Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto pomieści 3 foteliki w jednym rzędzie?

Featured Replies

Napisano

Kupiłem grand voyagera z myślą o wycieczkach z miasto w postaci 4+3

upchnąłem na siłę w 3 rzędzie 3 foteliki obok siebie ale zapiać pas w klamrę było męką.

jakie auto nie większe niż voyager pomieści bez problemu obok siebie 3 dziecięce foteliki?

Napisano

> Kupiłem grand voyagera z myślą o wycieczkach z miasto w postaci 4+3

> upchnąłem na siłę w 3 rzędzie 3 foteliki obok siebie ale zapiać pas w klamrę było męką.

> jakie auto nie większe niż voyager pomieści bez problemu obok siebie 3 dziecięce foteliki?

Chevrolet/Pontiac Transsport powinien dać radę

pzdr

Napisano

Zdziwisz się: Dacia Logan MCV !!! shocked.gifshocked.gifshocked.gif

Napisano

multipla i wołga

Napisano

> multipla i wołga

Kluczowa w tym wątku jest chyba opcja 4+3 wink.gif

Napisano

> Kluczowa w tym wątku jest chyba opcja 4+3

byly wolgi z dodatkowymi fotelami w bagazniku palacz.gif

Napisano

> upchnąłem na siłę w 3 rzędzie 3 foteliki obok siebie ale zapiać pas w klamrę było męką.

> jakie auto nie większe niż voyager pomieści bez problemu obok siebie 3 dziecięce foteliki?

Kangoo

Napisano

vectra kombi mieści 3 fotele z luzem jeszcze

Napisano

Galaxy/Sharan/Alhambra...7 pełnowymiarowych foteli, na upartego możesz zamontować 6 fotelików grinser006.gif

Napisano

Tak się teraz zastanawiam czy w Scenic II się nie da... są tam 3 osobne fotele, tylko czy każdy ma isofix?

Napisano

> Tak się teraz zastanawiam czy w Scenic II się nie da... są tam 3 osobne fotele, tylko czy każdy ma

> isofix?

A ten środkowy fotel nie jest węższy? Bo w Galaxy mam wszystkie fotele w jednym rozmiarze - te w bagażniku tez wink.gif

Napisano

> Galaxy/Sharan/Alhambra...7 pełnowymiarowych foteli, na upartego możesz zamontować 6 fotelików

Jak nie wchodzą do voyagera to mają wejść do małego sharana zlosnik.gif Te wszystkie europejskie są o numer mniejsze.

Napisano

Cos wątpię, żeby było coś szerszego od g. voyagera, pozostaje ewentualnie jakiś dostawczak w wersji osobowej. Wszystkie europejskie są znacznie mniejsze od amerykańskich.

Napisano

> Jak nie wchodzą do voyagera to mają wejść do małego sharana Te wszystkie europejskie są o numer

> mniejsze.

Nie wiem w takim razie, co to za foteliki grinser006.gif. Na co dzień mam zamontowane 2 foteliki z tyłu, a w środkowym fotelu nawet teściowa czasem jeździ i nie narzeka grinser006.gif

Napisano

> A ten środkowy fotel nie jest węższy? Bo w Galaxy mam wszystkie fotele w jednym rozmiarze - te w

> bagażniku tez

Węższy. Isofix mają tylne boczne.

XP miała 3 równe fotele z tyłu.

Napisano

> Galaxy/Sharan/Alhambra...7 pełnowymiarowych foteli, na upartego możesz zamontować 6 fotelików

Bez przymierzania nie dawałbym taki rad. Foteliki mają tą niesympatyczną cechę, że potrafią być szersze, aniżeli fotel w vanie. Wszystko zależy, jaki model fotelika ma się do dyspozycji.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Bez przymierzania nie dawałbym taki rad.

No właśnie....mam Galaxy, na co dzień woziłem 2 foteliki, ale okazjonalnie montowałem równiez trzeci. Foteliki z grupy wagowej 15-36kg. W tej chwili mam już jeden "poddupnik" i jeden fotelik, ale w MOIM galaxy mieściły się 3 MOJE foteliki grinser006.gif - nie wiem czy w innych galaxy zmieszczą się trzy inne foteliki grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> No właśnie....mam Galaxy, na co dzień woziłem 2 foteliki, ale okazjonalnie montowałem równiez

> trzeci. Foteliki z grupy wagowej 15-36kg. W tej chwili mam już jeden "poddupnik" i jeden

> fotelik, ale w MOIM galaxy mieściły się 3 MOJE foteliki - nie wiem czy w innych galaxy

> zmieszczą się trzy inne foteliki

W mojej MPV musiałem szukać jednego węższego fotelika, bo w zestawieniu z moimi trzeci nie chciał się zmieścić na szerokość. A jak zrobilem porównanie z Daćką znajomych, to się mocno zdziwiłem.

Pozdro

Bartek

Napisano

Przyznam że nie próbowaliśmy ze szwagrem, ale on ma poprzedniego Citroena Xsarę Picasso i tam z tyłu jest hektar miejsca icon_rolleyes.gif

Dwa foteliki + osoba dorosła z tyłu jechały i był komfort. Być może uchwyty na pasy sa jakos złośliwie zaprojektowane i akurat po wstawieniu trzeciego fotelika jest ciężko sięgnąc mocowanie pasa. Nie wiem, nie testowalismy niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> vectra kombi mieści 3 fotele z luzem jeszcze

w superBie jest to niewykonalne więc albo mam duże foteliki albo ręce za duże zlosnik.gif

Napisano

> w superBie jest to niewykonalne więc albo mam duże foteliki albo ręce za duże

kolego bo liczy się szerokośc kanapy. W ostatnim motorze testowali różne auta i vectra w czołówce była.

Kiedyś testowali też 3 foteliki które auto pomieści ale stary numer pewnie na fejsie mają

Napisano

Kumpel z tego powodu zmienil Awensisa na S-Maksa.

Napisano

> w superBie jest to niewykonalne więc albo mam duże foteliki albo ręce za duże

Superb 2 jest nadzwyczajnie wąski, jak na swoją długość. Na tylnej osi 4 mm szerszy od Golfa 6 HB.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Superb 2 jest nadzwyczajnie wąski, jak na swoją długość. Na tylnej osi 4 mm szerszy od Golfa 6 HB.

> mar00ha

ja mam jedynkę sedana. może kolor nieodpowiedni crazy.gif

Napisano

> ja mam jedynkę sedana. może kolor nieodpowiedni

Jedynka sedan o cały milimetr szersza na tylnej osi od wyżej wspomnianego Golfa.

Nie ma się co czarować, że Superb to duże auto. Długie - tak. Ale na szerokość to straszna porażka.

mar00ha

Napisano

S-Max lub Galaxy MKIII.

PS. Jeszcze Zafira Tourer.

Napisano

2 razy pakowalem 3 foteliki w touranie.da sie ale cudow jakichs nie ma zlosnik.gif

Napisano

xsara Picasso widzialem smile.gif

Napisano

Lancer VII sedan ma trzymiejscową kanapę i trzy zapięcia na foteliki. A czy jednocześnie trzy się zmieszczą... niewiem.gif

Napisano

> Lancer VII sedan ma trzymiejscową kanapę i trzy zapięcia na foteliki. A czy jednocześnie trzy się

> zmieszczą...

Układ 4+3 zlosnik.gif

Napisano

Grand Scenic

Napisano

Z którego roku ten Grand Voyager?

Napisano

> Lancer VII sedan ma trzymiejscową kanapę i trzy zapięcia na foteliki. A czy jednocześnie trzy się

> zmieszczą...

99% samochodów tak ma grinser006.gif. Chodzi o szerokość pozwalająca na włożenie 3 foteli.

Napisano

> A ten środkowy fotel nie jest węższy? Bo w Galaxy mam wszystkie fotele w jednym rozmiarze - te w

> bagażniku tez

Już się tak Pawełku nie rozpędzaj z tą pełnowymiarowością bo przednie fotele są zdecydowanie większe niż te na środku i z tyłu, owszem są niby pełnowymiarowe w sensie że każdy siedzi na swoim ale wygodnie to tylko dzieci albo śledzie i szczupaki zlosnik.gif (na środkowym rzędzie)

Napisano

> Grand Scenic

Pod warunkiem, że ten w środku będzie wersją na chudzielca.

Środkowy fotel jest wąski.

Napisano

zależy jakie foteliki, u mnie w Cromie 2 podstawki + jeden fotelik wchodzą bez problemu.

Napisano

> Już się tak Pawełku nie rozpędzaj z tą pełnowymiarowością bo przednie fotele są zdecydowanie

> większe niż te na środku i z tyłu, owszem są niby pełnowymiarowe w sensie że każdy siedzi na

> swoim ale wygodnie to tylko dzieci albo śledzie i szczupaki (na środkowym rzędzie)

Tylne wszystkie są jednakie - poza tym że 6 i 7 miejsce ma ciut krótsze siedzisko.

Napisano

> No właśnie....mam Galaxy, na co dzień woziłem 2 foteliki, ale okazjonalnie montowałem równiez

> trzeci. Foteliki z grupy wagowej 15-36kg. W tej chwili mam już jeden "poddupnik" i jeden

> fotelik, ale w MOIM galaxy mieściły się 3 MOJE foteliki - nie wiem czy w innych galaxy

> zmieszczą się trzy inne foteliki

W MOIM grinser006.gif Galaxy mieszczą się 3 foteliki spokojnie w drugim rzędzie, w tym 2 niemowlęce na bazach isofix, a trzeci 9-18 na bazie, a to też powoduje inne "układanie" się fotelików.

Napisano

> Tylne wszystkie są jednakie - poza tym że 6 i 7 miejsce ma ciut krótsze siedzisko.

Czyli żadne nie są jednakowe, jest 2+3+2

wiem bo każde testowałem zlosnik.gif

Napisano

Mercedes Vito

Napisano

> Czyli żadne nie są jednakowe, jest 2+3+2

> wiem bo każde testowałem

Fotele 2 i 3 rzędu są identyczne i można je dowolnie zamieniać miejscami. Fotele przednie mają dodatkowo podłokietniki i przez to mogę wydawać się szersze. Mówię o Galaxy mkII

Napisano

> Fotele 2 i 3 rzędu są identyczne i można je dowolnie zamieniać miejscami. Fotele przednie mają

> dodatkowo podłokietniki i przez to mogę wydawać się szersze. Mówię o Galaxy mkII

A ja o MKIII. zlosnik.gif

Napisano

Toyota Avensis Verso

Napisano

Na styk wchodza do p307sw, 2x cybex solution + maxi cosi prio costam, jeszcze bylo testowane 2x cybex solution + recaro tez chyba 9-35 ( o ile jest taki przedzial), tylko w wariancie II, srodkowy fotel byl przesuniety albo lekko do przodu, albo do tylu + dwa boczne do przodu. "Gora" fotelikow niechciala sie zmiescic...

Napisano

Ostatnio próbowałem w Vectra C

Pomiędzy trzy zamontowane foteliki jeszcze pieluchy powchodziły.... zlosnik.gif

Napisano

Moim zdaniem tylko Chevrolet Suburban lub ostatecznie Chevrolet Tahoe.

Napisano

> Moim zdaniem tylko Chevrolet Suburban lub ostatecznie Chevrolet Tahoe.

Ale my mowimy o polskich realiach grinser006.gif a nie amerykanskich krowach wink.gif

Napisano

> Moim zdaniem tylko Chevrolet Suburban lub ostatecznie Chevrolet Tahoe.

To w Siennę czy inną Oddysey to już amerykańskie foteliki na amerykańskie bobasy się nie mieszczą ??? yikes.gifyikes.gifyikes.gif

panic.gifpanic.gifpanic.gif