Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

V8 na weekendy i do garazu zanim znikna z rynku

Featured Replies

Napisano
  • Popularny post
W dniu 22.11.2021 o 08:28, misiu napisał:

Dodge Challenger :skromny:

No i w końcu się udało, wprawdzie to tylko zwykłe 345HEMI ale z Super Track Pakiem.

20260706_173600.jpg20260706_153632.jpg

Napisano
1 godzinę temu, deszczowyRoman napisał:

bedzie lpg?

W życiu, czysta benzyna!

1 godzinę temu, pakuu1 napisał:

@misiu ile to ma mocy i jakie osiągi? Sam sprowadzałeś z USA?

376KM, 552Nm, 5,6 do 100

Już kupiłem w Polsce zarejestrowany.

Napisano
8 godzin temu, misiu napisał:

W życiu, czysta benzyna!

376KM, 552Nm, 5,6 do 100

Dobrze naprawiony?

Napisano
12 godzin temu, misiu napisał:

No i w końcu się udało, wprawdzie to tylko zwykłe 345HEMI ale z Super Track Pakiem.

Fajnie, czekam na jakiś większy opis z pierwszych wrażeń zlosnik

Napisano
13 godzin temu, misiu napisał:

W życiu, czysta benzyna!

376KM, 552Nm, 5,6 do 100

No I fajnie choć wolniejszy od elektryka.

Napisano
21 godzin temu, misiu napisał:

super, świetna fura! dawaj znać jak się jeździ i wstaw więcej fotek, również ze środka

Napisano
13 godzin temu, Rado_ napisał:

Dobrze naprawiony?

No lakiernik dużo roboty nie miał. Szukałem długo i podstawowym warunkiem była mała szkoda.

Bidcars

Edytowane przez misiu

Napisano
15 godzin temu, misiu napisał:

No lakiernik dużo roboty nie miał. Szukałem długo i podstawowym warunkiem była mała szkoda.

Bidcars

Zdrowa sztukajem Niech dlugo cieszyok

Napisano
W dniu 17.07.2026 o 11:01, wujek napisał:

No I fajnie choć wolniejszy od elektryka.

Ale do podjudzania kierowców w EV jest w sam raz, jak na autostradzie odpalam aktywny wydech przy przyspieszaniu zlosnik

Napisano
3 godziny temu, misiu napisał:

Ale do podjudzania kierowców w EV jest w sam raz, jak na autostradzie odpalam aktywny wydech przy przyspieszaniu zlosnik

Tu nie ma sie co oszukiwac, praktycznie kazdy EV bedzie od tego spalinowego przystanka szybszy zlosnik

Napisano
12 minut temu, PawelWaw napisał:

Tu nie ma sie co oszukiwac, praktycznie kazdy EV bedzie od tego spalinowego przystanka szybszy zlosnik

Na autostradzie akurat to nie każdy, ba nawet mniej niż więcej zlosnik

Napisano

Jak na razie, to jadąc spalinowym autem ekspresówką licznikowe 130 km/h w większości przypadków to ja ich wyprzedzam. Rzeczywiście najszybsze te elektryki. Pewnie właścicielom wystarcza świadomość ich ogromnej przewagi nad resztą i jadą sobie z godnością, bo nie muszą się spieszyć hehe Drugą z możliwości jest świadomość, że gdyby chcieli pokazać swoją przewagę, to po 200 km muszą zjechać na 3-sekundowe ładowanie.

Edytowane przez hyperreal

Napisano

Z mojego doświadczenia nie ma skuteczniejszego ograniczenia prędkości na A i S jak przesadzić wszyskich do EV

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
45 minut temu, ppmarian napisał:

Z mojego doświadczenia nie ma skuteczniejszego ograniczenia prędkości na A i S jak przesadzić wszyskich do EV

Wystarczy zrobić odcinkowe pomiary prędkości i nagle wszyscy potrafią jechać jak ludzie.

Napisano
56 minut temu, Maciej__ napisał:

Wystarczy zrobić odcinkowe pomiary prędkości i nagle wszyscy potrafią jechać jak ludzie.

Dokładnie tak. Jechałem w maju do Słowenii m.in. przez Czechy i byłem w lekkim szoku - większość miejscowości objęte odcinkowym pomiarem prędkości oczy

Bardzo spokojnie się jechało ok Nie wiem, czy całe Czechy tak mają, ja jechałem między Trutnovem a Brnem i bardzo mi się to rzuciło w oczy. Kiedyś była tam masa fotoradarów, teraz na wjeździe i wyjeździe białe kreski na drodze i mierzenie prędkości. Większe miejscowości potrafią mieć kilka takich odcinków (między skrzyżowaniami).

Edytowane przez hyperreal

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

No chyba że na blachach UA, oni się nie przejmują.

Napisano

Odcinkowe pomiary działa tylko na tych co jadą cały odcinek

Jak wyjedziesz lub wjedziesz „w połowie” to możesz ile fabryka daje

Napisano
5 minut temu, ppmarian napisał:

Czyli zdecydowana wiekszosc, ktora sie wiecznie spieszy...

Inna kwestia, ze to kwestia zastosowanego systemu i technicznie nic nie stoi na przeszkodze, zeby mierzyc rowniez na zjazdach.

Napisano
1 godzinę temu, ppmarian napisał:

Poczekaj, na A1 jest już 8 OPP, zaraz wpadną na pomysł, by między jednym i drugim też odbył się pomiar skoro bramy i kamery już działają, więc tym sposobem niemal cały odcinek północ-południe będzie opomiarowany. Jazda między OPP nie jest wcale taka łatwa, oznakowania są mało widoczne, wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar. Waze informuje, ale nie wszystkie, bo te, co wyrosły przed chwilą nie są jeszcze zapisane do bazy. Jedyne wyjście na S i A, to jechać przepisowo, bo szukanie wolnego od OPP odcinka, to jak jazda z przymusu.

Napisano
17 minut temu, kaczorek79 napisał:

wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar.

hmm, przecież zawsze są znaki z obu stron... Chociaż mimo wszystko- da się przeoczyć. Nie lubię innych navi, czekam aż może kiedyś mapsy zaczną to ogarniać...

Napisano
20 godzin temu, hyperreal napisał:

Jak na razie, to jadąc spalinowym autem ekspresówką licznikowe 130 km/h w większości przypadków to ja ich wyprzedzam. Rzeczywiście najszybsze te elektryki. Pewnie właścicielom wystarcza świadomość ich ogromnej przewagi nad resztą i jadą sobie z godnością, bo nie muszą się spieszyć hehe Drugą z możliwości jest świadomość, że gdyby chcieli pokazać swoją przewagę, to po 200 km muszą zjechać na 3-sekundowe ładowanie.

A spalinowy chociaż jeden jakiś wyprzedzasz przy takiej szarży? zlosnik

Napisano
16 minut temu, tomecki napisał:

hmm, przecież zawsze są znaki z obu stron... Chociaż mimo wszystko- da się przeoczyć. Nie lubię innych navi, czekam aż może kiedyś mapsy zaczną to ogarniać...

Wydaje mi się, że nie zawsze jest znak z obu stron. Za Strykowem na południe masz 3 pasy i kilka pomiarów. Jechałem chwilę temu i serio, jadąc przepisowo idzie się połapać, ale jadąc ponad limit więcej uwagi skupiasz na innych uzytkownikach dróg i już przegapić bardzo łatwo. I to jest właśnie sedno, żeby jechać przepisowo, wtedy masz w pompie.

Napisano
Godzinę temu, tomecki napisał:

Yanosik sobie radzi.

Napisano
50 minut temu, mrBEAN napisał:

A spalinowy chociaż jeden jakiś wyprzedzasz przy takiej szarży? zlosnik

No właśnie sam się dziwię ale częściej ja wyprzedzam, niż jestem wyprzedzany. Pewnie duży wpływ na to ma fakt, że jeżdżę S3, gdzie ruch jest stosunkowo niewielki. Nie mam po co "szarżować" bardziej. Jeżdżąc codziennie do pracy jakieś 60 km ile urwę jadąc 150 km/h zamiast 130 km/h - 7 minut? Nie warto. Więcej hamowań za wyprzedzającymi z mniejszą prędkością a i nieoznakowane radiowozy patrolują - w moim rejonie złapali Mejzę jak leciał ponad 200 km/ na lotnisko zlosnik

Napisano
2 minuty temu, hyperreal napisał:

No właśnie sam się dziwię ale częściej ja wyprzedzam, niż jestem wyprzedzany.

Jak sam zauważyłeś trudno oczekiwać, by EV masowo Cię wyprzedzały, więc widzisz tylko te wyprzedzane przez Ciebie ;)

Napisano

Chodzilo mi o to, że ogolnie przy prędkości130 km/h częściej wyprzedzam bez względu na rodzaj napędu auta wyprzedzanego - czy to ev, czy spalinowe. Byc może to specyfika ruchu na odcinku S3 którym codziennie jeżdżę.

Napisano
5 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Poczekaj, na A1 jest już 8 OPP, zaraz wpadną na pomysł, by między jednym i drugim też odbył się pomiar skoro bramy i kamery już działają, więc tym sposobem niemal cały odcinek północ-południe będzie opomiarowany. Jazda między OPP nie jest wcale taka łatwa, oznakowania są mało widoczne, wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar. Waze informuje, ale nie wszystkie, bo te, co wyrosły przed chwilą nie są jeszcze zapisane do bazy. Jedyne wyjście na S i A, to jechać przepisowo, bo szukanie wolnego od OPP odcinka, to jak jazda z przymusu.

Bez przesady wczoraj wracałem A1 ustawiłem 145km/h na tempomacie i jechałem cala drogę. Prawie nikt mnie nie wyprzedzał i jeszcze mało dpaliłem.

Napisano
9 godzin temu, MarcG napisał:

Bez przesady wczoraj wracałem A1 ustawiłem 145km/h na tempomacie i jechałem cala drogę. Prawie nikt mnie nie wyprzedzał i jeszcze mało dpaliłem.

Przecież to samo napisałem, więc jakie "bez przesady"?

Napisano
19 godzin temu, Maciej__ napisał:

w PL ostatnio kultura się mocno poprawiła, większość ludzi jedzie przepisowo, a nawet dużo kierowców jeździ poniżej limitu.

Napisano
Godzinę temu, kaczorek79 napisał:

Przecież to samo napisałem, więc jakie "bez przesady"?

15 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Jazda między OPP nie jest wcale taka łatwa, oznakowania są mało widoczne, wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar. Waze informuje, ale nie wszystkie, bo te, co wyrosły przed chwilą nie są jeszcze zapisane do bazy. Jedyne wyjście na S i A, to jechać przepisowo, bo szukanie wolnego od OPP odcinka, to jak jazda z przymusu.

Napisałeś, że ciężko się jedzie jak są pomiary a ja napisałem, że nie ma co wymyślec problemów

Napisano
45 minut temu, bergerac napisał:

w PL ostatnio kultura się mocno poprawiła, większość ludzi jedzie przepisowo, a nawet dużo kierowców jeździ poniżej limitu.

Tak, znacząco się to właśnie zmieniło jak paliwo zaczęło drożeć.

Dziwnym trafem tym wolnym EV zazwyczaj większość aut wyprzedam jadąc 140 km/h. Zawsze znajdą się szybsi co się będą śmiać bo oni jadą na strzała non stopo 160 km/h i wyprzedają wolne EV jadące 140 km/h hehe. Co będzie jak jeszcze bardziej paliwo zdrożeje zlosnik

W dniu 16.07.2026 o 20:08, misiu napisał:

Fajne, takie duże amerykańskie. Ale lodówki w tym nie przewieziesz a na długość to chyba jak Volvo V90 bzik

Napisano
3 minuty temu, komor napisał:

Dziwnym trafem tym wolnym EV zazwyczaj większość aut wyprzedam jadąc 140 km/h. Zawsze znajdą się szybsi co się będą śmiać bo oni jadą na strzała non stopo 160 km/h i wyprzedają wolne EV jadące 140 km/h hehe. Co będzie jak jeszcze bardziej paliwo zdrożeje zlosnik

ja za bardzo nie widzę EV jadących szybciej niż 110 - 120 km/h. Chyba to najbardziej ekonomiczna prędkość dla nich, bo większość tak jeździ. Czasem się trafi jakaś bejca lecąca szybciej, ale to długo nie trwa :D

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

ja za bardzo nie widzę EV jadących szybciej niż 110 - 120 km/h. Chyba to najbardziej ekonomiczna prędkość dla nich, bo większość tak jeździ. Czasem się trafi jakaś bejca lecąca szybciej, ale to długo nie trwa :D

w okolicy miast, na obwodnicowych fragmentach jezdza normalnie. Na trasach poza miejskich zdedydowanie włączają tryb przetrwania bo cżęsto wolniej znaczy szybciej czyli bez załatwiania spraw po drodze phi

Napisano

teraz jest taki ruch że nawet bez opp nie da się przycisnąć.

Napisano
20 minut temu, komor napisał:

Dziwnym trafem tym wolnym EV zazwyczaj większość aut wyprzedam jadąc 140 km/h

Na pewno jak spotkam EV jadacego z tak zawrotną predkoscia, to bedziesz Ty, więc tez pomacham, zatrabie do kolegizlosnik Jak żyje, cos takiego jeszcze mnie nie spotkalo.totalszok

Napisano
1 godzinę temu, bergerac napisał:

Tak ponoć jest, raz nawet robiłem taką próbę, ale na codzień to strasznie męczące. Dużo zależy od infrastruktury na danej trasie, a to się dopiero poprawia. Polecam przejechać się do zachodnich sąsiadów i zobaczysz o co chodzi.

Pomijam kwestię że 95% samochodów jadących 110-120 km/h to auta spalinowe i tego nie wybronisz. Także ten hejt się tu nie uda.

1 godzinę temu, Filipfm napisał:

w okolicy miast, na obwodnicowych fragmentach jezdza normalnie. Na trasach poza miejskich zdedydowanie włączają tryb przetrwania bo cżęsto wolniej znaczy szybciej czyli bez załatwiania spraw po drodze phi

Może zależy kto czym jeździ, te mało ekonomiczne jak pojadą szybciej to robi się wir w baterii i sens takiej jazdy jest słaby.

Godzinę temu, Rado_ napisał:

Na pewno jak spotkam EV jadacego z tak zawrotną predkoscia, to bedziesz Ty, więc tez pomacham, zatrabie do kolegizlosnik Jak żyje, cos takiego jeszcze mnie nie spotkalo.totalszok

Już z prędkościami zawrotnymi staram się nie jeździć bo recydywa trwa hehe przepisowo + 29 km/h max. skromny

Ale uogólniając pierwszy rok się uczysz, a potem już wiesz, że jeśli szybko nadrobisz utraconą energię to po prostu jeździsz normalnie jak jeździłeś do tej pory.

Ale o czym my tu? Temat jest o V8, który ma dać przyjemność z dźwięku silnika i oddychania pełną piersią gazami z wydechu zlosnik

Napisano

27 minut temu, komor napisał:

Może zależy kto czym jeździ, te mało ekonomiczne jak pojadą szybciej to robi się wir w baterii i sens takiej jazdy jest słaby.

Znajomy ma w firmie służbowe EV.

Jechali większą ekipą w delegację i jeden z pasażerów mowi, zeby przyspieszył bo są na styk z czasem phi

A kumpel na to, ze jak przyspieszy to się na pewno spóźnią rotfl2

Spiesz się powoli - już Rzymianie o tym mówili phi

Napisano
37 minut temu, komor napisał:

Temat jest o V8, który ma dać przyjemność z dźwięku silnika i oddychania pełną piersią gazami z wydechu zlosnik

Kiedyś dałbyś się pokroic za to, a po kupnie EV nagłe spaliny śmierdzą, V8 jest bez sensu, ważniejsze sa częste przerwy w trasie, kawa zbożowa z mlekiem sojowym z termosu pod ładowarką. Co to się z ludźmi dzieje.hehe

Napisano
32 minuty temu, Rado_ napisał:

Kiedyś dałbyś się pokroic za to, a po kupnie EV nagłe spaliny śmierdzą, V8 jest bez sensu, ważniejsze sa częste przerwy w trasie, kawa zbożowa z mlekiem sojowym z termosu pod ładowarką. Co to się z ludźmi dzieje.hehe

Ważne, że posiadacz jest szczęśliwy. Ty nie musisz zlosnik

Napisano
1 godzinę temu, komor napisał:

Ale o czym my tu? Temat jest o V8, który ma dać przyjemność z dźwięku silnika i oddychania pełną piersią gazami z wydechu zlosnik

Wczoraj zatrzymałem się na chwilę w okolicach lotniska Chopina, przez co o mało nie zaliczyłem nandatu. Policja zaraz się znalazła, podeszła miła pani w mundurze i zaczęła mnie rozliczać z dokumentów. Podobno stałem na zakazie.

I to się jakby zgadza, bo stałem dokładnie jak ten SUV, no może 1m dalej, bo nie na tej wymalowanej wysepce.

Nie zwróciłem uwagi, że z 50m wcześniej był znak zakazu parkowania, a wymalowana zatoczka jakby zapraszała do postoju zlosnik

https://www.google.com/maps/place/%C5%BBwirki+i+Wigury,+Warszawa/@52.1699798,20.979175,109a,75y,33.34h,92.99t/data=!3m7!1e1!3m5!1sbTBfk5NvpPk1KMkC_SkfRA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-2.9923369843655365%26panoid%3DbTBfk5NvpPk1KMkC_SkfRA%26yaw%3D33.340828948719725!7i16384!8i8192!4m6!3m5!1s0x47193336638d5ae9:0xfeb259b71ab84a0e!8m2!3d52.1848655!4d20.9790489!16s%2Fg%2F1221bqc6?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDcxNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Policjantka skończyła pouczeniem, za co jestem jej dozgonnie wdzięczny zlosnik

Ale dlaczego o tym piszę?

Po okolica lotniska, to królestwo wleczących się 30km/h Priusów jeżdżących na Uber/Bolt dosłownie o kropelce.

I tak stałem może ze 2min tam, zanim zjechały policmajstry i widok był w pewnym momencie taki.

Jadą dwa Priusy obok siebie, z prędkością dla nich właściwą, a za jednym z nich, na lewym pasie jedzie żółte Lambo, model mi nieznany. Pierdzi świszczy, nawet biegi zmienia, z wydechu strzela.

I co? Jajco. Bo prędkość nadal 30km/h hehe

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Co Ty wiesz o śmierdzeniu spalin. Jedno moje V8 nigdy nie miało katalizatora, drugie niby ma 40-letni, ale nawet nie badali spalin w OSKP bo się alarm zadymienia włączył ). Aczkolwiek i tak lepiej pachną niż po dieslu zgryz. Osobiście mi to nie przeszkadza, mimo że obok stoi EV (ostatnio nawet środek dla żony zasmrudziłem bo okno zostawiła otwarte w garażu ) )

EV akurat do tego ma tyle, że podobnie nim się jeździ jak V8, podobnie też szybko znika zasięg przy szybszej jeździe zlosnik.

Napisano
12 minut temu, kravitz napisał:

Nie zwróciłem uwagi, że z 50m wcześniej był znak zakazu parkowania, a wymalowana zatoczka jakby zapraszała do postoju zlosnik

Dobrze wiedzieć że tam nie można parkować zlosnik raz też tak czekałem aż szwagier da mi znać że już jest i żeby podjeżdżać na terminal

Napisano
1 minutę temu, bielaPL napisał:

Dobrze wiedzieć że tam nie można parkować zlosnik raz też tak czekałem aż szwagier da mi znać że już jest i żeby podjeżdżać na terminal

Dokładnie w tym samym celu tam stałem. I pewnie reszta samochodów. Akurat nie było żadnego autobusu, tylko ciąg osobówek.

Policja pewnie dobrze o tym wie i dlatego krążą w tym miejscu.

Jak odjechałem z tej zatoczki, to okazało się, że w okolicy serio miejsca do przycupnięcia nie ma.

Znalazłem coś na Wirażowej w błocie, ale nie wiem przyznam jak z legalnością postoju tam, czy to nie podlega pod jakieś niszczenie zieleni

Ta druga część parkingu po lewej z kostką oczywiście 100% zajęta przez oczekujące taksówki. A to błoto było zajęte tak w 50%

https://www.google.com/maps/place/Wira%C5%BCowa,+Warszawa/@52.1726045,20.9853033,109a,75y,294.78h,84.91t/data=!3m7!1e1!3m5!1szKRyOOof5C81qWwDoXty1Q!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D5.090474013528677%26panoid%3DzKRyOOof5C81qWwDoXty1Q%26yaw%3D294.78089196183385!7i16384!8i8192!4m6!3m5!1s0x4719331c742adbc5:0x3b0a02eb137c2aa0!8m2!3d52.1615428!4d20.9861967!16s%2Fg%2F1tf14mf0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDcxNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D