Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

30kkm Camry - krótkie

Featured Replies

Napisano
3 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Nic to nie zmienia. Nadal jest głośna i źle wyciszona, w odróżnieniu od Skody 😁

Nie przesadzaj, Skoda w cenie Toyoty jest bardzo słabo wyciszona, odrobinę lepiej niż Toyota, ale nadal akustycznie to ten sam kibel.

3 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Ale tylko potwierdzasz, że na Toyotę nie można w PL źle pisać 😅

Można i trzeba (ja nie jestem fanem Toyoty), ale rzeczowo, argumenty typu "Fabia jest lepiej wyciszona od Yarisa" są niepoważne. 

Napisano
5 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Nic to nie zmienia. Nadal jest głośna i źle wyciszona, w odróżnieniu od Skody 😁

Jeśli piszesz o Octavii to jest tak samo kiepsko wyciszona. Superbem nie jeździłem.

Napisano
  • Autor
Jeśli piszesz o Octavii to jest tak samo kiepsko wyciszona. Superbem nie jeździłem.

Skoda superb nie jeździłem ale passatem tak 1.5tsi dsg i nie odczułem zauważalnego lepszego wyciszenia w w mieście tym bardziej ( brak hybrydy)

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
2 godziny temu, ppmarian napisał(a):

Lexusa jest flagowym modelem toyoty ;)

Wiem, ale pamiętam stare modele Camry. Nie tak dużo im do Lexusa brakowało. 

:ok:

2 godziny temu, ppmarian napisał(a):

A na poważnie to model crown i century to jest top toyoty

Napisano
  • Autor

I to jest chyba główny problem camry w PL

W latach 90 był to praktycznie lex ES i tak nam się to zakotwiczyło w Pamięci

Aby nie doprowadzić do kanibalizmu musieli przytemperować camry od 6 generacji bo samego lexa EŚ ciężko było jeszcze bardziej wywindować bo podkradałby klientów na LS

Napisano
13 godzin temu, Ryb napisał(a):

Po prostu chciałem być precyzyjny. Ale wyglądasz mi na zasmuconego. Czyżbyś uświadomił sobie, że w tej zabawie ja jestem tym gościem z rozporkiem a Ty tym z twarzą na jego wysokości?

;l

Życie oszczędziło mi traum, które powodowałyby analizowanie i przejmowanie się wynikiem, na jakiej wysokości mam twarz w aucie w porównaniu do wysokości rozporków przechodniów.

Ty najwyraźniej nie miałeś tyle szczęścia - dlatego tego typu analizowanie jest dla ciebie naturalne. Ale nie chcę cię oceniać, gdyż zakładam iż nie jesteś winien temu, co cię spotkało. Jakkolwiek, znając ciebie, i do tego braku winy można by mieć wątpliwości ...

Napisano

Może ta nowa jest lepiej wyciszona.

Poprzednia na autostradzie dużo głośniejsza niż niecichy arteon.

W mieście fakt, jest ciszej.

Napisano
9 godzin temu, wladmar napisał(a):

Nie przesadzaj, Skoda w cenie Toyoty jest bardzo słabo wyciszona, odrobinę lepiej niż Toyota, ale nadal akustycznie to ten sam kibel.

Można i trzeba (ja nie jestem fanem Toyoty), ale rzeczowo, argumenty typu "Fabia jest lepiej wyciszona od Yarisa" są niepoważne. 

Niesamowite, że potrafisz sam ze sobą polemizować w jednym poście :oki:

Jesteś niepoważny ;]

Napisano
11 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Niesamowite, że potrafisz sam ze sobą polemizować w jednym poście :oki:

Jesteś niepoważny ;]

Ucz się :oki:

Napisano
18 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Nadal są. Świat śię zmienił i oczekuje od taniego auta luksusów.🤣

Audi, merc czy bmw to premium, reszta to zwykle kible👍

Nie no, są jeszcze Lexus, Porsche, Volvo.

Napisano
7 minut temu, wladmar napisał(a):

Ucz się :oki:

Jestem daleki od takich zachowań, także dzięki, nie skorzystam :skromny::oki:

Kupujmy Toyoty! 

Napisano
2 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Jestem daleki od takich zachowań, także dzięki, nie skorzystam :skromny::oki:

Kupujmy Toyoty! 

Kupuj, ja jednak podziękuję. 

Napisano
23 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Nie no, są jeszcze Lexus, Porsche, Volvo.

Volvo zależy jakie. To chińskie pudełko XC40 jest głośne, nie wiem jak elektryki, ale zapewne nie ma tam wygłuszenia w ogóle. 

Napisano
  • Autor

Volvo zależy jakie. To chińskie pudełko XC40 jest głośne, nie wiem jak elektryki, ale zapewne nie ma tam wygłuszenia w ogóle. 

Ja jestem starej daty

premium - marka musi miec opcje 8 cylindrów

Luksusowe marki 12 garów

Aspirujące do premium powyżej 4 cylindrów

Napisano
9 minut temu, ppmarian napisał(a):

Ja jestem starej daty
premium - marka musi miec opcje 8 cylindrów
Luksusowe marki 12 garów
Aspirujące do premium powyżej 4 cylindrów

No to już nie te czasy.

IMO obecnie mało kogo obchodzi co siedzi pod maską.

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

No to już nie te czasy.

Jak to? 

Teraz istotne jest, by był frunk ;]

Napisano
17 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Jak to? 

Teraz istotne jest, by był frunk ;]

Nie znam ;]

Ale zauważ, że pojemności zniknęły z tyłów aut. Teraz, jeśli są, to kleją jakieś oznaczenia liczbowe, które nijak nie mają się do pojemności lub liczby cylindrów.

Moc liczona jest z hybrydowych napędów. A w trasie różnie to działa. Obecnie jest zbyt dużo czynników wpływających na zasoby, którymi dysponuje auto w danych warunkach eksploatacji.

Napisano
29 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Nie znam ;]

Ale zauważ, że pojemności zniknęły z tyłów aut. Teraz, jeśli są, to kleją jakieś oznaczenia liczbowe, które nijak nie mają się do pojemności lub liczby cylindrów.

Moc liczona jest z hybrydowych napędów. A w trasie różnie to działa. Obecnie jest zbyt dużo czynników wpływających na zasoby, którymi dysponuje auto w danych warunkach eksploatacji.

Zdecydowanie tak 👍

Zniknęły, bo większość się kończy na 2.0, a to i tak rarytas już ;]

Inna sprawa, że właśnie EV troszkę deprecjonują te moce i pojemności, bo podstawowy elektryk deklasuje wyraźnie mocniejsze auta spalinowe i w sumie trochę przykro na to patrzeć. 

Jeszcze nie dawno się podniecaliśmy wszyscy technikaliami i postępem spalinowych. A w autach "daily" wpada pierwszy lepszy 300-konny silnik od pralki i wycina 4/5 aut na rynku, dynamiką, kulturą jazdy, wydajnością 🙃 

Handlowcy jeszcze tęsknym wzrokiem wodzą za spalinowymi i słusznie, ale kto spróbował EV do jazdy w koło komina ten już w cyrku się nie śmieje ;) 

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Nie znam ;]

Przestali nawet podawać czas do 100, trzeba się naszukać. No bo i czasy się zmieniły, wszędzie kamery, duży ruch, i tak się nie rozpędzisz. Niezależnie od liczby koni teraz nigdy nie wykręcisz takiego czasu do Zakopca z Krakowa jak 25 lat temu CC700, nie ma szans, pomimo lepszej drogi. 

Napisano
5 godzin temu, wladmar napisał(a):

Przestali nawet podawać czas do 100, trzeba się naszukać. No bo i czasy się zmieniły, wszędzie kamery, duży ruch, i tak się nie rozpędzisz. Niezależnie od liczby koni teraz nigdy nie wykręcisz takiego czasu do Zakopca z Krakowa jak 25 lat temu CC700, nie ma szans, pomimo lepszej drogi. 

Tak, jeszcze w latach 90 śmigało się aż miło 👍

Napisano
W dniu 26.12.2025 o 09:37, ppmarian napisał(a):

Dokładnie tyle stuknęło mi dzis rano wiec melduje jak spisuje ten Lex ES dla ubogich

Nowa buda
Środkowa wersja wyposażenia (do pełnej brakuje HUD, el tylnej kanapy i audio)
Delikatnie wzmocniony układ hybrydowy - jedyny możliwy silnik czyli 2.5 (mocniejszy vs poprzednia camry i obecna rav4 ) - w sumie 230KM

Przesiadka z EV z Toyota bz4x więc z jednej strony ulga (zasięg, szybkość uzupełniania energii, brak konieczności planowania tras) z drugiej strony nieporęczonosc nadwozia, FWD, plaskacz

Minusy :
FWD
Sedan
Niski zawias
Brak tunelu na narty (kanapa 40:60)
Mała ilość schowków
Głośny (lusterka ?) jak na sedana i tą klasę auta
Do zatankowania tylko 55l (przydałby się 70l zbiornik)
szkoda że HEV a nie plug-in
Brak fabrycznego haka (można aftermarketowy tylko pod platformę rowerową ale to szpagatowanie na które leasing nie pozwał)

Plusy:
Może się podobać (poprzednia była IMO mało urodziwa)
Płynność działania hybrydy
Cisza w mieście praktycznie jak w EV
Dynamika (w mieście jak poprzedni EV w trasie odczuwanie jak t-benzyna o podobnej mocy)
Apka (grzanie/chlodzenie)
Wygodna pozycja i komfortowa ilość miejsca na tylnej kanapie
Można wykręcić niskie 4 kręcąc się dookoła komina
Przelotowa 160 to wynik 7-8

Jak widać z ww większość minusów to niedopasowanie auta do moich potrzeb (plaskacz sedan)

Za ok 6-9 miesięcy mam się przesiać do nowej rav4 plug-in emoji120.png

Rzadko sie tu udzielam ale jezdzilem chwile takim lexusem na tej toyocie, nie mam pojecia jaki silnik ale jakas podstawowa hybryda, srodek brazowa "skora z weza ogrodowego"

Auto rozczarowujaco niewygodne, twarde zydle i wszechogarniajace uczucie taniosci w zasadzie kazdego elementu ktorego sie dotyka. Koerownica z papiero-skory jak w jumpym. Szumy wiatru przy wyzszych predkosciach jak w ładzie samarze. Moim zdaniem pierwsze lepsze stare e39 jest wygodniejsze i jest lepiej wykonane. Porownanie tego do starej japonii z welurami to jak potwarz dla tej ostatniej. Zrobilem nim 400km, powrotna trase jechalem 20letnim range roverem i to byla prawdziwa ulga dla kregoslupa i ogolnego odczucia komfortu jazdy. Dla mnie to sie niczym nie rozni od taksowkarskiej toyoty poza tym ze jest wieksze. 

Napisano
14 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

No to już nie te czasy.

W przypadku marek premium i luksusowych akurat obchodzi. Inaczej już dawno by nie oferowali V8 czy V12. Oni jednak nie są głupi, wiedzą co robią.

Napisano
  • Autor

Rzadko sie tu udzielam ale jezdzilem chwile takim lexusem na tej toyocie, nie mam pojecia jaki silnik ale jakas podstawowa hybryda, srodek brazowa "skora z weza ogrodowego"
Auto rozczarowujaco niewygodne, twarde zydle i wszechogarniajace uczucie taniosci w zasadzie kazdego elementu ktorego sie dotyka. Koerownica z papiero-skory jak w jumpym. Szumy wiatru przy wyzszych predkosciach jak w ładzie samarze. Moim zdaniem pierwsze lepsze stare e39 jest wygodniejsze i jest lepiej wykonane. Porownanie tego do starej japonii z welurami to jak potwarz dla tej ostatniej. Zrobilem nim 400km, powrotna trase jechalem 20letnim range roverem i to byla prawdziwa ulga dla kregoslupa i ogolnego odczucia komfortu jazdy. Dla mnie to sie niczym nie rozni od taksowkarskiej toyoty poza tym ze jest wieksze. 

Lex ES od 6 generacji w górę nie jest już na camry (obecnie mamy 9 generacje)

W temacie skóry9f225b9afdc4975080b7d47f7355445b.jpg

Napisano
12 godzin temu, wladmar napisał(a):

No. Największa zaleta elektryków, to że takie szybkie (przynajmniej do setki, co dzieje się dalej już raczej nikt nie chce zbyt chętnie wspominać) a producenci olali ten parametr. Za to wszędzie piszą o zasięgu, a to przecież miało być takie nieważne i w ogóle już prawie-prawie jesteśmy tuż-tuż za spalinowymi.

;l

Tymczasem wpadł mi ostatnio w ręce artykuł, gdzie zrobiono elektrykom test zasięgu w temperaturach pomiędzy -10 a -25 i wyszło, że zasięgi w tych warunkach to między 30 a 50% deklarowanego fabrycznie.

:lol:

O, nawet znalazłem link: 

https://elektrowoz.pl/testy/zimowe-zasiegi-aut-elektrycznych-przy-10-do-25-c-xpeng-p7-539-proc-deklaracji-tesla-model-y-tylko-35-36-proc/

Edytowane przez Ryb

Napisano
22 godziny temu, Polarny napisał(a):

Życie oszczędziło mi traum, które powodowałyby analizowanie i przejmowanie się wynikiem, na jakiej wysokości mam twarz w aucie w porównaniu do wysokości rozporków przechodniów.

Jak na brak traumy to walczysz tu z uporem godnym lepszej sprawy. No i zdradzę Ci pewien sekret - o wiele wiarygodniej brzmiałaby deklaracja o braku traumy od kogoś, kto jednak nie ma twarzy na wysokości rozporka.

;l

Napisano
14 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Jeszcze nie dawno się podniecaliśmy wszyscy technikaliami i postępem spalinowych. A w autach "daily" wpada pierwszy lepszy 300-konny silnik od pralki i wycina 4/5 aut na rynku, dynamiką, kulturą jazdy, wydajnością 🙃 

No, tu się już trochę udało zapędzić bo wydajny napęd to taki, który pozwala przejechać duży dystans z dużą prędkością a nie mały dystans z małą.

:skromny:

Edytowane przez Ryb

Napisano
51 minut temu, ppmarian napisał(a):

Lex ES od 6 generacji w górę nie jest już na camry (obecnie mamy 9 generacje)

W temacie skóry9f225b9afdc4975080b7d47f7355445b.jpg

No. Połączenie skóry naturalnej i syntetycznej. Ciekawe ile jest tej pierwszej a ile tej drugiej.

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

W przypadku marek premium i luksusowych akurat obchodzi. Inaczej już dawno by nie oferowali V8 czy V12. Oni jednak nie są głupi, wiedzą co robią.

Tak, wypada mieć jeszcze taki w ofercie. A większość i tak jeździ na 2 litrach :hehe:

Napisano
50 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Tak, wypada mieć jeszcze taki w ofercie. A większość i tak jeździ na 2 litrach :hehe:

Premiumy częściowo tak ale niekoniecznie powiedziałbym, że dwa litry są w nich dominujące. Większe modele często zaczynają się od sześciu cylindrów. A marki luksusowe to już bez wyjątku nadal jeżdżą na większych pojemnościach i większej liczbie cylindrów niż 4.

Napisano

Chcialbym potwierdzić że camry to duży, głośny, rezonujący, świszczący, szeleszczący, tanio zrobiony rozczarowujący kibel. 

Dobry na takse lotniskową albo uberka.

U nas i na wschodzie od nas sprzedawana przez  speców o marketingu z TMP jako limuzyna premium spełniająca mokre marzenia działkowca o bezawaryjnym aucie do końca życia. Ale i tak glownie idzie do flot. Ponieważ...

.. pierwotnie jednym z powodów wprowadzenia jej na polski rynek było 

wypelnienie luki w ofercie dla flot dla np reginalnych szyszkownikow, kierownikow oddzalow bankow itp ktorych ludzie latają corolkami czy tam innymi yarisami.

Skoda miala kompletną palete, vw tez, toyocie brakowalo auta tej klasy by brac udzial w niektorych przetargach to  wyżebrali w centrali camry.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

No, tu się już trochę udało zapędzić bo wydajny napęd to taki, który pozwala przejechać duży dystans z dużą prędkością a nie mały dystans z małą.

Wydajność ma różne oblicza.

Zapraszam w góry i zweryfikujemy Twoje poglądy :oki:

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

o wiele wiarygodniej brzmiałaby deklaracja o braku traumy od kogoś, kto jednak nie ma twarzy na wysokości rozporka.

Zwłaszcza gdy podkreśla fakt, że jazda autem z twarzą na wysokości rozporków przechodniów może prowadzić do traum 😅

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał(a):

Premiumy częściowo tak ale niekoniecznie powiedziałbym, że dwa litry są w nich dominujące. Większe modele często zaczynają się od sześciu cylindrów. A marki luksusowe to już bez wyjątku nadal jeżdżą na większych pojemnościach i większej liczbie cylindrów niż 4.

Np. Bugatti Tourbillon ma wolnossący silnik V16 8.3 litra, ale hybryda o sumarycznej mocy 1800 KM ;]

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

No. Połączenie skóry naturalnej i syntetycznej. Ciekawe ile jest tej pierwszej a ile tej drugiej.

Naturalna siedzisko i oparcie , boczki i tył oparcia plastik

Napisano
15 minut temu, jarodebesciak napisał(a):

Naturalna siedzisko i oparcie , boczki i tył oparcia plastik

No to w sumie nie tak źle.

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

Ciekawe jest to ze uzyskano efekt ze calosc wydaje sie jednolicie z plastiku ;]

Napisano
  • Autor

No to w sumie nie tak źle.

O to dotyczy camry

Więc to po pisał konik o lex ES jest delikatnie mówiąc uprzedzeniem…

Napisano

Wygodna pozycja i komfortowa ilość miejsca na tylnej kanapie

Ile masz wzrostu? Niektórzy narzekali na krótkie siedzisko w fotelach. Camry ciekawe auto ale raczej takie managerskie właśnie przez brak funkcjonalności pod kątek podróżniczym.

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Ile masz wzrostu? Niektórzy narzekali na krótkie siedzisko w fotelach. Camry ciekawe auto ale raczej takie managerskie właśnie przez brak funkcjonalności pod kątek podróżniczym.

dla mnie subaru ma krótkie siedziska i przy moim 190cm siedzi się jak taborecie :(

Napisano
2 minuty temu, Camel napisał(a):

dla mnie subaru ma krótkie siedziska i przy moim 190cm siedzi się jak taborecie :(

Niestety to problem w wielu autach jp :(.

W Subaru dawałem podkładki pod przód siedzenia, aby je unieść trochę. Było lepiej, nie bolały tak nogi przy dłuższych trasach. W Priusie kolega wymieniał fotele, bo nie dało się jeździć.

Napisano
  • Autor

191cm

Nie narzekam na fotele (skóra, grzenie, wentylacja, dość bogata regulacja, ale osobnego podparcia ud nie ma) choć do tych które mamy w Volvo im daleko )o masarzach nie wspominając

Tu do czego można się rzeczywiście przyczepić to działanie (późne odczucie ciepła) grzanych foteli.

Napisano
  • Autor

dla mnie subaru ma krótkie siedziska i przy moim 190cm siedzi się jak taborecie [emoji20]

W forku szału nie było ale byłem młodszy to do Albani” na raz „ się jechało

Fajne fotele miała tribeca

Napisano
8 godzin temu, sherif napisał(a):

Niestety to problem w wielu autach jp :(.

W Subaru dawałem podkładki pod przód siedzenia, aby je unieść trochę. Było lepiej, nie bolały tak nogi przy dłuższych trasach. W Priusie kolega wymieniał fotele, bo nie dało się jeździć.

To też zależy. W Civic Typer R 8gen fotele miały stosunkowo krótkie siedzisko, ale mocno  uniesione do góry. Ponoć to były Recaro więc nie do końca się liczy.  W obecnym Lexusie mam za to podobnie i fotele są bardzo dobre nawet pod moje 197cm. Samo oparcie jest też długie i zagłówek przez to jest na odpowiedniej wysokości.

Napisano
15 godzin temu, stig napisał(a):

To też zależy. W Civic Typer R 8gen fotele miały stosunkowo krótkie siedzisko, ale mocno  uniesione do góry. Ponoć to były Recaro więc nie do końca się liczy.  W obecnym Lexusie mam za to podobnie i fotele są bardzo dobre nawet pod moje 197cm. Samo oparcie jest też długie i zagłówek przez to jest na odpowiedniej wysokości.

ok sportowe wersje się nie liczą, mowa o zwykłych Subaru czy innych Toyotach. Właśnie po to dawało się dystanse aby unieść przód fotele, aby choć trochę dać podparcia pod udami.

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał(a):

ok sportowe wersje się nie liczą, mowa o zwykłych Subaru czy innych Toyotach. Właśnie po to dawało się dystanse aby unieść przód fotele, aby choć trochę dać podparcia pod udami.

Moj Lexus też zwykły a fotele jednak zrobić potrafili mimo, że siedzisko nie jest z tych długich. Co do zasady to zgadzam się dlatego swojego sprawdzałem przed zakupem pod tym kątem 😁

Napisano

Dokładnie tyle stuknęło mi dzis rano wiec melduje jak spisuje ten Lex ES dla ubogich

Jeżdżę takim Camry od 3 miesięcy, zrobiłem nie całe 10 tys km

Wcześniej długo corollą kombi hybryda i jakieś pół roku poprzednim Camry

Nowe jest w mojej ocenie ładne z przodu - tył ma przyciężki ale to kwestia gustu

Sedan i sposób składania kanapy a najbardziej maleńki otwór jaki powstaje po złożeniu całej kanapy - dla kogoś kto czasem coś przewozi to dramat. W porównaniu do Corolli w kombi to kompletnie nie do porównania. Zdaję sobie sprawę że sedan to sedan ale czemu ta dziura taka mała (ta powstająca po złożeniu siedzeń)

Druga rzecz odnośnie bagażnika to zawiasy klapy. Nie wiem jest u konkurencji (Octavia itp) ale tu zawiasy ładują się do środka i skutecznie to komplikuje życie. Bagażnik jest tak płytki że wstawienie zgrzewki wody pod miejsce gdzie chowa się zawias powoduje albo uszkodzenie ładunku lub konieczność przestawienia. Czyli masz bagażnik, którego część nie może być wykorzystana. Miałem dawno temu seata cordobę i zawiasy składały się tak że nic nie wchodziło do środka.

Hałas wiatru - gwiżdże jak w kieleckim. Na lusterka nie zwróciłem uwagi - mam wrażenie że szumi na styku szyb i uszczelek. Za 5 tys mam przegląd i zamierzam to zgłosić jako usterkę - niech kombinują.

Napęd - w porównaniu do corolli ale też do poprzedniego camry mam wrażenie że silnik benzynowy uruchamia się jakby bardziej zauważalnie - jakoś gwałtowniej. W corolli było 1,8 i ok ale w poprzednim camry też 2,5 i tam silnik spalinowy uruchamiał się nawiet nie wiedziałem kiedy - tu jest może nie szarpnięcie ale czuć kiedy odpala.

Auto natomiast bardzo oszczędne - 5,5 - 6 litrów spalania przy mieszanej jeździe

Wnętrze - niby ładne, nowoczesne i wygodne ale jakoś czuć taniochą. W corolli materiały pewnie te same ale tam jakoś to uchodziło - tu trochę może gryźć - auto gabarytem sprawia wrażenie auta trochę premium

Brak haka - na to cierpiałem już przy poprzedniej camry - szkoda ale na to nic nie poradzimy - taka homologacja

Reasumując - jestem zadowolony, męczy szum powietrza ale będę reklamował, tęsknię za kombi 😁

Napisano
  • Autor

Ja nie odczuwam żadnego braku płynności napędu hybrydowego. Jest to super niewyczuwalne.

Trochę za głośno klepie wtrysk bezporrsredni na zimnym silniku - ja to słyszę

Na serwisie robili sami z siebie regulację szyb z przodu ale w sumie ani to na plus ani na minus

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 27.12.2025 o 08:53, wladmar napisał(a):

Wszystko jest lepiej wyciszone od Yarisa - tako rzecze konsument

https://www.autocentrum.pl/oceny/rankingi/?category=wyciszenie&segment=auta-male&onSale=1&car=toyota%2Fyaris%2Fiv&s=1

Edytowane przez zenek111

Napisano
2 godziny temu, zenek111 napisał(a):

Toyoty dobrowolnie kupują ludzie w takim wieku ze już nie rejestrują połowy slyszalnego pasma dzwieków i im to za bardzo nie przeszkadza. 

Napisano
58 minut temu, dirkdiggler napisał(a):

Toyoty dobrowolnie kupują ludzie w takim wieku ze już nie rejestrują połowy slyszalnego pasma dzwieków i im to za bardzo nie przeszkadza. 

Starym ludziom coraz więcej przeszkadza :old:

Ja nie cierpię ja jakichkolwiek hałasów w aucie.