Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AAA Auto - sprzedawal im ktos auto?

Featured Replies

Napisano
  • Autor
13 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Ciekawe jak wyglada umowa kredytowa, ale zawsze mozna wziac na kreske i splacic na drugi dzien ;]

Oni przytula prowizje od banku, a klient zaplaci mniej :ok:

Zapewniam Cie, ze bedzie mego skomplikowana i wiekszosc zapisana malym druczkiem ;) A jak poprosisz o draft do zapoznania sie, to cie gosciu zaprowadzi na korytarz gdzie jest gablotka z tymi ich wszystkimi smiesznymi dokumentami i sobie tam stoj i czytaj. Zeby bylo smieszniej, ta gablotka jest zaraz obok drzwi wejsciowych, ktore reaguja na ruch, wiec jak tam stoisz to sie ciagle otwieraja. A ze teraz zimo i pizdzi, to marzniesz i wszyscy w srodku tez, wiec mozesz dodatkowo liczyc na mile spojrzeniai przychylnosc pozostalych klientow :hehe:

Napisano
Teraz, zinger napisał(a):

Zapewniam Cie, ze bedzie mego skomplikowana i wiekszosc zapisana malym druczkiem ;) A jak poprosisz o draft do zapoznania sie, to cie gosciu zaprowadzi na korytarz gdzie jest gablotka z tymi ich wszystkimi smiesznymi dokumentami i sobie tam stoj i czytaj. Zeby bylo smieszniej, ta gablotka jest zaraz obok drzwi wejsciowych, ktore reaguja na ruch, wiec jak tam stoisz to sie ciagle otwieraja. A ze teraz zimo i pizdzi, to marzniesz i wszyscy w srodku tez, wiec mozesz dodatkowo liczyc na mile spojrzeniai przychylnosc pozostalych klientow :hehe:

Na szczescie kredyty konsumenckie sa dosc mocno regulowane ustawami, wiec wielkiego pola do manewru i kombinacji nie ma ;)

Jak splacisz przed czasem to musza proporcjonalnie rozliczyc wszystkie dodatkowe oplaty/prowizje i zwrocic :ok:

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Ciekawe jak wyglada umowa kredytowa, ale zawsze mozna wziac na kreske i splacic na drugi dzien ;]

Teściowa rok temu brała tak Scalę (rozbita z wątku obok).

Ceny wyjściowa jakoś 86, z kredytem 83.

Prowizji za udzielenia brak. Tydzien po zakupie spłaciła cały kredyt. Samochód 3k taniej.

Napisano
  • Autor
41 minut temu, Chalek napisał(a):

Teściowa rok temu brała tak Scalę (rozbita z wątku obok).

Ceny wyjściowa jakoś 86, z kredytem 83.

Prowizji za udzielenia brak. Tydzien po zakupie spłaciła cały kredyt. Samochód 3k taniej.

Widac klatwa AAA jednak ja dopadla, tak czy inaczej ;)  Na szczescie bez ofiar/uszczerbku na zdrowiu, jak mniemam :oki:

Napisano

Nie wiem czy to dalej funkcjonuje, ale gdzies czytałe że oni do  ceny doliczają jakieś dodatkowe opłaty. Za przygotowanie do sprzredaży czy jakoś tak. Może za sprzedaż na kredyt też coś doliczą?

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

prowizja pewnie do zwrotu, banki nie sa takie glupie :)

Napisano
5 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

prowizja pewnie do zwrotu, banki nie sa takie glupie :)

Co Ty pierdzielisz? Mieszkania ludziom za darmo dają, a o prowizję mieliby się "pultać" ;]

Napisano
8 godzin temu, zinger napisał(a):

Widac klatwa AAA jednak ja dopadla, tak czy inaczej ;)  Na szczescie bez ofiar/uszczerbku na zdrowiu, jak mniemam :oki:

Hehe, no teraz trzeba do aaauto po kolejne. Może mają rabat dla klienta powracającego 🤣

Napisano
  • Autor
51 minut temu, Chalek napisał(a):

Hehe, no teraz trzeba do aaauto po kolejne. Może mają rabat dla klienta powracającego 🤣

Jakby się Ateca spodobała to polecam :)

Mam nawet do niej drugi kluczyk, ori instr i cala ksiazke serwisowa i karte pojazdu, bo mnie na odchodne wkurzyli i zabrakem ze soba :phi:

Napisano
2 godziny temu, zinger napisał(a):

Jakby się Ateca spodobała to polecam :)

Mam nawet do niej drugi kluczyk, ori instr i cala ksiazke serwisowa i karte pojazdu, bo mnie na odchodne wkurzyli i zabrakem ze soba :phi:

Niestety ale Teściowa suvy omija z daleka. 

😁

Napisano
9 godzin temu, Chalek napisał(a):

Niestety ale Teściowa suvy omija z daleka. 

😁

Może pod jakimś 2 tonowym SUV-em latarnia by ustapiła 😄

Ja niedługo odbieram nowe i będzie wędrował na giełdę golf 7,5 z 26tys przebiegu :)

Napisano
W dniu 27.11.2023 o 08:30, Maciej__ napisał(a):

Na szczescie kredyty konsumenckie sa dosc mocno regulowane ustawami, wiec wielkiego pola do manewru i kombinacji nie ma ;)

Jak splacisz przed czasem to musza proporcjonalnie rozliczyc wszystkie dodatkowe oplaty/prowizje i zwrocic :ok:

Kazdy kredyt.mozna splacic wcześniej?

Napisano
28 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

Oplaca sie sprzedawać auto z takim przebiegiem?

Zobaczymy, patrząc po ogłoszeniach to znikają takie auta w dobrych cenach.

Na AK ktoś pisał, że za identyczny prawie konfig i przebieg dostał 66k. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
25 minut temu, Mike_wwl napisał(a):

Ale ... Decyzje są nieprawomocne. Spółka może złożyć od nich odwołanie.

Napisano
  • Autor

I bardzo dobrze.

:} a Ateca, ktora im sprzedalem nadal im wisi.

Napisano
22 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Ale ... Decyzje są nieprawomocne. Spółka może złożyć od nich odwołanie.

jak to się stanie prawomocne to spółka do zamknięcia. 

Napisano
1 godzinę temu, lucash napisał(a):

jak to się stanie prawomocne to spółka do zamknięcia. 

Auresholding w roku 2022 miał 1 013 mld euro przychodu 

No nie wiem. 

Napisano
59 minut temu, Chalek napisał(a):

Auresholding w roku 2022 miał 1 013 mld euro przychodu

..., a zysku ile?

59 minut temu, Chalek napisał(a):

No nie wiem. 

;l ;]

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał(a):

..., a zysku ile?

;l ;]

Aures Holdings – właściciel marki AAA Auto – miał 50,1 mln euro skorygowanego zysku EBITDA w 2022 roku, wobec 48,7 mln euro rok wcześniej (wzrost o 2%), podała spółka

Napisano
32 minuty temu, Chalek napisał(a):

Aures Holdings – właściciel marki AAA Auto – miał 50,1 mln euro skorygowanego zysku EBITDA w 2022 roku, wobec 48,7 mln euro rok wcześniej (wzrost o 2%), podała spółka

No to 72 mln zł kary przy zysku w okolicach 50-55 mln eur to całkiem sporo.

Napisano
46 minut temu, Chalek napisał(a):

eee to jednak nie do zamknięcia. Ale kara jebutna. 

Napisano

UOKIK kary nakłada (z ostatniego miesiąca TMPL, Canal+, Auchan, ALPOL, AAA Auto), ale większość tego nie będzie zapłacona ... niestety

Napisano
Godzinę temu, jqr napisał(a):

UOKIK kary nakłada (z ostatniego miesiąca TMPL, Canal+, Auchan, ALPOL, AAA Auto), ale większość tego nie będzie zapłacona ... niestety

Ale ze w sądzie da się wygrać czy czemu?

Napisano
Ale ze w sądzie da się wygrać czy czemu?

Odwołują się, idą na ugody
Napisano

AAA auto juz raz w PL było - uciekali z podwiniętym ogonkiem. (w CZ i SK też mieli problemy) 

Potem nastąpiła reaktywacja i teraz się im kara trafiła.

A w meritum wątku - ja im sprzedałem auto - sam z premedytacją poszedłem do nich, wycenili ( jak na tamte czasy i jak dla mnie to ta wycena była super) po godzinie przyszli, ze błąd i że zmniejszenie o 10%, i tak mnie ta kwota zadowoliła - zgodziłem się, po 5 dniach (weekend był po drodze) kasa była na koncie. 

Napisano

Szczerze mówiąc? Bardzo się cieszę że dostali karę. Wystawiasz auto nie minie 5 minut, jeden SMS, drugi. Za chwilę telefon że damy tyle ile w ogłoszeniu, proszę przyjechać. Raz coś mnie pokusiło i na początku ich działalności pojechałem 3 godziny tam spędziłem a na koniec niemiły pan przyszedł oznajmić że daje bardzo dobrą cenę czyli połowę wartości. Dodatkowo komentarze na Google. Gdyby nie to że sami sobie wystawiają to może by mieli 1.2 średnią 🤣

• 2 lata później...
Napisano
4 godziny temu, mikolaj111 napisał:

Ja sprzedałem im samochód i jestem zadowolony. moim zdaniem uczciwa wycena

Ile teraz można zarobić na pisaniu opinii w necie?

Napisano
2 godziny temu, ghost2255 napisał:

30 pln od wpisu ;)

Napisano
10 godzin temu, ghost2255 napisał:

W sumie ja moje żony Picanto też im opchnąłem. Stało jakiś czas za 32 chyba, limit miałem, że do 25 zejdę. Dzwonili parę razy żeby przyjechać, powiedziałem, że jak chcą, to niech sami przyjadą. No i przyjechał gość, pooglądał, dał 26 tys. Podpisaliśmy umowę i powiedział, że do chyba 5 dni będą pieniądze na koncie a jak będą, to podeślą lawetę po auto. I tak się stało. Ja osobiście zadowolony byłem.

Napisano
20 godzin temu, mikolaj111 napisał:

Ja sprzedałem im samochód i jestem zadowolony. moim zdaniem uczciwa wycena

Czujemy się naprawdę zaszczyceni, że utworzyłeś konto na forum, by nam o tym powiedzieć ok

Napisano
W dniu 31.10.2023 o 16:34, zinger napisał:

Jak w temacie, bo dzwonili i sa ponoc zainteresowani Ateca. Kwota jaka zaproponowali, jesli wszystko z autem bedzie ok, jak twierdze, nawet by mi odpowiadala.

Ale poszukalem sobie w necie i trafilem na oponie, ze tak przez tel mowia, zeby ludzi sciagnac, a potem zaczynaja sie kombinacje i jakies smieszne oferty. Przy czym sa to w wiekszosci opinie sprzed 3 lat, pytanie, czy nadal tak dzialaja... dodam, ze chodzi o ich stosunkowo nowy, krakowski oddzial.

Problem w tym, ze do sprzedazy musze ojca specjalnie sciagnac i gdyby mi faktycznie taki numer wywineli, to bym sie mocno wkurzyl (i nie tylko ja).

Mial ktos z nimi jakas stycznosc jako sprzedający?

Ja sprzedawałem.

Przyjechałem "z ulicy" - zaproponowali coś - temat do przemyślenia. Na drugi dzień przyjechałem zgodziłem się. Przyjmowali auto i w trakcie zaproponowali niższą cenę niż dzień wcześniej, o jakieś 5%. Zgodziłem się. I jeszcze czekałem, potem w końcu przyjęli, na kasę czekałem ponad tydzień.

Z moim autem się bujali ponad 3/4 roku i ich ostatnia oferta na "moje" auto była tylko o 500 zł wyższa niż mi dali.

Jak chciałem u nich sprzedać drugie auto, to też byli zainteresowani. Jak mnie wprowadzili do systemu to mi podziękowali - bez sprawdzania auta i wili się jak piskorze.

zlosnikhehephi

Napisano
9 godzin temu, prebek napisał:

Ja sprzedawałem.

Przyjechałem "z ulicy" - zaproponowali coś - temat do przemyślenia. Na drugi dzień przyjechałem zgodziłem się. Przyjmowali auto i w trakcie zaproponowali niższą cenę niż dzień wcześniej, o jakieś 5%. Zgodziłem się. I jeszcze czekałem, potem w końcu przyjęli, na kasę czekałem ponad tydzień.

Z moim autem się bujali ponad 3/4 roku i ich ostatnia oferta na "moje" auto była tylko o 500 zł wyższa niż mi dali.

Jak chciałem u nich sprzedać drugie auto, to też byli zainteresowani. Jak mnie wprowadzili do systemu to mi podziękowali - bez sprawdzania auta i wili się jak piskorze.

zlosnikhehephi

Co tam było z tym autem że tak szło ciężko?

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

Co tam było z tym autem że tak szło ciężko?

Nic

Autko fajne sprawne, tylko chyba mi zbyt dużo zapłacili oki, ja nie narzekałem. Ale potem tak jak pisałem się dosyć długo bujali z tym autkiem. A dostałem od nich ponad średnią piwko

• 4 tygodnie później...
Napisano

Sprzedałem auto tydzień temu. Wszystko poszło sprawnie, formalności ogarnięte na miejscu. Jestem bardzo zadowolony

Napisano
  • Popularny post
2 godziny temu, mateusz_mazur napisał:

Sprzedałem auto tydzień temu. Wszystko poszło sprawnie, formalności ogarnięte na miejscu. Jestem bardzo zadowolony

Dziękujemy, że zarejestrowałeś się tutaj tylko po to, by bezinteresownie wyrazić swoją opinię na temat tej firmy.

Edytowane przez ghost2255

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Wycena auta i cała procedura ustawiona aby kupić za grosze. Na końcu trzy , że auto brało udział w stłuczkach na wyłudzenia odszkodowania;) Chcę sprzedać wystaw nawet na darmowym portalu bo tam połowę ceny auta dostaniesz. Mało tego ceny wiosenne promocje są najlepsze. Szkoda paliwa na dojazd tam. Kupić tanio a ich cena mija się z prawdą w ogłoszeń. Dodatkowo auta o wiele gorszy stan jak w ogłoszeniu.

Napisano
5 godzin temu, Jacek placek napisał:

Witam. Wycena auta i cała procedura ustawiona aby kupić za grosze. Na końcu trzy , że auto brało udział w stłuczkach na wyłudzenia odszkodowania;) Chcę sprzedać wystaw nawet na darmowym portalu bo tam połowę ceny auta dostaniesz. Mało tego ceny wiosenne promocje są najlepsze. Szkoda paliwa na dojazd tam. Kupić tanio a ich cena mija się z prawdą w ogłoszeń. Dodatkowo auta o wiele gorszy stan jak w ogłoszeniu.

Wrzuć to w jakiegoś translatora i wklej tekst po polsku.

Napisano
22 godziny temu, ghost2255 napisał:

Wrzuć to w jakiegoś translatora i wklej tekst po polsku.

przecież to bot, który do tego pisze nieprawdę. Wygląda jakby jakiś cudzoziemiec pisał ewentualnie.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 19.05.2026 o 12:37, w_patulska napisał:

Ja sprzedałam u nich auto. uczciwa wycena, miła obsługa

I znowu ktoś zadał sobie trud rejestracji by bezinteresownie (hahaha) zareklamować firmę. rotfl2

Bardzo wiarygodnie wyglądają jednopostowe boty na forum.

Napisano
31 minut temu, rwIcIk napisał:

Co dokładnie i za ile kupili?

Po co Ci to wiedzieć? Ważne że uczciwie😂

Napisano
43 minuty temu, rwIcIk napisał:

Próbuję zweryfikować pisarza.

Napisał reklamę. Po co ma tu wracać?