacił 100% z FV, 30go dnia od kradzieży. Jedyne co musiałem zrobić to oddać kluczyki do "weryfikacji".

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał:

Jak tam właściciele aut z systemami bezkluczykowymi - owijacie już karty folią i trzymacie je w domu w lodówce? :hehe:

https://niebezpiecznik.pl/post/80-zlotych-wystarczy-aby-w-kilka-sekund-ukrasc-nowy-samochod/

Po zamknięciu samochodu, kluczyk schowaj do metalowego pudełka, które zablokuje możliwość nawiązania z nim nieautoryzowanej transmisji. W domu możesz chować go w …lodówce. A ponieważ ciężko o lodówkę, kiedy samochodem wyskakujesz po zakupy do hipermarketu, wystarczy że kluczyk obwiniesz w folie aluminiową.

;l

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał:

Tak, i wkładamy sobie do pupy. Nagle po kilku latach istnienia problemu wszystkie pismaki dostały przebudzenia jesiennego i odkryły tą możliwość ;l Równie łatwo jest ukraść samochód ze standardowymi kluczami.
Co do folii aluminiowej, śmiechłem ;l Jeśli grot klucza awaryjnego jest metalowy, to można sobie owijać :hehe:
1. Nosić ze sobą klatkę Faraday'a, aby żaden metalowy element kluczyka nie dotykał ekranu.

2. Wyłączyć keyless zamków, wyjąć baterię z pilota, a więc drzwi otwierać z wkładki, a odpalać awaryjnie (w instrukcji aut napisano jak się to robi) ;]

Edytowane przez krowka

Napisano
22 minuty temu, krowka napisał:

Tak, i wkładamy sobie do pupy. Nagle po kilku latach istnienia problemu wszystkie pismaki dostały przebudzenia jesiennego i odkryły tą możliwość ;l Równie łatwo jest ukraść samochód ze standardowymi kluczami.
Co do folii aluminiowej, śmiechłem ;l Jeśli grot klucza awaryjnego jest metalowy, to można sobie owijać :hehe:
1. Nosić ze sobą klatkę Faraday'a, aby żaden metalowy element kluczyka nie dotykał ekranu.

2. Wyłączyć keyless zamków, wyjąć baterię z pilota, a więc drzwi otwierać z wkładki, a odpalać awaryjnie (w instrukcji aut napisano jak się to robi) ;]

IMO wystarczy mieć AC. Skoro kluczyk zostaje w kieszeni właściciela auta to żaden ubezpieczyciel nie zakwestionuje wypłaty.

Napisano
12 godzin temu, kris_one napisał:

Jedyne co musiałem zrobić to oddać kluczyki do "weryfikacji".

I co sprawdzili czy się zgadzają z zamkiem w aucie? :P

Napisano
23 minuty temu, kanu napisał:

I co sprawdzili czy się zgadzają z zamkiem w aucie? :P

sprawdzają czy nie były wykorzystane jako wzór do dorobienia wtórnika, tak było kiedys ale teraz przy keyless to przecież sygnał się kopiuje, wiec nie wiem na czym ta weryfikacja ma polegać

Napisano
5 minut temu, funfel napisał:

sprawdzają czy nie były wykorzystane jako wzór do dorobienia wtórnika

Niby jak?!

Napisano
11 minut temu, grogi napisał:

Niby jak?!

Nie wiem dokładnie ale problem występuje.

"...Zszokowani właściciele audi nie wiedzieli jak to możliwe. Okazało się, że Allianz poddał kluczyki badaniom mechanoskopijnym, które wykazały, że na jednym z nich są rysy odpowiadające śladom jakie powstają w trakcie kopiowania kluczyka. Towarzystwo uznało, że dodatkowy kluczyk istnieje, że pan Jan nie oddał go ubezpieczycielowi, a w konsekwencji - że pieniądze z ubezpieczenia mu się nie należą..."

Chyba jakieś próby chemiczne 

Napisano
3 minuty temu, funfel napisał:

Nie wiem dokładnie ale problem występuje.

Tu jest ciekawa opinia na ten temat.

Napisano
6 godzin temu, krowka napisał:

To najpierw owiniesz zwykłą folią a dopiero potem aluminiową:skromny:

Napisano
17 godzin temu, iwik napisał:

Oczywiście i zazdrościmy każdemu użytkownikowi auta z tradycyjnym zamkiem że może sobie spokojnie wyciągnąć kluczyk z kieszeni, otworzyć drzwi, wsiąść do auta i od środka auta pootwierać pozostałem  drzwi ;)

Napisano
16 godzin temu, grogi napisał:

FobGuard.

Poważnie myślisz, że ktoś kto dopłacił 3000 zł do keyless aby mieć system bezkluczykowy będzie kupował magiczny woreczek aby za każdym razem wyciągać z niego kluczyk i pozbawić się częściowo jego zalet ??

;]

Napisano
25 minut temu, Elephant napisał:

Poważnie myślisz, że ktoś kto dopłacił 3000 zł do keyless aby mieć system bezkluczykowy będzie kupował magiczny woreczek aby za każdym razem wyciągać z niego kluczyk i pozbawić się częściowo jego zalet ??

;]

Nie muszę myśleć, ja to wiem. 

Napisano
2 godziny temu, grogi napisał:

To mało wiesz :P

Napisano
3 godziny temu, grogi napisał:

W życiu bym na to nie wpadł 😁 A niech kradną, mam ubezpieczenie 😁

Napisano
2 godziny temu, Elephant napisał:

W życiu bym na to nie wpadł 😁 A niech kradną, mam ubezpieczenie 😁

Ale ubezpieczalnie nie drukuja pieniedzy...chyba;]

Napisano
10 godzin temu, funfel napisał:

sprawdzają czy nie były wykorzystane jako wzór do dorobienia wtórnika, tak było kiedys ale teraz przy keyless to przecież sygnał się kopiuje, wiec nie wiem na czym ta weryfikacja ma polegać

Ja wtedy miałem bez keyless. Teraz nie wiem i mam nadzieję, że nie będę musiał sprawdzać na obecnym aucie :)

Napisano
8 godzin temu, wlad napisał:

Ale ubezpieczalnie nie drukuja pieniedzy...chyba;]

Leasing i tak wymusza opłacanie GAP. Liczę na szczęście i że będę jeździł długo i szczęśliwie 😁

Napisano
16 godzin temu, Elephant napisał:

Oczywiście i zazdrościmy każdemu użytkownikowi auta z tradycyjnym zamkiem że może sobie spokojnie wyciągnąć kluczyk z kieszeni, otworzyć drzwi, wsiąść do auta i od środka auta pootwierać pozostałem  drzwi ;)

Jest jeszcze taki wynalazek jak zamek centralny w pilocie.:phi:

Napisano

Kupić Renuara z systemem bo Renuarów nie kradną ;]

Napisano
1 godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Kradli by, gdyby była pewność że odpalą i uda się nimi odjechać.

;]

Napisano
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

A Reanult opanował system bezkluczykowy? 8] Naprawdę to tam działa? Bo z kartami mieli same problemy i nigdy tego nie rozwiązali do końca. 

Napisano
Dnia 20.09.2017 o 07:54, Ryb napisał:

IMO wystarczy mieć AC. Skoro kluczyk zostaje w kieszeni właściciela auta to żaden ubezpieczyciel nie zakwestionuje wypłaty.

Pieniądze na wypłaty odszkodowań nie biorą się z powietrza.

Spodziewam się teraz w formularzach przy zawieraniu umowy AC pytania "Czy auto ma keyless" i jeśli "TAK" to odpowiednie zwyżka.

W ubezpieczalniach chyba sami debile nie pracują?

A nawet jeśli nie będzie takiego pytania, to przecież znają markę, model i statystyki kradzieży.

Edytowane przez wald0

Napisano

Kradli by, gdyby była pewność że odpalą i uda się nimi odjechać.
;]
Dokladnie mi sie to podoba mam L2 i boja sie ze na skrzyzowanie stanie I nie pojedzie ;)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

A Reanult opanował system bezkluczykowy? 8] Naprawdę to tam działa? Bo z kartami mieli same problemy i nigdy tego nie rozwiązali do końca. 
Odpukac mam L2FL od 2,5 roku i ani jednej awarii i zadnej wpadki zawsze dziala, u kolegi padl jeden czujnik wymiana w warsztacie 300zl a jak sam rozebral to zobaczyl uszkodzony rezystor zakup 5zl tylko rozbierania 2h :) wg mnie jak auto nie popowodziowe i nie rzucasz karta to bedzie dzialac.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, wald0 napisał:

A nawet jeśli nie będzie takiego pytania, to przecież znają markę, model i statystyki kradzieży.

Chyba był taki moment, że nie wszyscy chcieli np. ubezpieczać nowe mazdy, które na potęgę ginęły w Warszawie.

Napisano

Słabym aspektem tego wszystkiego jest, że to już nie wielka mafia tym może dysponować, tylko byle łachudra.

Zakupi taki młody łepek jeden z drugim urządzenie za parę groszy i będzie kradł choćby po to, żeby w lesie koła odkręcić

I wcale nie będzie szukał nowego SUV-a wysokiej klasy, ale i byle Renówkę czy Forda

Edytowane przez wald0

Napisano
Godzinę temu, wald0 napisał:

Słabym aspektem tego wszystkiego jest, że to już nie wielka mafia tym może dysponować, tylko byle łachudra.

Zakupi taki młody łepek jeden z drugim urządzenie za parę groszy i będzie kradł choćby po to, żeby w lesie koła odkręcić

I wcale nie będzie szukał nowego SUV-a wysokiej klasy, ale i byle Renówkę czy Forda

Blokada skrzyni z montażem kosztuje tyle co zbiornik paliwa. I gówniarze juz sobie z tym nie poradzą. 

Napisano
28 minut temu, wladmar napisał:

Blokada skrzyni z montażem kosztuje tyle co zbiornik paliwa. I gówniarze juz sobie z tym nie poradzą. 

I kupuisz sobe keyless i bedziesz za kazdym razem przy skrzyni grzebal? Zamienil stryjek...

Napisano
12 minut temu, wujekcybul napisał:

I kupuisz sobe keyless i bedziesz za kazdym razem przy skrzyni grzebal? Zamienil stryjek...

Mam keyless i nigdzie nie grzebię, bo nie mam dodatkowych zabezpieczeń. Ale jeżeli ktoś się o to martwi i nie może nocami spać - jak wyżej. 

Napisano
Dnia 21.09.2017 o 16:14, wladmar napisał:

A Reanult opanował system bezkluczykowy? 8] Naprawdę to tam działa?

Działało już 10 lat temu i można było wyłączyć w komputerze pokładowym jak się komuś nie podobało :oki:. Renault był chyba pionierem w tym temacie :].

Napisano
2 godziny temu, amazaque napisał:

Działało już 10 lat temu i można było wyłączyć w komputerze pokładowym jak się komuś nie podobało :oki:. Renault był chyba pionierem w tym temacie :].

system keyless wyłączyć w komputerze ? Po co ? Co wtedy z kluczykiem robić ?

Napisano
Dnia 21.09.2017 o 16:14, wladmar napisał:

U mnie działa bezbłędnie.

Są czujniki w klamkach, jak zbliżam rękę, to się zamki otwierają. Potem tylko przycisk start i jadę.

Wysiadam i odchodzę to się zamyka.

bardzo wygodne.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Wyłączyć otwieranie zdalne otwieranie drzwi, zostawić tylko z centralnego. A odpalenia silnika już bez kluczyka. 

Jak kolesie będą szukać łatwego celu, to przy takim "zabezpieczeniu" buchną kolejne auto obok. 

Napisano
7 godzin temu, maras77 napisał:

Wysiadam i odchodzę to się zamyka.

Przy zamknięciu nie musisz nic wciskać?  

Zastanawiam się czy jakoś marka tak ma.

Napisano
1 godzinę temu, Elephant napisał:

Przy zamknięciu nie musisz nic wciskać?  

Zastanawiam się czy jakoś marka tak ma.

Renault ma. Biorąc pod uwagę wiek mojego espace, to od conajmniej 10 lat.

A jaki jest sens keyless, jak trzeba coś wciskać?

Kartę wkładam do kieszonki wychodząc z domu i wyjmuję, jak wracam.

Takie zamykanie jest bezpieczniejsze, niż z pilota. 

Nie da się zakłócić, co jest częstą i prostą metodą włamu do samochodu zamykanego pilotem.

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał:

Takie zamykanie jest bezpieczniejsze, niż z pilota. 

Nie da się zakłócić, co jest częstą i prostą metodą włamu do samochodu zamykanego pilotem.

IMHO to już bez różnicy czy za jednym ruchem ręki i pociągnięcie za klamkę wciska się tam przycisk czy nie. Przycisk niby zabezpiecza przez przypadkowym otwarciem, bo przy samym zbliżeniu zapala sie jedynie światło w środku. Tak czy siak to dużo wygoda i pod względem bezpieczeństwa /możliwości skanowania takie nadajniki mają znacznie mniejsze zasięgi, niż centralny.

9 godzin temu, grogi napisał:

Wyłączyć otwieranie zdalne otwieranie drzwi, zostawić tylko z centralnego. A odpalenia silnika już bez kluczyka. 

Jak kolesie będą szukać łatwego celu, to przy takim "zabezpieczeniu" buchną kolejne auto obok. 

Rozumiem, tyle, że wtedy to nie do końca keyless się robi :phi:

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał:

Ale chodzi mi o sam fakt zamknięcia. Odchodzisz i się sami zamyka czy musisz nacisnąć np. Klamkę aby się zamknął zamek ?

Napisano
Ale chodzi mi o sam fakt zamknięcia. Odchodzisz i się sami zamyka czy musisz nacisnąć np. Klamkę aby się zamknął zamek ?

W Talismanie wystarczy odejść i się sam zamknie. Nawet z ludzmi w środku [emoji1][emoji1][emoji1]

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Napisano
17 minut temu, motomouse napisał:

W Talismanie wystarczy odejść i się sam zamknie. Nawet z ludzmi w środku emoji1.pngemoji1.pngemoji1.png

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

U mnie tak samo.

30 minut temu, Elephant napisał:

Jak są zamknięte drzwi, to odchodzę i zamyka zamki.

Napisano
11 godzin temu, sherif napisał:

W renault nawet nie ma kluczyka, tylko jest karta. 

Napisano
27 minut temu, maras77 napisał:

U mnie tak samo.

Jak są zamknięte drzwi, to odchodzę i zamyka zamki.

"Super" myśl techniczna. Ten kto to wymyślił ma finezję i wenę twórczą. W cywilizowanym aucie jednak trzeba nacisnąć guzik, co jest racjonalnym i dobrym rozwiązaniem.

Napisano
48 minut temu, krowka napisał:

"Super" myśl techniczna. Ten kto to wymyślił ma finezję i wenę twórczą. W cywilizowanym aucie jednak trzeba nacisnąć guzik, co jest racjonalnym i dobrym rozwiązaniem.

A gdzie tu jest racjonalność?

Oraz bezpieczeństwo?

I jak można nazwać system bezkluczykowym, jak trzeba guzik wciskać?

Edytowane przez maras77

Napisano

W lagunie 3 mam w klamce przycisk - używałem raz zobaczyć czy działa.
Karta schowana w portfelu i tak już ponad 2 lata.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.