Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maluch ?

Featured Replies

Napisano

klik

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie uważa, że ten maluch nie ma autentycznego przebiegu ?

Napisano

> klik

> Czy ktoś jeszcze oprócz mnie uważa, że ten maluch nie ma autentycznego przebiegu ?

Nie znam się za bardzo ale czy tak powinien wyglądać układ wydechowy po 300km przebiegu? hmm.gif

Napisano

> Wiek zrobił swoje.

Wiek wiekiem.. ale czy on nie jest zwyczajnie wypalony?

Napisano

> Wiek wiekiem.. ale czy on nie jest zwyczajnie wypalony?

może go przepalali co jakiś czas, wystarczy że się kilka razy zagrzał i resztę czas zrobił hmm.gif

Napisano

Auto było jezdzone napewno wiecej niz 327 km ,pedał przyspieszenia wytarty.Konserwacja podwozia zrobiona niedawno wyglada jakby do zdjęcia była robiona,poprzyklejały sie jakies kawałki słomy itd...

Napisano

> Auto było jezdzone napewno wiecej niz 327 km ,pedał przyspieszenia wytarty

pewnys, ze wytarty? a nie byl czasami po prostu od nowosci pozbawiony gumy?

Napisano

> pewnys, ze wytarty? a nie byl czasami po prostu od nowosci pozbawiony gumy?

oczywiście że był

pomalowany tylko na czarno ... grinser006.gif

co nie zmienia faktu że guma na sprzęgle i hamulcu jakaś wygryziona ...

że też tego nie zmienił nawet .... hehe.gif

ale ... trzeba by podłaczyć kompa serwisowego i odczytać dane ze sterownika i z licznika wink.gif

Napisano

> oczywiście że był

> pomalowany tylko na czarno ...

mam slabe doswiadczenie z maluchami, ale wydaje mi sie, ze byly rowniez 'srebrne'

Napisano

Najlepsza jest ta konserwacja psikana na rdze rotfl.gif

Do tego wyrobiony uszczelniacz połosi. sciana.gif

Mój FL z 91r z licznikowym przebiegiem 87kkm wyglada zdecydowanie lepiej skromny.gif

Napisano

> klik

> Czy ktoś jeszcze oprócz mnie uważa, że ten maluch nie ma autentycznego przebiegu ?

Listwy na bokach występowały z chromowanymi zderzakami?

Napisano

> Listwy na bokach występowały z chromowanymi zderzakami?

To nie są zwykłe plastikowe listwy, tylko "gumowe" z eksportówek wink.gif

Napisano

Ludzie dla własnych potrzeb marketingowych używają słów, ktorych nie rozumieją. NOWY znaczy nigdy nie używany.

Auto nie jest nowe bo ma wiele lat, ne jest nowe bo ma przejechane 357 km itd

Napisano

Autentyczny przebieg, czy nie, ta tzw "konserwacja" jest raczej położona całkiem niedawno, czyli pewnie przykrywa rdzę, a nie zabezpiecza przed nią.

Napisano

Podłoga swieżo zapaćkana jakimś bitexem, jeszcze słoma do mokrego się przykleiła, a spod spodu i tak rdza. Zobaczcie na półosie - widać, że było pryskane jak były w jednej pozycji, a teraz ktoś kawałek przejechał i bitex/farba został/a tylko na jednej stronie. Pewnie sama rdza tam jest. Przebieg? Nie wiadomo.

Napisano

> Czy w 1980 Fiat montowal takie tabliczki znamionowe?

nie, ale w późniejszych latach trzeba było je zmienic.

wiem bo sam tak musiałem zrobic w 126p z 1980 roku

Napisano

-w tylnej lampie brak wkreta.

-w okol tłumika powinny byc osłony z blachy

-kolanko kolektora wyglada jak po solidnym przebiegu - i nie, to nie jest efekt czasu ale przepalenia i zmiany tłumika na inny

-gumki na pedałach (sprzegło hamulec) wygladaja na nowe

-gaz znacznie wytarty

-konserwacja?? n tu juz nic nie trzeba dodawac hehe.gif

ot jest popyt na relikty PRL jest podaz, a ze taka a nie inna...

Napisano

Emblematu na tylnej klapie zapomnieli przymocować i coś za bardzo zdeformowany jest ten prawy wlot powietrza. Dodatkowo skoro auto nie jeździło to raczej nie powinno mieć "anty-kradzieżowych" okularów na reflektorach

ten był "dziewiczy"

Napisano

> klik

ta konserwacja wyglada jakby robiona byla tydzien temu a nie w 1980 smile.gif)

Napisano

Witam serdecznie.

> ten był "dziewiczy"

No i tutaj widać jak powinien wyglądać taki z przebiegiem do kilku kkm.

Ten z wątku ma przynajmniej kilkadziesiąt kkm.

Pozdrawiam.

Napisano

> klik

Dlaczego nie? Kwestia ile razy licznik sie zdołał przekręcić wink.gif W maluchu po 100tys. km sie zeruje

Napisano

Nigdy nie rejestrowany... Taaa... Brak dokumentów, to i każdy kit można wcisnąć.

Zbiornik wymieniony, bo przerdzewiał, rdza na felgach... A auto całe życie stało w stodole! Coś mi się tu kupy nie trzyma, albo rzeczoną stodołę kilkakrotnie nawiedziła powódź.

Napisano

Przydałby się ktoś z dostępem do CEPiK'a, pewnie da się po wpisaniu VIN wyciągnąć info gdzie autko było zarejestrowane i na kogo, tyle, że trzeba by się mega nudzić, żeby zajmować się takimi bzdurami.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> klik

Dwa lata temu kupiłem malucha z 87r. od pierwszego właściciela. Garażowany, serwisowany w ASO, przebieg 33 kkm. Przy zakupie stan jego był taki, jak tego niby nowego z aukcji, tyle, że ja dałem 800 zł.

Napisano

Filtr paliwa dodany i wygląda jak świeżo założony. Mokra pokrywa rozrządu. Też skłaniam się ku temu że licznik idzie drugi raz.

Napisano

> Przydałby się ktoś z dostępem do CEPiK'a, pewnie da się po wpisaniu VIN wyciągnąć info gdzie autko

> było zarejestrowane i na kogo, tyle, że trzeba by się mega nudzić, żeby zajmować się takimi

> bzdurami.

> Pozdrawiam BAS

Obawiam się że to nic nie da. Jeszcze do przełomu ustrojowego mieli tam mega nieład. Często przy wprowadzaniu brakowało im jakiś cyferek etc.

Napisano

> Witam serdecznie.

> No i tutaj widać jak powinien wyglądać taki z przebiegiem do kilku kkm.

> Ten z wątku ma przynajmniej kilkadziesiąt kkm.

> Pozdrawiam.

w tym za 35 tyś zastanawia mnie tylko ten tłumik szmerów zlosnik.gif vs rura w obecnie wystawionym zlosnik.gif

Przycisk pokrywy silnika duraluminium vs tw. wielkocząsteczkowe

Napisano

> Filtr paliwa dodany i wygląda jak świeżo założony.

Bez cybantów zolta.gif

Napisano

> Bez cybantów

Jak mocno wciśnięty, żeby rurki nie spadły od drgań to od ciśnienia nie spadnie, filtr jest przed pompką, więc filtr jest na podciśnieniu a nie na nadciśnieniu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jak mocno wciśnięty, żeby rurki nie spadły od drgań to od ciśnienia nie spadnie, filtr jest przed

> pompką, więc filtr jest na podciśnieniu a nie na nadciśnieniu.

Tyle się napisałeś a tam po prostu widać wilgotny ślad po paliwie grinser006.gif

Napisano

wydaje mi sie ze uszczelki koło kierunkowskazów ma abarwione na pomarańcz od sprayu (malowany ?) fabryka nie malowała uszczelek

Napisano

> Emblematu na tylnej klapie zapomnieli przymocować i coś za bardzo zdeformowany jest ten prawy wlot

> powietrza. Dodatkowo skoro auto nie jeździło to raczej nie powinno mieć "anty-kradzieżowych"

> okularów na reflektorach

> ten był "dziewiczy"

No i pozamiatane. teraz widać, że ten niby nowy może spokojnie lecieć drugą setkę. Mój kumpel jeździł takim w liceum i na studiach i w tym czasie dwa razy setke przegonił. Wyglądał niewiele gorzej a jakoś bardziej autentycznie jak na ten rocznik.

Napisano

> wydaje mi sie ze uszczelki koło kierunkowskazów ma abarwione na pomarańcz od sprayu (malowany ?)

> fabryka nie malowała uszczelek

Na którym foto to zauważyłeś? hmm.gif

Napisano

> -w tylnej lampie brak wkreta.

Pewnie przy konserwacji zgubili.

> -w okol tłumika powinny byc osłony z blachy

Tak powinna być taka blacha,są nawet na nią otwory.

> -kolanko kolektora wyglada jak po solidnym przebiegu - i nie, to nie jest efekt czasu ale

> przepalenia i zmiany tłumika na inny

Tu bym się spierał.Kolanko na te lata wygląda normalnie.A żeby je przegrzać wcale nie trzeba kilka kkm zrobić.

> -gaz znacznie wytarty

Lakier na pedale gazu schodził bardzo szybko.

Mnie dziwią "czyste" śruby amortyzatorów z przodu,oraz wydaje mi się,że wkręty przy liczniku wyglądają na ruszane.

> -konserwacja?? n tu juz nic nie trzeba dodawac

> ot jest popyt na relikty PRL jest podaz, a ze taka a nie inna...

Napisano

> klik

szkoda, że nie ma foty po wyjęciu koła zapasowego

Napisano

> klik

Moja malaria wygląda przy nim jakby miała na minusie 100kkm zlosnik.gif

m8.jpg

beztytuuuy.jpg

Napisano

chyba wszystko w tym temacie

rynek obserwuję od 2002 roku i takich perełek to juz było kilka......

Napisano

> Moja malaria wygląda przy nim jakby miała na minusie 100kkm

Odstaw go na kilka/kilkanaście lat i nie użytkuj,zobaczysz efekt.

Napisano

> Odstaw go na kilka/kilkanaście lat i nie użytkuj,zobaczysz efekt.

No mam stojącego 25 lat poloneza i jakoś jego stan nawet nie chce się zbliżyć do tego pomarańczowego trupa hmm.gif

Napisano

> No mam stojącego 25 lat poloneza i jakoś jego stan nawet nie chce się zbliżyć do tego

> pomarańczowego trupa

Widziałem 10 lat stojącą Samarę,wyglądała jak panna młoda do ślubu,ale właściciel na bieżąco wszytko czyścił i nie dopuścił aby kurz i brud się zadomowił w aucie.Takie auto może i 100 lat stać,co innego odstawić w szopie/stodole/pod folią itd. i nie zaglądać do auta.

EDIT:

Ten Twój Maluch coś jeździ ,czy tylko go pucujesz?

Napisano

> Widziałem 10 lat stojącą Samarę,wyglądała jak panna młoda do ślubu,ale właściciel na bieżąco

> wszytko czyścił i nie dopuścił aby kurz i brud się zadomowił w aucie.Takie auto może i 100 lat

> stać,co innego odstawić w szopie/stodole/pod folią itd. i nie zaglądać do auta.

> EDIT:

> Ten Twój Maluch coś jeździ ,czy tylko go pucujesz?

Jeździ jak jest ładna pogoda skromny.gif

Napisano

> ten był "dziewiczy"

Jeju! Łezka mi sie w oku zakręciła!

Pamiętam pierwszego rodzinnego malucha, potem drugiego, potem trzeciego (już mojego)...

Ile to dobrych (przede wszystkim) wspomnień!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.