Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I jak tam odpalanie w mrozy ?

Featured Replies

Napisano

U mnie -17*C i odpalił bez problemu tylko że HF zastrajkowało i nie chciało zamknąć auta zlosnik.gif później od taiło zlosnik.gif

Napisano

> U mnie -17*C i odpalił bez problemu tylko że HF zastrajkowało i nie chciało zamknąć auta później

> od taiło

Bez problemu, w garazu mam obecnie +3 grinser006.gif

Napisano

> U mnie -17*C i odpalił bez problemu tylko że HF zastrajkowało i nie chciało zamknąć auta później

> od taiło

-18*C zero problemów

Napisano

Minus 11, po dwóch dniach odpalił za pierwszym razem.

Napisano

Rano -9*, wsunąłem kartę, nacisnąłem przycisk i dosłownie w ułamek sekundy silnik pracował. Nawet nie było słychać pół obrotu rozrusznika. Fajne to, ale już zastanawiam się jak to będzie funkcjonowało za kilka lat, albo przy kończącym się akumulatorze zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Rano -9*, wsunąłem kartę, nacisnąłem przycisk i dosłownie w ułamek sekundy silnik pracował. Nawet

> nie było słychać pół obrotu rozrusznika. Fajne to, ale już zastanawiam się jak to będzie

> funkcjonowało za kilka lat, albo przy kończącym się akumulatorze .

wsunąłem kartę grinser006.gif

Napisano

Minis 21 stopni odpala od dotkniecia grinser006.gif

Napisano

-17 i bez większych sensacji.

A najlepsze że zanim odmroziłem szybę to już chodzil na LPG zlosnik.gif

Napisano

> A najlepsze że zanim odmroziłem szybę to już chodzil na LPG

A swoją drogą - czy wszystkie france tak mają jak w Clio, że dosłownie pół minuty po odpaleniu silnika z nawiewów leci ciepłe powietrze? icon_eek.gif. Pamiętam w samochodach z jakimi się w życiu spotkałem różnie z tym było, lepiej lub gorzej, ale tutaj icon_eek.gif. Lanosem trzeba było przejechać dobre kilka km facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

minus 14 - odpał bez problemu

pomimo problemów w ostatnich 2 latach jedno mu muszę przyznać, niezależnie od temperatury pali od ćwierćobrotu.

Napisano

> A swoją drogą - czy wszystkie france tak mają jak w Clio, że dosłownie pół minuty po odpaleniu

> silnika z nawiewów leci ciepłe powietrze? . Pamiętam w samochodach z jakimi się w życiu

> spotkałem różnie z tym było, lepiej lub gorzej, ale tutaj . Lanosem trzeba było przejechać

> dobre kilka km .

Oj, ot Clio to chyba w specyfikacji skandynawskiej, z nagrzewnicą elektryczną hmm.gif

Napisano

Mój GS tak ma. Prawie od razu ciepło i pomimo dużego mrozu szybciutko na LPG. Laguna I tak nie miała.

Napisano

> Oj, ot Clio to chyba w specyfikacji skandynawskiej, z nagrzewnicą elektryczną

Nie sądzę. Kolega chyba miał takie coś w Stilo, tam szło od pierwszych sekund. Ale żeby nie było za dobrze - mimo że ciepło jest bardzo szybko, to nie jest gorąco. Trzeba dać pokrętło na max. Tutaj chyba rządzą "japończyki", w Toyocie i Hondzie przy ustawieniu grzania na max. nie da się utrzymać ręki przy nawiewie bo parzy. Z drugiej strony - klimy jeszcze nie miałem okazji przetestować, nawet nie wiem czy działa hehe.gif. Ale boję się co to będzie, jak sprężarka jeszcze obciąży silnik facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano
Żeby grzało od razu, pojemność małego obiegu musiała by być mikroskopijna. Takie grzanie od razu to zasługa albo elektrycznego dogrzewania płynu, albo nagrzewnicy oporowej w układzie przewietrzania.
Napisano

> Mój GS tak ma.

Jestem tutaj dopiero miesiąc i ciągle się uczę grinser006.gif. Jednak często wpadam na jakieś dziwne kody w postaci MII, GS itp. Macie gdzieś jakiś rozkminiacz do tych skrótów?

Napisano

> Jestem tutaj dopiero miesiąc i ciągle się uczę . Jednak często wpadam na jakieś dziwne kody w

> postaci MII, GS itp. Macie gdzieś jakiś rozkminiacz do tych skrótów?

M II to takie 2-pokojowe mieszkanie. GS to Gminna Spółdzielnia. grinser006.gif

Megane II i Grand Scenic.

Napisano

> od taiło

W domu garaż, w pracy garaż... Strach toto zostawić pod chmurką. Akumulator mam fabryczny grinser006.gif

Napisano

> A swoją drogą - czy wszystkie france tak mają jak w Clio, że dosłownie pół minuty po odpaleniu

> silnika z nawiewów leci ciepłe powietrze?

W mojej Megance ciepło jest tylko wtedy jak Ci ktoś nagle wyjedzie przed maskę grinser006.gif

Albo latem grinser006.gif

Napisano

> Megane II i Grand Scenic.

Idąc tym tropem CXP to będzie Citroen Xsara Picasso, a ja jeżdżę RCf4? Zaczynam kumać grinser006.gif.

Napisano

> M II to takie 2-pokojowe mieszkanie. GS to Gminna Spółdzielnia.

> Megane II i Grand Scenic.

A ja wpierw pomyślałem "o, ktoś ma GS-a" .

Ale zaraz spojrzałem w podpis i emocje opadły wink.gif

Citroen_GS_Pallas_1977.jpg

Napisano

> A ja wpierw pomyślałem "o, ktoś ma GS-a" .

> Ale zaraz spojrzałem w podpis i emocje opadły

Dlatego albo robimy ściągę do skrótów w podwieszonym wątku, albo nazywamy rzeczy po imieniu grinser006.gif.

Napisano
jutro ide próbowac, ale nie nastawiam się na sukces. Xsara więcej stoi póki co jak jeździ aku tez pewnie kilka lat ma, więc wyjme naładuje i schowam do piwnicy zlosnik.gif
Napisano

> Dlatego albo robimy ściągę do skrótów w podwieszonym wątku, albo nazywamy rzeczy po imieniu .

nie będzie wtedy zabawy zlosnik.gif

u mnie MII ciepełko po 1 min, w MI QP gorzej bo po 1,2 km palacz.gif

Napisano

Moja XP nie powiem że bez problemu ale odpaliła ( -16 C). Aku fabryczny 09.2002 i 270 kkm.

Napisano

Dzisiaj rano minus 14 na termometrze, poszedłem sprawdzić czy franca ma zamiar współpracować. zlosnik.gif O dziwo zaskoczyła bez problemu za drugim razem. wink.gif

Napisano
  • Autor

> od taiło

Za pierwszym razem -16 nie zrobiło wrażenia smile.gif

Ciekawe jak będzie na dłuższą metę zlosnik.gif

W razie Niemca nie zaciagam ręcznego zlosnik.gif

Napisano

Tak jak wczoraj -20 odpalenie na dotyk smile.gif auto pod blokiem.Jazdy po miescie i dzisiaj zonk zamarzła doma.Wywaliło bagnetem troche oleju w pore zobaczyłem i szkody minimalne.W poniedziałek na czyszczenie .

Napisano

wszystkie zapalają tip top zwłaszcza diesle hehe.gifhehe.gif

mój w te mrozy łapie chyba za 8 razem

Napisano
i jednak zapaliła, lekko nie było ale za pierwszym razem - stała tydzień nie ruszana, pochodziła ok 30 min zanim odrapałem ją z lodu i zostawiłem aku.
Napisano
  • Autor

> wszystkie zapalają tip top zwłaszcza diesle

> mój w te mrozy łapie chyba za 8 razem

uu no to słabo zlosnik.gif

Napisano

> uu no to słabo

a jak wam powiem, że francuski japończyk w postaci yarisa nie odpalił to uwierzycie ? zlosnik.gif

5euFYx1.png

Napisano

> a jak wam powiem, że francuski japończyk w postaci yarisa nie odpalił to uwierzycie ?

to teraz ten francuski japończyk z rosyjskim prostownikiem nie ugnie się przy -30 grinser006.gif

a tak to bez problemowo-renia stała nockę pod chmurką było -10 odpaliła po połowie obrotu wału,lanos stoi non top pod chmurką aku w marcu będzie obchodziło 7urodziny i dziś przy -16 odpala od strzała tu szacuneczek dla aku trafił się dobry,dziś trudno o tani wytrzymały aku smile.gif

Napisano

> silnika z nawiewów leci ciepłe powietrze?

Benzyniaki często gęsto - ale tylko te robione na zimne klimaty (Skandynawia, te sprawy).

Diesle robione na nasz, krajowy klimat? Bardzo często. Mój 307 polskosalonowy z 2.0Hdi ma nagrzewnicę elektryczną w obudowie zespołu wentylatora kabiny. Pierwszy rocznik 307 i wiele ówczesnych Berlingo/Partnerów miały dogrzewacz silnika oparty na świecach żarowych.

Napisano

> a jak wam powiem, że francuski japończyk w postaci yarisa nie odpalił to uwierzycie ?

francuski japończyk z niemiecką bateria ładowany polskim prądem przy pomocy radzieckiego prostownika - nie dziwię sie zlosnik.gif

Napisano

ten wątek powinien się nazywać: "W jakim staniej jest twój akumulator?" zlosnik.gif

Napisano

ten prostownik jest nie do zdarcia smile.gif

Napisano

odpalił od strzała - 17 smile.gif pozdrawiam

Napisano

> od taiło

Moje C4 zgłupiało i wyłączyło lampkę podgrzewania świec po około 1 sekundzie (mniej więcej tyle czasu co w okolicach 0st). Odruchowo włączyłem rozrusznik i odpalił od strzała, tylko przez kilka sekund czuć było strasznie nie równą pracę.

Napisano

> ten prostownik jest nie do zdarcia

Ja w to nie watpie, ojciec ma jakas samorobke a moze i nie, niezniszczalna i pewnie starsza ode mnie. smile.gif

Napisano

Przy -20 zmierzyłem napięcie na akumulatorze. Miał 11,85 V, po włączeniu stacyjki komunikat o przejściu w tryb oszczędzania energii, więc nie próbowałem odpalać. Podłączyłem dodatkowy i nie było problemu. Akumulator ma trzy lata i niestety chyba pójdzie na złom.

Napisano

XP stała od środy w dniu dzisiejszym odpaliła za pierwszym razem ok.gif

Napisano

> od taiło

Moje auto bez problemu, natomiast żony Pug 307 się poddał. Przy -17 nie odpalił zlosnik.gif

Kable, odpalił, ale szarpał jakby miał motor wyskoczyć. Chyba któraś ze świec nie grzeje hmm.gif W każdym razie serwis, kontrola aku - padnięty. Nowy akumulator i mam nadzieję, że już nie będzie problemu ok.gif Jeszcze tylko muszę z tymi świecami powalczyć w wolnej chwili.

Napisano

Nowy aku odpala bez problemu zlosnik.gif, stary aku jakie było miało datę z 2004 roku i już nie dawało rady grinser006.gif

Napisano

> od taiło

stary aku padł w październiku, a ten (mocniejszy) o dziwo odpala ale jakoś ciężkawo. planuję oddać rozrusznik do regenereacji może w tym tkwi problem. Teraz stał jakies 4 dni (mrozy były spore) i z trudem ale odpalił. rozrusznik ciężko kręci.

Napisano

> od taiło

Mój 307 ma tak, że przy mrozach odpala jak by chciał... a nie mógł 893goodvibes.gif

Ale to jest taki ściemniacz, bo i tak zawsze odpali zlosnik.gifok.gif A "stęka" tak samo przy -17 jak i przy -5 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> od taiło

jak na razie mój pali na dotyk smile.gif już uraotwał Audi A3 1.9 TDI Golfa , Corse i Forda zlosnik.gif

Napisano

> jak na razie mój pali na dotyk już uraotwał Audi A3 1.9 TDI Golfa , Corse i Forda

hehe, ja też ratowałem wczoraj golfa hehe.gif