Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Które szybkie auto nie kusi do szybkiej jazdy?

Featured Replies

Napisano

Witam

Które szybkie auta (takie poniżej 9s do 100) wiekowo do 10 lat, nie kuszą swoją charakterystyką do szybkiej jazdy, i najfajniej prowadzi się je na wolnych obrotach?

Generalnie chodzi o to, żeby był power, ale żeby nie był nadużywany zbyt często smile.gif.

Napisano

Żeby nie kusiło auto musi dożo palić. Im więcej tym mniejsza pokusa.

Napisano

> Witam

> Które szybkie auta (takie poniżej 9s do 100) wiekowo do 10 lat, nie kuszą swoją charakterystyką do

> szybkiej jazdy, i najfajniej prowadzi się je na wolnych obrotach?

> Generalnie chodzi o to, żeby był power, ale żeby nie był nadużywany zbyt często .

To chyba od kierowcy zależy hmm.gif

Napisano

> Witam

> Które szybkie auta (takie poniżej 9s do 100) wiekowo do 10 lat, nie kuszą swoją charakterystyką do

> Generalnie chodzi o to, żeby był power, ale żeby nie był nadużywany zbyt często .

Amerykańskie.

Napisano

Lamborghini biglaugh.gif, ale też podobne tej klasy Ferrari, Maserati, Aston Martin, może troche Porsche 911 - nie ma nic cenniejszego niż ciągnięcie za sobą sznurka wściekłych kierowców w zwykłych samochodach zlosnik.gifbiglaugh.gifhehe.gif. Jest to praktycznie nie do osiągnięcia w nawet najbardziej usportowionych wersjach "osobówek".

Napisano

> Witam

zapobiegawczo: kabriolet, automat i tempomat zlosnik.gif

Napisano

> Witam

Cos szybkiego z duzym turbo i rownie duzym spalaniem. Wtedy opadajaca w oczach wskazowka paliwa skutecznie zniecheca do szalenstw grinser006.gif

Napisano

moja honda taka jest, 80% momentu obrotowego ma przy 2300 obr, więc spokojnie się rozpędza bez kręcenia i jest spoko... żeby latać i killować wszystkich i wszystko trzeba trzymać obroty między 6000-8500 rpm.. więc taka charakterystyka na codzień nie kusi do szybkiej jazdy...

jak jeżdżę służbowym Superbem 2.0TDI/170 to delikatne naciśnięcie gazu w okolicy 2000 rpm powoduje, że 350 Niutona wyrywa do przodu i... jest fajnie! ale o punkty wtedy nie jest trudno wink.gif

Napisano

Civic 1,6 VTEC (sedan). 9,2s do 100km/h

91_07_910729_1_644x461.jpg

Napisano

> Witam

Bravo t-jet Sport skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witam

Audi A8 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Bravo t-jet Sport

no nie wiem... ściemniasz wpysk.gif

Napisano

> Witam

raczej każde które ma coś pod butem kusi zlosnik.gif

v-tec dobra alternatywa ok.gif ale coś więcej jaki segment tego wozu?

Napisano

> Witam

Hmmmmm. Tak sobie myślę, że się tego nie da pogodzić. To tak jakby systematycznie żreć Viagrę i nie korzystać z jej dobrodziejstw. No, ale power w razie czego jest zawsze. zlosnik.gif Ale co ja tam wiem. Stary już jestem. Sklerozę mam i mogę się mylić.

Napisano
  • Autor

> Hmmmmm. Tak sobie myślę, że się tego nie da pogodzić. To tak jakby systematycznie żreć Viagrę i nie

> korzystać z jej dobrodziejstw. No, ale power w razie czego jest zawsze. Ale co ja tam wiem.

> Stary już jestem. Sklerozę mam i mogę się mylić.

da się, zobacz na choppery smile.gif

Napisano

> v-tec dobra alternatywa

No nie wiem. Jak sie raz uslyszy porzadny dohc vtec to ciagle chcesz go dokrecac grinser006.gif

Napisano

> No nie wiem. Jak sie raz uslyszy porzadny dohc vtec to ciagle chcesz go dokrecac

ok.gifzlosnik.gif

ale fakt, że jazda przed VTECiem "nie kusi do szybkiej jazdy". wink.gif

EDIT: poza tym pojęcie "szybkie" dla każdego znaczy coś innego.

IMO poniżej 9sek to powinno mieć zwykłe, miejskie auto. zlosnik.gif

Napisano

> Witam

Każda duża i ciężka limuzyna z wielkim silnikiem, a w wersji minimum mocne V6 w klasie wyższej.

Napisano

> Witam

Generalnie, to po co ci szybkie auto jeśli chcesz żeby "najfajniej" się jechało na niskich obrotach?

Kup diesla grinser006.gif

A serio to w Civic Type-R poniżej 5900 obr. niewiele się dzieje.

Napisano

> Witam

Do szybkiej jazdy. Jak to rozumieć ?

Do jazdy z dużą prędkością, czy używania maksymalnych wartości przyśpieszeń ?

Jeśli chodzi o szybką jazdę, to im mniejsze auto tym wolniej jedziesz. W Seicento nie masz ochoty jechać więcej niż 120km/h zlosnik.gif

A co do przyśpieszania, to jak masz długie biegi, masz mniejszą ochotę na wkręcanie silnika.

Napisano
  • Autor

> Generalnie, to po co ci szybkie auto jeśli chcesz żeby "najfajniej" się jechało na niskich

> obrotach?

w sensie najfaniej to chodziło o to że silnik fajnie brzmi i nie chce ci się cisnąć bardziej, taki rozleniwiacz smile.gif

a moc się przydaje czasem

Napisano

> w sensie najfaniej to chodziło o to że silnik fajnie brzmi i nie chce ci się cisnąć bardziej, taki

> rozleniwiacz

> a moc się przydaje czasem

to tylko jakas spora Vka i wolny wydech zeby.GIF

Napisano

> w sensie najfaniej to chodziło o to że silnik fajnie brzmi i nie chce ci się cisnąć bardziej, taki

> rozleniwiacz

Kup sobie Subaru Impreze, zmień wydech i będziesz happy

Napisano
  • Autor

> Kup sobie Subaru Impreze, zmień wydech i będziesz happy

na wysokich obrotach nie może brzmieć lepiej zeby.GIF

Napisano

> to tylko jakas spora Vka i wolny wydech

Ewentualnie turbo-bokser. Ma rowniez te niezaprzeczalna zalete, ze czeste korzystanie z osiagow bardzo wplynie na stan konta wiec nie bedzie sie chcialo tak korzystac grinser006.gif

Napisano

Nie kuszenie do szybkiej jazdy jest raczej funkcją kierowcy a nie samochodu. Ale np. nie wyobrażam sobie szaleństw w Rolls-Royce, pomimo że te pojazdy zazwyczaj mają bardzo przyzwoite osiągi. A generalizując wszelkie duże sedany nie zachęcają do jazdy jak wariat pomimo że mają spore zapasy mocy.

Napisano

> na wysokich obrotach nie może brzmieć lepiej

Ale chyba każde auto lepiej brzmi na wysokich obrotach.

Oczywiście kazde mające jakotaką moc, no nie mówię o seicento 900 zeby.GIF

Napisano

> Do szybkiej jazdy. Jak to rozumieć ?

> Do jazdy z dużą prędkością, czy używania maksymalnych wartości przyśpieszeń ?

> Jeśli chodzi o szybką jazdę, to im mniejsze auto tym wolniej jedziesz. W Seicento nie masz ochoty

> jechać więcej niż 120km/h

> A co do przyśpieszania, to jak masz długie biegi, masz mniejszą ochotę na wkręcanie silnika.

no ja mam odwrotne wrazenie - wlasnie w malym aucie bardziej korci szybka/dynamiczna jazda... zlosnik.gif

Napisano

> no ja mam odwrotne wrazenie - wlasnie w malym aucie bardziej korci szybka/dynamiczna jazda...

Masz sportingową skrzynię. Wsadź S-kę zlosnik.gif

Miałem vana z mega długaśną skrzynią. Zupełnie nie chciało się przyśpieszać, chociaż osiągi takie jak w Sportingu w którym aż chce się kręcić do czerwonego pola wink.gif

W Obu SC nie lubię jeździć więcej niż 120km/h

Napisano

duże BMW np E38 zlosnik.gif

Napisano

jakis japoniec zlosnik.gif type-r podobno dopiero od 6 tys zaczyna jechac zlosnik.gif

Napisano

> Masz sportingową skrzynię. Wsadź S-kę

> Miałem vana z mega długaśną skrzynią. Zupełnie nie chciało się przyśpieszać, chociaż osiągi takie

> jak w Sportingu w którym aż chce się kręcić do czerwonego pola

> W Obu SC nie lubię jeździć więcej niż 120km/h

Bo to po prostu niebezpieczne zlosnik.gif powyżej 150-160 gdyby miał skrzydła oderwałby się od ziemi hehe.gif

Napisano

> Witam

leon cupra diesel dowolny plus program jedziesz do 2200 obr/min a jaki fun z jazdy

Napisano

> Masz sportingową skrzynię. Wsadź S-kę

mam Ske...

> Miałem vana z mega długaśną skrzynią. Zupełnie nie chciało się przyśpieszać, chociaż osiągi takie

> jak w Sportingu w którym aż chce się kręcić do czerwonego pola

> W Obu SC nie lubię jeździć więcej niż 120km/h

ja w sumie to podrozna najbardziej lubie kolo 90-120..., ale korci tym malym autkiem....

Napisano

> rozleniwiacz

Volvo + T5

Dużo żwawsze, a jeździłem o wiele spokojniej niż cinquecento zlosnik.gif

Silnik fajnie gada jak mocniej otworzysz przepustnice no i psss oczywiście. food.gif

Napisano

> Witam

Auta, ktore maja mocny silnik i beznadziejnie dzialajaca skrzynie.

Zniecheca do czestej i szybkiej zmiany biegow.

Ewentualnie automatyczna skrzynia.

Wtedy cieszy Cie plynna i komfortowa jazda.

Napisano

> rozleniwiacz

Pod tym wzgledem dobre wrazenie zrobila na mnie Omega 3.0 A/T.

I przypuszczam, ze kazde inne, duze, tylnonapedowe auto

z silnikiem V6 lub wiekszym i automatem wlasnie jest tym o co pytasz.

Napisano

A6/A8 - 4.2l z benzyniaków, można pomyśleć też o mocnym dieslu zlosnik.gif

Napisano

> Witam

Mondeo MK2 --- 2,5V6 tanie, dobrze wyposażone, ok 10 letnie, bardzo niepozorne z wyglądu i daje dużo frajdy z jazdy. NAwet nie wiesz jakie miny robią dresiki w bmk-ach jak objeżdża ich Ford gówno wooort... :-)

Napisano

> Mondeo MK2 --- 2,5V6 tanie, dobrze wyposażone, ok 10 letnie, bardzo niepozorne z wyglądu i daje

> dużo frajdy z jazdy. NAwet nie wiesz jakie miny robią dresiki w bmk-ach jak objeżdża ich Ford

> gówno wooort... :-)

Mina dresika ma byc powodem kupna samochodu?

Zeby to jeszcze autorytety byly i warto bylo sie z nimi liczyc. hehe.gif

Napisano

Ja myśle że gen. duże auto ze sporym silnikiem-to nie do wariactw=chyba że na autobahnie sobie depnąć...

ja bym sobie wziął autko które ciągle mi chodzi po głowie i mi się podoba

Mitsu Galant 2,5 V6 Avance ok.gifpalacz.gif

Napisano

> Audi A8

Tak się przy okazji zapytam.

Czy miałeś do czynienia z tym wozem?

Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z utrzymaniem, awaryjnością i tym wszystkim o co pyta się podczas interesowania się jakimś samochodem.

Raz jechałem takim Audi jako pasażer i muszę przyznać, że gdyby dało się ten wóz w miarę ogarniać finansowo to jest to ciekawa opcja.

Wiadomo, że pewnie chla jak głupi ale za to komfort i pewność, że ma się duuuuuży zapas momentu i mocy bierze górę.

Napisano

> Ale chyba każde auto lepiej brzmi na wysokich obrotach.

> Oczywiście kazde mające jakotaką moc, no nie mówię o seicento 900

wlasnie szarancza wiecznie chce wszystkim dorownac na drodze i pokazac ze seicento tez moze zadziwic grinser006.gif

Napisano

> Mondeo MK2 --- 2,5V6 tanie, dobrze wyposażone, ok 10 letnie, bardzo niepozorne z wyglądu i daje

> dużo frajdy z jazdy. NAwet nie wiesz jakie miny robią dresiki w bmk-ach jak objeżdża ich Ford

> gówno wooort... :-)

A porywales sie kiedys na jakas, ktora miala wiecej niz 4 gary ? hehe.gif

Napisano

> Witam

Passat nie kusił (mnie przynajmniej).

Napisano

> Witam

Naucz sie nie jezdzic w systemie 0:1 smirk.gif

Napisano

> Tak się przy okazji zapytam.

> Czy miałeś do czynienia z tym wozem?

Mam na codzien wink.gif

> Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z utrzymaniem, awaryjnością i tym wszystkim o co pyta się podczas

> interesowania się jakimś samochodem.

Sprawa wygląda nastepująco, są rzeczy których naprawa jest porównywalna z tańszymi msamochodami, są takie które kosztują drogo. Jak bedziesz serwisował w ASO, sprzedaż nerkę, płuco, rogówke i kawałek wątroby, ale są warsztaty które ogarniają temat, i tam ceny są na akceptowalnym poziomie. Generalnie, jak kupisz od poprzednika który dbał o auto, nie powinno byc problemu

> Raz jechałem takim Audi jako pasażer i muszę przyznać, że gdyby dało się ten wóz w miarę ogarniać

> finansowo to jest to ciekawa opcja.

Trzeba było przejechac sie jako kierowca

> Wiadomo, że pewnie chla jak głupi ale za to komfort i pewność, że ma się duuuuuży zapas momentu i

> mocy bierze górę.

Miasto 13-15 trasa bez szaleństw około 10

silnik V8 z automatem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.