Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koło zapasowe pod podwoziem- jakie małe auta tak mają?

Featured Replies

Napisano

Chodzi mi dokładnie o auta segmentu A lub B, ewentualnie C, produkowane w latach 90-tych.

Napisano

> Chodzi mi dokładnie o auta segmentu A lub B, ewentualnie C produkowane w latach 90-tych.

Clio I

Napisano

> Chodzi mi dokładnie o auta segmentu A lub B, ewentualnie C produkowane w latach 90-tych.

Fiesta III

Napisano

skoda 120 hehe.gif

Napisano
  • Autor

> skoda 120

Miałem dodać, że chodzi o auta z tej epoki wink.gif. Dziękuję za dotychczas wymienione i czekam na więcej. Na pewno jeszcze Pug 106.

Napisano

> Miałem dodać, że chodzi o auta z tej epoki . Dziękuję za dotychczas wymienione i czekam na więcej.

> Na pewno jeszcze Pug 106.

tak prawde powiedziawszy nie wiem czy wogole skodzianka lapie sie do przedzialu. Mialem kiedys taki powoz , byl '89 a z tego co pamietam to chyba nie byl z ostatniego sortu produkcyjnego hmm.gif20.GIF

Napisano

> Miałem dodać, że chodzi o auta z tej epoki . Dziękuję za dotychczas wymienione i czekam na więcej.

> Na pewno jeszcze Pug 106.

A tak zapytam z ciekawości po uj Ci to wiedzieć? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Chodzi mi dokładnie o auta segmentu A lub B, ewentualnie C, produkowane w latach 90-tych.

Saxo . Właściwie Żabojady przodują w taki rozwiązaniach.

Napisano

> Chodzi mi dokładnie o auta segmentu A lub B, ewentualnie C, produkowane w latach 90-tych.

ford ka spineyes.gif

Napisano

> A tak zapytam z ciekawości po uj Ci to wiedzieć?

pewnie szuka kół na lato w dobrym stanie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> A tak zapytam z ciekawości po uj Ci to wiedzieć?

Szukam taniego auta, w którym można łatwo zakamuflować instalację gazową oink.gif

Napisano

> Szukam taniego auta, w którym można łatwo zakamuflować instalację gazową

POD PODŁOGĄ??!!?? yikes.gif

Czy jesteś pewien tego?

Z tego co wiem kidyś mój kolega chciał tak Renault 5 zagazować, żaden gazownik (nie wiedzieć czemu 270751858-jezyk.gif) się nie zgodził, i w końcu miał normalną (nie-toroidalną tylko walec) butlę w kufrze.

Napisano

moze butla jest "z przeznaczeniem do montazu wewnatrz" ? nie wiem.. gdybam hmm.gif

Napisano
  • Autor

> POD PODŁOGĄ??!!??

> Czy jesteś pewien tego?

> Z tego co wiem kidyś mój kolega chciał tak Renault 5 zagazować, żaden gazownik (nie wiedzieć czemu

> ) się nie zgodził, i w końcu miał normalną (nie-toroidalną tylko walec) butlę w kufrze.

Gazownik mi niepotrzebny wink.gif

Napisano

> POD PODŁOGĄ??!!??

> Z tego co wiem kidyś mój kolega chciał tak Renault 5 zagazować, żaden gazownik (nie wiedzieć czemu

> ) się nie zgodził, i w końcu miał normalną (nie-toroidalną tylko walec) butlę w kufrze.

Mozna ,tylko musi byc dodatkowa oslona.

Gazownik tak jak kazdy inny fachura lubi robote standardową, łatwą i przyjemną biglaugh.gif

Wiec nikt nie chce sie bawic w wydumki

Napisano

na pewno peugeot 309

Napisano

kilka aut Ci podpowiedziano, ale jest też inna opcja

usunąć zbiornik paliwa i w jego miejsce wstawić butlę

a zbiornik paliwa jakiś malutki zrobić

tylko żeby to spełniało swoje zadanie powinno mieć jako auto fabryczne dosyć duży zbiornik paliwa, żeby było dużo miejsca na butlę do gazu

Napisano
  • Autor

> kilka aut Ci podpowiedziano, ale jest też inna opcja

> usunąć zbiornik paliwa i w jego miejsce wstawić butlę

> a zbiornik paliwa jakiś malutki zrobić

Albo zupełnie go wyrzucić- pomysł do rozważenia ok.gif

> tylko żeby to spełniało swoje zadanie powinno mieć jako auto fabryczne dosyć duży zbiornik paliwa,

> żeby było dużo miejsca na butlę do gazu

No właśnie- pytanie, czy do małego autka wejdzie jakaś rozsądnej wielkości butla w miejsce zbiornika paliwa hmm.gif

Napisano

> Albo zupełnie go wyrzucić- pomysł do rozważenia

zupełnie bym nie wywalał, ale zostawił jakieś takie coś minimalnego na kilka litrów

> No właśnie- pytanie, czy do małego autka wejdzie jakaś rozsądnej wielkości butla w miejsce

> zbiornika paliwa

tak naprawdę wszystko zależy od fachowca co ma to auto gazować

powiedz jakie auto Ci chodzi po głowie, potem poszukaj zdjęć od spodu i kombinuj

Napisano

clio II

Napisano

Xsara

Napisano

e36 compact jesli to segment C

Napisano

> Szukam taniego auta, w którym można łatwo zakamuflować instalację gazową

Fajnie. Tylko - PO CO ? confused.gif

Napisano

Peugeot 306 (miałem, to wiem)

Napisano
  • Autor

> Fajnie. Tylko - PO CO ?

Podpowiedź- auto użytkowane w Niemczech.

Napisano

IMO chyba wszystkie małe francuzy.

Napisano

> POD PODŁOGĄ??!!??

Nie ma problemu żadnego z takim montażem instalacji gazowej. Kumpel w Pugu 206 miał tak zrobione. Jedyna różnica - to osłona na butlę (z blachy aluminiowej) i chyba jakaś inna butla - taka do "użytku zewnętrznego" - aczkolwiek ostatniego nie jestem pewien - ta informacja była tylko ustna - od właściciela auta.

Napisano

wszystkie PSA czyli citroen peugeot maja pod podloga kosz na kolo zapasowe

wiec

309, 306, 206, 106,

saxo, xsara

jak rowniez wszystkie wieksze

Napisano

Wczoraj w warsztacie widziałem Forda Fiestę oraz Peugeota 106 z takim rozwiązaniem. Paranoja moim zdaniem.

W Maździe teź żółtki coś takiego wymyslili i jak wyjmowałem zapasówkę, to sie przeraziłem - cała zardzewiała była.

Nie mam pojęcia, po cholerę tak to projektują.

Pzdr

B

Napisano

Saxo i P106 - ja wywaliłem, halasuje, a nie wyobrażam sobie zmieniać koła w warunkach drogowych. Po dluższym okresie nieużywania nie do odkręcenia hehe.gif

Napisano

> Saxo i P106 - ja wywaliłem, halasuje, a nie wyobrażam sobie zmieniać koła w warunkach drogowych. Po

> dluższym okresie nieużywania nie do odkręcenia

a imo to nie jest takie głupie rozwiązanie.

Miałem Puga 106 i wolałem mieć zasyfioną zapasówkę, niż wszystko wyciągać z pełnego bagażnika, żeby spod podłogi wyjąć lewarek i koło.

A łeb śruba jest w środku bagażnika, także nawet sie schylać nie trzeba.

Napisano

> a imo to nie jest takie głupie rozwiązanie.

> Miałem Puga 106 i wolałem mieć zasyfioną zapasówkę, niż wszystko wyciągać z pełnego bagażnika, żeby

> spod podłogi wyjąć lewarek i koło.

> A łeb śruba jest w środku bagażnika, także nawet sie schylać nie trzeba.

Wiem, ale mimo to mi to nie pasowalo, poza tym przy wielkości bagażnika w saxo i P106 to mogę wyjąć te jedną walizeczkę wink.gif

Napisano

Wprawdzie 2x wieksze Chrysler Grand Voyager wink.gif

Napisano

peugeot 106, partner

citroen saxo, ax berlingo,306

z zapomniałbym że citroen C15D też ten patent posiada.

Napisano

E36 Compact. Mocowane od srodka, ale siedzi na zewnatrz.

Napisano

> POD PODŁOGĄ??!!??

Co w tym dziwnego? Mam w Fordzie Galaxy też fabrycznie podwieszone koło pod podłogą. Obecnie mam w tym miejscu zbiornik lpg - specjalna butla do montażu pod podłogą, zawory pod przystosowaną osłoną i jest to legalne rozwiązanie ok.gif

Napisano

Volvo serii 300 ma jeszcze lepiej. Pełnowymiarowe koło zapasowe jest umieszczone w komorze silnika.

Tylko, że takie Vovo to już rodzyn na drogach.

Napisano

> Volvo serii 300 ma jeszcze lepiej. Pełnowymiarowe koło zapasowe jest umieszczone w komorze silnika.

> Tylko, że takie Vovo to już rodzyn na drogach.

Rodzice mieli Zastavę 1100p. Tam też był taki patent.

B

Napisano

Palio weekend , a siena ma już normalnie

Napisano

> Rodzice mieli Zastavę 1100p. Tam też był taki patent.

> B

Aaaa...

Przypominam sobie.

Mój Tato też miał Zastavę.

Swoją drogą szkoda, że obecnie producenci dalej tak nie robią w innych samochodach.

Napisano

> Aaaa...

> Przypominam sobie.

> Mój Tato też miał Zastavę.

> Swoją drogą szkoda, że obecnie producenci dalej tak nie robią w innych samochodach.

Właśnie dobrze że tak nie robią

Napisano

> Właśnie dobrze że tak nie robią

Dziękujemy uprzejmie za nadzwyczaj fachowy i rzeczowy komentarz... 270751858-jezyk.gif

Ja nie wiem, czy dobrze, czy źle - jeździłem trzy lata pożyczoną od kolegi na 3 dni Zastavą i bardzo mi się podobało, koło nie zajmowało miejsca w bagażniku.

Poznałem, niestety, jeden feler tego rozwiązania - po wybiciu szybki łatwo było ukraść to koło pod samą latarnią koło modnej kawiarni.

Auto było spore a silniczek malutki więc koło zapasowe można było zmieścić pod maską.

Nie wyobrażam sobie takiego patentu w dzisiejszych konstrukcjach, gdzie wokół silnika palca nie ma gdzie wcisnąć.

Napisano

> Dziękujemy uprzejmie za nadzwyczaj fachowy i rzeczowy komentarz...

> Ja nie wiem, czy dobrze, czy źle - jeździłem trzy lata pożyczoną od kolegi na 3 dni Zastavą i

> bardzo mi się podobało, koło nie zajmowało miejsca w bagażniku.

przecież jest wytłoczka/wnęka której siedzi koło a na nim jest dywanik i dopiero przestrzeń bagażnika, więc nie wiem jak miałoby Ci zajmować miejsce w tym bagażniku.

Poza tym ja nie wyobrażam sobie żebym miał włazić pod auto, no może nie włazić ale klękać na ciapie, błocie czy śniegu tak jak teraz, żeby wyciągnąć koło, schylać się i siłować z usyfionym kołem. Już nawet nie wspomne o tym że po kilku latach felga by sie nadawała do wyrzucenia z racji korozji. A tak otwieram bagażnik, odchylam dywanik, wyciągam czyste i nieskorodowane koło i wymieniam ok.gif

Jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania które jest najlepszym z możliwych. Dziękuję Dobranoc 20.GIF

> Poznałem, niestety, jeden feler tego rozwiązania - po wybiciu szybki łatwo było ukraść to koło pod

> samą latarnią koło modnej kawiarni.

> Auto było spore a silniczek malutki więc koło zapasowe można było zmieścić pod maską.

> Nie wyobrażam sobie takiego patentu w dzisiejszych konstrukcjach, gdzie wokół silnika palca nie ma

> gdzie wcisnąć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.