Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Elroq

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał(a):

To raz, a dwa, że Paweł 'zapomniał' dodać, że na ten rok pula na dofinansowania w dz.g. się skończyła. 

Wstrzymali wypłaty w leasingu, ale mają zwracać w 2025 za 2024

Napisano
9 godzin temu, Rado_ napisał(a):

Wiadomo, brałeś w leasing wiec miałeś za darmo.

Ja co prawda na etapie budowy bloku, ale dopłaciłem developerowi 560zł za pociągnięcie kabla instalacji trójfazowej na moje miejsce postojowe :cfaniak2:

Napisano
43 minuty temu, sowik85 napisał(a):

Ja co prawda na etapie budowy bloku, ale dopłaciłem developerowi 560zł za pociągnięcie kabla instalacji trójfazowej na moje miejsce postojowe :cfaniak2:

patrz, dwoch praktykow placilo mniej niz napisal @Rado_ teoretyk. i kto ma racje ? raczej @Rado_ ;]

Napisano
1 minutę temu, PawelWaw napisał(a):

patrz, dwoch praktykow placilo mniej niz napisal @Rado_ teoretyk. i kto ma racje ? raczej @Rado_ ;]

Ok, być może zrobiono mnie w wuja, nie można wierzyć internetem, ale wtedy Wam też nie mogę wierzyć? To komu tu wierzyć;]

Moze gdybym był zainteresowany tematem bym sam rozkminil, a nie po obejrzeniu jakich debili na youtubie. ;l Ok, przyznaję dałem się  nabrac😲

Kanal niby znany, ma zasięgi więc się nabralem

Tak od 9 minuty 

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał(a):

Ok, być może zrobiono mnie w wuja, nie można wierzyć internetem, ale wtedy Wam też nie mogę wierzyć? To komu tu wierzyć;]

Moze gdybym był zainteresowany tematem bym sam rozkminil, a nie po obejrzeniu jakich debili na youtubie. ;l Ok, przyznaję dałem się  nabrac😲

Tak od 9 minuty 

pewnie i nasze historie i jego sa prawdziwe, tak stawiam :jem:

Napisano
2 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

pewnie i nasze historie i jego sa prawdziwe, tak stawiam :jem:

Nie wiem, nie znam si. Gość wyliczył ile go to kosztowało. Nie wiem, pod tak ściemnia?

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał(a):

Tak od 9 minuty 

3 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Nie wiem, nie znam si. Gość wyliczył ile go to kosztowało. Nie wiem, pod tak ściemnia?

Nawet jesli, to jest jednorazowy wydatek...

Napisano
49 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nawet jesli, to jest jednorazowy wydatek...

Wiec i milion może być?;] Tam pincet tam pincet i się robi nie?

Napisano
6 minut temu, Rado_ napisał(a):

Wiec i milion może być?;] Tam pincet tam pincet i się robi nie?

Wygoda kosztuje, jak bys chcial miec wlasny dystrybutor to pewnie i banka by bylo malo ;]

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

Przecież to zależy od tego jak leży, a raczej na czym się stoi.

Jeden przejdzie drogę przez mękę i poniesie duże koszty inny wręcz odwrotnie.

Czym innym jest położenie instalacji przez deva na etapie budowy, a czym innym w oddanym już, gotowym budynku, zakres też może być mocno różny.

Kolegi 560zł to mocna okazja (żeby inaczej tego nie nazwać), bo ktoś z zewnątrz nawet nie chciałby przyjechać tego robić, a Ty zdaje się masz też same miłe wspomnienia po swoim kumplu :phi: elektryku?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Wygoda kosztuje, jak bys chcial miec wlasny dystrybutor to pewnie i banka by bylo malo ;]

Na swoje potrzeby to nieee, co innego jak chciałby mieć stację paliw i nimi handlować.

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

Przecież to zależy od tego jak leży, a raczej na czym się stoi.

Jeden przejdzie drogę przez mękę i poniesie duże koszty inny wręcz odwrotnie.

Czym innym jest położenie instalacji przez deva na etapie budowy, a czym innym w oddanym już, gotowym budynku, zakres też może być mocno różny.

Kolegi 560zł to mocna okazja, bo ktoś z zewnątrz nawet nie chciałby przyjechać tego robić, a Ty zdaje się masz też same miłe wspomnienia po swoim kumplu :phi: elektryku?

U mnie w bloku- fakt, nowym bo z 2022r, można jeszcze teraz bez kłopotu dołożyć taką instalację 3-fazową.

Wynika to z tego, że cała instalacja jest poprowadzona w korytkach pod sufitem, są gotowe przepusty przez ściany.

Teraz to pewnie będzie droższe niż te 560zł, ale nadal kwota nie powinna wyrwać z butów ;)

Napisano
20 godzin temu, Rado_ napisał(a):

Wstrzymali wypłaty w leasingu, ale mają zwracać w 2025 za 2024

Gdzieś to jest napisane oficjalnie? 

Napisano
32 minuty temu, iwik napisał(a):

Gdzieś to jest napisane oficjalnie? 

Pewnie gdzieś na stronach gov?

Napisano
W dniu 3.10.2024 o 10:12, wujek napisał(a):

Nikomu to niepotrzebne. Tesla lepsza to po pierwsze. Dwa brakuje aut miejskich i te wszystkie dodatki są niepotrzbne. Wróćmy do tego wątku za rok o zobaczymy. 

Teraz napiszę z całkiem nie-toeretyzującego punktu widzenia. Napisałem recenzję Tesli Model Y i wkleiłem do głownego na MK. 

Tutaj zostawię tylko podsumowanie:

Ten samochód mógłby być genialny. Poprawić wyciszenie plus opcję zwykłego głupiego tempomatu. Z ręką na sercu - kupiłbym. Jakby dali normalny radar i używali go do ACC i awaryjnego hamowania, czujniki parkowania i HUD - to już mega-wypas premium :D     

Coś w nich jednak chyba jest. Ja sam dalej, kompletnie irracjonalnie, ją chcę... To są zabawki na kołach i jak ktoś chce mieć taką zabawkę, to super. Ale to nie są dobre samochody.

Edytowane przez grogi

Napisano

Najbardziej mnie zaskakuje, że komuś się podoba model Y z tą garbatą sylwetką. Moim zdaniem to najbrzydsze auto na rynku, duchowy spadkobierca Multipli. No ale wygląd to kwestia gustu.

Jedyna Tesla która nie wywołuje u mnie odruchu wymiotnego to Model 3 po liftingu.

Napisano
2 godziny temu, grogi napisał(a):

Teraz napiszę z całkiem nie-toeretyzującego punktu widzenia. Napisałem recenzję Tesli Model Y i wkleiłem do głownego na MK. 

Tutaj zostawię tylko podsumowanie:

Ten samochód mógłby być genialny. Poprawić wyciszenie plus opcję zwykłego głupiego tempomatu. Z ręką na sercu - kupiłbym. Jakby dali normalny radar i używali go do ACC i awaryjnego hamowania, czujniki parkowania i HUD - to już mega-wypas premium :D     

Coś w nich jednak chyba jest. Ja sam dalej, kompletnie irracjonalnie, ją chcę... To są zabawki na kołach i jak ktoś chce mieć taką zabawkę, to super. Ale to nie są dobre samochody.

A ta Skoda to jest normalny samochód? Ona jest we wszystkim gorsza. Trzeba czekać na maluchy za20k euro wtedy elektryczne rusza z kopyta. 

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał(a):

A ta Skoda to jest normalny samochód? Ona jest we wszystkim gorsza. Trzeba czekać na maluchy za20k euro wtedy elektryczne rusza z kopyta. 

I trzeba czekać na tanie mieszkania ;]

Producenci jak widać nie są zainteresowani produkcją tanich małych elektryków. 

Napisano
2 minuty temu, janusz napisał(a):

I trzeba czekać na tanie mieszkania ;]

Producenci jak widać nie są zainteresowani produkcją tanich małych elektryków. 

I świetnie, fabryki Stellantis stoją we Włoszech  ogromny stock w USA. VW zamknie w sumie 3 fabryki a obstawiam że i jedna w Hiszpani bo właśnie Polo przenieśli do RPA. 

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 3.10.2024 o 09:51, Majkiel napisał(a):

Tak na pierwszy rzut oka to myślałem że to jakaś Kia. Mało skodowaty przód

A przyzwoitych cen to już nie ma i nie będzie :(

Wreszcie przeprojektowali ten obciachowy, prawdziwie Januszowy grill. Ale faktycznie zainspirowali się koreańcami.

Napisano
3 godziny temu, zenek111 napisał(a):

Skąd oni te nowe nazwy modeli wyciągają?

Powinni też nazwę marki zmienić na  Sqda, Sqoda, Sqodaq lub cos w ten deseń.

Napisano
10 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Skąd oni te nowe nazwy modeli wyciągają?

Powinni też nazwę marki zmienić na  Sqda, Sqoda, Sqodaq lub cos w ten deseń.

%C5%A0koda-3.jpg

%C5%A0koda-14.png

Napisano

Ford po paru miesiącach zwalnia tempo w fabryce, która produkuje Forda Capri. Audi nie znalazło nabywcy dla fabryki w Belgii gdzie klepie elektryki. VW ledwo zipie myślę że ta Skoda będzie się sprzedawać wyśmienicie. 

Napisano
W dniu 12.10.2024 o 09:59, kadu napisał(a):

Najbardziej mnie zaskakuje, że komuś się podoba model Y z tą garbatą sylwetką. Moim zdaniem to najbrzydsze auto na rynku, duchowy spadkobierca Multipli. No ale wygląd to kwestia gustu.

Jedyna Tesla która nie wywołuje u mnie odruchu wymiotnego to Model 3 po liftingu.

Jest duża szybka i tania na tle europejskich paździerzy. 

Napisano
W dniu 8.10.2024 o 21:26, wujek napisał(a):

Wielka brzydka krowa do miasta z dofinansowaniem dla dużej rodzinny. Idealne jak clio kosztuje połowę tego. 

Masz jak coś P208 elektryczny, tańszy jakieś 40k od tej Tesli.

Jest mały, poręczny, a zasięgu do miasta starczy z naddatkiem. Nawet traskę możesz sobie jakąś zrobić po Polsce jak chcesz ;)

Nie mówię, że cena jest ok, bo uważam że to nadal za drogo jak na pojazd z B klasy, ale miejska alternatywa jest.

Ja mam w eGolfie jeszcze mniejszą baterię, a po mieście jeżdżę głównie tym autem właśnie, a nie Teslą.

Ostatnio nawet do teściów pojechaliśmy (bo psa trzeba było odebrać) i niestety z racji temperatur prądu zabrakło. Doładowaniem się na Orlen, dosłownie 5 minut. To i tak było za długo, bo by starczyły 3 minuty. A eGolf się jakoś specjalnie szybko nie ładuje ;)

Napisano
W dniu 12.10.2024 o 12:05, wujek napisał(a):

One mogą być po 20k EUR. Patrz po ile sprzedaje VW swoje ID w Chinach ;)

Jak można jechać r00chac Europejczyka, to dlaczego tego nie robić?

Napisano
18 minut temu, kravitz napisał(a):

Masz jak coś P208 elektryczny, tańszy jakieś 40k od tej Tesli.

Jest mały, poręczny, a zasięgu do miasta starczy z naddatkiem. Nawet traskę możesz sobie jakąś zrobić po Polsce jak chcesz ;)

Nie mówię, że cena jest ok, bo uważam że to nadal za drogo jak na pojazd z B klasy, ale miejska alternatywa jest.

Ja mam w eGolfie jeszcze mniejszą baterię, a po mieście jeżdżę głównie tym autem właśnie, a nie Teslą.

Ostatnio nawet do teściów pojechaliśmy (bo psa trzeba było odebrać) i niestety z racji temperatur prądu zabrakło. Doładowaniem się na Orlen, dosłownie 5 minut. To i tak było za długo, bo by starczyły 3 minuty. A eGolf się jakoś specjalnie szybko nie ładuje ;)

Czekam na Twingo lub R5. Stellantisa nie kupię. Plus ten ekran i sterowanie z założenia skreśla Pezota .

Napisano
15 minut temu, kravitz napisał(a):

One mogą być po 20k EUR. Patrz po ile sprzedaje VW swoje ID w Chinach ;)

Jak można jechać r00chac Europejczyka, to dlaczego tego nie robić?

Opel nowa Astrę sprzedaje teraz 30k taniej. Nie wierzę że na tymtraca 

Napisano
20 minut temu, wujek napisał(a):

Czekam na Twingo lub R5. Stellantisa nie kupię. Plus ten ekran i sterowanie z założenia skreśla Pezota .

Niech Cię ręka moda broni... https://evclinic.eu/2024/11/03/if-you-drive-a-stellantis-vehicle-may-god-help-you-part-3/

Pomijając już fatalnie zaprojektowane bebechy tych samochodów, gwarancja na układ napędowy i baterię jest powiązana z gwarancją ogólną... Spóźnisz się raz na wymianę filtra kabinowego, 5 lat później padnie Ci baterią i pokazują Ci palec.

Stellantis jest też na samym dnie jeśli chodzi o zadowolenie aktualnych użytkowników aut elektrycznych...

Edytowane przez grogi

Napisano
6 minut temu, wujek napisał(a):

Co do tego P208, to ma tą samą wadę co eGolf, czyli napęd na przód. Co w przypadku elektryków jest zwyczajnie złym pomysłem.

Nie wiem jak te Renówki mają rozwiązany napęd, nie interesowałem się zbytnio ;)

W Tesli mam napęd tylko na tył, moc chyba 2,5x większą niż w eGolfie i z trakcją prawie problemów nie ma. Są, ale jak już przegnę ;) A w eGolfie o tej porze roku, to praktycznie na każdych światłach i skrzyżowaniu. A mam takie, na którym skręcam ostro w prawo i wyjeżdżam jakby z dołka. Ciężko się wcisnąć, bo koła mielą, a auta po tej drodze w którą chcę wjechać jadą i jadą.

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Co do tego P208, to ma tą samą wadę co eGolf, czyli napęd na przód. Co w przypadku elektryków jest zwyczajnie złym pomysłem.

Swoją drogą bardzo fajne Renuary eTech też mają tą wadę... Nie rozumiem, jak można tak fundamentalnie skopać całkiem udany ogólnie samochód.

Napisano
27 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie wiem jak te Renówki mają rozwiązany napęd, nie interesowałem się zbytnio ;)

W Tesli mam napęd tylko na tył, moc chyba 2,5x większą niż w eGolfie i z trakcją prawie problemów nie ma. Są, ale jak już przegnę ;) A w eGolfie o tej porze roku, to praktycznie na każdych światłach i skrzyżowaniu. A mam takie, na którym skręcam ostro w prawo i wyjeżdżam jakby z dołka. Ciężko się wcisnąć, bo koła mielą, a auta po tej drodze w którą chcę wjechać jadą i jadą.

Ktos kiedys tu pisal, ze elektryki sa super, bo lepiej zarzadzaja napedem bo kazde kolo jest pedzone niezaleznie i nie trzeba dławic pieca, zeby ograniczyc moc. 

Co chyba nie do konca prawda bo nie wszystkie elektryki maja silnik per napedzane koło.

A drugi temat - nawet przy fizycznych ograniczeniach FWD sa ogromne roznice w przeniesieniu napedu w zaleznosci od samej konstrukcji zawiasu i rodzaju dyfra. auto ze szperą, nawet najprostszym torsenem jest dalece bardziej sprawne w ruszaniu w warunkach skretu czy nierownej przyczepnosci miedzy kolami niz auto z otwartym dyfrem. 

Nie wiem jak w FWD elektryku jest zorganizowane przeniesienie napedu ale nawet jak sie nie da zastosowac fizycznego LSD to VW stosowal tez przeciez e-szperę w sportawych (pseudosportowych) modelach po prostu dohamowujac koło tracace przyczepnosc. Tu chyba wychodzi kunszt VW, ze nie ogarneli, ze EV pompuje duzo momentu na koła od samego dołu i jest co jest

Napisano
27 minut temu, Filipfm napisał(a):

Ktos kiedys tu pisal, ze elektryki sa super, bo lepiej zarzadzaja napedem bo kazde kolo jest pedzone niezaleznie i nie trzeba dławic pieca, zeby ograniczyc moc. 

Co chyba nie do konca prawda bo nie wszystkie elektryki maja silnik per napedzane koło.

A drugi temat - nawet przy fizycznych ograniczeniach FWD sa ogromne roznice w przeniesieniu napedu w zaleznosci od samej konstrukcji zawiasu i rodzaju dyfra. auto ze szperą, nawet najprostszym torsenem jest dalece bardziej sprawne w ruszaniu w warunkach skretu czy nierownej przyczepnosci miedzy kolami niz auto z otwartym dyfrem. 

Nie wiem jak w FWD elektryku jest zorganizowane przeniesienie napedu ale nawet jak sie nie da zastosowac fizycznego LSD to VW stosowal tez przeciez e-szperę w sportawych (pseudosportowych) modelach po prostu dohamowujac koło tracace przyczepnosc. Tu chyba wychodzi kunszt VW, ze nie ogarneli, ze EV pompuje duzo momentu na koła od samego dołu i jest co jest

e-Golf to był taki pierwszy eksperyment, żeby zobaczyć jak się takie auta produkuje.

VW nawet zaprojektowana od zera platforma MEB średnio na początku wyszła... Grzebią i grzebią w software od lat i w końcu doprowadzili cały system do jako-takiego poziomu... 

Napisano
W dniu 8.10.2024 o 09:27, wujek napisał(a):

Pewnie grunty spółdzielni prąd miasta i jeszcze nie wiado co. 

Raczej to że zarządzający tymi spółkami kompletnie nie rozumieją biznesu. A i rozliczani są nie z rentowności a z tego by tramwaje jeździły. To tramwaje jeżdżą.

Oczywiście rozumiem że komunikacja miejska, tak jak i np. miejska biblioteka nie muszą być dochodowymi podmiotami. Ale to że nie muszą, to nie znaczy że nie mogą.

Napisano
Godzinę temu, Filipfm napisał(a):

Ktos kiedys tu pisal, ze elektryki sa super, bo lepiej zarzadzaja napedem bo kazde kolo jest pedzone niezaleznie i nie trzeba dławic pieca, zeby ograniczyc moc

ja mam hybrydę, ale taką że koła (przednie) napędza tylko silnik elektryczny. Czyli w tym aspekcie jakbym jeździł elektrykiem. Nie wiem jak to jest zrobione ale uślizgi przy ruszaniu, sprawność tego napędu przy ruszaniu, nawet dynamicznym jest świetna. Do tego taka łatwość wyczucia. W zimie na śniegu można delikatnie dawkując gaz niemalże ruszać kołami dosłownie o jeden klocek bieżnika ;]. Może też ważne jest to, że przez to że to hybryda, to silnik elektryczny, spalinowy i cały ten osprzęt, który jest pod maską dociska przednie koła. Co powoduje że auto nie jest mistrzem zakrętów i rozkładu masy, ale ruszanie z miejsca jest naprawdę super zrobione.

Jak np. na mokrym chciałbym ruszyć szybko Astrą (200KM też na przedniej osi) to kończy się miganiem kontrolki, szarpaniem przodem i obcinaniem mocy, a w tym Qashqaiu hybrydowym owszem, czasem się zdarzy że jedno koło zaczyna się ślizgać, nawet bardziej to słychać niż czuć, ułamek sekundy i przestaje się ślizgać, auto nadal przyspiesza, nie ma tego wrażenia obcinania mocy, szarpania całym autem. Działa to z dużo większą kulturą i sprawnością.

Napisano
1 minutę temu, maro_t napisał(a):

ja mam hybrydę, ale taką że koła (przednie) napędza tylko silnik elektryczny. Czyli w tym aspekcie jakbym jeździł elektrykiem. Nie wiem jak to jest zrobione ale uślizgi przy ruszaniu, sprawność tego napędu przy ruszaniu, nawet dynamicznym jest świetna. Do tego taka łatwość wyczucia. W zimie na śniegu można delikatnie dawkując gaz niemalże ruszać kołami dosłownie o jeden klocek bieżnika ;]. Może też ważne jest to, że przez to że to hybryda, to silnik elektryczny, spalinowy i cały ten osprzęt, który jest pod maską dociska przednie koła. Co powoduje że auto nie jest mistrzem zakrętów i rozkładu masy, ale ruszanie z miejsca jest naprawdę super zrobione.

Jak np. na mokrym chciałbym ruszyć szybko Astrą (200KM też na przedniej osi) to kończy się miganiem kontrolki, szarpaniem przodem i obcinaniem mocy, a w tym Qashqaiu hybrydowym owszem, czasem się zdarzy że jedno koło zaczyna się ślizgać, nawet bardziej to słychać niż czuć, ułamek sekundy i przestaje się ślizgać, auto nadal przyspiesza, nie ma tego wrażenia obcinania mocy, szarpania całym autem. Działa to z dużo większą kulturą i sprawnością.

to tylko dowodzi tezy, ze to zalezne od auta i eGolf nie jest szczytem inzynierii 😄 

Napisano
2 minuty temu, maro_t napisał(a):

Jak np. na mokrym chciałbym ruszyć szybko Astrą (200KM też na przedniej osi) to kończy się miganiem kontrolki, szarpaniem przodem i obcinaniem mocy

Kup se dobre gumy to przestanie ;]

Napisano
44 minuty temu, format napisał(a):

Raczej to że zarządzający tymi spółkami kompletnie nie rozumieją biznesu. A i rozliczani są nie z rentowności a z tego by tramwaje jeździły. To tramwaje jeżdżą.

Oczywiście rozumiem że komunikacja miejska, tak jak i np. miejska biblioteka nie muszą być dochodowymi podmiotami. Ale to że nie muszą, to nie znaczy że nie mogą.

Zgadza się ale mam wrażenie, że uda po najmniejszej lini oporu. 

Napisano

Wersja 85 - duża bateria, 300KM - + takie pakiety (tłumaczyłem automatem - Winter + Smart + Plus + Advanced + Tranport, i lepsza tapicerka Lodge😞

image.png.b2d5949cba5d9f0a937268db8cbdcaab.png

Całkowita cena do zapłacenia, ze wszystkimi opłatami dealera  - 42.696 €

Jak Skoda Polska chce za podstawową wersję 85 193000zł, a za porównywalną z w/w pewnie 220000, to jest to trochę śmieszne, a trochę straszne.

Edytowane przez grogi

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Kto im wymysla i tlumaczy te nazwy pakietow? :hehe: :facepalm:

To akurat google translate był... :)

Napisano

Mnie najbardziej rozwala to:

1. CLIMATRONIC – 3-strefowa klimatyzacja automatyczna
2. Intelligent Park Assist + RPA (Remote Park Assist) +TPA (Trained Parking)
3. Elektrycznie regulowane fotele przednie z pamięcią ustawień i masażem
4. Fotele przednie z elektryczną regulacją pod lędźwie

Skoda oczekuje za ten pakiet 35 600pln

Napisano
7 minut temu, zenek111 napisał(a):

35600 jest za to i za wszystko co w pakiecie Advanced. Jak płacisz za MAXX, to Advanced masz wliczony. Za te cztery elementy które wymieniłeś, to de-facto dopłacasz 5000zł. 

Edytowane przez grogi

Napisano
5 minut temu, grogi napisał(a):

35600 jest za to i za wszystko co w pakiecie Advanced. Jak płacisz za MAXX, to Advanced masz wliczony. Za te cztery elementy które wymieniłeś, to de-facto dopłacasz 5000zł. 

Fajne auto jak ktoś ma Octavie i trochę wolnej gotówki to kupi w przeciwnym razie dołączy do innych id od VW i będą zamykać fabryki bo jest Tesla. 

Napisano
4 minuty temu, grogi napisał(a):

35600 jest za to i za wszystko co w pakiecie Advanced. Jak płacisz za MAXX, to Advanced masz wliczony. 

No i to własnie pokazuje jak chora wycena jest za ten pakiet, bo wersja MAX ma nie tylko ten pakiet ale sporo innych dodatków, do tego znacznie mocniejszy silnik, do tego znacznie wieksza baterię i dopłata jest niewiele większa niz sam ten jeden pakiet do wersji podstawowej.

Napisano
6 minut temu, zenek111 napisał(a):

No i to własnie pokazuje jak chora wycena jest za ten pakiet, bo wersja MAX ma nie tylko ten pakiet ale sporo innych dodatków, do tego znacznie mocniejszy silnik, do tego znacznie wieksza baterię i dopłata jest niewiele większa niz sam ten jeden pakiet do wersji podstawowej.

Bez sensu to sa takie teoretyczne dywagacje...

Nikt nie bedzie dokupowal tego pakietu do wersji podstawowej, tylko wezmie wyzsza.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Bez sensu to sa takie teoretyczne dywagacje...

Nikt nie bedzie dokupowal tego pakietu do wersji podstawowej, tylko wezmie wyzsza.

No ta to wyglada, albo sie bierze minimum moze z pompą ciepła za 155-160 koła, albo od razu wersję MAX za 200koła i tam sie ma prawie wszystko.

Wersje pośrednie nie maja sensu z racji tego jak wyceniono pakiety

Edytowane przez zenek111

Napisano
21 minut temu, zenek111 napisał(a):

A nadal brak foteli wentylowanych 😌

Napisano
22 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

A nadal brak foteli wentylowanych 😌

bo to auto dla "plebsu" - to się nie wydarzy. W grupie VW trzeba kupić co najmniej Audi, Porsche lub VW Touarega by to mieć. To tak samo jak z kolorami wykończnia wnętrza - wszystko ponure- czarne, szare jak żywot korpoludka na infolinii :facepalm: