Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lancia Thema

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> No cóż, mam W Lancii więcej niż 180 i jest niedosyt...

przy 230 KM po pewnym czasie też by był wink.gif

Napisano

> przy 230 KM po pewnym czasie też by był

Owszem. Ale pewnie w okolicy 260-280 by znikł.

Tyle, że w tym wypadku mówimy o limuzynie klasy premium. Chyba logicznym jest oczekiwanie osiągów "premium"?

Napisano
  • Autor

> Owszem. Ale pewnie w okolicy 260-280 by znikł.

> Tyle, że w tym wypadku mówimy o limuzynie klasy premium. Chyba logicznym jest oczekiwanie osiągów

> "premium"?

pewnie jak u konkurencji będzie się benzyna zaczynała od 3 l i ok. 250 KM albo jakieś 2 T

Napisano

> Serio? Ja nie widzę absolutnie żadnych różnic pomiędzy nimi.

A ja widzę i zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu niż Czystace ok.gif

Napisano

> bo wyscig na ilosc biegow to tak jak wyscig na megapixele w telefonach. ladnie wyglada w katalogu i

> mozna powiedziec ze jest wiecej niz u konkurencji, a jest to de facto podrzednym parametrem.

> limuzyna ma zapewniac komfort, a nie intonowac melodyjki obrotami silnika i ciagla zmiana biegow.

> widziales jaki chaos generuje skrzynia w lexusie IS-F? tam to jeszcze mozna zrozumiec,

> japonskie auto - gadzeciarze sie cieszą. ale nie w tym semgencie...

bezedury jakieś panie... zlosnik.gif

jeździłem już automatami 8-biegowymi, na codzień jeżdżę 7-biegowym i uważam, że działają świetnie.

Napisano

> bezedury jakieś panie...

> jeździłem już automatami 8-biegowymi, na codzień jeżdżę 7-biegowym i uważam, że działają świetnie.

Popieram. Ośmiobiegowy automat to genialny wynalazek.

Napisano

> widziales jaki chaos generuje skrzynia w lexusie IS-F?

Jechałeś kiedyś może IS-F'em czy powtarzasz bzdury Clarksona?

Edycja - zorientowałem się że zadałem retoryczne pytanie. Nie musisz odpowiadać a tym bardziej kłamać smile.gif

Napisano

> nie wiem jak TO moze sie bardziej podobac niz feton... w sumie to wiem: TO kupuje pozer - ktos kto

> patrzy na znaczek. phetona koles ktory kupuje auto nie znaczek:)

W ciekawym świecie się obracasz zlosnik.gif

Napisano

> Ten tuman żwiru spod przedniej osi nie może się kojarzyc z niczym fajnym .

Ale Ronina oglądałeś? zlosnik.gif

Napisano

> W ciekawym świecie się obracasz

jak kazdy smile.gif swiat jest ciekawy ogolnie smile.gif

Napisano

> Jechałeś kiedyś może IS-F'em czy powtarzasz bzdury Clarksona?

nie kojarze co mowil o tym clarkson. pamietam ze testowal IS-F ale nie kojarze zadnego komentarza nt biegów.

zgadzam sie natomiast m.in. z feliegonem Maya z jednego top gear.

Ile biegow jest lepsze? 8? 13? 24? poprostu - wiecej wcale nie znaczy lepiej? gdzie jest gorna granica? a dodatkowo - nie piszemy o aucie ktore ma wogole jakies osiągi reprezentowac.

> Edycja - zorientowałem się że zadałem retoryczne pytanie. Nie musisz odpowiadać a tym bardziej

> kłamać

dzieki Ci łaskawco za to ze nie musze Ci nic udawadniac. oszczedziles mi wysilku wink.gif przeceniasz sie... przeciez nie mozna oczekiwac ze skrytykujesz auto ktorym jezdzisz... to juz wielokrotnie pokazałeś.

Napisano

> bezedury jakieś panie...

> jeździłem już automatami 8-biegowymi, na codzień jeżdżę 7-biegowym i uważam, że działają świetnie.

no nowoczesne auomaty dzialaja swietnie - sa mega szybkie. ale nie oznacza to ze im wiecej biegow tym lepiej smile.gif DSG 7biegowe dla mnie to "nadto".

Napisano

> za duzo biegow jak na taka limuzyne:/

Przecież to automat, to może mieć i 10 biegów. Grunt żeby się nie sypał i biegi zmieniał w sposób niezauważalny.

Za to 5 w dieslu to za mało. Znajomy zawsze się denerwuje jak jedzie swoim 5 biegowym TDIkiem po terenach pagórkowatych, że na 3 mu silnik wyje, a na 4 turbo nie pompuje wink.gif.

Napisano

> Przecież to automat, to może mieć i 10 biegów. Grunt żeby się nie sypał i biegi zmieniał w sposób

> niezauważalny.

no w tym sęk. DSG potrafi szarpnąć, a to przeciez almighty VW! to teraz pytanie co zepsuje konsern fiata smile.gif

IS-F ktorym mnie wieziono, w ruchu miejskim gdzie czesto zmieniasz tempo skakał strasznie (kulturalnie dosc, ale jednak mi to utkwiło w glowie).

Napisano

> no w tym sęk. DSG potrafi szarpnąć, a to przeciez almighty VW! to teraz pytanie co zepsuje konsern

> fiata

Przecież shitowatych DSG (dwusprzęgłowych) nie daje się do tego samochodów wink.gif.

DSG to nadaje się do Polówki, Golfa, Fabii ew. Paska, ale nie do A6 czy Thema'y zlosnik.gif.

Napisano

> A ja widzę (...)

To dziwne, bo to samo zdjęcie wnętrza jest na amerykańskiej stronie chryslera...

• 5 miesięcy później...
Napisano

Dziś widziałem to auto w salonie i bardzo mi się spodobało.

Cena chyba ponad 200 000 zł

Napisano

> Dziś widziałem to auto w salonie i bardzo mi się spodobało.

> Cena chyba ponad 200 000 zł

na pasazu w markiecie stoi w okolicy. Stalem , macalem , przyklejalem nos do szyby jak male dziecko, ogladalem 20 calowe opony ... podszedlem do cennika.. patrze LANCIA... WTF ?!.. 15 minut bylem nieswiadom ze to ma byc lancia. Bylem swiecie przekonany ze to lift 300'tki. Cena 186k.

Napisano

Tym samochodem Włosi pokazali szacunek dla marki Lancia. sick.gif Zrobić Fiata z Dodge'a to jeszcze przejdzie, ale przylepić znaczek Lancii do Chryslera to coś jak PF126p z grillem od W123. Nie! To jeszcze gorzej!

Mówi się, że Włosi kochają samochody...to ja wole być kobietą w kraju arabskim niż samochodem we Włoszech.

Fiat jawi mi się teraz jako taka głowa "rodziny" gdzie Alfa Romeo i Lancia to dwie żony. W domu Alfę bije, zastrasza, ale publicznie pokazuje się z nią i toną pudru dla niepoznaki. Kobita nie ma nic do powiedzenia, ale nastolatki lubią oglądać jej zdjęcia. Drugą żonę jednak zamknął w piwnicy i sprowadził sobie z Hollywood przelatanego silikona oddając mu jej garderobę.

Obleśne... sick.gif

Napisano

> Tym samochodem Włosi pokazali szacunek dla marki Lancia. Zrobić Fiata z Dodge'a to jeszcze

> przejdzie, ale przylepić znaczek Lancii do Chryslera to coś jak PF126p z grillem od W123. Nie!

> To jeszcze gorzej!

> Mówi się, że Włosi kochają samochody...to ja wole być kobietą w kraju arabskim niż samochodem we

> Włoszech.

> Fiat jawi mi się teraz jako taka głowa "rodziny" gdzie Alfa Romeo i Lancia to dwie żony. W domu

> Alfę bije, zastrasza, ale publicznie pokazuje się z nią i toną pudru dla niepoznaki. Kobita

> nie ma nic do powiedzenia, ale nastolatki lubią oglądać jej zdjęcia. Drugą żonę jednak zamknął

> w piwnicy i sprowadził sobie z Hollywood przelatanego silikona oddając mu jej garderobę.

> Obleśne...

JESTEŚ MOIM BOGIEM.

Nie wiem, skąd bierzesz te teksty, ale są super hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Tym samochodem Włosi pokazali szacunek dla marki Lancia. Zrobić Fiata z Dodge'a to jeszcze

> przejdzie, ale przylepić znaczek Lancii do Chryslera to coś jak PF126p z grillem od W123. Nie!

> To jeszcze gorzej!

> Mówi się, że Włosi kochają samochody...to ja wole być kobietą w kraju arabskim niż samochodem we

> Włoszech.

> Fiat jawi mi się teraz jako taka głowa "rodziny" gdzie Alfa Romeo i Lancia to dwie żony. W domu

> Alfę bije, zastrasza, ale publicznie pokazuje się z nią i toną pudru dla niepoznaki. Kobita

> nie ma nic do powiedzenia, ale nastolatki lubią oglądać jej zdjęcia. Drugą żonę jednak zamknął

> w piwnicy i sprowadził sobie z Hollywood przelatanego silikona oddając mu jej garderobę.

> Obleśne...

Amen bracie.

Oby jeszcze kiedyś Lancia mogła budować własne samochody.

Napisano
  • Autor

> Włoszech.

z konferencji - Lapo Elkann zlosnik.gif

"It is about selling passion, emotion and love. Mercedes and Audi make some very good cars but they are like perfect refrigerators: they're cold objects while Italian products are warm and express a passionate feeling."

Napisano

Mnie to auto się podoba, ale nie ze znaczkiem Lancii. O ile obecny Ypsilon, Musa czy Delta wyglądają jeszcze na włoski wytwór i mogą się podobać, o tyle Lancia Voyager, Thema, czy Fiat Freemont w ogóle mi nie podchodzą, już sama nazwa modelu nie pasuje do tych marek (pomijam Themę, która wygląda jak 300C po lifcie).

Napisano

> To jeszcze gorzej!

> Włoszech.

> Obleśne...

Elkannowie rządzą, więc teraz liczy się biznes zlosnik.gif

FIAT wyrwał się spod topora GM i teraz sam chce porządzić w Ameryce przy okazji skażając rynek europejski. Na razie mają trochę rozdwojenie jaźni, ale myślę, że śladem GM zaczną robić auta globalne z nutką europejskiego, włoskiego stylu.

Napisano

> Owszem. Ale pewnie w okolicy 260-280 by znikł.

> Tyle, że w tym wypadku mówimy o limuzynie klasy premium. Chyba logicznym jest oczekiwanie osiągów

> "premium"?

wczoraj jeździłem 540i

na początku - zachwyt, po pół godzinie już widziałem minusy zlosnik.gif

wszystko się znudzi, teraz jestem ciekawy M5... oczywiście mówię o E34 zlosnik.gif

Napisano

> Obleśne...

hahaha.gif, twierdzisz ze Lancia to prostytutkazlosnik.gif?

ditto ten Fiat Free costam, gdzie to jest klepanehmm.gif?

Napisano

> Zero stylu lancii

Dokładnie. Straciła cały swój urok jak dla mnie. no.gifsick.gif Co się pojawi na ulicy to ludzie od razu będą krzyczeć Chrysler jedzie grinser006.gifno.gif

Napisano

> gdzie ta Lancia maja klepac, Made in USA?

Tą "Lancie" klepią w Kanadzie. A "Fiata" Remonta w Meksyku.

Napisano

> Ale przez to była jedna jedyna .... wszyscy się oglądają za takim autem a za BMW7/ A8 .... już nikt

to tak jak zobaczysz na ulicy na prawdę brzydką laskę. Ale to taką ochydną, że kijem przez szmatę nie tkniesz. W dodatku kulejącą i z wąsem. Też się obejrzysz.

A co do tej lanczji to ja nie wiem czym się podniecać. Dla nie to Chrysler 300C FL w wersji wyposażenia wnętrza Liroy&Klemens z dodatkowym pakietem "chrom-ile-wlezie". Projektant się nie wysilał za mocno. Coś jak z Astonem Martinem DB9 i Jaguarem XKR, jak szybko przejedzie to się można pomylić.

Napisano

> Lancia Thema

> Długość 5,06 m

> Szerokość 1,9 m

> - 3,6-litrowy V6 silnik benzynowy Pentastar 286 KM 8-stopniowa automatyczna skrzynia biegów,

> - 3-litrowy Diesel V6 190 KM i 239 z 5-biegową automatyczną skrzynią biegów

Sukces, że chociaż nazwę swoją zostawili a nie jak w przypadku minivana gdzie tylko logo jest inne na masce.

Napisano

> Sukces, że chociaż nazwę swoją zostawili a nie jak w przypadku minivana gdzie tylko logo jest inne

> na masce.

Lancia Voyager jak to zobaczylem pare miesiecy temu pierwszy raz to padłem hehe.gifno.gif

Napisano

> Lancia Voyager jak to zobaczylem pare miesiecy temu pierwszy raz to padłem

wyjątkowy koszmar do tego Voyager prowadzi się po prostu fatalnie i nie sądzę że to poprawili zlosnik.gif

Napisano

> wyjątkowy koszmar do tego Voyager prowadzi się po prostu fatalnie i nie sądzę że to poprawili

Ktory prowadzi sie swietnie?

Napisano

> Ktory prowadzi sie swietnie?

minivan tej klasy ? Pewnie żaden się świetnie nie prowadzi ale już Toyta Previa jedzie dużo przyjemniej i ma lepszą skrzynię, a z europejczyków to np espace

Napisano

> Ktory prowadzi sie swietnie?

Hmmmmmm.... a jeździłeś S-Maxem? Bo ja tak.

W porównaniu z moją MPV prowadzi się wyśmienicie.

Oczywiście, jak na minivana - gabaryt, wysokość, szerokść i położenie środka ciężkości.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Hmmmmmm.... a jeździłeś S-Maxem? Bo ja tak.

ale po co porownywac to malenstwo do voyagera?

Dobrze prowadzic to sie musi zona a van ma byc komfortowy i wygodny smile.gif

Napisano

> minivan tej klasy ? Pewnie żaden się świetnie nie prowadzi ale już Toyta Previa jedzie dużo

> przyjemniej i ma lepszą skrzynię, a z europejczyków to np espace

Odpisalem wyzej co jest istotne w vanie a amerykanie lubia komfort no i bardzo dobrze ok.gif

Napisano

> Dokładnie. Straciła cały swój urok jak dla mnie. Co się pojawi na ulicy to ludzie od razu będą

> krzyczeć Chrysler jedzie

Nie wiem po co wszyscy tak się podniecają i jadą po Lanci jezeli nikt z Was nie miał do tej pory Lanci i nie planował pewnie nawet kupić hehe.gif

Teraz ludzie nagle tacy wrażliwi i lamentują jaka to Lancia bez stylu, prostytutka itp. hahaha.gif

Zaraz większość z Was wsiadzie do swoich pieknych klocWagenów po dziadku z Niemiec czy innych srajczento i nie będzie marudzić. zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem po co wszyscy tak się podniecają i jadą po Lanci jezeli nikt z Was nie miał do tej pory

> Lanci i nie planował pewnie nawet kupić

> Teraz ludzie nagle tacy wrażliwi i lamentują jaka to Lancia bez stylu, prostytutka itp.

> Zaraz większość z Was wsiadzie do swoich pieknych klocWagenów po dziadku z Niemiec czy innych

> srajczento i nie będzie marudzić.

Pomijam juz fakt ile tak naprawde tych lanci bedzie jezdzilo w PL wink.gif

Zapewne 300C sie lepiej sprzedaje/sprzedawal niz ten wlasnie model Lanci

Napisano

> Nie wiem po co wszyscy tak się podniecają i jadą po Lanci jezeli nikt z Was nie miał do tej pory

> Teraz ludzie nagle tacy wrażliwi i lamentują jaka to Lancia bez stylu, prostytutka itp.

> Zaraz większość z Was wsiadzie do swoich pieknych klocWagenów po dziadku z Niemiec czy innych

> srajczento i nie będzie marudzić.

ja miałem kappę i bardzo miło ją wspominam zlosnik.gif

Napisano

> Odpisalem wyzej co jest istotne w vanie a amerykanie lubia komfort no i bardzo dobrze

Bo komfort i pojemność jest najważniejsza w tych samochodach, to jasne co nie zmienia faktu że są samochody którzy przy okazji dwóch pierwszych zachowują jakiekolwiek właściwości jezdne.

Napisano

> Bo komfort i pojemność jest najważniejsza w tych samochodach, to jasne co nie zmienia faktu że są

> samochody którzy przy okazji dwóch pierwszych zachowują jakiekolwiek właściwości jezdne.

Jedni lubia to, drodzy co innego wiec dlatego mamy tak duzo modeli i wersji aut smile.gif

Nie ma idealnego rozwiazania bo to co dla Ciebie bedzie komfortem to dla innego bedzie taczka....

Napisano

> "It is about selling passion, emotion and love. Mercedes and Audi make some very good cars but they

> are like perfect refrigerators: they're cold objects while Italian products are warm and

> express a passionate feeling."

Taki tekst powinien wygłosić gość, który siedzi przed TV, w jednej ręce Tyskie, w drugiej pilot, nie ma ochoty nic zrobić, nie ma pracy i szuka dziewczyny... spineyes.gif

Albo są to słowa adresowane do pasjonatów zoologii, których trzeba przekonać, że w świecie motoryzacji jest inaczej niż w świecie zwierząt. W świecie motoryzacji gdy wypatroszymy misia w Tatrach, dodamy cyjanek do słoninki dla sikorek lub przejechanego kota przekażemy jako maskotkę do lokalnego przedszkola to jest to gorąca pasja w kolorze miłości.

Mam nadzieję, że taka filozofia skończy jak łysy Silvio Bunga Bunga. wink.gif

Napisano

> twierdzisz ze Lancia to prostytutka?

Nie...to biedna kobieta. Jej pan i władca to syn owej hookerki. wpysk.gif

> ditto ten Fiat Free costam, gdzie to jest klepane?

Freemont jest meksykański więc smakuje jak pizza, a kopie jak burrito z atomową papryczką. angryfire.gif

Napisano

> Lancia Voyager jak to zobaczylem pare miesiecy temu pierwszy raz to padłem

Ja nie rozumiem braku konsekwencji.

Dlaczego 300C to Thema, a Voyager to nie Phedra?

Ale w kpinach Fiat zawsze był dobry...

Napisano

> Nie wiem po co wszyscy tak się podniecają

Bo lubią auta...niezależnie od tego co mają w garażu.

> jadą po Lanci

Po Lancii nie ma co jechać. Jedziemy po Fiacie czy ogólnie po włoskiej motoryzacji, która zeszmaca (cóż za słowo zlosnik.gif) Alfe, Lancie, a i siebie nie oszczędzi.

To już najmniej złego Audi zrobiło Lamborghini. Czyli Niemce!

> jezeli nikt z Was nie miał do tej pory

Mam sobie kupić kota, żeby powiedzieć, że nie lubię kotów? crazy.gif

Nie wiem czy zrozumiesz, ale coś Ci opowiem.

W 1987 roku wybieraliśmy z rodzicami nowy samochód. Wybór piękny. Polonez 1.5 LE czy może PF 125p 1.5 ME czyli samochód taki sam jak miał już dziadek 15 lat wcześniej. Wybór padł na Poloneza bo rzygać mi się chciało na myśl, że nowe auto będzie takie samo jak rzęch dziadka (były demokratyczne, rodzinne wybory). Takie są konsekwencje chowania się na zagranicznych prospektach samochodowych, ale nieważne.

A teraz przez takie Lancie 300C itp. kojarzy mi się to wszystko z komuną, w której wybór nie istniał. I dlatego mówię Włochom "NO". nono.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> wcale nie klape. lancia to premium fiatowskie, to znaczy ze bedzie drozsze niz alfa i fiat. czyli

> jak ma kosztowac tyle co folcwagen amerykanski?

> o ile jakikolwiek model lancii mozna nazwac sukcesem, to imho nowy segment u tej marki po latach

> moze sie sprzedac.

z tym silnikiem 3.6 kosztuje toto 230 tyś. zł. materiały w bliźniacych lanciach są o niebo lepszy niż w chrysl, bo widziałem i porównywałem. miękkie środki, a chrysl platikor...

Napisano

> A teraz przez takie Lancie 300C itp. kojarzy mi się to wszystko z komuną, w której wybór nie

> istniał. I dlatego mówię Włochom "NO".

Lancia 300C to pikuś, cała popularna motoryzacja to teraz wybór między 125 a Polonezem,

te same podzespoły, nawet całe samochody różniące się tylko znaczkiem:

VW-Skoda-Seat (a nawet Audi ze znaczkiem Seata w Exeo)

Peugeot 107-Citroen C1-Toyota Aygo

PSA (Peugeot Citroen)

Renault-Nissan

itd, itd....

komuna wróciła na dobre, jest tylko większy wybór kolorów wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.