Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nówka do 50-60kzł...

Featured Replies

Napisano

Witam,

rodziciele szukaja nowego auta w ww. cenie... Oczywiscie im mniej, tym lepiej.

Wymagania to tani w eksploatacji, wygodny, bezawaryjny (sa jeszcze takie?), pojazd do poruszania sie po miescie i raz na kwartal jakas trasa (ok 300km). Okres uzytkowania 5-7 lat. Przebieg roczny ok 15 000km.

Z wyposazenia klima, elektryka okien i lusterek obowiazkowo, reszta mile widziana. Skrzynia manualna, slinik benzynowy, 4D lub 5D, bagaznik bez wiekszego znaczenia...

Z dotychczasowych poszukiwan wybrany zostal ceed 1.4 lub mitasubiszi lacner 1.5 w najtanszych wersjach...

Jedyny plus Lancera to to, ze moze sie podobac

Kii? 7 lat pelnej gwarancji

A jaki sa Wasze typy?

Napisano

> Witam,

> rodziciele szukaja nowego auta w ww. cenie... Oczywiscie im mniej, tym lepiej.

> Wymagania to tani w eksploatacji, wygodny, bezawaryjny (sa jeszcze takie?), pojazd do poruszania

> sie po miescie i raz na kwartal jakas trasa (ok 300km). Okres uzytkowania 5-7 lat. Przebieg

> roczny ok 15 000km.

> Z wyposazenia klima, elektryka okien i lusterek obowiazkowo, reszta mile widziana. Skrzynia

> manualna, slinik benzynowy, 4D lub 5D, bagaznik bez wiekszego znaczenia...

> Z dotychczasowych poszukiwan wybrany zostal ceed 1.4 lub mitasubiszi lacner 1.5 w najtanszych

> wersjach...

> Jedyny plus Lancera to to, ze moze sie podobac

> Kii? 7 lat pelnej gwarancji

> A jaki sa Wasze typy?

tani, bezawaryjny i nudny - octavia I LPG

Napisano
  • Autor

Aaaa jeszcze cos... bez wloszczyzny i francuzczyzny... nie pytajcie dlaczego... i bez LPG...

Napisano

> Aaaa jeszcze cos... bez wloszczyzny i francuzczyzny... nie pytajcie dlaczego... i bez LPG...

octa 2 tsi grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> octa 2 tsi

Nieglupie...

Napisano

> Nieglupie...

Najtańszy zupełny golas 1.2 tsi 105Km clasic to 59 tys,a mint to ponad 60.

Napisano
  • Autor

> Najtańszy zupełny golas 1.2 tsi 105Km clasic to 59 tys,a mint to ponad 60.

Wlasnie sie dopatrzylem, ze w std nie ma klimy... i ogolnie to wyposazenie bida w porownaniu do ceeda i lancera...

Napisano

> ... A jaki sa Wasze typy?

1. Hyundai i30 około 45 tys.

2. Kia Venga ok. 48tys.

3. Honda Jazz 1,2 90KM Trend 50tys. lub 1,4 100KM Comfort 55tys.

Jeśli chodzi o ekonomię i bezawaryjność wygrywa Jazz ok.gif

Napisano

> A jaki sa Wasze typy?

Chevrolet Cruze - całkiem ciekawa stylistyka - może się podobać. W wersji LS ma wszystko co potrzeba i kosztuje poniżej 60 tyś.

Silnik 1.6 spełnia wymogi euro 5 (1.5 w lancerze tylko euro 4), co powiedzmy może mieć znaczenie przy wizji nadchodzącego podatku wink.gif

Na dodatek w testach zderzeniowych wypada lepiej niż lancer (a tym bardziej ceed).

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Na dodatek w testach zderzeniowych wypada lepiej niż lancer (a tym bardziej ceed).

> pozdrawiam,

A dlaczego ten "tymbardziej ceed" i lancer oba maja po 5 gwiazdek ?

Poza tym Kiła bogatsza i dluzsza gwara.

Napisano

> A dlaczego ten "tymbardziej ceed" i lancer oba maja po 5 gwiazdek i l

Weźmy ochronę dorosłych:

cruze:

FRONTAL IMPACT 16.0 pts

SIDE IMPACT CAR 8.0 pts

SIDE IMPACT POLE 7.4 pts

REAR IMPACT 3.1 pts

lancer:

FRONTAL IMPACT 14.1 pts

SIDE IMPACT CAR 7.5 pts

SIDE IMPACT POLE 5.5 pts

REAR IMPACT (WHIPLASH) 2.0 pts

ceeda sobie sprawdź zlosnik.gif. W każdym razie jest różnica.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

City IMO teraz całkiem ładna, w wypasie 59tyś i pewnie coś się da urwać

Napisano

> Kii? 7 lat pełnej gwarancji

Te długie gwarancje to tylko "chłyt martenkingowy"

7 lat lub 150 tyś, tyle robię w 3 lata, dlatego ja wziąłem Hyundaia i30 kombi 1,6 diesel 5 lat gwarancji bez limitu km wytargowałem 54 tyś(w KIA o ceeda nie chcieli się targować), przy twoich wymagań mógłbyś w tych pieniądzach kupić "wypasioną" benzynę

Przed zakupem doczytaj szczegółowe warunki gwarancji, w Hyundaiu tak naprawdę wszystko co się zepsuje to: "zużycie eksploatacyjne" nie podlega gwarancji.

Jak bym kupował teraz mocno zastanowiłbym się nad Dacią Duster, to taki Qashqai za rozsądne pieniądze a i z zewnątrz całkiem fanie wygląda.

Napisano
  • Autor

Przy zalozonym przebiegu te 150 000km rodzice zrobia w 10 lat, a co do chłytów... to kiedys to bylo 5 lat + 2 na uklad napedowy. Teraz jest 7 na caly samochod... A co do zuzycia eksploatacyjnego, to obstawiam, ze 90% producentow wymiguje sie od gwarancji w ten sposob

I30 tez jest brany pod uwage ok.gif

Napisano

> Wlasnie sie dopatrzylem, ze w std nie ma klimy...

Idź do salonu. Cena w cenniku nie jest ceną zakupu.

Napisano

Kia Venga wersja L lub XL 1.6 125KM

Kia cee'd wersja Comfort + lub Optimum i silnik 1.6 126KM, bo według mnie 1.4 nie ma sensu. Różnica w spalaniu jest 1-1.5 litra a dynamika jest o wiele lepsza.

Napisano

> Te długie gwarancje to tylko "chłyt martenkingowy"

> 7 lat lub 150 tyś, tyle robię w 3 lata, dlatego ja wziąłem Hyundaia i30 kombi 1,6 diesel 5 lat

I tu jest błąd. Może Ci nie powiedzieli w Kii, ale pierwsze 3 lata są bez limitu kilometrów.

Napisano

Ciekawą propozycja może być Chevrolet Cruze.

Auto zbudowane na tej samej platformie co Astra IV.

Super wynik w teście zderzeniowym

http://www.chevrolet.pl/samochody/cruze/

Nie wiem jak duży rabat można dostać u dielera.

Są jeszcze tanie Lacetti, ale to już leciwy model zlosnik.gif

Napisano

> Z dotychczasowych poszukiwan wybrany zostal ceed 1.4 lub mitasubiszi lacner 1.5 w najtanszych

> wersjach...

> A jaki sa Wasze typy?

Moi rodzice 2,5 roku temu szukali auta przy bardzo zblizonych parametrach, jedynie cena mogla byc wieksza a przebieg roczny mniejszy, po mojej sugestii kupili Cee'da 1.6 w max wyposazeniu. Na razie sa zadowoleni ok.gif z autem nie ma wiekszych problemow.

Napisano

> Ciekawą propozycja może być Chevrolet Cruze.

> Auto zbudowane na tej samej platformie co Astra IV.

> Super wynik w teście zderzeniowym

> http://www.chevrolet.pl/samochody/cruze/

> Nie wiem jak duży rabat można dostać u dielera.

> Są jeszcze tanie Lacetti, ale to już leciwy model

A co to za silniki sa montowane? "silnik 2.0 VCDi 16 V SOHC 125 KM" gdzie cos takiego bylo montowane hmm.gif

Napisano

Cruze lub Astra III.

Astrę III 1.6 5d + pakiet Essentia - wg. konfiguratora niecałe 57kpln. Podejrzewam że za 52 będzie do wzięcia. ok.gif

Napisano

Zdaje się, że to są silniki VM Motori.

Napisano

i30,brvo, roomster, fabia, soul...

Napisano

> Cruze lub Astra III.

> Astrę III 1.6 5d + pakiet Essentia - wg. konfiguratora niecałe 57kpln. Podejrzewam że za 52 będzie

> do wzięcia.

dokladnie bylem wczoraj w Oplu i astre 1.7 CDTI 100km w kombi ze znizka na zawod wyliczyl na 65 tys zl wiec calkiem przyzwoicie

Napisano

> Wlasnie sie dopatrzylem, ze w std nie ma klimy... i ogolnie to wyposazenie bida w porownaniu do

> ceeda i lancera...

na cenny cenikowe nie patrz

za 60k kupisz nawet 1.4tsi 122 z klima i innymi bajerami

Napisano

> z autem nie ma wiekszych problemow.

a jakie były mniejsze problemy? zlosnik.gif

Napisano

> na cenny cenikowe nie patrz

> za 60k kupisz nawet 1.4tsi 122 z klima i innymi bajerami

Mój wujek 3,5 roku temu kupił Octavie I Combi 1.6 102KM oprócz climatronika nic nie ma specjalnego i dał 68k zł. A wtedy Octavie II z takim wyposażeniem trzeba było dać minimum 10k więcej. I Skoda jest taka tania? Jak to wytłumaczysz?

Napisano

> A co to za silniki sa montowane? "silnik 2.0 VCDi 16 V SOHC 125 KM" gdzie cos takiego bylo

> montowane

To włoski silnik od VM Motori

Robiony w Korei przez Daewoo i Hyundaya.

Jeździ ich już trochę i nie ma narzekań. Może poza tym, że zdarzają się egzemplarze które trochę więcej palą niż producent podaje.

Napisano

> Mój wujek 3,5 roku temu kupił Octavie I Combi 1.6 102KM oprócz climatronika nic nie ma specjalnego

> i dał 68k zł. A wtedy Octavie II z takim wyposażeniem trzeba było dać minimum 10k więcej. I

> Skoda jest taka tania? Jak to wytłumaczysz?

kolega ze 2 miesiace temu odebral Octavie I liftback 1,6 z gazownia, klimatronikiem, grzanymi fotelami, czujnikami etc. za 51k

Napisano

> kolega ze 2 miesiace temu odebral Octavie I liftback 1,6 z gazownia, klimatronikiem, grzanymi

> fotelami, czujnikami etc. za 51k

Teraz jest Octa I tania. Jak mój wujek był na przeglądzie i się zapytał z ciekawości to powiedzieli mu że z takim samym wyposażeniem jak ma i silnikiem TDI za 55k a za Octe II TDI z sensownym wyposażeniem powiedzieli coś koło 70k

Napisano

> Mój wujek 3,5 roku temu kupił Octavie I Combi 1.6 102KM oprócz climatronika nic nie ma specjalnego

> i dał 68k zł. A wtedy Octavie II z takim wyposażeniem trzeba było dać minimum 10k więcej. I

> Skoda jest taka tania? Jak to wytłumaczysz?

mi proponowali golasa 1.4tsi za 56k

a chcialem zamowic 1.8tsi za 67k

a wyszło ze narazie brak skody - na octe 2 sa cały czas rabaty 5k i jakies 8% jak dobrze trujesz to sobie policzcie wg cennika ile wychodzi grinser006.gif

Napisano

> a jakie były mniejsze problemy?

Typowe grinser006.gif:

- skrzypiaca jakas gumka w zawieszeniu - wymieniona na gwarancji

- czasem deska zaskrzypi - nie wymieniona, ale mlotek.gif pomaga wink.gif

Z mniej typowych

- zwialo zaslepke na relingi spineyes.gif, nie wiem jakim cudem.

Napisano

Leon 1.9 TDI 105 koni reference jest teraz za ca 60 patoli smile.gif W białym kolorze fajny wóz!

Napisano

I to R edition ok.gif Ktoś wie czy tam zawias jest taki jak w zwykłym Leonidasie czy też coś twardszego jak w 1.8tsi r edition?

Napisano

> Witam,

> rodziciele szukaja nowego auta w ww. cenie... Oczywiscie im mniej, tym lepiej.

> Wymagania to tani w eksploatacji, wygodny, bezawaryjny (sa jeszcze takie?), pojazd do poruszania

> sie po miescie i raz na kwartal jakas trasa (ok 300km). Okres uzytkowania 5-7 lat. Przebieg

> roczny ok 15 000km.

> Z wyposazenia klima, elektryka okien i lusterek obowiazkowo, reszta mile widziana. Skrzynia

> manualna, slinik benzynowy, 4D lub 5D, bagaznik bez wiekszego znaczenia...

> wersjach...

> A jaki sa Wasze typy?

lancer za tą kase to totalny golas z czarnymi klamkami smile.gif do tego czas oczekiwania koszmarny i mitsu rabatów nie bardzo chce dawac...

a Kia Soul? mi sie bardzo podoba, wysokie - wygodne, budzi zainteresowanie na ulcy... skoro nie musi spełniać żadnych spejalnych celów (jak 3 dzieci i 1000 litrow bagaznika) mozna poszalec: cenowo to sobie nawet powybrzydzają za tą kase...

no i nowe megane (renault daje często ponad 10% rabatu na auto - takze po uwzglednieniu tego w cenie jest kompakt)

Napisano
  • Autor

Rzeczywiscie na Lancera 1.5 trzeba czekac do wrzesnia.

Za 46kzl mozna wyjac Ceeda z 2010r 1.4 (rodzicom wystarczy) z wyposazeniem comfort+ (czujniki cofania, dywaniki, alarm gratis) i ubezpieczeniem w cenie i chyba w tym kierunku sprawa sie potoczy.

Na Soula i Venge ciezko dostac taki rabat, bo to nowe modele.

Napisano

> Rzeczywiscie na Lancera 1.5 trzeba czekac do wrzesnia.

> Za 46kzl mozna wyjac Ceeda z 2010r 1.4 (rodzicom wystarczy) z wyposazeniem comfort+ (czujniki

> cofania, dywaniki, alarm gratis) i ubezpieczeniem w cenie i chyba w tym kierunku sprawa sie

> potoczy.

> Na Soula i Venge ciezko dostac taki rabat, bo to nowe modele.

To może lepiej dorzucić kilka zł i wziąść Focusa 1,6 z pakietem Amber albo Trend+Silver bo na Golda nie starczy już chyba.

Sam miałem podobny dylemat i staneło na Foce.

Napisano

> klik

> na pewno lepszy od KIA.

ok.gif

Napisano

> klik

w czym lepszy?

Napisano

> w czym lepszy?

Bardziej ekologiczny. Ruda go zżera szybciej skromny.gif

Napisano

Mam fokę w kombi 1,6 diesel i vengę 1,6 benzynę

i osobiście wolę vengę zlosnik.gif zrywniejsza, wyżej się siedzi, trochę plastikowa w środku - tak jaj foka, więcej miejsca rególowane oparcie tył, wyżej dach (ważne dla wysokich)

na plus dla foki - tyle że kombi więcej można do bagażnika włozyć

Napisano

> w czym lepszy?

przeczytaj mój subiektywny test Kia ceed.

w skrócie - lepszy silnik, skrzynia, lepsze przyspieszenie, mniejsze spalanie, o niebo lepsze - zawieszenie ,wspomaganie kierownicy, prowadzenie, hamulce.

Oba auta przestronne, z czego ceed ma trochę więcej miejsca z tyłu. Ceed ma lepsze wnętrze - więcej lampek (chociaż te do czytania zamiast na kolana to walą po oczach), ładniejsza deska, sterowanie automatyczne nawiewami.

Kia ma lepsze warunki podstawowej gwarancji (5lat), ford tylko 2 ew. 3, z czego opcjonalnie można przedłużyć do 10 (częściowa gwarancja - silnik,napęd, osprzęt)

W sumie - focus to bardziej dopracowane auto, widać ze firma robi auta juz długo, jazda tym sprawia przyjemność.

Ceed - przestronne auto do przemieszczania się z punktu A do B, ale nic poza tym.

Napisano

> klik

również zdecydowanie bym wolał forda

Napisano

> przeczytaj mój subiektywny test Kia ceed.

> w skrócie - lepszy silnik, skrzynia, lepsze przyspieszenie, mniejsze spalanie, o niebo lepsze -

> zawieszenie ,wspomaganie kierownicy, prowadzenie, hamulce.

> Oba auta przestronne, z czego ceed ma trochę więcej miejsca z tyłu. Ceed ma lepsze wnętrze - więcej

> lampek (chociaż te do czytania zamiast na kolana to walą po oczach), ładniejsza deska,

> sterowanie automatyczne nawiewami.

> Kia ma lepsze warunki podstawowej gwarancji (5lat), ford tylko 2 ew. 3, z czego opcjonalnie można

> przedłużyć do 10 (częściowa gwarancja - silnik,napęd, osprzęt)

> W sumie - focus to bardziej dopracowane auto, widać ze firma robi auta juz długo, jazda tym sprawia

> przyjemność.

> Ceed - przestronne auto do przemieszczania się z punktu A do B, ale nic poza tym.

wszystko pięknie... tyle ze auto z Twojego linka jest o 13 tys PLN drozsze od wymienionego w ktoryms poscie Kia Ceed... pytanie czy jest o tyle więcej wart dla rodziców autora?

sam mialem focusa, i kupilbym go jeszcze raz (ale nie maja fajnych silników benz obecnie, a ST jest za drogi smile.gif

Napisano

> lancer za tą kase to totalny golas z czarnymi klamkami

A te czarne klamki to taka ujma na honorze?? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.