Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Stinger

Featured Replies

Napisano

Cena w Polsze za wersje bida czyli wyposażenie L , silnik 2.0 Benzyna 255 HP

Jedyne 150 000 pln jeżeli dojedzie do tego jeszcze rabatowanie to moim zdaniem trochę tego będzie widać na ulicach .

Znalezione obrazy dla zapytania kia stinger

Napisano

Sam kupię. :ok: 

Napisano
49 minut temu, Marcin79 napisał:

Jedyne 150 000 pln jeżeli dojedzie do tego jeszcze rabatowanie to moim zdaniem trochę tego będzie widać na ulicach .

Czy mi sie wydaje, czy to auto jest tylnonapedowe?

Takie ma jakies proporcje :hmm:

Napisano
  • Autor
5 minut temu, kravitz napisał:

Czy mi sie wydaje, czy to auto jest tylnonapedowe?

Takie ma jakies proporcje :hmm:

Dokładnie tylny napęd. 

Napisano
  • Autor

Ma też całkiem fajny bagażnik

Znalezione obrazy dla zapytania kia stinger bagażnik

oj chyba przebujam się trochę jeszcze mazdą i na 40 kupię sobie prezenta ;]

Napisano

Z dieslem 2,2 200KM kosztuje już 180kPLN. Akcyza :facepalm:

Napisano

Więcej niż VAG :)

Napisano

do czego do doszło z KIA... z czasów Pride, Sephia... gdzie nikt nawet na te auta patrzeć nie chciał....:)

też mi się podoba;)

Napisano

Hyundai Genesis kosztował jeszcze więcej. Mentalność jest taka że Kia/Hyundai to Guano, w mnie w firmie PH, wolał O2 z przebiegiem 200tyś niż nowego i30. Moc silników taka sama, wyposażenie również.

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał:

A ja się jestem przekonany, że nie będzie tego jeździło zbyt wiele. Tak jak i Optima/i40 (wiem że o klasę mniejsze) były dość ciekawymi wizualnie samochodami, cenowo lepsze od europejskiej konkurencji, ale mimo to jakoś rzadko się to na ulicach widuje. Mam wrażenie, że w klasie średniej i wyższej do niemców nikt nie ma startu. Wydaje mi się, że to wynika z tego, że jak ktoś szuka samochodu miejskiego, kompaktu, SUVa, Vana, to koreańczycy są opcją,bo cena częściej gra rolę niż znaczek. Jeżeli natomiast ktoś może sobie pozwolić na wydanie na samochód 150 000 zł to się dwa razy zastanowi zanim zaniesie taką kasę koreańczykom - tu liczy się też marka, a Kia kojarzy się z taniochą.

Napisano
34 minuty temu, Manx napisał:

A ja się jestem przekonany, że nie będzie tego jeździło zbyt wiele. Tak jak i Optima/i40 (wiem że o klasę mniejsze) były dość ciekawymi wizualnie samochodami, cenowo lepsze od europejskiej konkurencji, ale mimo to jakoś rzadko się to na ulicach widuje. Mam wrażenie, że w klasie średniej i wyższej do niemców nikt nie ma startu. Wydaje mi się, że to wynika z tego, że jak ktoś szuka samochodu miejskiego, kompaktu, SUVa, Vana, to koreańczycy są opcją,bo cena częściej gra rolę niż znaczek. Jeżeli natomiast ktoś może sobie pozwolić na wydanie na samochód 150 000 zł to się dwa razy zastanowi zanim zaniesie taką kasę koreańczykom - tu liczy się też marka, a Kia kojarzy się z taniochą.

Chyba tak właśnie większość u nas myśli. Pamiętam jak była premiera Optimy, auto bardzo mi się spodobało, ale jakoś tak przeszło, zapomniałem. Ostatnio po wielu miesiącach widziałem ją na ulicy i nawet początkowo nie poznałem, bo wcześniej jej nigdy nie widziałem. Szkoda bo ładne i fajne auta. To samo imho będzie ze Stingerem, ładna niby tańsza ale jakoś nie widzę tego aby naród pobiegł do salonów, będzie mniej spotykane niż owa Optima.

Co innego np Ceedy czy Sportage, tanie proste auta i jest tego masę. Może kiedyś Kia się przebije w droższych segmentach, widać przynajmniej że się starają :ok:

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

jeżeli dojedzie do tego jeszcze rabatowanie

Co masz na mysli?

Napisano

Ciekawe jak to będzie trzymać wartość jako używka :) 

Edytowane przez Filipfm

Napisano

Kia za ponad 150 kzł? To nie wypali. 

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Może kiedyś Kia się przebije w droższych segmentach, widać przynajmniej że się starają :ok:

Raczej nigdy. Chyba że wzorem Toyoty stworzy osobną markę. VW też się nie wybił z Phaetonem. Po prostu Kia to w świadomości ludzi producent tanich aut o zadowalającej jakości i tak pozostanie. Choćby nie wiem jak dobra była Kia za 200 kzł, to i tak każdy kupi gorsze BMW. 

Napisano
4 minuty temu, wladmar napisał:

Raczej nigdy. Chyba że wzorem Toyoty stworzy osobną markę. VW też się nie wybił z Phaetonem. Po prostu Kia to w świadomości ludzi producent tanich aut o zadowalającej jakości i tak pozostanie. Choćby nie wiem jak dobra była Kia za 200 kzł, to i tak każdy kupi gorsze BMW. 

Piszesz o Europie. Np u Oziego postrzeganie marek jest już całkiem inne.

A poza tym ten Stinger pewnie nie jest po to, żeby się dobrze sprzedawał, tylko żeby był, jako taka marketingowa wizytówka, dowód na to, że umieją robić nie tylko małe tanie plastikowe wozidła

Napisano
1 minutę temu, maro_t napisał:

Jak inne? Wierzysz w to, ze masz do wyboru BMW I Kia w Australii za ta sama kase I podobny wypas, ktos w ogole pomysli o Kia? ;)

To musialoby byc porownanie BMW 1 150KM vs Kia Stinger 250KM. Ale I tak nie wiem czy tych BMW 1 by nie zeszlo wiecej ;)

Czy taki @OZI to ostatnio jakos nie mial wlasnie BMW 1? Dlaczego nie kupil jakiegos Hyundaia? ;]

Napisano
19 minut temu, maro_t napisał:

Bez przesady. Aż takimi wieśniakami nie są ;). Kia nigdy nie będzie premium, podobnie jak Fiat, VW czy inna Toyota. Masz rację,  takie auto w ofercie Kii to tylko szpan i oni o tym wiedzą. To reklama całej marki, a nie produkt nastawiony na sprzedaż.

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

A ja się jestem przekonany, że nie będzie tego jeździło zbyt wiele. Tak jak i Optima/i40 (wiem że o klasę mniejsze) były dość ciekawymi wizualnie samochodami, cenowo lepsze od europejskiej konkurencji, ale mimo to jakoś rzadko się to na ulicach widuje. 

Klasa średnia to głównie zakupy firmowe, a tam wciąż królują diesle. Optima z silnikiem 1,7 i 136KM (teraz 140KM) nie ma nic do zaoferowania.

Napisano
41 minut temu, wladmar napisał:

Opel wypalił.

Napisano
3 minuty temu, marcindzieg napisał:

Opel wypalił.

Z czym niby? Insignia jako flotowóz w biednych wersjach w okolicach najwyżej 100 kzł to coś zupełnie innego, niż klasa premium. 

Napisano
Teraz, wladmar napisał:

Z czym niby? Insignia jako flotowóz w biednych wersjach w okolicach najwyżej 100 kzł to coś zupełnie innego, niż klasa premium. 

Wersje za 150 kzł się sprzedawały całkiem dobrze.

Napisano
2 minuty temu, marcindzieg napisał:

Ale Opel też nie jest Kią. Niemiec to mimo wszystko niemiec, a korea to korea.

Napisano
2 minuty temu, wladmar napisał:

Niemiec to mimo wszystko niemiec, a korea to korea.

Mnie się bardziej podobają Koreanki, niż oziębłe Niemki...  :phi:

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Co masz na mysli?

Normalnie: jak kupisz dwa, to dostaniesz rabat :phi: jak ja dzisiaj w Stonce, kupując dwie zupy 0,7 :hehe:

Napisano
4 godziny temu, Marcin79 napisał:

Cena w Polsze Jedyne 150 000 pln jeżeli dojedzie do tego jeszcze rabatowanie to moim zdaniem trochę tego będzie widać na ulicach .

O tak, już widzę te tłumy stojące w kolejkach... :phi: i nazwa jakaś taka... :hmm: rakietowa https://pl.wikipedia.org/wiki/FIM-92_Stinger  :hehe:

Napisano
47 minut temu, kravitz napisał:

Jak inne? Wierzysz w to, ze masz do wyboru BMW I Kia w Australii za ta sama kase I podobny wypas, ktos w ogole pomysli o Kia? ;)

To musialoby byc porownanie BMW 1 150KM vs Kia Stinger 250KM. Ale I tak nie wiem czy tych BMW 1 by nie zeszlo wiecej ;)

Czy taki @OZI to ostatnio jakos nie mial wlasnie BMW 1? Dlaczego nie kupil jakiegos Hyundaia? ;]

@OZI co byś wybrał - BMW czy Kia na podobnym wypasie za identyczne pieniądze?! :D

Napisano
18 minut temu, marcindzieg napisał:

Opel wypalił.

i skończył u Francuzów :)

Napisano
3 minuty temu, grogi napisał:

co byś wybrał - BMW czy Kia na podobnym wypasie za identyczne pieniądze?! :D

Ale w BMW to którą serię bierzesz pod uwagę ? 1 ? No to może tak, ale to nie te gabaryty. 

Porównywalny gabarytami 440i xDrive Gran Coupé startuje od 273 tyś. - po doposażeniu na poziomie Stingera mamy jakieś 340 tyś ;-) Mniejszy 340i xDrive Limousine - startowo 250 tyś, i spokojnie dobijemy do 300 ;-). O serii 5 nawet nie ma co wspominać :D

Napisano
8 minut temu, grogi napisał:

@OZI co byś wybrał - BMW czy Kia na podobnym wypasie za identyczne pieniądze?! :D

Patrząc na sylwetkę i kolor promowanego modelu, odnoszę wrażenie, że Kia celuje w ludzi którzy chcieliby ale nie mogą sobie pozwolić na Giulia Quadrifoglio ;)

Napisano
3 godziny temu, A_Kras napisał:

Zwlaszcza ze za podobne pieniadze jest 405-konne Infiniti.

To q50 to teraz chyba najlepszy deal na 400km+ . Po lifcie fajnie go doposazyli. 

W USA mozna kupic box i jest pod 480km i chyba 560Nm

Napisano
47 minut temu, marcindzieg napisał:

Opel wypalił.

Ale nowa Insignia ze wszystkim (Elite, 2.0t 260hp, sports tourer, 4x4, z automatem) jest do wzięcia za 130-140k w zależności od umiejętności negocjacyjnych. Najbiedniejszą przy dobrej gimnastyce może i za bardzo wysokie 8x weźmiesz. To zupełnie inna klasa cenowa.

Napisano
25 minut temu, motomouse napisał:

Ale w BMW to którą serię bierzesz pod uwagę ? 1 ? No to może tak, ale to nie te gabaryty. 

Porównywalny gabarytami 440i xDrive Gran Coupé startuje od 273 tyś. - po doposażeniu na poziomie Stingera mamy jakieś 340 tyś ;-) Mniejszy 340i xDrive Limousine - startowo 250 tyś, i spokojnie dobijemy do 300 ;-). O serii 5 nawet nie ma co wspominać :D

Dokładnie tak. Więc tu nie ma co porównywać. Raczej do wspomnianego Opla/Forda Mondeo itp.

Napisano
46 minut temu, wladmar napisał:

Ale Opel też nie jest Kią. Niemiec to mimo wszystko niemiec, a korea to korea.

Dla niektórych Korea to akurat zaleta.

Napisano
5 minut temu, format napisał:

Ale nowa Insignia ze wszystkim (Elite, 2.0t 260hp, sports tourer, 4x4, z automatem) jest do wzięcia za 130-140k w zależności od umiejętności negocjacyjnych. Najbiedniejszą przy dobrej gimnastyce może i za bardzo wysokie 8x weźmiesz. To zupełnie inna klasa cenowa.

Pytanie ile będzie wersji Kiły i ile będą naprawdę kosztować.

Napisano
27 minut temu, motomouse napisał:

Od siebie dodam, że od katalogowe ceny można sobie wsadzić a majtki. Byle pajac z ulicy w BMW dostaje -25%.

Napisano
Teraz, marcindzieg napisał:

Pytanie ile będzie wersji Kiły i ile będą naprawdę kosztować.

Być może Kiła zacznie dawać rabaty, bo nigdy tego nie robiła.

Napisano
5 minut temu, format napisał:

Byle pajac z ulicy w BMW dostaje -25%.

Eee, 25% to nie, ale kilkanaście już tak. Co i tak nie zmienia faktu, że będzie kilkadziesiąt tysięcy droższy ... pakiet dodatków to jakieś 80-90 tyś jeśli chcemy dobić do wyposażenia Stingera.

13 minut temu, format napisał:

Ale nowa Insignia ze wszystkim (Elite, 2.0t 260hp, sports tourer, 4x4, z automatem) jest do wzięcia za 130-140k

Mnie wersja max wyszła coś pod 200 tyś. - mówisz, że dają 30% rabatu :/ ?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, sherif napisał:

Chyba tak właśnie większość u nas myśli. Pamiętam jak była premiera Optimy, auto bardzo mi się spodobało, ale jakoś tak przeszło, zapomniałem. Ostatnio po wielu miesiącach widziałem ją na ulicy i nawet początkowo nie poznałem, bo wcześniej jej nigdy nie widziałem. Szkoda bo ładne i fajne auta. To samo imho będzie ze Stingerem, ładna niby tańsza ale jakoś nie widzę tego aby naród pobiegł do salonów, będzie mniej spotykane niż owa Optima.

Co innego np Ceedy czy Sportage, tanie proste auta i jest tego masę. Może kiedyś Kia się przebije w droższych segmentach, widać przynajmniej że się starają :ok:

z nowym Sorento już się przebili , sporo tego widzę na ulicach.

Optima jest fajna ale polityka kia zabija to auto w Polsce. Nie rozumiem dlatego w Polsce mamy silnik 1,7 141 ps natomiast w USA gamę silników otwiera 1.6 Turbo dlaczego kia ładuje do Sportage diesla 2.0 który w zależności od programu ma 130 i 184 ps natomiast w Optimie nadal pakuje  stare Ceedowskie 1,7.:no:.

Teraz poszły ploty na miasto, że podobno od 2018 w Optimie będzie własnie ładowane 2.0 diesel 184 i wtedy w pakietem GTline będzie to super auto.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Rado_ napisał:

Co masz na mysli?

ja np na Sorento dostałem ponad 10 tysięcy rabatu, jeżeli na takiego Stingera dostałbym podobnie to za 130+ tyś miałbym bardzo fajnie auto.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Filipfm napisał:

Ciekawe jak to będzie trzymać wartość jako używka :) 

Sportage trzymają wartość aż do bólu, poprzednie Sorenta też do tanich niestety / stety nienależą 

1 godzinę temu, wladmar napisał:

Wypali , Sorento III ( które notabene jest Sorento V) i kosztuje od 150+ pod 200 tyś sprzedaje się bardzo dobrze

Chyba w 2018 wejdzie nowy Ceed , który myślę, że robi trochę zamieszania w swoim segmencie. 

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Tak, bo to co w salonie stało za 159, po otwarciu gęby już było za 119, dla floty pewnie 100 nie stanowiła problemu.

Napisano
1 minutę temu, Marcin79 napisał:

Sportage trzymają wartość aż do bólu, poprzednie Sorenta też do tanich niestety / stety nienależą 

To trochę inne segmenty. Stinger próbuje podgryzać premiumy. A wejścia w segmenty premium często powodowało duży spadek wartości aut na rynku wtórnym.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Rado_ napisał:

Tak z ulicy, czy na grypę zawodową?

na grypę nie :)

w 2009 kupiłem od dealera w Łodzi Magentisa , w 2015 zamieniałem go na nowe Sorento....może po porostu Pani Kierownik mnie polubiła :hehe:

Napisano

Dla BMW to może konkurencja nie jest ale gdybym ja chciał dużego liftbacka w tej cenie to bym raczej Arteona brał.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Filipfm napisał:

To trochę inne segmenty. Stinger próbuje podgryzać premiumy. A wejścia w segmenty premium często powodowało duży spadek wartości aut na rynku wtórnym.

to niech spada :) za 150 tyś to ja ledwo bym kupił trochę lepiej doposażone  bmw 3 :)

ja nie należę do osób które lubią płacić za znaczki i tylko na tym korzystam...jak ktoś lubi brylować w towarzystwie za swoją kasę to proszę bardzo ;l

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.