Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sklepy z oponami ?

Featured Replies

Napisano

Gdzie kupujecie opony poza oponeo i allegro ? Intercars niby ma tańsze ale to jakieś paroletnie leżaki.

Muszę kupić komplet goodyear'ów wielosezonowych.

Napisano
4 minuty temu, MarcG napisał(a):

oponeo

tylko

Napisano
Teraz, MarcG napisał(a):

Gdzie kupujecie opony poza oponeo i allegro ? Intercars niby ma tańsze ale to jakieś paroletnie leżaki.

Spytaj u swojego gumiarza, czesto maja ceny nie gorsze niz w sieci.

Ja kupowalem ostatnie 2 komplety tutaj w Ursusie:

https://www.goodyear.eu/pl_pl/consumer/all-dealers/warszawa/phu-kea-krystyna-kaczmarczyk-215960.html 

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Maciej__ napisał(a):

https://www.goodyear.eu/pl_pl/consumer/all-dealers/warszawa/phu-kea-krystyna-kaczmarczyk-215960.html 

O tym nie pomyślałem, mój gumiarz jest na liście, podjadę sprawdzić.

Napisano
13 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Sprawdziłem tak na szybko i na oponeo mają taniej na szuce 30-40, a nawet i stówka drożej. No chyba, że dają rabaty na miejscu :) 

Napisano
4 minuty temu, futrzak napisał(a):

Sprawdziłem tak na szybko i na oponeo mają taniej na szuce 30-40, a nawet i stówka drożej. No chyba, że dają rabaty na miejscu :) 

Ja kupowalem bezposrednio u gumiarza, nie patrzylem na ceny z tej strony...

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Jak kiedyś brałem u gumiarza to byłem ograniczony do tego co miał, a miał zazwyczaj to co mu się lepiej opłacało. Z czasem zacząłem się umawiać na montaż, a opony zamawiałem jakie chciałem - najczęściej przyjeżdżały wprost do serwisu i tyle. Pewnie gdyby miał/mieli to co chcę od ręki, to bym machał ręką na taką różnice w cenie, ale jak mam jeździć tam gdzie takie mają i do tego dopłacać to chyba bez sensu. 

Napisano
Godzinę temu, MarcG napisał(a):

W IC nie mają powiązania dot z fizycznym stockiem tylko zasada że opona na indeksie aktualny = nie starsze niż 2 lata i tak też pokazują w sklepie internetowym. W praktyce przychodzą świeże tak jak u innych sprzedawców.

Zamów sobie z odbiorem na filii i jak przyjdzie dot który Ci nie odpowiada to po prostu nie odbierzesz.

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Zwykle masz wymianę i wyważenie w cenie opon. Więc wychodzi podobnie. A gwarancje realizuje gumiarz.

Napisano
2 godziny temu, MarcG napisał(a):

O tym nie pomyślałem, mój gumiarz jest na liście, podjadę sprawdzić.

Spisz sobie ceny interesujących Cię opon i porównaj z ceną u gumiarza. Zapytaj też o cenę montażu opon kupionych gdzie indziej.

O ile nie jest to jakiś szemrany cwaniak, to najkorzystniej powinno wyjść zakupić u niego. 

Dodatkowo: 

Godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

A gwarancje realizuje gumiarz.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

Spisz sobie ceny interesujących Cię opon i porównaj z ceną u gumiarza. Zapytaj też o cenę montażu opon kupionych gdzie indziej.

O ile nie jest to jakiś szemrany cwaniak, to najkorzystniej powinno wyjść zakupić u niego. 

Dodatkowo: 

Gość jest na liście polecanych przez Googyeara i jest solidny, znam go ze 30 lat ;] Popatrzył w komputer, podrapal sie w glowe i powiedzial, że mam kupić w internecie i przyjechać do niego na wymianę :hehe:

Na 18' do suva różnica w cenie przeszło 100pln na sztuce.

Napisano
5 godzin temu, MarcG napisał(a):

Dzisiaj kupiłem opony w SklepOpon.com.

Napisano

Całkiem niedawno było takie pytanie.

Ja biorę w necie gdzie taniej i można zamówić do warsztatu z montażem i z góry znaną jego ceną.

Oponeo, sklepopon, miwan, raz w jakimś nieznanym pluscośtam, bo komplet 17 wyszedł 600zł taniej od kolejnej najniższej ceny.

Duzi gumiarze lecą se w kulki z cenami opon, a mali mają co mają (z reguły najpopularniejsze rozmiary, czyli nie moje) i jak coś to sami do hurtowni odsyłają.

Napisano
4 godziny temu, MarcG napisał(a):

Gość jest na liście polecanych przez Googyeara i jest solidny, znam go ze 30 lat ;] Popatrzył w komputer, podrapal sie w glowe i powiedzial, że mam kupić w internecie i przyjechać do niego na wymianę :hehe:

Na 18' do suva różnica w cenie przeszło 100pln na sztuce.

Norma gum na wale? 

Napisano
4 godziny temu, shapyr napisał(a):

Dzisiaj kupiłem opony w SklepOpon.com.

Sklep opon często współpracuje z ludkami z YT I można znaleźć kody na jakiś symboliczny, dodatkowy rabat typu 20pln na komplecie. Pamiętam że Whellwithit, Strzelecki coś takiego promowali.

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, Piotrus napisał(a):

Norma gum na wale? 

Nie w Józefowie.

Napisano
W dniu 27.08.2025 o 12:58, MarcG napisał(a):

IC faktycznie i mnie spotkało, kupowałem teściowi wielosezon GY i miały ponad 2 lata :( 

Napisano

W sumie to najpierw szukam na oponeo, jakoś łatwo się tam filtruje.

Jednak ostatecznie zazwyczaj kupuję na allegro. Allegro lepiej przypilnuje mój interes jak będzie coś nie halo z produktem ;)

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, kravitz napisał(a):

W sumie to najpierw szukam na oponeo, jakoś łatwo się tam filtruje.

Jednak ostatecznie zazwyczaj kupuję na allegro. Allegro lepiej przypilnuje mój interes jak będzie coś nie halo z produktem ;)

No i tak też zrobię :ok: Allegro tańsze niż oponeo. Wprawdzie niektóre małe sklepiki mają bezpośrednio trochę taniej niż na allegro ale jednak bezpieczniej przez allegro i tych 20pln na sztuce nie będę ryzykował wysłania 2.5kpln do nie wiadomo kogo. 

Napisano

Jak kupowałem w IC to przed zapłatą kazałem sobie pokazać sprawdzałem każdą oponę osobno. Były świeże to zapłaciłem   Oferta była dobra cena lepsza niż na allegro. 

Napisano

Gdzie kupujecie opony poza oponeo i allegro ?

W tym roku potrzebowałem kupić poza sezonem opony do dużego SUVa i najtaniej było na OLX. Jakiś zakład oponiarski wyprzedawał to co mu zostało niesprzedane po zakończonym sezonie zimowym. Opony marki premium z 2024, nieużywane, pełnowartościowe, wyszły o circa 30% mniej niż w tym samym czasie ten sam model i rozmiar na oponeo czy allegro. Warto tam też poprzeglądać.

Napisano

Sklepopon czasem ma korzystniej. 

Napisano

W lokalnym sklepie. Zawsze robią cenę na poziomie Oponeo itp.

Napisano
11 godzin temu, grogi napisał(a):

W lokalnym sklepie. Zawsze robią cenę na poziomie Oponeo itp.

W warsztacie gdzie serwisuje samochody zawsze mam za opony cenę z Oponeo, tyle że z montażem, wyważeniem i utylizacją starych. Nie wiem z czego oni żyją, ale się domyślam :hehe:.

Napisano

Właśnie jestem po zakupie Goodyear Vector 4seasons. Na oponeo najniższa cena 620 zł. Warsztat zaproponował bezpośrednio cenę poniżej 600.

Napisano
W dniu 29.08.2025 o 18:02, mrBEAN napisał(a):

Sklepopon czasem ma korzystniej. 

Wyżej już wspominałem, a jeszcze dopowiem, że miło mnie zaskoczyli. Zamówiłem u nich opony Hankook Ventus Prime 4 z DOT 24 ponieważ były taniej o ok. 60 zł na sztuce względem rocznika 25. Dzisiaj pojechałem do zakładu na montaż a tam czekały opony z DOT 25. Dodam, że cena miała znaczenie, ponieważ rozmiar 215/50 R17 należy do grupy droższych rozmiarów.

Edytowane przez shapyr

• 4 miesiące później...
Napisano
W dniu 30.08.2025 o 06:34, amazaque napisał:

W warsztacie gdzie serwisuje samochody zawsze mam za opony cenę z Oponeo, tyle że z montażem, wyważeniem i utylizacją starych. Nie wiem z czego oni żyją, ale się domyślam :hehe:.

Tylko, że Oponeo jest najdroższe obecnie w Internecie (marketing przy meczach reprezentacji kosztuje). To że wyrównali do najdroższego to nie jest chyba plus...

Napisano

Też potwierdzam, że Sklepopon ma niektóre modele taniej niż Oponeo.

Edytowane przez Marcinas

Napisano
2 godziny temu, Marcinas napisał:

Też potwierdzam, że Sklepopon ma niektóre modele taniej niż Oponeo.

Dokładnie. 2 komplety wielosezonowych kupowałem ostatnio. Szybko ogarneli i opony z drugiej połowy 25 były. Było coś ok 100zł taniej niż Allegro i Oponeo, można też zastosować kod znizkowy jednego z YT ).