Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny paliw

Featured Replies

Napisano

Miały być wieeelkie podwyżki na ON i co, i podrożało noPb 95 hehe.gif

Od dłuższego czasu tankuję na Bliskiej, bo mam blisko.

Od dłuższego czasu było:

ON: 5,49 zł

noPb: 5,35 zł

A po Nowym Roku:

ON: 5,49zł

noPb: 5,39zł

A jak u Was temat wygląda ?

Napisano

To jest cisza przed burzą. Jak przywalą to zaczniemy robić pod siebie...

My to kij. Ale firmy transportowe będą padać jak muchi.

Napisano

W Lublinie podobnie

ba, nawet ON taniej jak w odleglym od Lublina Bilgoraju hmm.gif

Napisano

> Miały być wieeelkie podwyżki na ON i co, i podrożało noPb 95

> Od dłuższego czasu tankuję na Bliskiej, bo mam blisko.

> Od dłuższego czasu było:

> ON: 5,49 zł

> noPb: 5,35 zł

> A po Nowym Roku:

> ON: 5,49zł

> noPb: 5,39zł

> A jak u Was temat wygląda ?

Podobnie w morde.

Przed NY

ON: 5,69

NoPb: 5,44

Po

ON: 5,69

NoPb: 5,58

O so tu klnie.gif choźi niewiem.gif

Dobrze że mam jeszcze Nube na LPG, on przynajmniej nie podrożał i jest relatywnie tani.

Napisano

na Shellach i innych BP raczej drożej ale dziś jak co dzień przejeżdżałem obok Auchan i ON tam kosztował 5,41. Wczoraj 5,44... hmm.gif

Napisano

Przecież podwyżki już były biglaugh.gif Od listopada koncerny podnosiły marżę żeby dojechać spokojnie do poziomu cen z nową akcyzą. My nie mamy skokowej podwyżki a oni zarobili na tym kupę kasy. Jakby czekali do 1.1.2012 i podnieśli o akcyzę to cena by skoczyła nagle do takiego poziomu jak jest ale oni by grosza na tym nie zarobili. A tak płaciliśmy drożej znacznie wcześniej niż powinniśmy i z czego tu się cieszyć?

Napisano

by czytal gazety to by sie nie dziwil wink.gif

Zeby nie zarzynac transportu zostala przesunieta marza miedzy ON a NoPB wink.gif Gnoj sprzedaja po kosztach a placi kowalski w benzynie zlosnik.gif

Napisano

> by czytal gazety to by sie nie dziwil

> Zeby nie zarzynac transportu zostala przesunieta marza miedzy ON a NoPB Gnoj sprzedaja po

> kosztach a placi kowalski w benzynie

taaa oni wszyscy po kosztach wszystko sprzedaja.... i pewnie dlatego sprzedaz paliw jest tak dochodowym interesem

Napisano

W tv gadali zeby szoku nie bylo to Pb tez podrozeje zeby zrekompensowac podwyzke grinser006.gif Sprawiedliwosc musi byc.

Edit obok mnie ON 5,69

Napisano

> taaa oni wszyscy po kosztach wszystko sprzedaja.... i pewnie dlatego sprzedaz paliw jest tak

> dochodowym interesem

tak naprawde to nie jest wink.gif stacje zarabiaja glownie na wszystkim tylko nie na paliwie...

Napisano

> W Lublinie podobnie

> ba, nawet ON taniej jak w odleglym od Lublina Bilgoraju

w LU i tak ceny jeszcze w granicach 5,5-5,59

W Rzeszowie w granicach 5,8PLN za 1l ON...

Napisano

> tak naprawde to nie jest stacje zarabiaja glownie na wszystkim tylko nie na paliwie...

a rafinerie pracuja za darmo ok.gif

Napisano

> w LU i tak ceny jeszcze w granicach 5,5-5,59

> W Rzeszowie w granicach 5,8PLN za 1l ON...

Bo tam bogaci ludzie zyja

U nas musza byc ceny niskie zeby ktokolwiek na stacje zajechal a nie gonil za wschodznia granice hehe.gif

Napisano

> Przecież podwyżki już były Od listopada koncerny podnosiły marżę żeby dojechać spokojnie do

> poziomu cen z nową akcyzą. My nie mamy skokowej podwyżki a oni zarobili na tym kupę kasy.

> Jakby czekali do 1.1.2012 i podnieśli o akcyzę to cena by skoczyła nagle do takiego poziomu

> jak jest ale oni by grosza na tym nie zarobili. A tak płaciliśmy drożej znacznie wcześniej niż

> powinniśmy i z czego tu się cieszyć?

Dokładnie, że też ludzie mają taką krótką pamięć. W ciągu tygodnia pewnie podskoczy lekko na markowych stacjach a silniej na AUchan itp... ale strzelam że to kwestia 5-10 gr max. Obym sie nie mylił, bo moj klekot będzie niesprzedawlanym grinser006.gifsmile.gif

Napisano

> a rafinerie pracuja za darmo

widzisz różnicę między rafinerią, a końcowym sprzedawcą czyli stacją?

To mniej więcej tak jak między kurą co znosi jajko, a sklepem Biedronka, gdzie to jajko sprzedają. hehe.gif

Napisano

> widzisz różnicę między rafinerią, a końcowym sprzedawcą czyli stacją?

ok.gif ale pisanie że stacje nie zarabiają na paliwie to śmiech

jaki jest obrót w sklepie a jaki na paliwie ? ba są stacje gdzie sklep prawie nie istnieje, jakieś fajki, żarówki, olej tyle

i jakoś takie stacje istnieją, dokładają ?

inny przykład to stacje marketowe czy samoobsługowe, dokładają ?

a popatrz ceny mają i 10-20gr niższe jak na tych ze sklepem i barem niewiem.gif

tankuje na bliskiej, akurat tam sklep jest dość spory, ale jakoś nie widzę żeby ludzie coś w tym sklepie wybierali

jakaś gazeta, napój ... tak co któryś klient

za to faktycznie na BP był szał, głownie w barze - żarcie, kawka ok.gif

ceny ON miały wzrosnąć nawet do kilku tyg, tak mówili w grudniu

paliwo z nowym wyższym podatkiem musi "dość" do stacji hmm.gif

przy okazji było też mówione że stacje i koncerny część podwyżki przerzucą na inne paliwa oslabiony.gif

Napisano

> ... My to kij. Ale firmy transportowe będą padać jak muchi.

A potem przyjdzie kolej na przeciętnego Kowalskiego.

Wzrosną ceny praktycznie każdego towaru.

Już to widziałem za poprzedniego systemu...

Napisano

pamiętam jak wszyscy trąbili, że 5 PLN to górna granica...dziś dobijamy do 6 PLN i auta nadal jeżdżą zlosnik.gif

choć chętnie bym poczytał jak kształtowała się sprzedaż paliw w 2011 roku...

Napisano

> w LU i tak ceny jeszcze w granicach 5,5-5,59

> W Rzeszowie w granicach 5,8PLN za 1l ON...

na auchan dzis 5,46 zlosnik.gif nie wiem skad wziales 5,8 na orlenie obok chyba ON verva jest tanszy.

Napisano

No i były, ale w zeszły roku na długo przed jego końcem. W zasadzie zaraz po tym, jak poszła wiadomość, że ON ma podrożeć od początku 2012.

Czyli ludzie byli 270747800-sex.gif przez jakiś czas.

Napisano

> choć chętnie bym poczytał jak kształtowała się sprzedaż paliw w 2011 roku...

też chętnie bym się z taką treścią zapoznał smile.gif

chociaż biorąc pod uwage fakt, że paliwa idą ciągle do góry to nie sądze, żeby jakoś drastycznie spadł na nie popyt.

Napisano

> też chętnie bym się z taką treścią zapoznał

> chociaż biorąc pod uwage fakt, że paliwa idą ciągle do góry to nie sądze, żeby jakoś drastycznie

> spadł na nie popyt.

ale też nie wierze, że wszyscy jeżdżą tyle co kiedyś...

ja np ograniczyłem koszty dojazdu do pracy o 50%...jeżdżę z kolegą na spółkę (2 tygodnie ja, 2 tygodnie on)

Napisano

> ale też nie wierze, że wszyscy jeżdżą tyle co kiedyś...

> ja np ograniczyłem koszty dojazdu do pracy o 50%...jeżdżę z kolegą na spółkę (2 tygodnie ja, 2

> tygodnie on)

ja już przełożyłem moją barierę psychologiczną na 7 pln więc jest mi lżej zlosnik.gif

btw dzisiaj na on lepszy smile.gif za 5.99 zlosnik.gif

Napisano

na jednej z najtańszych stacji w mieście noPb 5,45 :-(

Co za gówniana polityka, żeby tak ludzi skrobać jak marchewki.

Napisano
  • Autor

> ja już przełożyłem moją barierę psychologiczną na 7 pln więc jest mi lżej

> btw dzisiaj na on lepszy za 5.99

To może wątek kiedy będzie 10,00zł ??

Za rok. dwa, pięć, dziesięć ?? cfaniaczek.gifgrinser006.gif

Napisano

> To może wątek kiedy będzie 10,00zł ??

> Za rok. dwa, pięć, dziesięć ??

ee wtedy będziemy pisać , że za 7 pln to taniocha była zlosnik.gif Serio to obstawiam realnie 8 za rok zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ee wtedy będziemy pisać , że za 7 pln to taniocha była Serio to obstawiam realnie 8 za rok

Daję 1% szans, nie sadzę by przekroczyło 6zł, a 8zł to abstrakcja za rok, ale czas pokaże spineyes.gif

Napisano

> Daję 1% szans, nie sadzę by przekroczyło 6zł, a 8zł to abstrakcja za rok, ale czas pokaże

rok temu 13%, w tym jest 10%, to licząc podobny wzrost 6zł pęknie icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> rok temu 13%, w tym jest 10%, to licząc podobny wzrost 6zł pęknie

Trzymajmy się lepiej mojej prognozy hehe.gifgrinser006.gif

Sam jestem ciekaw, ale jakoś tak mi się wydaje, że coś za długo jest za drogo z walutami, zobaczymy albo będzie tragicznie, albo coś w końcu zaczną pompę w drugą stronę.

Pozostaje się biernie przyglądać palacz.gif

Napisano

> Od dłuższego czasu tankuję na Bliskiej, bo mam blisko.

> Od dłuższego czasu było:

> ON: 5,49 zł

> noPb: 5,35 zł

> A po Nowym Roku:

> ON: 5,49zł

> noPb: 5,39zł

No i wykrakane sick.gif wczoraj na bp (wrocław) cena on zmieniła magicznie cenę z 5,64 na 5,75, już tak niewiele te 6 zł...

Napisano

dzis shelli bp

on 5,82

pb 5,64

lpg 2,86

i to na dosc niskiej marzy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No i wykrakane wczoraj na bp (wrocław) cena on zmieniła magicznie cenę z 5,64 na 5,75, już tak

> niewiele te 6 zł...

Obie stacje BP na Legnickiej we Wrocławiu dzisiaj po 5,89 za ON

Napisano

> No i wykrakane wczoraj na bp (wrocław) cena on zmieniła magicznie cenę z 5,64 na 5,75, już tak

> niewiele te 6 zł...

W Rzeszowie od dawna 5,69, od niedawna 5,8...

Napisano

> dzis shelli bp

> on 5,82

> pb 5,64

> lpg 2,86

> i to na dosc niskiej marzy

taa musi być bardzo niska bo ja przed chwilą tankowałem noPB po 5.47, ON był 10gr droższy (shell)

Orlen kilkaset metrów wcześniej miał jeszcze niższe ceny 5.45 noPB i 5.49 ON

hmm.gif

Napisano

> Obie stacje BP na Legnickiej we Wrocławiu dzisiaj po 5,89 za ON

No to cena z ulicy swobodnej za tańszy on jest 5.75 a za droższy 5.89. A na Traugutta to najtańsze paliwo w mieście grinser006.gif

Napisano

> taa musi być bardzo niska bo ja przed chwilą tankowałem noPB po 5.47, ON był 10gr droższy (shell)

> Orlen kilkaset metrów wcześniej miał jeszcze niższe ceny 5.45 noPB i 5.49 ON

u nas szybciej stare zapasy schodza 270751858-jezyk.gif

Napisano

przekroczona, dziś na Shellu we Wrocławiu wszystkie V-Powery powyżej magicznej ceny 6zł/litr.

Napisano

> przekroczona, dziś na Shellu we Wrocławiu wszystkie V-Powery powyżej magicznej ceny 6zł/litr.

A regularne paliwo ?

Napisano

> A regularne paliwo ?

ON 5,80

noPb95 w okolicy 5,57

Napisano

> i to na dosc niskiej marzy

Na przymarketowych stacjach dużo taniej. Polecam. Przynajmniej dopóki nie ma mrozów smile.gif

Napisano

> Na przymarketowych stacjach dużo taniej. Polecam. Przynajmniej dopóki nie ma mrozów

Nie powiedziałbym.Na Carrefourze dziś było najdrożej 5.58/litr no Pb95, gdy na shell-u po przeciwnej stronie ulicy było 12gr mniej

Napisano

> Na przymarketowych stacjach dużo taniej. Polecam. Przynajmniej dopóki nie ma mrozów

Porównałem wczoraj stację Carrefour'a z Shell'em.

W przypadku ON - 20 gr taniej niż na Shellu (po drugiej stronie ulicy), noPb95 tylko 2gr tańsza.

Napisano

> Nie powiedziałbym.Na Carrefourze dziś było najdrożej 5.58/litr no Pb95, gdy na shell-u po

> przeciwnej stronie ulicy było 12gr mniej

ja powiedziałbym:) Shell 5,54, auchan 5,36 wink.gif

Napisano

> Nie powiedziałbym.Na Carrefourze dziś było najdrożej 5.58/litr no Pb95, gdy na shell-u po

> przeciwnej stronie ulicy było 12gr mniej

Mit z tanim tankowaniem na Carrefourze już dawno padł (przynajmniej w Lublinie). Ceny wszystkich paliw nie odbiegają od normy innych stacji, a można i znaleźć taniej. Ja regularnie od 3 lat tankuję (w sumie teraz mogę już powiedzieć w czasie przeszłym) i widzę jakie były kolejki do tankowania gazu kiedyś, a jakie teraz. Teraz właściwie rzadko kiedy trzeba czekać, a wcześniej to i 6-7 samochodów stało przed Tobą.

PS. Nie pamiętam aktualnych cen ON i noPB, ale cena gazu dziś to 2,83zł. W większości stacji w mieście jest podobnie, a nawet taniej, poza Shell'em gdzie dziś gaz kosztuje 2,92zł/l.

Napisano

> Mit z tanim tankowaniem na Carrefourze już dawno padł (przynajmniej w Lublinie). Ceny wszystkich

> paliw nie odbiegają od normy innych stacji, a można i znaleźć taniej. Ja regularnie od 3 lat

> tankuję (w sumie teraz mogę już powiedzieć w czasie przeszłym) i widzę jakie były kolejki do

> tankowania gazu kiedyś, a jakie teraz. Teraz właściwie rzadko kiedy trzeba czekać, a wcześniej

> to i 6-7 samochodów stało przed Tobą.

> PS. Nie pamiętam aktualnych cen ON i noPB, ale cena gazu dziś to 2,83zł. W większości stacji w

> mieście jest podobnie, a nawet taniej, poza Shell'em gdzie dziś gaz kosztuje 2,92zł/l.

hmm.gif u nas dalej jest to najtańsza stacja, teraz gaz jest po 2.76zł, a np statoil ma pod 2.9zł

tankuje na taniej bliskiej po 2.79zł

osobiście jakoś mam obawy co do jakości gazu, odkąd mam sekwencję to omijam

więc to też może być przyczyną, ludzie mają droższe instalacje i się boją jakości hmm.gif

Napisano

> W Krakowie dzisiaj tankowałem ON po 5.39, 95 była po 5.32

ło bozie ....

Dzisiaj na Orlenie w Opolu ON 5,68 a bena po 5,47 hehe.gif

We Wrocku lepiej bo już tylko ON po 5,55.

Za to w Opolu "tani" gaz - 2,86

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.