Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mała ankieta na temat przekraczania prędkosci.

Featured Replies

Napisano

Ułożyłem małą ankieta na powyższy temat.

Wypełnienie jej nie powinno zająć wiecej niz kilka minut.

Co mnie najbardziej interesuje, to porownanie wyników miedzy różnymi krajami.

Narazie umieściłem taka sama ankiete na irlandzkim forum motoryzacyjnym. Chcialbym jeszcze to przetlumaczyć na kilka innych języków i pozbierać trochę statystyki.

Jak tylko bedę miał rezulataty to autokącik bedzie pierwszym miejscem, gdzie sie tymi rezultatami z wami podzielę.

Robie to czysto hobbystycznie.

Ankieta tutaj: http://www.surveymonkey.com/s/GC5JT59

Slicznie proszę o wypelnienie.

Zanim odpowiesz w wątku - przeczytaj! ok.gif

Napisano

> Ułożyłem małą ankieta na powyższy temat.

> Wypełnienie jej nie powinno zająć wiecej niz kilka minut.

> Co mnie najbardziej interesuje, to porownanie wyników miedzy różnymi krajami.

> Narazie umieściłem taka sama ankiete na irlandzkim forum motoryzacyjnym. Chcialbym jeszcze to

> przetlumaczyć na kilka innych języków i pozbierać trochę statystyki.

> Jak tylko bedę miał rezulataty to autokącik bedzie pierwszym miejscem, gdzie sie tymi rezultatami z

> wami podzielę.

> Robie to czysto hobbystycznie.

> Ankieta tutaj: http://www.surveymonkey.com/s/GC5JT59

> Slicznie proszę o wypelnienie.

a wyniki kiedy hmm.gifconfused.gif

Napisano

> Co mnie najbardziej interesuje, to porownanie wyników miedzy różnymi krajami.

> Narazie umieściłem taka sama ankiete na irlandzkim forum motoryzacyjnym. Chcialbym jeszcze to

> przetlumaczyć na kilka innych języków i pozbierać trochę statystyki.

> Jak tylko bedę miał rezulataty to autokącik bedzie pierwszym miejscem, gdzie sie tymi rezultatami z

> wami podzielę.

> Robie to czysto hobbystycznie.

> Ankieta tutaj: http://www.surveymonkey.com/s/GC5JT59

> Slicznie proszę o wypelnienie.

Wypełnione. waytogo.gif

W 6 pytaniu masz błąd "Duży ruch pieszych wzdłóż drogi" zlosnik.gif

pozdr. 20.GIF

Napisano

> Wypełnione.

> W 6 pytaniu masz błąd "Duży ruch pieszych wzdłóż drogi"

> pozdr.

Dziwne, że nie zauważyłeś powtarzanego kilka razy błędu "wogóle". wink.gif

Ankieta wypełniona. ok.gif

Napisano

> Dziwne, że nie zauważyłeś powtarzanego kilka razy błędu "wogóle".

> Ankieta wypełniona.

za często to już widzę i się przyzwyczaiłem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> a wyniki kiedy

Jak sie pozbiera troche więcej odpowiedzi, to ankiete zamkne i wyniki tutaj wrzuce.

Jeszcze mam zamier wrzucic taka sama po Francusku, Niemiecku, Włosku i Hiszpańsku na jakies lokalne fora tam, zeby chlopaki wypelnili.

Tylko mam troche problemu z tym, bo nie znam w/w jezykow.

Napisano
  • Autor

> za często to już widzę i się przyzwyczaiłem

wzdłuż poprawione.

wogole mi sie nie chce wyszukiwac.

PS. Nigdy z ortografii orlem nie bylem.

Napisano

> wogole mi sie nie chce wyszukiwac.

Pytanie 3,4 i 5 ok.gif Pierwsze odpowiedzi.

Ankietę wypełniłem zlosnik.gif Ciekawy pomysł 20.GIF

Napisano

wypełnione waytogo.gif

Napisano

Done!

Napisano

wypełnione smile.gifok.gif

Ciekaw jestem wyników smile.gif

Napisano

Jakbym mial gdzie to dopisalbym w uwagach że poza granicami predkośc przekraczam w zdecydowanie mniejszym stopniu bo IMO ograniczenia sa stawiane ze znacznie większym sensem...

Napisano

done, fajny pomysł ok.gif

Napisano
food.gifWyniki food.gif Wyniki food.gif
Napisano

Wypełnione waytogo.gif

Napisano

wypełnione

Napisano

poszlo

Napisano

> Poszło

Kolejne "poszło" (itp.) będzie nagradzane wczasami. banned.gif

mar00ha

Napisano

> Kolejne "poszło" (itp.) będzie nagradzane wczasami.

> mar00ha

OT

Hmm.

Chyba tak się jakoś przyjęło na AK, że po wypełnieniu ankietki potwierdzało się ten fakt. old.gif

Napisano

> Chyba tak się jakoś przyjęło na AK, że po wypełnieniu ankietki potwierdzało się ten fakt.

Nie widzę powodu aby to robić. Nie znam też takiego zwyczaju. Nawet jeżeli istnieje, to go nie popieram, gdyż uważam za zbędny.

mar00ha

Napisano

Wypełniłem, ale:

1. W pytaniu 9 nie byłem w stanie podać tylko i wyłącznie innego powodu w rubryce "inne", gdyż system przyjął brak odpowiedzi, gdy nie zaznaczyłem jednej z sugerowanych opcji, pomimo że żadna z nich nie była właściwa.

2. Pytanie 10 dotyczy przekraczania za granicą, gdy jesteśmy tam pierwszy raz, zaś nie ma odpowiedzi, która wskazuje, że w takiej sytuacji nie przekraczamy. Jest odpowiedź "nigdy nie przekraczam za granicą" ale to przecież nie to samo.

Napisano

poszlo ok.gif

EDIT:

Ciekawe, czy odpowiedzi beda szczere...?

(pytanie zadane w celu unikniecia bana od maroohy za jego widzimisie).

Napisano

> poszlo

> EDIT:

> Ciekawe, czy odpowiedzi beda szczere...?

> (pytanie zadane w celu unikniecia bana od maroohy za jego widzimisie).

a czemu miałyby być nie szczere? to, że na ak są wszyscy poprawni i nigdy nie przekroczyli prędkości itd itd już wiemy, ale w anonimowej ankiecie można się przyznać grinser006.gif

fajny pomysł ok.gif właśnie sobie uświadomiłem, że nie prowadziłem auta za granicami PL swiety.gif

Napisano

> poszlo

> EDIT:

> (pytanie zadane w celu unikniecia bana od maroohy za jego widzimisie).

Kto następny?

mar00ha

Napisano

> wypełnione

Następny proszę.

mar00ha

Napisano

w pytaniu 7 o liczbę mandatów jest trochę bez sensu

bo 3 mandaty w ciągu 3lat posiadania prawka to nie to samo co 3 mandaty w ciągu 30lat jazdy wink.gif

Napisano

> Następny proszę.

> mar00ha

Ja tylko ku woli ścisłości: dopisz może swoją prośbę na górze, bo sporo osób najpierw odpowiada na pierwszy post a później zjeżdża w dół i czyta następne wink.gif Nie wspominając tych którzy czytają na 'Blacie' i jeśli nie klikną w Twój konkretny post to raczej nie będą wiedzieli co ich trafiło zlosnik.gif

Napisano

> Kolejne "poszło" (itp.) będzie nagradzane wczasami.

> mar00ha

Że tak zapytam co narusza taki post w reulaminie forum??

Napisano

> Że tak zapytam co narusza taki post w reulaminie forum??

Prawdopodobnie brak treści w liście, czyli punkt 10d w regulaminie. Rzecz w tym, że w tym wątku przynajmniej 2 posty maruhy ten punkt naruszają. No ale "Co wolno wojewodzie..." zlosnik.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Prawdopodobnie brak treści w liście, czyli punkt 10d

Ja obstawiam pkt 11, czyli naruszenie dodatkowego zarządzenia moda.

Innymi słowy, tak zwany ban za niewinność, każdy facet żyjący w związku z kobietą ma z tym doświadczenie hehe.gif

Napisano

> Nie widzę powodu aby to robić. Nie znam też takiego zwyczaju. Nawet jeżeli istnieje, to go nie

> popieram, gdyż uważam za zbędny.

> mar00ha

To że go nie popierasz i uważasz za zbędny, nie oznacza, że zaraz go muszisz tępić.

Lepiej napisz widocznie to ostrzeżenie o zbanowaniu, bo ludzie nieświadomie odpowiadają na pierwszy post.

Napisano

bardzo dobry pomysł z tą ankietą.

Dzień dobry. Mam na imię Michał, jestem piratem drogowym.

Dziękuję za uwagę.

Serio. Codziennie przekraczam dozwoloną prędkość i to czasem dość sporo. jeśli ktoś z Warszawy mi powie, że nigdy nie zdarza mu się przekroczyć prędkości to może oznaczać trzy rzeczy:

a) ściemnia

b) ma dziwne pojęcie o ograniczeniach prędkości

c) jeździ rowerem.

"stojąc" w korku zdarza mi się łamać ograniczenia prędkości. sick.gif

Napisano

> bardzo dobry pomysł z tą ankietą.

> Dzień dobry. Mam na imię Michał, jestem piratem drogowym.

Spoko, też się tak czułem wypełniając ankietkę

Napisano

> Następny proszę.

> mar00ha

Z całym szacunkiem ale chyba Cię trochę poniosło z tymi bananami. Nie lepiej podwiesić ten wątek lub przenieść do ankiet, to nie będą go podbijać. Poza tym ostrzeżenie jest w połowie posta z kilkoma stronami. Trochę tak dziwnie temat załatwiony z Twojej strony hmm.gif No ale co wolno wojewodzie...

Napisano

Hyhyh, myślę że będą bardzo szczere. Ja nie widzę powodów dla których nie byłyby szczere, skoro mogą być szczere rotfl.gif

No co by tu jeszcze napisać żeby nie oberwać hmm.gifgrinser006.gif

Dobra, koniec żartów. Odpowiadając na niektóre pytania miałem wrażenie że są deko tendencyjne.

Czy przekraczam tak samo prędkość w innym kraju? No jak nie znam drogi i nie wiem gdzie jadę, to jasna sprawa że jadę wolniej. Tak samo jadę wolniej jak jadę gdzieś w Bieszczady, a szybciej jak jadę do Łodzi gdzie jechałem już z milion razy niewiem.gif

Ostatnio w Monte Carlo jak już czwarty raz przejechałem słynny tunel, to mimo że wiedziałem że stoi tam policja, nie żałowałem gazu devil.gifzlosnik.gif

Napisano

> Czy przekraczam tak samo prędkość w innym kraju? No jak nie znam drogi i nie wiem gdzie jadę, to

> jasna sprawa że jadę wolniej. Tak samo jadę wolniej jak jadę gdzieś w Bieszczady, a szybciej

> jak jadę do Łodzi gdzie jechałem już z milion razy

> Ostatnio w Monte Carlo jak już czwarty raz przejechałem słynny tunel, to mimo że wiedziałem że stoi

> tam policja, nie żałowałem gazu

u mnie np wolniejsza jazda za granicą wynika z tego że jadę tam dla przyjemności - na wakacje

a wtedy mi się nie spieszy cool.gif

co innego jak jakąś trasę pokonuje setny czy tysięczny raz spineyes.gif

Napisano

> u mnie np wolniejsza jazda za granicą wynika z tego że jadę tam dla przyjemności - na wakacje

> a wtedy mi się nie spieszy

> co innego jak jakąś trasę pokonuje setny czy tysięczny raz

To też ok.gif

Napisano

> bardzo dobry pomysł z tą ankietą.

> Dzień dobry. Mam na imię Michał, jestem piratem drogowym.

> Dziękuję za uwagę.

Witaj! Nie jesteś jedynym piratem, który wypełnił tą ankietę. Ja również łamie ograniczenia prędkości.

Czy Tobie Twoi znajomi również doradzali terapię i resocjalizację? Mi tak. W dodatku co chwilę pytają czy mam dzieci...

> Serio. Codziennie przekraczam dozwoloną prędkość i to czasem dość sporo. jeśli ktoś z Warszawy mi

> powie, że nigdy nie zdarza mu się przekroczyć prędkości to może oznaczać trzy rzeczy:

> a) ściemnia

ziew.gif> b) ma dziwne pojęcie o ograniczeniach prędkości

> c) jeździ rowerem.

> "stojąc" w korku zdarza mi się łamać ograniczenia prędkości.

na tym forum na pewno mało kto tak jeździ. Jestem pewien, że większość przestrzega przepisów.

Na marginesie, co w ogóle ma pokazać ta ankieta. Że polscy kierowcy są na tle Europy wariatami?

Napisano

> Następny proszę.

> mar00ha

Ależ proszę. Następnym razem jednak daj szansę zapoznać się z TWOIMI wymaganiami. Bo się obrażę. grinser006.gif

Napisano

> Kto następny?

> mar00ha

po pierwsze dales sie sprowokowac jak dziecko hehe.gif

po drugie, jak juz tutaj pare osob zauwazylo, wykazales sie dosc konkretnym brakiem inteligencji, piszac o tym na ktorejstam stronie. sam napisalem najpierw posta, dopiero potem zobaczylem Twoj dopisek i ratowalem sie editem...

po trzecie nie zlamalem zadnego punktu regulaminu, nawet zastosowalem sie do Twojej uwagi w tym watku, wiec ten ban to bylo Twoje widzimisie...

po czwarte, jak dasz mi po tym poscie kolejnego bana to tylko kolejny raz pokazesz jak swietnym modem jestes ok.gif

Napisano

poszło zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

ale z trudem. Wg mnie powienienś kompletnie przebudować tę ankiete. Pomijam ze jedno pytanie czytałem 3 razy tak je zagmatwałeś zlosnik.gif to ilość odpowiedzi nie da konkretnego obrazu kierowcy pirata lub świętoszka. ja nie wiem o ile przekraczam . Wiem ze przekraczam i nie zastanawiam sie nad tym czy było 10 a moze 14 km pond limit wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.